Nyss hemkommen!

Si så där ja, nyss hemkommen från majbrasan. Vi åkte till vår "lokala brasa" som brann ett stenkast härifrån. Loke var djuuupt imponerad och Ellen och Alfred hittade kompisar som dom lekte med.
Själv kände jag mig mer eller mindre bortkommen, vi känner lixom inga grannar. En tjej trodde jag mig känna igen, vi har bloggpratat lite men aldrig pratat irl. Jag tog mod till mig och gick och frågade om inte hon var HON. Jajemen, strike, jag har givetvis rätt.
Så konstigt det blir att träffa någon i verkligheten som man bara datorpratat med! Och vi bor i princip grannar i en byhåla som knappt kan kallas by!
Hon var hur som helst lättsam och hur trevlig som helst! Hälsar till dig här Linda :o)

Nu sover alla barnen, hundarna går och morrar lite oroligt över de ljud som fyrverkerierna i närheten åstadkommer och mannen åkte en sväng till en kompis.

Hoppas ni har haft en trevlig Valborgsmässoafton!

Nu drar vi!

Nu drar vi! Mot brasan, men det blir grannbrasan istället för Gysingebrasan, jag räknar till tio fram och tillbaka för att lugna ner mitt stressade humör...

Hoppas ni får en trevlig kväll!

Kramar till alla mina läsare!

Hinner inte till brasan

Jag är upprörd över diverse småsaker, jag är stressad, vi kommer inte hinna till brasan, jag kan inte påverka det heller förrän mannen kommit hem från ko-jakten. Jag kan bara vänta.
Jag tror jag gör en egen brasa, flyger till blåkulla och söker efter andra irriterade häxor.

image427

Våldtäkt, vem fick skylla sig själv?

Jag sitter och läser artiklarna på Aftonbladet som handlar om Amnestys undersökning hurvida tjejer får "skylla sig själva" om de blir våldtagna. Det är skrämmande att läsa. (Läs här, och här, och här)
Drygt 20% av de tillfrågade i undersökningen tycker att kvinnan har ett ansvar om hon klär sig eller beter sig utmanande till exempel.
Hur ser de som tycker det på en våldtäktsman undrar jag? Innebär det att vilken man som helst faktiskt kan bli en våldtäktsman när han ser en kvinna/tjej klädd i utmanande kläder? En våldtäkts man är alltså inte en våldtäktsman utan vem som helst, det beror på kvinnan och omständigheterna?
Jag vägrar tro att vilken kille som helst rätt var det är får för sig att våldta en tjej bara för att hon har tajta urringade kläder.
Dessutom begås de flesta våldtäkterna i det egna hemmet, alltså inte som ett överfall i en park en mörk natt. Vilket ansvar ligger hos kvinnan då?
I media fokuseras det mest på överfallen och de som sker i det egna hemmet får lite uppmärksamhet, även hos polisen. "Om det var så illa hemma, varför lämnade hon då inte honom?"

En våldtäksman är ALLTID en våldtäktsman, oavsett om kvinnan tjejen är snygg, ful, full, nykter, drogad, ung, gammal, sover eller sitter iklädd negligé i en park på natten.
Det är våldtäktsmannen som har sjukliga drifter och ett farligt maktbegär. INGEN normal kille spelar ut sina begär i verkligheten på grund av en kvinnas klädsel.
INGEN normal man utnyttjar sin sambos/frus/flickväns tillit och maktmissbrukar och våldtar hennes kropp.
Det finns INGA förmildrande omständigheter. Det är skrämmande att svenska rättsväsendet gör så lite för offren, och blundar för sådant som sker i de svenska hemmen, just bara för att brottet begåtts där.
En villaidyll med välklippt gräsmatta med rosenrabatter och handmålad brevlåda i trä vid vägen, där kan väl inga våldsbrott begås?
Eller...?

Inatt kommer det säkerligen att inträffa våldtäkter och våldtäktsförsök i parker och mörka gränder. Men de allra flesta kommer att ske i de svenska hemmen, par emellan, när alla vänner gått hem......tänk på det.

Vem fick skylla sig själv?


Jag ser nu när jag läser min egen text att min upprördhet kan få det att låta som om detta är något jag tvingas utstå själv.
Så är det absolut inte, men jag har, som så många andra, varit i denna sjuka situation för länge sedan, det sätter sina spår och gör att man reagerar, väldigt starkt.

Pang-Pang-Lucky-Loke

Medan stora barnen städade sina rum åkte jag och Loke en snabbis till affären. Loke är en stor pojke nu, han går själv, heeeela vägen från bilen och in i affären. Som vanligt är jag lite lätt stressad och fösöker få mitt lilla barn att öka stegen i affären. Jag noterar att pensionärer och andra handlare kommenterar min lilla lintott mer än vanligt. Jag synar pojken noga och förstår varför det blev så många blickar.
Med sig från bilen har Loke en plastpistol som den bortskämda lilla ungen lyckats tjata sig till med illrött ansikte och krokodiltårar när vi var hos Mia igår! Loke går alltså runt med pistolen i affären.
Han vägrar släppa och får således ha den kvar i handen.
Direkt efter mataffären går vi till bolaget. Trångt och mycket folk. Vi har ett gammaldags bolag där man beställer över disk.
Jag försöker få Loke att inte vifta så mycket med plastpistolen. Det resulterar i att Loke blir sur och vill inte längre bära pistolen. Han försöker ge bort den till mig istället men jag hävdar bestämt att har han dragit med sig eländet så får han fortsätta bära. Jag har varken handväska eller stora fickor att ta den i. Skulle jag knöka ner den i jeansfickan skulle det se betydligt mer illa ut än om Loke höll i den.
Rätt var det är öppnas dörren till bolaget och en väktare springer in och har nästan omkull mig.
Förskräckt drar jag Loke närmare mig och tittar med stora ögon in där väktaren försvann, dit där bara personalen får gå. Allt verkar lungt.....
Det blir min tur i kön, jag handlar det jag ska ha och går ut med Pang-pang-Lucky-Loke.
Precis när jag kommer ut kommer det en annan väktarbil från ett annat bolag i full fart och parkerar. Väktaren hastar in... förmodligen ska han bara handla, det är ju i alla fall Valborg....
Jag mutar Loke med "glass-när-vi-kommer-hem-tricket" och skyndar till bilen.
image425

image426

Nyduschad

Vad svårt det var att fixa håret när man inte är van att ha just någon frisyr! Men det är roligt! Jag känner mig lite som en punkare ;o)
image424
Väntar på att Loke-bebis ska vakna, sen ska jag åka och handla. Dom stora barnen har rumsarrest....efter ett mycket förbjudet hyss har jag sträng som jag är beordrat dom att städa sina rum utan flams och dom får inte göra något roligt innan det är gjort.
Dom försöker med allt, på förmiddagen smög båda ut och hoppades att jag inte skulle märka det.....jag hoppas för deras skulla att dom gör det dom ska nu. Att dom inte kan tänka att det är bäst att se till att bli klar illa kvickt så kan dom göra vad dom vill sen!?
Det verkar inte som jag behöver jaga kor, jag har inte hört något än, dom kanske fixar det själva.
Min rock-ponny-top ska jag försöka bli klar med idag också hade jag tänkt!

ko-blogg

Nyss inkommen från djuren. Som vanligt knäpper jag massor med kort, speciellt när jag ger de lurviga vatten. Idag var dom minsann på bråkhumör. Dom stångade varandra så det bara tjongade! Det är fascinerande att se vilken kontroll dom har på sina hornspetsar. Dom vet på millimetern var dom har hornen!
image423
Nu ska jag passa på att kila in i duschen medan Loke sover. Eventuellt måste jag åka dit där mannen jobbar, det är visst kor på vift....BIG time......
Jag vet av egen erfarenhet att det inte är nå roligt....

Grattis Kungen!

Man ska inte glömma bort heller att förutom att det är Valborg, så fyller vår Kung år!
Många tycker att Kungen är en onödig, kostsam man..... Jag tycker att kungen är rolig, jag blir glad bara jag ser honom som hastigast på TV.
Han är ett praktexempel på männsklighet :o)
Jag och mannen inbillade oss en gång att vi såg Kungen, i en blå Ferrarri i Horndal. Han körde i en hej-dundrande fart så det var svårt att se med säkerhet, men vi vill gärna tro att det var han!
Plötsligt känner jag ett stort behöv av att köpa mig en massa svenska skvallertidnigar, jag har sett på omslagen att det står mycket om kungafamiljen där. Jag har köpt skvallertidningar två gånger i hela mitt liv och skämdes då när jag köpte dom, ungefär som det skulle vara någon riktigt snuskig tidning jag köpt.
Varje artikel jag ser om kungen som avslöjar att han är mänsklig, djurvän, scout etc, gör mig lite varm i kroppen. Victoria kommer nog att få svårt att ta över sin fars roll....
Grattis Kungen!


Även Whitney Houston har gjort en "kungen" läste jag i Aftonbladet... men det är att häda att jämföra henne med vår Kung!

God Morgon!

God morgon alla!
Det är precis som det ska vara på sista april, grått mulet, kommer säkert att bli regn senare under dagen. Jag hade velat ligga kvar i sängen och sova tills det blev juni och riktig sommar.
image422
Idag är det forsränning i Uppsala, det var åratal sen jag såg den, och det blir antagligen inget av med att åka in idag heller. Men det hade varit kul.
Mannen jobbar och man vet aldrig när han slutar på kvällen.
När jag gick i skolan så var man inte ledig på Valborg, men nu för tiden är man tydligen det.
Är ni lediga idag eller jobbar ni som vanligt?

Förslag?

Nu har jag suttit och målat på min rock-ponny-top. Jag köpte nya penslar idag som var kanonbra!
Jag är fortfarande inte färdig, men det blev så skumt ljus så här på kvällen så jag fick ge mig.
Jag tänkte måla några bakgrundsdetaljer men har inte bestämt vad än.
Har ni nå förslag?


Bli kommentar 1313 och VINN!

Valborg!

I morgon är det Valborg! Jag har inte ens tänkt på att det är det förrän nu! Man har ju inte samma nedräkning som när man var en vilt festade tonåring ;o)
Vad ska ni göra på Valborg?
Vi kommer troligtvis åka till Gysinge på kvällen och se på brasa och fyrverkerier.
image420
Solen har lyst hela dagen nu, men just hemma hos oss så är det storm, det blåser rent ut sagt satan! Trist för det är inge skönt att sitta ute då. Jag som har marinerat kyckling som ska grillas!

Inlåst

Varje dag blir man påmind om vilka fruktansvärda människor det finns. Jag har suttit och läst igenom alla artiklar om Elisabeth Fritzl som suttit inlåst i en källare sen 1984, inlåst av sin egen pappa i hans eget hem. Och dessutom fött 7 barn som han var pappa till! Jag förstår inte hur en människa kan vara så grym??
Jag förstår inte heller hur Elisabeths mamma kan ha varit helt ovetandes!? Det är så fruktansvärt så helst vill man bara hålla för öronen och blunda!

Bland vitsippor

image415

   

Hej då mamma

Lilla Loke har blivit riktigt kaxig han. Han är minsann så stor nu så att han ska verkligen inte ha hakklapp, sitta i barnmatstol och allra minst i kundvagnen i affären! Han brukar vara duktig och snällt gå efter mig när vi handlar men inte idag inte, När jag ropade åt honom att komma ruskade han bestämt på huvudet och höll upp handen i ett stopptecken. -Då går mamma, sa jag.
Då vinkar Loke hejdå och tittar sen åt ett annat håll.
Det tog längre tid än vanligt att handla kan jag säga!


Efter handlingen åkte vi till busshållsplatsen och väntade på Ellen och Alfred. Vi var där så tidigt så jag tog ut Loke ur bilen så han fick springa runt i skogen bland alla vitsippor, lägger upp bilder på det strax!

Ny header...

men jag vet inte......ska nog ändra lite när jag får tid, nu ska här plockas och fixas med lunch!

C U!

Ap-sökning

Nu har jag dessutom gjort ansträngningar för att försöka hitta den där apan jag aldrig köpte på marknaden. Jag vet inte riktigt hur jag ska googla, söker man på apans alla attribut kanske man får många oönskade träffar....
Jag har inte hittat någon likadan apa alls, det närmaste jag har kommit är denna, på tradera.....men den hade ju inte samma konstnärliga klang!

Sätt fart! ;o)

Vad larvig man är när man är nyklippt! Man kan inte låta bli att stanna till vid spegeln och fixa lite, ändra och prova hur man kan göra med den nya frisyren!
Jag är förövrigt värre med hostan idag, det känns som jag får andnöd efter varje hostattack! Dessutom sitter det fast någon slags klor-lik badhuslukt i näsan och kaffet smakar ungefär så.
Så se till att kommentera på så jag kan få skicka iväg min förkylningsbacill till den som skickar ur sig kommentar 1313! Inte så långt kvar nu ;o)

Mini-ägg

Haha, igår när jag och barnen fikade hos deras kompis så fick jag förresten se hur en slags äggtransportör fungerar! Jag är mycket fascinerad av löpande-bandmaskiner. Hönorna värper ägg i reden inne i hönshuset, sen trillar äggen ner på ett transportband, forslas ut i ett äggrum, där plockas ägg som är defekta eller försmå bort (för hand), sen paketeras dom på äggkartor.

