Fotoblogg

Jag har skapat mig en fotoblogg! På prov bara än så länge. Jag knäpper så mycket kort om dagarna och jag vill ju inte tjata ut er läsare med bara en massa foton där det ena är det andra likt. Men ni som är intresserade, gå gärna in här och titta: mumaris fotoblogg
Jag har fått upp lite "gamla" foton under kvällen. Vi får se om jag kommer behålla den bloggen sen, det är bara en månads trial.

Annars har jag tillbringat kvällen med att rensa mannens laptop, den så kallade "typiska tjejdatorn" med ett djungelboksplåster som spacetangent. Den har varit knökfull med bilder och musik och myyyycket långsam. Jag har tömt i princip hela datorn in i min nya externa hårddisk så nu jäklar blev det fart i den gamla kärran!

Imorgon är det tänkt att jag ska åka och knäppa lite kort på en kompis barn. Undrar om han är lika kameradresserad som Loke?

God natt alla läsare, dröm söta Hello Kittydrömmar!

Småshoppat

Måste bara visa vad jag köpte mer igår och idag....
På Furuvik köpte jag en liten nyckelring med en ulv i fårakläder. Med tanke på hur jag känt mig i helgen så var jag bara tvungen att ha den! Jag kände samhörighet med den omedelbums när jag såg den ;o)
HelloKitty-strumporna köpte jag idag.

På Dollarstore i Gävle köpte jag ett gäng med ansiktsmasker, jag brukar aldrig göra ansiktsmask, men nu ska jag muntra upp mig själv och förhoppningsvis se ung och fräsch ut!

Ha! Vad snygg jag ska bli!

Bubbligt

Det var fint väder en liten stund på eftermiddagen. Jag och barnen passade på att gå ut en stund. Ungarna blåste såpbubblor för fulla muggar och sen gick vi en liten promenad. Det var som ett litet hål i molnen där solen tittade fram en stund, runt om oss var himlen svart. Det fick bli en kort promenad innan ösregnet kom igen!

Förresten, visst matchar såpbubblorna Ellens nya tröja!

Hemma igen

.......med halva bakluckan full av olja från växellådorna jag transporterade där.....
Det gick enkelt och smidigt att lämna växellådorna, jag körde inte ens fel en enda gång ;o)
När vi skulle hem tog vi en gen(om)väg över Uppsala. Jag och barnen sprang in i Gränby Centrum och reashoppade lite. Det börjar bli urplockat nu.
Hittade två tröjor till Ellen, 29 kr styck och två bodysar till Loke för 29 kr. Till Alfred var det inget av det jag föreslog som dög, han försökte lirka åt sig en leksak i stället. Men det gick stränga Mumari inte med på den här gången. Det var rea-shopping av kläder sim gällde.
Till mannen köpte jag ett par Blendjeans. Hoppas dom passar och hoppas framförallt att han vill ha en sådan modell jag köpte!
Till mig själv blev det tre par hellokitty-strumpor. Så söta! Det är så sällan jag använde strumpor så när jag väl gör det kan jag lika gärna göra det med stil!
Kanske visar kort sen. Nu ska jag försöka vila på soffan en stund, huvudet håller på att sprängas....

Hello Kitty-fynd!

Jag måste bara visa mina senaste Hello Kittyfynd!
På Dollarstore hittade jag Hello Kitty-godis! Överlycklig visade jag mannen vad jag hittat, och talade om att jag bara måste köpa godiset. Han kunde inte begripa varför jag tyckte det var ett fynd när jag inte ens tycker om Marshmallows. Just därför, ansåg jag, då kan jag ju bara spara på dom! Uppenbarligen tyckte han att det blev ännu mer obegripligt då....
Sen har jag skaffat plåster med Hello Kitty, plåster är alltid bra att ha! Nästan lite synd att ingen gjort illa sig än så jag kan komma som en plåsterprinsessa och klistra över det onda med en Hello Kitty!
Strumporna köpte jag på Kappahl, så söta!

Jag försöker desperat klamra mig fast vid min Hello Kittymani så att inte min "jag -vill-ha-en-mini-get-mani" ska få någon chans att ta orimliga propotioner. Sen Furuviksbesöket igår är risken stor.....

Nu måste jag åka!
Ha en bra dag i regnet!

God Morgon

Åh! Idag är det en klassisk svensk sommardag, underbart!
Regnet fullkomligen vräker ner.....
Kaffe och huvudvärkstablett nu....Alunda nästa!Vad gör ni idag?

God Natt

Dags att gå och sova!
I morgon bitti/förmiddag ska jag åka till Alunda och lämna en växellåda......den vi fick med bussgods passade visst inte som den skulle.....mannen saknar sin Cheva myycket nu.

En till strutsbild, med lite grönfixade ögon, tänk om man såg så här pigg ut!

Sov gott alla!

Ännu fler foton från Furuvik


  

Klicka för större

Foton från Furuvik





Klicka för större

Furuvik

Tjolahopp!
Lite mer uppåt idag!
Jag och mannen har varit på Furuviks djurpark idag med Loke. Dom stora barnen har varit på kalas hos sin kusin hela dagen. Jag fick lite dåligt samvete att åka till Furuvik utan dom, men vi kommer att åka dit igen snart allihopa!
Det som lockar dom stora barnen mest är ju faktiskt tivolit, så idag passade vi på att frossa i djuren :o)
Jag älskar att titta på djuren, jag blir som ett barn själv! Det är såå roligt!
Loke var inte så impnerad som vi trott. Det var nog mest jag som var överväldigad.
Det absolut roligaste är att gå in till dvärggetterna, dom är såå söta!
Efter sommarens första Furuviksbesök brukar min årliga "jag-vill-ha-en-dvärgget-mani" börja.......
Jag ska lägga in foton strax, jag råkade fota allt i raw-format så det tar lite längre tid att få ordning på dom!

Tack för alla era kommentarer som får mig på bättre humör! Kramar på er!

God Natt

Det blev en lång dag idag. Kände mig lite nere när jag kom hem från kalaset så jag har inte orkar skriva.
Jag hatar den där känslan av ett svart får, alla är vita och ulliga och gulliga och skuttar runt på gräsängar med en väl komponerad blomsterblandning.
På min äng växer det tistlar, jag äter brännvesslor och snavar på mina egna klumpiga fötter.

Sov gott mina kära läsare!

Äcklig medpassagerare

Nyss hemkommen......jag har haft sveriges äckligaste fripassagerare i bilen!! Åh!!! Jag kan knappt titta på korten, för säkerhets skull så har jag inte glasögonen på mig....så jag inte ser så skarpt....
Den här hängde plötsligt och dinglade vid handskfacket i bilen:

Klicka för större.....
Jag trodde att den var någon slags pinne och funderade på hur den kunde hänga där, när den enda armen med en klo på plötsligt vinkar åt mig!
Jag höll på att skita ner mig!
Jag svände in på en parkering och satt och studerade prylen.....jag måste ha sett i syne.... rätt var det var så vinkade den groteska armen igen. Jag slet åt mig kameran och hoppade ur bilen. Gick runt och öppnade passagerardörren och började fota det äckliga djuret.
Plötsligt vecklar miljarders monsterarmar ut sig.

Dålig skärpa, jag var skakis....
Så fruktansvärt äcklig spindel! Jag kan knappt se den på kort!
Jag fick tag i nån kartongbit och kunde tillslut forsla ut otyget ur bilen. Hela vägen hem var jag sjukt rädd att den förökat sig....no way att jag öppnar handskfacket!

God Morgon

Idag ska vi på kalas hos min tvillingbror och hans tjej. Hans tjej fyllde år samma dag som mannen.
Morgonen började kanon med dundrande migrän. Jag har tagit en migräntablett och hoppas att den hjälper, annars blir det jobbigt att åka bort!
Som vanligt får jag lite lätt ångest när jag ska på kalas där det är mycket folk, blir orolig över allt, vad jag ska ha på mig, vad barnen ska ha, tänk om det bjuds på något jag inte tycker om, osv...
Jag vet fortfarande inte vad jag ska ha på mig, jag har en extrem förmåga att känna mig malplacerad. Som att jag alltid valt fel så det bara lyser bonde/ålderskris/ulv-i-fårakläder om mig!
Det blir nog bra.....det blir det....bara jag kommer iväg!


Lekte lite med photoshop


Klicka för större!

God Natt på er allihopa!

Doft av Pion


Loke luktar på mIas Pioner

"...jag sitter fast...!"

Det hade gått bra när mina stora barn sov borta hos Mia, skönt, man blir ju lite orolig att dom ska stoja hela natten!
Jag åkte dit strax före lunch för att hämta barnen, Loke saknade sina syskon.
Vi fikade och åt mackor tillsammans innan jag skulle åka hem. Mia lyckades klanta till det BIG time och fastnade med sin ring i snirklorna på dörrhandtaget!
Hon såg riktigt rädd ut, snäll som jag är förevigade jag det komiska ögonblicket åt henne. Jag lovar att hon kom loss direkt efter!

Mias lilla hundvalp Ture blir bara sötare och sötare för varje gång jag ser honom, jag tror jag ska hundnappa honom!

Mannen kom hem ungefär samtidigt som vi gjorde. Vi åkte till Avesta för att hämta ut en ny växellåda till hans älskade Cheva Pickup, lådan rasade ju på den på midsommarafton. Tydligen så var Avestas bussgods närmast för oss om man skickat efter så stora prylar!
Bussgodspersonalen tyckte nog att växellådan var på tok för stor och otymplig i allafall, för dom hade helt sonika böjt och knorvlat ihop ett rör där oljestickan ska sitta, antagligen för att "kollit" skulle bli kompaktare. Mannen mycket upprörd över det och vill reklamera frakten med tanke på skadan. Gubben på bussgods menade på att han visste att det inte var under frakten det hade hänt, det måste han som skickat den gjort, det kunde man tydligen avgöra genom att det satt en tejpbit just vid böjen (?).....Samhall i all ära........
Vi tänker fylla i en anmälan om skada, rätt ska vara rätt, frakten kostade i allafall några hundralappar!

Hemma igen rusade mannen ut i maskinhallen och började fixa med bilen, jag gick och tittade på min halvfärdiga lekpark till barnen.....tvingade mannen att vara med och komma på hur vi ska fästa ruschkanan. Sand till sandlådan får jag nog hämta på släpkärra, jag tänker i alla fall inte bege mig ut på vägarna med traktorn och fylla i skopan! Det vet man aldrig hur det kan sluta :D

God Morgon

Jag hoppas att det har gått bra nu när barnen sovit borta! Och att dom inte busat hela natten så Mia inte har fått sova!
Idag ska jag försöka ordna sand till sandlådan. Jag vet inte riktigt hur jag ska frakta den, känns omständigt med släpvagn, en sån har jag ju inte ens!
Solen skiner för fulla muggar!
Vad ska ni göra idag?

Land Lantbruk

När jag kollade mailen på eftermiddagen såg jag att jag hade fått mail från redaktören på "Folk och Fä" i Land Lantbruk.
Hon hade sett min kotårta och undrade om jag ville maila en bild på den och kanske skriva ner receptet, så kunde dom publicera den i tidningen! Kul tänkte jag.....sen insåg jag att skriver jag receptet så erkänner jag indirekt att jag är ganska kass på att göra bakverk :D
Men, det är ju så som jag är, fort ska det gå och så lätt som möjligt.
Moussen i tårtan är nämligen pulver, som man bara vispar med mjölk! Icke hemlagat ;o) Det är Mumari i ett nötskal det!


Shopping med Loke

Jag trodde att det skulle vara rena rama semestern att åka till stan och gå i affärer alldeles själv med Loke, han kan ju inte tjata sååå mycket om leksaker och sånt.
Ojojoj, tji fick jag för semester!
Jag och Loke startade med lunch på Burgerking, angus sixpack som vi delade på. Där efter gick vi in i köpcentrumet. Jag hade den lilla paraplysulkyn till Loke, han sitter oftast snällt där, om man inte spänner fast honom....
Vi åkte rulltrappan upp till övervåningen först, till Lokes stora förtjusning. Det var uppenbarligen så roligt så att Loke bestämde sig för att hoppa ur vagnen och åka en tur till i andra riktningen. Jag sprang efter och stoppade honom, men jag hejdade mig. Jag hade ingen tid att passa, jag kan väl låta den lilla lantisungen få åka lite grann i rulltrappan, jag kan väl vara en sån där rolig och spontan busmamma för en gångs skull?
Sagt och gjort, vi åkte ner igen..... sen åkte vi upp igen..... sen ville inte Loke göra annat än att åka rulltrappa. Han tog varje chans han kunde att rymma till rulltrappan.  Jag vet inte hur många gånger vi åkte upp och ner, jag hann i alla fall tröttna, men inte Loke...
Efter en mild tvångsövertalning om att vi skulle gå vidare gick han med på det, om han fick gå själv. Vallandes och tjatandes på Loke lyckades jag ta mig igenom några reor, hann faktiskt fynda två kjolar och ett par topar till mig själv, på Jc:s respektive Hm:s barnavdelning.
Loke hajade snabbt det där med att shoppa; man plockar ner ett plagg, håller upp det i galgen, vrider och vänder lite på det, håller det mot magen, rycker lite i prislappen och hänger det sen på vagnen.
Loke ville shoppa ett storpack med rosa strumpor, ett par bebisbadbyxor i storlek 62, en handväska och ett tiotal skärp med nitar.
Jag tyckte det var både onödigt och dyrt och försökte pedagogiskt avleda uppmärksamheten med en jacka på rea i storlek 86, borde passa honom perfekt. Till min förvåning så släppte ungen allt han hade och kom springandes för att prova.
Jodå, jackan satt perfekt..... men jag funderade på om han verkligen behövde den..... kom fram till att vi kanske kan hitta en annan i lite diskretare färg.
Ha!
Trodde jag, Loke vägrade ta av sig rea-jackan. Det var totalt störtomöjligt att få av honom den utan att bli anmäld för barnmisshandel av personalen!

Jag bestämde, som den principfasta moder jag är, att vi skulle köpa den, den var ju både billig och gansla tuff. Hur förklarar man för ett barn som ska fylla två att man måste ta av sig jackan tills man betalat?
Jag kan tala om att det gick inte. Prislappen fick scannas under Lokes arm i stället.
Glad Loke fick behålla jackan på och åka rulltrappa ytterligare en gång när vi skulle ner igen.
När vi kom till bilen försökte jag övertala honom att ta av sig jackan, det skulle bli så varmt att sitta i bilstolen med den. Loke vägrade såklart. Det blev varmt för honom. Jag fick dra på AC:n på kallaste och köra till Bauhaus med ståpäls på armarna för att jag frös.
Efter en snabb vända på Bauhaus fick jag tag i sån där rabattkant av korta stolpar som jag skulle ha, perfekt. Sen åkte vi hem, Loke fortfarande med jackan på och jag frös.
Men vad gör man inte?

Strax ska vi gå ut och greja och fundera hur vi ska färdigställa "lekparken"......eller om vi ska låta mannen slutföra vad vi har påbörjat...?

Projekt "Lekpark"

I morse gick jag ut med barnen och var så där käpprätt jättehurtig. Nu jäklar skulle det ordnas lekpark på tomten åt ungarna!
Jag behövde ju bara bygga en slags stege/trappa som skulle hålla upp den ny-begagnade ruschkanan och fästa den i marken. Lätt som en plätt.
Sen skulle en oregelbundet formad sandlåda grävas, även det skulle bli a piece of cake eftersom hundarna redan påbörjat en stor grop där.
Jag visste inte hur jag riktigt tänkt mig med kanen, eller vad jag skulle använda att byygga av....tafatt spättade jag lite i marken och konstaterade att det var en sten här men inte där....sen då....?
Bättre att börja med sandlådan i stället!
Barnen tyckte det var mycket roligt att hjälpa mig och gräva. Vi skottade jord, kärra efter kärra, passade på att fylla igen resterande hål som hundarna grävt i gräsmattan med jorden vi grävde upp.
Loke hjälpte till han också, han tog många nävar jord och slängde ner i poolen.
När grävningen var klar uppstod helt plötsligt samma problem som med ruschkanan......; hur ska jag fortsätta nu då? Jag hade ju tänkt mig kanter av runda pinnar, så att det egentligen ser mer ut som en rabatt/damm. Men hade jag några sådana pinnar?
Nej, givetvis inte..... tafatt irrade jag runt och vände och vred på utdömda stängselstolpar och okapade vedpinnar, tittade på vår rostiga handsåg och funderade på om det var bensin i motorsågen....
Sen kom min kompis Mia över och hjälpte mig att lägga projektet lekpark på is ett tag.
Vi fikade, åt kotårta och barnen lekte. Det bestämdes att mina barn skulle följa med henne hem och leka med hennes barn och även sova över där. Så jag passade på att åka in till stan med Loke, dels för att kolla in rean i klädaffärerna och för att köpa färdig rabattkant på metervara! Slött va?
Min och Lokes lugna resa till stan är ett kapitel för sig, jag ska strax skriva om den också....

