Nu åkte tjuren i finkan

Oj, i Mexico kan även djur åka i finkan! En tjur med förstörelsemani har nyligen burats in och han kommer att få stanna där tills ägaren betalat för det han har örstört. Jo, det låter ju rimligt att ägaren ska betala, men sätta tjuren i fängelse, vem ska lära sig något av det?

Undrar om våran tjur hade brytt sig om att jag hotade med fängelse när han rymde? Och hade han fått sitta i häkte några dagar efter han hade rymt första gången, hade det avskräckt honom från att rymma andra gången`?

Nä....dä tror int ja....och det är faktiskt han på bilden, Eugene som han så vackert heter!

Blogghora

Jag är allmänt irriterad, för att jag har ont i kroppen, för att jag är sjuk IGEN och när jag är på det humöret räcker det med en liten liten droppe för att det ska tok-rinna över!
Den här "aktiva listan" på blogg.se, den kan ju inte fylla den funktion den var till för från början?
Jag har ju precis börjat blogga här på blogg.se, från att ha bloggat på Blogger tidigare och visste inte vad den här aktiva listan var för något.
Nu vet jag det.

Det är en lista som får många att ge upp sina riktiga liv för att istället ägna all sin tid åt att:

1. Spamma sin egna blogg med meningslösa inlägg, typ en mening bara för att ett inlägg ska pingas.
2. Spamma andras bloggar med kommentarer i stil med "Svara på dagens fråga i min blogg!" eller "Kolla in i min   blogg vilken fantastisk sak som hände mig!" eller "Vill du veta hur man kan tjäna 700 kr på två timmar,  kanske?" (den var nog mest komisk) Sen skuttar man runt i fyrtiotusen bloggar och kopierar in samma kommentar i alla.

Det resulterar ju i att folk blir nyfikna, eller som jag blir -irriterad, och går till spambloggen och tittar. Vips så höjdes besöksstatistiken något! Hurra!!
Men till vilken nytta? Känns det så j*kla kul att kolla sin besöksräknare och gnugga händerna när man ser att man fått jättemycket sidvisningar: -"hehe.....där lurade jag dom allt att komma hit och hjälpa mig upp på aktiva listan med ett inlägg som tog 30 sekunder att skriva...."

Att dessutom spamma andra bloggar med raggningskommentarer är ju ännu mer patetiskt! Okej att vara desperat, men man behöver ju inte skylta med det.
Jag tycker dessutom att det är oförskämt att skicka in såna kommentarer till bloggare som faktiskt tänkt till lite och lagt ner lite själ i det dom skriver.

Ursäkta språket och håll för ögonen mamma, men jag tycker att det är som att blogghora!

Vill förtydliga också att jag inte menar att alla på listan är så som jag skriver ovan, jag antar att man kan förtäna att hamna där och dom som inte förtjänar det gör allt för att komma dit.


Grön i ansiktet

Jag säger bara...: FY vad jag mår dåligt! Jag tror jag har blivit magsjuk, utan att gå in på detaljer, började må superduper-dåligt nu på kvällen.
Mannen har varit borta och plöjt så jag fick snällt släpa mig ner till lagårn för att ge kalvarna mjölk.
Aldrig har väl en hink med mjölk sett så makalöst äcklig ut!
Grön i ansiktet hasade jag runt och portionerade ut vällingen åt dom små ko-bebisarna.
Antingen så noterade dom inte hur dåligt deras matmor mår eller så skiter dom rent ut sagt i det, jag svär på att att jag såg att dom stod och garvade åt mig när dom trodde att jag inte såg!

Tillägnat min enarmade bloggkompis!

Efter den här beskrivningen av Olle hur han kände sig så gjorde jag den här bilden till honom:
"Fryser som en dyngsur Chihuahua (en stor), näsan är det tvärstopp i och allt i kroppen värker..."

image89

Jag tror att man skulle kunna sälja honom dyrt till en kändis som vill ha en liten knähund att knöka ner i sin Prada-väska, bara han blir frisk nån gång.
Tror inte ni det? ;o)

Nya skor!

Huvudmålet med vår utflykt idag var inte ett McDonaldsmål, vi skulle åka till Avesta och Bagheeraaffären.
Jag behövde ett par gympaskor, dom enda "civila" skor jag har är högklackade och det känns inte användbart jämt....
Jag hittade ett par på tonårsavdelningen som jag föll för på en gång, så dom blev det! Bruna och ljusrosa, det är snyggt ihop!
image88
Dessvärre var vi lite stressade, jag borde ha provat och jämfört två storlekar.....jag köpte storlek 37, och dom var lite förstora.
I sportaffären i Sala som är en av de få butiker som finns i Gallerian köpte jag sulor och la i, skorna blev lite bättre då, jag vänjer mig säkert!

Det här är stort....

Det här är stort......väldigt stort.........det har kommit en rulltrappa till Sala! Och vi har minsann tagit oss en tur ;o)
Det blir en ny Galleria i Sala, läs om det här.

När jag var liten var jag livrädd för att åka rulltrappa....när vi handlade i Täby Centrum var jag tvungen att ta trapporna när mamma åkte rulltrappa. Jag tror att det berodde på att jag såg en gammal tant ramla i rulltrappan och fastna med håret, jag fick men förlivet av det, hur det gick för tanten vet jag inte.......
image85 

...mmm...texas grande i Hedemora. Gott

20080329.jpg
...mmm...texas grande i Hedemora. Gott

Kunde inte låta bli...

Blogg.se:s stilmallar skiljer sig en hel del från Blogger..... men jag kunde inte låta bli att greja lite.
Hur f*n får man bort texten i headern??

God Morgon!

image83
God Morgon alla pigga och glada. Som en sann husmor bör vara så är jag som vanligt uppe först och låter mannen få lite mer sömn än mig själv.....

Jag mådde inte kanonbra imorse.........vaknade med huvudvärk och tänkte det som säkert halva Sverige tänker på lördag och söndagmornar....: Jag ska aldrig mer dricka alkohol.....
Jag tog mig ner för trappan med Loke, släppte ut hundarna, klunkade en liter vatten och gned min panna....när jag ser flaskorna från igår stå på diskbänken mår jag lite lätt illa. Jag undrar var resten av flaskorna är?
Jag går in i vardagsrummet och kikar, inga tomma flaskor....räknar dom i köket och inser att det minsann inte krävdes så många cider för att få mig i form, formen höll i sig någon timme innan sömnbegäret kom.
Yeeeha! Vilken partymänniska jag är!
Vinflaskorna står kvar i vitrinskåpet....oöppnade.

Desperat man utanför....med American Express i munnen

Friden är återställd, ni behöver inte oroa er för mannen, han har ingen blåtira, han är inte kastrerad och han står inte ute på trappan och fryser, desperat knackandes på dörren. Haha...fast det hade ju varit roligt en liten stund, jag sitter här och kollar på Walk the line på högsta volym och dricker cider medan mannen bönar och ber om förlåtelse och vill komma in och ge mig sitt American Express-kort bara för att få se mig glad!
image81
Fast så elak är jag inte....dessutom vet jag med säkerhet att han inte har American Express!

Fast det är sant att jag kollar på Walk the line och dricker cider, och mannen är ute.......och fodrar kalvarna.

Walk the line....den är så himla ap-bra! Jag måste köpa soundtracket, passar perfekt alldeles jättebra i min volvo! Högtalarna är spräckta så dom är som gjorda för Johnny Cash.

Jag ska bara påpeka att jag ÄR 28 år. Jag tycker att Johnny Cash är bra ändå. Vi var faktiskt i Dalhalla i sommras och såg Carlene Carter, June Carters dotter. Då körde hon en del av sin mammas gamla låtar, bland annat Jackson, som June sjöng ihop med Mr Cash.

Cash, rätt schyst efternamn faktiskt.........cash.... 

Det blir inte så kul för mannen.....

#%&`"*<%¤

Det kanske inte blir riktigt lika kul för mannen att komma hem nu....

....det blir aldrig som man tänker sig och många kan gå i god för att mitt humör kan skifta fortare ä en kameleont ändrar färg.....morr.....
Mannen har jobbat över, han är ännu inte hemma! Jag vet att han jobbar så att han inte kan bara avbryta det han gör så jag vet att min ilska är obefogad men det STRUNTAR JAG I!!!
Nu är ju klockan så mycket så jag har ingen större lust att stå och laga mat.......
Jag tittar på Walk the line med Johnny Cash på film, som straff ska den filmen spelas om och om igen hela kvällen, för mannen tycker inte att den är bra. Jag ska skriksjunga med i alla låtar så det låter bedrövligt illa och på så vis får jag utlopp för min ilska!

123456789.......10

Det känns faktiskt redan lite bättre....åh vad bra det är att skriva lite! Nu hör jag bilen! Ska tända ljus och ta fram en fjårtiscider!

♥ Glöm inte bort att uppskatta vardagen! ♥

När jag satt i min superduper-volvo, ja, den går som en riktig raket ska jag säga, så satt jag och ylade med musiken i stereon. Johny Cash blandat med Alan Jackson.
Alan Jackson
har gjort en låt som är så himla fin, jag har lagt upp den förrut och jag tänker göra den igen, texten är så fin!
 
Lyssna på texten.......
Texten får mig att tänka på hur mycket man ska uppskatta det man har. Det gav mig inspiration till att överraska mannen i dag med blommor och god mat.
Så jag har köpt rosor till honom och ska laga god asiatisk wokmat. Det borde bli en överraskning i allafall, för så vitt jag vet har han inte tillgång till dator när han jobbar och kan läsa det här innan han kommer hem. Skulle han göra det så kan han köra hem och tänka på hur mycket jag älskar honom

♥ Glöm inte bort att uppskatta vardagen! ♥

En del av dagens fynd

Jag hittade ett fat i samma affär som den skamfilade handen låg. Tänkte att det skulle bli jättefint som fruktfat. Dessvärre verkar det vara tillverkat av något gummiliknande och luktar verkligen sjukt illa. Om man luktar nära i alla fall. Där på vill jag inte lägga något som är avsett att stoppa in i munnen!
Så länge får det agera ljusfat, ställde dit lite turkosa ljusprylar, jag samlar på turkost glas :o)
Loke har redan varit där och knyckt värmeljuset och hann passade samtidigt på att bryta bort veken på blockljuset....dom var släckta....bara så ni vet!


Jag har också varit på Systembolaget! Tänkte att vi skulle göra ett nytt försök att dricka lite vin ikväll. Den här gången överträffade jag mig själv i smarthet! Jag köpte tre SMÅ flaskor vin, två vita och en flaska rött. Någon borde falla oss i smaken! För säkerhets skull köpte jag några fjårtiscider också, ifall det blir svårt att få ner vinet så kan man grundmåla magen med en eller två Cube ;o)
Vi får se om det går bättre än sist....för hoppningsvis slipper mina blommor baksmälla...


Notera den lilla vita ängeln på ena flaskan! Jag övervägde starkt att köpa en flaska Diablo också för jämställdhetens skull ;o)
Den vita korgen fyndade jag för 69 spänn, den var riktigt fin tycker jag, den är nu fylld med tidningar och Lokes älskade böcker. Stolen som vinet står på är från sekelskiftet.
.....alltså...förra sekelskiftet. Tro inte att jag levde redan då och brukade stolen, den kommer från min farfars barndomshem i Dalarna! Jag tycker den är fin som den är med nött färg så jag har inga planer på att rusta den.

"Ursäkta damen, ni har tappat en hand"

Loke gjorde en i hans ögon en mycket märklig upptäckt idag när vi var och skulle byta toppen jag köpte igår.
Han hittade en skamfilad gammal hand som låg och skräpade brevid en skyltdocka!

Med skräckblandad förtjusning tog han upp handen och inspekterade den. Man såg att det verkligen kittlade i hela ungen av förvåning. Han funderade på var den skulle vara, la tillbaka den där han hittade den och upptäckteskyltdocken! Som saknade en hand! Jag har nog aldrig sett Loke så förvånad förrut!
  

MMS Pimp my volvo.....

20080328.jpg

En gravid karl!

