Grease is back

Det här kan ju återigen likna en slags modebloggning ;o) Kanske håller jag långsamt på att hjärntvättas......
Läste i Aftonbladet att mode inspirerat av Grease är inne nu! Kanske ska jag damma av min rockiga mc-jacka? Ni vet en sån där kort med många dragkedjor. Skinnjacka är bland det skönaste som finns och nästan alltid snyggt. Just nu är favoritskinnjackan en i lite tunnare svart skinn med blekrosa ränder på ärmarna i mc-modell av märket Playboy.


Filmen grease är en riktig kultfilm, vi kollade på den häromkvällen när vi gick och la oss, den är ju ganska töntig....men oh så bra!
Den går ju så emot vad man vill förmedla till barn och ungdomar idag, att man ska vara sig själv och inte falla för grupptrycket. Men inte i Grease heller, John Travolta (vad han nu heter i filmen) försöker först bli som Sandy vill, och klär ut sig till en tönt, men på slutet är det Sandy som får ge med sig och blir rockigast av alla! Med svarta trikåkläder och touperat hår och en cigg i munnen. Alla blir nöjda, slutet gott, allting gott! Jag tycker det är lite roligt, skulle man analyser filmen så skulle man kunna hitta hur mycket förtryck som helst i den, men det gör inget för den är GREASE. Kanske är den ett bra exempel på hur det faktiskt oftast är, det är bara några få som är starka och klarar av att ha sin egen stil oavsett grupptryck, oavsett hur man vill att det ska vara..?



Förresten, är det inte en skrämmande åldersdefekt när man inser att man inte hann ta av sig ett plagg innan det blev modernt igen..?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0