Oj vad fel jag skrev!

Jag skrev helt fel adress till min nya blogg! Så här ska det vara: www.mariwi.blogspot.com  den andra går till en blogg som INTE är min.
Jag är rätt snurrig i huvudet idag.....

Nu blir det en ny blogg med ny adress

Nu byter jag bloggadress, har skapat en ny på blogger.com, det kommer att vara enbart en blogg, inte en hemsida som den här. Den här kommer ändå att finnas kvar me dsin adress men dagboksanteckningar kommer att finnas på www.mariwi.blogspot.com klistra in adressen i er webläsare så öppnas den nya bloggen i hela fönstret.

Kram

Vad är det för mystisk tisdags-sjuka som huserar här?

Jag har blivit magsjuk igen...fy och blä, absolut det värsta jag vet. Visste jag inte med säkerhet att jag var gravid redan så skulle jag göra ett test.
Barnen kommer ikväll också så jag måste hur som helst orka laga mat.

Igårkväll klämde Jeff fingret i bildörren. Först så stängde han dörren helt med fingret fast i mellan. Sen drooog han ut fingret så att fingertoppen liksom sprack....ingen vacker syn, han hade riktigt ont. Jag har plåstrat om med bandage, får se hur det ser ut ikväll.

Nu ska jag koka potatis!

Krya på mig!

lite nya foton

dumperligg
Dumper solar på verandan.

punkdumper
Dumper med punkar-frisyr.

ellenalfred.spark
Barnen sparkcyklar i vårvädret

Så var det måndag igen

I hlgen har vi gjort en hel del. I fredags kväll var vi ut med två kompisar och åt på Texas Longhorn i Uppsala. Mums vad gott det var. Jag åt ofile-bit med en halv grillad hummer till, mitt gravidsug efter kräftor dämpades därmed något.

I lördags var det viksta veteranmarknad. Jag och Jeff åkte dit med Dumper, det var bra social träning för honom att gå bland så mycket folk. Det är ju inte bara veteranmarknad utan nästan lika mycket loppmarknad i Viksta så det tyckter jag är kul. Jag hittade ett par ljusstakar jag ville köpa men jag blir ju såååå snål när man går och tittar sådär! Så jag struntade i att köpa dom även om dom inte var så himla dyra och det var precis såna jag har hållt utkik efter. Jag ångrar mig grymt mycket nu........

Igår åkte jag och Jeff på utflykt till Borlänge, det var marknad i stan där. Jag köpte en beige handväska, säkert kass kvalitet men den såg fin ut.
På hemvägen åkte vi över Garpenberg, fascinerande samhälle. Det kryllar av stora övergivna hus mitt i byn och det finns en hel drös med gamla gruvrester här och där. Vi gick ur och tittade i ett gammalt kalkbrott med en stor kalkugn bevarad. Bergväggarna var som stora skifferstenar nerstuckna i marken och det låg slagg, kalksten och järnmalm på marken. På ett ställe hittade jag stenar med vad jag tror är kopparmalm, tog med mig några hem och en del glänser som putsad koppar! Jag tycker det är sååå kul att gå runt och titta så där. Nästa ställe vi gick ur och tittade på var också nåt slags stenbrott som kan ha lagts ner på 60-talet nångång. Ett stort torn med linbana till stod mitt på området och på marken låg en massa borrprover av sten. Riktigt häftigt och ganska kuslig stämning där.
Dumper hade fullt sjå med att hålla ordning på oss.

Brännugnen i kalkbrottet.

Vi var hemma vid nio på kvällen och ganska trötta efter att promenerat runt i Garpenberg.

Idag vet jag inte vad jag ska göra, det är tråkigt väder igen, vill helst gå och sova. Jag har vunnit en auktion på ebay iallafall, en superläcker skinnjacka med playboy.loggan. Mycket nöjd, billig blev den också, ny med lapparna kvar.
Skinnjackan
En sån jacka lär det ju inte krylla av här på landet i sverige, och passar den inte nu när jag är gravid så kan jag alltid ha den efteråt!

God morgon

I tisdags blev det inge skriva av för då var jag magsjuk......i onsdags var jag bättre men då fick jag inte tid att skriva för det var så fint väder......i torsdags morse skulle jag skriva om det fina vädret när jag gick upp men inspirationen rann liksom bara av mig precis som regnet bara rann ner från himlen utanför.......men idag, nu på morgonen skiner solen fast jag har hört ryktas om att det ska bli regn.
var.
Igår åkte jag in till stan för att handla lite kläder, jag träffade mamma vid burger king och lunchade med henne. Sen gick jag själv runt och tittade på kläder, hittade en del toppar som täcker min fort växande mage, skulle behöva ettt par nya mammabyxor men dom hade inga mammaklder i Gränby centrum där jag var.