Och det är då....vad säger man...?
Med alla nya tekniker med könbyten hit och dit och allt sådant kan man inte vara säker på någonting längre!
Här är en man som påstår att han är gravid.
Han säger att han kommer att vara sin dotters far och hans fru/sambo kommer vara hennes mor.....jag får inte ihop det....det kanske är för tidigt på morgonen...
Denne mannen föddes till kvinna och har gjort ett könsbyte tidigare och är nu en man....som är gravid...
Jag är insnöad lantis. Jag är inte van med sånt här! Jag får huvudbry om jag ser två karlar som håller varandra i handen!

Det kan ju bli lite svårt för barnet sen, alla andra barn vet att bebisar ligger i mammas mage, men den här ungen kommer ha bott i pappas mage.....
Man kan i alla fall inte påstå att det är naturligt, normalt eller en självklarhet.

Min man brukar ibland påstå att han är gravid, men då rör det sig allt som oftast om ett Max-mål eller en QP cheese...

Photoshop gratis!

Aftonbladet skriver att  Photoshop har kommit med en gratisversion online som alla ska kunna använda. Jag är Photoshop-freak och eftersom jag bara kan installera Ps6 (av någon underlig anledning) i min dator så var jag tvungen att testa Photoshop online.
Nöjer man sig med att kuna göra lite enkla basredigeringar på sina foton, ändra till svartvitt och liknande, så är det säkert alldeles utmärkt. Men så vitt jag kunde se så fanns det inge funktioner som var mer avancerade än Ps6.
Så jag shoppar på i mitt gamla Photoshop. Men det är säkert att rekommendera för er som bara vill "fräscha upp" lite kort!
;o)

Har ni aldrig hört "Sveriges närmaste stad"?

Så var det fredag igen då. Den här veckan har varit helt upp och ner med dagar och dygnsrytm. Mannen har jobbat natt men det har jag inte vågat skriva rakt ut på bloggen, det är en nojja jag har :o)
Men nu är det tillbaka till det normala igen!

Jag känner mig i stort sett frisk igen nu, ska bara försöka vänja magen med mat så är alt bra.

Staden vi var i igår var Enköping, precis som Eva B skrev först! Är det ingen som har hört uttrycket "Sveriges närmaste stad förrut"?
Enköping måste ju ha sveriges flådigaste hembygdsgård i allafall!


Jag skkulle behöva åka tillbaka dit och byta ena tröjan jag köpte till en större storlek, får se om jg gör det idag.

Vad ska ni göra idag?

Rädda Joppe har lurat mig!

Den där larven Rädda Joppe, han är en jäkel på att spinna! Han verkar ha utvecklat talang för att spinna mohairgarn, kanske jag ska leta rätt på änden och utnyttja Joppe för ekonomisk vinning?
Men ju mer jag tänker på det, ju säkrare blir jag på att Rädda Joppe inte kan vara en helt vanlig oskyldig fjärilslarv. Vad i hela fridens namn skulle en sån vara ute och traska i smällkalla snön när det är minusgrader för? Det krävs det en supernatural larv för....
Rädda Joppe är nog i själva verket some kind of a monster-insekt.
-Smart....smart att jag inte tänkte på det från första början!
Nu sitter Rädda Joppe där inne i sin svarta lurviga kokong och garvar läppen av sig för att jag tror att han kommer förvandlas till en vacker fjäril. I själva verket är han kanske en transformersgräshoppa med inbyggda armborst och huggtänder.
När jag som minst anar det har Rädda Joppe tagit sig ur sin kokong och ur plastburken som jag så omsorgsfullt gjorde lufthål i och bäddade med halm och franska örtkryddor. Sen flaxar han ljudlöst med sina vingar och anfaller med ett skriii.....och sen......
image72
Nej du Rädda Joppe, skrattar bäst som skrattar sist, jag har nog genomskådat dig!

Följetongen Rädda Joppe:  del 1, del 2, del 3,


*jag har sjuuukt livlig fantasi*

Gissa vilken stad!? Eremiten har tagit sig ut :o)

Så har jag äntligen kastat av mig eremitkänslan och åkt iväg en stund med familjen idag!
Vi har ätit nyttig hamburgare, väl behövligt, jag har inte ätit riktig mat sen i tisdags.
Jag har fyndat en längre top till mig och Ellen...min i storlek 150 och Ellens i storlek 130 cl. Det är billigt och bra med barnkläder ;o)
Skönt att jag känner mig lite friskare igen!
Kan ni gissa i vilken stad vi var?
Den ligger "ganska nära".....

   
  

Jag måste ju bara tacka Skonilsson

Jag måste ju bara tacka Skonilsson för hjälpen att få bort den fula krumelutt-texten på min tv som Loke fixat dit. Jag kanske skulle tacka Sex-and-the-city-Samantha-look-aliken också för utan denne hade jag ju aldrig skrivit inlägget!
Tänk att det bara var att trycka på EN ynka knapp. Jag måste ha provat alla knappar utom just den.
Kvällslektyren blir instruktionsboken till tv:n.
Jag har sagt det förr men det tål att sägas igen....: -Jag är född blond ;o)


Nu väntar jag bara på en instruktion om hur man får bort barnspärren på dvd-spelaren....

Mot rymden? Jag håller mig till kapten Klänning...

Fortsätter min surf på aftonbladet....
Om två år ska man kunna flyga till rymden som turist! Undrar vad det kan tänkas kosta, det är nog bara den rika eliten som har råd med det.
Jag skulle inte flyga till rymden ens om jag blev bjuden på biljetten, jag trivs på marken jag!
Det räcker med att kolla på Killinggängets rymdprojekt, så har jag fått min beskärda del ;o)
Kanske det bästa som någonsin har gjorts :D

Skulle ni åka till rymden om ni hade möjlighet?

Vart är världen på väg, barn som mördas...

Jag bara undrar...vart är världen på väg?
Kvinna och barn mördade i Surahammar
Det var ju inte längesedan morden i Arboga var, också barn....man blir rädd.

Donera en slant till Wacko Jacko

Jag blir lite rädd och får rysningar när jag ser Michael Jackson.
Jag är inte så sympatisk så jag tycker synd om honom heller, men om jag var hans syster och stenrik så hade jag nog gett honom och hans andra fattiga syskon en slant att hanka sig fram på.
Om inte annat för att slippa se Jackson Five återförenas.
Läs artikel i Aftonbladet här.
image65

Fotobloggar

Sitter och rensar en massa skräpkort i datorn....så då passar jag på att lägga upp några här :o)
  

  
  
  

Rädda Joppe har förpuppat sig, den smartskallen

Det larviga vårtecknet Joppe som jag räddade in från snön (film) och installerade i en burk kan inte vara särskilt smart....
Nu har han surat in sig i en sån där puppa och planerar alltså att bli en fjäril inom kort. Vart har han tänkt att ta vägen då? Ska han flyga ut mitt i blanka vintern då? Jag kan ju inte ha en fjäril flaxandes inne i huset, jag som inte ens har några levande blommor!
Jag är i och för sig inte ens säker på att han blir en fjäril, men jag hoppas det, tänk om han blir en grotesk äcklig insekt som jag blir rädd för istället....
Där får man för att man försöker vara snäll i så fall!


God Morgon, jag önskar mig vardagslyx ;o)

Jag önskar mig sovmorgon! Och lugn och ro när jag kliver upp....DET skulle vara lyxigt.
Dom stora barnen är så fruktansvärt morgonpigga, fast dom har påsklov nu så är dom uppe och leker tidigt om mornarna, och låter som en hel tomtearmé.
Bara att masa sig upp eftersom Loke promt vill gå upp efter han hört dom.
Idag var det en sån där underbar morgon, Ni vet, när man fläker upp ytterdörren och andas in morgonluften i soluppgången och bara älskar livet.
Not...
Jag slogs baklänges av en ohygglig stank när jag kom ner för trappan. Någon av hundarna har varit rätt kass i magen....... jag har skurat halva morgonen och mumlat okristliga ord för mig själv.....
När jag skulle göra välling till Loke hittade jag en trolig orsak till misären på golvet. Eller rättare sagt den troliga orsaken var borta och uppäten.
Ännu en gång har någon hund snott en burk med välling, malt sönder den och käkat upp innehållet. Det har hänt förut,, läs här.
Tur att jag hade ett nytt paket.

När vi går och lägger oss så stänger vi alltid dörren till köket, vår en hund har en förmåga att gå bärsärkargång och slita upp skåp och länsa allt. Nu har den lymeln lärt sig att öppna dörren. Jag brukar ställa för barnvagnen, men nu har han fått upp dörren i alla fall. Men den går att låsa med en skruvmejsel, tji får han i natt...hehe

Småtittar på Ztv....

Sittandes i soffan med dator och en tidning i knät hade jag tv:n stod på i bakgrunden. ZTV....
Jag kollar i stort sett aldrig på tv så jag har ingen aning om var det var för program, men Kissie var med i det programmet också. Men det var inte det jag skulle komma till.....min blick fastnar på en märklig kvinna med döda djur på axlarna, hon verkar lite frånvarande och eventuellt har någon häst rymt från hagen. Det slår mig hur lik hon är Samantha i Sex and the City! Verkligen!
Jag slötittar bara och slänger ett öga då och då mot tv:n, jag noterar tillslut att Samantha-look-alike:n är en kille. Undrar om han tar det som en komplimang eller som en man?
image50

Lite OT...måste bara påpeka att de där gröna symbolerna i vänstra hörnet på tv:n har varit där i två veckor nu och irriterat mig dom få gånger jag vill titta på tv. Jag kan inte få dom att försvinna!
Loke
har trycktfjärrkontrollen så att dom hamnade där..... Loke brukar trycka på fjärrkontrollen och ändra massa saker, vi brukar lösa det genom att stänga av Tv:n och sen sätta på den igen. Då brukar den liksom återställa sig själv. Men inte den här gången inte. Vi förstår helt enkelt inte hur vår Tv funkar!
På våran Dvdspelare i sovrummet har ungen också varit och fixat. Han har aktiverat någon slags barnspärr så att man inte kan använda knapparna på själva spelaren, utan endast på fjärren.
Det måste vara en avancerad barnspärr eftersom vi vuxna inte får bort den, den har varit där i ett halvår.
Om vi väntar ett halvår till kanske loke har lärt sig prata och kan berätta för oss hur våra aparater fungerar,


Verklighetsuppfattningen skenar!

Shit vad fort man blir insnöad när man inte gör något! Jag har varit sjuk och legat på soffan i två dagar. Det känns som jag inte sett människor på tre veckor! Minst! Ja, förutom min egen familj då.
Det kan bero på att jag känner mig som en riktig lodare, mjukisar, somnat med blött oborstat hår, jag har inte sett mig i spegeln på två dagar. Törs jag kolla mig i spegeln?
Just nu känner jag mig faktiskt lite som en eremitkräfta....jag kikar ut ur mitt skal och kollar så ingen ser mig, sen älgar jag ut till postlådan eller lagårn i mina galet fula mjukisbyxor och randiga toppluva.

Appropå eremitkräftor så var jag avundsjuk på mina kusiner när jag var liten. Dom hade en alldeles egen eremitkräfta, inte för att jag någonsin såg den, den höll sig i sitt skal, men den kanske också hade fula mjukisbyxor. Kusinernas eremitkräfta bodde i en slags kartonglåda till en början.
En dag fick deras katt Snucke en ny kattlåda, den lilla eremitkräftan fick då ärva Snuckes gamla kattlåda som var way to lyxigare än kartongen. Tyvärr var det ingen som hade berättat för katten att han fått en ny låda, så han gjorde sina behov i eremitkräftans nya låda istället. Eremitkräftan fick kramper och så vitt jag minns så dog en strax efter.
Tur för Snucke att han aldrig förstod att det var hans fel....


Nu kom jag som vanligt bort från ämnet, jag har vaga minnen av att poängen var att jag måste bli frisk och ta mig ut innan jag förlorar min verklighetsuppfattning totalt. Jag kan börja med att åka till grannbyn och handla i byalagsaffären, där ser man alltid konstigt folk och kan således känna sig både snygg och normal själv.