Jag fick med några miniägg hem, så söta små ägg!
Jag undrade lite försiktigt om det möjligtvis kunde bli små minikycklingar från dom äggen, men det kunde det inte.
Annars hade ju det varit något, jag som är mer eller mindre besatt av minidjur!

Nyklippt!

Min dator ville inte samarbeta med mig, men nu verkar den funka ok igen!
Jag var alltså och klippte mig igår. Det är så ytterst sällan som jag klipper mig och gör någon frisyr så jag var riktigt nervös! Jag brukar skämmas för att jag misshandlat mitt hår så mycket med färgningar och blekningar.
Linn som klippte mig var jätteduktig, hon förstod precis hur jag ville ha det! Först blekte hon lite slingor, vi gjorde inte så många eftersom det var tveksamt om det skulle gå att bleka. Jag hade så mycket färg i innan, men det gick jättebra!
 
Sen klippte hon upp och tunade ur men behöll lägder i underhåret. jag är mycket nöjd!


Nu ryker mitt hår!

Kastar in lite foton från Svart-sjuke-Lokes lek med en 9-månadersbebis!
  

Nu ska jag åka och klippa mig!
Skriver mer när jag kommer hem!

Snuskgubben 2

Jag skulle bara åka och tanka men det blev ett spontant besök hos bekanta också. Deras barn leker så bra ihop med mina så det var så trevligt så!
Passade på att läsa lokaltidningen där också, där stod det om mannen jag skrev om i tidigare inlägget. Läskigt...

Det ska tydligen vara en äldre man i en röd liten bil.
Ni som bor här i närheten, håll uppsikt över era barn!

Snuskgubbe...

Snart dags att åka och hämta barnen vid bussen, jag har lite panik över det, jag måste vara där innan bussen kommer nu. Det åker tydligen runt en man/gubbe/snuskpelle här i krokarna och försöker locka med sig barn i bilen. Det har gått ut brev om det från en del grannskolor och han har även setts i våra trakter. Tydligen så är han anmäld för ofredande ett par gånger. Usch, jag mår illa och blir kall av oro när jag hör sånt!
Tänk om man skulle komma lite för sent och hämta barnen en dag, och då är det kört!
Jag har en kvart kvar tills jag måste åka, det tar bara runt 2 minuter till bussen men ag står hellre en kvart innan och väntar för säkerhets skull!

Jag hoppas verkligen att bensinen i bilen räcker till närmsta mack nu, det var ju slut på bensin på macken när ag skulle tanka igår!

Morgonfoton

Efter den nyttigaste frukost jag ätit på åratal (ni som säger att jag ska äta mer frukt, kolla nu) så gjorde jag och Loke oss i ordning för att gå ut och sätta fart med morgonlagården.
Loke är lite smått förbryllad, han har en jacka som man kan göra om till väst och när jag sa att vi skulle klä på oss och gå ut, hämtade han ärmarna till jackan och fick på sig dom! Det är väl jättesmidigt att även dom kommer till användning ;o)
Det känns att våren är här nu, fast det är mulet så är det varmt i luften. Rabarberna har vuxit riktigt fort också!
   

The winner is....

Det var inte lätt att välja en vinnare till tävlingen om armbandet. Det var så svårt så att jag ordnade en slumpgenarator. Eller rättare sagt, jag skrev upp deltagarnas namn och lottade!
image313
Vinnaren är Jenny, med motiveringen: "Kvinnligt är att Att vara listig vad än som händer när än de händer hur mycke vi än har att göra så fixar vi alltid ett sätt att lösa det på Okvinnligt att vara ovårdad."
Grattis Jenny! Maila din adress till mig så skickar jag armbandet! Min mail finner du nästan överst i menyn!
Ni som inte vann, häng inte läpp ör det, det kommer fler tävlingar, dessutom så vinner ju kommentar 1313 min förkylningsbacillusk ;o)

Tipsa!

Förresten, är det någon som kan tipsa om någon sida där man kan titta på bilder på olika frisyrer, så man har några önskemål att komma med ikväll?
Mitt hår är ju våg-lock-krusigt och oftast osams med mig.....

God Morgon!

Så var det måndag igen. Förkylningen är lite bättre nu, barnen hostar en del fortfarande men får åka till skolan i alla fall, hosta kan ju sitta kvar i evigheter.
Idag ska jag åka till färgaffären och skaffa en ny pensel så att jag kan måla klart topen som jag började på. Om jag ens kommer till affären med min bil, det är totaltomt på soppa i den märkte jag igår när jag var och handlade på kvällen.
När jag svängde in på macken för att tanka satt den en liten käck lapp där om att det var slut på bensin...
Grreat! Vi har bara en mack....hoppas jag inte kör soppatorsk idag, det skulle kännas jobbigt...
Ikväll ska jag klippa håret! Jag är riktigt nervös över det, jag har inte klippt mig på megalänge, jag sköms över det och vågar inte gå till frisören.
Det är min kompis Mias sambos dotter som går frisörutbildning som ska klippa mig.

Vad ska ni göra idag?

Skynda skynda, 20 minuter kvar!

Om tjugo minuter avslutas tävlingen om detta armband, klicka på bilden om du vill vara med!
image313

Nybadad....

image397

Notiser

Jag har suttit och bläddrat i den gamla boken vi köpte, man kan hitta en hel del märkvärdigt och intressant där!
De här två notiserna är från början av 1900-talet!
image393image395
Den sista tyckte jag lät rätt skojig, jag kan se framför mig den syn som tipsaren kan ha sett, sorkar som sitter och spisar kräftor! Det låter mysigt att ha kräftskiva vid åkanten!  Säkerligen hade sorkarna både nubbe och levande ljus!

Den övre notisen bevisar väl att det var bättre förr!

*Var med och tävla om armbandet jag lottar ut här* (avslutas i kväll)

*Bli kommentar 1313 och VINN!*

Målar...

Längre än så här kom jag inte med min målning idag, min konturpensel är spårlöst borta. Jag hoppas den kommer fram snart annars får jag åka till färgaffären och skaffa mig en ny sådan. Typiskt när jag hade lust att måla...

Jag försökte dra konturer med en annan pensel men den var alldeles för mjuk.

Åldersnoja

Rollatorn jag "provade" på loppisen fick mig att inse vad fort tiden går, jisses, det är egentligen skrämmande! Jag borde inse redan nu att Loke egentligen inte är en bebis längre, det förnekar jag dagligen. Rätt var det är så står det en rollator brevid sängen när jag vaknar....på riktigt.....
Barnen kommer snart vara tonåringar, Ellen kommer flirta hej vilt med killar som har körkort och Alfred kommer åka moppe och hamna i målbrottet.
Det är svårt att bara acceptera att ett år nu för tiden går i rasande fart!

Uttdrag från min gamla blogg om min åldersnojja:
" Senaste tiden har det ofta slagit mig att "herre gud vad gamla många artister och skådespelare har blivit!"
Jag blir nästan chockad när jag inser att hur mycket till exempel Rolf Lassgård och Magnus Uggla har åldrats. Eller Martin Timell! Jag kommer ihåg när han och Cissi Elvin ledde "Bullen".
 

Eller alla barnskådisar som helt plötsligt är vuxna! Som tvillingarna Olsen som var med i Huset Fullt när dom var små, jag älskade den Tv-serien.
Sen inser jag att det är inte dom som plötsligt har åldrats och blivit vuxna eller gamla, det är jag som inte hinner med mina egna år!
Helt plötsligt är jag nästan trettio, men betraktar andra "i trettioårsåldern" som betydligt äldre en mig själv. Skulle jag höra någon beskriva mig som en "kvinna i trettioårs-åldern" skulle jag spontant bara skratta, "kvinna" "trettioårsåldern".......för att sen iskall i kroppen inse att jag faktiskt ÄR i trettioårsålder! Jag brukar förvånat kommentera unga nya stjärnor och tycka att dom måste vara väldigt målinriktade och driftiga som har kommit så långt i sin karriär när dom till och med är yngre än vad jag är!
Jag får säga åt min ålderförnekande hjärna på skarpen; "Face it Marie! Du är ingen UNGDOM! Alla trendstjärnor ÄR yngre än dig!"
Direkt efter så tänker jag på att jag minsann alltid får visa leg på bolaget, ja till och med när jag spelade på v75 sist! Förnekelsen är ett faktum, förhoppningsvis har jag insett min ålder när jag mognat ytterligare och gäddhänget fladdrar ikapp med åderbråck och skrynklor i huden.
*Jag är livrädd för att åldras* "

Måste dela med mig

Jag tycker det är så roligt med gammal reklam, så jag måste dela med mig av några som fanns med i boken vi köpte!
  
Dagen-eftertipset kanske kan komma att glädja någon idag?

*Var med och tävla om armbandet jag lottar ut här* (avslutas i kväll)

*Bli kommentar 1313 och VINN!*

Hemma från Gysinge

Det blev ingen apa på loppisen :o(
Men eftersom man ska tänka framåt och det inte är såååå långt kvar till trettio var vi smarta nog att reservera en ROllator till mig ;o)

Vi köpte också en bok, "Lantmannen, 100 år". En bok med diverse tidningsartiklar och reklam om lantbruk från slutet av 1800-talet till slutet av 1970 ungefär.
Mannen blev mycket glad över den och sitter nu och läser.
Vi stannade också till vid forsen vid Sevedskvarn innan vi åkte hem igen, barnen tycker det  är roligt att springa runt i skogen och leka.
  
Nu är vi nyss hemkomna, jag ska dricka en kopp kaffe och sen försöka måla klart min Pony-top!

Efterlysning!

Nej, jag har blivit besatt av apan, jag lägger ut en efterlysning!
Sökes: Grotesk Apa i mässing, ca 10 cm hög med stora utstickande delar.
Finnes: Besatt ap-galen bloggare.

Vad jag än tänker på lyckas jag förknippa det med apan. Exempel: "Jag är förkyld och då smakar det APA i munnen."

Jag är även loppisgalen, tänkte svänga förbi loppisen i Gysinge idag, kanske det finns en apa där?

Vad ska ni göra idag?

Det var nog tur......

Det var nog tur att det bara var en dröm......*Var med och tävla om armbandet jag lottar ut här* (avslutas i kväll)

*Bli kommentar 1313 och VINN!*

Drömt

Jag ville ha sovmorgon idag.....
Men Loke har farit runt som en propeller mellan oss i sängen sen tidiga ottan, när han äntligen la sig hyfsat stilla brevid mig började han i stället spela banjo med sina tår på mina revben; "Ritsch ratsch filibombombom". Om han ändå kunde ha spelat clarinett eller nåt, så det hade blivit lite mer massage!
När jag väl har vaknat så tycker jag inte att det är nån idé att somna om, det blir så mycket jobbigare att vakna en gång till.
Så istället sitter jag nu i soffan och barnen tittar på Dora Hjärntvättaren.
Jag har drömt en massa konstiga saker, den där apan stod som en staty nere i lagården hos kalvarna. Kalvarna hade Taco-buffé med färgglada hattar och brydde sig inte halv sju om att jag kom ner.
Tur att det bara var en dröm, det skulle vara ganska bisart att se kalvarna stå och mumsa köttfärs!

God Morgon på er!


God Natt!

Nu är det god natt för mig! Hoppas på fortsatt fint väder för jag har tvätt hänger ute. Det är riktigt megatrist att behöva hämta in regnblöt tvätt och hänga upp inne istället....
Sov gott alla!


Jag ångrar fortfarande att jag inte köpte apan....med stort.............A...! ;o)

Tävlingen

Förresten så är det bara ett knappt dygn kvar innan tävlingen avslutas, har du inte tävlat och vill ha chansen att vinna detta armband så klicka på bilden!
image313

....eller kanske du hellre vill ha en förkylningsbacillusk?
*Bli kommentar 1313 och VINN!*

Vår grillkväll!

Jomen det blev ju en kanonmysig kväll....! Vi kom hem för en liten stund sedan.
Vi åkte till en plats vid Färnebofjärdens naturreservat där det finns ett utkikstorn som är megahögt och en grillplats med ved och gapskjul och hela köret!
Loke sov i vagnen och barnen sprang och lekte i skogen. Mannen fjuttade igång en manligt sprakande brasa. Medan vi väntade på att det skulle bli bra korvgrillarglöd kikade vi runt lite i omgivningen. Jag fotade allt möjligt och fascinerades åter igen över hur bra en mobilkamera faktiskt kan vara!
   