God Morgon

Idag har en viss Loke vaknat på fel sida.... det sprattlas och sparkas och kastas saker. Hoppas det lugnar ner sig snart....
Idag ska jag leka parkanläggare :o)
Min vän Alexandra kom hit igårkväll med en ruschkana från en lekpark som skulle rivas, hennes sambo har ordnat den åt oss!
Loke såg den genom fönstret och förstod på en gång vad det var.
Problemet är att jag illa kvickt måste komma på hur jag ska montera upp och fast den eftersom det bara är själva kanan. Jag måste alltså ordna en liten trappa och få fast den i marken! Helst ska det vara gjort innan vi går ut också eftersom barnen vill åka omedelbums!
Sen har jag tänkt att jag ska fortsätta gräva i det stora jordiga hålet som hundarna har grävt på gräsmattan. Det får bli en sandlåda inspirerad av Whatthefuck! Hennes sandlåda ser ut som en damm med sand i, superläckert, jag knäppte ett kort när jag var där men jag hittar det typiskt nog inte.
Antagligen kommer jag inte hinna med det jag har tänkt i dag, lika bra att ha den inställningen från början....
Solen skiner i alla fall :O)

En haltande pappa-and från Ulva Kvarn igår.

Fler foton från Ulva

 
Forsen vid kvarnen

  
Kvarnhuset         Loke                                
 
Ellen och Alfred väljer en varsin halvädelsten, i ungefär en trekvart...

Det blev en hel uppsjö av foton, men jag avslutar för ikväll med ett på min och Alexandras Loke!
Här hittar ni Ulva Kvarns hemsida. Där står det om de små butikerna med mera.
Dom har även självplock av jordgubbar där!

Ulva-Anden

Vi råkade på en väldigt nyfiken (hungrig) and också, jag var givetvis snabb att gå ner på andens nifå och fyra av en massa foton. Alexandra var tydligen lika snabb att sätta sig över min nivå och fyra av ett kort hon med :D Titta här.


 På Alexandras blogg finns också fler kort på "Lokarna"

Fina ringar

Idag blev det en lång dag utan bloggning! Jag och den-andra-Lokes-mamma-Alexandra med alla våra barn åkte på utflykt till Ulva Kvarn. Inte det lättaste upptäckte vi med sex barn sammanlagt att hålla reda på!
Bara att ta sig från parkeringen till själva området var en pärs :D
Den första butiken vi knallade in hade helt underbara smycken, mestadels ringar, helt i min smak! Handsmidda ringar av järn, silver och mässing. Jag gillar udda smycken. Smeden Thomas Höök hade också en intressant filosofi om hur ringarna ska framhäva eller kompensera handens form.

Han sålde också fina armband och halsband, hittade ett som jag blev förtjust i som jag tänkte gå in och köpa innan vi åkte hem. Men trötta gnälliga barn och stressad svettig mamma gjorde att jag glömde det. Synd.

Strax kommer foton från resten av utflykten, jag hittar ju inte i min dator längre sen jag stuvade om allt i den externa hårddisken!

Loke & kusin Vendela


Loke var fascinerad när hans kusin Vendela kom på besök igår. Det var både läskigt och spännande....så länge hon inte försökte komma för nära ;o)

God Morgon

Fy vad trött jag är, har varit uppe ett par timmar och strulat och bråkat med min dator. Photoshop vill inte fungera som det ska, nu får jag köra det från skiva....
Solen skiner idag! Undrar om det är bestående?
Vad ska ni göra idag?

Så där ja

Nu var det lilla födelsedagsfikat avklarat!
Det var bara mannens föräldrar och bror med familj som var här, jag har lite svårt för större kalas....
Jag tror han blev glad över presenterna, det bästa skulle jag tro var den alldeles egna privata smörgåstårtan som hans mor gjort åt honom!
Sen fick han presentkort på Jack & Jones och en låda med olika amerikanska matprylar! Kul!
  
Jag tror också att tårtan uppskattades. Själv hade jag svårt att avgöra om den var tillräckligt god eftersom jag inte är speciellt förtjust i tårtor överhuvud taget.
Tyvärr var sockerpastan så söt så det blev för mycket, man kanske ska blanda den med mandelmassa för smakens skull?

Födelsedagsförberedelser

Jag fick mani på tårtan! Jag springer och öppnar kylskåpet i tid och otid och förväntar mig att få se en utflyten fläckig pöl därinne i stället för en tårta...... men än så länge ser den lika dan ut som när jag ställde in den!
Jag och barnen har varit och köpt en blombukett och liten magnet med texten "Det var inte för hennes matlagning jag gifte mig med henne..." som en gardering tänkte jag, ifall tårtan smakar apa. Då slipper jag bli förvånad om just dom orden slinker ur mannen, då har jag liksom själv sagt det först! Ska fota den sen.

Fantasifull (hoppfull) som jag är så köpte jag också en slags lott. Själv har jag aldrig vunnit på någon lott, men jag frågade på kiosken vilken man vinner mest och oftast på och den köpte jag.
I vanliga fall kan man ju få lite lätt ångest i själva skrapögonblicket om man ger bort en lott i present. Men i det här fallet räknar jag benhårt med rättigheter till i alla fall halva vinsten!
Idag kom också en extern hårddisk som jag beställt på rea. 500 GB. Det var i sista sekunden eftersom min dator är helt proppad. Jag har börjar flytta lite dokument och bilder, men jag ska flytta allt tror jag och installera om windows.
Jag hade också beställt två filter till min kamera, ett UV-filter och ett polariserande filter. Har bara provat som hastigast, men det polariserande ger snygga kontraster och djup i molnen på himlen i alla fall!

Nu är mannen strax hemma, ska plocka lite i köket...


Ko-tårtan

Varför kan jag inte göra som normalt folk som inte kan baka? Åka och beställa en snyggtårta som nästan garanterat smakar perfekt?
Det blev ju ett gigantiskt projekt att baka tårtan. Ja, eller baka och baka, allt innehåll hade jag fuskat med och köpt färdigt så det var bara att blanda ihop och ha på.
Men hur i hela friden får man på ett lock på tårtan så att det blir slätt och snyggt???
Det gick åt många fula ord till att pussla fast det på tårtan....
Eftersom jag råkat skriva att jag skulle visa upp tårtskrället så får jag väl göra det då.....

....det fick lov att bli enklast möjliga.....mitt tålamod tröt mot slutet....
Det värsta är att man inte kan tjuvsmaka en bit för att se om den blev tillräckligt god! Orka göra en provtårta!
Någon gång ska jag prova att gå efter recept....det kanske ger en viss smakgaranti!

Skit också!

Jag har ingen kavel hemma!!!
Hur ska jag nu kunna kavla ut sockerpastan till ett snyggt lock till tårtan??
Jag kanske kan fylla en stor glasflaska med vatten och kavla med? Fast jag hittar mest fyrkantiga....olivolja...whiskey....en gammal Blå Katten.....känns inte som om det blir slätt av dom...

Grattis Min Kära Make

Japp, idag fyller han år min man, han blir lika lastgammal som jag. Kul, kul för honom ;o)
Jag inspekterade honom i smyg innan jag gick upp, ser han inte genast lite äldre ut tro? Kanske skulle ha köpt den där rollatorn på rea hos Rusta? Den hade kunnat stå och vänta på honom nere i hallen när han kommer ner från trappan.
Men som sagt...man är ju inte äldre än man gör sig!

God Morgon

Dagens "to-do-list":

Städa
Rensa kylskåpet (som blivit eftersatt eftersom jag glömde dra ut soptunnan sist när det var sophämtning)
Baka en rolig tårta

Det låter inte som om dagen kommer bli allför stressig.....men det är alltid den avslappnade synen jag har först....
Sen brakar oftast helvetet lös, alltid händer det något! Det visar sig, håll tummarna!

God Natt

Nu är det sovdags....BIG time...
Jag ska drömma om tårtor och i morgon bitti ska jag vakna utvilad, barnen ska vara glada och hundarna ska stillsamt ligga på verandan och lata sig.
Och OJ vad bra och snygg tårtan ska bli!
God natt!

Grattis Mumari

Tro inte att jag fick lugn och ro när jag kom hem på kvällen......
När jag låste upp ytterdörren och öppnade blev jag inte stormad av två illglada hundar. Istället möttes jag av två hundar som skamset försökte göra sig osynliga och slinka förbi mig och ut. När jag klev in förstod jag varför dom hade så bråttom ut......
Jyckarna hade öppnat skafferiet under tiden jag var borta och gått bärsärkargång i huset.....1 kilo Kungsörnens spaghettie utspritt i hela huset!
Blandat men en påse hushållssopor som dom slitit fram och malt sönder.
Just spaghettie är så vansinnigt lätt att samla upp från golvet....speciellt som dom även tuggat sönder sopborsten och det är praktiskt taget omöjligt att dammsuga upp de långa stråna.

Just idag har jag extrapris på lusarna, ta två, betala för en.......
"Grattis Mumari, nu öppnar Byrackornas Byrå i ett hem nära dig ;o)"

Klatchigt? -Nä, inte det minsta.....

Om tårtbutiken

I tårtdekorationsbutiken Wilfi fanns det lite smått och gott för både tårtor och cupcakes. Näste gån jag åker dit ska jag vara vid mina sinnesfulla bruk och mindre stressad. Det fanns sk oblatbilder att lägga övanpå tårtor, ätbara "papper" i alla möjliga motiv!
Men eftersom jag hade en ungefärlig modell på tårtan jag ska skapa i huvudet så köpte jag ingen bild till.
Lite foton:
  
Inne i butiken                   Kakformar
 
Cupcakes-ställ                Butiksägarinnan

Besök butikens webbshop här: Wilfli

Om och hur min tårta blir får ni se i morgon!

Småbarnsstress

....sakta börjar jag känna mig något normal i min stressade hönshjärna.....
På Loke måste det ha växt fram små demoniska horn under natten. Han har varit på ett rent ut sagt djävulskt humör hela dagen. Vi åkte till stan efter lunch, butiken med tårtdekorationer öppnade inte förrän klockan fyra, men jag skulle till Rusta och skopunkten före tårtbutiken.
Jag skulle också möta Hertiginnan för att avklara lite ärenden med henne, så det ordnade jag först.
Jag måste bara uttrycka btw hur irriterad jag är på Uppsala, där det är vägarbeten och tjoflöjt och avspärrningar överallt! Man tror man hittar med kör helt åt skogen fel.....svettig och irriterad över att jag kört fel ett antal gånger kom jag äntligen fram till Rusta.
Där växte Lokes horn ut lite till och blev aningens längre, vilket resulterade i att ungen blev aningens bråkigare.
Han drog och slet i mig, jag fick inte stanna och titta på vad jag ville. Givetvis hittade jag ingen kundvagn att placera Loke i heller, utan han och jag vallade varandra runt i affären medan dom stora barnen försökte övertala mig att köpa hängmattor och grodformade töntiga stearinljus.
Det var nära att jag köpte en födelsedagspresent åt mannen där också, dom hade ett bra erbjudande, men jag ville inte ta nöjet att få välja färg själv ifrån honom ;o)

Men mannen bör ju börja tänka praktiskt nu när ålderns höst kryper allt närmare :D
När det var dax för Skopunkten hade Lokes horn om möjligt blivit ännu längre.....ungen var rabiat galen/klätterapa. Han vägrade prova sandaler. När jag hjälper Ellen att prova skor och vänder ryggen till Loke för en sekund så sitter han vips uppe på en hög stege som är till för att man ska nå de högsta hyllorna......illröd och ihopskrynklad i ansiktet....han har fabrik i blöjan....
INTE JUST NU!!!!! viskar jag mildt för mig själv med ett sött leende på läpparna.....
Efter att ha tvångsprovat sandaler på Loke, Övertalat dottern att gympaskor är med användbart än högklackat och hittat ett par skor till Alfred går vi/bär-skrikande-Loke till bilen.
Nu har tårtbutiken öppnat och där ska jag möta svärmor Eva.
Jag blir ståendes en stund inne i stan, det hade visst hänt någon olycka, men sen, äntligen är jag framme vid tårtbutiken!
  
Jag fullkomligen skänkte över barnansvaret på svärmor Eva, sååå skönt. Som den bästaste farmor hon är så hade hon tablettaskar i väskan. Tack gode gud för tablettaskar!
Smått förvirrad valde jag färgad sockerpasta till tårtan, och smakessens. Jag var så slut i huvudet av Lokes humör att jag inte visste vad jag hade tänkt att köpa. Det ska bli spännande att se hur jag har tänkt knåpa ihop en tårta av det jag handlat!
Men jag vet så mycket som att tårtan kommer inte att tillverkas ikväll....då kan det inte bli annat än pannkaka....

Förresten...

...medan jag ägnar mig åt att varva ner en smula så kan ju ni titta på min nya Rss-ikon en stund :o), längst ner i menyn!

Gaaaah!!

Gaaah! Vilken dag! Mitt huvud ringer av allt möjligt!

Dont mess with me today......


Skriver ikväll....

Dekorera tårta

I morgon fyller min kära man år, eftersom han blir lika lastgammal som jag så tänkte jag muntra upp honom med en rolig tårta så han inte blir lika åldersbitter som jag ;o)
Jag har hittat en butik i Uppsala som säljer en massa prylar för tårtdekorering, jag ska åka dit i eftermiddag! Jag är ju totalt värdelös på att baka så det här blir en utmaning. Jag vill göra en snygg/rolig/annorlunda tårta.
Kanske i form av ett tjurhuvud....eller en traktor.....hm.... vad skulle man mer kunna göra...? ...vad roligt det ska bli!!

God Morgon

....vem var det som hoppades på en solig vecka? ....det börjar bra i allafall,,,,,,
Regnigt och grått.....

God Natt

God natt på er där ute!
Hoppas på en solig vecka....men jag tror det väntas regn....
Sov gott!

Han man aldrig fångar på kort

Jag har för första gången sen Dumper var valp tror jag lyckats fota ett fint kort på honom, där han ligger snyggt, tittar mot kameran och faktiskt är stilla! För att få en stilla bild på honom annars så krävs det att jycken sover som en stock.
Men här ligger han på trappan, som en sann gårdshund!

"Betongbarn"

Ett till foto på en av måsarna. En väldigt vacker mås tycker jag!

Tvärnit!

På väg hem från Valbo kollade jag diskret i backspegeln, inga bilar bakom.....gjorde en mjuk men hastig inbromsning och stannade vid vägrenen.
Mannen förskräckt med vitt uppspärrade ögon:
-Vad gör du!
-Jag ska knäppa ett kort på himlen....
-Jaha....jag trodde vi skulle bli stoppade av polisen eller nåt......

Resultat:

Kontrasten är ökad på molnen.

Matcho-Mumari

Gräsmattan har vi hunnit med att ansa också, nästan hela i alla fall.
Jeff fick klippa en vända först med Loke i knät på det svåraste ställerna, sen tog jag över, det är ju superkul att klippa!
Dessvärre tog soppan slut innan jag var färdig.
Ett något suddigt kort på mig på klipparen som mannen knäppt med sin mobil, mitt kort på honom blev aningens skarpare....

Jag känner mig faktiskt helmatcho när jag fräser runt på vår lilla John Deere!

Lokes Maskinpark

En del av modelltraktorerna


Älskade leksaker.......

"Kolla måsbilen"

Idag har vi varit i Valbo och handlat tråkigt dyra bläckpatroner till skrivaren. Det är så supertrist att lägga en massa pengar på det, roligare att bränna det på snygga saker, det är ju inte direkt någon som uppmärksammar bläckpatronerna; "-Åh! Nya patroner! Snygga, var har du köpt dom nånstans?"

Vi passade på att glädja våra McDonaldsmagar när vi ändå var i Valbo också, det blev driven eftersom det var proppat med människor överallt! Vi åkte en bit bort för att äta, där var det istället proppat med måsar. Måsarna såg på en gång att vi käkade McDonaldsmat, dom flockades runt bilen och satte sig till och med på framrutan och glodde in på oss i bilen!

(Jag vet...vi valde en plats i trevlig miljö att äta på, bland pappersåtervinning och en massa containers, men det var fullt på varenda parkering!)
En liten elak flicka gick förbi med sin pappa. Hon pekade på vår Tattar-Buick och skrattade rått:
"-Hahaha! Kolla på måsbilen!"
Jag och mannen tittade på varandra och muttrade, jag funderade på att sula en QP-cheeseburgare på det elaka barnet som hånade min "fina" nya bil. Men jag åt upp min hamburgare istället, kanske en mås hämnades åt mig och släppte en fågelklutt på henne.

Måsarna var faktiskt riktigt roliga att fota! Det blev en hel del bilder som jag ska göra i ordning!

Innan vi åkte från Valbo var vi in på leksaksaffären eftersom mannen lovat Loke en ny traktor för en hel evighet sen, och uppenbarligen trodde att Loke både förstått och lagt det löftet på minnet. Det blev en Magnumtraktor till maskinparken, en sån där tung plåtmodell, som håller för det mesta. Jag ska lägga upp kort på Lokes maskinpark sen, ungen är galen i traktorer, och det är bara dom som är exakta kopior av riktiga traktorer som han vill ha, färgglada låtsastraktorer i plast lockar inte alls!

En snabbis

Ikväll ska jag svara på kommentarer och ägna mig lite åt bloggen som jag känner att jag försummat lite senaste tiden :o(
Nu ska jag klippa gräsmattan!
Hörs senare! Kram på  er kära läsare!

Kvällen igår

Fortsättningen på dagen igår efter vårt besök i Lövsta....:
Vi hade skruttibangbangvolvon stod kvar i Gävle, vi skulle ändå handla där, så vi for tillbaka till Gävle, och gick i n på Ica Maxi och handlade goda saker till kvällen för att kompensera vår midsommarkväll som bestod av....ingenting gott...

Sedan bar det av hemmåt, jag körde min volvo och mannen körde min Tattar-Buick. Han fick väl göra det den här gången...han kommer i alla fala att få dras med volvon när han jobbar.
Vi var hemma en stund och ixade lite, tills jag kom på att jag faktiskt inte ens provkört min nya bil. Vi slängde in korv och korvbröd med tillbehör i bakluckan och tog en sväng. Stannade vid en strand vid Dalälven och grillade korv! Uppskattas av barnen.

