Rätt in i väggen

När jag kom hem efter att ha hämtat barnen och handlat (ja, min bil gick igång) möttes jag av en märklig syn....
Vad hade hänt??
Hade två troll sprungit rätt in i husväggen??
Förbryllad knäppte jag ett kort och gick in, det såg rätt roligt ut!
Nu så här i efterhand har barnen löst mysteriet åt mig, det var så klart dom som gjort de där figurerna, lite tråkigt faktiskt, det hade varit rätt kul om det var ett par som sprungit för fort mot väggen och inte hunnit stanna!

Btw så bakar jag bröd igen. Jag ångrar det bittert, ska deghelvetet aldrig jäsa nån gång? Jag har gjort två stora degar som jag förmodligen kommer att få klämma på resten av kvällen.
Vad har hänt med mig egentligen, jag brukar ju aldrig baka! Jag har dessutom noterat att jag blir så där kärringrädd för plötsliga ljud, rosta mackor är uteslutet.
Det så här det kommer att vara, det kommer dessutom bara bli värre ju mer åren går.....kärringsjukan kommer ta över bit för bit, i morgon kanske jag ska sticka också, med en katt i knät.

Kan man starta bilen med lite änglaglitter?

....det snöar satan och är svinkallt ute.....
Om exakt 10 minuter måste jag veta om min skruttvolvo tänker starta eller inte, annars måste jag GÅ till bussen och hämta barnen!
Jag har händig som jag alltid är kopplat på batteriladdaren för batteriet är tvärdött!
Vad krävs mer? En magisk ramsa? Lite fairydust?

Wish me luck!

Den sötaste ängeln!

Det blev Loke som tog sig äran att prova vingarna jag köpte.God morgon

God morgon!
Idag är det barnens första skoldag på vårterminen. Roligt för dom, det behövdes, dom blir lätt något uttråkade när det är lov!
Nu är det bara jag och Loke-Liten hemma, jag funderar på att städa ut julen men Loke tycker inte att det är någon brådska med det. Han springer glatt runt i tomtemössa.
Jag har egentligen inte heller någon lust att städa bort julen, jag tycker det blir så trist när man tar bort ljusstakar och julgran! Min barrar ju inte ens så den kan få vara kvar ett tag till kanske.

14 minusgrader hade vi ute när jag vaknade, enligt smhi ska det regna ikväll, det låter rätt skumt.....
fnul

Blogg.se = substitut för Lunarstorm?

Jag kan bli så sjuuuukt trött på blogg.se! Inte bara på grund av alla tekniska fel utan också på att blogg.se i många fall är något slags substitut för Lunarstorm!
Ett tag var det väldigt lugnt med alla larviga spamkommentarer som i stort sett bara går ut på att få en svarskommentar i sin egen blogg.
LÄS för i helvete!
Jo jag är upprörd och ilsken. Senaste veckorna har det trillat in massor av kommentarer där okända människor med för mig okända bloggar BER mig lägga till dem på Bloglovin! Varför??
Ofta så skriver dom "om du börjar prenumenera på min blogg så gör jag det på din".
Hallååå!
Varför ska jag prenumenera på en blogg bara för att någon ber mig om det?
Här, köp Kalle Anka för den tycker jag är jättbra :S

Bara så ni vet alla God-morgon-ha-en-bra-dag-fjårtisar så har ni inget för att kopiera in ytliga kommentarer i min blogg! För jag PUBLICERAR DEM ÄNDÅ INTE!
Och jag börjar definitivt inte prenumenera på din blogg för att du spammar mig och tusen andra med samma kommentar!

Men jag kan vara lite snäll..... nedan följer ett exempel på en sån där kommentar som gör mig galen, men Emma, jag hoppas du fått nån annan att börja prenumenera så du kan sova om nätterna, har du riktig tur kanske nån av mina läsare är intresserad? Enjoy....


Emma om Gissa raserna?:
Kika gärna in på min nya teckning som jag nyss har ritat! Lägg gärna till mig på bloglovin också då jag uppdaterar med nya teckningar ganska ofta :-) Kramar Emma

Jag har tyvärr inte ens tittat igenom Emmas blogg, och jag tänker inte ödsla min tid på det heller endast av den anledningen att hon spammar runt!