  
Mannen och Ellen gick upp i utkikstornet, jag och Alfred valde att stanna kvar på marken, jag har höjdskräck. Skickade med kameran upp så ni skulle få se på utsikten:
  
Den vinkande pricken på första bilden är jag :o)

När det äntligen blivit bra grillglöd dukade jag fram korvtillbehör och sånt. Jag och mannen konstaterade att korv med bröd är riktigt gott när man grillar ute.
Dags att slänga på korven.........men....saknas det inte något? ....titta noga.....

....jo precis....var är korven??
Vi har fått med oss allt utom korven!
Man och barn funderar uppgivet på hur vi ska göra nu, en skitbra grillbrasa men inget att grilla...

Tur att jag tog med fruktsalladen som blev kvar sen igår.....
Det jobbiga sen var att vi var tvungna att släcka brasan, det var lååångt att gå tillbaka till älven efter vatten och vi hade bara dricksglas at hämta vatten i eftersom mannen vägrade offra Colan som var tänkt till korven. Vi väntar en stund och hoppas att det går fort för brasan att självdö...barnen fryser och vill hem så tillslut kilar jag och barnen ner till sjön efter vatten i de glas vi hade med oss.
När brasan är släkt går familjen tillbaka till bilen, lastar in ungar och barnvagn och allt annat. Alla verkar mycket besvikna över den missade korven, jag kan inte låta bli att garva lite åt komiken i det hela, sååå typiskt oss....
Jag stekte korven till barnen när vi kom hem....

Hoppas ni har haft en trelig lördagkväll! Det hade vi, trots den glömda korven!

Bäst att skynda!

Ojojoj vad klockan drog iväg!
Jag får fortsätta måla på t-shirten sen! Vi hade tänkt åka bort i skogen och grilla korv med barnen ikväll, så nu är det bäst att skynda sig ner i lagården så vi kan pallra oss i väg snart!
Vad ska ni hitta på ikväll?

Första skissen på andra pony-topen

Nu har jag börjat måla nästa top med My Little Pony. Jag har gjort en snabb skiss på tyget. Den första jag gjorde gick i brunt och orange. Den här ska bli lite rockigare, i svart, silver och vit!
Det var så himla kul att måla!
Fortsättning följer :o)

Jag skissade i silver, så det var lite svårt att fota!

*Var med och tävla om armbandet jag lottar ut här*

*Bli kommentar 1313 och VINN!*

Hemma från marknaden

Vikstamarknaden blir bara större och större för varje år. Herre Jisses vad mycket saker det var. Från början är den väl tänkt som en veteranmarknad för gamla moppegrejer och sånt, men nu är det allt mellan himmel och jord!
Vi hade stor barnvagn med Loke  och översocial vovve med oss och två småbråkandesenvisa barn.
  
Diverse bilder från marknaden, en cool brödrost, en suspekt apa och en marknadsvy.

Jag hittade en massa saker som jag ansåg var fynd, men mannen höll inte riktigt med. Men en sak kunde han inte hindra mig från att köpa, ett gammalt hjul från en T-Ford! Det var precis vad jag letat efter! Och nej, jag har ingen gammal veteranford, jag ska göra om hjulet till en lampkrona!

Jag antar att det kanske inte är så många som ser skönheten i det här hjulet som jag gör!? ;o)
Det var det enda fyndet jag gjorde faktiskt, efter att ha kånkat runt på hjulet som vägde förvånande mycket efter ett tag, var jag nästan benägen att sälja det till första bästa intresserade, men jag bet ihop och härdade tyst ut. Inte kunde jag säga till mannen hur jobbigt det var att släpa på och be honom bära eftersom han högljutt protesterat mot mitt köp.

Vädret var perfekt, lite småmulet bara och lagom varmt, ett perfekt marknadsväder!

Vad har ni gjort idag?

In my pony-tee


Det är lite kyligt så jag kör med långärmat under.....
Nu åker vi på marknad!

Fablernas Värld och Staffan & Bengt vs Dora

Efter en hostig natt har jag och Loke tagit med mitt täcke ner och myser i soffan, dom stora barnen sover än och likaså mannen.
Loke sitter och tittar på Nickelodeon. Det brukar ju vara Dora utforskaren på den kanalen. Man blir helt hjärntvättad av Dora! Alla uttryck och sånger liksom pressar sig in i  mina öron som gör sitt bästa för att knipa igen. Men det går inte, sen har man låterna om kartor och ryggsäckar på hjärnan för resten av livet! Var det inte Dora som skulle vara så pedagogiskt och bra för barn? Dom lär sig säkert en del bra saker där men det är säkert lika effektivt at sätta en cd full med kunskaper på repeat och låta den gå hela natten medan man sover.
Så fort jag ser en ryggsäck eller en karta så börjar Doras hemska sånger mala i min hjärna!


Nä, tacka vet jag Fablernas Värld och Staffan & Bengt! Då  snackar vi barnprogram!

   


Nattis

Trött som en gnu och allmänt less, men framför allt avundsjuk på Loke som är snygg i håret oavsett om han är vaken eller sover!
image361
God Natt Alla!

*Var med och tävla om armbandet jag lottar ut här*

*Bli kommentar 1313 och VINN!*

Jag vill jag vill jag vill jag vill!

Jag vill jag vill jag vill jag VILL gå på Vikstamarknaden imorgon!
Därför ska jag nu kurera mig med något som jag har förstått är en typisk bloggefterrätt (?), nämligen fruktsallad. Hemmagjord dessutom!

Massor av nyttigheter, den kanske kan göra mig piggare samt att någon läsare eventuellt vinner min förkylningsbacill HÄR.
Då borde allt vara prima sen!
Fast jag tänker nog banne mig bita ihop och gå på den där marknaden oavsett...

SJUK TÄVLING!

jag är mer eller mindre däckad, ligger i soffan med datorn i knät.
Jag tänkte att vi gör en deal;
Ni läser och kommenterar mina patetiska och egenkära inlägg. Den som har turen att lägga kommentar nr 1313 får min fökylning i form av denna:


En förkylningsbacill uppförstorad miljarders gånger, ganska söt va? Men jag är ganska trött på förkylningsbacillusker...
Ifall den skulle smitta ner dig som skjuter ur dig kommentar 1313 så kan jag även tänkas skicka med ett lyxigt varm choklad-kit.

Så kommentera på och hoppas eller inte hoppas att du blir kommentar 1313, det är inte särskilt långt dit kan jag tala om!
Kommentera vilka inlägg du vill, inte bara detta. Det enda kravet är att din kommentar ska vara relevant, alltså inga spamkommentarer som inte på något sätt relaterar till det jag skriver!
När kommentar 1313 är lagd kontaktar jag dig förutsatt att du lämnat bloggadress eller mail.
Förhoppningsvis ger sig min förkylning av i samband med detta!


Fyndat på rea

När jag trängts klart med pensionärer på Granngården gick jag och barnen en snabbis på stan, det var ingen hit eftersom ingen av oss kände oss direkt bra. Jag kände mig febrig och Loke nyste så det stänkte all världens väg!
Det fick räcka med ett besök på lindex.
Jag hittade ett par snickarbyxor till Loke och ett par rutiga byxor till honom, till Ellen blev det ett par sommarfräscha randiga typ linnebyxor och sen en tunn vårmössa till Loke.
Det var rea på allt och byxorna kostade bara 49 kr styck!
Alfred blev lite purken för att inte han fick något, jag försöker faktiskt få barnen att förstå att jag inte kan köpa lika till alla jämt, speciellt inte när man kollar på reakläder. Det jämnar ut sig en annan gång. Men det är svårt att få dom att förstå det.
Ni som har fler barn, hur löser ni sådana här problem? Köper ni alltid lika och rättvist till barnen?
Tack och lov så löste en varsin glass i bilen det när vi åkte hem!
Jag köpte den nya Calippo, med ananas och citronsmak, den var ruskigt god!

Äter pensionärer hundmat?

När jag kom fram till Granngården i Sala var det smockat med bilar. Ännu värre var det inne i butiken, där var det smockat med pensionärer.
Jag lyssnade noga om jag hörde något pip när jag anlände men inget litet pip så långt örat nådde. Jag antog att Olle satt och latade sig någonstans, eventuellt läste en Kalle Anka och tryckte i sig Plopp bakom någon pall med varor i solen.
Eftersom barnen satt kvar i bilen skyndade jag mig att ta det jag skulle och gick sen till kassan. Överallt var vägen spärrad för mig av rullatorer och motorstolar. Jag ångrade grymt att jag tog min svarta skinnjacka av motorcykelmodell, jag inbillar mig att tanterna sett på mig med vänligare blickar och ödmjukt flyttat sig lite om jag haft en söt blus på mig i stället.
Medan jag stod i kön lyssnade jag åter igen efter något pip, men nä....fast tittar inte han i kassan lite konstigt på mig...? Pep han? Nej, skärp dig nu Marie. Men när jag väl har börjat tänka så där så liksom blir det lite utav en mani!
Jag betalar och tränger mig ut. När jag lastat in i bilen kommer faktiskt Olle ut och pratar, observera pratar, inte piper. Han påstod att han både tutat med trucken och pipigt när jag parkerade men med tanke på min skärpta hjärna och perfekta hörsel får vi anta jag omöjligt kan ha missat det!
Jag undrade om Granngården hade någon form av pensionärsrabatt i dag, så har faktiskt vår mataffär en gång i veckan.
Nej, sa Olle, men det är ta två betala för enhundmaten idag.
Jahaaa, sa jag förstående.
När jag åkte därifrån funderade jag på det.....hur menade han? Är det övervägande pensionärer som har hund eller är den gamla skrönan sann om att pensionärer äter hundmat?

Hemma igen!

Jag har varit hemma en stund, hunnit med att hänga ut tvätten, jag känner mig själv så bra att jag vet att tvätten kan bli hängandes aningen för länge. Därför vänder jag för säkerhets skull alla kläder ut och in så att dom inte ska bli solblekta. Det kan man äl kalla ett äkta husmoderstips va? ;o)
image356
Jag är i full färd med att photoshopa en bild om mitt besök på Granngården, den kommer i nästa inlägg :D

Vad har ni gjort idag?

Evil-Pony?

Jag trodde minsann att jag skulle kunna ligga hemma hela dagen och kurera mig. Den enda planen jag hade var att ge mig på att måla en till Pony-tröja. Det var så roligt att måla, jag gör ju inte det så ofta nu för tiden!
Denna gång tänkte jag försöka en lite mer "Evil-Pony", en lite rockigare My Little Pony.
Men det får bli senare i så fall.
Jag hade gjort en felbedömning av hur mycket mjölkpulver som fanns kvar till kalvarna så jag måste bege mig till Lantmännen. (Olle, öva in ett pip nu då)
Vi ska äta lite mackor nu och sen ska jag packa in förkylda barn och förkyld mig själv i supervolvon!

Påminner om tävlingen också, klicka på bilden om ni vill vinna detta!
image313

Tipsa!

Jag har förmodligen tjatat om detta förrut, men jag önskar tips på bra webbutiker som säljer vuxenkläder i små storlekar. Framförallt jeans men andra byxor och topar med.
Storlek 32 kan finnas hos vissa postorderföretag, men oftast då som dubbelstorlek 32-34
Snygga jeans som är mindre än 24" i midjan verkar vara omöjligt att hitta!
Har ni nå bra tips så dela med er!!

Olycka

Det hände en liten olycka där mannen jobbar........

...oups....han välte med dyngtunnan...

God Morgon

Inte fungerade min plan att vakna frisk. Fy sjutton, det känns som jag försökt svälja den där igelkotten jag räddade  igår hel och sköljt ner med klorin.
Av Lokes hosta under natten att döma så kommer han också att fundera på samma sak när han vaknar.
I morgon är det marknad i Viksta, jag som absolut vill gå på den!

God morgon på er och hoppas ni mår bättre än vad jag gör!

*Var med och tävla om armbandet jag lottar ut här*


Räddat igelkotte

Hundarna var ute nu under kvällen och började plötsligt föra ett oväsen som säkert hördes ända till Vetlanda! Jag fick in Gizmo men hon kunde inte varva ner och sprang oroligt runt inne och gnällde. Dumper skällde fortfarande helt hysteriskt ute så jag blev orolig att det kanske hänt mannen något eftersom han var ute.
Jag ringde honom och han gick och tittade efter vad de var frågan om.
Det var något djur, jag sprang ut med ficklampan och såg att det var en stackars vettskrämd igelkotte.
Den hade gräs bland taggarna och antagligen har vår best till vovve försökt rulla runt den med tassarna.
Aktion rädda igelkott startades och jag hämtade en grep att ta den på. Då blir hund orolig att hans leksak ska försvinna och tar den taggiga leksaken i munnen och springer iväg!
Vi får loss taggbollen och lyckas så småning om forsla iväg den till skyddat område.
Tyvärr mycket möjligt att den avlider av upplevelsen....

Kanske Dumper var på hugget sen hamburgaren?