Det blev mycket att göra under gårdagen, sena kvällen när barnen sov avslutade jag och mannen med lite Italiensk plockmat.....mozzarella, soltorkade tomater, lufttorkad skinka och basilika...mmmm.....

Lövsta Bruk

Igår efter att jag köpt den gräsliga "tattar-buicken"-med-flådig-inredning åkte vi till Lövsta bruk. Det är riktigt vackert där!
Mamma och pappa var där med barnen så vi letade rätt på dom och lastade över ungarnas grejer i vår nya limousin. Mamma och pappa hade varit där ganska länge så dom åkte hem och vi gick en runda och tittade. Barnen fick då två lekstunder i Barnens Bruk och två promenader i området.
Barnens Bruk är ett litet hus där det är som ett minijärnbruk, där barnen kan leka! Jätteläckert!

Foto från barnens bruk.

  
Foton från Lövsta Bruk

För er som bor i närheten kan jag verkligen rekommendera ett besök dit!

God Morgon!

Det blev lite sovmorgon idag, skönt, Loke ville knappt gå upp ur sängen.
Hoppas ni sovit gott! :o)

God Morgon!

Det blev lite sovmorgon idag, skönt, Loke ville knappt gå upp ur sängen.
Hoppas ni sovit gott! :o)

Tattar-Buicken

God morgon, god dag och gog kväll! Jag har inte hunnit blogga på hela dagen idag!
Jag vaknade med en lätt ångest i morse, ångesten blev värre och värre i takt med att jag insåg hur allvarligt fel det var på chevan som växellådan pajade på igår kväll.....och då insåg jag ju också att jag kommer vara utan bil tills och när (?) chevan blir lagad. Det känns som det kommer att bli en dyr historia.
Det slutade med att jag gjorde en koll på Blocket efter megabilliga skitbilar. Eftersom mannen behöver bil för att ta sig till och från jobbet, åker tidigt och är hemma sent så blir jag ju hur låst som helst utan bil!
Så vi tog skruttibangbangvolvon och for till Gävle för att titta på en billig bil, en Ford Scorpio -95. Och slog till.....den är riktigt ful faktiskt, ser ut som en tvättäkta "tattar-buick"! Men det är i allafall en bil som rullar både frammåt och bakåt, AC, "flådig" inredning, och den går bra.

Det värsta är nästan ändå att det inte satt nån cd-spelare i den.....var ska Johnny Cash sitta nu då?

Efter mitt bilklipp åkte vi till Lövsta Bruk för att möta mina stora barn och min mamma och pappa där, men det ska jag skriva om senare, nu ska vi äta lite gott så här på sena kvällen!

Har ni haft en bra midsommar?

Whatthefuck:

Jag har minsann också hittat knotigt träd idag ;o)
What the fuck?

Jag är Reese Witherspoon

Jag kan lyssna igenom precis hur många skivor med Johnny Cash som helst....utan att hitta det rätta gunget från filmen Walk The Line! Gissa varför!?

Jag är glad nu :o)
I min värld ser Johnny Cash dessutom ut som Joaquin Phoenix och jag ser ut som Reese Wihterspoon ;o)

Hoppas ni har en trevlig midsommar!

Glad Midsommar och Gott Nytt År

Tjingeling-vad-glad-och-käck-jag-känner-mig! Vi är hemma från vår lilla roadtrip nu.
Det gick över förväntan med Dumper med i bilen. Gizmo lägger sig alltid och sover så fort vi åker bil så henne märker man inte av. Dumper gnisslade och skällde lite i början så fort vi saktade ner och han misstänkte att vi skulle stanna, men det blev bättre efter ett tag.
Först lämnade vi Ellen och Alfred hos mamma och pappa och efter det åkte vi vidare mot Dalarna.
Vi, eller i alla fall jag har ju en liten pensionärshobby att åka runt och utforska öde platser och gamla bruk. Vi stannade först vid Silfhytteå Ödebruk, en mycket vacker plats med små broar över vatten och gamla byggnader.
Därefter besökte vi ett par platser till som blev mer eller mindre en besvikelse, det var inte så storslaget som vi förväntat oss.
Nästan hemma igen började chevan krångla och slira på växlarna.....tillslut gick det bara att köra på tvåan (automat).... resterande sträcka hem körde vi max 60 kilometer i timmen.
Det var rätt tråkigt.....mannen var inte på bästa humör för att hans bil eventuellt var helt slut i växellådan. På varenda radiokanal spelas Hero med Charlotte Perelli eller något fjams med BWO. Upplyftande och ingen cd-spelar i bilen...
Det är så ironiskt, så fort vi ska göra något som ska bli så j*kla bra så är det något som skiter sig. Nu sitter han och kollar på Blocket efter motorer/växellådor/bilar, jag satt och skänkte en tanke till alla er som dricker sill och äter nubbe i goda vänners lag enligt svenska midsommartraditioner, varför är vi aldrig traditionella? Det kanske skulle kännas bra för egot?
Men nu har vi tagit fram lite cider och öl, jag har satt på Johnny Cash på film , nu skiter vi i traditionerna!
Skål och Glad Midsommar och Gott Nytt År och hela baletten!
....Cash is king, Perelli....: -gå och dra dig!

Silfhytteå Ödebruk

MMS Resan går bra so far... Bo

MMS

MMS Resan går bra so far... Bortsett från att Dumper glömt borsta tänderna så uppför han sig hyfsat....


Midsommar

Strax ska vi göra oss färdiga för att skjutsa barnen till deras mormor och morfar. Vår midsommar kommer som sagt bestå av en roadtrip med en galen hund, en något lugnare hund, en Loke-Bebis och så jag och mannen in our Chevy-Truck!

*Wish us luck.....*

Trevlig midsommar på er!

God Natt

Vi har suttit och klurat hela kvällen på vad vi ska göra imorgon medan de stora barnen är hos mormor och morfar. Vi har kommit fram till att vi får ta en roadtrip över dagen med båda hundarna med oss...
Undrars hur det ska gå med Dumper.....för er som inte känner till Dumpers personlighet så kan jag tala om att jag är övertygad om tt hundar kan ha AD/HD, på riktigt. Det finns inget ont i Dumper, han är världens snällate hund, smart är han också, och överenergisk och misstänksam mot nya saker och brutna rutiner. Vi accepterar honom som han är.....men det kan bli jobbigt att åka bil och ha med honom någon annan stans än hemma en hel dag....
Det slutar väl med att vi blir lomhörda av hans skällande och gnisslande, blir osams, tar en korv på närmsta Statoil och åker hem......
Det visar sig!
Här är en humla jag fotade på min och Lokes promenad idag, färgerna är trixade med i photoshop:
Klicka för större
Vad tycker ni?

Sov gott och ha en trevlig midsommar allihopa!
Kramar

Lila himmel & stora horn...


(c) mumari.se

Lokes Blomma

Hur får man sönder den här då?





Foton från idag

Idag har Ellen och Alfred varit hos en kompis och lekt hela eftermiddagen. Jag och Loke skulle ha åkt och köpt patroner till skrivaren egentligen men vi åkte hem och tog det lugnt istället.
Vi tog en promenad med hundarna ner mot åkrarna och kohagen. Korna följer alltid med så långt deras hage räcker.
Strax innan det var dax att åka och hämta stora barnen somnade Loke givetvis på soffan. Inte mycket att göra åt, det var bara att väcka honom och bära ut honom i bilen.
Jag sitter och surfar runt lite efter intressanta platser vi skulle kunna besöka imorgon. Ellen och Alfred ska fira midsommar med sin mormor och morfar, annars blir dom rätt rastlösa av att bila runt på upptäcktsfärd med oss. Loke går utmärkt att ha med än så länge.
Det värsta är att vi inte har någon hundvakt. Gizmo är inga problem att ha med sig, men Dumper, han är ju som han är.
Jag kommer ihåg när vi hade han med oss till Motala..... 15 mil i sträck stod han och tokskällde i bakluckan på bilen.
Så vi får se hur det blir imorgon....

Ett egentligen ganska misslyckat kort på Dumper, men jag tyckte det blev rätt läckert ändå!

Jag och Loke sitter vid kohagen och fyller vatten.

Tyrannosaurius Dog


Korkat samtal

Samtal mellan mig och mannen angående fotbolls-em igår....:
Mannen: -Jahopp....nu har ju Sverige åkt ur då.....*anstränger sig att se allvarligt bedrövad ut* ....jag tror att Holland kommer vinna *jag-vet-vad-jag-pratar-om-minen*
Jag: *förvånad* Jaha.....och vad grundar du det på? Du menar att du är insatt i fotbollen eller...?
Mannen: -......jag har hört nån säga på radio att dom är jättebra......
Jag: -...ahaa....är England med och spelar?
Mannen: -....jag vet inte....hm...Europaunionen....öh...nej...dom är väl inte med där? Eller...jo...fast dom är väl lite egna liksom...tror jag...
Jag: -Men hallå, det är ju fotbollsEM, inte nåt jäkla fotbollsEU!
Mannen: -Ja?
Jag: -Det är ju hela Europa som spelar!
Mannen: -....men hör England till det Europa då..? Jo...det är klart....jo just det, det gör dom...oj vad korkad jag kände mig plötsligt...!
Jag: *asgarvar* Vad trodde du! Att England låg i världsdelen Storbritanien eller?? Hahaha......*tystnar* ....men är England med i EG?
Mannen: -.....vet inte...men det heter EU numera....

Slutsats: Vi lever i vår egna insnöade värld.......

God Morgon!

Idag hoppas jag på en glad Loke så att det inte blir en repris från igår!
Det har börjat bra.....han ska absolut kura i min famn och vägrar sitta själv i soffan, men han är glad i alla fall.....superkramig.


Kväll

Lilla Loke med sitt smått ilskna humör idag är det röj på fortfarande! Han slumrade till för ett par timmar sedan och sov dumt nog max 20 minuter. Sen vkna han och det var full rulle på en gång.
Själv sitter jag och håller på att somna i soffan.....
Jag var ut till korna för en stund sedan. Den ena kon, Mellankon, hon är mycket nyfiken på min nya kamera, det verkar vara med skräckblandad förtjusning hon ser på den och lystrar när den surrar och knäpper.

Ilsken

Idag har jag inte gjort mycket vettigt. Jag och barnen har varit hemma precis hela dagen och det har varit ganska skönt.
Loke måste ha vaknat på helt fel sida och det har hållt i sig hela dagen. Han har varit ilsken som ett bi, kort stubin som fjuttats på bara man tittar på honom. Jag är alldeles matt i huvudet!

Snart så är det midsommar, vi har inte ens funderat på vad vi ska göra då!
Jag ska ta mig en funderar nu, något måste man ju hitta på.

Vad ska ni göra på midsommarafton?

Ny bekantskap


Bekvämt nog har LOke ännu inte lärt sig att Gb-gubben betyder GLASS!

Objects in mirror....


Från bilprovningen igår.....den eviga väntan på att lastbilen skulle bli färdig så det skulle bli min tur...

Rösta på din favoritbild!

Jag älskar röstningar där jag får höra er åsikt! Vilken tilltalar dig mest? Berätta gärna varför!

1: Vad gör man inte...    2. Liljor?

3. Liten trollslända          4. Liten Bonde
 
5. Trollsk sjö                     6. Rävunge

Liten Bonde


God Morgon :s

Kom på att jag faktiskt inte skrivit någon godmorgonhälsning som jag brukar göra! Jag trodde faktiskt att jag hade gjort det redan!
Och jag har inte legat och sovit tills nu, har bara haft fullt upp med bråkig Loke under morgonen, han har vaknat på fel sida tror jag....
Nu sitter jag och grejar med foton igen ;o)

Så Söööt


Den söta rävungen låg i gräset vid en liten avtagsväg, Jag stannade bilen ganska nära och jag och min vän hängde bokstavligen ut genom fönstret och fotade! Den låg lungt kvar och tittade på oss och vi bestämde oss för att gå ur bilen och smyga närmare, men då sprang den in i buskarna!
Den är så sockersöt så jag lägger den till min samling: "Djur-jag-gärna-skulle-vilja-ta-hem-och-låta-sova-i-min-säng".

Dragonfly....


Trollsk Sjö


Brevid Dalälven, i närheten av Untra Kraftverk.

Liljor


Kan detta vara några slags liljor?

Spänning.....


...vid Untra Kraftverk.

Vad gör man inte...?


.....för en bra bild?
Min vän som jag tillbringat eftermiddagen med.

Untra Kraftverk


Foton på byggnaden
Untra Kraftverk Untra Kraftverk Untra Kraftverk

Lång dag

Puh, skönt att komma hem och placera sig i soffan, det har varit en lång men mycket trevlig dag idag!
På förmiddagen åkte jag och ombesiktade chevan. Jag var där fem minuter innan driveinnen för ombesiktningen började. Men så kommer det en tidsbokad 780 meter lång lastbil som blir insläppt före mig. Jag blir tvungen att vänta på den i en hel timme! Skapligt irriterad eftersom det som skulle kollas på min bil bara skulle ta ett par minuter!
Försök förklara för tre barn i varierande åldrar att man måste vänta på sin tur......
När det äntligen blev min tur behövde jag i princip bara glassa rakt igenom med ett stort OK stämplat i ändan på bilen.
Jag var lite smått stressad eftersom jag planerat att åka och hälsa på en gammal klasskompis som jag inte sett på över tio år. Stressad och iiriterad styrde jag färden mot henne, det var ett par mil att åka och jag var inte helt säker på om jag skulle hitta.
Förvirrade bränner jag rätt igenom en poliskontroll, aningens för fort, men det gick tack och lov bra, ingen stannade mig.
När jag väl kom fram så var det som igår! Shit, hon såg precis lika dan ut som sist!
Vi måste vara av en utmärkt årgång som inte åldras synbart!
Det blev en mycket trevlig eftermiddag, eftersom hon tycker det är lika kul att fota som jag så tog vi en tur till Untra Kraftverk där vi knäppte en massa kort i omgivningarna!
Håller på att ladda in dem i datorn nu.
Så snart lägger jag upp en massa kort, bla på en liten rävunge!


Foto

Ett till foto från Kalkbruket Strå i Sala. Har ingen aning om vad det röda är som sticker upp från fönstret, men jag tyckte det var snyggt!


Vattendroppar

Knäppte den här bilden igår när det spöregnade, vad tycks?
Vattendroppar

God Morgon

Idag är det strålande sol nu på morgonen! Undrar hur länge det håller i sig!
Gräsmattan lyser snyggt grön efter min proffsklippning igår *stolt*
Jag kanske ska kolla om det är några strån som hukat sig och eventuellt tänker titta upp nu, då kan jag ju klippa igen! Det var riktigt roligt!

Vad ska ni göra idag?

Hemma sent...

Vi har varit på en av våra utflykter igen, förmodligen pensionärsvarning och helt ointressant för er läsare, men jag berättar lite kort om den!
Jag fascineras väldigt mycket av öde platser, övergivna fabriker och gruvor. Så vårt givna mål var ju Garpenberg, dit vi varit på väg ett flertal gånger senaste tiden men ändrat oss i sista stund. Jag ska lägga ut foton från Garpenberg i morgon, har inte hunnit gå igenom alla än. Men Garpenberg är den mest fascinerande platsen jag varit på , därefter kommer nog Lessjöfors.
Hemvägen tog vi över Sala, det finns massor med för oss outforskade platser i närheten och nu undersökte vi det nerlagda Strå Kalkbruk i utkanten av Sala. Mycket intressant. Kusligt, öde, jag måste ta reda på mer om det!


Strå Kalkbruk Strå Kalkbruk Strå Kalkbruk, photoshopad
Nu är det läggdags för oss, jag ska svara på era kommentarer i morgon!
Kramar & God Natt

Kampen mot Gräsmattan

Det gick ju riktigt bra att klippa gräsmattan! Jag har sagt det förr och jag säger det igen; "En bra karl reder sig själv" ;o)
Stora åskmoln tornade upp sig när jag började klippa så när jag blivit lite varm i kläderna la jag i rallyväxeln och körde järnet! Hoppas mannen godkänner klippningen, han vill ju precis som när han harvar och sår att det ska vara raka rader och snygga vändningar och bla bla bla...... hoppas han inte märker att det saknas ett äppelträd nu....!

Det sägs att....

....jag ska klippa gräsmattan.....
Jag gjorde det en gång för typ två år sedan, det slutade med att gräsklipparen blev ståendes mitt på gräsmattan i en tjock sträng gräs som den inte orkade ta sig igenom. Man skulle visst tänka på i vilket varv man körde eftersom den kastar ur sig gräset på ena sidan.
Det kunde ju inte jag veta!
Jag tycker dessutom att vår gräsklippare går ruggit fort....det är en John Deere som man sitter på.
Wish me luck!

Så nöjd med det här fotot!


Det ser så mjukt och fint ut!

Vinnare av CupCake-topen!

Tack alla som ville vara med och tävla om CupCake-topen!
 
Det blev en enkel motivering som fick vinna:

Vanadesse. #5 Jag brukar itne tävla men det där va skitfint!

Jag skulle vilja bjuda min söta morfar på en cupcake. Han är en gottegris och världens bästa morfar som alltid ställer upp.
2008-jun-02 kl. 18:56 Blogg: designingeverydaylife.blogg.se/

Jag är avundsjuk, jag har varken morfar, mormor, farmor eller farfar kvar i livet! Därför lottade jag mellan er som hade liknande motivering och vinnaren blev Vanadesse!
Grattis! Maila mig din adress!