Nu när jag läst igenom mitt inlägg så inser jag att jag måste ta mig ut bland folk snarast... ;o)

Blondinbella och andra "storbloggare"

Det är ju som alltid en hel del prat och en viss uppmärksamhet i media kring "storbloggarna", och främst då Blondinbella.
Väääldigt många stör sig på den uppmärksamheten och tycker att den är oförtjänt för att det kanske inte skrivs så vettigt i dessa bloggar. Många uppmanar läsare att bojkotta exempelvis blondinbella, att liksom inte kasta mer ved på brasan för då slocknar den så småningom.
Jag kan tänka mig att det är många läsare som liksom i smyg går in och läser dessa unga tjejers bloggar, folk skäms för att dom läser och det passar sig kanske inte riktigt.
Men varför låtsas som att dom här bloggarna inte finns och försöka tysta ihjäl dom? Dom skapar trots allt reaktioner, dom roar och upprör!
Det finns inga värre kommentarer än "försvararna" av vissa bloggar: "Om du inte håller med så behöver du inte läsa" eller "ingen har bett om din åsikt, om du inte gillar xxx så läs inte".
Det är väl halva nöjet med bloggandet? Att skapa debatt, att ifrågasätta, och nej, man är inte avundsjuk bara för att man ifrågasätter.

Jag läser bloggarna varje dag, jag skäms inte heller för det. Jag håller förvisso nästan aldrig med i vad som skrivs och det är av rent egoistiska skäl, kanske rent av elaka(?) skäl som jag läser.
Deras texter är som balsam för mitt ego. Jag känner att "fasen, jag har ganska sunda värderingar när allt kommer omkring", och framförallt så har jag ett verkligt liv.
Jag nästan myser lite när vissa storbloggare skriver såna där riktiga fadäser, jag vet, jag är säkert fruktansvärt elak.
Samtidigt kan jag någonstans långt inne i hjärtat tycka synd om bloggarna, dom måste ta konsekvenserna av det dom skriver långt efter att dom förmodligen har ändrat sina åsikter. Det är baksidan med bloggandet. När man är 16-17 år gammal så är man oftast inte så säker på vad man vill med livet, men man tror att man vet.
Men faktiskt, det är deras huvudvärk.....

Blondinbella speciellt ger mig någon slags tvärtominspiration att skriva, och det tackar jag henne för!

-egot har talat...

Kanske inte den bästa dagen att flytta till blogg.se?

Jag kanske inte valde den bästa dagen att byta blogg på. Tydligen så ska blogg.se fixa med något ikväll så att man kommer inte att kunna logga in då vad jag har förstått!

Jag har varit en sjuk soffpotatis hela dan idag, dom stora barnen har lekt ute och Loke har gjort allt för att få mig att kliva ur soffan.
Jag har hittat på en massa lekar som går ut på att Loke sitter på min mage medan jag ligger ner och försöker vila. Jag vet inte hur många gånger vi lekt "Give me five" eller tummat varandras tummar.
Boken med lantbruksdjur är snart sönderlöst och jag har fått alla djurläten på hjärnan.

Nu ska jag masa mig ner till lagården....det bär verkligen emot just nu....

Går det inte att skriva mer här i kväll så skriver jag på gamla bloggen istället : www.mariwi.blogspot.com
.....om jag inte får skrivkramp, men det brukar sällan inträffa ;o)


Vi kör en "gammal" bild idag...

Blondinbella syns fast hon är borta och förgyller min sjuka dag

Jag fick Amelia med posten idag, precis vad jag behövde dom korta stunder jag får ligga still på soffan och koncentrera mig på att vara sjuk!
Blondinbella dyker upp överallt hon, också i det här numret av Amelia.
Rubriken är "De nya bloggtyckarna" och Blondinbella, Hanna Fridén och Katrin Schulman är dom de skrivs om.
Amelia har gett Blondinbella två små klatchiga amelia-a:n i betyg, Hanna och Katrin har fått 3 stycken.

Om Blondinbella står det att hon coachar andra unga bloggare, på vilket sätt gör hon det? Genom att andra bloggare läser hennes blogg eller är det så att hon sysslar med någon slags bloggskola som jag inte känner till?
Blondinbella vill gärna vara en förebild för unga tjejer till skillnad från Katrin, hon påstår att hon skriver enkom för sin egen skull och vill absolut inte ses som en förebild....speciellt inte för unga tjejer!
Ganska bra självinsikt i alla fall :oD den kunde hon dela med sig lite till Blondinbella av!

Sen jag såg Blondinbella på Debatt på svt har jag väldigt svårt att se något av det hon skriver som vuxet, jag hör bara hennes barnsliga röst i huvudet! Som en ljudbok ungefär spelas hennes blogginlägg upp i min hjärna....


Foto: Scanpix


Även kungar kan bajsa, skulle du diskutera problem med din partner på toaletten?

Haha, det här kan bara inte vara sant! En typ av partnertoalett!
Nu är jag tillbaka på min prydhet som existerar med ett visst mått.... jag skulle aldrig i livet sitta på porslinsfotöljen och diskutera problem med min man. Jag antar att det är tvåan som man förväntas göra medan man diskuterar, så man får sitta ett tag. Det får mig osökt att tänka på Hassan som gick i P3 för en herrans massa år sedan, där Fredrik Lindström sitter på toan och ringer körskolan tror jag det var.
Seriöst, är det någon som skulle tycka att detta var en bra idé?
Det spelar ingen roll att jag är gift och delar det mesta med min man, på toaletten vill jag gå själv! Även om det visserligen är så att även kungar kan bajsa.....
image44
Skulle ni kunna sitta på toa och debattera relationsproblem med er partner?

Nakenblogg

Vad konstigt det känns att blogga på ett nytt ställe! Jag kände ett stort behov av att flytta över ett gäng gamla inlägg hit. Mest för min egen skull, för att jag inte skulle känna mig som om jag stod i en stor tom sal där mina ord bara ekade. Jag känner mig lite naken utan mina inlägg ;o) Och vad jag tycker om nakenhet har jag så fint uttryckt här.

Ni som länkar till mig får gärna ändra era länkar hit.

Nu på morgonen har jag masat mig ut till kalvarna och gett dom "välling". Vi har tack och lov inte så många just nu, dom struntar ju blankt i om jag är sjuk eller inte, mat vill dom ha morgon och kväll ialla fall. Mannen jobbar udda tider denna vecka och ligger just nu och sover så det blir en hel del extra för mig att göra.

God Morgon!

Allting går så där kanonbra för mig...
Min blogg på Blogger strular och jäklas med mig, det går inte att publicera, allt hänger sig när jag ska lägga in bilder och allt möjligt.
Droppen var när hela min layout på något mystiskt sätt gick upp i rök, jag hade inte sparat någon backup på den.
Därför, kära vänner, kommer jag fortsättningsvis att blogga här på blogg.se igen. Jag har kopierat inläggen från dom två senaste veckorna hit, plus några vad ska vi kalla dom för...jo "typiskt-marie-inlägg". Jag kommer att kopiera in några då och då så det kan komma en del oaktuella men läsvärda inlägg då och då!

Layouten här tänker jag inte bry mig ett skvatt om. Det borde inte vara så långt kvar tills min nya design från Spotlife kommer :o) Så ni får stå ut med denna supertrista layout så länge!

Som om det inte räcker med att dator och blogg bråkar med mig så har jag dragit på mig någon kombinerad förkylning/magsjuka. Det ÄR synd om mig....

Vill ni läsa i min gamla blogg så ligger den här: www.mariwi.blogspot.com

Klä dig med stil på jobbet! *Kopierat från gamla arkivet*

Fredagen den 12 februari
Blondinbellan kör en innelista på fredagar. Hon framför på ett intellektuellt sätt sina tankar, här är nummer ett på hennes lista innehållandes två punkter:


1. Kvinnlighet.
Oavsett om man är feminist, idrottare, pojk-flicka, whatever! Så tycker jag att det är på tiden att vi bejakar våra feminina sidor. Under senaste tiden har det varit ett sånt hysteri om att vi ska vara jämställda med männen. Det är väl självklart! MEN ska man behöva vara mindre kvinnlig för det? Ska vi sluta svassa runt i kjolar, höga klackar och målade läppar bara för att vi ska se professionella ut? Vi ska njuta av att vi är just tjejer och bry oss mer om vårt yttre. Jag är trött på kvinnor/tjejer som har slutat bry sig om hur man ser ut. Världen idag är utseendefixerad, face it!
Varför tror BB att feminist = att klä sig manligt och och inte sminka sig?

Hennes lilla "vuxenvärld" verkar vara antingen svart eller vit. Antingen så klär man sig okvinnligt *punkt* eller så klär man sig kvinnligt *punkt*Jag är noga med mitt utseende och ja, banne mig om inte tjejen har rätt, det är nog roligare att jobba och samtidigt få känna sig kvinnlig! Inte minst för att mannen ska uppskatta det! Han tycker ju inte att det är speciellt kul att behöva se mig i arbetsbyxor varje dag, nej, då blir han nästan lite småsur.
Tråkigt nog tappade jag en lösnagel i halmen och en kalv var genast där och slukade den, så jag blev tvungen att trippa in och limma fast en ny!


Jag vill också påpeka att jag inte är feminist, anti-feminist eller dylikt. Jag använder bara sunt förnuft ;o)

Smider lurviga skottska planer... *kopierat från gamla arkivet*

Fredagen den 7 mars
Morgonpigg var namnet! Jag har drömt och malt i sömnen hur jag ska få hem de lurviga. När jag vaknade för en stund sedan hade en genialisk plan tagit form.....
Highlands härstammar ju från skotska höglandet! Jag får prata med en skotsk accent och bete mig som en typisk skotte, äter jag några portioner haggis först så ökar nog trovärdeheten.
På med en kilt och fram med en säckpipa och säg något i stil med -"Go home now my dear frrriendss! Or I will crush you like a worrrrm!"
och räck fram en flaska skotsk whiskey. Sen marcherar jag framför djuren och dom travar glada i hågen efter, hemmåt....
.....tänk om det vore så enkelt.......... jag har inte förlorat förståndet helt, man jag har ta mig sjutton ingen bra plan på hur vi ska göra!

Dom äldsta djuren kommar att gå till slakt inom kort, kanske kan jag då börja sälja "bloggbiffar"?

Tänk om...... *kopierat från gamla arkivet*

Tisdagen den 26 februari
När jag funderar över händelsen igår kan jag trots allt se en viss humor i det....
Den stackars kvigan med vitt trasselsudd på hornen vill bara vara med sin flock. Hon vet inte att hon har blivit totalt oigenkännlig. Trots råmanden är kommunikationen väldigt bristfällig.
Hon springer efter sin familj; "Vänta på mig!"
Dom är helt sjukt rädda för monsterkvigan och springer för livet, räddast av alla är tjuren, han som är så stor och stark....; "Hjälp!! Rädda sig den som kan!" Han kan inte känna igen henne en endaste liten gnutta.

Kvigan jagar efter flocken som bara springer fortare och fortare, bort från detta otyg till monster.

Tänk om Jeff skulle reagera så om jag helt plötsligt skulle sätta på mig exempelvis en slokhatt på huvudet! Han kanske skulle få panik och skena runt fram och tillbaka i huset med vitt uppspärrade ögon. Jag skulle springa efter och försöka tala om att det bara är jag, hans fru, med en slokhatt på huvudet. Men han är så panikslagen att han bara inte kan se några som helst likheter mellan hattmonstret och hans fru. Det slutar med att han hoppar rätt ut genom fönstret så glasbitar bara flyger och springer i en rasande fart till skogs och försvinner.......ja.....tänk om...
När dom lurviga rymde *kopierat från gamla arkivet*

Tisdagen den 26 februari
Mannen kom hem efter att ha varit utlånad till en annan bonde igår hela dagen. Han säger åt mig att skynda mig ut, det är halabalou i hagen där Highlanddjuren går. Fort på med ytterkläder och sen springer jag ut.
I hagen rusar flocken fram och tillbaka som vettvillingar. Det tar ett tag innan jag får grepp om situationen.
När jag tittat på dom en stund ser jag att ena fjolårskvigan har något rasslande på ena hornet, ett vitt trasselsudd.
Hon springer efter sin familj och dom är fullkomligt livrädda för henne och verkar tro att hon är ett monster som jagar dom!
Kvigan själv verkar inte förstå varför dom är rädda utan fortsätter att springa efter resten av flocken.
Trasselsudden kvigan har i hornet är gammalt elband som blåst in i hagen...
Vi försöker locka fram kvigan men hon vill bara till sin familj som bara vill bort från henne.