Nu är det nattis och jag och Loke har för avsikt att vakna kärnfriska och pigga. Vi har tröttnat på att vara förkylda nu.
image354
God Natt!

Flugsmällar-Loke

Det märks att det varit varmt ute ett tag nu, fy sjutton vad fort flugorna kommer! Det är en av de få nackdelar som finns med att på på landet.
Jag vet inte hur mycket pengar vi la ner på bekämpningsmedel mot flugor förra sommaren!
I år ska vi ta Loke till hjälp i stället! Han vet hur man råder bot på flugor han ;o)

Miljövänlig och hela köret, kanske inte flugvänlig men det var det som var poängen, jag har sett såna där snälla flugsmällare av skumgummi som bara ska bedöva flugan tillfälligt, den är nog tänkt för stadsbor som tycker att även en liten fluga har rätt till ett liv *s*
Det kan även tänkas att Loke i framtiden kommer att smälla exempelvis råttor på detta sätt, han hittade ett blått tennisrackert i plast och förstod då genast att det var en flugsmälla modell större!

Påminner om tävlingen också, klicka på bilden om ni vill vinna detta!
image313


Bjuder jycken på hamburgare

Mannen hemma tidigt ikväll. Skönt.... han och barnen och jycken har grillat hamburgare.
Själv mår jag pyton och har ätit youghurt.
Tack och lov blir jag ledig från lagården ikväll. Jag hade inte räknat med det så jag gick och la mig på sena eftermiddagen med Loke och vilade. Nu vet jag inte hur kvällen kommer bli, förmodligen en megapigg bebis som sovit för mycket och en halvpigg mamma...

Jag tror att den är färdig nu....

 

Jag ska låta den ttorka en stund och sen prova den på, kanske lägger jag till en snygg text jäms regnbåhen?
Jag hade velat haft lite sliten vintage-look på den, men vet inte hur jag ska ordna det...man kanske kan slipa lite på färgen innan man fixerar den!

Vad tycks?

Bloggningen stiger mig åt huvudet!

Idag när jag var och handlade i vår lokala affär hade jag caprishortsen jag köpte igår på mig. Jag kände mig sådär lite halvobekväm eftersom jag aldrig använder shorts.
När jag går in i affären får jag en känsla av att personal och kunder stirrar på mig, min första tanke är att det beror på mina kläder. Men jag tycker mig ana att det inte är sådana blickar, det är mera "jag-förstår-dig-och-vet-hur-du-känner-dig-blickar".
Jag tänker att dom kanske läser min blogg, när dom ser mig i mina shorts så tänker dom att "Jasså minsann, hon vågade sig ut i dom i alla fall!" och "undra om hon har färg på fingrarna?"
Omedvetet tittar ja på den intorkade färgen på mina fingrar, jag säger till mig själv; "Face it Marie, Du är en bloggare av hur många som helst, alla i din omgivning läser inte din blogg!"
Jag vet det, men jag får ändå den där känslan, det har hänt i andra affärer också.
För ett tag sen skrev jag på morgonen att mitt kaffe var slut. Jag kände mig jättedum sen när jag skulle handla det på affären; "Jaha, det är dags nu med kaffe, hoho....!" eller ännu värre hade det varit om jag skulle ha glömt att köpa kaffet och tjejen i kassan skulle påminna mig! "Här, var inte ditt kaffe slut, eller du kanske fixat det på annat håll?"
Givetvis inträffade det inte....men tänk om?
nej, nu låter jag som om jag har fått storhetsvansinne! Jag får helt enkelt utgå ifrån att det berodde på min outfit idag och andra lika logiska förklaringar de andra gångerna.
....men om någon som jobbar i en affär där jag brukar handla så kan ni väl bara säga "pip"? Bara så jag vet?

vårfika i solen

Det är verkligen som riktig sommar idag! Synd bara att vi är förkylda och inte riktigt orkar uppskatta solen....
Mia kom förbi en sväng och vi tog en kopp kaffe på verandan, jag höll på att smälta bort!
 
Loke är småfebrig, jätterosslig och allmänt ils på det mesta, han vägrar också ta av sina gummistövlar, trots värmen som blir i dem!
Så fort Loke lugnat ner sig lite så ska jag fortsätta med min ponny-tröja!

Första biten klar...


Nu är det bakgrund, lite mer färgfix på ponnyn och småjusteringar kvar! Det får jag göra efter lunch. Fingrarna lyder inte och jag kommer plötsligt ihåg klart och tydligt varför jag slutade måla för flera år sedan....

Tröjskissen.....

Nu är skissen till min retroponny klar. Nu är det bara att hoppas på att färgerna inte torkat ihop!
 
Skissen har jag gjort med griffelkrita på fri hand. Nu börjar det svåra!

Måla t-shirt

Planer idag......
Jag tänker bara ta det lugnt idag och bara göra det jag absolut måste. Förhoppningsvis är lilla Loke trött när jag har fodrat djuren färdigt så jag får vila en stund med honom.
Sen tänkte jag leta rätt på mina textilfärger, jag köpte två enfärgade bas-t-shirtar förrut som jag tänkte måla något kul på.
Jag vill måla en My Little Pony, men jag kommer inte ihåg vilka färger jag har i min ägo, det är nog mest brunt och orange och lite murriga färger.

Vad tror ni om en retro-ponny på topen?

Beställt

Nu har jag beställt lite vår/sommarkläder från Ellos. Det är tidskrävande att beställa därifrån, det tar några dagar för mig eftersom lägger till, drar ifrån, ångrar mig, börjar om, bara för att upptäcka att det jag ville ha från början har hunnit tagit slut.
Jag tror att det gick bra den här gången, det var rea på allt, sånt gör mig glad.
Jag beställde bland annat den här tunikan, tyckte den var så söt, jag hoppas jag inte drunknar i den, Ellos kläder kan vara rätt stora.
Zooma
Nu är det bara att vänta på paketet! :o)

Tipsa huskurer

KlaaaAAAgaaaar!
Jag har inte tid at vara sjuk! Jag har inte ork att vara sjuk!! Framför allt så VILL jag inte vara sjuk!!
Jag har sovit sjukt dåligt i natt, vaknat med ont i hals och öron, och huvudvärk som lite grädde på moset.
Ge mig tips på huskurer som snabbt fördriver förkylningen!
image340
Jag får säkert fan för att jag satt och trånade och tyckte gosedjuren på bilden var så söta.....
Det är förstoringar av typ bacillusker; Förkylning, Halsfluss, Lunginflammation, Hosta, Öroninflammation och Influensa.....
Finns att köpa på bl a Inreda.com....
Mitt råd är: Köp dom inte, kom och hälsa på mig, ni kan få en gottispåse med lite olika basillusker helt gratis!

En liten rosa

Appropå GPS, kolla in den här! Den måste vara som gjord för mig, rosa och allt! :o)
image339
men det verkar inte vara säkert att den kommer göras med svenska kartor. Å andra sidan åker jag ytterst sällan till platser jag inte hittar på, insnöad som jag är, så vad kan det göra egentligen om det bara är amerikanska kartor i den, den är ju snygg i alla fall ;o)

Målar i svart

F'n, innom loppet av några timmar har jag blivit megaförkyld. Just nu har jag lust att skrika en lång ramsa av fula ord som är både barn-och-pensionärs-förbjudna och måla min lilla värld i svart....
image338
Jag känner mig ungefär lika glad och pigg som jag ser ut......nu måste jag strax gå ut och göra sista kvällsjobbet hos djuren.

Jag och GPS:n

Jag kan både filma och köra bil....
Jag och GPS:n var inte riktigt överrens när vi åkte hem. Jag tyckte faktiskt att den blev gnälligare och gnälligare ;o)

Men helt allvarligt, hur fungerar en GPS?? Mannen är inte hemma och kan svara på mina korkade frågor....

Hemma igen

Hemma igen, fy vad jag avskyr trafikstressen i Stockholm!
Allt gick bra, jag lånade Mias GPS och det var ju en makalös manick måste jag säga. Hur sjutton vet den allt?
Jag hittade dit jag skulle utan en enda felkörning, kom i tid och allt.
När mötet var avklarat tog jag och tre förkylda barn en snabb sväng i affärerna vid centrum. Loke behövde en ny jacka och passande nog hade dom halva priset på vårjackor på HM! Loke fick en militärgrön tunn typ parkas, han provade den alldeles nyss och jag såg att det var lite "tysk-polis-look" över den. Det är ju tur att lilla Loke kan lysa upp vilket plagg som helst!
Jag köpte, hör och häpna Mia, ett par shorts! Jag som sa till Mia senast innan jag åkte att hon knappast skulle få se mig i shorts. Men det var inga korta, snarare typ capribyxor, fyndade på HM.s barnavdelning i strl 158 cl!
Hemvägen var riktigt dryg, jag valde att åka över Enköping vilket GPS:n protesterade vilt mot, hela vägen hem försökte den lura in mig på i stort sett varenda villatomt för att vända och ta en annan väg!
Den gnällde titt som tätt att jag körde för fort också.
Jag är ändå riktigt fascinerad, att den vet i princip allt man behöver veta för att ta sig dit man ska, jag hade inte blivit förvånad om den bett mig att tanka också!

Sett ut en skitig backspegel.....en av anledningarna till att jag vill bo på landet!

Nu ska jag gå och leta efter halstabletter, under färden hem hann jag förvandlas från lite småförkyld till dunderförkyld. Jag blir LESS!!

Hoppas ni har haft en bra dag i solen!

Ni som vill tävla om det fina armbandet kan göra det här, klicka på bilden!
image313

Nervös och orolig....

Nu börjar jag bli allvarligt nervös och orolig hur jag ska hitta dit jag ska. Jag upptäckte att jag ska till Vällingby, inte till Bromma. Man kan ju inte direkt göra en u-sväng om man kört fel i Stockholm heller!
Mia föreslog att jag kunde låna deras GPS, jag har ingen aning om hur en sån funkar, men det kanske vore en bra idé.........
Jag åker lite tidigare än vad jag tänkt från början så jag har tid att köra fel!
image336
*Wish me luck*

Muuuamma

Det gick undan att göra morgonlagården idag, det är nästan lite rörande att se att småkalvarna är helt övertygade om att jag är deras mamma på riktigt!
När jag öppnar dörren möts jag av muanden: "Muuuamma!"
De lurviga verkar njuta av solskenet idag dom också, jag tror jag går ut och äter frukost på verandan!
image335
Visst är det härligt med blå himmel, äntligen!

Jag ska berätta en sak.....

Dags att gå ut till djuren, jag har suttit och segat mig alldeles för länge i soffan! Värken i kroppen är lite bättre idag och det är inte så mycket att göra i lagårn. Mannen gjorde den själv igår så jag fick ledigt.
Jag ska berätta en sak för er som faktiskt gör ont i mitt hjärta. Jag brukar inte skriva sådana saker som jag är personligt påverkad av här men nu gör jag det eftrsom det är något som kommer att påverka hela mitt liv.
Vi kommer att sluta med djuren. Inga kalvar kommer vi att föda upp och highlandkossorna kommer så småning om  att åka härifrån dom också.
Det fungerar inte längre, i huvudsak för att jag inte är frisk och inte mår bra, jag har kronisk värk i kroppen och det känns som att jag mer eller mindre tynar bort. Jag älskar att jobba med djur och det känns sorgligt att jag inte klarar av det rent fysiskt längre.
Mannen jobbar ju borta mycket och det måste han göra för att dra in några kronor. Jag är ofta själv om att sköta djuren och stapplar fram som om jag vore 80 +.
Det kommer ju att ta ett tag att avveckla så det blir ju inte tomt på djur i en handvändning.
Samtidigt som det känns väldigt jobbigt att inse så känns det också skönt, skönt att få vila kroppen, det blir en konstant stress att veta att man ska ut och jobba och sen komma in med en värk som inga tabletter hjälper mot. Jag kommer förhoppningsvis att må bättre både fysiskt och psykiskt, till och från känns det just nu som om jag är helt under ytan och bara vill gråta.
Jag kommer att sakna mina små kalvar och kommer att gråta när sista kalven lämnar gården. Jag är väl bondigt larvig men djuren har betytt så mycket för mig.
Johopp, nu var det sagt, känns lite konstigt att skriva något som känns så här personligt.
   

*no more Marie-Cowgirl*

Den sjätte maj ska jag på magnetröntgen, har väntat flera månader på det, kanske får jag något svar på vad som är fel med min kropp då?

Nu måste jag rusa!


Parkerar av sig själv!

Haha, jag kanske skulle ha haft en sån här bil idag, då skulle jag slippa mitt krångel om jag måste fickparkera!
....smidigt måste jag säga!