God Morgon...

Jag gick upp först av alla i familjen, tänkte att det skulle vara skönt att få dricka kaffe i lugn och ro..... Tji fick jag...
När jag kommer ner möts jag av en ohygglig stank, någon av hundarna har varit megarisig i magen och skitit ner hela golvet i vardagsrummet......
Smart....jag skulle ha tagit sovmorgon och låtit mannen ta hand om eländet, han är ledig idag.

Gungar

  
Loke gungar                                                                Kana

Bilder

 
Fler bilder, lite manipulerade, vad tycker ni?

Foton från HögboBruk

 
Ellen och Loke       Lusthus vid bruket

Härlig Dag!

Åh vilken perfekt dag det blev!
Vi gav oss iväg mot Högbo Bruk utanför Sandviken. Det tog inte så lång tid som jag trodde det skulle ta att åka dit och väl framme var det strålande sol!
Jag blev alldeles förstummad av den vackra bruksmiljön! Vi har varit i en hel del bruksorter här om kring, men Högbo Bruk lovar jag tar priset i skönhet!
Annars dras jag oftast mer till övergivna platser, mystiska platser, men det här var väl värt ett besök!
Ett underbart cafe/restaurang låg precis vid några av dammarna, där fikade vi. Sen fanns det en lekpark alldeles intill ett hägn med getter, kalkoner(?) och ankor.
Uteserveringen  
Vi strosade runt och tittade på det mesta, jag fotade givetvis en hel del! Jag kommer lägga upp kort senare under kvällen, nu måste jag värma på middagen till barnen!

(klicka för större)

MMS: Nu drar vi till något bru

MMS

MMS: Nu drar vi till något bruk och tittar! Jag och barnen, och Johnny Cash är med i bilen! Yeeha! Måste ringa mannen och fråga vad det hette dit jag skulle... Glömt det redan...


Loke Fotografen

Loke satt och lekte med min mobil i bilen igår. Ni som följer min blogg vet nog att Loke är en riktig linslus, och han har hajat vitsen med en kamera, man kan kolla på bilden sen.
Tydligen så har han iakttagit mig och också förstått vilken knapp man ska trycka på och att egokort är något man bara ska ta :D
Kolla in det här, tur att vi hade dubbla kameror i bilen ;o)

Spring i Benen

Foto från igår

Bröderna


Är dom inte söta!

God Morgon!

Jippi-tjihooo! Jag har fått sovmorgon! Alla har sovit till nio :o)
Ni anar inte hur mycket de där extra timmarna betydde!
Dessutom skiner solen idag!

Hemma

Det blev inget Garpenberg idag heller. Hux flux fick jag veta att äldsta barnens pappa var på väg hit och ville hämta barnen. Så då kände vi att tiden blev för knapp för att åka till Garpenberg om man ville slippa stressa.
Det blev en liten tur i krokarna i närheten istället. Bland annat så var vi vid Skattmansö och ett gammalt öde tegelbruk i huddunge.
Jag klev ur bilen för att fota det ödsliga tegelbruket men jag vågade inte gå för nära. Det ser kusligt ut, dörrar på glänt och trasiga fönster. Jag frågade mannen om det fanns luffare där fortfarande, han svarade bergsäkert ja, så jag tog det säkra öre det osäkra. Jag blir nästan lite rädd av arr bara titta igenom korten! Tänk om man skulle se någon som tittar ut genom ett fönster!
 
Vid Skattmansö gick det några nyfikna får i en skogshage, ett var så keligt! Det ville jättegärna följa med mig hem och boa i min säng, men det fick inte för mannen!
 
Jag blev kär.....

Nu ska vi gå och sova! Jisses vad trött jg är!
Godnatt!

Gårdagskvällen och idag

....nu är jag människa igen.....jag har inte varit särskilt bakis sen igår kväll men trött och seg som en sengångare!
Men lite vila på soffan för en stund sedan och en dusch så känner jag mig pigg igen!

Igår eftermiddag åkte Ellen och Alfred till sina kusiner för att sova där och jag skjutsade Loke till sin farmor och farfar. Så vi skulle vara megamycket barnlediga en hel kväll och natt!
Jag åkte till gården där mannen jobbar efter jag lämnat Loke och passade på att ta mig tid och strosa runt där och titta och fråga och undra om allt möjligt som jag inte hinner när jag har barnen med mig.
Jag är så fascinerad av allt, det är nästan 300 mjölkande kor där, plus alla ungdjur! Korna mjölkas i karusell, det var intressant att se! Jag var också modig och duktig och hjälpte till att driva in korna från hagen när dom skulle in för mjölkning. Jag var rätt skraj och kände mig ganska liten då.....
Jag hade kameran med mig och fotade under tiden. Här är en lustig kor:

Kolla hennes horn, jag tog flera kort av henne just ör att hornen såg så roliga ut.... rätt var det är så nickar hon med huvudet och då ser jag att hornen hänger som två fladdrande hundöron! Det såg inte klokt ut och jag fick ingen förklaring på varför eftersom hon var inköpt sent.

Vi kom ifrån gården vid 7-tiden på kvällen, åkte direkt till Bolaget. Det var en skitelak tant i kassan som vägrade kolla leg på mig, fattade hon inte att det förstörde en stor del av min kväll?? Jag som till och med hade tofsar i håret!
Jag kände mig sur och trumpen över det, bestämde att mannen fick köra när vi åkte och åt på Saloon, själv drog jag på mig min cowboyhatt som ni ser i tidigare inlägg!
Kvällen blev trevlig, mycket god mat. Mannen skämdes för att jag knäppte en massa kort med min stora kamera inne på Saloon...men vad sjutton! ;o)

Det blev inga vildare utsvävningar än restaurangen, vi åkte hem och sov, dödströtta! Man är inte van att vara ute sent!

Imorse åkte jag och hämtade Ellen och Alfred först och sen åkte vi till Ica Maxi och Lindex. Barnen fick flipfloptofflor och linnen.
Till mig själv köpte jag en färgad ansiktscreme med antirynk-och -lyft-effekt bara för att den där kärringen på Bolaget var så hjärtlöst elak!
Som plåster på såren fick jag visa leg på macken när jag skulle köpa snus till mannen.

Nu är manenn hemma, vi ska åka till Garpenberg tror vi...
Mannen är elak och håller just nu ett föredrag att det är bevisat att det inte finns några antirynkcremer eller lyftande cremer.....jag tror det....jag vill tro det!

Det här blev ett långt inlägg! Vi hörs!


MMS: Pissdålig humor på morgon

MMS: Pissdålig humor på morgonen... Rea på Lindex.


Hemma från Saloon


Jag nöjer mig med att lägga ut foton från kvällen, skriver imorgon! Men jag kan varmt rekomendera vår faviritrestaurang Church Street Saloon!

God Natt!

MMS: Vilken panik det blev att

MMS

MMS: Vilken panik det blev att hitta på något att göra nu när vi är barnlediga! Jag gjorde ett studiebesök på gården där mannen jobbar och blev kvar där sent efter jag lämnat Loke. Nu är vi på väg till Saloon i gävle. Me like cowboy-hak! Synd bara att mannen kör och jag är smått onykter.... För att piffa upp stämningen är jag iklädd cowboyhatt. Man får spöka ut sig så när man ska på Saloon! Vad gör ni ikväll? Mobil-kramar


MMS: Sitter i bilen och väntar

MMS

MMS: Sitter i bilen och väntar på svärmor som ska hämta upp Loke. Loke ska sova där i natt. Stora barnen sover hos sina kusiner så vi blir helt barnfria... Vad ska vi hitta på tro!


Kort från promenad

Det blev en liten promenad ner över åkrarna med hundar och barn, korna följde med så långt dom kunde på sin sida stängslet!



Nu ska jag passa på att vila en stund, lyxigt värre! Loke somnade precis :o)
Påminner om tävlingen som avslutas ikväll!

vinn en CupCake-top HÄR

My new Love...

Nu ska jag gå ut till mina älskade lurviga! Kameran följer såklart med!

Visst är det så att träning ger färdighet?
...och det behövs!
Kram på er!

Loke-foton


 
Jag är kär i min nya kamera! :o)

Påminner om tävlingen som avslutas ikväll!

vinn en CupCake-top HÄR

Slitz, matchotidning?

Min man fick en prenumeration på tidningen Slitz av sin lillebror förrförra julen......dont ask me why?
Det räcker med att titta på utsidan av tidningen för att se vilken töntig tidning det är!
Kolla bara bak på pärmarna;

..."för män som får bägaren att rinna över...?"
Anar jag något tvetydigt där..?
..."för män som vet hur en slipsten ska dras...?" Tillåt mig korrigera:
"För gossar som tror att dom ska få veta hur en slipsten ska dras"

Det verkar dessutom vara någon j*kla evighetsprenumeration, den tar ju aldrig slut!
Jag tror att Amelia har ett hemligt samarbete med Slitz.....dom betalar Slitz för att ge Amelia vatten på sin kvarn när dom skriver om mansgrisar!

Påminner om tävlingen som avslutas ikväll!

vinn en CupCake-top HÄR

Farlig Zoom 2

Jag gjorde det igen.....skrämde mig själv med zoomen på kameran...igår kväll.
Jag sitter på huk och fotar Eugene, han har varit väldigt svår att få bra på kort tidigare för han är så mörk. Men nu gick det bra, vi har en grind emellan oss, jag fotar och zoomar och är väl medveten om det när jag vrider på zoomen.....
När jag får in skärpan och Eugens bautaskalle plötsligt klarnar rätt i mitt öga, så blir jag ändå rädd och hjärtat slår ett extra slag!
-Ouaaah!

Det är ju helt sjukt! Varför blir jag rädd när jag ändå vet att jag tittar genom kameran och zoomar!? Det måste vara min nu för tiden ganska välkamouflerade koskräck som gör sig påmind...
Och Eugene i närbild kan vara en ganska skräckinjagande uppenbarelse! Skulle inte du bli rädd för hans jättskalle?

Här står det om första zoomchocken!

Foton från SalaSilvergruva

En del foton från igår som egentligen är totalt ointressanta ;o)
  
 
 

God Morgon!

Jag har faktiskt varit vaken ett tag och inte legat och latat mig i sängen, jag har pratat i telefon ett bra tag med en kompis samtidigt som en mycket kramig Loke har klängt på mig.
Dom stora barnen sover fortfarande (!), skönt för dom! Jag blir inte klok på vädret, nu är det strålande sol ute, men jag antar att det kommer ändra sig snart......

Måste bara berätta en sak som Ellen sa häromdagen...:
Vi hade varit och handlat, jag köpte två paket kött färs som jag bad Ellen lägga upp i frysen. Ellen står och läser på förpackningarna.....:
-Men mamma! *bestört* Du har ju köpt fel! Det här är ju inte köttfärs, det här är ju NÖTfärs!

Nu ska jag fixa med lite foton!

God Natt!

Oj vad trött jag blev.... håller på att photoshopa lite, men jag får fortsätta imorgon med det!
Nu väntar sängen!
God natt och sov gott!


Ego-pics

Linslusen ville också vara med på kort, så mannen fick låna kameran på nåder och fota.....

En liten söt dörr vid ett hus i gruvområdet, den skulle passa lilla mig perfekt ;o)


Jag skulle bara visa hur man går balansgång.....
Helt sjuuuukt att dom har såna här höga balansgångar i en lekpark! För barn! Jag insåg tack och lov i tid att jag skulle gå över med risk för mitt eget liv, så jag klättrade ner igen fortare än kvickt!

Sala Silvergruva

Nu har jag gått igenom kort från eftermiddagen. Eftersom det var för mycket mygg i Gysinge åkte vi till Sala Silvergruva istället. Visserligen var själva gruvan stängd men det finns en jättegullig lekpark där med små stugor med gräs på taket och låtsasgruvor. Det är så lungt och vackert att åka dit och bara sitta medan barnen leker! Oftast inga andra där heller.
 
Vi strosade också runt i "riktiga" gruvområdet. Tack och lov var det uppehåll under tiden!

Bäst att passa på att göra något tillsammans när mannen inte jobbar på kvällen :o)

Fler kort kommer...

Hemma igen

Nu har vi kommit hem efter att ha varit borta hela eftermiddagen och kvällen! Det blev som vanligt inte som vi hade tänkt oss, vid broarna i Gysinge dit färden var planerad med kameran i högsta hugg, gick det inte att gå ut och fota något. Vi klev ur bilen och gick 500 meter, sen fick vi i princip springa tillbaka till bilen för det var så mycket mygg!
Jag vet, jag är knäpp....och har ap-dålig kamera!
(Tidigare utflykt till broarna)
Så planerna ändrades och jag ska skriva om det, men först ska jag gå igenom alla foton!
Hörs snart ;o)

Kram på er alla!

Känns som juldagen

Oj vilken seg dag det har varit idag. Det känns ungefär som det brukar göra på juldagen, där alla är uttråkade men inte orkar hitta på något utan bara degar i soffan.
Jag har målat och lekt med kameran. Den ger mig viss prestationsångest! Förrut har jag ju kunnat anklaga min mobilkamera om det bli oskärpa i bilderna, vem ska jag skylla på nu?
Jag ska försöka släpa med mig familjen till något spännande ställe snart tänkte jag, vi behöver komma ut lite!
Funderar på Garpenberg eller Gysinge, broarna där. Det var ju så mörkt sist när vi var där!
Det skulle vara kul att fota kort där med bättre kvalitet!

Vad har ni gjort idag?


Lite foton

Ni får stå ut med att jag kommer lägga upp en massa nya kort nu när jag tränar på kameran!



Dotter Ellen. Hon har så stora vackra ögon!


vinn en CupCake-top HÄR

Farlig zoom...

Jag tog med mig kameran när jag gick till våra Highlands för att fylla vatten åt dom.....
Måste ju provköra den i alla situationer. Korna har tyckt att det har varit jättespännande när jag fotat dom med telefonen, och Mellankon som kom först såg genast att jag hade en ny pryl att fota med. Hon tittade och vädrade mycket intresserad. Så intresserad att jag tyckte det var säkrast att hoppa ut från hagen och ha en grind mellan oss!
Men det gjorde inget, zoomen är ju kanon. Jag zoommade och fotade...flera kort...kossan studerar kameran noga....
Rätt var det är utstöter hon ett björnliknande läte, spänner upp nacken och kröker den samtidigt så jag nästan får hennes horn i ögat!
Jag får hjärtattack, nu är det kört, nu anfaller hon mig.... jag släpper kameran och hoppar bakåt, tur att jag hade kamerans rem om halsen!
När jag tittar upp igen står kossan en bra bit ifrån mig och undrar vad i hela friden jag pysslar med....
...det undrade jag också....jag hade ju zoomat....hon var inte alls så nära....

Gaah!!

Igår när jag skulle ladda in mina första bilder från nya kameran så ser jag att jag har cirka 0% kvar av utrymmet i datorn att spara på. Jaiks....
Tog tag i det nu på morgonen, ingen idé att börja ladda in en massa nya kort innan. Jag äger ingen extarn hårddisk, men en sån måste nog införskaffas. Däremot så tänkte jag ladda upp alla gamla kort på Windows Live Skydrive tillsvidare.
Alla foton ligger ju i datummappar, och på Skydrive kan man inte lägga in hela mappar på en gång utan måste först öppna dom och dra över filerna. När jag kommit till början av april vilket var några tusen filer, så tänkte jag starta uppladdningen på webben. Utifall datorn skulle hänga sig.
Trycker på "upload". Datorn blir tyst och mörk.....datorn dör...FUCK!
Det hade ju tagit ganska lång tid att bara förbereda uppladdningen!
Nu bränner jag alla bilder på dvdskivor istället, jag ska göra dubletter av skivorna för säkerhetsskull.....men det går segt och tar tid, dessutom måste jag för säkerhets skull kontrollera skivorna i mannens tjejdator så att allt finns där, och tjejdatorn är komplett värdelös och långsammare än en snigel med rollator!

Sen ska jag leka med nya kameran!

God Morgon

Har ni sovit gott?
Jag har drömt mardrömmar.....om min nya kamera!
I drömmen var kameran helt plötsligt jättestor, stor som gammelmorfar Arolds TV. Jag hade ett himla sjå med att baxa upp den och knäppa med den. Alla skrattade åt mig. Sen var jag på mingelfest med en massa fotografer, alla pratade en massa fototermer och exponeringstider hit och dit och jag skämdes för att jag inte fattade ett jota.
Mitt i allt hör jag hur mannen spyr som en räv nera på toaletten, men jag hade inte tid att tycka synd om honom, jag hade bara tankarna på min bauta-kamera!
Fri tolkning av drömmen.....

Mannen spydde på riktigt....

God Natt!

Så trött så ögonen går i kors! Svarar på kommentarer i morgon!
Jag har laddat in några nyknäppta kort från min nya Nikon!
Håll till godo, en oredigerad Mumari ;o)

I morgon ska jag ill-testa kameran!

Sov gott!

Nya kameran! :o)

Jag har snudd på slagit ett antibloggrekord idag! Jag har inte hunnit med att skriva något.
Efter barnens skolavslutning åkte vi till stan. Vi tog vägen förbi gården där mannen jobbar så jag kunde ta hans bil in till stan eftersom startmotorn i min bil är i tveksamt skick.
Inne i stan gick det undan, en systemkamera införskaffades och en snabblunch på McDonalds intogs.
Jag hade bråttom hem sedan för att prova min nya kamera! Tjihoo!
Av någon anledning så gick både eftermiddag och kväll upp i rök av massor med småsaker som skulle göras och besök framåt kvällningen.
Jag har hunnit prova kameran lite smått, men inte laddat in några bilder i datorn än. Men wow, det jag har hunnit undersöka på kameran verkar vara kanon!
Det är nog enklaste modellen av systemkamera, jag är väldigt grön inom detta område trots att jag gick fotokurs på gymnasiet och fick MVG! Jag minns inte ett skvatt av den kursen, jag får prova mig fram!