Flocken springar i en rasande fart och ränner rakt igenom stängslet. Alla utom ena kossan som står och mumsar kross helt oberörd.
Jag ser hur urtidsdjuren liksom åker i ett långt tåg bort över åkrarna.
Jag skriker till Jeff att dom har rymt, springer och kastar mig i bilen för att försöka stoppa flocken och få den att vända hemmåt. Jag kör in på alla vägar jag kan tro leder fram till fälten där dom rusar fram, Jag kör fort som en dåre, men korna springer ännu fortare. Jag får lova att ge upp och åka hem.

Hemma står grannbonden och pratar med Jeff, korna står i hans trädgård och han vill ha bort dom så dom inte går in till hans kor.
En vild jakt med grannar inleds. Jag far runt i pickupen på åkrar och vägar och försöker få dom åt rätt håll. Nån gång ska man väl få utnyttja bilen som terrängbil....
Det är kolmörkt ute och när vi fått dom att lämna granngården måste vi ge upp.
Vi var av den åsikten att stressar vi dem inte så att flocken håller ihop så kommer dom att gå hem själva när dom lugnat sig, det gjorde dom sist. Grannen var mest orolig för sina kor så första prio var att jaga bort dem där ifrån.
Vi han se att kvigans monstertrassel lossnat men tyvärr har flocken delat på sig i två grupper. Tjuren och äldsta kon har lämnat de andra.

Jag var stressad och gråtfärdig och näsblodet sprutade av stressen, en granne tyckte synd om mig, det gjorde jag med. Hemma stod 70 hungriga kalvar och väntade på välling, vi hade inte ätit middag, det enda jag fått i mig under dagen var en 1iten macka. *svimfärdig*

Jeff fick göra lagårn själv sent på kvällen, den stackarn, jag var inne med barnen. Han hörde flocken råma i närheten innan han gick in så vi tror att dom är på väg tillbaka.
Planen nu är att vänta in dom, inte stressa, vi har kört ut flera ensilagebalar för att locka in dom i hagen och jag tror att dom kommer hem så fort dom ser att allt är som vanligt. *hoppas*

Jag hörde dom råma närmare när jag var ut med hundarna tidigt i morse, det kommer gå bra, tänk positivt.
Tjuren ska slaktas inom en snar framtid, äldsta kon med, mitt i stressen funderade man om man skulle få hit någon som kunde skjuta dom på plats, men vad tar kål på en tjur? En AK4?

*ser mig själv framför mig i camouflagebyxor pepprandes med en AK4 och ett patronbälte över axeln*

Man får väl inte skoja om sånt, det är mycket man inte får och min hjärna är utmattad och leker bara flipperspel när jag försöker tänka. "Jag kan både köra bil och fota samtidigt"


Blondinbella är nog en skruttgammal tant *kopierat från arkivet*

Fredagen den 29 Februari

Jag tror att Blondinbella kör med mycket falsk marknadsföring.....
Jag skulle mycket väl också kunna försöka med det på grund av min skräck för att åldras.

Eftersom Blondinbella så vitt jag har hört endast är sjutton år så har hon ändå stor erfarenhet från systembolaget och beklagar sig över att det är jobbigt när man själv måste gå och plocka sin alkoholdrycker;
"Hatar att det är självbetjäntning, mycket bättre så som
det var förut när man hämtade det man skulle ha i kassan. "
(intressant stavning där..)

Blondinbella kanske i själva verket är en skruttgammal tant som sprungit och köpt likörer och Rositor sen urminnes tider,och som bara har det riktigt bra ekonomiskt och därför har kunnat lägga avsevärda summor på att se ung ut.


Eller är det bara så att hon sedan urminnestider sluppit visa leg bara för att hon ser så vuxen ut och "klär sig klassiskt och tidlöst"?

Näääää


-hallå, till och med jag får ju visa leg på Bolaget!

Kvällsbabbel

Jag får spunk! Ni som kommer hit titt som tätt kanske ser att det ser annorlunda ut här igen. Jag vete 17 vad som hänt, men min egenknackade layout är spårlöst borta och jag orkar inte göra en ny. Jag kör med bloggers mall ett tag nu så får jag se sen vad Spotlife har knåpat ihop åt mig!
Annars så sitter jag här och tycker mycket synd om mig själv, jag är sjuuuuk, jätteont i halsen och i musklerna i ryggen. Jag stapplar av smärta! Tur att det inte var så mycket att göra hos kalvarna ute.
Med laptopen i knät och morotsstavar med skrattande kon på känns det liiite bättre.

Jag efterlyser fortfarande vad lurviga larver kan tänkas äta? Joppe är en lycklig larv nu sen han fick komma in från snön. Jag går och ruskar lite på hans boning då och då med jämna mellanrum för att se om han lever. Om han rullar ihop sig till en boll kan man vara säker på att han inte gått mot ljuset än. Hoppas han gillade morötterna och den franska örtkryddan!

Who the hell is Tokio Hotel?


Jag måste vara helt lost när det gäller ny musik! Jag har uppfattat att yngre bloggvärlden är som besatta av en grupp som heter Tokio Hotel. Bland annat Kenza verkar ha en riktig fjårtis-crush!
Men jag har aldrig hört dom så vitt jag vet! Frustrerande att högtalarna inte funkar på min dator....jag blir nog tvungen att starta upp mannens "tjejdator".....sen...så bra kan dom väl ändå inte vara....
Jag kan inte heller påstå att sångaren ser särskilt snygg ut :D för det är väl en manlig sådan, eller inte? Nu är det bäst jag är tyst innan jag gör bort mig mer! (foto: ap) Joppe, han ger blanka f*n i sminkade popsnören och istället rullat ihop sig till en boll, eller har han redan kastat in handduken?


Rädda Joppe, död eller levande!

Klippt och klistrat från min messenger när jag berättade för min vän Mia om larven:

M@rie säger:
kolla filmen på min blogg
Mia säger:
aha oki
Mia säger:
nämen stackars liten han kommer ju dö ju
M@rie säger:
ja, alldeles säkert....
M@rie säger:
ska jag ta in han ?
Mia säger:
ha ha, nja han dör nog i vilket fall som helst, vad äter dom?
M@rie säger:
han kanske kan bo i en burk..
M@rie säger:
ingen aning, blad
Mia säger:
Hi hi ja det funkar nog kanon
M@rie säger:
fan, jag springer ut och kollar han är kvar
Mia säger:
Ja skynda skynda!!! Rädda Joppe död eller levandes!
Mia säger:
Ha nu fick han ett namn oxå!
M@rie säger:
så där ja, han ska få lite halm också


Jag hittade den lilla ludna larven! Han har älgat på snabbt och förflyttat sig flera meter! Nu bor han i en liten burk och får väl heta Joppe då ;o)
Någon som vet vad larver äter?

UPPDATE: Joppe är nu väl omhändertagen, han har fått halm och morot. Eftersom jag inte vet vad larver äter men misstänker att dom äter blad, så hällde jag i lite franska örter åt honom också!

Det här måste väl vara ett larvigt vårtecken i snön?

Det här måste ju vara ett litet missanpassat vårtecken! Den har förvisso päls men.....


Om platt mage, bäckebölja och jättepung

Jag halkade in på den här sidan, rätt in på en artikel om hur kroppen förändras efter man fött barn. Det är en stor bild på en tjejs mage, bilden är tagen en vecka efter förlossningen och jag har svårt att tro att det är sant! Hon måste ha fött en liten minibebis! Det syns för sjutton ingenting, inte ett spår över att magen varit utspänd. Visserligen gick hon bara upp tio kilo, men iallafall...

Jag gick upp nästan 30 kilo med mellanbarnet (tänk då på att jag bara är 156 cm lång.)...... jag gick ner dom kilorna ruskigt fort och kvar blev all hud. Och alla bristningar! Magen ser ut som ett sånt dära påslakan i "bäckebölja-tyg", alternativt en gigantisk skrynklig pung. Det är inte alls kul. När jag gått ner alla kilon och blivit smal igen insåg jag att det var bättre att fylla ut bäckeböljan med lite fett, det har jag fortfarande inte lyckats med. För övrigt har jag inget emot bäckebölja-påslakan, dom är frasiga och sköna, men magen fick gärna vara slät.
Fatta vilket gyllene tillfälle jag hade när det blev modernt med hög midja igen, då hade jag bara behövt knöka ner magen i byxorna och inte släppt ut den förräns läggdags....

Men nej...jag kör stenhårt med låga jeans....det där är inte snyggt.


Minns ni yuppien?

Det ska börjas i tid!Loke som en klockren "yuppie"
Shit....kommer ni ihåg när yuppienallen kom? Ojojoj....det var stort det...pappa hade en gigantisk Ericsson Hotline, den så kallade yuppienallen. Den var sensationell, bärbar och smidig. Tänk att man kunde ta med sig den överallt! Pappa såg lyxig ut när han kånkade runt på sin yuppienalle och jag minns att jag tyckte det lös så fint om den. Det roliga är att pappa har kvar sina gamla telefoner, fast han använder dom inte nu....tilläggas bör...

Min första mobiltelefon var en Philips Diga, jag var inte så jättetidig med att skaffa mobil, det var nog 1998 om jag inte minns fel. Den var liksom liten och smidig tyckte man då. Jag tror inte ens att den gick att skicka sms med!Tänk alla ungdomar idag som alltid sett det som självklart med mobiltelefon och dator. Jag kan själv inte förstå hur man klarade sig utan!


Hur snyggt är nakenhet....egentligen...?

Läste om nakensemestrar på Aftonbladet...
Men....hur snygg och hur spännande är naket egentligen?
Jag tycker inte att det är snyggt......dessutom måste det ju vara ganska kallt? Jag kan inte heller påstå att det känns som om det skulle vara naturligt för människor att gå runt nakna. Tydligen så pågår ett nakentramp på cykel över hela världen, för att rädda klimatet(?)! Vad kan det göra för nytta egentligen? Tycker mest att det verkar sjukt, ett konstigt behov att visa upp sig, dessutom verkar det ganska obekvämt att cykla runt naken.

Naken-Janne säger att nakenhet alltid är spännande och intressant....jag vill inte veta hur Asta 68 år och Bengt 45 år ser ut utan kläder, vill du?

I leksaksaffären

Supervolvon har tagit oss till stan idag igen. Barnen fick pengar i sina påskägg oh vi hade lovat dom att få handla något i en leksaksaffär. Ellen valde en Bratz....vad annars? Alfred valde en motorcykel och Loke ville ha allt i hela affären. Tänk vad mycket leksaker det finns som man inte ens kunnat drömma om när man var liten!


Han fick en stor plastdumper till sist...


Uppvisar tydliga tecken på åldersdefekter

Vi har fyndat idag....

Vi tog vår röda spruttnick-volvo och åkte till Ica Maxi. Eftersom det snart börjar tjatas från mannens sida om hårklippning så måste det ha varit högre makter som ledde oss till hyllan med klippmaskiner.
Det är ju riktigt ap-tråkigt att lägga stora summor pengar på en klippmaskin, men vi hade turen att hitta en oförskämt billig modell från Philips. Det bästa med den är att mockafjösen som man justerar länden med sitter fast helt och hållet, och kan alltså inte trilla av under klippning.
Nu slipper vi sådana här missöden vid hårklippningen :o)

För att man ska vara säker på att det är just en klippmaskin för håret man har köpt så står det så här i bruksanvisningen:
"Apparaten är endast avsedd för att klippa hår på huvudet. Använd den inte för något annat ändamål."

Jag undrar genast; vad kan man mer använda den till och vad kan hända då?

Nöjda med fyndet gick vi ut till vår Röda Fara. Till min förvåning stod det ingen röd Volvo på parkeringen uten endast en mörkt brunröd Volvo.
Förvirrad insåg jag att det faktiskt var den bilen jag köpt tidigare idag, jag måste ha missat den lilla detaljen, jag trodde att den var röd-röd liksom, kanske något solblekt också....
Det skrämmer mig något;

  1. Jag kan mycket väl försöka ta fel bil på en parkering.
  2. Jag kan också ha missat annan väsentlig information om bilen.
  3. Jag uppvisar tydliga tecken på åldersdefekter.

Säger ni Wessels eller Coop eller B&W?