God Morgon

Åh, det är lika soligt och fint idag!
Inatt har jag fått sova bra jämförelsevis med natten innan vilket behövdes. Jag ska åka till Stockholm idag på ett möte så då är det skönt att vara utvilad för det är en bit att köra.
Jag blir lite sådär nervös eftersom jag hittar så dåligt, men jag ska till Bromma och det borde gå bra.
Vi ska inte åka förrän efter lunch så fram till dess tänkte jag bara ta det lugnt efter alla djuren är utfodrade!
image330
Nu är det så mycket vår så flugorna börja komma, det är ju ett tecken på att det börjar bli varmare men inget trevligt sådant, vi får jättemycket flugor på somrarna...

Stirriga ögon av kaffe

Nu är det nattis, jag borde redan sova men råkade dricka kaffe alldeles för sent på kvällen vilket resulterade i stirriga ögon och några minuters hyperaktivitet. Men nu är jag trött, bäst att dra sig till sängen!
❤ God Natt!


Ni som vill vara med i min tävling och vinna armbandet på bilden, klicka på bilden!
image313

(o)önskad hårväxt

Förresten, appropå inlägg om stress över lurviga ben så måste jag spinna vidare på detta.
Jag tillhör som sagt inte den kategorin som stolt svänger mina lurviga bland allmänheten. Det finns visst tjejer som gärna flaxar med armarna med stora tussar av grovt hår där under och tycker att det är förnedrande att behöva ta bort oönskad hårväxt som i deras fall uppenbarligen måste vara önskad.
Jag förstår inte detta.
Marica skrev en kommentar till mitt lurviga inlägg och undrade om jag hade något bra tips på att göra sig av med håret, jag svarade att en sån där epilator är ganska effektiv, om man inte är känslig.....
Jag hade en sådan förrut, rackarns vad det gjorde ont på benen, men det gick att härda ut. En dag skulle min mamma komma över och vi skulle åka och bada. Efter en snabb bedömning kom jag fram till att både ben och armhålor måste fixas, jag var höggravid den sommaren och det var inte allt för lätt att nå alla ställen. Jag tog fram epilatorn och fick liksom nästan kasta den mot benen för att nå. Det stod i bruksanvisningen att den även fungerade under armarna så jag skulle prova en liten dutt där för att se hur ont det gjorde.
Det är nån form av snurrande hjul på apparaten....jag höll den visst åt fel hålli hundraåttio knyck burnade den under hela armhålan istället för den där lätta lilla provdutten om jag tänkt mig.
Mitt ansikte ändrade snabbt utseende och förvreds i en Jim Carrey-liknande grimage i kombination med ett illvrål. Satan-i-helvete vad ont det gjorde och jag blödde till och med. Min nu alldeles släta armhåla svällde upp som en illröd tennisboll ocj jag kunde inte fälla ner armen på ljusår på grund av smärtan!
Efter den händelsen hamnade epilatorn långt in i garderoben och har inte använts sen dess......
Men jag vidhåller att den var mycket effektivbenen.
image329
Nej, en hederlig rakhyvel är nog det enklaste, eller hårborttagningskräm, varför exprimentera med ett väl beprövat recept!?

Hår-och-mat-babbel

Nu har lugnet lagt sig här hemma.
Jag skulle överraska mannen med god mat, men som vanligt när jag ska göra det så inträffar det något som på något sätt stör mina planer. Denna gången, precis som förra gången kom han hem senare från jobbet, på grund av en traktorolycka....ingen blev skadad förrutom traktorn så det var ju tur det i alla fall. Den goda middagen lagades, om än senare än vad som var tänkt.
Jag fyllde lövbiff med stekta champinjoner, pepparost och nån slags mjukost med kantarellsmak. Pasta till det. Det blev lyckat! Jättegott faktiskt. Man kan aldrig så noga veta hur det blir när jag lagar mat eftersom jag aldrig går efter något recept utan improviserar helt från mitt eget huvud. Recept är trista och jobbiga att följa och decilitermått är onödiga attiraljer ;o). Något sådant finns inte i mitt kök!
Den enda som inte gillade maten var Loke, först så trodde vi att ungen vräkte i sig men efter ett tag kom vi på honom med att sticka ner gaffeln under bordet till hundarna i stället för i sin mun.......

Nu sitter jag och Loke här i härlig pyjamas, jag nyduschad och han nybadad, Inga ben blev rakade och Loke tittade storögdt på när jag tvättade mig och undrade sen om han skulle föna min ben ;D

Nu har den lilla Lokegrisen somnat och jag ska gå och reda ut mitt hår (på huvudet kan tilläggas i sammanhanget), passar på medan jag har nåt kvar för jag har bestämt mig mer eller mindre motvilligt att klippa av det. Det är äntligen långt....men så slitet att hårstråna går av om man går ut i motvind!
Vill ni spara ut till långt hår kan jag av egen erfarenhet intyga att man bör klippa sig lite och ofta istället för vartannat år! Sen ska man nog inte göra så drastiska färgväxlingar från mörkt till ljust ett par gånger om året heller ;o)

Hoppas ni har haft en trevlig dag och en trevlig kväll! Jag har i alla fall fått lite solbränna!

*Var med och tävla om armbandet jag lottar ut här*

Bloggfrågor

På uppmaning av Pontus Ströbaek svarar jag på de här frågorna!
1. Hur länge har du bloggat?
På "riktig blogg" sen 2005, före det byggde jag hemsida med dagbok.
2. Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut en månad innan du själv börja blogga?
Jag fattade inte riktigt att det fanns ett färdigt bloggverktyg, jag trodde att det var väldigt duktiga programmerare som byggde sina bloggar så tjusigt med alla funktioner. Men sen hajade jag....
3. Vilken var den första blogg du förälskade dig i?
Det måste vara min vän Mias, vi har alltid peppat varandra och gett tips och råd. Men det är ganska nyligen som jag över huvud taget börjat läsa andras bloggar!
4. Hur känner du dig inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem?
Shit, det var som en dagsrapport, uppstyltat "idag har jag...blablabla..." platta inlägg liksom...
5. Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare?
Runt tio femton stycken skulle jag tro, varav det är ungefär fem jag läser dagligen.
6. Av de bloggare du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar/t.ex. teknikbloggar, modebloggar, politikbloggar?
Det är nog mest dagboksbloggar jag läser, jag följer också de "stora" bloggarna, de ger mig inspiration även om jag sällan håller med i det som skrivs, eller kanske just därför.
7. Nämn en bloggare (obs länka) som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om?
Oj vad svårt, nån som är olik mig, jag som har så många personligheter.....Hertiginnan av Uppsala fascinerar mig...
8. Nämn en bloggare (obs länka) som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om?
Jag gillar Enarmade mannens blogg, vi har väldigt olika liv men jag tror vi ser på saker med ungefär samma humor och ironi.
9. Vad tycker dina närmaste om att du bloggar?
Det är säkert blandade känslor. Min man tycker att det är roligt och jag vet att många släktingar följer bloggen.
10. Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
Det är nog både och, jag väljer ju vilka sidor av mig jag vill visa upp i bloggen, och det är ju kanske mina mest positiva sidor, men man är ju inte enkom positiv i verkligheten.
11. Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränser hela tiden?
Jag är väldigt privat i min blogg, men jag skriver ytterst sälla om saker jag mår personligt dåligt av. Jag skriver heller inte så mycket om mina stora barn eftersom det är föräldrar till deras skolkompisar som läser, det gör ingenting måste jag tillägga men jag vill inte att barnen ska få en känsla av att kompisar vet saker inan dom hunnit berätta själva. Loke-liten däremot som är hemma med mig om dagarna är med rätt ofta.
12. Nämn några saker som du aldrig skulle blogga om och varför?
Jag kan nog blogga om det mesta, men släkter och vänners privata olyckor skulle jag aldrig lämna ut på bloggen.13. I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse tror du?
Vad säger man....; "Stor i orden men liten på jorden.." Jag är en mycket liten människa som troligen söker mycket bekräftelse....på gott och ont...
14. Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg?
Nej, till en viss del möjligen, men som sagt så väljer man ju vilka delar av ens liv läsarna ska få ta del av.
15. Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen?
Ja, det har jag faktiskt, jag träffade Hertiginnan av Uppsala över en fika inne i stan, det var en märklig upplevelse att möta någon man aldrig haft kontakt med irl!
16. Tror du det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?
Jupps, jag är skadad, jag tänker i bloggtermer och fotar allt så min man får skämmas för mig! Om jag ska vara allvarlig så tror jag att det kan vara skadligt om man lämnar ut fel saker om sig själv och andra och får sota för det resten av livet.
17. Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar. Och isåfall: Hur har du hanterat detta?
Nej faktiskt inte, jag har nog, än så länge ganska lätt att låta elaka kommentarer rina av mig.
18. Har du skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar?
Inte vad jag kan komma på på rak arm. Men jag har säkert skjutit ur mig någon kommentar i stundens hetta som kanske har varit lite väl elak. Jag kan vara ganska impulsiv.
19. Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig?
Det tar ganska mycket tid....
20. Tror du att du fortfarande efter två år bloggar? I såfall: Tror du att ditt bloggande förändrats då?
Jag tror alldeles säkert att jag bloggar om två år, jag älskar att skriva. Om mitt bloggande har förändrats då kan jag omöjligt svara på, jag är en föränderlig människa.
21. Tror du att bloggarna har (eller kommer att ha) någon inverkan på vår kultur, eller är de en grupp människor som mest påverkar varandra?
Det tror jag absolut! Bloggandet är ett ganska nytt fenomen där det ännu inte finns några klara moraliska regler.
22. Avslutningsvis 1: Kan du sammanfatta kort vad ditt bloggskrivande har betytt för dig?
Massor, jag kan gå tillbaka och läsa och se att jag trots allt inte har så pjåkigt liv i varje fall!
23. Avslutningsvis 2: Kan du sammanfatta kort vad bloggläsandet har betytt för dig?
En massa olika reflektioner, det ger mig inspiration och man funderar på saker man kanske inte ens har tänkt på förrut.
24. Nämn 5 bloggare som du vill ska svara på enkäten.
Enarmade mannen, Hertiginnan av Uppsala, Mia, Pappa C och Blondinbella!

Rakar du dig på vintern?

Jag fick Amelia idag, det är en tidning som ger mig lite lätt ångest över alla möjliga vardagliga saker. Eftersom våren är här och sommaren är på väg så handlar tidningen givetvis om solbrännor och kroppshår.
Jag tittar på min kritvita hud och läser tipsen om hur man snabbt fixar snabbaste fuskbrännan. Jag undrar lite smått hur långt min lilla solning i gungstolen på verandan räcker. Fuskbränna är ett mycket komplicerat kapitel för mig. Jag köper brun utan sol, billig helst, och smörjer ben och armar och fläckvis av resten av kroppen där jag når själv.Oftast så inträffar något under tiden, exempelvis så ringer telefonen vilket gör att jag glömmer att omsorgsfullt tvätta mina händer rena från krämen som till en början är helt osynlig.
Det resulterar i att mina handflator lyser i orange och förmodligen skiftar också telefonen svagt i denna nyans.
Efter några timmar är även min kropp fläckvis orange.
Amelia tipsar också om vaxning och hårborttagnigskrämer. På vintern tillhör jag den lata sorten som sällan rakar mina ben, jag vet att min man tycker om mig ändå och det är bara han som ser mina ben bara.
Men nu är det dags att börja se efter ogräset, När jag läser Amelia är jag beredd att lägga ifrån mig tidningen för att omedelbums gå och låna mannens rakapparat för att ansa benen. Den går snabbast. Men så kommer jag på att jag har vaga minnen av att den gick sönder igårkväll när mannen rakade sig, måste komma ihåg att titta noga på honom när han kommer hem för att se om han hann raka hela skägget!
Följdaktningsvis blir benen ett senare bekymmer, det är väl i alla fall inte tillräckligt varmt för att vara barbent.  Jag kan å andra sidan inte heller förstå hur man kan gå barbent utan att raka benen, det skulle jag aldrig göra. Då biter jag hellre ihop och svettas i långbyxor.
Det är ju sällan som man får den där spa-timmen för sig själv då man kan fixa och smörja och putsa, oftast ska det vara färdigt innan man ens har börjat! Låser jag in mig i badrummet som inte ens har ett badkar utan endast dusch så blir garanterat en unge bajsnödig, en annan ramlar och gör illa sig och hundarna börjar slåss om vem som ska äta upp katten först.
Solbrännan blir antagligen en klassiskt fräsch bondbränna.........jag springer i alla fall aldrig runt i bikini när någon ser mig. Det har jag i princip inte gjort sen jag fick mitt första barn för 8 år sedan! Faktum är att jag tror att jag inte ens äger en bikini!
Kanske en kurs i att lära sig acceptera sig själv vore första steget mot "Beach 2008"?
Men hellre än att tvingas beskåda min kropp undviker jag att exponera den offentligt, jag tillhör inte de starka supermammor som stolt sträcker på sig och säger att de älskar sin kropp mycket mer sen de fick barn. Att bristningar är kärleksfulla minnen som påminner dem om hur underbara barn de fått och sladdriga lår och gäddhäng är ett kvinnligt, moget och välkommet ålderstecken.
-Bullshit!
För mig är mina barn och min kropp två vitt skilda begrepp och jag älskar inte mina barn mindre för att jag inte kommer överrens med min kropp.