Jag blundar hellre och håller för öronen och sjunger tralalalala.

När jag ändå är så här irriterad så kan jag passa på att häva ur mig att blogg.se:s startsida verkligen är kass, den så kallade aktiva listan är till för alla som lägger sin tid på att spamma "hej-fin-blogg-ha-en-bra-dag" bara för att få en massa pinsamma "tack-så-mycket" tillbaka. Och inläggen som ligger på framsidan av blogg.se är i stort sett lika, dag ut och dag in, antagligen precis som Karin Olofsson smak ;o)

Sisådär ja....nu är Mu snäll igen!
Jag skrämde väl inte bort er söta fina och riktiga läsare?fnul

Ett hjärta av guld


Dumper kan konsten att driva en till vansinne, det finns nog ingen som kan göra mig mer frustrerad än han!
Jag har stått uppe på loftet och kastat ner en massa höbalar som en bekant var här och skulle hämta. Dumper tycker inte om att jag är nånstans där han inte kan nå mig. Han försökte bokstavligen springa på väggen upp till höloftet. Givetvis lyckades han inte.
Men han kompenserar det på ett enligt honom mycket bra sätt; han sätter sig helt sonika nedanför loftet och skäller....och skäller ......och skäller.....
Det är snudd på ett mirakel att hunden kan skälla så länge utan att tappa rösten!
Ännu märkligare är det att jag inte tappat förståndet....helt...
När hölastningen var klar var han den gamla vanliga Dumper igen som lökar omkring på gården, planlöst.

Han är rätt hopplös....men han har ett hjärta av guld!

Mumari höftar


Yes jupp hupps!
Mumari har bakat! Notera det kära ni för det händer inte ofta!
När jag bakar så bakar jag aldrig någonsin efter något recept. Man tager vad man haver bara!
Idag bakade jag matbröd. Jag planerade faktiskt så pass att jag köpte jäst igår när vi handlade, dessvärre glömde jag en major ingrediens.....: mjöl....
Nåja jag hade lite så det räckte till en mindre deg i alla fall! Annars brukar jag, dom få gånger jag bakar, vilja baka mycket på en gång och fylla frysen.
Jag rotade i skafferiet för att hitta något att smaksätta brödet med, det fick bli sirap, lite kardemumma och krossade hasselnötter!
Degen blandades under pompa och ståt, barnen kom och tittade med stora ögon och tisslade och tasslade; "Mamma bakar!"
Efter jäsning bakade jag ut runda bullar och in i ugnen.
Nyss smakade vi på dom, nybakt bröd med smör som smälter på, gott! Det blev faktiskt supergott!
Synd att mjölet är slut nu, annars hade jag bakat en omgång till medan jag fortfarande har mitt höftade recept i färskt minne!

Höftning är bästa knepet, jag äger inte ens ett decilitermått!

Godmorgon-svammel

Loke somnade som en sann utslagen hjälte på soffan igår kväll. Det var inte lätt att krångla av honom stålmannendräkten utan att väcka honom!
I dag är det en morgon som alla andra, det betyder huttrande kallt inne, jag drar mig för att gå ut och hämta ved.....snart måste jag.....
Just nu värmer jag mig i ett par tofflor som jag fick av mamma och pappa i julklapp, dom är helt suveräna för man värmer dom i micron!

Planen idag är att baka matbröd, kors i taket, det händer en gång vart annat år ungefär!
Känner jag mig själv rätt så har jag säkert glömt att handla något väsentligt så det inte blir något bak....det visar sig....