Vi sitter hemma hos svärföräldrarna och fikar. Jeff berättar om något han köpte förrut...:

Jeff: -Det var ju där på Wessels, i Uppsala...
Jag: -Vad sa du sa du?
Jeff: - Jo jag sa att det var på Wessels jag handlade.
Jag: -Men så kan du ju inte säga, det var ju ljusår sedan det hette
Wessels. Jeff: -Men jag säger alltid Wessels.....Jag: -Det heter Coop nu, men ska du säga nå annat får du ju säga B&W!
Wessels har det ju inte hetat så länge vi har funnits till *asgarvar*
Jeff: -Men alla jag känner säger Wessels....
Jag: -Det säger kanske mer om hur gamla dina kompisar är......*kliar mig i
huvudet och skrattar ännu mer
*Okej, jag erkänner att jag har svårt att lära mig nya namn när affärer ändrar det, och jag säger fortfarande B&W, men så har det ju faktiskt hetat största delen av mitt liv :o)

År 1977 fusionerades Wessels med en annan varuhuskedja, Bra stormarknad, och
fick då namnet B&W. På 1990-talet köptes B&W av KF, som driver
verksamheten vidare under namnet Coop Forum.


Nu undrar jag, vad säger ni? Wessels, B&W eller Coop? Och det väsentligaste.....er ålder?

Den "nya" pärlan

Johoppserru....

Nu har vi väl allt en Svensson kan önska sig?
Villa, vovve och volvo!
Vi for till Sala efter att lagården var gjord för att provköra vår nya pärla.

Den var fantastisk! Snygg, högblankpolerad, svart inredning helt i skinn,
ja allt vad man kan önska av en bil.........
....eller....överdrev jag lite nu? Ja, kanske lite då, men den gick bra i
allafall! Vem bryr sig om petitesser som skinninredning och sådant lull-lull?
Jag tycker att den diarréfärgade inredningen faktiskt har sin charm :o) lite retro liksom.
Och elhissar, det är bara onödigt larv, bättre med rejäla doningar som
vevar och sånt. Tyvärr så har bilen varit gubbägd sen den var ny på
artonhundratalet utom dom senaste fem åren, så kopplingen var kanske inte den
bästa, men det är smällar man får ta.

Jag ska sammanfatta bilen i helhet lite kort:
Den går framåt!

Nu är vi hos svärföräldrarna och ska hjälpa dom att äta upp påskmaten som är kvar ;o)

Skruttibangbangbil

God Morgon!
Ni som bara behöver vrida upp värmen på elementen när det är kallt ni är lyckliga ni...... Här är det tio minus ute, innertermometern har jag i protest gjort mig av med..... vi kan bara elda för att få värme på elementerna, och det hinner bli utkylt över natten.Idag ska vi åka till Sala för att titta på en skruttibangbangbil, klarar oss inte med en bil tills KingCaben är såld. Det blir troligtvis en 740, volvo är hederliga bilar det....hoppas jag :o)
Förresten har jag så ont i halsen så jag knappt kan svälja......

....det var inte sååå länge sen vi var apor...

Oh, äntligen hemma.....
För att dra dagen i korta drag så åkte vi först till mina föräldrar för att måla ägg och äta påsklunch. Som ni såg på kortet i inlägget innan så är det mer snö än vd det var i julas!
Efter lunch och fika hos mamma och pappa åkte vi vidare till Jeffs föräldrar. Där blev det smörgåstårta och vi firade Jeffs lillebror som fyllde år. Han är faktiskt fortfarande så ung att mn kan fira sin födelsedag utan ångest, i varjefall kunde jag det när jag var i hans ålder, det är efter 25 det vänder....


På väg hem från svärföräldrarna släppte jag av Jeff på gården där han jobbar till och från och där vi även köper kalvar. Han skulle köra en traktor med nån dyngtunna därifrån till oss så jag fick ta bilen själv hem.
Det var inte det roligaste, bitvis så snöade det så mycket att jag knappt såg vägen. Halt var det också och jag får nojjor av vår tunga cheva när det är halt. Jag inbillar mig att den rätt som det är tänker skicka i en lägre växel så jag får världens sladd.
Den gjorde inte det den är gången heller, men för säkerhets skull så körde jag snigelsakta.

Barnen satt i baksätet och funderade på vad människor kom ifrån. För något år
sedan berättade Ellen för Alfred att människor var apor förr i tiden och att för
jätte-jättelängesedan så var mormor och morfar apor, innan dom blev mormor och
morfar.
Nu ställde Alfred Ellen mot väggen och undrade om det verkligen var
så.
Jag förklarade att det var för ännu längre sen, långt innan mormor och
morfar föddes.

Barnen tyckte det lät rimligt, och kom fram till att det
alltså måste ha varit mormors mormor som var en apa.
Jag la ner diskussionen
om tidsperspektiv och såg fnissande mamma och pappa framför mig som apor...
Skönt att vara hemma igen, det har säkert kommit en decimeter snö. Jag har gett kalvarna mjölk i lagården och väntar på att Jeff ska komma hem. Även om jag körde som en lus med bilen så går traktorn ännu saktare...

Mat-Tina vs Sully i Monsters Inc

"Middagen" är glupskt uppäten, framför Tv:n till LetsDance.
Jag kan inte hjälpa det, men jag tycker att Mat-Tina är ruskigt lik Sully i Monsters Inc när hon har den grönblå fransklänningen.
Ser ni likheten?
bild från tv4

Glad Påsk, hos oss vankas det kräftor

Kära Svärmor avslöjade i kommentarerna vad vi skulle äta för middag *s* undrar hur hon kunde lista ut det? Alla har vi våra matmanier ;o)

Vår mani är kräftor, det är sååå gott! Och det är sååå trist att bara äta det under kräftsäsongen som för övrigt börjar på min födelsedag.
Nu är det ju inte så att vi äter kräftor i tid och otid, eftersom båda jag och mannen tycker att det känns genant att köpa kräftor på "fel" årstid.... när vi köper kräftor så passar vi på att göra det i en affär där vi normalt inte handlar :o)
Egentligen så har jag inga problem att bjuda på mig själv, men det blev så stor grej av våra smygande kräftköp så att stämningen blir lätt hysterisk när vi står i kön för att betala och jag oftast börjar asgarva.
Kräftpaket är ju också skrymmande stora och inte diskreta, så vi brukar göra som tönten i "Sista natten med gänget" gjorde när han skull köpa sprit....
...handla allt möjligt som inte är kräftrelaterat och hoppas att kräftorna försvinner in i mängden; strumpor, lite kulspetspennor, fil, en kam, krossade tomater mm.
Kräftorna brukar i alla fall lysa med sin närvaro så då brukar jag säga något i stil med: "....mmmm, vad gott det ska bli med skaldjurskanapé.." eller "åh, nu ska jag hem och göra skaldjurssoppa!"

Nu ska jag gå och se efter om dom röda krypen har tinat!
Vi önskar er en trevlig Långfredag och undrar vad normala familjer äter i kväll?

Men herre gud

Sisådärja....hemma igen efter en tur till stan.

Det blev ett drive-in-besök på Max och efter det strosade vi runt i Gränby Centrum.
När vi hade parkerat hörde vi någon slags sång, typ Pärleporten eller något liknande. Då fick vi syn på ett tåg av människor kånkandes på ett stort kors gjort av stockar! På deras jackor stod det svenska kyrkan och dom rantade runt planlöst med korset och sjöng.

Ellen: -Jag tror jag vet nu varför dom går runt med ett kors.........
.......det är någon som har dött!
Jag: -Mmmmm...det är Jesus...


Det var kanske nu jag skulle tagit tillfället i akt att berätta om varför man firar påsk, men dom har ju pratat om det i skolan, och mina religionsåsikter kanske inte är lämpliga att ta upp med Ellen med tanke på det antalet religiösa människor på våran ort.
Hur som helst så var det roligt att se hur dom stånkandes irrade runt med jättekorset, kanske fick dom sig ett smakprov av Jesus eventuella lidande? På gott och ont kan jag faktiskt tycka väldigt synd om dessa aktivt troende kristna människor, men det är kanske behändigt att hota med skärselden och skylla på gud när det går fel i livet?

Jag tycker att gud mest har tillfört mig uttrycket "Men herre gud!" vilket är användbart i många sammanhang.

Vi handlade ett par jeans till Jeff, han behövde det stackarn, han har gått ner så mycket i vikt så brallorna inte sitter uppe ;o)
Jag hittade två toppar på Hm och sen handlades det GODIS.

Vi passade på att handla riktigt god "middag" tills i kväll också, men jag tänker inte avslöja vad än, risken är stor att jag blir idiotförklarad!

Dagens outfit lånad av åttaåriga dottern ;o)

"Man tager vad man haver" heter det ju....
Jag var bara tvungen att blogga "dagens" för jag tyckte det var lite lustig....
Jag köpte en tunika till min 8-åriga dotter för någon vecka sedan. Hon gillade inte den och har aldrig använt den. Jag tyckte den såg lite påskig ut så jag lånade den idag!

Det känns extremt fjolligt att fota vad man har på sig så här, jag kanske tar bort det när jag kommer hem!

Om smygreklam och Blondinbella

Det är mycket prat just nu om dom stora bloggerskorna som tjänar pengar på att blogga, delvis på annonsintäkter men också på produktplacering, smygreklam.
Första reaktionen hos många bloggar som skriver är att dom är upprörda, det är "fel" att tjäna stora pengar på sin blogg.
Maria Wetterstrand har skrivit i Expressen vad hon anser om smygreklamen.

Jag kan inte tycka att det bara är fel fel fel.
Smygreklam förekommer överallt.
Skulle inte exempelvis Blondinbella ha så mycket läsare som hon har skulle inte företagen välja att produktplacera varor via henne eller annonsera för stora summor. Så på ett sätt (för många säkert ett bakvänt sätt) så förtjänar hon de intäkterna bloggen ger henne.
Jag personligen unnar henne de pengarna, även om jag inte på något vis tycker att hon skriver bra eller delar hennes åsikter. Men eftersom hon har skapat sig en sådan stor läsarkrets så är hennes blogg värd pengarna.

Smygreklam förekommer på alla möjliga ställen, jag läste en gammal artikel om att Svt blivit fällda för smygreklam för att en gäst i programmet hade en tröja med ett tryck med ett jeansmärke. Svt ska kolla upp vad gästerna har för kläder. Jag tycker att det är helt sjukt....
Öppnar man ögonen så är väldigt många offentliga personer "offer" för reklamen. Många många fler än vad man tror är förmodligen sponsrade med till exempel kläder där varumärket framgår tydligt och är ombedda att använde dessa vid offentliga evenemang som Tv-sändningar etc.

När det gäller bloggvärlden så är det ett ganska nytt fenomen och det sticker i ögonen på folk att man kan tjäna pengar på sin hobby, att skriva, och att man dessutom inte behöver skriva något speciellt vettigt för att håva in pengar.
Jag anser att det är så som reklamvärlden ser ut i dag, mer eller mindre tydlig, och jag tycker faktiskt inte att det är fel.

Däremot kanske man borde fundera över att lägga in reklamundervisning i grundskolans obligatoriska samhällskunskap, och lära ungdomar att granska med kritiska ögon och tala om för dom att produktplacering faktiskt förekommer, ofta, och att det förmodligen inte kommer att minska.
Jag är också ganska övertygad om att de flesta av tex Blondinbellas läsare inser hur det ligger till och jag tror (hoppas) att Blondinbella trots allt har så pass mycket innanför pannbenet att hon inte väljer att marknadsföra något hon inte kan stå för eller inte tycker om. Då binder hon ris åt sin egen rygg.

Blondinbella är bara ett exempel i sammanhanget, och kanske det bästa exemplet, men jag vet att andra bloggar som Engla och Kenza och säkert många fler också just nu är föremål för granskning av konsumentverket.


Många skriver och uppmanar till någon form av bojkott av Blondinbellas
blogg, varför, vad hjälper det? Tycker man om det hon skriver eller tycker om
att uppröras över det hon skriver (som jag ofta gör) så......enjoy!
När eller om hennes blogg tjatar slut på läsarna så kommer hon heller inte
få samma summor som hon får nu, jag tycker att det är rättvist.

Till min läsare som försvann

Det är så sjukt.....
Jag hade en läsare, som jag aldrig har träffat, som så vitt jag vet bodde på andra sidan Sverige. Han var nog den som kommenterade absolut oftast och verkade glad och trevlig. En dag försvann han bara, för att aldrig visa sig igen. Istället fick jag mig en avlusning av hans fru. Ni kan läsa historien om det HÄR.
Jag kan fortfarande inte låta bli att fundera vart han har tagit vägen? Inte ett knyst sen dess liksom.
Antingen så blev hans fru skitpissed och körde över hans dator med en skördetröska för att sen sanda vägen med datorströsslet som blev över, eller så fick han ståplats i Nybroviken?