Nikon D40


vinn en CupCake-top HÄR

Lyckliga Loke

Lycklig Loke fick åka med pappa i traktorn en liten sväng!

Det visade sig att den lilla svängen blev ganska lång, vilket garanterat inte bekymmrade lilla Loke som ill-vrålade när han var tvungen att komma tillbaka till bilen där jag och syskonen väntade....
Photobucket

Sen fortsatte färden mot staden.....

Ladda upp bilder

Varför går det inte att ladda upp bilder på bloggen? Kan ni göra det?
Jag får lägga in html-koder från Photobucket istället! När ska bloggen börja fungera utan strul???

The Reason......

Photobucket
....en av anledningarna att jag inte har haft tid att blogga idag! :o)

MMS: På väg in till stan. Har

MMS

MMS: På väg in till stan. Har varit och bytt bil med mannen. Loke skulle bara åka med ett 'litet' varv i traktorn...det var visst ett långt varv...


Skolavslutningsfina!

Jag skulle ladda upp en bild på barnen när dom är fina för skolavslutningen, men det här f'#¤$ng j%&#la bloggkrånglet gör mig vansinnig! Nu går det inte att ladda upp bilder heller!
Gaaah!
Försöker om en stund igen!

Skolavslutning foto

Photobucket
Nu så gick det att få in ett foto! Tur att man har Photobucket!

God Morgon

Det är väl en oskriven regel at det ska regna på skolavslutningen?

Kväller

Mannen hemma "tidigt" för en gångs skull.
Jag har varit som en yr höna hela kvällen, stress över barnens avslutningskläder, som vanligt i sista minuten!
Loke liten har varit en väldigt kramig unge och i princip åkt snålskjuts på min rygg, min arm och mitt ben hela kvällen. Han har något grottmännisko-betonat över sig, vill han kramas, då sliter han helt sonika tag i mitt hår och ser till att få sig en kram!
Nu sover han i alla fall.
Jag har kameror på hjärnan, vill vill vill ha en bra kamera. Jag vill inte ha en kompaktkamera, utan en mer avancerad...en superbillig och superbra...
Jag kan ha hittat en begagnad....det visar sig i morgon :o)

Nu ska vi äta en seeen middag....nyttigt? Nä...!

Bloggkrångel!

Vad trött jag blir på att det alltid är något som ska krångla med bloggen! Nu är min hur seg som helst och jag har jättesvårt att komma åt administrationssidorna. Suck....

vinn en CupCake-top HÄR

Nu jäklar!

Shit, jag kände mig sjukt taggad när jag åkte hem med alla flugdödarprylar jag hade köpt! Helt plötsligt så kändes min rostiga brunröda Volvo som en fullt stridsutrustad apache-helikopter! Laddad med alla-flugors-mardröm-ammunition!
 
Nu har barn och djur varit utkörda en stund och jag har lekt Rambo inne! Haha! Där fick ni era äckliga flugor!

Jag vet....jag är skittöntig som apar mig framför kameran! :D


Hemma igen

Som jag började det förra inlägget som kom av sig och blev något helt annat:
Jag hämtade upp barnen vid skolan.... sen bar det av till Granngården för att inhandla diverse pryttlar som på ett eller annat sätt kan döda flugor. Lika bra att slå på stort tänkte jag som fortfarande kände mig allmänt ilsken och irriterad av fluginvasionen hemme. Jag köpte spray, nå slags penna man ska rita osynligt med, lät spännande, och sen små remsor, FlyKill, dom vet jag ju av egen erfarenhet att dom funkar, sen fjärilen jag tagit hand om tog sin första flygtur och satte just på en FlyKill-remsa och dog! Läas historien om Rädda Joppe här!

Loke var som vanligt vild inne på affären, han hittade en massa hedeliga råttfällor som rasslade fint, tack och ov var dom ju inte riggade!
Snäll tjej i kassan gav mina tre barn en varsin mini-fågelskrämma, jag vet inte vad syftet var, om barnen skulle bli lugna och snälla eller om stressad mamma skulle bli rädd och flyga sin kos så att barnen kunde få härja fritt :D
Barnen blev i allafall mycket glada och Loke förstod genast att det faktiskt var ett svärd man ska fäktas med som han hade fått!

 Tack så mycket! :o)
Till mannen köpte jag förresten nya efterlängtade arbetsskor också, jisses vad dyra dom är! !000 pix bara för att man ska smutsa ner sig i dom!
Hutlöst!
När vi åkte hem åkte jag en mindre väg, genom små byar och skogar, det är så tråkigt att köra landsvägen jämt!
När jag körde förbi en äng älgade det upp en hel j*kla tranfamilj på vägen! Dom brände över vägen framför bilen i säkert  150 kilometer i timmen, jag tvärnitade medan jag famlade efter mobilen för att knäppa kort. När jag väl fått fram den hade familjen hunnit långt bort. Knäppte ett kort, men det blev mycket suddigt!
Jag visste inte att tranor håller ihop i par!?
Ungen såg rolig ut i alla fall!

Nu ska här saneras på flugor och fixas! Mer om det senare ;o)

Vad har ni gjort idag?

vinn en CupCake-top HÄR

Glassnostalgi!

Innan jag hämtade Ellen och Alfred i skolan åkte jag och Loke till 67:ans grill och köpte oss en varsin hamburgare, vi hade inte fått i oss någon lunch efter som min dagsplanering som vanligt sprack!
När jag var in och hämtade maten såg jag att en av tjejerna som jobbar där hade en megaläcker t-shirt! Lite retrostuk med en TopHat på och GB-märket! En sån vill jag ha tänkte jag och frågade hur man fick tag i en sådan! Dom hade fått från GB, det var förra årets modell så vitt jag förstod och hon visste inte om man kunde köpa dom.
Årets modell skulle dom snart få och den var det TippTopp på! Min favoglass!
Jag fjäskade lite och undrade om dom kunde fixa så jag kunde få köpa en tröja genom dom, vi är ju trots allt stammisar!
Hoppas hoppas!
Det var stort när man var liten och fick en hel stor TippTopp! Jag kikade in på GB:s hemsida nyss och blev alldeles nostalgisk! Man kan känna smaken av glassar som fanns förr i tiden bara av att se de gamla plancherna. Här är en från 1986, på den tiden tillbringade vi somrarna i vår båt i skärgården. Glass fick man när vi tankade båten eller om man var tvugnen att stanna vid någon liten skärgårdsaffär, och det var inte ofta.
Oftast så åt jag en gul Pop-up och min bror en brun Pop-up. Ibland LakritsPuck eller BubbelPop, där pinnen var gjord av godis! Hur ballt var inte det?
1986 års gb.affisch
Eftersom jag och min bror var tvillingar så var det en oskriven regel att vi skulle ha lika fast ändå olika, precis som med Pop-upen! Samma gällde tuggummi, brorsan tog alltid blått HUbbaBubba, för det var ju en killfärg, då var jag tvungen att ta röd HubbaBubba, fast jag egentligen tyckte den blå var godare. Brorsan valde alltid Kalle Anka-tidning, då kände jag mig tvungen att välja Musse, som liksom var lite av en motsats!
Knäppt...
Nu för tiden heter ju inte ens Pop-up Pop-up längre....calippo, förstår inte varför dom skulle byta namn?

Nu kom jag av mig helt, hade inte planerat att skriva det här utan berätta om resan till Granngården! Återkommer!

MMS: Nu snackar vi....

MMS

MMS: Nu snackar vi....


Nu drar jag!

Och jag är ännu ilsknare på alla flugor som surrar runt här inne!
När jag kommer hem....då smäller det!

Aldrig i tid

Fasen, jag hinner inte åka till Granngården innan ungarna slutar skolan, får åka när jag hämtat dom istället! Allt jag ska göra drar jämt ut på tiden, duscha tar evigheter, sen kommer jag på miljarders med grejer jag måste göra innan, mitt i allt somnade Loke på soffan. Shit happens, fråga flugorna, dom har skitit ner hela min laptop!

Granngården here I come!

Fram med oranga prislappar på flugsprayen Olle! Nu jäklar flyr jag fältet och har för avsikt att återvända hem utrustad som en rabiat galen flug-terminator! Sen ska flugor mörsas, sprayas, dödas, och fällor ska riggas!
Passa er flugor....nästa gång ni ser mig så skrattar ni inte åt mig, då kommer ni att skaka av skräck!

Beredd på halvklart/mulet


Loke vet hur man gör sig redo för sånt dära "blandväder"!


vinn en CupCake-top HÄR

Jag tävlar hos Linda Hummingbird

Info om hennes tävling:
Nu startar jag en till tävling i samarbete med smink här kan ni vinna en Go Glitter mascara, svart-En underbar nyhet från Go Cosmetics som har alla förutsättningar att bli årets produkt! Denna glitter mascarasom är perfekta för party och glamour, du väljer själv hur mycket du vill gnistra!
Sedan så vinner ni även ett BYS läppglans i färgen plum-
Läppglans från BYS i en underbar konsistens och härlig fruktsmak, som kommer paketerat i en läcker tub med snedskuren pip!

TOTALT VÄRDE: 108:-




Var med och tävla du med!

Jag blir gaaalen!!!

Det är så mycket flugor inne så jag får panik! Panik panik panik! Jag kan inte pressa fram en endaste gnutta gift ur mitt flugspray, jag skulle kunna döda för ett nytt nu!
Jag hade tänkt att sätta mig och måla, men det går inte när flugorna hoppar runt och juffsar överallt! Jag får sätta mig i sovrummet och måla tror ja, där är det både svalt och flugfritt.


vinn en CupCake-top HÄR

God Morgon

Stressa stressa....
Vi missade precis skolbussen så jag fick skjutsa barnen hela vägen till skolan. Kom precis hem!
Ungarna går långdag sen är det skilavslutning i morgon! Det ska bli skönt att slippa ha en massa tider som ska passas under sommaren. Idag ska jag måla tänkte jag, men det beror ju på vilket humör Loke väljer att vara på också!
Vad ska ni göra idag?

God Natt


Till Rebecka

Det verkar vara krångel på alla möjliga sätt på publishme! Jag har suttit och försökt svara på ere gulliga kommentarer men vissa bloggar verkar inte gå att kommentera! Eller också så dyker det upp tio kopior av samma kommentar!

Jag måste bara skriva en rad om en jättegullig läsare! Rebecka, jag hade tappat bort hennes bloggadress och inte hittat på henne bland mina gamla kommentarer. Men idag så var hon in och skrev till mig, jag blev så glad att jag hittade henne igen! Jag tycker hennes blogg är helt underbar och hon är en sann äkta läsare som betyder mycket för mig :o)

Och Rebecka, jag kan svära på att du inte slutar som nån gammal speedad Katt-Kerstin! Skulle du trots allt göra det så har jag en liten murrig timrad stuga som skulle passa finfint för just en Katt-Kerstin :D

Trädskäraren kan vi ju dela på ;o)

Förmodligen den bästa svenska tv-serien som har gått på tv!


vinn en CupCake-top HÄR

Bubblande

Loke som tidigare på kvällen låg så fridfullt på soffan och myste blev plötsligt full av bubblande energi!
Han for upp, bubblandes av fnitter och ville kramas. Av med blöjan och sen sprang nakenfisen ut på gräsmattan. Jag var först osäker på om han verkligen var vaken, kanske han gick i sömnen?
Lycklig hoppade han jämfota i det torra stickiga gräset och lycklig ropade han mu till våra kor. Jag blev varm i hjärtat av att bara titta på honom.

Jag har fått hundra pussar och kramar av lilla Loke och vi har suttit och tittat på kort i datorn. Ungen älskar kort, när han tittade på kortet av mig och honom låtsades han att han klappade oss och försökte plocka ut oss från bilden med sin knubbiga hand.

Jag är glad ikväll :o)


vinn en CupCake-top HÄR

Mina kära läsare

Nu har lugnet lagt sig här i huset, stora barnen sover och Loke ligger och myser i soffan.
Jag måste tacka er för alla snälla kommentarer och att ni har röstat på bilderna i inlägget från imorse!
Den här bilden verkar vara en favorit hos många av er:


Min personliga favorit är den här:

Jag tror faktiskt att jag ska framkalla hela serien med bilder på mig och barnen, och även fotona från Broarna i Gysinge!

Jag har sagt det förr och säger det igen;
Det är ni läsare som gör livet värt att skriva om!

Tusen kramar till Er!


Liten gäst

Precis när Alexandra åkte som flög den här lilla pippin in på verandan och satte sig i fönstret! Den var inte speciellt rädd så jag trodde den var skadad och skulle rädda den från glupsk vovve!
Undrar vad det är för sort? Jag är jättedålig på fåglar!

Nu ska jag laga mat!

vinn en CupCake-top HÄR

Trevlig eftermiddag!

Alexandra och hennes barn åkte precis efter en mycket trevlig eftermiddag.
Hon kom precis som utlovad i huckle-alá-mumari ;o) i en P3-sjal som jag grrrymt avis på! Jag vill också ha! Jag är ju stammis hos P3 Krister!

Lokarna badade och hade jättekul, som ni såg i tidigare inlägget så var det dopp med kläder som gällde först, men sen åkte dom av också. När de stora barnen ville bada senare talade dom om för oss varför Loke och Loke varit så nöjda och tysta när dom badat..... så här såg poolen ut:

Man kan ju välja att se det som ett slags spa-bad..... vi valde att tömma poolen och fylla den med rent vatten.... ;o)

Badpojkarna


Loke med sin kompis Loke har kul ihop och lär varandra nya bus!

Nyvaken

Jag fick sova en stund! Men det tog sin tid innan Loke ville somna...
Nu är jag mer eller mindre väck i huvudet.....måste kvickna till nu! Får besök om en liten stund :o)
Lokes lekkompis Loke med familj kommer snart!
Jag svarar på alla era gulliga kommentarer senare!
Kram på er alla! Hoppas ni har en fin dag! Har ni soligt?
Fortsätt gärna och rösta på dagens bild längre ner!

vinn en CupCake-top HÄR

Trollunge?

Ojoj, jag är sjuukt trött, det märks att det bara blev ett par timmars sömn inatt!
Jag och Loke har varit ute en stund och gett djuren vatten.  Loke = traktorbesatt och envis unge....
Han rymde bort till traktorn ett antal gånger, la sin snutte mot hjulet och stod där och bara myste och kramade traktorn....det lät väl gosigt?

Mina lurvisar var mycket besvikna på mig, uppenbarligen väntade dom sig mackor idag!
Jag ska strax hämta barnen vid bussen, Loke vill sova men det är liksom ingen idé, vi ska ju åka snart! Jag skulle göra vad som helst för en liten tupplur, antagligen somnar Loke i bilen och vaknar när vi kommer hem, där rök min chans att få sova en stund!
Vad har ni för er idag?

vinn en CupCake-top HÄR

Rösta!

Eftersom jag så gärna vill att ni röstar vilken bild ni bäst tycker om och det inte gick att kommenterar på blogg.se igår när jag publicerade så lägger jag upp det här igen:

❤  Vilken bild gillar du bäst? (Klicka för förstoring) *nu funkar det att förstora bilderna!*
  
1. Loke-hopp        2. Syskonhopp        
  
3. Ellen-hopp 1                 4. Ellen-hopp 2
  
5. Jag & Loke 1     6. Jag & Loke 2      7. Jag & Loke 3

Rösta på! Det är så kul att få höra andras tycke och smak :o)
Kram på er!


vinn en CupCake-top HÄR

God Morgon!


Sovit gott? Jag har sovit prick 4 timmar.... jippie!

Flip-flops?

Aftonbladet måste ju vara experter på att hitta rön om farliga saker! Är det inte cancerframkallande ris så är det solkrämer eller något annat.
Idag varnas det för flip-flops!

Läser man igenom artikeln så kan en klok person ana att det bara handlar om vanligt sundt förnuft, det fattar väl en idiot att man inte klipper eller trimmar gräs i flipflop?
Undrar om det faktiskt tar den här varningen som en aha-upplevelse?

Använder du flipflops?

Kvällsgott

Jag har precis knökat ner lite fruktsallad med vaniljyoughurt i magen, gott.....
Jag håller på att bli komplett galen på alla flugor som surrar runt här inne! Vårt flugspray är slut dessutom! Det verkar vara mer flugor inne än ute, ute är det dessutom storm!


Rösta gärna på dagens bild i föregående inlägg, jag blev riktigt nöjd med bilderna! :o)

vinn en CupCake-top HÄR

Rösta på dagens bild!

❤  Vilken bild gillar du bäst? (Klicka för förstoring)
 
1. Loke-hopp        2. Syskonhopp       
    
3. Ellen-hopp 1                 4. Ellen-hopp 2
  
5. Jag & Loke 1     6. Jag & Loke 2      7. Jag & Loke 3

Rösta på! Det är så kul att få höra andras tycke och smak :o)
Kram på er!

Fel som är trasigt?

Det verkar vara nåt fel som är trasigt nu igen på bloggen, svårt att kommentera! Funkar min att kommentera tro?
Som ni ser på korten i de tidigare inläggen så tog jag och barnen en kvällspromenad ner över åkrarna. Jag tycker det är så kul att knäppa "hoppkort" så vi larvade oss en hel del!
Korna låg och idisslade i hagen brevid och funderade vad vi pysslade med.
Nu sover alla barnen och jag sitter och funderar på om vi har nå gott att småäta på!
Här kommer sista kortet från åkern för ikväll!