Den dolda sjukdomen

Det finns en dold folksjukdom som antagligen finns i många hem där datorer och internet existerar....
Denna sjukdomen kan göra mig riktigt vanSINNIG!!!!
Jag talar om "blocket-sjukan".....den är fruktansvärd!
Min man har den, BIG time:
"-Bara EN sida till...sen ska jag stänga av......"
Känner ni igen det?
Det händer att han tittar på prylar som är praktiskt genomförbart att köpa...... till och med sånt som vi behöver köpa.
Men oftastskapar han sig ett behov av saker bara för att ha en anledning att titta på annons efter annons efter annons...
Det skulle inte störa mig så mycket egentligen, han har ju en egen dator, om det inte var för att mina öron tvingas vara delaktiga i hans annonsletande efter gud vet vad!
Han sitter till exempelt och tittar på och jämför olika crossar, fast han redan har en. Bilar, däck, korvkiosker, skogsmaskiner...
sen måste jag tycka och oja mig om alla annonser han pratar om, titta på bilderna och vara intresserad av mannens idéer om vad vi kan tänkas behöva.
Jag måste försöka lära honom att surfa på andra sidor än blocket, tänk så fridfullt det var när han var mer youtube-beroende!

Surftips sökes till make som är okompetent i datavärlden!

Shopping.... -Superman med vingar...

Idag har vi varit i Valbo och jag har äntligen fått kolla in mellandagsrean, det lilla som var kvar av den!
Fast huvudanledningen till att vi åkte till Valbo var för att vi var tvugna att skaffa nästa säsong av Scrubs......
Smidig som jag är gled jag sen iväg mellan klädhyllorna i affärerna och gjorde mig osynlig för mannen tills han villat bort sig. Sen kunde jag kika i lugn och ro.
Jag kanske inte kom hem med det absolut vettigaste, men men....
En barnslig munkjacka med Mimmi på, ett par rosa fé-vingar och en supermandräkt med inbyggda muskler.
Supermandräkten var inte till mig även om det hade varit sjukt coolt, den fanns ju i min storlek! Det var istället Loke som fick bli lycklig över den. Vingarna vet jag inte riktigt vad jag ska ha till, mer än att dom kan vara roliga att använda i något fotosammanhang!


God Morgon

Jag är trött som en gnu....
Loke-Bus levde rövare igår när vi skulle gå och lägga oss, han var högt och lågt och överallt.
När han äntligen somnade så kunde inte jag sova för den förbannade magkatarren kom tillbaka, rejält.
Känns som om jag legat vaken nästan hela natten och vridit mig. Fram på morgonkvisten lyckades jag somna men blev snart väckt av Ellen och Alfred som var morgonpigga och hade vilda lekar på Ellens rum, vägg i vägg med vårt sovrum.....lika bra att gå upp....

Startar dagen med kaffe och en magtablett....

Super-Signe


Fy sjutton...jag har legat på soffan hela eftermiddagen och vridigt mig i magplågor....magkatarr....urk....
Nu börjar jag känna mig lite bättre.

Tidigare på dagen pratade jag med Whatthefuckdotcom i telefon, samtidigt häller jag upp en kopp kaffe. Jag ser i ögonvrån att kattan Signe gör en hastig rörelse. Jag vänder mig om för att se vad hon håller på med och hinner uppfatta att hon fångat en sprattlande mus!
Jag informerar wtfdc i luren samtidigt som jag hysteriskt vrålar:
-Var är kameran!
Med telefonen fastklämd mellan axel och öra fotar jag när min grymma katt Signe tar råttan i munnen.....och sväljer den hel!

Då säger wtfdc:
-....men....du sa ju när vi pratade sist att du lagt ut råttgift för att katterna inte brydde sig om råttor inomhus...?
PANIK!!!!! Jäklar!!! Hur kunde jag glömma bort det?
Vad göra nu?
Signe slickar sig nöjd om munnen medan två hundar tittar på med stora ögon.
-Signe! Stoppa tassen i halsen och kräks nu då!
Orolig avslutar jag telefonsamtalet och bjuder Signe på mjölk....det kanske är bra...

Det har alltid varit helt mot mina principer att lägga ut råttgift, men i år har det varit så vidrigt mycket möss inne och katterna har inte brytt sig det minsta. Tillslut köpte jag råttgift och la ut och efter det har det minskat.

Än så länge mår Signe prima, hon kanske har lyckats föra över eventuell magknip på mig?

