.......ser inget så jag vet nog inte vad jag skriver......

Igår var jag till stan hos optikern, skulle göra ett syntest för att se hur bra jag ser.....eller inte ser.....ser ju knappt alls visade sig så med andra ord kan jag ju inte vara helt säker på att det är korrekta saker som bloggas här var och varannan dag.....

Synundersökningen tog en timme, jag var aldeles slut efteråt, det visade sig att jag har fått väldigt mycket sämre syn än sist jag var till optikern och skaffade glasögon, för fem år sedan. Dessutom så var jag lätt skelögd när jag ansträngde ögonen, men inget som syntes var optikern snäll att påpeka. Hursom helst så var det sån stor förändring så optikern ville att jag skulle komma tillbaka idag så en annan optiker kunde titta på mina ögon! Läskigt, tänk om jag kommer vakne en dag och inte se något!
Det här gjorde att mina planer på att köpa glasögon på nätet förmodligen sprack, så stora synfel måste man tydligen vara petnoga med. Jag som hade hittat ett par jättesnygga glasögon som jag fått hem på påseende från en nätoptiker. Dom kostade bara 495 kr med glas. Lite skillnad mot butikernas priser som är mella 3000 - 6000:-!
Får se idag hur det blir.

eftersom jag tog bussen in till stan igår hade jag en timme för onödiga funderingar.
Började återigen fundera över min försvunna bak. En skrämmande tanke kom upp, tänk om det är åldern som gör sig påmind? Kanske rumpan liksom har halkat ner och flytit ut och blivit som ett med låren? Då lär den ju inte vandra upp till sin rätta plats igen med tanke på tyngdlagen.....

Nu ska jag dricka kaffe och göra mig i ordning för att åka till stan och optikern igen. Jag hade visst fått stränga order om att inte trötta ut ögonen innen jag kom, så jag borde inte sitta här vid datorn.
Tjohej!

Bakmaskinen har nedkommit med ett bröd och min rumpa är försvunnen...

Igårkväll åkte vi över till en kompis och fikade, bakmaskinen hade fortfarande inte kommit längre än till jäsning, jag startade om den och degen började än en gång knådas medans vi åkte bort. Jag hade inga stora förhoppningar på nybakt bröd när vi kom hem men när jag öppnade ytterdörren luktade det bröd i hela huset! Bakmaskinen hade nedkommit med en slags fralla! Visserligen mycket välknådad och hård på utsidan men ändå! Jag skar upp en macka och tvingade Jeff att äta och säga att det var gott.

Idag var Jeff ledig, vi åkte till Kupolen i Borlänge för att handla lite kläder. Jag behövde ett par jeans, provade massor av jeans, först en hel drös med billiga icke-märkesjeans. Blev mer och mer deppad när jag insåg att man ska vara glad om det finns 25 i midjan, trots att 25 är för stort för mig.....
Gjorde också den upptäckten att min rumpa har försvunnit! Vart kan den ha tagit vägen??
Trodde först att det berodde på att jeansen satt för slappt men när jag tillslut bad en expedit på JC om hjälp att hitta jeans som passar så insåg jag att den verkligen är borta. Undrars när den kommr tillbaka?
Dom enda jeansen som inte var snordyra som fanns i storlek 24 var en modell av LEE. Dom satt verkligen perfekt trots avsaknad rumpa. Köpte dom även om jag helst hade haft lite ljusare jeans,  men det fanns ju inte direkt mycket att välja på i min storlek. Skönt iallafall att ha ett par jeans som sitter utan att jag måste ha långkallingar under!

Det var en trevlig dag och trots att jag och Jeff sitter i samma bil en hel dag och går runt tillsammans så blir vi sällan trötta på varandra, har alltid roligt när vi åker iväg så där.
Jag kände mif´g som sju år på nytt när Jeff funderade på om vi skulle köra in bilen i en sån där biltvätt på macken. Spontant utbrast jag : "JA!!!" Jeff tittade överraskat på mig. Ja...liksom....det var ju höjdpunkten att följa med pappa å tvätta bilen när jag var liten.......eh....men nu är jag ju vuxen.......

Vi kom hem på kvällen, det blev aldrig nån biltvätt. Tv-kväll i soffan och sen godnatt!

Tokiga bruksanvisningar

Bakmaskinen verkar inte fungera.....eller så förstår inte jag hur den ska fungera. Den kommer inte längre än till knådningen. Googlade lite efter bruksanvisning till maskinen men hittar inget. Hittade istället en samling med bruksanvisningar som blivit lite smått tokiga. Så även om jag inte får till något eget bröd så fick jag ett gott skratt:

 Enligt en flytvästinstruktion, till exempel, ska man bete sig på följande sätt om man hamnar i sjönöd:
  ”1:a position: Ta på sig bältet genom huvud
  2:a position: Dra bänder så att inre delar av bälte ligger invid sig
  3:e position: Linda bålen om med händer två gånger och binda dem i midjan
  Om så erfordras dra ur bältesfickan:
  1. visselpipa - och vissla
  2. batteriet och efter korkkastning dölja den tillbaka - ljuset ska tända sig
  3. bandet för att slita sönder påse med pulver – vattnet blir färgad.” 

 Bruksanvisning till ett amerikanskt system för pappershantering:
"Man tar av ändkapsylerna från pappersvalsen och stoppar dom i tugga och smaska apparaten. När laddaren uppnått 42 volt inträder en flytning. Denna flytning leder till en förökning. Endvalsståndet fungerar även i nedfällt läge."

Bruksanvisning till en bakmaskin:
"Passa på att småbarn inte kommer i närheten av maskinen när den är i drift. De kan trycka på kontrollerna eller komma bort i varma flator. Bakbehållaren får inte sänkas ned i vatten. Den kan då komma ut av fasong."

Bruksanvisning till video:
"Sex VCR funktioner kan vara klar med en avstånd av cirka 13 fötter. Torka apparaten med ren och torr kläde bara, inte någon."

Bruksanvisning till mp3-spelare:
"Genomborra batterierna aldrig
Förvara batterierna undan från lilla barn
När det er slut på batterierna måste du informera hos den lokala myndigheten var du kan lämna dem
Om du har en skrivare tillkopplade måste du avkoppla den
Koppla öronmusslan till uttaget ovan din mp3
Selektera i 'CyberManager' mp3:et som du vill ladda ned i din mp3"

Bruksanvisning till tvättmaskin:
"Utsätt inte anordningen för all slag väder eller de atmosfäriska agenterna."

Bruksanvisning till tvättmaskin:
"Med maskinen slutit från, löses röret från karmpen och vändas ner mott hinken, till alt vatten är löpt ut. Når denne operationen är färdig, upprepas det samma i motsatt riktning."

*Skratt*
Jaha, vad ska jag göra med degklumpen då som maskinen geggat ihop? Får väl grädda den i ugnen då, trist, jag ville ju att det skulle komma ut ett bröd från maskinen ju.....
Är det nån som har en bruksanvisning till en Funai Bakmaskin så hör av er!!!!!!!

Kalas, kräkor och bakning.....