Hoppas ni har en bra kväll!


vinn en CupCake-top HÄR

Hoppande barn

   
Loke han skrattade så han höll på kikna när han såg hur vi tokade oss. Han är en ännu värre lins lus än jag och kan komma knallandes med en sko eller ett gosedjur och peka uppfodrande på kameran. Självklart ville han också bli fotad när han hoppade!
Han är en riktig hoppunge just nu, han hoppar fram vart han än går!
Se fler kort i tidigare inlägg!

Ellens Hoppkort

 
Vi hoppade och flängde och fotade nere på åkern, roligt var det!
Fler kort i tidigare inlägg och mer kommer ;o)

Foton!

Jag och barnen tog en promenad ner över åkrarna tidigare på kvällen. Linslusar är vi allihopa och kanske mest av allt jag ;o)
Ellen är mycket duktig på att fota och trots min usla kamera tycker jag att bilderna blev vackra! Lite redigering med färgerna i photosho så...
 
Klicka för större.
Jag vet, jag är riktigt barnsligt fjollig med foton, men det är så roligt att arrangera motiven! Mer bilder kommer strax, och jag lovar, dom är ännu mer tillgjort larviga ;o)

Ordningen återställd...

Åh! Vad rastlös jag är! Det är alldeles för varmt inne och mycket flugor, ute blåser det satan rent ut sagt! Sitta på verandan och måla är bara att glömma, allt kommer blåsa bort!
Jag kanske ska ta med dotter Ellen på en fotopromenad?
Förresten Eva Kramgo, ordningen är nu återställd, tack vare blåsten så sitter hucklen där den ska nu ;o)





vinn en CupCake-top HÄR

Misstänksamma lurvisar

Mina Highlands är förresten mycket skeptiska till mig nu.... jag ställde in ett till vattenkar åt dom, dom är så misstänksamma mot förändringar. Det var ett tag sen men jag tror fortfaranda dom står och stirrar på det nya karet!



vinn en CupCake-top HÄR

Fisk är underskattat!

Åh så gott det var med fisk! Det är helt klart underskattat! Min matlust har varit väldigt dålig senaste veckan, men den kom tillbaka nu med den goda maten!
Barnen vräkte i sig mat, fast dom åt ju fiskpinnar istället för regnbåge. Till och med Loke som ätit väldigt dåligt nu när det varit så varmt åt massor, fyra fiskpinnar fick han ner i sin lilla mage.
Nu badar barnen, ingen risk för kramp i den lilla plaskpoolen :o), men så vitt jag vet är väl det en myt?
Jag måste gå och fånga reda på min tvätt som blåst iväg. Tvätt som flyger iväg = torr. Mycket bra husmoderstips!
Oj! Nu blåser allt som inte är fastskruvat bort! Bäst att gå och fånga in Loke, annars hittar jag säkert honom högt i en trädtopp nästa gång vinden hugger tag i honom!
Det blev en riktig blåsdag idag!

Mat

Lagar mat.... eftersom mannen inte kommer hem till midagen tänkte jag passa på att laga fisk. Jag köpte hel regnbåge på affären, ungarna protesterade så dom får fiskpinnar.
Regnbågen lagar jag bara enkelt i folie med smör och kryddor, potatismos till! Snabbt ska det gå ;o)

Vad ska ni äta idag?

Det här är stort....

...jag har shorts på mig! Jag har inte haft shorts på mig sen sist jeansshorts var inne, typ i början av 90-talet eller så!
Jag känner mig lite larvig, ska åka och handla nu, kanske jag kan vänja mig vid shorts! Himla praktiskt plagg faktiskt ;o)


Vädret verkar ha svårt att bestämma sig, nu är det mulet, supervarmt och blåsigt......
Kram på er!



          vinn en CupCake-top HÄR

Vinnare i Kitschtävlingen

Efter en mödosam lapp-lottning har jag nu dragit en vinnare i tävlingen!


Vinnaren är Amanda, här är hennes kommentar:

Amanda #46 Jag vill så gärna vara med och tävla om detta, jag har länkat till dig också: http://amanddaj.blogg.se/2008/june/rosa-fluffigt-for-feer.html#comment :)

Tre saker jag är nöjd med på mig själv är:

1. Mina stora ögon som jag förut inte har gillat, men jag har nu insett att de faktiskt är fina.

2. Jag är en väldigt snäll person som bryr sig om andra. Det är en väldigt bra egenskap tycker jag.

3. Mina naglar som jag nu lyckats få långa utan någon nagelförlängning, är supernöjd!
2008-jun-07 kl. 14:33 Blogg: amanddaj.blogg.se/

Alla tävlande hade så fina saker som ni var stolta över! Visst känner man sig lite extra stark när man skriver ner saker man tycker om hos sig själv?

Amanda:
Maila mig din adress, använd mailformuläret längst upp i min meny!

Ni andra: Ytterligare en Kitschig tävling kommer komma inom kort, vill ni få en påminnelse via mail från mig när jag lägger upp nya tävlingar så maila er epost via mailformuläret i min meny!

Det är fortfarande tid kvar i min CupCaketävling!

          vinn en CupCake-top HÄR

Foton från förmiddagen

Så här molnign var det imorse, nu är det klarblå himmel igen och jättevarmt! För varmt faktiskt....


Fotade som vanligt när jag var ner till våra lurviga, fjolåringen "Blondis" är modigare och modigare och kommer gärna fram och undersöker. Dom tycker det är väldigt spännande när det knäpper om kameran!

Loke rusade ut i bara blöja med vällingflaskan i högsta hugg, av någon anledning trodde han att jag var i maskinhallen!

Lockar

Ytterligare en sanering av Loke....... jag tror ungen är magsjuk och det fins ingen blöja i världen som kan stoppa det! Trots det är han hur pigg som helst och protesterar högljutt i duschen...
Jag älskar Lokes lockar, alldeles blonda och fina. Den dag han måste klippa sig så kommer jag att gråta. Det krävs en hel del balsam i hans hår för att det inte ska bli dreadlocks av lockarna!
Visst är det gulligt?



          vinn en CupCake-top HÄR

Glo glo glo....

Efter en storsanering av en viss Loke-Skit-Gris, frukost till barnen och en kopp kaffe till mig så blev jag sjukt trött, tänk om man fick sova en stund!
Ska inte kaffe vara uppiggande? Bäst att ta en kopp till...
Hela morgonen har jag haft Gizmo gloendes på mig. Vart jag än sitter så sitter hon brevid....och glooor....rätt i mina ögon...

Jag vet nog ingen jycke som kan stirra ut en så totalt förrutom Gizmo!


          vinn en CupCake-top HÄR

God Morgon

Har ni sovit gott?
Jag har hört myggor i vårt sovrum hela natten, när allt blir tyst när man ska sova så surrar myggorna så högt så dom låter som vinkelslipar!
Tillslut tänkte jag att det är lika bra att ligga still och låta dom bita så det blir tyst på dom...... jag har myggbett på hela fötterna!
Det fina vädret som har varit har övergått till mulet.... jag vet inte om jag faktiskt tycker att det är ganska skönt eller inte...
Vad har ni för väder?

God natt!

Nu ska en supetröttt mumari sova....

Jag och min huckle

Jag satt och bläddrade i lite tidningar under eftermiddagen och läste i Amelia tror jag det var, att dom tipsade om nån sjal man kunde ha över håret, praktiskt på stranden.
Då kanske till och med lilla jag kan vara lite hipp och trendig nu då! Jag har nästan alltid nån av mina sjalar om håret, eller huckle som jag säger, vilket jag har all rätt att säga eftersom jag är en lantlolla :D
Det är skönt att få undan håret från ansiktet och praktiskt när man vaknar upp och har en dålig hårdag (vilket jag har ungefär 8 av 7 dagar i veckan!) Jag har hur många varianter och färger som helst på sjalarna men vissa är ju favoriter. Nu behöver jag ju sällan vara strandchick eftersom min playa mest består av ogräsmatta med utsikt över kohagen, men ändå!
Åh andra sidan kan det mycket väl ha varit någon gammal tidning jag läste alternativt att det är hopplöst ute vilken dag som helst, eller så läste jag helt enkelt fel.
Men i så fall så struntar jag blankt i det! Så det så! ;o)

...shit vad ego.....

                            
Glöm inte MisoPrettytävlingen HÄR             Och vinn en CupCake-top HÄR
TÄVLINGEN AVSLUTAS
IKVÄLL!

Kväller

Så var det kväller då. Stora barnen har kommit hem till Lokes förtjusning. Jag har jagat gigantiska skräckinjagande dammråttor med dammsugaren, jag har till och med dammsugit datorn och kunnat kinstatera att det är ett under att den fungerar! Fruktanslöst mycket hundhår i tangentbordet.....
Alla barnen har ätit middag utom jag, jag får så dålig matlust när inte mannen äter hemma, men nu börjar jag bli rätt hungrig....
Nu när barnen börjar bli trötta tänkte jag att jag skulle få lite ro att måla, men oftast händer det något så fort jag plocka fram mina färger, typ hunden rymmer, dottern talar om att det står en ko i trädgården eller minstingen tvättar kläder i toaletten.
Nu ska jag gå och rota efter något gott i skafferiet!
Hoppas ni haft en bra dag!

Rösta gärna på dagens bild i inlägget under!

                            
Glöm inte MisoPrettytävlingen HÄR             Och vinn en CupCake-top HÄR
TÄVLINGEN AVSLUTAS
IKVÄLL!

Rösta på dagens bild

Vilken bild gillar ni bäst och varför?
 
1. Loke myser     2.Eugenes peruk            3.Hedenhöskorna


Rösta på :o)

                            
Glöm inte MisoPrettytävlingen HÄR             Och vinn en CupCake-top HÄR
TÄVLINGEN AVSLUTAS
IKVÄLL!

DeeryLou hos Forever21

Jag kom mig inte för med att göra något annat än sitta där jag sitter....lata jag!
Kikade lite på Foreverer21, hittade en top med DeeryLou som jag bara älskar!
Jag har ju målat några egna topar med det söta lilla rådjuret, osäker på om jag egentligen gillar den från forever21, men dom har massor av andra fina t-shirts!

Från Forever21                                          Hemlagad ;o) ...fast man ser ju int hela t-shirten...

Velig

Stackars Loke, han gillar inte när det är så varmt. Uttråkad för att storesyskonen inte är hemma verkar han vara också. Nu har han somnat en stund. Jag väljer mellan att sova jag med, måla en top eller bara sitta och slappa i min gungstol på verandan med datorn i knät.
Förmodligen kommer jag sitta här och vela tills det är försent och Loke har hunnit vakna igen!
                            
Glöm inte MisoPrettytävlingen HÄR             Och vinn en CupCake-top HÄR
TÄVLINGEN AVSLUTAS
IKVÄLL!

Jag Vill Ha!!

Läste i Aftonbladet Pryl om olika bra digitalkameror! Jag vill ha en digitalkamera! Helst en enkel men bra systemkamera.
Men med priserna är så kan det på sin höjd bli en bagagnad kamera... så småning om..
Tänk om man fick den här:


Ge mig!!

                            
Glöm inte MisoPrettytävlingen HÄR             Och vinn en CupCake-top HÄR
TÄVLINGEN AVSLUTAS
IKVÄLL!

Nygammal Favorit!


Lokes gamla babysitter får agera fotölj i skuggan på verandan.
Förstor för babysitter??
Nej nejnej..... Loke kommer vara mammas bebis i minst 15 år till!

Jag skulle också vilja ha en sån gungig stol!

                            
Glöm inte MisoPrettytävlingen HÄR             Och vinn en CupCake-top HÄR
TÄVLINGEN AVSLUTAS
IKVÄLL!

Det är inte så noga ;o)

Mellanmål på verandan med Loke!
Jag visste väl att jag skulle få användning av min gamla presskaffekanna! Perfekt att göra fruktig bål i!
Riktigt svalkande i solen!



                            
Glöm inte MisoPrettytävlingen HÄR             Och vinn en CupCake-top HÄR
TÄVLINGEN AVSLUTAS
IKVÄLL!

Tjuriga trollet -Ny frisyr!

Jag vet inte hur man ska tolka kornas reaktion på balen dom fick! Ville dom knuffa ut den igen eller ville tjuren Eugene bara ha en ny frisyr?
 
Resultatet:

Han ser verkligen ut som ett troll!

                            
Glöm inte MisoPrettytävlingen HÄR             Och vinn en CupCake-top HÄR
TÄVLINGEN AVSLUTAS
IKVÄLL!

Lyckliga Loke

Loke älskar att åka traktor.....
Hans morgon var gjord när han fick åka med pappa i traktorn och slänga in lite balar till mina Highlands! Korna äter hellre gräs, så dom var föga intresserade, men vi brukar lägga in så dom har ensilage om dom skulle känna för det.
Jag tog en promenad ner i hagen, korna vet att matte = kornkross eller mackor. Det var traktorn dom såg först, det blev en vild galopp ditåt, sen såg dom att jag kom gående på andra sidan, tvärvändning och vild galopp mot mig.
Ska lägga in en film på dom strax!
    

Frukost ute

Åh vad härligt det är när man kan sitta ute på verandan och äta frukost!
Det verkar inte bli lika hett idag, det är lite småmulet och friskare luft. Mina stora barn har åkt till sina kusiner över dagen, mannen ska strax åka och jobba så det blir bara jag och lilla Loke och hundarna hemma!

Glöm inte bort min Kitsch-tävling som avslutas ikväll!

                            
Glöm inte MisoPrettytävlingen HÄR             Och vinn en CupCake-top HÄR
TÄVLINGEN AVSLUTAS
IKVÄLL!

God Morgon

Det blev ju varken sovmorgon eller en god natts sömn..... jag tror jag kunde somna vid tre halv fyra inatt. IkVäll så tänker jag inte prova att ta en tupplur klockan 21!
Jag blir riktigt avunsjuk på barnen som alltid kommer i säng i tid och vaknar strålande pigga!


Vad ska ni göra idag?


                            
Glöm inte MisoPrettytävlingen HÄR             Och vinn en CupCake-top HÄR
TÄVLINGEN AVSLUTAS
IKVÄLL!

God natt

Det gick ju jättebra att ta en tupplur på soffan vid niotiden på kvällen ;o)
Jag vaknade med ett ryck vid elvatiden av att mannen ringde för att meddela att han var på väg hem. Av någon outgrundling anledning låg jag och sov iklädd kjol och mannens fleeceväst, insvept i ett stort täcke, men en klibbig svettig "bebis" på armen. Vardagsrummet är dessutom hur varmt som helst.
Jag fattade ingenting när jag vaknade, jag inbillade mig för en stund att jag var sjuk och hade feber, det var därför jag låg insvept som Jesus i en krubba på det där viset!
Men nu så, nu har jag vaknat till ordentligt, det är ju jättebra med tanke på att jag säkert kommer att vakna senast klockan 7 i morgon bitti....

Hoppas jag kan sova nu!
God natt på er!

Nyttiga jag?

Plockmat till kvällen ute på verandan. Eftersom mannen inte var hemma och kunde hjälpa till att förtära salami och lufttorkad skinka och potatissallad, en massa gönsaker, melon med mera med mera, så var jag i alla fall hygglig nog att fota maten, i fall han vill se ;o)
Loke tyckte att det var mycket konstig mat, det var inte riktigt vad han förväntat sig och pepparsalamin smakade inte så gott i hans bebismun som han hade trott!
Loke = arg och ger alla onda ögat, som förövrigt är mycket svårt att fånga på kort!

Mu har vi gått in, jag är sjukt trött, ögonen gå i kors! Kan man ta en tupplur vid den här tiden på kvällen och örvänta sig att man ska kunn vakna till efter en stund?

Jag hittar kort jag inte visste om

jag har nu hittat en hel drös med kort som min åttaåriga dotter knäppt  någon gång idag, till exempel så har hon fotat mina hello kitty figurer, både singelporträtt och gruppfoto, och Loke i en gammal vintermössa.

  
Jag har ännu inte visat henne makrofunktionen ;o)

Hemma igen

Vilken plåga att åka bil utan ac i den här värmen! Vi fick köra kd med alla rutor öppna! Jag är lomhörd nu...
När barnen och jag var redo att åka, jag skulle bara låsa dörren och spänna fast Loke i bilstolen...ja då är lilla Loke borta!
Jag hittade honom snabbt, han satt och badade....med alla kläder på......, låsa upp dörren igen och byta kläder på honom, sen kunde vi åka i mitt lyxiga vrålåk.

Det blev verkligen handling efter vad det är för väder, massvis med frukt och frysta bär, juice ooch dricka. Till middag blir det köttbullar lite tidigare till ungarna och senare till kvällen tänkte jag att vi skulle äta lite plockmat med rostbiff, salami och nån god skinka och lite ostar. Rostbiffen var slut på båda affärerna, det var nog fler som tänkte äta det idag!
Kanske rent av någon av mina läsare ska det?
Tyvärr visade det sig att mannen kommer jobba seeent, Har han otur går han miste om godsakerna!

Under tiden jag var och handlade passade jag på att vattna hagen till Highlanddjuren, så att det blir så där härligt kloffsigt ni vet. Jäklars så bråttom jag fick hem när jag kom på att jag glömt att vrida av kranen till deras badkar! Men det lär ju torka fort i den här hettan!
Är det ens någon som på riktigt orkar ligga och pressa i solen en sån här dag?