....sen var det visst hög tid att planera sommarens semester också..........

Har ni den tid ni vill ha att ta hand om er själva? Eller låter ni stolt håret växa?

Avrättningsplats....

Jag har precis varit vid vårt lilla skogsskifte och kollade lite med en skogskunnig man.
Är det inte lite coolt att vi har en avrättningssten på vår mark?

Jag ser på stenen med lite skräckblandad förtjusning.....

Skrika i falsett

image325
Min rygg går av snart, Loke grinar och dom stora som är sjuka är ändå så pass pigga att dom orkar slåss..... jag får väl vara glad så länge dom inte slåss med stekpannor.

Jag vill bara sätta mig i ett hörn och hålla för öronen och skrika i falsett, det skulle kännas befriande på något sätt.....

*Var med och tävla om armbandet jag lottar ut här*

Solig dag?

Det är inte bara jag som hoppas på en solig dag! ;o)


Nu måste jag få tummen ur och göra lite nytta!
Vad ska ni göra idag?

Morgonblogg!

God morgon på er!
Fy sjutton, jag har så ont i ryggen så jag tar mig knappt frammåt. Kan det bero på att jag bar den lilla kalven igår tro? Mina forna krafter måste ha sinat......
Loke har härjat hela natten så det har inte blivit mycket sömn. Härligt är i alla fall att solen skiner, inte ett moln på himlen!
Nu ska jag ta mitt ap-starka morgonkaffe och sen ska jag sätta fart med lite städning!

Ni som vill vara med i min tävling och vinna armbandet på bilden, klicka på bilden!
image313

God natt!

image323
God Natt och sov gott alla!

Förresten.....

Nu har jag åkt till Odal, nej jag menade Granngården i Tierp två gånger i rad.....f'låt Olle, nästa gång åker jag till Sala, om du kan smyga dit lite oranga klisterlappar på säckarna! ;o)*Var med och tävla om armbandet jag lottar ut här*

Som ett brev på posten...

Som ett brev på posten kom min envisa huvudvärk efter maten, lagom tills jag måste bege mig ut och jobba. Gaaah! Ibland orkar man bara inte!!!!

*Var med och tävla om armbandet jag lottar ut här*

Björntjänster

En liten hjälpreda är alltid bra att ha, Loke är framme med sina björntjänster igen ;o) Och han höll på att få med sig ett helt j*kla ostabilt ställ med Lindhs mörka choklad också!
 
Dags för matlagning, hamburgare.
Vad ska ni äta?

*over and out*

*Var med och tävla om armbandet jag lottar ut här*

Ännu ett foto

Visst ser det lätt och smidigt ut? ;o)

Det är roligt att se hur dom små kalvarna nosar och tittar med stora ögon när dom kommer ut från lagårn!

*Var med och tävla om armbandet jag lottar ut här*

Foton

image316 image317
Fotat av min 8-åriga dotter Ellen!

❤ Tävling!

Vill du vinna det här armbandet som kommer från Rummet Rita?image313
Det är verkligen hur sött som helst!
Jag vill ju också ha någon form av tävlinguppgift förrutom att länka till min tävling. Eftersom jag känner att det här kanske är väldigt tjejigt och otippat att jag skulle lotta ut så blir er uppgift om ni vill vinna detta att
1. Länka till denna tävling i er blogg (låna gärna bilden), lägg gärna in länken till ert inlägg i kommentaren så jag lätt hittar!
2. Skriv vad du tycker är kvinnligt respektive okvinnligt i kommentarsfältet.

Tävlingen avslutas på söndag, denna gång kloclan 22.00!
❤Lycka till!

Rummet Rita och strutssafari

Hemma från Tierp igen, mitt huvudärende var så spännande som att handla kalvvälling på Granngården! Det ni ;o)
Jag passade också på att kika in en jättemysig butik som heter Rummet Rita. Fullt med inredningsprylar och lite smycken!
Jag är ungefär lika tokig i mjukisdjur som i minidjur, så jag kunde inte motstå de här Bukowski-hästarna!
 
Dom ser ut som såna där Chineese Crested Powder Puff-hundar fast i häst-edition!
Det vann jättefina armband i butiken också, och ni har tur, för ett av dem kommer att läggas ut som vinst i en tävling på bloggen strax!

På hemvägen stannade jag och barnen vid Strutsens Café och åt pannkakor till lunch. Efteråt gick vi och spanade på strutsarna. Jag tycker dom ser läskiga ut.......halsarna påminner om ormar....och dom är grymt stora!
Inte verkade dom uppskatta publik heller, en av dem började hugga med näbben i staketet som tack och lov fanns mellan oss!
   
På sista bilden tycker jag deras halsar påminner om en ormgrop.....jag var sjukt rädd för dem!

Hoppas ni har en härlig vårdag och kika in strax igen efter tävlingen!

Jag är King of the Road!

Så där ja! Morgonlagård gjord, kalvar mätta och belåtna. Nu ska jag åka till Tierp!
Alfre är ledig idag och Ellen är hemma för att hon har ont i halsen så hela barnaflocken åker med!
Det är en fröjd att köra till tierp nu sen dom drog om e4:an, gamla vägen som jag köp på till Tierp är i princip tom på bilar och jag är King of the Road!

C U!  ♥

Jag känner att jag måste dela ut ett tröstpris!

Efter att ha läst igenom tävlingsbidragen till tävlingen så känner jag att jag vill dela ut ett tröstpris.
Till Pontus Ströbaek! Här är hans motivering:Postat av: Ströbaek

Poncho är cute as hell ;)... men jag kommer nog att bli diskad eftersom jag inte länkar till din tävling. MEN!!! Jag är ärlig och man (en inte så vanlig kombination)... Jag vill vinna (har bara vunnit en gång innan på bloggandet - och det är samma tävling som du vann ;) )

Snälla! har bara druckit 2 flaskor av varunummer 207801... ett fantastiskt vin.

2008-apr-15 @ 22:52
URL: http://pontusstrobaek.blogspot.com/ Postat av: Ströbaek

Jag kommer visa hur jag använder allt på min blogg!

I bilder... U WISH!
;)

2008-apr-15 @ 23:17
URL: http://pontusstrobaek.blogspot.com/Min motivering: Behövs den?
Pontus vinner en Vodoll som jag har special-pimpat speciellt för honom! Inte illa va?
Här hittar ni hans blogg och anledningen till att jag pimpade den med poncho!Ponch-Pontus: Maila mig din adress så skickar jag Vodoo-Poncho till dig ;o) min mailadress hittar du längst upp i menyn!

Lycka

Inspirerad av utflykten igår.
Om det fungerade rent praktiskt skulle jag lätt kunna bo på en liten minigård med timmrade stugor och grästak! Med en miniko och miniget, lite höns och en häst.
Mannen skulle kunna ha en gammaldags dräkt med knätofsar och sitta på hustaket och dingla med benen eftersom han antagligen inte skulle få plats inne i stugan! Men det är smällar han får ta ;o)

Vinnare i tävlingen!

Nu har jag tittat igenom kommentarern till tävlingen ännu en gång och utsett en vinnare. För att vinna skulle man berätta i kommentarsfältet vem eller vad man tyckta var Cute as hell!
Min motovering till vinnaren: Jag är väldigt ego och otroligt lättsmickrad ;o)
Denne lilla fjäskiga kommentar fick mig att smälta, jag gillar stenhårt att det rimmas också!

Postat av: Anna

Cute as hell är bloggen jag skriver i just nu,
faktum är att jag suttit här sedan klockan sju,
skönt att se att någon är på riktigt, shoppa, fika och bo i sthlm är för mig inte så viktigt, du är helt enkelt cute as hell, så sluta aldrig blogga är du snäll, stå för det du gör och den du är, så ska du se att varenda människa blir kär.

annakubel.blogg.se/1208422502_cute_as_hell.html

2008-apr-17 @ 10:57
URL: http://annakubel.blogg.se/

image242
Så Anna, skicka mig din adress så får du setet med "Cute as hell" med posten om några dagar!

Håll utkik, kanske kommer det någon mer tävling snart om ni vill det ;o)

Vad har du i din handväska?

Jag letade efter en sak i min handväska....då slog det mig att jag har ytterst onödiga saker i min väska, många prylar vet jag inte ens hur dom har hamnat där!
Här ett ett urval:
image301 image302
Blöjor till Loke
En påse potatismos
Mascara
Min plånbok
Mannens plånbok
Treo
Spegel
Tumstock
Skohorn
Penna
Lypsyl
Dunnispyjamas till Loke

....hm...
Potatismoset och tumstocken har jag inte den blekaste om hur de har hamnat i väskan! Antagligen så har Loke gått och stoppat ner det där!
Varför det fortfarande ligger kvar? -Det är jag i ett nötskal.
Resten får man väl anse vara bra-att-ha-saker i en väska, men det skulle behövas kompletteras ytterligare....nån gång...

Vad har ni i er handväska? ;o)

God Morgon Vår!

God morgon på er!
Vårvädret verkar hålla i sig! Hopppas det fortsätter i den här stilen! Vi gick och la oss tidigt igår, skönt. Jag antar att man blir extra trött av all frisk luft!
Strax ska jag kolla igenom bidragen till tävlinngen och utse en vinnare. Det blir nog inte alltför lätt :o) Tack ni som var med!

Loppisfynd och gruvlek!

Ojojoj, loppmarknaden var ju sjukt stor! Jag hittade ett par coolt fula solglasögon med prislapp och allting kvar för tio spänn! Jag gillar looken av insekt i skidglasögon!
   
Eftersom jag i stortsett alltid har en dålig hårdag och oftast drar en sjal över skallen så köpte jag en brun-gul-orange-mönstrad 70-talsgräslig sjal, Men den var stor så jag måste sy om den lite, bara min symaskin behagar bli lagad nångång.....
Efter loppisen åkte vi till Sala, vid Silvergruvan finns en slags lekpark, "barnens gruva" och där slog vi oss ner medan barnen lekte. Det är verkligen mysigt där och solen sken!
     
Dottern visade sig vara en mästerfotograf, så jag och mannen fick vara med på kort tillsammans för en gångs skull! Det var faktiskt Ellen som fotade min outfit tidigare idag ;o)

Nu ska här grillas på verandan, premiärgrillning för i år! Och jag sitter faktiskt ute och bloggar!

Hjälp mig modebloggare!

Jag köpte en tunika/klänning (?) igår på HM. Jättesöt i ljusbeige.
Men vad sjutton ska jag ha till på benen? Den är lixom för kort för att ha strumpbyxor om man inte känner sig bekväm med att visa rumpan. Jag känner mig inte bekväm med det.
Jeans? Det kanske ser avigt ut?
Hjälp en liten bonnatös med råd! ;o)

Jag får lite panik av att lägga upp såna här bilder på mig själv......det kan mycket väl tänkas att jag tar bort det här sen, men nu ska vi åka så det får väl vara kvar så länge!

Tänk att en....

....tänk att en gammal traktor kan vara så bildskön!


Nu är tvätten hängd, jag hoppas det inte börjar blåsa för jag hittade inga hela klädnypor, det skulle kännas lite jobbigt att springa och leta efter ivägblåsta underkläder hos grannen......

Nu ska vi göra oss i ordning och åka te stan på loppis!


Varför heter det loppmarknad?

Jag fick en sån där otrolig lust att gå på loppmarknad idag! Jag tycker det är riktigt roligt, oftast så köper jag inget speciellt men det är roligt att titta på alla saker.
Roligast är gammalt porslin, jag älskar gammal Gustavsbergsporslin och Rörstrand. Efter en liten Googling kom jag fram till att det är loppis i Fyrispark i Uppsala, kanske jag åker dit. Jag väljer mellan Fyrispark och Gysinge. Undrar om det går att få med mannen? Han tycker att det hörs på namnet att loppmarknad inte är något för honom :D
image291
Undrar varför det heter loppmarknad?
Någon som vet?

Passa på att njuta av våren nu!

För idag ska jag hänge tvätt ute i solen, och det slår aldrig fel! Garanterat kommer det börja regna, men jag trotsar vädergudarna och hoppas att dom låter solen skina i alla fall.....

image290
Nu vankas kaffe, vad ska ni göra en solig dag som denna?

Glöm inte sista dag i tävlingen! KLICKA HÄR

Tävling, en dag kvar!