Igår var jag och barnen hem till Mia och fikade, barnen lekte så vi märkte knappt av dom.
På kvällen var det kalas hos Klas och Anna för deras äldsta, mina barns plastkusin fyllde 4 år. Det var mycket folk och massa gott fika. Sammanlagt var det 7 barn som stojade hej vilt vill jag lova.
När vi skulle åka hem så började alfred må illa när jag satte honom i bilen, han sa att det var för att han sprungit och skrikigt och ätit så mycket choklad...vi fick stanna ett par gånger på vägen hem för han trodde hanskulle kräkas men det kom inget.
Vi var hemma runt halv nio. Ellen gick och la sig och Alfred fick ligga i soffan på övervåningen och kolla på film. Senare på kvällen gick jag upp och kollade till honom, då hade han somnat och kräkits i sömnen! Hela soffan var full. Läskigt det är ju farligt, att han inte vaknade! Tvättade av alfred utan att han vaknade och stoppade om honom i sangen, när vi sen gick och la oss tittade jag in till honom igen och han hade kräkits en gång till i sömnen, fast inte lika mycket den här gången. Bädda rent i sängen och tvätta av honom och sen gick jag och la mig. Våran dörr och Alfreds dörr fick vara öppna så jag skulle höra om något hände honom. Sov jätteoroligt hela natten och lyssnade efter ljud från alfreds rum. Han kräktes inge mer utan vaknade klockan fem på morgonen och var jättepigg. Han och Ellen stojade för fullt hela morgonen medan jag försökte få nån timmes sömn.
Hela förmiddagen lekte han utan att visa nåt tecken på magsjuka. Men sen efetr lunch så kräktas han upp allt. Nu ett par timmar senare är han hur pigg som helst igen. Mysko... magsjuka brukar man ju bli däckad av.
Jag håller på att prova bakmaskinen som jag fick låna av svärmor Eva, den står där och knådar och jäser ingredienserna jag stoppat i och förhoppningsvis kommer det ut ett bröd så småningom.
Nu ska jag tvätta sänkläder och sofföverdrag....blä.....

söndag

Oj vad vi sov länge i morse, klev inte upp förrän klockan tio. Barnen hade vaknat före oss och satt och tittade på barnprogram.
Vi åt frukost och sen åkte vi till min mamma och pappa och fikade. Det var trevligt, vi är ju inte där så ofta.
Barnen har varit på strålande humör idag, möjligtvis lite överenergiska men hellre det än som det var igår....
En kompis till Jeff kom hem till oss efetr vi varit hos mamma och pappa. Vi bjöd på mat, fläskfile med klyftpotatis.

Nu sover barnen och jag ska slänga mig på soffan med söndagstidningen.

Idag

Idag tog jag och Jeff med oss barnen till NIckis, ett "lekpalats" för barn i stan. Ungarna tyckte det var jätteroligt att leka där och blev helt svettiga. När vi skulle åka hem bestämde vi oss för att äta på McDonalds, Alfred blev jätteglad men Ellen jättesur. Hon ville äta pizza. Hon skrak att hon skulle ha pizza och fick ett helt makalöst utbrott. Tillslut så sa jag åt henna att om hon inte slutar bråka nu så äter vi ingenstans förrutom hemma, Ellen fortsatte att gallskrika, sparka och slåss, det blev inge äta ute, det var bara att åka hem. Man känner sig så maktlös när hon får såna där vredesutbrott, inget man gör hjälper. Som tur är så är det oftast flera månader mellan utbrotten......
Väl hemma så hade hon lungnat ner sig, vi åt kyckling och potatisgratäng utan gnäll och scener.
På kvällen kom några kompisar över och fikade. Vi kom inte isäng förrän klockan ett. Inte van att vara uppe så sent.....
Dagen hade dessutom kännts hur lång som helst. Hoppas att Ellens utbrott håller sig i schack några månader nu......


trött trött.....

Sitter här igen och väntar på kaffe från bryggaren.....

Igår tog jag med barnen och åkte till Karlssons, där "där allt mellan himmel och jordfräs finns" som det så käckt heter. Synd bara att sambon hade tagit nya bilen till jobbet så vi fick ta Kingcaben.
Jag handlade lite bra och ha-saker, en tröja med en döskalle på till Alfred och en poncho till Ellen. Ellen blev överlycklig. Jag hade ju råkat lova henne att jag skulle kunna virka en poncho till henne......men jag har insett mina begränsnigar, möjligtvis skulle jag kunna ha en virkad poncho klar till Ellen om 5 år, men då stämmer ju inte storleken längre och det är säkert hopplöst omodernt då.

På kvällen kom Mia över med sina barn och hälsade på. Barnen lekte och vi fikade.
Hela kvällen satt jag sen och fixade lite cd-skivor till nya bilen, köpte ett cd-case när jag var på Karlsson som jag har prytt med en av döskallarna jag gjorde i cernitlera, så nu ska jag ha lite ordning på bilskivorna!

Idag ska jag åka in till stan och hälsa på en kompis och sen svärmor Eva. Hon är så snäll så hon har bakat bullar som vi ska få med oss hem.
Har sovit jättedåligt i natt och vaknade tidigt, ungefär som när man var liten och skulle fylla år och bara väntade och väntade. Analyserade sova-dåligt-känslan när jag låg i sängen och väntade på att resten av familjen skulle vakna i morse och kom skrämmande nog fram till att jag var pirrig för att jag ska ut och köra nya bilen idag. Är man barnslig eller vad?
Nu ska jag göra mig och barnen i  ordning!

en dålig bild på bilen knäppt med min telefon i morse.....

*klipp*

Ungarna jublade när dom förstod att vi skulle åka nya bilen, ungefär som såna där reklambarn som låter onaturligt och konstgjort glada.
på vägen in till stan kryllade det av möjliga hot mot bilens gigantiska fälgar och lågprofildäck.....jag som aldrig har reflekterat över små gropar i asfalten såg dom överallt! Har ju blivit varnad för att fälgarna kan bli 8-kantiga så jag körde försiktigt.
Hämtade upp min kompis H när jag kom in till stan och sen åkte vi till Skopunkten. Ellen behövde nya skor. Det var ta tre betala för två så jag köpte ett par fina höstkängor till Ellen, ett par innetofflor till henne och ett par tofflor till mig. Mina var ljusrosa, pudel-lurviga med glittriga monsterklor! Så häftiga!

Jag försökte övertala min son att han behövde nya skor men ungen vägrade, han skulle inte ha nånting, så då fick han skylla sig själv. Han är hopplös när han sätter den sidan till. Efter skopunkten skulle vi äta på McDonalds.
Vi stod i jättelång kö och jag gnällde över att det var så mycket folk när barnen plötsligt är borta. Oroligt tittar jag mig omkring och får syn på dom, dom stod och pratade med en annan människa längre bort! Jag stod och stirrade ett tag innan jag insåg att människan var min egen mamma! Barnens mormor! Jag gick dit och sa förvånat hej. Eftersom mina föräldrar bor fem mil från stan och jag aldrig kunde föreställa mig att dom åt på McDonalds var jag alldeles överrumplad. Barnen stannade kvar vid mormors bord medan jag gick tillbaka till H och kön igen för att beställa, då ser jag att han som hela tiden stått framför oss i kön var pappa. Har jag alldeles för dålig syn eller träffar jag mamma och pappa alldeles för sällan?
Pappa blev lika förvånad han eftersom han inte märkt nåt han heller. Han bjöd i allafall på mat innan vi åkte vidare åt varsitt håll.
Jag och barnen åkte hem med Hanna och fikade en stund innan vi åkte vidare till svärmor Eva. Hon fikade där och sen hem, blev en heldag i stan. 
Bilen var såååå härlig att köra, älskar den redan!