Jag förstår fortfarande inte riktigt vad som var så farligt med att han läste och kommenterade min blogg, men man ska icke glömma att jag äro född blond... Så till min läsare som försvann....; ett litet livstecken? Jag och min enarmade bloggvän brukar fundera var du tagit vägen!


Hilfe, jag är mörbultad

Hilfe, jag är mörbultad.
Jag hann i princip bara in och klä av mig ytterkläderna efter morgonlagårn s ringde djurbilen och sa att han snart var framme. Det var bara att bege sig ut igen.

Det gick hyfsat bra att lasta kalvarna, men en del var som råstarka vilddjur och vägrade gå. Dessutom blev det rejält halt i gången, och just där lyckas jag halka, jag for frammåt mot dyngrännan och försökte ta emot mig mot en grind, missade och fick någon kant rätt in i revbenen i stället. Det gör oooont och jag har blåmärken överallt......
Det är tur att jag alltid har praktiska kläder när jag jobbar, bara att slänga in i tvättmaskin ;o)
Jag undrar bara hur jag ska kunna ha klänning nu och visa mina långa ben som har blivit fulla med blåmärken........men visst kan man ha tights under klänningen? Då kanske jag slipper frysa när jag jobbar också ;o)


*fram för mer kvinnliga arbetskläder*


Rusning i filéfabriken

*Rusning i filéfabriken*

video

Snart ska dom här småttingarna lastas på djurbilen för transport till en
annan uppfödare.
Vi har flyttat alla som ska åka till en och samma box under
morgonen. Det var lite bökigt med Loke i lagården när kalvarna skulle fösas
genom gångarna, men jag löste det genom att stänga foderbordet med en grind där
Loke fick vara under tiden och leka med diverse hinkar. Funkade finfint ;o)


Det märks att man är van vid landets lugna lunk

Det märks att man är van vid landets lugna lunk.
När jag kom till Stockholm med tåget så kände jag att "shit, vilken rush det är", överallt!


Jag hade planerat att gå från centralen till stället där vi skulle ha mötet, men givetvis var ju tåget försenat så min tidsplanering sprack. Jag rusade ut från stationen, irrade planlöst runt ett tag och försökte minnas kartbilden jag kollat på på eniro. Insåg att det den hamnat längst ner i hjärnan, under stressen och alla intryck så jag kom fram till att det var lika bra att ta en taxi, det kunde väl inte kosta så mycket!
200 spänn skulle det kosta visade det sig! Jag tyckte det var hutlöst för den lilla biten, dessutom stod det ju miljardes taxibilar på rad som ändå inte verkade ha någor att göra. Med dom argumenten lyckades jag pruta en femtiolapp och kom precis i tid till mötet. Mötet gick kanon, jag kände mig gammal och bondig men det bjuder jag på. Pratade med en ung tjej, Emelie, som jag tyckte var jättetrevlig!
När det var dags att åka hem missade jag precis ett tåg och fick vänta en hel timme vid stationen. Tur att det fanns lite affärer att kika i, jag köpte faktiskt en ny handväska, jag har letat efter en ny bra länge som jag velat ha och den är kändes bara så rätt! Jag blev kär i den på en gång!


Hemma var det mer eller mindre snöstorm, det snöar faktiskt fortfarande, det är kallt och otrevligt. Jag ska lasta nästan trettio kalvar på djurbil under morgonen, det ska bli skönt att minska djurantalet lite men det lockar inte att går ut just nu.....
Jag träffade ju också Hertiginnan af Uppsala igår, jag skriver mer om det senare idag, men jag kan avslöja att hon är så fantastisk som hon framstår som på sin blogg! Jag blev upphämtad av henne med en pumpa dragen av vita springare....


.....nä, nu överdrev jag lite, men i en flådig bil! :o)


Vilsen lantis längtar hem

Snart går tåget hem. Det ska bli riktigt skönt att komma hem till landet igen. Lika skönt kändes det att få bekräftat att citylivet inte är något för mig! Kram på er!

Jisses

Jag har precis satt mig på tåget och fått höra att det är försenat på grund av 'korsande' tåg. Det var ju tur att dom upptäckte det i tid... En dam ryckte mig i armen och frågade om jag hade en korv att bjuda på och en karl vankar av och an med långa rosa nymålade naglar och getskägg.

På bussen

and of we go' precis där jag satte mig är det någon plastgrej i taket som skramlar nå fruktansvärt illa och till råga på allt blev jag nu omringad av 10 åttaåringar som skriker och slåss med bandyklubbor... Det är emot mina principer att byta plats när jag väl har satt mig. Tur att jag ska av vid sista hållplatsen vid station. Annars blir jag helnojig och vet inte när jag ska plinga. En gång råkade jag plinga 2 hållplatser för tidigt och klev vackert av bara för att slippa erkänna att jag plingat fel. Det är nog Marie i ett nötskal...från Marie i mobilen

Tåget blir säkert kapat av militanta veganer

Kastar in ett snabbt inlägg bara för att jag blir knäpp av att sitta och vänta.
Herre gud hur ska det här gå?
Mannen är strax hemma för att vara med barnen medan jag åker bort, jag ska gå till bussen om tjugo minuter, det är snöstorm!
Eventuellt kommer tåget spåra ur på grund av den lilla snön som lägger sig på spåret, eller så kanske det blir kapat av militanta veganer just bara för att jag ska åka med det!
I Stockholm så spöregnar det säkert istället för snö, så mitt hår kommer att bli en barrometer och jag kommer se ut som jag stoppat fingrarna i ett eluttag!

Jisses, jag hatar att gå och vänta på något

Barn är underbara

Stressad... Jag ska strax åka till stan, jag ska träffa hertiginnan Anne innan jag åker till stockholm. Loke har roat sig själv medan jag gjort mig klar... Mannens dator demolerad...

Vilsna lantlollan

Nu är det snart i morgon.
Jag skulle nog ha funderat lite på hur jag ville ha designen stod det nog i mailet från Spotlife.... typ lämna exempel på andra sidor som man tycker har bra layout.
Jag är ju faktiskt ganska nöjd med mitt eget upplägg, även om det kanske skulle kunna göras med mer finess. Jag gillar att ha tre kolumner, jag gillar min chatt/tagboard. Jag vet inte riktigt vad jag ska komma med.
Det känns helkonstigt att jag eventuellt ska lämna lite foton på mig själv som dom ska trixa med och göra en header av!
Jag som alltid Photoshopat allt själv, klarar jag verkligen av att släppa det? Det får bli mer Photoshopat i inläggen istället, annars får jag säkert abstinens!

Jag måste undersöka det här med tågbiljetter, kan man köpa det innan man kliver på tåget eller är allt sådant moderniserat nu tro? Måste man förboka? Jisses vad insnöad jag känner mig, det är ju inte för att jag aldrig åker någonstans utan för att jag alltid, alltid åker bil!

Olle undrade förresten om jag skulle åka i lagårdskläderna, självklart!
Jag kör med käpprätt raka kort och kan till och med tänka mig att knäppa dagens outfit innan jag åker ;o)

Var ska jag göra av mina händer?

Herre gud vad konstigt det kommer att bli att åka iväg någonstans alldeles själv. Det slog mig alldeles nyss att det var evigheter sen!
Inget barn att hålla i handen, ingen barnvagn att hålla i sig i och ingen hund i koppel som drar mig framåt....
Var ska jag göra av mina händer??
Den ena handen kan ju hålla i handväskan, men den andra då? Jag får köpa en glass eller något att hålla i mig i......

Tanten som spelar positiv

Nu har jag börjat oroa mig på allvar för hur det ska gå när jag alldeles själv ska bege mig till Stockholm på tisdag.
Jag har ju för sjutton inte åkt tåg på säkert tio år!
Jag har tittat på Eniro och det verkar inte vara jättelångt att gå från centralen. Att ta tunnelbanan är nog bara att tokglömma, då hoppar nog lantlollan på fel tåg och hamnar i Mörby eller nåt i stället.
Jag får planera in en extra halvtimme för planlöst irrande på stationen. Det gäller ju att komma ut på rätt ställe. Jag ska ut vid Plattan, det borde se ut ungefär likadant där som jag minns det.
Jag kommer ihåg när jag bodde i Täby och åkte in till stan. Då brukade det stå en gammal tant och spela positiv på plattan, jag tyckte att hon såg exotiskt spännande ut.....
När jag hade flyttat därifrån åkte jag med jämna mellanrum och hälsade på kompisar i Stockholm, då stod tanten fortfarande kvar och vevade, undrar om hon fortfarande står kvar.... isåfalla så ska jag skänka en slant, när jag var liten förstod jag aldrig att det var därför hon spelade...

Problemet med tidningar på toaletten är löst!

Det är en sån där bra dag idag.....
Jag har löst problemet med tidningar på toaletten genom att helt enkelt trycka tidningar direkt på badrumsgolvet...... verkar tåla det mesta....vatten....rengöringsmedel......

Det var tvättmaskinen som läckte vatten när jag skulle göra rent filtret för att NÅGON hade stängt av tvättmaskinen innan programmet var färdigt. Jag la ut tidningar på golvet för att suga upp vattnet och så blev det som det blev..... En potpurri av Skogsland, Atl och Land Lantbruk....


Snart kraschar den

Jag blir mer och mer nervös på min skitdator. Jag måste ta mig i kragen och fixa en ny fläkt till den, kanske ska passa på att kolla upp varför inte högtalarna fungerar också.
Så fort fläkten snurrar nu så låter den som min gamla moppe, det är ett helt sjukt irriterande ljud, knackar man lite på den ändrar den ljud och låter som en speedad mygga instängd i en burk.
Det skulle inte förvåna mig ocm datorn krashar ihop helt innen jag ens hunnit till det där bloggmötet.

Jag vill ha en ny superdator som klarar av photoshop och fyrtio fönster öppna samtidigt! Och fungerande högtalare skulle kännas lyxigt.


Förklarar modebloggning

Ni som föjt min blogg vet att jag tycker att det är skoj att driva med alla dessa modebloggar.
Jag kände därför att jag måste förklara min modebloggning lite ;o) Det är ju inte så att jag är helt ointresserad av mode, tvärt om är jag en väldigt fåfäng människa när jag har möjlighet till det :o) Det som gör att jag ofta dissar modebloggar är att många, dom flesta, är så fruktansvärt enformiga. Inlägg med "vill ha", "Dagens outfit", "Måste ha", "Önskeoutfit" osv varvas om vart annat och skapar allt som oftast ganska lika och skittråkiga bloggar i mitt tycke. Jag har hittat ett par stycken som faktiskt skriver personligt som jag går in på lite då och då som är bra. Ibland går jag in på dom jag inte gillar väldigt ofta bara för att få någon slags tvärt om-inspiration att skriva! Jag är knappast någon modeslav, men är ändå väldigt noga med vilka kläder jag väljer. Jag är nog en typisk jeanstjej. Jeansen måste sitta perfekt, annars kryper det i hela kroppen på mig. Jag klarar inte av sådana som varit inne ett tag nu med hög midja och smala nertill. Jag kommer nog ha tajta jeans med mycket låg midja tills mina barn skäms för mycket för mig och tvingar mig att ha blommig kjol när jag blir pensionär!
Till jeansen har jag oftast någon kortärmad top, gillar t-shirtar med lite retro tryck på. Jag bryr mig inte så mycket om vad som är inne för tillfället utan kör mitt eget jeansrace. Jag är gammal nog att inte bry mig ;o) Som jag nämde i tidigare inlägget så är jag ganska liten till växten vilket gör att det är svårt att hitta kläder som sitter bra på mig, det finns aldrig jeans i min storlek utan jag får sitta och sy in. Jeans är nog det enda plagg där jag känner att det måste vara märkes, jag använder Lee och Rock and Republic, jeans håller ju länge och är faktiskt värda att kosta på lite. Fram för märkesjeans i mindre storlekar än 24"! Propagerar man för det så får man ätstörningar slängt i ansiktet, men jag lovar att det finns så små vuxna som är friska.
Hemma till vardags så är det bekvämlighet som står först, mjukisbyxor ääär skönt att ha och det finns ju faktiskt snygga sådana också.
Men däremot när jag jobbar ute i lagården, då får det kosta, för det gör det att ligga på topp ;o)Modebloggar T-shirts och xxs

Hemma igen efter en shoppingtur.

