Onsdag

Nu har jag varit på inskrivning på mvc. Det känns liksom mer på riktigt då, Jeff följde med och barnmorskan tyckte det var jättebra. Jag fick ta en massa provor och prata lite om dom tidigare förlossningarna och hon skulle skriva en remiss om kejsarsnitt den här gången med. Efter det som hände Ellen så törs jag fortfarande inte föda som vanligt. Eftersom jag fick snitt med Alfred så hoppas jag att det inte blir några problem nu.

Magen växer som sjutton, jag är bara i vecka tio men det är redan svårt att dölja att jag är gravid så vida jag inte har tjocka pösiga tröjor, men det är inte riktigt min stil.....ska börja kolla efter mammabyxor också, får inte igen mina vanliga. Tänk så fort jag blev tjock den här gången......undrar hur det skulle bli om vi skulle ha ännu ett till barn....Signe

Signe


Åkes kattunge Blomma

Åkes kattunge Blomma


Gjorde ultraljud igår

Igår var det dags för ultraljud igen, jag var riktigt nervös, tänk om det var något fel på bebisen ändå, eller tänk om det trots allt var tvillingar.
Men allt såg bra ut sa doktorn, den lilla ärtan har vuxit bra ocg såg ut som den skulle, jag fick ett kort med mig hem men man ser ju mest en liten boll. Kul att ha ändå!

I söndags var vi till Gävle och badade med barnen på äventyrsbadet Tropicanaland. Det var jättkul, barnen var såå duktiga trots att dom aldrig badat i badhus och ännu mindre äventyrsbad förrut! Det kommer vi göra fler gånger.

Annars traskar allt på som vanligt, jag är lite rundare än vanligt och lite mer sugen på konstiga saker, tex kräftor, gud så gott! Har ännu inte fått sambon på att gå med på en liten privat kräftskiva men färdiga kräftskivor har vi frossat i! Mmmmmm......

Om drygt två veckor är det dags för ett till ultraljud, jag följs upp noggrant tydligen, hoppas på en tydligare bild då!
...................................................

ul v 9


Blä vad jag känner mig ruggig och gnällig....

Jag är så frusen hela tiden, inge roligt. Nu är det ju inte lika många minusgrader som det varit dom senaste dagarna, men nog så kallt ändå.
Igår var jag och barnen hem till en kompis och fikade och barnen fick åka pulka efter skoter. Det tyckte dom var roligt. Men det blev ingen lång tur eftersom det var över 15 minus.
Fick en bok jag beställt på tradera i´dag, "Ett barn blir till" av Lennart Nilsson. Nog för att jag uppenbarligen redan vet hur ett barn blir till men det är kul att läsa om hur bebisen växer.
Det är lite jobbigt eftersom min mage redan är jäääättestor, får inte på mig jeansen och har svårt att knäppa andra byxor. Känns inte riktigt normalt så här tidigt men man blir tydligen större och större för varje graviditet.  Fick dessutom veta på förra ultraljudet att det finns en till fostersäck, brevid den som bebisin ligger i och den är lika stor, men tom. Doktorn sa att min livmoder därför är nästan dubbelt så stor som den annars borde vara i vecka 8.
Så jag går runt här hemma och fryser och ser lönnfet ut........

En svinkall morgon........

Hu vad det är kallt idag, 16 minus! Jag hade lovat att fodra hästarna så det var bara att pallra sig ut i kylan. För en gångs skull så sov jag ända till nio UTAN att ha vaknat vid fem sex av att behöva gå på toaletten, det är ett av dom besvärliga graviditetstecknerna , man är kissnödig i stort sett hela tiden, men tydligen framförallt när man vill sova! Fast om jag inte minns fel så går det över en period (för att sedan komma tillbaka med dubbel effekt).....
Idag ska jag ringa till Mvc och få en tid för inskrivning, har dragit på det ganska länge ifall det skulle ha gått snett....


Nu var det länge sedan.....

Ungefär två månader sen jag sist skrev.
Det har varit två mycket jobbiga månader där en hel del har hänt och jag har inte mått nå vidare.
Jag blev nämligen gravid och det slutade i ett tidigt men mycket jobbigt missfall eftersom jag och min sambo såg fram emot ett till barn.
Kort tid efter missfallet blev jag märkligt nog gravid igen och är det fortfarande i skrivande stund.

Jag är i vecka 8 och efter en del koller på sjukhuset verkar det gå bra den här gåmgen. Var på ultraljud för en vecka sedan och såg då ett litet foster med ett hjärta som slog. Kunde andas ut litegrann men jag är fortfarande orolig att nåt ska gå snett. Jag får inte anstränga mig, inte lyfta tungt eller bära barnen och inte stressa pga risken för blödningar och missfall.
Därför är min värld just nu till och från ganska upp och ned. Jag ska in på ett till ul om en vecka och hoppas att allt är bra då.
Går allt som det ska så blir det en liten augustibebis!
Jag ska försöka att hålla sidan lite mer uppdaterad nu och kanske fylla på med lite fler sidor.RSS 2.0