Väntar på morgonkaffe....

Sitter och väntar på att min kaffebryggare ska behaga ge ifrån sig lite kaffe, jag har väntat lääääänge......det är nåt fel på kaffebryggaren, jag sätter på 6 koppar kaffe och ut kommer endast 1 kopp som är så stark att man skulle kunna ta bort nagellack med. Har gjort ett nytt försök med den kära bryggaren och satt på en ny omgång och den har nu puttrat i snart en timme.....

Igår var vi och hämtade bilen! Ungarna blev alldeles till sig när dom fick åka i den och sitta på dom inbyggda barnkuddarna.  Jag körde hem den och det kändes verkligen som att åka lyxbil! Så fin!
Innan vi var och hämtade bilen städade jag sovrummet, läskigt, dammråttorna tittade elakt på mig och sprang och gömde sig. För att städningen skulle bli ordentlig så möblerade jag om också, mycket roligare att städa då. :o)

Nu! kaffebryggaren är tyst! Ska smyga ut i köket och se om det finns normalt kaffe där.
So long!homer

Måste bara testa....

Mitt testmedlemskap på bloggen hade gått ut och det kom helt plötsligt gräslig reklam i den. Har nu uppgraderat den för 59 kr. Hoppas det inte kommer reklam mellan inläggen nu, men det kanske tar ett tag innan det börjar funka som det ska?
testing....testing....ett...två....ett....två...

Lite morgonbabbel

tingelingIgår hämtade jag barnen på dagis. Egentligen skulle deras pappa lämnat dom till mig på kvällen för vi har bestämt att vi ska byta med varandra på tisdagkvällar istället för på onsdagar via dagis. Eftersom jag ändå inte har dom på dagis när dom är hos mig så känns det avigt att använda dagis bara för att byta från mammavecka till pappavecka. Den här gången hämtade jag från dagis tidigare för att vi skulle åka bort på kvällen och titta på en bil.
Min mercedes har börjat sjunga på sista versen, eller snarar rassla på sista versen.
Vi hittade en mercedes på blocket som var jättefin! En mörkblå-metallic combi från 97. Den har gått som taxi. Dessutom, när vi kom fram till dom som hade bilen så visade det sig att tjejen var en gammal kompis till mig sen gymnasiet och Jeff kände även igen killen som sålde bilen! Tänk vad världen är liten! Prutade rejält och slog till. Ikväll ska vi hämta den. Spännande!
Mecan stod i Jumkil så efter att vi varit där passade vi på att hälsa på en kompis som bor i närheten, P.
Ellen lekte med hans dotter som är 7 år. Det var så kul, dom satt och spelade kort och Ellen fick lära sig "Finns i sjön", bara det att Ellen missförstod att man skulle säga "finns i sjön" när hon inte hade kort på handen så hon sa "prins i sjön" istället! Det lät så roligt!
När vi åkte hem så somnade båda barnen i bilen så det var bara att bära upp dom i sängen på en gång. Båda var duktiga och sov hela natten.sova
Jeff åkte och jobbade nu på morgonen och jag och barnen får snart besök av , ja vad kan det bli....plastfaster...Anna.
Längtar tills ikväll när vi ska hämta bilen!

En ring.....

förlovad

Visst är det så att en bild säger mer än tusen ord? :o)
Datumet är 15/9 och namnet såklart Jeff!


En katt mindre

Igår var jag till Sala och hämtade kraftfoder till kalvarna. En kompis följde med mig och vi kikade lite på stan. Jag handlade ingenting men jag var in till optikern och tittade på glasögonbågar. Hittade ett par jättesnygga med bara garnityr. Alltså bara själva skalmarna och glasen. Ruskigt snygga var dom men dom kostade.....4000:-......får se. Jag måste ha ett par nya glasögon och ska jag köpa nya så vill jag hitta ett par jag verkligen trivs med.

Min kompis och hennes pojkvän åt middag med mig och Jeff på kvällen. Jag gjorde tacos. Jeffs favorit....eller som barnen skulle säga; farbrorit.
Jag hade en kattunge kvar som behövde hem och min kompis ville ha den som sällskap åt sin katt så nu har vi bara våra tre katter igen, Signe, Åke och Blomma.

Sammanfattning av dom senaste dagarna

Det blev bo på hotell i onsdags. Det var full storm och regn när vi vaknade onsdag morgon. Tänk att vakna till oväder kan göra en så glad! Vi gjorde ordning för kalvarna, lämnade barnen på dagis (deras pappavecka börjar på onsdagar) och sen åkte vi mot Dalarna. Vi hade inte bokat något hotell när vi åkte men vi siktade på Tällberg. Där finns 8 stora hotell så vi antog att det skulle gå att få ett ledigt rum mitt i veckan.
Det var skönt att inte ha någon brådska, ingen tid att passa.
I Borlänge stannade vi och åt på Burger King. Då ringde vi också och bokade rum, det blev hotell Dalecarlia. Ett superfint hotell med spa-anläggning. Sista-minuten-pris fick vi på rummet också. Väl där frächade vi upp oss på rummet och åkte sen till Rättvik och strosade runt i lite affärer.
På kvällen gick vi ner till badhuset vid hotellet och badade bubbelpool.
Middag åt vi på hotellets fina restaurang. Oj oj vad fint det var där! Vi åt entrecot med stekta kantareller, nån slags potatis och madeirasås. Ni som känner mig, märk väl att JAG åt SÅS! Jättegott!

Vi kunde ju bara var borta en natt, men en natt hemifrån på hotell är värt mycket som omväxling!
På hemväg stannade vi i Kupolen i Borlänge och tittade i affärer.

Hotell-lyx till trots, det var skönt att komma hem till vårt hus på torsdagkväll.

På kvällen när jag höll på plocka lite i köket hörde jag en av kattungarna jama och pipa. Brydde mig inte så mycket om det men när jag hörde mamma Åke jama som en besatt så blev jag fundersam. Hörde att det kom från badrummet så jag gick in och tittade. Lilla Blomma hade ramlat ner i toaletten! Hon låg där på rygg och plaskade och kunde inte komma upp.
Jag fiskade upp henne, schamponerade hela katten och virade in henne i en handduk. Var sen mycket noga med att tala om för Jeff att vi MÅSTE komma ihåg att stänga toa-locket för det är ju farligt för katt-bebisarna.
Senare när vi gått och lagt oss hörde jag samma jamande igen. Gick ner för att kolla toan, där låg nästa kattunge i toan och plaskade. Samma visa igen, schamponera och torka. Det värsta var att det var jag själv som hade glöm locket. Måste komma ihåg det!