Nu ska jag ställa mig och steka köttbullar!

                            
Glöm inte MisoPrettytävlingen HÄR             Och vinn en CupCake-top HÄR

Smygfotat på parkeringen

Man har ju hört om diverse personer som kommit ut från toaletten med en lång remsa toapapper i byxlinningen fladdrande efter sig.....
Det skulle jag tycka var pinsamt! Tur att bilar inte har någon skam i kroppen ;o)

MMS: Tänk att det alltid ska t

MMS

MMS: Tänk att det alltid ska ta sån tid att komma iväg! När alla är färdiga för att åka så hittar jag Loke i poolen... Dyblöt... Nu är vi på väg i alla fall...


Eftermiddagshälsning!

Det känns inte alls lockande att sätta sig i en varm bil nu och åka till affären..... den är ju inte direkt lyxutrustad med ac.... men jag har kd istället :D
Har precis tagit en svalkande dusch, kollade mig i spegeln och såg att solen satt sina spår.....där jag inte ville...i mitt ansikte.
Jag avskyr pigmentfläckarna jag får av solen!!!!
Nu börjar det bli lite mulet, känns faktiskt skönt...
Hoppas ni har det riktigt varmt och gött i solen ;o)

Hej så länge!

Growing up?

Jisses, min dotter börjar bli stor!
För en stund sedan frågade Ellen om vi inte kunde åka och shoppa lite idag!
Jag bad henne upprepa...hörde jag rätt?
Hon måste ha menat leksaker.....
"Men mamma, du vet, så där gå och titta på snygga kläder och så, och shoppa lite."
Jag tappade hakan, faktum är att hakan fortfarande hänger nere vid naveln.....
När jag laddade ur kort från telefonen hittade jag regelrätta egokort som min kära dotter knäppt på sig själv!
Nog visste jag att hon var duktig att fota, hon brukar fota mig, igår till exempelt, men.....

Är det nu jag ska börja vända upp och ner på flaskor med alkohol i och rita ett sträck? Har hon lärt sig vattentricket än tror ni?
Är det därför moppetrafiken är så tät här utanför på vägen?

Gaaah! Min dotter är ju bara 8 år!

Färdig top

Fy bubblingen vad hett det är att sitta ute, och jag sitter ändå i skuggan! Nu har jag målat färdigt topen jag började på igår! Vad tycker ni?


Undrars vem som kan bli glad av den här CupCaken ;o)

                            
Glöm inte MisoPrettytävlingen HÄR             Och vinn en CupCake-top HÄR

Målning

Nu hoppas jag på en någolunda lugn stund, så jag får sitta och måla lite CupCakes på verandan!
Barnen lever visserligen rövare, men dom roar sig i alla fal!
Vad gör ni idag?



                            
Glöm inte MisoPrettytävlingen HÄR             Och vinn en CupCake-top HÄR

BloggInfo

Ni har ju säkert märkt att min sida blivit mycket långsammare sen den nya designen kom upp. Spotlife jobbar hela tiden på förbättringar. En av sakerna som knappt alls funkade var arkivet, det var alldeles för tungladdat att det knappt gick att få upp! Men nu är det fixat, det är delat i flera delar, så klickar ni på tex maj, så fr ni upp ett begränsat antal inlägg och får sedan klicka *nästa*  längst ner på sidan för att fortsätta med ännu äldre maj-inlägg.
Mitt mailformulär längst upp i menyn fungerar också utmärkt nu, så har ni något på hjärtat som ni inte vill lämna i en kommentar så maila gärna!

Kramar

Bad i solnedgången...

När jag var på Karlssons igår, där dä jag köpte en sko i storlek 37 och en i 38, så införskaffade jag också en liten plaskpool till barnen. Den skulle givetvis blåsas upp inder gårdagens kväll och provplaskas.
Den var inte riktigt så liten jag tänkt mig, riktigt jobbig att blåsa upp! Tur att man har cykelpump....not!



                            
Glöm inte MisoPrettytävlingen HÄR             Och vinn en CupCake-top HÄR

Fosterland God Morgon

Sovmorgon till halv åtta! Inte illa!
Har ni sovit gott?
Idag är det visst nationaldagen, firar ni den på något sätt?

Vi brukar ställa oss på gräsmattan och stämma upp i nationalsången, barnen vattenkammar vi då och vi sätter på en slipover på Loke och Alfred, och Ellen får ha flätor som är ihopsatta till kringlor och en korg på armen full med blågula blommor.
Medan vi högtidligt sjunger så koncentrerar vi oss på att  tänka på vårt land Sverige, som är så lagom, så enkelt och så rätt att bo i.
Så jävla rätt helt enkelt.

Var det någon som trodde att vi firar?

Foton från idag


Var sitter bröderna som älskar traktorer bättre? ;o)
Loke ser dessutom ut som han börjat smygladda redan nu för nationaldag och fotboll och hela köret!

Så härligt nyfikna de små kvigorna var! Jag känner mig skitsnygg i mina foppatofflor som för övrigt står kvar mitt på gårdens gårdsplan där jag hade parkerat. Jag åkte nämligen i min vita ballerina, byte i bilen innan vi klev ur. Sen när jag skulle åka så hoppade jag dumt nog bara ut mina foppisar och åkte. Dom står där alldeles ensamma på stora planen nu :D Förhoppningsvis tar mannen med sig dom hem när han slutar jobba! Dom är sköna som slit och slängskor!

Nu väntar mina lurviga kor på mig, dom hoppas nog på mackor!

Hoppas ni har en trevlig kväll!

Prima Ballerina

Jag blev borta hela eftermiddagen. Först hämtade jag upp Ellen vid bussen och sedan åkte jag och alla barnen till gården där min man jobbar för att hälsa på och titta på korna i hagarna.
Det blev fika där och sen tog jag och barnen en promenad runt hagarna. Det ser så härligt ut när ungdjuren springer runt i gröngräset!
Jag ska lägga in foton strax, ska bara redigera dom lite.
På hemvägen stannade vi till på Karlssons. Jag köpte upp ett nytt gäng topar att måla på och ett par ballerinaskor.
Ballerinaskorna var ju en historia för sig... det är tredje paret jag köper där för den hiskeliga summan av 39:-!
De första paret jag köpte passade inte mina deformerade fötter. Nästa gång jag var där köpte jag ett annat par, ett par som var mycket svårt att pussla ihop eftersom alla skor ligger huller om buller i olika färger och mönster och storlekar. Jag är mycket nöjd med det paret.
Nu var det nästan slutsålt, men jag såg ett par som jag absolut ville ha! Jag provade, dom passade, men kändes lite mysko....jag tog av mig dom och läste på storleken/storlekarna....det var en 37 och en 38! Och det fanns inga fler i samma färg! Men det gick ju att ha så, det känns bara en liten liten skillnad.
Jag frågade om dom hade fer på lagret, men icke...
Så jag köpte det omaka paret i allafall, dom får passa ihop ändå! Det är ungefär som mig och min man, han är lång och jag är kort, whats the problem? Vi passar ihop i alla fall ;o)

Vem vet, nästa gång jag åker dit så kanske dom har fått in nya, då kan jag ju köpa ett till omaka par!


                            
Glöm inte MisoPrettytävlingen HÄR             Och vinn en CupCake-top HÄR


MMS: På väg hem. Jag har köpt

MMS

MMS: På väg hem. Jag har köpt ett par ballerina. En i storlek 37 och en i 38. Why not?


MMS: Vackert...

MMS

MMS: Vackert...


Sommar! Jag och barnen är och

MMS

Sommar! Jag och barnen är och hälsar på gården där mannen jobbar! Visst ser betande kossor somrigt ut!


Målarstund har guld i mun!

Det blev inte såå mycket tid att måla, jag fastnade i telefon med en gammal klasskompis som jag inte har pratat med på 10 år! Jättekul att prata med henne igen, men man har så mycket att ta igen så man vet inte var man ska börja!
Jag har i allafall hunnit börja lite på topen jag ska måla, det är underbart skönt att sitta på verandan och måla, med utsikt över mina älskade lurviga kossor!




Hoppas ni har det härligt i solen! Eller sitter ni instängda på jobbet?
Kramar

CupCakes for Everyone!

Nu har solen kommit till verandan! Strax ska jag plocka ut mina målargrejer och sätta mig och måla lite CupCakes!
Vad gör ni idag?



                            
Glöm inte MisoPrettytävlingen HÄR             Och vinn en CupCake-top HÄR

God Morgon

Idag kom jag upp när jag skulle upp och försov mig inte som igår! Jag är fortfarande väldigt förvånad över att jag försov mig över huvud taget, det har inte hänt många gånger!
Idag blir det en hemmadag,  Alfred verkar ha blivit magsjuk, så han blir hemma från skolan. Antagligen kommer jag att undvika att äta själv utifall jag också skulle ha blivit smittad, jag är livrädd för magsjuka och inbillar mig att det är bättre att bli magsjuk på fastande mage...
Så när någon i familjen har haft magsjuka ett par dagar, så är jag i ungefär lika dåligt skick mot slutet, fast av hunger då då....
Jag ska försöka ta vara på solen och sitta ute på verandan och bara ha det lugnt.

Ha en bra dag alla!

                            
Glöm inte MisoPrettytävlingen HÄR             Och vinn en CupCake-top HÄR

Att kommentera i Bloggar *läs och fundera*

Jag har funderat mer och mer över det här med kommentarer i bloggar. Titt som tätt dyker det upp kommentarer till mina inlägg där det står: "Hej, fin blogg, hur har din dag varit?" eller "Hej, hur mår du idag?". Allt som oftast behöver man bara läsa i inlägget man kommenterade till eller skrolla lite nedåt så hittar man svaret på sin fråga.
Det är ju liksom därför jag bloggar! Och skulle man trots allt inte hitta svaret man söker för att jag eventuellt inte uppdaterat om min dag, då svarar jag gärna.
Men jag har förstått meningen med dessa frågor, jag är inte så dum fast jag är född blondin ;o)
Meningen är ju givetvis att jag ska kila iväg till frågarens blogg och svara hur jag mår eller vad jag har gjort i dennes blogg, och på så sätt generera en liten klättring på någon topplista.
Jag tycker det är helt ok att önska någon bloggare en trevlig dag, helg eller god natt, vilket i och för sig också är ett sätt att få fler besökare till sin blogg. Men det är ett lite snyggare sätt och inte krav på ett svar.
Det är just de där frågorna, där svaren finns att läsa alldeles intill. Men jag antar att själva inlägget inte ens blir läst när liknande frågor levereras i kommentarsfältet.
När jag bloggade på Blogger svarade jag alltid på kommentarer till mina inlägg i min egen blogg till det inlägget kommentaren lämnades. Sen kikade jag så klart in i den andres blogg och lämnade oftast en kommentar där med, men relaterat till dennes inlägg.
Det blir ju faktiskt också så att kommentarer relaterade till ett inlägg blir som en följetong, som kan vara intressant för någon annan. Då är det ju bättre att ha följetongen samlad till det inlägget de lämnades till.
Sen jag började på blogg.se så har jag upptäkt en helt annan kommentarskultur, att man alltid svarar i frågarens blogg. Det förvirrar mig så jag brukar svara både i min egen blogg och sen klistra in svaret i den andres blogg.

Om jag ska fatta mig kort:
Alla kommentarer är trevliga, utom frågorna specifikt om vad jag har gjort idag eller om hur jag mår idag etc, när jag med största sannorlikhet har skrivit det i min blogg redan. Det är oftast den där hårfina gränsen...en fråga som kräver svar eller inte?
Jag känner mig personligen mer lockad att kolla in en annan bloggares blogg om jag faktiskt får känslan av att  person ifråga läst mitt inlägg innan kommentaren lämnas. Då blir jag rent ut sagt jättenyfiken på vem du kan vara!
Fråga vad ni vill, men läs gärna inlägget ni kommenterar först! ;o)

Lek i poolen


Det är bra med vänner som har pool! Tack Mia för en trevlig eftermiddag!


Mias söta hundvalp

Vi har varit hos Mia hela eftermiddagen. Här är Mias söta hundvalp Ture! Visst är han underbart gullig!


                            
Glöm inte MisoPrettytävlingen HÄR             Och vinn en CupCake-top HÄR

Hundens dåd under natten...

En ny flaska med salladsdressing glömdes framme på bordet när vi gick och la oss.....
Innehållet ligger nu i Dumpers mage...mmmm...gott....måste ja vara himmelriket att få trycka i sig en hel flaska på en gång,,,


                            
Glöm inte MisoPrettytävlingen HÄR             Och vinn en CupCake-top HÄR

(namnlöst)

MMS

(namnlöst)


God Morgon!

Oj, för första gången på jag vet inte hur många år har jag försovit mig! Vaknade med ett ryck 10 minuter innan ungarnas buss skulle gå....vi hann....precis...

God Natt


Sov gott och glöm inte mina tävlingar!
Kram på er läsare som gör livet värt att skriva om...

                            
Glöm inte MisoPrettytävlingen HÄR             Och vinn en CupCake-top HÄR

Väck....

Ojoj, jag slocknade med Loke på soffan och vaknade till för en liten stund sedan av att mannen ringde och sa att han var på väg hem. Shit, jag blev helt väck!
Jag kan bara inte gå upp och lägga mig i sängen innan han har kommit hem, nu kommer jag väl inte kunna somna när jag går och lägger mig istället.
Jag måste kolla vädret på smhi, fy sjutton, mina ben värker så jag håller på att gå åt!
Rullator nästa!


Rösta på dagens bild!

  
1. Kugn och ro                       2. Snutten
 
3. Björntjänster                  4. Horn i sidan

Vilken bild gillar du mest och varför?

Ett horn i sidan

Tjuren Eugenes horn är gigantiska, det är fascinerande vilket kontroll dom har, dom vet exakt var hornspetsarna är! Det är inte bara fascinerande, det är rätt skrämmande också!

Inte Utan Min Snutte

Fler kort från kvällen:

Förresten, min mail

Om någon har försökt maila mig via mailformuläret som kommer fram om man klickar på "vykortet" överst i menyn, så har mailen tyvärr inte nått mig. Det är något strul där.
Det skulle vara jättegulligt om någon ville prova att maila via formuläret nu för att se om det funkar!
Sist jag testade kom det inte fram, vet inte om hotmail filtreras bort?

Lokes Björntjänster

Lilla Loke har hjälpt mig att vattna korna och ge dom lite kross nu på kvällen, fast han kastade mest runt lite utspilld vete.

Hinken sitter han alltid på och tittar på när jag matar/fotar våra Highlands!
Ska lägga upp fler kort, ska bara redigera dom lite ;o)

                            
Glöm inte MisoPrettytävlingen HÄR             Och vinn en CupCake-top HÄR

Middagen

Nu så, handling och middag avklarad. Loke hjälpte mig som vanligt med rullkorgen på affären. Jag fick en liten överraskning när jag plockade upp varorna vid kassan.......
Loke hade slängt i lite soja och marinader som jag inte skulle ha och dessutom hade han plockat ner såna där hårda plastbitar som prismärkningen till grönsakerna sitter i, såna som brukar sitta på hyllorna i grönsaksdisken!
Mycket smidigt, jag gav dom till kassörskan, då kunde hon ju liksom se direkt vad grönsakerna kostade!
Perfekt att göra sallad när det är sånt här fint väder, jag stod ute på verandan och skar grönsakerna!
 
....det var det där att få mat att se god ut på kort......
Faktum är att det inte blev så himla gott, snåljåpen var mig tätt i hälarna när jag handlade och fick mig att välja coop extras tonfisk istället för den vanliga vad-den-nu-heter.... den där snåljåpen gör ofta intrång i min hjärna och styr mina händers riktning när jag handlar.

Nu är barnen ute på gräsmattan och spelar någon slags strandpingis/slåss med rackertar. Bäst att passa på att vara ute innan solen går ner, undrar om det kommer bli någon väderförändring, min kropp värker satan!

                            
Glöm inte MisoPrettytävlingen HÄR             Och vinn en CupCake-top HÄR


Lite Lugn och Ro...

Det skulle inte vara fel.....
.....men strax måste jag åka och handla, bara Loke vaknar, han ska inte ens sova nu, men men,,,,
Det har börjat blåsa igen, fasen strumpor och underkläder har blåst runt på hela tomten! Tur att grannarna inte bor så tätt inpå ;o)


....och så ska jag bara komma på vad vi ska äta till middag också.......
Vad ska ni äta?


                            
Glöm inte MisoPrettytävlingen HÄR             Och vinn en CupCake-top HÄR

Äntligen

Äntligen fick jag bort den där fula döskallen som bara vrålade ut: "Gå inte in på min BLOOOGG!"

Den har suttit där i veckor och varit skvatt omöjlig att få bort! Men nu har blogg.se fixat det, bättre sent än aldrig!


                            
Glöm inte MisoPrettytävlingen HÄR             Och vinn en CupCake-top HÄR

Piggar upp mig själv

Nu kan jag komma in på min blogg igen! Jag har precis hämtat barnen vid bussen. Jag har inte hunnit handla eller ätit något och har ett möte hemma klockan tre, så jag försöker stilla min hunger och pigga upp mitt humör med en smoothie, eller ja, det som blev över efter barnen fått!

God blev den i alla fall!

                            
Glöm inte MisoPrettytävlingen HÄR             Och vinn en CupCake-top HÄR

Kommer ni in på min blogg?

Jag får inte fram min blogg, fattar ingenting....ser ni det här?

Just nu känns allt som pain in the ass och jag funderar på att gå ut i skogen och bara vråla lite rätt ut. 
Nej förresten, inte vråla lite, vråla mycket!