Efter en snabb googling har jag kommit fram till att det inte är farligt för Signe såvida hon inte sätter i sig en stor mängd med möss som dött av råttgiftet. Om den hon tog har fått i sig gift vet jag inte men jag får hålla uppsikt på hur tant Signe mår.

Mina vovvar

Det blev ett sent god morgon idag! Jag har haft fullt sjå med att få upp värmen i huset och på köpet råkat yxa mig i fingret när jag skulle fixa lite spintved att tända med.
De flesta som gissade vad receptet på vår Dumper är trodde att han innehöll bland annat Bordercollie.
Det gör han också, men innte så mycket som man skulle kunna tro, hans mamma var blandis med Schäfer, Bordercollie och Lapsk Vallhund.
Dumpers pappa är Portugisisk Vattenhund så det är den rasen som borde dominera Dumper.
Dumper är större än en Border och mycket kraftigare. Pälsen är ganska lång och vågig och sträv. Eftersom hans far är Vattenhund kan man tycka att Dumper skulle älska vatten, men det gör han inte, vatten är det värsta han vet!

Hittade ett mobilfoto på honom när han var valp, han var så söt och knubbig då!

Gizmo däremot står i papprerna som Bordercollie-x och är enligt veterinär förmodligen Bordercollie till största del, kanske med ett litet inslag av vinthund.
Eftersom hon är en hittehund från Irland så kan man inte veta säkert.
Men hon har verkligen borderns rörelsemönster och temprament bortsett från vallningen, jag är faktiskt fullkomligt nöjd med att hon inte vallar något!

Dumper är förövrigt väldigt förtjust i hamburgare också!


Gissa raserna?

Vi eldar och eldar.......i takt med att värmen stiger inne så sjunker kylan ute.... för nån timme sen hade vi 15,5 grader inne och 15,5 minus ute.
Nyss var det 16,5 grader inne och 16,5 minus ute. Nu är det 17 grader inne och jag vågar inte titta om det är det ute också!
Jag lovar att det är skönt att ha mössa på sig inne nu!
Man får liksom sota för att man inte är hemma på dagen och eldar i kamin när det är så här kallt ute....

Notera att jag lyckats pilla in en ring i stället för stav i läppen!

I helgen har jag lyckats duscha ena jycken också. Det brukar gå vilt till när Dumper ska duschas, han avskyr vatten och går knappt ut när det regnar. Jag brukar få baxa in honom med våld i duschen och blåhålla honom medans jag schamponerar. Samtidigt så ylar och grinar Dumper så det bara ekar i duschkabinen.
Men den här gången gick det överraskande bra! Han gick inte in i badrummet frivilligt men när han väl var där så fann han sig i att bli tvättad. Jag passade på att göra det ordentligt, schampo först och sen lite balsam.
När han var klar i duschen och haft sitt blöta tokryck så borstade jag honom och fönade pälsen, lite glansspray och voila!
Tjusig byracka!
Jag är fortfarande förvånad att jag fick pyssla så mycket med Dumper, i vanliga fall får jag inte ens borsta honom!

Nu är han så mjuk och len i pälsen så man kan inte låta bli att klappa hela tiden!

Nån som kan gissa vilka raser vår Dumper har i sig?

Förresten så ska jag tacka söta Sara också för en award hon gett till mig! Men eftersom jag har ångest över att ge sådana vidare så tackar jag Sara så här och ber er kika in till henne :o)

Drömshopping

Idag har vi varit på shoppingrunda! Och inte vilken shoppingrunda som helst utan på Biltema!
Biltema hade ställt fram alla tänkbara åkbara fordon för barn, trehjulingar, fyrhjulingar, bak och framvända dumprar, pulkor, ja, allt....
Det tog ett tag att valla runt Loke i butiken..... när loke väl insåg att han inte skulle få något nytt fordon så vägrade han helt enkelt bara att gå istället....vilken drömshopping ;o)
Allt finns verkligen på Biltema, till och med tandkräm! Konstigt nog skulle jag inte känna mig lika ren i munnen med en Biltematandkräm som med en märkestandkräm...Efter vi var färdiga på Biltema tjatade jag mig till en titt på Lindex, det är ju trots allt rea... mannen kunde inte riktigt förstå varför jag ville titta på Lindex, vi hade ju varit på Biltema så länge?
Innan vi åkte hem blev det en fika hos svärmor och svärfar också.
Nu är det eldning för fulla muggar som gäller, i morse när vi gick upp var det 17- ute. Nu är det "bara" 14- men ruggigt kallt inne...