På fredag förmiddag skulle jag ta bussen in till stan för att träffa en kompis, van bussresenär som man är så tittade jag fel i tidtabellen, och var nära att missa bussen, när jag trodde att jag var framme så plingade jag och hoppade av på fel busshållsplats, visserligen bara en för tidigt men ändå.
Min kompis hämtade upp mig och så åkte vi till Ikea, lampan som jag tänkt köpa till Ellens rum hade kommit, så idag ska jag sätta upp den lilla "kristallkronan".

Jeff har jobbat hela helgen och jobbar nu med. Igen så är det riktig storm ute. Usch, inge vidare och kallt inne är det. Måste fixa pellets så jag kan elda i kamin.

Grejjade lite med Photoshop igår och slängde ihop en ny layout. Den lilla tjejen på bilden är jag när jag var runt 5 år. Börjar också komma underfund med hur man redigerar i bloggens stilmall.

Tjohej!


Jaaaa!!! Det regnar!!!

Nu är jag här och skriver igen.....blev så glad bara att jag måste dela med mig av min glädje, det har börjat regna!! Prognoser för mysig utflykt med sambo i morgon börjar se bra ut!
Tjo hej!

Ibland blir det ju inte som man hoppats.....

hm.....jag bakade döskallarna i ungnen medans jag skrev förra inlägget. Under tiden jag väntade på att mina små skallar skulle bli färdiga slängde jag ihop en ny layout också. När jag sen tog ut dom ur ungnen insåg jag att strass knappast betydet ädelstenar......det är bara plast.....och plast är känsligt för värme....
Nåja, dom smälte inte helt, men den fina bling-bling-glansen blev avsevärt mycket mera matt.....
Trist, men dom är fortfarande ganska fina.....

Dö-skallar är för söta.......

Har bara tagit det lungt resten av dagen. Kalvarna har fridfullt hållt sig på rätt sida stängsel.
Jag rotade fram min cernit-lera på eftermiddagen. Jag har inte använt den på ett par år men den var fortfarande formbar.
Tre döskallar har jag åstadkommit, en liten och två lite större (bild). En av dom har jag tänkt sätta på min rosa favorithandväska. Ögonen på döskallarna är strasstenar, lite bling-bling ska det ju va!
24036-14
Fic genast mersmak på pyssel, men mitt stora pysselförråd har sinat och förmodligen blivit utspritt så nu har jag suttit på Panduros hemsida. Ska beställa lite lera och pärlor har jag tänkt.
Barnen har också pysslat med lera, Ellen gjorde en boll och Alfred gjorde Postis Pär (en boll med mössa).
Nu sover båda två, imorgon ska dom åka till sin pappa och om det blir regn i morgon så ska jag och Jeff åka iväg nånstans och bara ha trevligt för.....regn = ledig sambo!
Så håll tummarna allihopa för en regnig onsdag!

Brrrrrrrrr.........

Sitter här och fryser, det är ruggigt både ute och inne.
Jag åkte till Uppsala och handlade igår, barnens faster Malin åkte med. Handlade mat och gick och tittade i klädaffärer. Jag köpte inget, mådde inge bra med förkylningen så jag ville mest komma hem.
Jeff och jag kom hem ungefär samtidigt. Eftersom vi det fortfarande var ljust så bestämde vi oss för att göra ett nytt försök att släppa ut kalvarna. Dom var mycket lungnare den här gången, ingen smet och dom hade respekt för stängslet.

Senare på kvällen kom P med sina kärleksbekymmer över och hans kompis T. Satt och fikade och pratade.
Dom blev kvar till klockan 22: så det var läggdags efter dom åkt. Lite oroligt att sova med kalvarna ute så här första natten men det gick bra.

Fortfarande så är alla innanför stängslet. Jag har varit ut till dom för en stund sedan och öppnat så dom ska få gå ut i den lite större hagen där det finns mer gräs. Än så länge har ingen vågat sig ut dit, jag har bra utsikt över hagarna genom köksfönstret. Vad gör jag om nån rymmer tro? Leker cowboy och kastar lasso?
Nu ska vi äta lite lunch jag och barnen.

Måndag

Vaknar och barnen skrattar hysteriskt åt mig.....jag har nästan tappat rösten...låter som en kalkon i målbrottet, Hoppas ingen ringer så jag måste svara i telefon. Kommer ihåg sist när jag tappade rösten, fast då var den helt borta. Min kompis hanna ringde och jag hade varrit själv hemma hela morgonen och inte riktigt fattat att jag tappat rösten. "h-a-l-l-å"  väste jag i telefonen. Hanna: "hallå vad håller du på med?" Jag väste igen. Hanna: " *asgarv* Per kom och lyssna! Marie har tappat rösten! Två asgarv" Jag väser.

Börjar med kaffe på morgonen och får väl ta en kopp honungs-te sen.

Såg en läbbig dokumentär på tv igårkväll. Den handlade om en pojke i USA, tror han var 11 år nu och han såg ut som en bodybuilder. Dom visade bilder på honom när han bara var ett par år, redan då såg han ut som en bodybuilder! Jag tycker det är vidrigt, pojken har tränat och gått på diet sen han var två år! Stackars barn säger jag. Läs mer om honom här: aftonbladet

Känns som om det här kommer bli en tråkig dag, grått och regnigt ute, jag måste åka och handla, finns ingenting hemma, borde storhandla så jag kanske åker till Sala. Men det känns inge lockande när jag är så förkyld. Å andra sidan går dagen lite fortare då.
Just nu sitter jag och kollar om man kan köpa kärleksorden till kylskåps-poesin billigt nånstans. På www. kylskåpspoesi.com finns det, men ganska dyrt där.
Smurfar vidare så skriver jag mer sen...


Det är faktiskt lite synd om mig.....

.......jag är sjuk.....jätteförkyld....men jag vet inte om jag har feber, termometern fick jag offra till kalvarna när dom var sjuka....
Har inte gjort ett vettigt handtag idag förutom lagat mat, potatisgratäng och pannbiff.
Gjorde en blogg-layout till svärmor Eva också, kul att pussla ihop en layout till nån annan. Vill göra om min också men hittar ingen inspiration.
Annars har jag mest ugglat runt i stora lurviga tofflor och frysit hela dagen. Barnen har varit ute och lekt och åkt kickboard på verandan. Alfred är också förkyld, riktigt söt under näsan.
Nu sitter barnen och tittar på bolibompa, jag ska passa på att gå ut och mata kalvarna medans.
Hoppas det är något bra på tv sen ikväll. Jeff jobbar och jag vet inte när han slutar, det vet han inte ens själv, trist.
Tjohej så länge

Kalvarna skulle få komma ut idag.....

