En modifierad kärnfamilj

Jag kan inte släppa de senaste artiklarna och debatterna om hur relationer och familjer bör se ut. Överallt ser jag artiklar om homoäktenskap, att vi skiljer oss för sällan, tvåsamhet, otrohet, kärnfamiljen, allt i en enda röra.
Idag skriver till exempel Aftonbladets Wendela att par har blivit bättre på att hålla ihop när de har fått barn. Jättebra! Tummen upp för det!
Jag menar då givetvis inte att man ska hålla ihop för barnens skull, då lägger man en börda på barnen, men kanske har folk blivit noggrannare med sitt val av partner och de kankse har lärt sig att man måste kämpa lite för att det ska funka.

Jag tror på Svenssons kärnfamilj. Jag vill tro på den. Jag tror att den formen av familj är sundast för familjemedlemmarna.
Nu kan jag tänka mig att många ifrågasätter min tro på kärnfamiljen med tanke på att jag faktiskt har två barn från ett tidigare förhållande som sprack. Men även om jag har en stark tro på kärnfamiljen så finns det aldrig garantier.
Jag separerade för att jag inte ville hålla ihop bara för barnens skull.
Mina två barn sen det förhållandet bor hos oss, mig och min man, på heltid, dom tillhör vår kärnfamilj och bor på ett ställe.
Det kanske låter avigt, det kanske är en aningens modifierad kärnfamilj, men med tanke på alla udda familjesammansättningar som finns och uppstår, så tycker jag ändå att vi i det närmaste är just en kärnfamilj.

Vad är anledningen till att tidningarna bombaderar oss med alla artiklarna, varför detta uppror mot familjer och varför just nu?

....men tjosan! Som av en slump har min fördomsfulla hand råkat måla rosa kläder på de av kvinnligt kön i familjen och blått på den manliga delen!
.....men...ja...varför inte? ;o)

Läs mer:
Mina tidigare inlägg: "Sök hjälp istället" "Tror du på livslång kärlek?"
Artiklar: "Tvåsamhet kan vara osunt" , Nu får vi gifta oss , Beslutet om könsneutrala äktenskap övergår till riksdagen , "Nu hålle vi ihop", Jo, människan är visst gjord för monogami, "Vi borde skilja oss mer"

Kommentarer
Postat av: Petra

Jag håller faktiskt med dig om det här med kärnfamiljen. Det är kanske insnöat att tycka att det är det rätta, men det har ju funkat i alla tider. Jag tycker uppriktigt synd om alla barn i vårt avlånga land som bor hos mamma ena veckan och pappa andra. De får ingen trygghet i sitt liv genom att ständigt vara på väg någon annanstans. Man måste känna sig lite som en gäst i båda sina hem. Jag är riktigt glad att jag har hittat någon som jag vill leva med resten av mitt liv. Med min man, min son och min lilla dotter lever jag ett så bra liv som man kan. Jag prioriterar min familj före någonting annat. Jag har ju själv valt att ha en familj, då får man se till att underhålla den också.

Kul att höra att du har en kärnfamilj, trots att två av dina barn har en annan pappa. Du verkar tycka som jag. Länge leve kärnfamiljen!!!

Puh, nu har jag skrivit av mig. Nu gör det nästan ont i fingrarna. Nu måsta jag gå och byta en illaluktande blöja. Hoppas att du får en trevlig helg.

Ps: Lite otäckt det där med musen. Hoppas att mysteriet löser sig och att det inte visar sig vara en stor mördarråtta :-).

Postat av: AnneliH

Ja, jag tror och hoppas också på kärnfamiljen och har också ofta tänkt tanken på barnen som flänger mellan föräldrarna. Jag vet föräldrar som låter barnen flyga själva för att de inte ens bor i samma land...men de barnen kanske blir mer självständiga o s v. Tryggheten får man hoppas att de får iaf.



Jag lever inte i någon kärnfamilj men då när det begav sig hoppades man ju. Min väg där jag står nu är ganska krokig, men när jag träffade min nuvarande man hade vi samma tanke att vi iNte skulle skaffa något "kärleksbarn" utan att vi skulle ta hand om dem som vi redan hade.

Det känns ju onekligen att de som skriver i tidningarna vill pådyvla folk att det är bra att göra som man vill...det gör inget om man inte är trogen osv...folk lyssnar ju till det som står i tidningarna konstigt nog. De kanske vill ändra/tänja på moralen.

Hur som haver....ett fint kort har du gjort!

(rim, rim) Ha en bra fredag!

2008-11-07 @ 12:46:52
URL: http://shaggkvist.se/wordpress/
Postat av: Linda

För mig handlar det om ansvar i förlängningen. Har man barn måste man tänka på dem i första hand. Och funkar inte förhållandet så är det inte bra för barnen. Men det allra bästa för alla barn är få växa upp med föräldrar som älskar varann och bor tillsammans. Jag tror stenhårt på det.



Kommer själv från en skilsmässofamilj. Jag var hos pappa varannan helg bara. Och nu i efterhand kan jag säga att jag kände mig aldrig helt hemma hos honom. Där fanns hans nya fru och hennes barn som bodde där. Det var deras hem inte mitt. När jag var liten tänkte jag inte så mkt på det kanske men nu som vuxen kommer jag ihåg så väl hur det kändes.



Jag vill att min tjejer skall växa med mamma och pappa under samma tak. Det är familjen jag kämpar för till sista andetaget.



Blir inte klok alla dessa konstiga artiklar senaste tiden. Det är väl aldrig ok att hoppa runt med massa andra osv.



Nej länge leve kärnfamiljen. Hur tråkigt det än må låta =)

2008-11-07 @ 17:48:51
URL: http://www.blogg.mustica.se
Postat av: Mia

Haloj! Du har blivit utmanad att skriva lite om dig själv, med tanke på ett tidigare inlägg tyckte jag det passade sig! ;o)

Kram

2008-11-07 @ 18:51:58
URL: http://www.msockertopp.blogspot.com
Postat av: Junitjej

Jag hoppas och tror på kärnfamiljen, jag också. Men som du skrev, så finns det aldrig garantier.

2008-11-07 @ 19:18:09
URL: http://junitjejen.se
Postat av: Fina

Hej! Jag utmanar dig. =) Läs min blogg för mer info! ha det så bra!

2008-11-07 @ 19:48:30
URL: http://jstg.blogg.se/
Postat av: whatthefuckdotcom

Har du bloggtorka idag snutt?

2008-11-07 @ 19:53:44
URL: http://whatthefuckdotcom.blogg.se/
Postat av: elena cn

Jag tror också på kärnfamiljen, oavsett hur den ser ut. Jag skulle inte kunna föreställa mig hur det skulle vara att vara delaktig i mina barns liv bara varannan vecka.

Postat av: Jennifer

ojojoj vad jag vill skriva mycket till dig. men det hinner jag inte. men om du vill veta min syn på det hela så har jag nog sammanfattat mina åsikter rätt bra här: http://jonnifer.blogg.se/category/relationer-och-sant-skit.html

2008-11-08 @ 00:07:31
URL: http://jonnifer.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0