Mumari vill ha en sovsäcksoverall!

Jag kollade nyss SMHI på nätet. Jag höll på att tappa hakan när jag såg att det ska bli -19 grader på måndag! Fy sjutton!!
Samtidigt pratade jag med min Enarmade vän Olle på msn. Eftersom jag är snäll och omtänksam av mig upplyste jag honom om köldchocken som ska komma.
Olle visste hur man skulle skydda sig mot kylan och skickade en länk till en sovsäcksoverall som finns på Coolstuff!
Jag blev såld på en gång, jag MÅSTE ha en sån! Förstå hur mysig jag skulle vara när jag knatar runt i en sån där här hemma. Det skulle frasa sådär jättemysigt som ett nytt täcke gör när jag rör mig och jag skulle aldrig med behöva frysa.
Om jag skulle ha fått en sån av tomten så hade jag garanterat lovat tomten att jag till och med skulle åka och handla i den!

Men smakar det så kostar det.....det får nog bli en tomteönskning tills nästa jul...

.....annars skulle jag göra ungefär vad som helst för att få en sån nu, eller i alla fall tills på måndag!

(bilder från coolsuff)


CrystalWindow


Lager på lager i photoshop.... me like!

Grattis Hummingbird!

Granomröstningen avslutades igår och nu har jag räknat rösterna.

Grattis Linda Hummingbird!

Din gran fick överlägset flest röster ^^

Tack alla som röstade!

Glöm inte bort att delta i veckans FreakyFridayutmaning!

God MORRgon....

God morgon!
Idag är hunden billig......
Han satte igång att yla i natt vid halv tretiden, när han inte gav sig efter nån halvtimme så gick jag ner och släppte ut honom. Efter det har jag haft svårt att somna om, legat och vridit och vänt mig hela natten.

Igår kväll var vi hos svärmor och svärfar och fikade. Loke blev så glad när jag väckte honom ur hans eftermiddagslur och talade om vart vi skulle, så han bokstavligen hoppade i sina kläder och gjorde High Five!

Nu är det dags att hämta ved så vi kan få lite värme i stugan!

FreakyFridayFoto tema: Spöklikt, kusligt

Lite sent på dagen kommer FreakyFridayutmaningen upp idag!
Temat är spöklikt, kuslikt, inspirerad av fotot nedan!

Regler är som följer:
Ta ett foto, nytt som gammal på givet tema och publicera på din blogg.
Länka till det här inlägget.
Skriv en kommentar här att du är med och lämna url till ditt fotoinlägg.
Utmaningen gäller hela veckan tills jag lägger upp en ny utmaning!
Jag kommer attt lägga upp allas länkar i en lista vartefter dom kommer in.


1. Whatthefuckdotcom
2. Boel_L
3. AnnaKK
4. Karin
5. Bella
6. Ingalill_S
7. MBoF
8. Lairama
9. Jeepinger
10. Jen
11. Lotta
12. Elena
13. Fru_Vår
14. Din länk här

Hoppsasteg är underskattat!

Igår kväll när vi lagt oss i sängen för att se på Scrubs, loke är fortfarande vaken och hoppar hysteriskt skrattande runt i sängen.
Jag: -Tänk vad bra det var när man var liten och bara kunde ställa sig och hoppa lite så blev man jätteglad och skrattade högt!
Mannen: -Ja, då skulle jag göra det jämt.
Jag: -Och så gjorde man hoppsasteg när man skulle nånstans bara för att det var så roligt!
Mannen: -......fast hoppsasteg är underskattat.....
Jag: -...mmm, kanske det..
Mannen: -Man kommer fort fram med hoppsasteg!
*vision av mannnen skuttandes med hoppsasteg vart än han ska, bilen, ladugården, Systembolaget...*
Jag: -Nu får du det nästan att låta som om du praktiserar hoppsasteg vardagligen för att förflytta dig?!
Mannen: -...kanske det....hehe...hehe...