Idag har Jeffs mamma, pappa och bror varit här och hjälpt till att sätta upp elstängsel så att våra 15 kalvar kan börja gå ut. När stängslet äntligen var klart kliade det i fingrarna efter att få släppa ut dom från lösdriften.
Det tog ett tag att få ut dom, dom var ganska fega men när dom väl var ute så skuttade dom runt, några nosade på eltråden och fick sig en smäll och sprang bort därifrån och en........sprang igenom staketet och hamnade på fel sida. Jeffs bror lyckades fånga den i svansen och jag fick på honom grimma, kalven alltså ;) Medans vi skulle leda tillbaka honom så lyckades tydligen fler ta sig ut, men dom kom tillbaka in igen, så det var bara att fösa in alla 15 odjur i lösdriften och stänga in dom igen. Tydligen var det fel på jorden så att strömmen blev för svag.
Jeff är ute nu och ska ordna upp det för nu står kalvarna och muar och tutar och vill gå ut igen.
   
Kalvarna ut...................kalvarna in.............

Undrar om man vågar sova sen när dom är ute igen, kul att få 15 kalvar på rymmen........

Ellen och Blomma

Ellen och Blomma

Knäppte ett fin kort på Ellen med vår lilla kattunge Blomma

från kylskåpet

från kylskåpet
Lallar runt och gör just ingenting vettigt.....hamnar titt som tätt framför kylskåpet för att utveckla mina poetiska talanger....

Ny morgon....

rackarns vad trött jag är.
Igår efter frukosten åkte jag och barnen över till en kompis och fikade. Vi blev där fram till lunch, hennes äldsta är jämngamal med Alfred och barnen lekte jättebra. Hennes sida hittar du här.
Städade lite hemma på eftermiddagen kvällen, gjorde fint med mycket ljus i vardagsrummet, en av höstens fördelar att det blir mysigare inne. Jeff kom hem i skaplig tid. Två kompisar till honom kom över varav en som jag varit telefonkompis med hela eftermiddagen och försökt hjälpa honom att få träffa en viss tjej. Lyckades inte den här kvällen, hon svarade inte i telefon, men jag ska försöka nå henne idag med och arrangera så att dom får träffas för det är mycket romantiska saker på gång.......så jag blir rörd faktiskt.......

Hursom helst så hann klockan bli ett innan vi kom i säng, båda barnen sov hela natten, Jeff har precis åkt och jobbat och jag ska duka fram frukost.
Tjohej!

Gomorgon.....

....trött trött trött......har sovit jättedåligt, mer förkyld idag. Tänkte jag skulle få sova ut lite nu på morgonen men barnen stojade så så det var ingen ide.

Jag har förresten lagt märke till en fönstertittare utanför kontorsfönstret.....en mycket otrevlig prick som suttit och sneglat en hel sommar......spindeln i fråga är den största jag sett. Han sitter på utsidan av fönsterglaset och jag på insidan.
spindel

Verkar bli fint väder idag, undrar vad man ska hitta på sen?


Foton jag redigerat i Photoshop


Jag och Ellen

Jag och Alfred

Ellen med plastkusinerna
Marika och Mikaela

Jag och Alfred

Ellen och Marika

Ellen och Alfred
Alfred som bebis
Alfred bebis


Idag.....

........fick jag mitt kylskåpspoesi med posten som jag beställt från Tradera för 35 kronor. Billigt mot vad det kostar i affärerna tycker jag, sprillans nytt var det också! Det höll inte bara mig sysselsatt på förmiddagen utan även barn och katt!
Barnen och katten Åke har poesistund

Riktigt skoj att pussla med, sorterar man ut dom mindre barnvänliga orden så är det nog bra bokstavsträning för barnen också.

Ute är det nästan storm, eftersom det var regn igår så blev Jeff ledig idag. Vi åkte till Sala så att barnen skulle få leka i den jättestora lekparken, verkligen uppskattat av barnen.....av oss vuxna med.....

*klipp*

Kväll.....äntligen, jag är trött, börjar bli förkyld och har fått ont i halsen som bara blivit värre under eftermiddagen. Barnen har precis somnat. Ellen har tjatat på mig hela kvällen att jag sätta mig och virka. Jag lärde mig virka av en kompis i helgen och när Ellen såg vad jag gjorde så ville hon att jag skulle virka en poncho till henne. Kan väl inte vara så svårt tänkte jag övermodigt och lovade henne det.....ajajaj.....där tog jag mig nog vatten över huvudet......har letat på nätet efter något mönster men hittar inget jag tycker är fint. Så nu har jag börjat virka lite större blommor i gammelrosa garn, tanken är att jag ska göra så många att jag kan virka ihop dom på något vis. Men det lär ju ta ett tag......dessutom känns det som lite tantvarning att virka. Men det var faktiskt kul.

Nu ska jag smurfa runt lite på tradera och sen sätta mig i soffan och hoppas på att Idol börjar snart.

Så ska även jag bli lite som alla andra......

.........och börja blogga.....
Verkar lite krångligt det här med att fixa designen på bloggen som jag vill ha den.....får väl pula lite ett tag med det.....
Mina gamla dagboksinlägg ska om allting funkar även finnas med här :o)

gamla dagboken

3 september: hamnat på en ödegård med hundratals ankor och hittat massor med guldfynd i skogen.....

I förrgår träffade jag en kompis inne i stan på eftermiddagen. Vi strosa lite i affärer, jag som kände mig lätt desperat efter att mina jeans spruckit och efter misslyckade lagningsförsök provade en massa jeans. Tänk att det är så svårt att hitta i rätt storlek! Hade inte råd att köpa dyra typ Lee, fast dom finns i min storlek, hitade ett par av en lite annorlunda modell på Vero Moda för 299;-. Dom fanns i storlek 25 som minst, men eftersom dom inte kostade så mycket tyckte jag det var värt att köpa dom och sy in själv.

31 augusti: Stort hål i favvo-jeansen och en sida som ser olika ut i olika webbläsare.....

Den här veckan med barnen har varit intensiv men härlig, vi har gjort lite allt möjligt. Igår var vi in till stan och hälsade på en kompis till mig, vi var och handlade lite på Bauhaus och bestämde oss för att åka med barnen till lekhuset Nickis när vi handlat klart. När jag sätter mig i bilen för att åka dit så känner jag hur jeansen spricker i rumpan......stort hål......mellan bakfickorna.....så jag gick runt på Nickis och Coop + Rusta och visade halva baken....

Idag åkte vi också in till stan till min kompis, precis där hon bor så ligger det en slags antik/loppmarknad, jag har aldrig sett nåt liknande, det är antika saker travade högt och lågt, fina saker blandat med krafs, man kunde bara ta sig fram i sidled så man inte skulle välta något. Helt otroligt att barnen grejade att gå där och hålla fingrarna i styr! Hittade en massa fina saker men var snål och köpte inget. Eftersom barnens pappavecka börjar idag och han jobbar inne i stan så lämnade jag ungarna till honom vid hans jobb när han slutade. Kramade barnen och sa att det skulle bli tråkigt hemma utan dom, Alfred lovade att jag och Jeff skulle få leka på hans rum med hans traktorer om vi ville ;o)

När jag kom hem på kvällen så stod det en bil hemma på gården. Det var dom som hade tingat den svarta kattungen som ville hämta den nu istället för i helgen, eftersom dom inte hade mitt mobilnummer så chansade dom och väntade på att jag skulle komma hem. Så nu är det en kattunge mindre och nästa flyttar i helgen. Återstår bara att hitta hem år den tredje tjejen.