När jag var liten

Fastnade i min gamla hemsida bland lite foton, hittade det här kortet som jag tycker är så fint! Jag är den blonda tjejen, tippar på att jag var runt 5 år där!

Jag gillar den gamla looken på kort, ni vet, det ser nästan ut som det ligger en gulbrun film över det! Det här borde vara knäppt runt 1984.
Shit.....där kom åldersnojan!

                            
Glöm inte MisoPrettytävlingen HÄR             Och vinn en CupCake-top HÄR

Förmiddagen

Lilla Loke gick och bäddade ner sig själv i soffan och somnade som en stock. Jag sitter ute på verandan efter att ha hängt tvätt. Jag har också tagit ut dom få halvdöda krukväxter jag har på verandan, jag har inte speciellt gröna fingrar, men nu är dom vatnade, får se om dom tar sig ute!
Jag ska ta ut mina målargrejer och sätta mig i solen och måla en stund. Tyvärr börjar det mulna på en del, hoppas det inte blir långvarigt!
Vad gör ni idag?

                            
Glöm inte MisoPrettytävlingen HÄR             Och vinn en CupCake-top HÄR

Skala banan

Linslusen nummer 1!
När jag tar fram telefonen och ska fota så ska Loke genast visa massa saker för kameran, själv sitter han blickstilla tills han hört knäppet och blir nöjd när han får se fotot sen! Helt otroligt egentligen! Vad han än gör för stunden så "fryser han ögonblicket" om jag frågar om vi ska knäppa ett kort! Och han skrattar bubblande efteråt!

Idag behövs hans bubblande skratt för att värma mig, jag känner mig lite låg.
                            
Glöm inte MisoPrettytävlingen HÄR             Och vinn en CupCake-top HÄR

Tror du på livslång kärlek?

Jag gör det, annars hade jag aldrig gift mig. Jag läste en artikel på Ab om otrohet. Enligt en undersökning så använder 44 procent sin mobil till att flirta med andra än sin partner! Jag tror faktiskt inte mina öron när jag hör det, kan det verkligen stämma?
Är äkta livslång kärlek bara en bluff? Eller är det okej att flirta via sms i hemlighet?

Vad tycker ni? Jag är säker på att äkta kärlek finns, men det är svårt att hitta den rätta, alla gör det inte, kanske är det bara få som gör det.....
Jag vet att jag har gjort det, så länge vi har varandra så går livet vidare!

Läs också om livslång kärlek här!

                            
Glöm inte MisoPrettytävlingen HÄR             Och vinn en CupCake-top HÄR

Pung-funderingar

Nu är dom stora barnen skjutsade till bussen, av någon anledning bröt en pung-diskussion ut i bilen. Jag tror den började med ett påstående från ett av barnen att tjuren Eugenes pung är jättestor. *Skratt* Det håller jag med om, jag planerar ju att lämna in den till ett garveri och låta göra en handväska av den när gamle tjuren slaktas :D Om mannen ska ta till vara på hornen måste väl jag få ta till vara på det som ligger mig varmt om hjärtat!
Diskussionen fick mig att tänka på ett samtal med barnen som inträffade för omkring två år sedan:

Ellen: -Mamma.......vad är pung för nånting egentligen...?
Jag: -.......öh....harkel......jo det är.... *blir avbruten av Alfred*
Alfred: -Jag vet vad pung är för något!
Jag: -Jaha? *lättad*
Alfred: -Det är något som bara pojkar har......här *pekar bak i nacken*
Jag: -....mmmm....
*diskussion slut*

Jag håller bara med för att undvika vidare diskussioner! Jag blir sjukt besviken på mig själv som inte ens kan tala om vad pung är för mina stackars insnöade barn, istället nickar jag instämmande och börjar sen att skratta, utan att rätta till det!

Status idag: Båda barnen har sluppit men av samtalet, båda barnen vet vad pung är och vad den sitter. Ingen skada skedd.

                            
Glöm inte MisoPrettytävlingen HÄR             Och vinn en CupCake-top HÄR

God Morgon

Hoppas ni har sovit gott! Det har faktiskt jag gjort för en gångs skull!
Idag har jag inga särskilda planer mer än att ta det lugnt hemma, men det brukar ju aldrig bli som jag har tänkt mig så vi får väl se!

Missa inte mina tävlingar!
                            
Glöm inte MisoPrettytävlingen HÄR             Och vinn en CupCake-top HÄR

Mot en KvällsHimmel



God natt! På er, jag sitter och slumrar till i soffan, mannen borde vara hemma vilken sekund som helst nu.
Sov Gott!

Glöm inte MisoPrettytävlingen HÄR

Och vinn en CupCake-top HÄR

Sen Kväll

Det blir sent i säng i kväll med. Jag väntar på att mannen ska komma hem, vallskörden har börjat vilket betyder sena kvällar och tidiga mornar. Jag har svårt att gå och lägga mig innan han har kommit hem så jag sitter uppe och småäter på nå kex med någon slags ädelost. Gott, men jag dricker inte vin till, jag dricker ekologisk mjölk ;o)



Glöm inte MisoPrettytävlingen HÄR

Och vinn en CupCake-top HÄR

Jag tävlar om en kamera!

Jag tävlar om en kamera hos shopaholicmamman! Och gissa vad? Den är ROSA! Det passar min image perfekt!
Tänk om jag kunde vinna den, då skulle ni slippa mina very-bad-kvalitet-foton som jag bombar bloggen med! Och jag skulle sluta gräma mig över att jag aldrig ens vunnit 25 spänn på en trisslott, för kameran skulle lätt kompensera det!
s

Varför Inte?




Glöm inte MisoPrettytävlingen HÄR
Och vinn en CupCake-top HÄR

Middag i SolnedGången

Det lät ju romantiskt, det är bara barnen som sitter och äter middag i sista solen på verandan!
Tripp, Trapp, Trull..... är Tripp alltid den största och Trull den minsta då?

Snusk vart jag än går!


Vinn en CupCake-Top!

Jag målade en ny top igår med en CupCake på. Dessvärre var den förstor för mig. Därför lottar jag nu ut den i en tävling och hoppas på att den kan glädja någon annan!
Den är i storlek small. Modellen är tajt stretch, lite längre variant.
Den är handmålad med riktig textilfärg som enligt färgens produktinfo ska tåla 40 graders maskintvätt med avigsidan ut, men jag rekommenderar ändå handtvätt för hållbarhetens skull.

Kan du ha storlek small och vill vinna topen ska du göra så här:

* Skriv i en kommentar till detta inlägg vem du skulle vilja bjuda på en god och söt cupcake och varför!
* Länka till min tävling med bild (du kan högerklicka och kopiera).
* Lämna gärna din länk till tävlingsinlägget i kommentaren så jag lätt hittar det!

Bästa motiveringen vinner!
Tävlingen avslutar jag fredagen den 13 juni, så jag hoppas att ni inte är skrockfulla ;o)
Lycka till!

Objuden gäst

Det är tur att man har lite bebisgrejer kvar! Alexandras barn heter ju Loke, han är jämngammal med min Loke, och Svante, Svante går fortfarande under kategorin bebis och har rätt till en babysitter, han verkade uppskatta min Lokes gamla babysitter!
Även min Loke uppskattade den och slocknade som en klubbad säl i den när hans kompis Loke åkt hem!
Visst blir det lite virrigt med två Lokar, Loke hit och Loke dit!

Alexandra och alla barnen var förresten inte dom enda gästerna på verandan idag, den här otrevliga varelsen använde min axel som landningsbana ;o)

Fikabesök

Vilket strålande väder det har varit idag! Jag tog en promenad till bussen och hämtade barnen, dom hade med sig en varsin kompis hem så vi skulle ändå inte få plats i bilen.
För att jag skulle få lite sällskap också så bjöd jag över Alexandra och hennes två barn på fika också. Så alla mina barn fick en lekkompis och jag med. Trevligt med fika på verandan, det är perfekt att vi har tak över bara halva så man kan välja om man vill sitta i solen eller inte!
Som ett extra plus i kanten verkar min superdupervärkande visdomstand ha bestämt sig för att dra sig tillbaka för en tid, och komma upp vid ett senare tillfälle och plåga mig. Men det blir ett senare probem ;o)

Vad har ni gjort idag?

Om Bildröstningen

I inlägget där jag bad er rösta på bilden ni tyckte var finast ar den här som fick flest röster, intressant. Jag gillar den jättemycket också, jag skulle kunna rama in den om det inte vore för att kameran jag knäppt med är så dålig så några förstoringar lär det inte bli tal om!

Personligen tycker jag att den här kommentaren beskriver bilden ganska träffande:
amandaa #3 2. Gungor. en skrämmande bild som man ändå finner faschinerande. den väcker en tanke. :)
2008-jun-01 kl. 17:36 Blogg: amandusss.blogg.se/

Funkar det nu tro?

Min blogg har strulat hela dan! Nu syns äntligen inläggen jag skrev i morse, men fortfarande så syns inte alla kommentarerna till inläggen! Irriterande.......
Skulle inte förvåna mig om inte det här syns heller efter jag publicerat! Jag mailade blogg.se-supporten och fick tipset att prova uppdatera sidan.....nääää......vaddå? Ploppar inte inläggen fram automatiskt?


Förmiddag på Verandan


Kan det bli mysigare?

Förmiddag på Verandan


Kan det bli mysigare?

Vinnare i tävlingen!

Jag hade helt glömt bort att dra en vinnare i tävlingen som avslutades i lördags! *skäms på mig* skyller på det fina vädret ;o)
Här är vinnarkommentaren:

Mamma Mu #14 Men ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ ! ! ! ! ! !
Det är ju bara så JAAAAAG!!!!!!!

Jag är en galen Mor
Som verkligen älskar Kor
Har en kossa tatuerad på Magen
Så detta skulle förgylla Dagen
Annars blir nosen full me Snor......:(

För övrigt så ÄLSKAR jag din design! Kogalen som man är så är jag glad att jag hittat hit! Räkna med att jag tittar in igen ;)
2008-maj-24 kl. 19:23 Blogg: helu76.blogg.se/

Maila mig din adress så får du topen med posten!
[email protected]

Tack ni andra för att ni var med och tävlade :o)

Lämna inte hunden i bilen

Usch vad hemskt, jag läste på Aftonbladet om en hund som lämnats i en varm bil och i princip kokat ihjäl. Tänk på det ni som har hundar, det är bättre att låta hunden vara hemma!
Lite lustigt formulerat i Aftonbladet står det "Polismyndigheten i Karlstad kommer att samarbeta med de norska myndigheterna och göra en husrannsakan hos ägaren för att omhänderta hunden."
..
.hunden är förvisso redan död, men det är bra att polisen ser allvarligt på det!

Läs här vad veterinären säger om hundar i bilen på sommaren.

SmoothieLover

Kort från igårkväll, jag gjorde världens godaste smoothie, det tyckte Loke också! Han var helt galen i den!

God Morgon

Nu verkar bloggen funka bra och se ut som vanligt igen!
Hoppas på en mindre blåsig dag idag och att Treon botar huvudvärken jag vaknade med, jag vill inte ta migräntabletterna annat än när det är absolut nödvändigt eftersom jag fick så några, dessutom var dom väldigt dyra!
Ha en bra dag ni alla där ute!

Fortsätt förresten gärna att rösta om gårdagens bild en bit längre ned i föregående inlägg :o)

Klicka här och ta chansen att vinna kitschigt läckra priser ;o)

Dör som flugor

Nackdelen med att bo på en gård är alla flugor! Nu när det plötsligt blivit så här varmt kryllar det av flugor. Jag blir galaen av flugor inomhus! Tack och lov hittade jag på ett flugspray som var kvar sen förra sommaren. Effektivt som sjutton, flugorna dör som....ja...som flugor ;o)


Förresten ser min blogg konstig ut för tillfället, den är faktiskt snyggare egentligen, men just nu är det visst nå fel som är trasigt och jag tror att Spotlife håller på att fixa det!
Har ni haft en bra dag?

Testar

vad är det för knas med min blogg!!

Rösta på dagens Bild!

  
1. Hoppar1                       2.Gungor                           3.Öde hus
Jag vet, jag är knäpp....och har ap-dålig kamera!  Chevan, men man bör nog inte följa vårt exempel....
4. Hoppar2                       5. Bron                               6. Bilen på bron

Vilken bild gillar du bäst och varför?


Klicka här och ta chansen att vinna kitschigt läckra priser ;o)

En BondBränna Senare....

Jag har suttit ute i solen och snudd på stormen och druckit kaffe och målat på en top. Den är bara halvfärdig, jag tar en paus. Jag måste kompensera bondbrännan på ena armen.
Färgen torkar på nolltid i solen!
Det är nästan farligt att sitta ute i solen nu, man känner inte hur bra den tar eftersom det blåser så mycket!

Jag tar tillbaka.....

Jag tar tillbaka det jag sa om att det "blåser en del"...... det är för fasen storm!!
Vi satt ute och åt och det gick inte ens att salta maten för saltet blåste bort! Nu ska jag sätta mig i solen med en kopp kaffe, sen ska jag försöka måla lite. Jag hade tänkt sitta ute och måla men då blåser nog toparna bort!

Bild från Broarna i Gysinge

 
TöntMarie......                   Detaljbild

Fler bilder och text om Broarna i Gysinge, klicka här!




Klicka här och ta chansen att vinna kitschigt läckra priser ;o)

Lunch

Jag sitter och väntar på att köttet ska bli klart i ugnen, det blir en sen lunch.... först skulle jag ha gjort färdigmarinerade kyklingspett i ugnen, men när jag skulle ta ur dom ur förpackningen så var dom alldeles upplösta! Som mos, blä! Och datumet hade inte gått ut. Så det blev till att rota i vår tomt ekande frys. Jag hittade på marinerade karréer, dom tog megalång tid att tina, men nu är dom i ugnen i alla fal!
Jag håller på att tvätta för fulla muggar, sängkläder. Det blåser en hel del idag så det känns obligatoriskt att tvätta massor.
Mellan varven redigerar jag lite kort från Broarna i photoshop, det var sån upplevelse att åka dit igår så jag kan inte tänka på annat!

Idag

Nu har jag suttit alldeles för länge och photoshopat! Jag la alla inlägg och foton från broarna i Gysinge i en egen kategori så klicka "Kategorier->Broarna i Gysinge" Så ser ni alla foton därifrån!
Nu ska jag strax gå ut och fylla vatten till djuren och dona lite på tomten. Det verkar bli en härlig dag!
Kram på er!

The end of the road....

 
Till det här ödehuset kom vi efter att ha passerat alla vackra broar. Se foton från broarna i föregående inlägg!

Perfekt att glida runt på flaket och fota med min dåliga kamera i högsta hugg ;o)
Läs berättelsen om vår utflykt här!

Några till kort!

Jag vet, jag är knäpp....och har ap-dålig kamera! Skogen vid broarna, knäppt i farten från flaket! Chevan, men man bör nog inte följa vårt exempel....
Jag vet, min kamera suger......
och jag är knäpp när jag fotar, men ett kort blir så mycket mer spännande om motivet saknar inlevelse ;o) (fler bilder i föregående inlägg)
Läs om vår utflykt här!

Fler foton

Visst är det underbart vackert!
  
Läs om vår utflykt här!

*nån som har en billig systemkamera att sälja?*

Broarna i Gysinge

Varje gång som vi har åkt stora vägen utanför Gysinge så har jag sett ett par långa broar med sån där överbyggnad i form av bågar. Vi har inte sett någon väg som leder dit.
Men igårkväll så svängde vi in på den enda lilla skogsvägen som ledde åt det hållet broarna var. Vi åkte på en nästan igenvuxen väg, tur att man har pickup. Tillslut kom vi fram till första bron!

Vilka vackra broar! Här kan ni läsa fakta om Gysinges broar.
Jag hoppade ut och fotade lite. Mannen ville åka vidare och se de andra broarna och hävdade bestämt att det gick att köra bil på broarna, dom var ju byggda för stora godståg.
Efter en stunds fundering gick jag med på det.
Näst bro vi kom till var jättelång, jag googlade när jag kom hem och vad jag förstår så är det den längsta järnvägsbron i sverige, än idag (?)
Om jag inte mins fel så var det tre stora bågar på den.
Jag var modigare den här gången, jag åkte på flaket ankom för att kunna fota bättre!  Jag har alltid tyckt att broar varit obehagliga så jag fick anstränga mig hårt för att övervinna rädslan.

Det går inte att beskriva med ord hur vackert det var! Med Dalälven som rann under broarna och de gröna skogarna! Jag ska lägga upp fler kort, jag ska bara redigera lite.
Jag önskade verkligen att jag hade haft en bra digitalkamera istället för min mobilkamera......
Vi åkte över alla broarna och förväntade att vi skulle komma ut i Gysinge, det gjorde vi, men det var en låst bom vid änden av vägen. Vi löste det ändå tack vare pickupen. Jag måste åka tillbaka i dagsljus och knäppa fler kort!
 

God Morgon

Min blogg ligger nere av någon anledning, det står bara errormeddelande på sidan. Hoppas spotlife fixar det snart!

Jag bloggar ändå för jag antar att inläggen kommer synas senare!
Loke väckte mig med en stekspade i morse, vad i hela friden gjorde stekspaden i vårt sovrum??
Idag ska det visst kunna bli upp mot 30 grader varmt ute! Mannen ska jobba och vi ska bara vara hemma och ta det lungt!
Vad ska ni göra? (förväntar mig inget svar eftersom bloggen är nere....sjukt knäppt att jag ens skriver!)


RSS 2.0