I morgon avslutas min tävling förresten! Ta sista chansen och var med och tävla om detta kit med parfym och krämer i sjukt snygg design! KLICKA HÄR

Extraknäcker som vaktpost

Dagen i korta drag....:
Före lunch lämnade vi barnen och Gizmo hos min mamma och pappa, sen åkte vi vidare mot Gävle, första målet var lunch på Max. Vi är ju faktiskt med i Max Drivein-klubb nu och tjänade en dipp på  det :o)
Mannen körde och påstod att han eventuellt tänkte låta bli att tala om att vi var med i Drivein-kluben om personalen inte själva såg klistermärket. Han menade att han inte visste hur och när han skulle säga det.
Snäll som jag är så tvingade jag honom att låtsasbetala maten till mig och öva på att säga: "-Jag är med i Max Drivein-klubb" på ett naturligt sätt.. Då skulle det ju inte bli så stor grej av det när han väl kom till kassan, när han övat några gånger och jag vridit mig av skratt undrade jag om han kände sig lite säkrare nu. Jag fick inget tillfredställande svar så jag garvade igen är "the-big-deal-menigen" uttalades på riktigt utan att tjejen i kassan hörde den. Det ordnade sig i alla fall....

Det kändes konstigt att åka utan barn i bilen, då och då tittar man liksom automatiskt mot baksätet för att kolla om dom sover eller slåss och när man kliver ur bilen går man raka vägen till bakdörren vid lokes plats för att öppna dörren och ta ut ungen. Tänk vad mycket småsaker man är helt inprogramerad att göra!
Efter Max tog vi en tur på stan. Jag fyndade lite på HM, bland annat en klänning/tunika som var beige i sån där A-linjemodell, med två fickor fram. Jag ser ut som ett barn i den, jättehärligt tycker jag!
Vi var också in på Dollarstore. Jag fyndade en jättetung stekpanna, den kan komma till användning när ma minst anar det!
Efter Gävle åkte vi vidare till Älvkarleby, då passerar man Skutskär, det ligger ett pappersbruk där, det luktar inte mumma om man säger så. "Skitskur" skulle vara ett mer beskrivande namn....
image286
*Gnugga på broccolin för att känna doften*

I Älvkarleby flanerade vi runt som två pensionärer och tittade på dammar och forsar och fina hus. På Laxön var det mycket fint, det har varit ett Regemente där och många hus från den tiden står kvar och är upprustade. Jag var vid det här laget mer eller mindre rastlös av att inte behöva hålla koll på ett endaste barn så jag blev som ett barn själv och var överallt och sprang och klättrade, lite som en apa kan man säga. Mannen tackade högre makter att det inte var nå annat folk i närheten. Jag ville hoppa på stenar i den "lilla forsen", det fick jag inte, varken för mannen eller enligt alla varningsskyltar om att vatten plötsligt kunde släppas på. Sist någon lekte på stenar i forsen gick det visst så här,
 det var en munk på dackefejden sägs det.
Sen ville jag provringa en stor klocka i ett klocktorn vid Officersmässen, bara lite, en gång, men det tyckte mannen var direkt olämpligt. Tråkigt. Men jag fick i alla fall gunga och leka vaktpost, det är inte varje dag det inträffar!
  
Jag ansträngde mig hårt ska jag säga er, när jag försökte vara en allvarlig och barsk vakt i det där skjulet, men när jag står där och fösöker ha den där skarpa blicken som ser allt, ja, då såg jag verkligen allt. Jag upptäcker att det ligger en barnstövel på taket på byggnaden mitt emot, en skitful moonboot, en röd.....jag tappar min barska uppsyn...


Det var en härlig barnfri dag, men lika skönt var det att hämta barnen och komma hem igen!

Nu väntar sängen, god natt!

Ego-pics

Det har varit en härlig dag med både shopping och natur! Jag hade abstinens efter barnen så jag fick agera barnslig själv :o)
Lägger in lite egopics, uppdaterar utförligare senare för nu vankas räkor och ett glas vin!
   
♥ Vad har ni gjort idag?

Super-Marie

Slänger in en snabb uppdatering, jag har inte kunnat logga in på hela morgonen!
Precis färdig med sysslorna hos kalvarna, nu ska vi åka och lämna barn och hund hos mamma och pappa. Jag och mannen känner att vi behöver en stunds avkoppling utan att behöva täka på något, man får känna så ibland. Vi ska åka på en liten roadtrip, destination obestämd.
Det ska bli skönt!

image281
Stålmannen är min förebild....

Ha en bra dag!

Schulman + Åberg

....kunde inte låta bli. Relaterat till DETTA


En k-pist?

När jag laddade in dagens foton i datorn och kollade igenom dom hajade jag till när jag såg detta! Första tanken var: "Vad i hela friden är det jag håller i handen?"
Jag har en viss mani på att knäppa kort på spegelbilder, det här knäppte jag när jag tankade och det som jag tycker ser ut som en k-pist eller något i den stilen är barnvagnen som ligger i bakluckan :D


Förresten är det dyrt och tråkigt att tanka.....för trehundra spänn fick man inte mycket över 20 liter.

Och så glöm inte tävling längre ned om du vill vinna detta:

Vårbilder!

Vårkänslor!!
Eftermiddagen har jag och barnen tillbringat hemma hos Mia. Det var riktigt härligt ute, är det vår på riktigt nu?
   

   

Lokes outfit

Loke har verkligen förstått vidden av hur viktigt det är att vara snygg på jobbet! Ibland blir det bara så rätt när barn får välja själv ;o)
 

Finns den lantliga idyllen?

Appropå diskussioner om landet vs stan lägger jag in min sommarblogg för Aftonbladet som jag skrev sommaren -07:

"Tänk er vad härligt vakna av sig själv bara för att man helt enkelt är så utvilad att man känner att det är onödigt att sova mer. Öppna dörren ut till verandan och bara andas in varm sommar medan hunden lyckligt springer runt på den gröna gräsmattan.
Efter ett tag kommer barnen upp; God Morgon Mamma!
Hand i hand
springer dom ut och leker en stund medan bebisen tjutande lycklig tittar på och mamman precis tar ut nygräddade frallor ur ugnen.
Frukosten äts på verandan, ingen spiller eller kladdar. En bit länge bort går dom långhåriga hedenhös-kossorna fridfullt och betar och hästarna gnäggar lite i hagen. Mamman och barnen njuter av lantidyllen och äter sin frukost, innan mamman med lätta steg trippar ner till kalvarna i ladugården......... *klipp*


Det kuuunde ha varit så.......det låter iallafall fint......
Mamman vaknar med ett ryck på morgonen, tittar snabbt på klockan; hon har försovit sig efter en ganska sömnlös natt med en bebis som vaknat ett antal gånger. Mamman rusar ner och gör välling, hoppas att bebis dricker hyfsat fort. Byter blöja, klär på sig, stoppar bebis i vagnen fast han inte alls har lust att sitta still där när han äntligen kommit upp ur sängen.
Dom stora barnen sover fortfarande medan mamma + bebis går ner till mjölkkammaren för att blanda enorma mängder välling till alla bebiskalvar som förr eller senare kommer packas in i plast och märkas med exempelvis "entrecote" "köttfärs" och "rostbiff".
Medan mamman vispar välling sjunger hon lite falskt, för att bebis ska vara nöjd. Vilda Vovven slinker in då och då för att försöka stjäla åt sig lite mumsigt vällingpulver eller kraftfoder. Inne i ladugården är det fullt liv på råmande småkalvar, en har till och med tappat rösten av allt råmande och låter lite som en vinkelslip.
 X antal hinkar med nappar i botten hängs upp på boxkanterna. Mamman och mannen ville inte skaffa mjölkkor eftersom man är så tidsbunden då.......men är man inte exakt lika tidsbunden nu? tänker mamman.
Det kan faktiskt vara ganska fridfullt att göra ladugården, om bebis sover lungt i vagnen.
Mamman har nyligen kommit på att hon kan använda telefonen som mp3-spelare också och har ofta hörlurar med musik i. Det värsta är att det är väldigt svårt att låta bli att sjunga med och det skulle bli väldigt pinsamt om någon främling heltplötsligt dök upp och hörde mammans falska röst.
När mamman nästan är färdig skäller vovven upp mot huset, mamman tittar dit och ser sina två äldsta barn jaga och slå varandra vilt skrikande. Dom kommer till mamman, skriker och skyller ¨på varandra, mamman vill inte höra, det där får dom lösa själva.

När ladugården är färdig ska hästarna ut och dom långhåriga kossorna ska få vatten och lite tillsyn. Kossorna tror att mamman har något gott med sig och kommer skenande i vild galopp mot badkaret där mamman fyller vatten.
Eftersom mamman är lite rädd för dom, dom har ju så stora horn, speciellt tjuren Eugen, skyndar hon sig ut genom grinden igen och låter vattenslangen ligga kvar i och fylla.
Äntligen tid att gå in och få i sig nån frukost. Glada dammråttor med viftande svansar välkomnar mamma och bebis när dom kommer in i huset. Frukosten består av två koppar ap-starkt kaffe och en macka med smör på. Kaffet är faktiskt morgonens viktigaste rutin.
Vid det här laget har bebis äntligen somnat en stund i vagnen och mamman sitter ner och kopplar av en stund, tänker på allt annat som ska göras, dammsuga, tvätta....... Hon tänker tillbaka på senaste veckan som har varit ganska hektisk. Hon tänker på hur hon klantade sig och lyckades få ut highlandkorna på rymmen, en hysteriskt vild jakt på dom som försvann snabbare än en avlöning till grannbyn. Tack och lov fick vi in alla på rätt sida om staketet till slut, men mamman som var förkyld fick lunginflammation på kuppen och blev sängliggande hela midsommarhelgen. Mannen fick sköta alla djuren själv medan mamman låg och oroade sig att djuren skulle bli sura på henne för att hon övergivit dem. Men som sagt, skönt att dom lurviga är i sin hage nu och hoppas som håller sig där!

Jäklar! Mamman kommer plötsligt på att hon glömt att stänga av vattnet! Hon rusar ner till mjölkkammaren och vrider av kran och går sen och tittar ut i hagen där badkaret står. Det har svämmat över ganska rejält och korna klafsar runt i vattnet runtomkring.

Resten av dagen tills mannen kommer hem från jobbet går med en rasande fart, mamman har faktiskt ingen aning om vart alla timmarna tar vägen och skulle någon fråga vad hon gjort under dan skulle hon inte komma på nåt. Rätt vad det är så är det bara kvällsmat för hela familjen, och för bebiskalvarna. Men på kvällarna hjälps mannen och mamman åt att ta hand om alla djur.
Timmarna flyter återigen snabbt iväg och dom kommer oftast inte i säng förrän till midnatt.

Så går dom flesta dagarna här på gården, mamman oroar sig för att åldras i förtid och tror att det är ute med henne i augusti när hon fyller 28 år. 28 år! Herregud! Nästan 30! Mamman försöker desperat att inte låta sig märkas av åldern och blir barnsligt glad dom gånger hon fortfarande får visa leg på bolaget!

Men å andra sidan, vad är en liten rynka, vi har ju trots allt vår lilla lantidyll, väl kamouflerad i vardagens stress!"

Kommentera gärna :o) Finns den lantliga idyllen?


Landet vs LANDET?

God morgon på er!
Jag har suttit och läst igenom kommentarerna till Kissies inlägg "Landet vs stan".
Det roliga är att det är jättemånga som anser att landet är det bästa stället att bo på, med motiveringen att man faktiskt inte behöver ha kor som man sitter med dagarna i enda bara för att man är lantis.
Det låter lite lustigt, det betyder alltså att det måste finnas två kategorier av lantisar. Grupp 1 som bara nyttjar landet som en bostad-vilken-som-helst och grupp 2 som har valt att bli lantis enda ut i fingerspetsarna och alltså bor inne i en lagård och har en kohage som tomt.
En sådan lantis har jag faktiskt aldrig träffat och jag vet inte riktigt i vilken kategori jag ska placera mig själv. Jag har ju kor/kalvar, men jag jobbar ju faktiskt bara med dom, jag bor inte i lagården och jag sover inte där.

Men man verkar kunna dra slutsatsen av att att merpartern av lantisarna tycker att det är ok att vara lantis så länge man inte har kor?
Nu vet vi ju att snittåldern på Kissies läsare inte är så hög, men det tål att funderas på!
Jag har ju tagit upp det här ämnet tidigare.
Åsikt?

Och så glöm inte tävling längre ned om du vill vinna detta:


En del bilder ser rent av äckliga ut!

Eftersom jag upptäckt nya funktioner i min mobilkamera (som dessvärre resulterade i ett smärre missöde) så var jag tvungen att fota allt möjligt med makrofunktionen.
Det är ju smått otroligt! Tänk att det kan bli så bra kort med en mobiltelefon! Tänk när första kameratelefonen kom, då jäklar krävdes det fantasi för att se vad man fotat!
Lägger upp några kort som blev bra.....
     

Och en del saker ser rent av äckliga ut att fotas i närbild....


Update: *hmpf* bilderna blir pixliga när man laddar upp dem här på bloggen....synd...
Hoppas ni har en bra kväll! Jag kom precis in från kalvarna och är mer eller mindre slut!

Och så glöm inte tävling längre ned om du vill vinna detta:

Shit i helvete...