Satt och sufade rrunt lite häromkvällen och hittade en del roliga saker, bl a en lista över sveriges roligaste ortsnamn, vad sägs om

Bohuslän:
Bögebacka
Museröd
Flateby
Flatön (ö)
Kuballe
Kåtebol
Kåtorp
Röva (ö)
Stripplekärr
Valefittan (ö)

Dalarna:
Rumpsjön
Klitten
Mussjön
Ryckepungsvägen

Dalsland:
Arslerud
Kåtebol

Gästrikland:
Lem

Halland:
Bögilt
Bögholmen
Fröslida
Sextantvägen (gata)
Frillesås
Älskogsbräcka

Hälsingland:
Röven
Njutånger

Lappland:
Kåtaliden
Porrajärvi

Norrbotten:
Sexträsk
Mensträsk
Kåtaträsket
Kukasjärvi
Bröstvägen

Skåne:
Böglarehult
Kvinnaböske
Ollongränd (gata)
Porrarp
Sextorp

Småland:
Kåtorp
Kåtån
Runkarp
Pattebo
Horhult
Runkesten
Barslida
Pung

Stockholm:
Pungpinan
Böögs Gård
Ollonvägen
Bakgöken
Snorrevägen
Krigslida

Östergötland:
Könsvik
Kåtebo
Pickhult
Rumpebo
Slaka
Lilla Runken (sjö)
Stora Runken (sjö)
Tuttorp
Ållonö (slott) tt jag var så hungrig och har inte



Här är en annan rolig sida jag kan rekommendera med fler orter och andra roliga saker: http://hem.bredband.net/b500816/index.html

Nu ska jag ta något att äta till frukost, vaknade halv 6 för att jag var så hungrig och har inte kommt längre än hit!


En riktig vårdag!!

Idag har våren kommit till oss här på landet! Solsken och varmt, snön på gräsmattan har som smält över ara en natt! Jag och barnen har varit ute hela dan och städat veranda och krattat lite. Dumper funderade varför vi aldrig gick in för så han satt vid ytterdörren och gnällde innan han kom på att det faktiskt gick att lägga sig och sova ute med.
Till lunch grillade vi korv som vi åt ute. Hoppas hoppas det fina vädret håller i sig.

Påskafton igår var trevlig men ganska påfrestande att åk a runt. Först var vi ju hos mina föräldrar och sen hos sambons föräldrar. Barnen var en härlig blandning av trötta, uppspelta, sura, glada och allt möjligt. Dumper var ungefär i samma skick.
 Jag blev så himla trött på eftermiddagen så jag kände mig alldeles färdig. Jag måste komma ihåg att köpa järntabletter som barnmorska ordinerat.

Bäbisen i magen sparkar jäääätte-mycket nu. Ibland gör det nästan ont! Igår lyckades Jeff äntligen känna sparkar på magen även om jag har känt sparkar utifrån jättelänge så har sparkarna slutat så fort jag sagt till Jeff. Idag såg han också hur hela magen hoppade när bäbisen levde rövare där inne ;o)

Nu ska jah svänga ihop lite italiens söndagsmat och njuta av en lugn hemmakväll!

Påskafton

fy, jag gick upp klockan 6 imorse, hur förklarar man för pigga barn att det är skönt att sova ut??
Middagen igår blev trevlig, vi gjorde entrecot och potatisgratäng, mums.
Efter maten tittade vi på en film, Stockholm Boggie har jag för mig att den hette. Ganska annorlunda film, härlig på något vis.

Idag ska vi åka till min mamma och pappa och äta påsklunch och måla ägg. Efter det ska vi vidare till sambons föräldrar. Blir en lång dag för Dumper, det kan bli lite jobbigt eftersom han kan gå och kissa inne när han är uppspelt.
Näste vecka kommer veterinären hit och ska vaccinera Dumper, jag ska fråga henne om hans rumsrenhets-problem. Visserligen så är han ju bara 11 veckor, men jag blir orolig att jag gör nåt fel.

Låååååångfredag

Långfredagen ska vara tråkig har jag fått för mig så idag har jag städat och grejat. Jag tror jag har lyckats ganska bra med att få in den där trista känslan som hör långfredagen till. Känner mig nästan lite småsur.
Det är förresten tråkigt och grått väder också så det passar ju in.