Laddade hem Firefox webbläsare idag för att se hur min sida ser ut i den. Menyraden ser inte ok ut i den och när jag nu ändrat så den funkar i Firefox så funkar den inte i Ie. Vad göra? Bygger nog en helt ny index.....efter jag har duschat.

Tjoflöjt!

24 augusti: Barnen är hemma! Känns mera mening med alla hushållssysslor nu, jag tar mig i kragen och får mer gjort. Alfred blev glad över förändringen i hans rum. När han skulle somna på kvällen låg han och tittade på sin stjärnor och sa:"mamma.....finns det riktiga stjärnor?"
Jag: "Ja det vet du väl" Alfred: "Var är dom då?" Jag: "man ser dom inte alltid men dom är uppe i himlen" Alfred: "Gunde är en stjärna........han är den där lila stjärnan  *pekar på en av stjärnorna*.......Gunde är hos mig nu när jag ska sova......." Jag fick nästan tårar i ögonen, Gunde är en katt jag hade när Alfred var liten, Gunde blev bara 5 månader och dog när Alfred inte ens var 2,5 år, Alfred älskade Gunde.

Ellen blev också glad över hennes nya saker, jag har köpt en liten pigtittare och lite olika pynt till hennes rum, hon sitter där och grejjar och gör sig fin.

Idag kommer en kompis över och hälsar på och sen tror jag att jag ska ta med barnen ut i skogen och titta efter svamp, kanske trattisarna har kommit nu.

*klipp*
Blev inge skogen idag. Vi satt och fikade hela dan och pratade medans barnen lekte.
Nu har jag precis bakat ihop en ny layout medan jag fyller på hårfärg i håret. Eftersom jag var så ljus innan verkar färgen bara ha runnit av sen jag färgade sist. Får se hur det blir nu.....

19 augusti: Ny layout.....ny hårfärg.....nytt hemma.....

Lagom tills barnen kommer hem har jag målat om rummet åt Alfred. Han hade ett blommigt rum innan, ljusblått nertill och rosablommigt upptill. Jag målade helt enkelt den blommiga tapeten vit och satte en ny bård, med Byggare Bob. På golvet låg det en ful orange och brun plastmatta som jag slitigt bort och under var det ett fint trägolv. Vilken förändring det blev! Hoppas han blir glad! Idag ska jag åka till IKEA och handla lite till både Alfreds och Ellens rum. Ellen har redan trägolv och jättefina tapeter, inga barnmotiv på men jättesöta ändå, ändå känner jag mig så orättvis när jag inte gör om hennes rum. Tänkte köpa lite grejjer på IKEA och piffa upp det med. Alfred har fått en taklampa därifrån som lyser med månar och stjärnor i olika färger på väggen och taket, jättemysig, det blir nog en lika till Ellen. Den lampan jag tänkt köpa till henne finns inte i Uppsala.

En av kattungarna har blivit tingade. Det var ett jättetrevligt par från Sigtuna här och tittade förra veckan. Dom valde en långhårig tjej och den ska heta Mio. Så nu är det två korthåriga som behöver en familj.

Igår var jag och en kompis och handlade i Sala. Jag köpte hårfärg, så nu är jag drastiskt förändrad......kan eventuellt sätta in ett kort på mig som mörkt rödhårig..... ;o) 


11 augusti: Blev inge av med countryfestivalen på min födelsedag, vi var hemma och tog det lungt med ett glas vin istället. Dagen efter, på lördagen var vi till min mamma och pappa. Jättemums med kräftor och kul att träffa mina bröder, jag har ju blivit faster för ett år sedan och inte träffat den lilla. Det är min äldre halvbror som fått barn. Vi kom hem vid tio-tiden på kvällen, var bara hem och lämnade bilen och sen begav vi oss till Skogsvallen, Barbados spelade. Dansade tills dom stängde och vaknade med träningsvärk....kul var det iallafall!

Nu i veckan har jag varit ut i skogen och plockat svamp, trodde inte mina ögon när jag hittade en hel skog full med Karl-Johan-svamp alldeles bakom knuten här! Ska åka över till en kompis ni på förmiddagen och plocka igen i regnet.

Kattungarna växer så det knakar, nu är dom små pälsbollar som knatar runt överallt, ännu ganska ostadiga på benen och såååå söta. Måste hitta hem åt dom tre jag inte ska behålla. Pratade med min lilla Ellen i telefon och hon sa att hon ville att missen vi ska behålla ska heta Blomma så så får det bli. Gud vad jag saknar barnen, så himla mycket......

Hej hopp, nu ska jag gå å se till kalvarna och sen åka te skogs!

4 augusti: Nu är det tomt här hemma..... i söndags var barnens pappa hit och hämtade barnen, jag har haft dom i tre veckor och nu ska han ha dom i tre veckor. Känns jobbigt. Vet inte hur jag ska klara av att vara utan dom så länge. Det är så kluvna känslor, samtidigt som det kan vara ganska skönt att vara barnledig så saknar jag dom så himla mycket.
Våran chaufför till lastbilen har gått och brutit lårbenet så nu får sambon köra lastbilen själv om dagarna. I tisdags åkte jag med, ganska kul att se alla villaområden runtikring stan dit han kör grus, där husen är jumbovräkiga och kostar x antal miljoner...
I dag ska jag åka in till stan och träffa min tvillingbror, vi ska handla lite presenter till mamsen och pappsen som har fyllt år och ev till oss själva eftersom vi fyller år i morgon. På lördag ska vi ha vår årliga födelsedags-kräftskiva hos mamma och pappa. Hua.....tänk att jag fyller 26 år.....är jag gammal nu, eller åtminstone vuxen? Känner mig inte vuxen...... I morgon ska jag och sambon på Country-festivalen i Furuvik. Det var många år sen jag var där så det ska bli skoj!

22 juli: Nu var det länge sen jag skrev igen. Har haft fullt upp hemma på gården. Åke har fått kattungar, fyra stycken. Hon kom in en kväll och jamade och hojtade. Jag förstod att det var dags och visade henne korgen. Så länge jag satt brevid med en hand  på henne låg hon där. Men så fort jag reste mig var hon efter mig, fick inte ens gå på toa utan att ha henne med mig. Klockan sju på kvällen började hennes värkar. Hon flämtade och jamade och efter midnatt gick jag och la mig eftersom inget verkade hända. Åke följde med upp i sovrummet och skulle absolut ligga under mitt täcke vid mina knäveck. Varmt var det och hon flämtade som en hund. Runt två vaknade jag av att hon morrade och hasade runt under täcket. Fiskade fram henne och la henne i korgen och plupp så kom första bebisen. Under två timmar födde hon fyra små, allt gick bra. Tre tjejer och en kille. Tjejerna är trefärgade, svarta med gul och vit svag marmorering och killen är svart med vit mustach. Idag är dom två veckor gamla och har precis börjat öppna ögonen. Vet ännu inte om dom blir långhåriga som Åke, men det verkar så.