Jag hade tänkt att jag skulle hitta en top, jag ville ha något nytt och fräscht tills på tisdag när jag ska till Stockholm. Men det är för sjutton skvatt omöjligt för mig att hitta nya kläder! Däremot så är jag ganska skicklig på att villa bort den manliga delen av familjen så man får spana på kläder i lugn och ro. Jag och Ellen smet smidigt iväg innan mannen hann blinka och sen började jakten på någon snygg top till mig, eventuellt tänkte jag skaffa mig en ny handväska också. Men jag gick runt i varenda affär utan att hitta något som var lite festligare än en vanlig t-shirt. Jag har väldigt svårt för modet som är just nu, långa eller breda toppar som jag drunknar i och får mig att se ut som en rumpnisse. Jag inser att min svårighet för modet som är har med åldern att göra, det är lite som att lära gamla hundar att sitta. När jag tittar på nya fina handväskor så tänker jag att min ändå är bäst, den är ju lite vintage nästan nu ;o)

Tillslut hamnade jag som vanligt på barnavdelningen.....på jC:s barnavdelning. Där finns det kläder i min storlek..... Jag önskar faktiskt att jag var både längre och bredare så jag kunde bära upp "vuxenkläder"... Men det kan ju vara ganska behändigt att vara liten också, jag kanske rent av kan åka på barnbiljett till Stockholm på tisdag *s*
Jag köpte några enkla t-shirtar med tryck på, jag gillar sådana, oavsett mode. Det går an att handla på barnavdelningen nu när jag inte jobbar på skolan längre, jag slipper höra: "Kolla!! Fröken har lika tröja som mig!"


*shit....det här liknar en modebloggning, fast med förmodligen helt omoderna kläder*
När jag ändå är igång att babbla mode så måste jag bara berätta att jag hittat en t-shirt tack vara Wysteriias blogg som jag så gärna vill ha, jag blev besatt av den! Den finns på Topshop, vet inte om den finns på någon affär i sverige.
Nu blir jag lite rädd för mig själv, jag låter som en modebloggare med "vill haaa"! Bäst jag slutar innan jag skriver "naw" också! Någon som vet bra affärer med små storlekar som inte kostar skjortan? Typ xxs...


Det är väl musen som är det verkliga offret?

Det har väl inte undgått någon att en vegan fått en död liten mus i sin chipspåse?
Veganen har erbjudits psykologhjälp av ICA, kanske det är Ica-Stig som har psykologikunskaper? Jag hade ju hellre pressat ICA på pengar än tagit emot psykologhjälp, men det var väl extra jobbig upplevelse eftersom offret var vegan......kul slump...
Jag tycker ändå att det är lite synd om den stackars musbebeisen, man ser ju på bilden att den ligger med sina små "händer knäppta", som i en sista bön....det är ju ändå musen som blev det verkliga offret.. undrar om den var proppmätt när den dog och sista tanken var"ouähck *ryser* jag ska aldrig mer äta chips". Så där som man själv kan tänka efter man ätit exempelvis pizza.

Foto från Aftonbladet


Luktar gammal fullgubbe och vinfabrik

....det är inte dottern som luktar...

God morgon! Tänk om man var så här söt fast man var nyvaken!
Jag deckade ihop på soffan igår, inte på grund av det där förbaskade vinet vi skulle dricka utan av trötthet.

Jag och mannen hällde upp ett varsit glas vitt vin när kvällssysslorna ute var klara. Jag smuttade lite på det, jag sa högt och tydligt att "mmmmm vad gott" liksom för att övertyga mig själv att jag hade den där rätta känslan, att det var gott, att det är vuxet och moget att ta något glas en fredagkväll och bara koppla av.
Jag tror jag fick i mig tre klunkar, sen nickade jag till i soffan. När jag vaknade upp med ett ryck igen kändes det där vinet inte alls lockande. Jag hällde ut det som var kvar i glaset i krukan till min monstera-blomma, den såg lite törstig ut och kanske skulle uppskatta lite tjohej på fredagskvällen. Sen gick jag och la mig.

Jag granskade monsteran nu på morgonen, den ser pigg och fräsch ut, det gör inte jag, fast monsteran drack mer än mig. Däremot så luktar monsteran gammal fullgubbe, vinfabrik... det gör inte jag...å andra sidan har jag aldrig provat att långsamt suga upp vin genom fötterna.


Läkarslarv och trebente Alfred

Jag såg på tv4-nyheterna om en pojke som brutit benet och läkarna missade det, det står även om det i Aftonbladet här.

När Alfred var liten hände nästan samma sak.

Det var någon månad innan Alfred skulle fylla ett år. På morgonen när han vaknade var han allmänt gnällig, det blev bara värre under dagen och tillslut så grinade han hela tiden och kräktes. Jag ringde vårdcentralen och fick komma ner på en gång.
När jag bytte blöja på honom och klädde på honom för att åka märkte jag att han grinade extra mycket när jag rörde benet.

Väl på vårdcentralen förklarade jag att Alfred varit väldigt ledsen hela dan utan synbar anledning och att han verkade ha ont i benet.
Alfred var väldigt blyg för läkaren och grinade hela tiden. Läkaren sa att det säkert var ett virus, det var fredag eftermiddag och labbet var stängt, vi skulle ge alvedon och komma tillbaka på måndag för att lämna prover.

Jag påpekade att Alfred skrek mera när man rörde ena benet, läkaren menade att Alfred inte slutade skrika när han släppte benet så då kunde det inte vara något fel där.

Så vi blev hemskickade med diagnosen "hönsmamma" och ordination alvedon.
Väl hemma igen igen såg vi att Alfreds ben började bli mörkt, åt det blåsvarta hållet.
Raka vägen till barnakuten i Uppsala istället. Alfred blev röntgad, men jag hade faktiskt inte en tanke på att benet kunde vara brutet, ungen hade ju inte ens lärt sig gå!

När barnläkaren kom och berättade att benet var av och undrade vad som hade hänt satt jag som ett frågetecken. Han hade inte ramlat vad jag visste. Jag kände mig så dum som inte hade en aning om hur mitt barn hade kunnat bryta benet!

Samma läkare hade två veckor tidigare sett ett nästan identiskt benbrott på en bebis, den bebisen hade fastnat i spjälorna i spjälsängen. Troligtvis hade Alfred också gjort det.
Alfred blev gipsad från ljumsken ner till tårna, gipset var böjt både efter knät och foten.

En vecka senare vaknar Alfred tidigt i sin säng en morgon. Jag går nyvaken dit för att ta upp honom....
Någonting ser fruktansvärt fel ut...jag gnuggar mig i ögonen.....räknar ....en..två........tre..
..räknar en gång till...
Herregud, ungen har tre ben!
Jag var nog inte vaken riktigt för jag gick och hämtade telefonen för att ringa till Alfreds farmor för att hon ska bekräfta för mig om jag är vaken eller inte.
Enigt henne är jag vaken så jag lägger på luren och ringer till sjukhuset istället.
Alfred har på något vis tappat hela gipset, det ligger så fint brevid hans ben i sängen, det ser faktiskt ganska groteskt ut, som ett lösben!
Vi tar taxi till sjukhuset, sjukhusfolk glor på mig när jag drar Alfred i sulkyn genom korridorerna med ett "lösben" under armen.
Enligt läkarna borde det ha varit omöjligt att gipset skulle halka av, det var ju så format efter lederna!
Alfred fick ett nytt gips och var helt återställd efter några veckor.
Läkaren på vår vårdcentral anmälde jag men hörde inget vidare om det sen.

Man hör allt för ofta om läkarslarv, speciellt med barn....

Grease is back

Det här kan ju återigen likna en slags modebloggning ;o) Kanske håller jag långsamt på att hjärntvättas......
Läste i Aftonbladet att mode inspirerat av Grease är inne nu! Kanske ska jag damma av min rockiga mc-jacka? Ni vet en sån där kort med många dragkedjor. Skinnjacka är bland det skönaste som finns och nästan alltid snyggt. Just nu är favoritskinnjackan en i lite tunnare svart skinn med blekrosa ränder på ärmarna i mc-modell av märket Playboy.


Filmen grease är en riktig kultfilm, vi kollade på den häromkvällen när vi gick och la oss, den är ju ganska töntig....men oh så bra!
Den går ju så emot vad man vill förmedla till barn och ungdomar idag, att man ska vara sig själv och inte falla för grupptrycket. Men inte i Grease heller, John Travolta (vad han nu heter i filmen) försöker först bli som Sandy vill, och klär ut sig till en tönt, men på slutet är det Sandy som får ge med sig och blir rockigast av alla! Med svarta trikåkläder och touperat hår och en cigg i munnen. Alla blir nöjda, slutet gott, allting gott! Jag tycker det är lite roligt, skulle man analyser filmen så skulle man kunna hitta hur mycket förtryck som helst i den, men det gör inget för den är GREASE. Kanske är den ett bra exempel på hur det faktiskt oftast är, det är bara några få som är starka och klarar av att ha sin egen stil oavsett grupptryck, oavsett hur man vill att det ska vara..?Förresten, är det inte en skrämmande åldersdefekt när man inser att man inte hann ta av sig ett plagg innan det blev modernt igen..?


Hundar är AVFALLSKVARNAR!

Jag ska sluta bli förvånad över vad hundarna kan sätta i sig.....
Imorse när jag kom ner var köksdörren av någon anledning öppen, vi brukar alltid stänga den när hundarna är själva nere, någon hund har piercat och tuggat sönder min fina gamla kakaoburk i plåt samt innehållet vilket var ungefär ett halvt paket vällingpulver.....

Jag skulle kunna rabbla upp i en evighet vad hundarna, och speciellt en, utan att nämna några namn, har tuggat sönder...; tv-dosan, radiolurar, mobiltelefoner, glasögon, en hundkorg....and on and on... Jag kommer alltså inte att bli förvånad om hundarna en vacker dag blir ertappade med en nummerplåt i munnen.....

Sugrör i sängen... :o)


Ibland får man vara barnslig och dricka hemmagjord läsk med sugrör i sängen
:o) är det såna små saker som många kallar vardagslyx tro?
Vardagslyx....
*smakar på ordet*

Sugrör i sängen... :o)


Ibland får man vara barnslig och dricka hemmagjord läsk med sugrör i sängen
:o) är det såna små saker som många kallar vardagslyx tro?
Vardagslyx....
*smakar på ordet*

Om frieri på skottdagen och bröllopsbestyr

Jag tycker det HÄR är modigt......riktigt modigt.
Men kan det egentligen kallas frieri? Ett frieri innebär ju att man (trodde jag) ber en specifik person att gifta sig men dig? Det lutar lite åt att eventuellt köpa grisen i säcken om Pia är så traditionell och kanske även då tänker följa andra traditioner. Hur snart bör man gifta sig efter ett frieri enligt traditionen?
Men det är roligt, jag hade aldrig vågat, kanske mest för att jag är väldigt misstänksam av mig och skulle tro att mer än hälften av brevskrivarna var mördare och psykopater och hade fetish för udda sexlekar där man knyter fast varandra i träd och dylikt.
Hur viktigt är egentligen själva frieriet?

Jag och min man är inte särskilt traditionella...jag vet inte riktigt vem som friade, han påstår att han hade friat flera gånger men att jag inte tog honom på allvar utan bara garvade. Det kan ha något att göra med att han i samma mening då föreslog ett bröllop i Las Vegas iförd Elvis-overall.
Något Elvisbröllop blev det inte, utan ett hemligt borgerligt med två vänner som vittnen och middag på cowboy-restaurangen Church Street Saloon i Gävle. Jag är helt såld på country och cowboy-stuket. När mannen frågade om jag hade tänkt mig en vit brudklänning som ser ut som en bakelse svarade jag att min vision var mer som ett "western-luder" man ser på film. Jag sydde min kjol själv och hade korsettliv till...