Ikväll kommer ett par kompisar över, vi ska äta tillsammans. Jag har ingen aning om vad man ska hitta på för mat, just nu vill jag bara slänga mig på soffan så jag får väl börja jobba bort känslan av långfredag tills dom kommer ;o)

Nu ska jag duscha och borsta hunden så vi blir fina.

blir knäpp på datorn

Om min sida ser konstig ut så beror det på att jag mixtrat med koder jag inte förstår mig på.......
tänkte först göra en ny layout, men min dator ville inte uppföra sig som jag vill. jag har suttit å tragglat med det hela kvällen tills nu och jag har inte åstadkommit något nytt. Suck....
Jag borde lära mig att bygga sidor med php och allt vad det nu heter som man gör nu, antar att iframes är hopplöst omodernt, men det är svårt att lära en gammal hund att sitta ;o)

God natt och glad påsk på er!

Morgonbloggar lite

Klockan är snart nio påmorognen. Alfred väckte mig klockan 6 för han behövde gå på toa. Han vågar inte gå ner på nerevåningen själv nu när vi har Dumper. Alfred har alltid varit hundrädd men det går bättre och bättre. Och Dumper lär sig att han måste vara försiktigare med Alfred.
Själv hade jag gärna sovit några timmare till men det var omöjligt att lura Alfred att det fortfarande var natt. Han ville sitta i soffan och titta på tv så jag tog ner täcke och la mig där jag också.

Förresten är dte skärtorsdag  idag. Måste åka och handla godis ifall det skulle komma nån påskkärring har på vichan. Inte troligt att det gör det och isåfall får vi äta godiset själva......synd........ ;o)
Påskris plockade jag och barnen igår. Det blev inte riktigt som jag tänkt mig......alla björkar jag hittade i skogen var så stora så jag nådde inga grenar. Till slut gav jag upp och gick bakom huset och plockade syrenkvistar samt några andra oidentifierade kvistar....får se om det bli nå blad..... eller blommor kanske?

Lite nya foton

ul 17      
Ultraljudet v 17                          Ul v 15

      
Liten Dumper                            Åke

Oj ojoj vad läääänge sen jag skrev nu, skäms på mig....

Tiden har gått och magen har växt och jag har helt enkelt inte haft lust att sitta vid datorn inne på kontoret. Men nu har jag ordnat så jag kan koppla min gamla bärbara till bredbandet och sitta i soffan å surfa så nu kanske inspirationen faller på!

Magen och förhoppningsvis bebisen i magen har växt så det knakar, bokstavligen i midjan på byxorna! ;o) Jag är nu i vecka 22 tror jag, har lite dålig koll just nu. Jag är beräknad till den 23 augusti så det känns långt tills det är dags. Jag börjar undra hur jag kommer se ut i sommar.......jag har redan gått upp 12 kilo.....men eftersom jag vägde lite för lite innan så märker andra som inte känner mig så bra det. Men svårt med kläder är det, första mammabyxorna jag köpte är redan trånga. Med tanke på att jag nästan gick upp 30 kg  med Alfred så lär jag väl rulla fram i sommar.....som en gigantisk medicinboll.....

Trots att vi inte ska ha bebis förrän i augusti så har vår familj utökats med en medlem redan nu......
Vi har köpt en hundvalp! Jag som har haft hund hela mitt liv förutom dom senaste 7 åren är överlycklig!
Han är en blandras mellan Portugisisk Vattenhund (pappan) och schäfer/bordercollie/lapsk vallhund (mamman). Färgställningen liknar mest border men annars tror jag vattenhund slår igenom i både kropp och temprament.
Ellen föreslog att han skulle heta Dumper och så fick det bli. Dom flesta tror dock att det är Jeff som har döpt honom och associerar till lastbil.....

Vardag med hundvalp igen är både rolig och jobbig. Barnen och vi får tänka på att inte ha småsaker ligga så han kan äta uppdom etc.
Dumper har visat sig väldigt lättlärd och villig att lära. Jag skaffade mig en klicker som jag började träna honom med redan första dagarna. Bättre pryl har jag aldrig skaffat mig tror jag! Ni som inte vet och vill veta hur klickerträning fungerar kan läsa här. Innomhusträning med sitt ligg och fot lärde han sig mycket fort. Lite cirkus kan han med, jag säger "PANG! Jag skjuter dig!" och han slänger sig och rullar runt!
Utomhus har vi mycket att jobba på, många distraherande saker som katter, kor, goda lerkakor och grästuvor gör att inlärningen tar lite längre tid.



Nu ska jag försöka återigen att skriva lite oftare och mera.

RSS 2.0