Kalvarna har vi också haft fullt sjå med. För ett par veckor sedan fick flera stycken hosta och feber. Veterinären kom och konstaterade bakteriell lunginflammation. Det är tydligen vanligt på små förmedlingskalvar. Dom sjuka kalvarna fick flytta upp till boxar i stallet. Jag som har haft sprut-skräck fick lära mig att sätta kanyl på dom och ge antibiotika. Dom som vi hade i stallet blev väldigt tama, och speciellt en, nr 16, blev som en knähund. Han vill hela tiden bli kliad och gullad med. På fotosidan finns bilder på mig tillsammans med honom. Det är väl så har det inte får bli när man vet att dom ska gå till slakt, men han är ju helt oemotståndlig och kommer skuttandes fram till mig när jag går till kalvarna. Nu går alla kalvar i lösdriften igen och ska snart få börja gå ut i hagen. Eftersom jag är mån om att dom som blev tama ska fortsätta vara det även när dom går ute så brukar jag gå ner till dom och klia och borsta, det gör att fler och fler blir tama när dom ser att man inte är farlig. Men lilla 16 är min absoluta favorit. Eller som barnen säger; farbrorit, dom har missförstått vad det heter, sammasak med brännässlorna, barnen säger Bränn-vesslor....typ "Aj, mamma, Bränn-vesslan stack mig!"

30 juni: Oj oj oj, mycket som hänt sedan sist..... drar det i korta drag....; Lilla kattungen har fått flytta, dels för att Signe inte ville komma hem när den var här, och dels för att jag upptäckte att Åke ska ha kattungar, förra veckan blev hon helt plötsligt smällfet! Nu går jag och väntar spänt på att Åke ska föda, vill absolut vara hemma när det är dags....men hur ska man veta?

Kalvarna har kommit, dom kom igår och jag skulle ta emot dom och hjälpa till att få in dom i lösdriften. Hu....nervös var jag...Johanna kom hit och hälsade på och skulle hjälpa mig.Eftersom  kalvarna skulle komma på eftermiddagen så åkte vi till Heby på förmiddagen för jag skulle köpa gummistövlar, kunde ju behövas nu när jag ska ta hand om kalvarna. Hittade jättefina, blommiga stövlar som jag köpte, blev så förtjust i dom att dom fick hamna i layouten!
När kalvarna kom med lastbil på eftermiddagen blev jag lite förvånad, dom var ju inte stora och farliga utan små och rädda. Kan tänka mig vad han som körde djurbilen tänkte när lilla jag i rosa gummistövlar och Johanna skulle ta emot..... ;o)
Allt gick bra och foton finns under foto.

I midsommras hade vi fest hemma, min sambo Jeff fyllde 25 år precis på midsommar så det var folk här hela fredagen, fika på dagen, våra föräldrar kom då, Ellen och Alfred fick åka med min mamma och pappa hem och sova där. På midsommarkvällen hade vi grillfest och klarade oss nästan från regn, kom nån skur på kvällen men eftersom vi har tak på verandan kunde vi sitta ute hela kvällen. Jättetrevligt.

Idag ska jag och en kompis åka in till stan och gå i lite affärer.

18 juni, kväll/natt: Vi har varit på en jätteläcker restaurang! Saloon i Gävle. Vi åkte dit med två kompisar på kvällen. Inredningen är som en gammal westernkrog, jordnötsskal på golvet å allt, ja det går inte å beskriva. Vi fick ta med menyn hem, scannat in en del av den. Den var i form av jättegammal tidning. Men maten var dyr, fast supergod! I bakgrunden spelades countrymusik, ja det var riktigt coolt ställe. www.churchstreetsaloon.se18 juni: Jag är trött......och aningens bakfull. Johanna och Martin var hos oss igår. Johanna kom till mig på förmiddagen. Vi åkte till Gysinge och tittade, det var roligt att gå titta i dom gamla husen som är renoverade på gammalt vis. Man blir sugen på att måla och renovera hemma. Var på loppmarknad också, hittade såklart massor av fina saker men hade inga kontanter, bara kort och det tog dom inte. Måste åka dit igen nån dag. Lyckades med en snygg grej när jag skulle tanka, la tanklocket på taket och åkte, det ramlade såklart av och jag upptäckte inte det förrän det var försent. Gick in på en annan mack och skulle köpa ett nytt, tänkte att det skulle gå å köpa ett likadant så jag skulle slippa bekänna mitt misstag för Jeff, men dom ända tanklock som fanns var i plast och neongröna.....

På kvällen när Martin och Jeff kommit från jobbet grillade vi grillspett. Satt ute hela kvällen och åt och drack lite öl. När Martin och Johanna skulle åka hem släppte dom av oss hos några kompisar framme i samhället som hade lite hemmafest. Vi satt där en stund och pratade innan vi fick skjuts hem igen av en bekant. Det var trevligt men resultatet blev trött bakfylla idag....

16 juni: Sitter här med vackra fötter som fortfarande har en aning väldoft kvar av spa-badet I-gårkväll. Blev en lyckad kväll, jättefina produkter från Mary Kay, men dyrt. Skönt i alla fall att få pyssla om sig. Till råga på allt så blev tjejen som höll i partyt störtkär i kattbebisen John Deere, hon verkade kunna erbjuda honom ett bra hem så han fick följa med henne hem. Kvar blev lilla Selma, hon blev som ett litet plåster på mig efter hon blev ensam. Det var så kul igår, medans jag städade så lekte kattungarna med en papperstuss på köksgolvet. Min äldre katta Åke satt och tittade på en bit ifrån. Hon satt och följde papperstussen med blicken och tillslut kunde hon inte hålla sig längre utan sprang fram och tänkte vara med och leka, när hon stod mellan kattungarna så kom hon på att var ju sur och arg och tyckte inte ett dugg om dom....hon stod och funderade ett tag, tittade på mig och smög sen bort och satte sig och tvättade sig istället.....som om hon inte hade varit ett dugg intresserad.
Selma ska få bo kvar här, hon har gjort sig söt för min sambo och fick till och med sova i vår säng när jag antydde att hon satt själv nere i köket och jamade efter vi gått och lagt oss.

Idag var jag över till en kompis och fikade ute i solen. Hon var hundvakt åt sin grannes hund, typ papillonliknande. Hunden satt fast i en lina och kom och tittade på mig när jag parkerade. Sen satt vi och fikade och latade oss i ett par timmar. När jag skulle åka såg vi att jag hade parkerat med däcket på hundens lina så hunden hade bara ca 1 meter lina lös! Och inte sagt ett knyst! Stackars hund, typiskt mig, fick lite dåligt samvete....

Nu när jag åkte hem började det hopa sig mörka moln, hoppas det inte blir oväder, var ju så glad att solen kommit fram.