Lokes björntjänster

I morse var det mer eller mindre kaos när jag och Loke gjorde lagårn. Det började med att jag går in där i min egen lilla värld, luften är kvav i lagårn så jag drar igång fläktarna. Mina glasögon immar igen men jag hittar ju som i min egen ficka till mjölkrummet så jag lunkar ditåt......... när jag rundar ena hörnet vid en box kommer något lurvigt och krockar rakt in i mig.
Jag skriker rätt ut, jag blev så rädd! Den jag krockat med skriker ännu högre och blir tio gånger räddare; "Mooouuö!!" Jag tar av mig mina immiga glasögon och ser en stackars vettskrämd kalv som försöker fly från mig snubblandes i rännan. Han springer bort till en stor box där det går många kalvar, och vid den grinden står det två små rymmare till och trycker.
Vid det här laget har Loke hunnit uppfatta att något annorlunda händer och kommer springande; "Gha Ghaaaa!" Han hytter med näven åt kalvarna, är det nånting som gör lilla Loke upprörd så är det när djuren inte håller sig på sin plats....näe, vet HUT, kalvar! Nu är dom tre rymmarkalvarna på väg att krypa ur skinnet av skräck för minimänniskan som står och viftar och ryter åt dom. Jag får hålla Loke i nackskinnet på overallen och samtidigt fiska upp telefonen och ringa mannen. Tack och lov hade han inte hunnit åka iväg än och jobba så jag får hjälp att stuva in kalvarna i storboxen så jag kan hålla Loke på avstånd. Mannen skyndar iväg igen för att åka.
Jag och Loke sätter fart med det som ska göras, vi har oftast ett bra samarbete han och jag. Jag mäter upp mjölkpulver i hinkar, Loke provsmakar många gånger, antingen genom att doppa nappen i eller i brist på napp -hela handen, han är inte så kinkig när det väl kommer till kritan.
När jag blandat mjölken och radat upp alla hinkar med nappar börjar jag fylla upp dom med rätt mängd mjölk, under tiden plockar Loke åt sig några hinkar jag ännu inte fyllt och bär ut dom i lagården. Jag hämtar dom igen och fortsätter fylla.
När mjölken är klar halmar vi, jag hämtar halm i skottkärran och slänger in i boxarna, Loke hjälper till, han tar så mycket halm han får plats med i sina små nävar och slänger ner i dyngrännan.
Resten av sysslorna löper på under samma vinnande koncept, Lokes små björntjänster är svåra att värdera, så länge han skrattar är dom små guldtjänster, när han gallskriker och gör allt på pin tji, då vete sjutton.

Ett är säkert, han är allt en liten mini-bonde....lilla "Björn-Loke"!

Om lösa barn i bilen

Jag förstår inte hur man kan strunta i att spänna fast barnen i bilen.
Och oavsett om man skulle kunna garantera att man varken krockade, blev påkörd eller körde av vägen så skule jag i alla fall vägra köra med barnen lösa i bilen.
Bilbältet är ju faktiskt bra på det viset också att man vet att barnen sitter där dom sitter, och inte klättrar runt och härjar i bilen. Jag har sett skräckexempel när det ligger barn och krälar runt i hatthyllan eller hänger över instrumentbrädan.
-Jisses, jag skulle bli vansinnigt distraherad och skulle både få svårt att hålla mig på vägen och veta vart jag skulle åka då!
Det räcker alldeles utmärkt med att barnen sitter och bråkar i bak när dom är fastspända, det kan vara nog så distraherande.
Det är nog ett välkänt fenomen för föräldrar det där med bråkande barn i baksätet... det börjar först lite grann; "-Nähe, joho, nähe joho..." sen blir det värre och värre och tillslut så är kriget igång.
Hur många föräldrar har då inte tappat tålamodet då tillslut, hotat med att man kastar av ungen om dom inte slutar?
Oftast så vet ju barnen att man aldrig skulle göra det så det har just ingen effekt, så för att ge lite styrka i hotet så tittar man först i smyg i backspegeln för att se så man inte har en bil bakom, och sen trycker man på bromsen lite lagom kraftigt....
Jag har faktiskt en så "opedagogisk karaktär" så jag har gjort så ett antal gånger när barnen var i den värsta bråkaråldern......
Normalt sett så blir barnen knäpptysta och slutar bråka omedelbums.

Mina barn är vanligtvis helt problemfria att transportera i bilen men det har varit några jobbiga perioder när dom var yngre. Den ena av dem fick för sig att sitta och bara yla i falsett så fort vi åkte någonstans minns jag, tack och lov är det över nu.

Nu kom jag flera mil bort från ämnet jag började skriva om, poängen var i allafall att självklart så är det först och främst av säkerhet som barnen (och vuxna) ska sitta fast, men det är också himla behändigt att veta att dom inte kan hoppa omkring i bilen, vilket faktiskt är en säkerhetsrisk i sig.

Aftonbladet har skrivit så här om bilbälten.

Lantisar vs stadisar

Stureplan och Chanel släng er i väggen!

Har ni fördomar mot lantisar och bönder?

*Aliquando et insanire iucundum est*

Manlighet?

Jag och Jeff sitter vid varsin dator...


Jeff: -Om jag ska köpa nya hjul till Chevan ska jag nog skaffa typ såna här...
Jag: -...va?
Jeff: -Ja?
Jag: -Men då ser den ju ut som en sån där radiostyrd bil....jag skulle skämmas då...

*Mannen fortsätter titta på blocket*

Jeff: -Men ju större hjul den har, ju mindre soppa drar den...

Jag undrar, har killar lättare att identifiera sig med en bil med balla däck och fälgar?
Jag brukar inte ens lägga märke till dom....

Hedenhöskossorna är hemma!

Jaaaa! Vi har fått hem dom sista Highlandkalvarna!

Det hela gick till på ett smått komiskt sätt...

Jag och mannen åkte tillsammans för att hämta barnen vid bussen klockan två. Sen fortsatte vi på grusvägen mot Heby för att handla lite. När vi åker längs vägen ser vi en traktor som sladdar vägen ungefär trettio meter framför oss.
Traktorn får möte med en bil, bilen kör på vägsladden med framhjulet men fortsätter ändå att köra. Samtidigt får vi syn på våra kalvar på åkern.
Vi stannar och hoppar ur bilen för att försöka stoppa gubben i punkabilen. Gubben själv fortsätter frammåt i snigelfart och verkar inte ha märkt något. Jag springer brevid och vinkar och pekar att han ska stanna.
Tillslut så stannar gubben, han verkar vara äldre än Nils Poppe skulle ha varit och förmodligen direkt olämplig att framföra en bil. Poppe-gubben öppnar långsamt dörren på sin Suzuki Baleno-bil och trasslar in sig i sitt bilbälte som verkar lika ostretchigt som gubben själv.

Poppe-gubben undrar smått förvirrat vad som har hänt och vi vrålar att hans hjul är platt, har han något reservhjul? Poppe-gubben kliver långsamt ur bilen och drar upp mjukisbyxorna till armhålorna.
Vid det här laget har killen som körde traktorn också kommit för att hjälpa till. Poppe-gubben verkar nätt och jämt ha förstått att han har kört på något, obegripligt att han knappt märkt det eftersom hela fälgen har spruckit!


Medan mannen och traktorkillen hjälper Poppe-gubben att byta hjul ser jag min chans att mota kalvarna hemåt. Bilarna som står på vägen borde funka utmärkt som stopp så inte djuren springer åt fel håll.
Jag rusar ut i mocksskor på den leriga åkern. Dom två äldsta står på fel sida av ån men dom plumsar i och kommer över på rätt sida. Först springer dom åt rätt håll men sen verkar dom ångra sig.
Jag springer, och springer.....inte lätt på leråkern men vad gör man inte?Lyckas få dom rätt kurs igen lagom tills Poppes bil är färdig.
Jag och mannen kastar oss i vår bil och kör in på en traktorväg för att se till så kalvarna fortsätter åt rätt håll. Ungarna gastar i munnen på varandra att dom inte vill att vi ska köra fast.
Vi har tur, kalvarna sprang hela vägen hem, rakt in i hagen, det var bara att skynda sig att laga stängslet igen.

Kalvarna är jätteglada att träffa resten av sin familj och springer glatt mot dom. Men familjen är inte längre säker på att dom känner igen kalvarna, tjuren blir vettskrämd och börjar panikartat trava runt i hagen med resten av djuren efter sig. Jag ser framför mig hur det såg ut när dom rymde för två veckor sedan.....det får inte upprepas!
Tack och lov lugnar tjuren sig och när stängslet är lagat är lugnet återställt i hagen.Det känns sååå skönt att alla Hedenhös-kossor nu är infångade......

Förväxlad med en elev...

Inspirerad av kommentarer till det HÄR inlägget så tänkte jag berätta en grej som hände när jag jobbade på skolan som elevassistent.


Jag hade på lördagkvällen varit på en riktig hederlig "byalagsfest", i lokalen där festen hölls fanns en gjutjärnskamin som det eldades ordentligt i. Höljet på kaminen var så varmt att det nästan glödde.
Vem tror ni lyckas snubbla vid kaminen? Jo, jag.
Jag faller mot den glödheta kaminen men lyckas trots alkoholens dimma ta emot mig med ena handen för att inte landa med ansiktet först.

Det fräste till och luktade bacon...
Alla blev förskräckta och folk tog ut mig i kylan och tryckte ner min hand i snön.
Jag tyckte dom larvade sig lite, så farligt var det ju faktiskt inte, det luktade lite brännt bara!

Dagen efter så kan jag knappt röra handen, handleden och en stor del av handflata och fingrar är ett enda grötigt brännsår.
Men det ska ju mycket till innan man åker till doktorn....

På måndagen när jag är på jobbet börjar jag få frossa och känner mig febrig. Mina jobbarkompisar tycker att jag ska gå till skolsyster, hon borde ju kunna lägga om såren och tala om i fall jag bör åka till doktorn eller inte.

Jag hade inte jobbat på skolan så länge och aldrig träffat skolsköterskan förrut.
Jag går dit, knackar på hennes dörr och hon kommer och öppnar. Hon är en bohemisk dam i femtioårsåldern och pratar med en seg och entonig röst som inte reagerar på någonting.

Sköterskan: -Heeej, *skiner upp* kommer du nu?!
Jag: -Ehe...jaa....
Sköterskan: -mmm....du kanske ska hoppa upp och lägga dig på sängen på en
gång då?
Jag *tänker: hon tror att jag är någon annan*: -Nej....jag kan
stå eller
sitta....
Sköterskan: -...orkar du det då?
Jag: -Ja du
förstår, att jag har brännsskadat handen.... *visar
handen*
Sköterskan: -Jahaaaa.......vad har du gjort då då?
Jag förklarade att jag satt handen på
en kamin.

Sköterskan: -åååh...har ni kamin hemma...?
Jag *sammanbitet*
Kärringen verkar helt lost
...: -Nej, jag var inte
hemMA!
Sköterskan
tittar på såret och lägger om det, och frågar sen med samma
tonlösa röst:

-Vad har du för sjukdomar annars då?
Jag *förvånad*: -...öh..jo...jag
har kanske lite ont i halsen...men inge
allvarligt...
(vad menar tanten?
Ska jag dra hela registret, gonorre herpes syfilis
klamydia eller vad
?)
Sköterskan: -Jahaaa.....vad gör du om dagarna annars då när du inte går i
skolan lilla vän?
Jag: -Jag jobbar här på skolan!
Sköterskan
*fortfarande oberörd och tonlös röst*: -Jahaaa.


Jag förstår nu att hon måste ha trott at jag var en högstadieelev, hon väntade nog på en sådan...men ändå!
Oroligt funderade jag på vad hon trodde att jag eventuellt hade för andra sjukdomar och varför i hela fridens namn jag skulle lägga mig ner på sängen.
Hon kanske väntade en femtonårig tjej med könssjukdomar!

Jag fick i alla fall mitt bandage och gick där ifrån mer eller mindre som en zombie, chockad över den märkliga skolsköterska.
Tänkte att det var en j*kla tur att jag aldrig hoppade upp i sängen!

(anledningen till att hon trodde jag var en elev är antaglingen att jag är så liten till växten som jag är.......och att jag ser så FRUKTANSVÄRT UNG UT!)

Spotlight har länkat fel!!!

Dom har länkat hit där jag inte har skrivit på ett par år, jag har bett dom ändra det så fort som möjligt.
Min nuvarande blogg är
http://mariwi.blogspot.com !!
Välkomna dit istället!

/Marie

RSS 2.0