Jag spinner vidare på min vision, det skulle ju onekligen se skitroligt ut om han hoppade runt med hoppsasteg, tänk om alla gjorde så!
Tänk en byggarbetsplats där arbetarna gör hoppsasteg så fort dom ska gå och hämta något! Eller tänk om kungen och drottningen tog sig fram  med hjälp av hoppsasteg! Eller Leif GW Persson!
Mannen har nog rätt.
-Hoppsasteg ÄR underskattat!

God morgon

....brr....

Vi har 10,9 minus ute och 12,5 grader inne.....fy sjutton!
Återkommer när jag fått brasan att värma.
God morgon på er!

Förvirrad handling

Efter att ha legat och lökat i soffan i princip hela dagen fick vi så småningom tummen ur och åkte in till stan för att handla lite nödvändigheter.
Kanske den mest förvirrade handlingen på länge. Vi handlade på en stormarknad som vi ytterst sällan handlar på.
Eftersom man inte kan lära gamla hundar att sitta skapade den mer eller mindre okända sorteringen av varorna kaos i våra hönshjärnor.
Loke gick dessutom "lös" i affären för att vi glömde att ta en kundvagn och de stora barnen kom på att de var tvugna att gå på toaletten mitt i allt.
Resultatet blev att alla fem i familjen sprang som stressade hamstrar kors och tvärs, fram och tillbaka, förbi varandra och om varandra.
Resultatet i kundkorgen blev också något tveksamt...
Loke var beredd att göra ungefär vad som helst för ett par röda lackskor och jag ville absolut ha ett nytt hockeylag.Eftersom min senaste förlust i hockeyspel givetvis berodde på att mina spelare inte förstår vad jag säger så tänkte jag att ett nytt lag måste göra susen.
Men efter en närmare granskning av utbudet av spelare så kunde jag snabbt konstatera att jag skulle göra mig själv en björntjänst om jag bytte ut finnarna mot dessa.
En del verkade ha grava problem med synen medan andra bara såg allmänt lessa ut på livet som hockeyproffs.
-Skrämmande, dom drivs och pressas antagligen så hårt för att nå toppen....det vore bättre om dom slapp spela över huvudtaget...

Nu väntar sängen och Scrubs, så vardagen blir återställd!

Satsar på en kortare kjol nästa år!

God morgon och gott nytt år på er!
Hade ni trevligt igår?

Vi åt en riktigt god middag hemma bestående av gratinerade kräfthalvor och oxfilé med potatisklyftor. Sen for vi iväg till mannens bror i grannbyn för lite festligheter.
Jag hade ju råkat lova i söndags att jag skulle köra, det ångrade jag frammåt kvällningen och försökte desperat få tag i en taxi som kunde köra oss hem. Tidigast lediga taxi var kvart över tre på natten.....hua....så sent ville vi inte vara uppe!
Men det löste sig ändå, vi fick skjuts hem så att Mumari kunde få nyårsskåla i alla fall!
Det blev en trevlig kväll, barnen hade mys på övervåningen och vi vuxna satt nere. Fullt hus var det!
Bortsett från att jag fick "antydningar" om att som blivande trettioåring borde jag inte se ut som jag gör, med tofsar, hål i läppen och....håll i er....kort kjol med BENVÄRMARE i mer eller mindre helylle och tjocka strumpbyxor till (!), så var det allt som allt en kanonkväll!


Nästa nyår ska jag satsa på en kortare kjol! ;o)
Det passar mig utmärkt att inte falla in i den typiska mallen, så det så!

Btw så var vi hemma strax efter tre i alla fall......men barnen sov länge så vi fick en liten sovmorgon!

RSS 2.0