14 juni: Det är sommar! Har varit till doktorn med Alfred idag. Fick en läkartid för att undersöka varför hans näsa konstant snorar. Jag var orolig för allergi, Alfred fick ta blodprov och åka hem med diagnosen "troligtvis-små-barns-snor". Får hoppas att proverna bekräftar det. Ellen var ilsken som ett bi för att inte hon fick bli undersökt av doktorn och när Alfred fick ett klistermärke för att han var så duktig vid blodprovet försökte Ellen övertala sköterskan och tjata sig till ett blodprov hon också. Tack och lov blev det inget av med det. Jag kom ut från vårdcentralen med en unge som hade så ont i armen av plåstret (!) att han var tvungen att ha armen rakt ut från kroppen, och den andra ungen vrålandes och bitandes i min famn. Att få in henne i bilen var som att stoppa en bläckfisk i en nätkasse utan att något sticker ut. Väl hemma lugnade Ellen ner sig. Min kompis Mia och hennes två barn kom på besök på eftermiddagen. Jag hade inget fikabröd att bjuda på så jag bakade en påhittad rabarberpaj med kokos i. Mycket god faktiskt. Funderar på att göra en till i morgon när jag ska ha spa-party....som jag totalt hade glömt bort att jag bokat...kom på det igår efter jag gått och lagt mig och fick panik när jag insåg att jag ännu inte bjudit nån.
Imorse satt jag och ringde runt till mina vänner för att se efter vilka som ville komma med så kort varsel. Fick ihop tre stycken, mina barns farmor (fd svärmor), mina barns faster (fd svägerska) och mina barns farbrors sambo. Känns lite som en re-union av fd släkt....tycker om dom i allafall och det blir nog trevligt om än lite avigt. Istället för att sitta här vid datorn borde jag städa och torka golv och ve och fasa, fixa mina fötter men jag har tappat bort min fotfil. I spa-partyt ingår nämligen målning av tånaglar och mina fötter har inte sett mycket förutom strumpor och skor sen förra sommaren. Kanske sambon har sandpapper där ute någonstans? ....eller rivjärnet....synd att jag inte har ett gammalt hederligt rivjärn utan bara ett modernt med en hållare där man klämmer fast det som ska bearbetas....lägger det till morgondagens problem.
Kattbebisarna blir bara keligare och keligare och jätteduktiga att gå på lådan. Jag döpte tjejen till Selma och barnen döpte killen till John Deere....efter traktorn....dom funderade på Massey Fergusson först men insåg snart att det tog för lång tid att försöka stava sig igenom. John Deere var ju snäppet bättre. Se nya kort från idag i fotoalbumet!

13 juni, kväll: Måste bara skriva vad som hänt idag! När vi för några månader sedan flyttade in här på gården så fanns här tre vildkatter, eftersom vi redan hade två katter och jag inte tycker att det är rätt att ha halvvilda katter så har vi tänkt att ta bort dom, kanske låter grymt, men katter som inte går att komma nära och inte har nån ladugård med djur att gå in i har det inte bra. Nåväl, vi har inte lyckats fånga dom. Idag när jag och barnen gick ut för att leta mask till fiskarna så hittade vi två kattungar där kalvarna ska gå. Fångade upp dom och tog in dom. Uppskattar att dom kan vara 6-7 veckor. Dom äter själv och så. Just nu bor dom i köket, är redan keliga och busiga. Eftersom jag inte vill bidra till fler vildkatter här, så tänkte jag försöka hitta hem åt dom. Dom är ruskigt söta måste jag säga, skulle gärna behålla en själv....måste smöra för sambon..... Måste dessutom försöka ta itu med vildkatterna så det inte blir fler. Här är iallafall kort på dom:


 

13 juni: Överlevde festen i lördags, herregud vilken fin herrgård det var. Det bjöds på jättegod mat och dryck. Barnen hade vi lämnat hos min mamma och pappa på förmiddagen, det första barnen sa när vi kom dit var: -mamma, ska inte du åka hem nu.... då vet man att dom tycker om att sova där i alla fall! Det spöregnade hela lördagen, som tur var så var festen inne i ett stort partytält, dansade och hade kul hela kvällen. Vi var hemma vid tre-tiden på natten/morgonen. Hua vad jag mådde dåligt sen på söndagen.....efter vi hämtat ungarna gick dagen åt till att försöka laga mat och tycka synd om mig själv. På kvällen var jag lite piggare, passade på attt göra rent i akvariet och laga pumpen som läckte lite.....lagade den med silvertejp, börjar känna mig som McGywer (eller hur det nu stavas). När vi var ut på fyrisfestivalen så kom jag på fem minuter innan vi skulle åka att jag behövde lägga upp byxorna, och silvertejp på insidan funkade till det med! ;o) Händig är man....
Mina Rödciklider har ätit upp sina ägg, blev inga fiskbäbisar den här gången. Nästa gång kanske dom grejar det...ska bege mig ut och leta lite mask till firrarna så dom blir glade och kanske får lust att föröka sig igen ;o)


10 juni, eftermiddag: Tråkig trött dag, har spöregnat sen imorse....kikade in i akvariet för en stund sedan, funderade på om jag skulle byta vatten, då såg jag att två av mina Rödciklider höll på att lägga ägg. Skoj! Hoppas dom klarar av äggen så jag får yngel. Dom vaktar aggressivt iallafall. Se bilder här

10 Juni: Igår var det sommar.....varmt och skönt fast det som vanligt blåste mycket här hemma. Idag är det mulet och regn...trist. Nu är man arbetslös. Ganska skönt att vara hemma. Men man vet ju aldrig hur länge det varar. Under vår barnlediga vecka (barnen har varit hos sin pappa) så har vi åkt runt lite här och där och kikat. Vi har tittat ner i både Sala silvergruva och Falu Koppargruva. Varit i Enviken och tittat på stugan där jag och en kompis bodde på somrarna då vi var tonåringar, var kul att se att allt var sig likt, har inte varit där på 10 år. När vi ändå var i Enviken åkte vi vidare till Övertänger för att leta rätt på gården som min farfar växte upp på. Den var svår att hitta, jag fick fråga mig fram så tillslut såg vi den. Det blev en rejäl biltur den dagen, när vi åkte hem skulle vi åka över Horndal och Österfärnebo, det visade sig att hela vägen däremellan skulle byggas om så det tog sin lilla tid att köra på lösgrus i flera mil. Vi har även farit vid Färnebo Nationalpark, inte alls långt hemifrån, där finns ett utkikstorn, hur högt som helst! Jag som har sveriges svindel lyckades ta mig upp.... men hu vad det var läskigt. Stannade halvvägs och vrålade till Jeff att jag vägrade gå längre. Men tålamod.... till sist kröp jag på knäna i regnet uppför dom sista trapporna. Vilken utsikt det var! Hisnande men vackert. Man såg ut över Dalälven.
Hemma på gården är det ännu så länge lugn och ro..... men snart......kommer våra tjurar hit..... jag har inte bara svindel, jag har även ko-skräck. Undrar hur det ska gå det här! Har lyckats vänja mig vid tanken på att det kommer finnas tjurar 50 meter från det hus vi sover i, har till och med lärt mig köra traktorn så jag kan slänga in hö och sånt åt dom. Har dessutom förstått att dom är pyttesmå när dom kommer så dom inte har hunnit utvecklas till stora elaka monster...... men dom växer ju..........
Nu ska jag åka och lämna barnen på dagis. I morgon ska vi på en 50-årsfest på en stor gård, Jeff har jobbat där. Barnen ska sova hos mormor och morfar och jag ska vara fin och ordentlig så folk tycker att Jeff har hittat en okej-tjej.....


RSS 2.0