Oj då.....

Jag upptäckte att jag hade en funktion i min mobilkamera så jag kunde fota makrobilder! Kul tänkte jag och skulle försöka fota den dära Rädda Joppe utan att han bara blev en suddig fläck.
Jag fotade från utsidan av burken först...men det blev inge bra så jag öppnade burken.....jag hann knäppa ett par kort innan Rädda Joppe plötsligt flyger iväg! Shit i helvete tänkte jag, inte trodde jag att han skulle vara en sån perfekt flygare på en gång utan träning!
Han flög raka vägen mot köksfönstret. Jag passade på att fota lite till och skulle sen släppa ut honom.....jag vänder mig bort för en sekund och nästa gång jag tittar har Rädda Joppe gjort ett självmordsförsök.
Han sitter och äter på FLYKILL-remsan!!
Rädda Joppe flyger vingligt iväg, nu är han borta och ligger förmodligen stendöd någonstans. Mia, om jag hittar honom så vet du vad du ska få i födelsedagspresent!

image264

Förlåt Rädda Joppe.....

Rädda Joppe release-party

Larviga Rädda Joppe har nu kommit ut ur sin svarta mohairkokong! Jag trodde masken hade dött där inne men nu så är han ute!
Läs tidigare avsnitt om Rädda Joppe här: del 1, del 2, del 3 , del 4
Han blev inget monster, tur att jag inte lydde Mias råd, hon hade kastat ut han direkt när hon upptäckte att han spann kokongen av svart mohair...
Naturligtvis var jag tvungen att berätta den glada nyheten för Mia över msn:
Jag: -Rädda Joppe har kläckts nu.
Mia: -Kul, vad blev han?
Jag: -En Domherre!
Mia: -hahaha....
Jag: -Nä, han blev en fjäril av nå slag.
Mia: -Är han fin då?
Jag: -Nä, inte speciellt, inte för att var fjäril tycker jag...
Mia: -.....synd då....

Vi spånade vidare och jag funderade på om Rädda Joppe var hungrig, fjärilar suger väl nektar från blommorna, jag tänkte att jag kanske kunde köpa sån där juice som heter Nektar på affären!

Men jag inser att jag måste släppa ut Rädda Joppe i det fria. Jag får bjuda Mia på ett release-party! Jag ser framför mig hur vi står med fint fladdrande klänningar ute i blåsten och liksom hjälper Rädda Joppe att få luft under vingarna. Sedan flyger han iväg utan att vända sig om efter oss för att aldrig mer komma tillbaka! Ganska romantiskt i vår vardagliga värld.....
Det är bara hoppas sen att han inte är en av de där insekterna som blir sån där äcklig klegga på min bils framruta, det vore ju trist.
Om han ens lever fortfarande, han har suttit på samma ställe i sin burk rätt länge nu, när jag skakade lite på den lade han sig på rygg istället....det vore ju trist för  Mia om hon missade releasepartyt, kanske jag kan klarlacka Rädda Joppe och göra en brosch av honom i så fall, Mia fyller ju år snart och det är väl lite trendigt med brosch?

Gissa!

Vet ni varför man säger att kråkorna flyger upp och ner i Tierp?

Förlåt Mia

Min Tierpsöverraskning föll Mia i smaken. Det blev en kanoners roadtrip men tjejsnack. Kan inte påstå att vi upplevde så speciellt mycket spännande men vi hann prata desto mera!
Det var ju perfekt att åka med Mia som faktiskt har full förståelse för att man ibland måste sakta in eller till och med stanna och backa en bit för att dokumentera intryck och uttryck med kameran.
Innan vi åkte hem stannade jag till vid vår lokala kiosk och köpte fikabröd. Kiosken har nyligen bytt ägare och kommer tydligen börja sälja kaffe och korv.
Mia: -Det är ju faktiskt jättebra att att kiosken börjar med kaffe och korv tycker jag. *gravallvarlig*
Jag: -Varför det, egentligen?
Mia: Jo, men när man inte har hunnit dricka kaffe kan man gå in där och ta sig en kopp.
Jag: -Ska du stå och hänga vid kiosken som högstadieeleverna gör med en koppa kaffe?
Mia: -....njaej...men...jag kan köpa en kopp när jag lämnat barnen på dagis och dricka på vägen till jobbet....?
.....fast jag dricker ju kaffe när jag kommer till jobbet.....
Jag: -Inse Mia, du kommer inte gå in där och köpa kaffe titt som tätt.....
Mia: Nä....det skulle jag nog inte.....men jag trodde att jag skulle det.....*besviken*
image259
Förlåt Mia för att jag krossade dina kaffedrömmar! Men om dom skaffar en latte-maskin, då lovar jag att vi ska bli två latte-mammor som hänger vid tjorren och pimplar latte!

Nu kanske det lossnar!


Loke som vägrar prata har äntligen kläckt ett ord förrutom mamma och mu;
Pippi!

Och så glöm inte tävling längre ned om du vill vinna detta:


Kråkorna flyger uupp och ner.

God morgon!
Huvusvärken har äntligen lättat lite! Skönt.
Strax så kommer min vän Mia över. Vi ska åka till Tierp och titta på kråkorna som flyger upp och ner. Mia vet inte om det än så det blir en liten överraskning.
Egentligen är det så att jag måste åka till Lantmännen så så skoj överraskning kanske inte Mia tycker att det är. Men bara att få åka i min röda spruttibangbang bil är en upplevelse i sig ;o)
image254

Photoshopvanor

Om mina photoshopvanor...
Jag photoshopar ofta, jag har i stort sett alltid Ps öppet med två tre bilder på g som jag fixar med när jag får tid över. Jag använder mig av ett uråldrigt Photoshop, version 6. Av någon anledning så vill inte cs2 funka i min dator (?).
Jag saknar en hel del funktioner från cs2 men med lite fantasi så löser man det ;o)
De bilder jag klipper ihop har oftast någon anknytning till mig eller med mig, men det händer som ni sett att jag gör collage av andra personer också! Viktigt är att det finns flera saker som känns typiska för personen i fråga. Jag strävar inte efter att göra bildmässigt perfekta bilder utan jag vill förmedla detaljerna!

När jag var yngre så målade jag och tecknade jag, jag gick Estetiska konst och form men hoppade av efter halva tiden för att jag var allmänt skoltrött.
Nu för tiden målar jag sällan på papper, dels för att det är ett större projekt att plocka fram det man behöver, man kan inte bara lämna det för att fortsätta om en stund (om man inte vill ha huset omdekorerat av barnen), dels också för att jag har problem med lederna, det funkar inte lika bra med pensel och pennor.
Photoshop är en mycket bra ersättning för det!

Nu ska jag gå och sova och kurera min huvudvärk!

Och så glöm inte tävling längre ned om du vill vinna detta:


Det blir väl en Lokebild idag med ;o)

Både jag och Loke har skrotat runt i pyjamas hela dan, dock är inte min komönstrad och den är inte heller en overall :D

Men jag tror att jag hade varit nästan lika söt som Loke i en likadan pyjamas!

om självaste Greger från Nilecity kom....

Vilken härlig dag....jag har svaga aningar om att det är kanonfint väder ute men just nu så är solsken en plåga.
Jag har legat på soffan hela dan, knapprat alvedon och varit allmänt väck. Inte mycket förrutom barnens diskreta viskningar efter uppmärksamhet har nåt mig.
Jag skulle förmodligen inte ens reagera om självaste Greger från Nilecity kom ridandes förbi på min tjur Eugene, sjungandes på Flottarkärlek ackompanjerad av fylltuppen i Robin Hood och dom sju små dvärgarna.

Det finns inget värre än huvudvärk, och nu menar jag inte lite lätt huvudvärk, här snackar vi bomber och kärnvapen i skallen.
Det verkar bli värre av rörelse, när jag ligger stilla känns det ganska okej, men så fort jag reser på mig så blixtrar det och spränger.
Jag har halvsovit ett bra tag på dan, men det hjälpte int heller....
Jag hoppas det är över tills i morgon...

En Kissie-bild

Tjolahopp, jag känner mig inte så käck som jag låter. Sen jag var klar ute hos djuren och jag legat på soffan och Loke-Liten har kollat på tv. Huvudvärken spränger så fort jag reser mig.... Jag har med datorn i knät som vanligt roat mig med photoshop, här är resultatet!

Det var svårare att photoshoppa Kissie än Blondinbella. Hon har inte lika starkt utpräglade ståndpunkter. Sen har jag inte följt hennes blogg lika mycket. Men jag hoppas jag fick till det hyfsat ;o)

En SÅN DÄR morgon...

God morgon......det är en sån där morgon....
Huvudvärken dundrar så jag knappt kan gå upprätt, det finns inget värre än att vakna med huvudvärk, speciellt när man inte orsakat den själv med alkoholhaltiga drycker kvällen innan.
För att min morgon ska kännas extra underbar så glömde jag att köpa snabbkaffe i går, det är helt slut och jag får göra presskaffe istället. Det är inte lika gott, inte när jag gör det. Bäst att göra starkt så det kan hjälpa alvedonen att fördriva huvudvärken!
image248
Hoppas ni har en bättre morgon so far!

Och så glöm inte tävling längre ned om du vill vinna detta:

Sisådärja

Nu har jag varit duktig och lagt till en sån dära Bloggkolls-ikon! Jag antar att man klickar på den om man vill ha koll på min blogg.
Själv har jag föga koll så det är ju bra om någon annan har det ;o) Ikonen finns uppe till höger.

Jag är nu hungrigast än hungrig och har via telefon snällt bett mannen köpa en kexchoklad innan han sätter sig på bussen. (Läs: Köper du ingen kexchoklad får du gå hem, vi ses i morgon bitti!)

Det är btw en skitkonstig mangaserie på tv, jag hittar som vanligt inte tv-dosan och får dras med japanska skrik och hot. Alternativet är att stänka av skiten men då blir det så tyst.

Ordbajsar

Äntligen gick det att logga in!

Shit i helvete vad trött jag är.
Jag har varit hemma ett tag och bara gjort ingenting. Innan jag gjorde ingenting körde jag in mannen till stan för att han skulle ut och äta med jobbarkompisar.
Good for him att han har en sån snäll fru! Nu sitter hans snälla fru och undrar lite stillsamt om han får skjuts hem eller så....förmodligen tar han bussen och förhoppningsvis gör han det snart eftersom jag måste hämta honom vid bussen.
När jag släppte av honom inne i stan var min plan att åka på driveinnen på Mc Donalds och köpa mig en Texas Grande (därför åt jag ytterst lite till middag), men i ren förvirring missade jag infarten till Mc Donalds för att knoppen till växelspaken lossnade i bilen. Orka vända när man kommer från landet och har fullt sjå med rödljus och liknande detaljer i stan!
Av den anledningen är jag nu mycket hungrig, jag har tittat i kylskåpet ett flertal gånger men det finns bara samma tråkiga saker där varje gång. Jag hade för mig att jag köpt en äpple-kanelyoughurt, men det enda jag hittar är en underlig hjortronyoughurt och jag ska vara döende för att vilja äta den.
Till råga på allt glömde jag bort att tanka innan jag åkte hem så soppamätaren kommer nog inte röra sig en millimeter när jag startar bilen. Det är faktiskt grymt tråkigt att tanka så därför glömmer jag ofta bort att göra det. Än har jag aldrig kört soppatorsk....

När kommer Mc Donalds börja med sms-burgare?? Jag är så trött på den här stenåldersmentaliteten....
image247

Recept på rökigt ris

Mycket Loke-kort idag.....
Loke och dom stora barnen lekte med gosedjur i fotöljen, men lillebror orkade inte så länge....

Vi har precis ätit middag, kyckling och ris med en något rökig smak, intressant smak faktiskt!
Jag ska dela med mig av hemligheten hur man gör rökigt ris....om man inte har någon form av Hickory hemma;
Ha i lite mindre vatten än vad som är brukligt vid riskok, låt stå alldeles ifred i köket (läs gärna en bra bok under tiden) och puttra, när puttrandet övergår till ett fräsanderusar du ut i köket, sätter fläkten på högsta, öppnar fönstrerna och vädrar och tar riset av plattan. Klart! Nu har riset fått en alldeles speciell och rökig karaktär!

Vad ska ni äta ikväll?

Passa på när det är gratis ;o)

Jag och Loke har varit och fikat hos Lokes lilla tjejkusin Vendela idag. Loke är en tacksam fikagäst, han lämnar sällan ett bord tomt. Trots att han satt kvar i bilen och sov första halvleken av fikat så han han ta igen det med råge när han vaknat!
Han en duktig pojke, lyssnat på sin mor och far om hur mycket man passar på att äta när man är bortbjuden ;o)
   

Och så glöm inte tävling längre ned om du vill vinna detta:

Tävling! Vinn paket med krämer och parfym!

Vill du ha chansen att vinna detta lilla läckra kit?

Innehåller: Lypsyl, 4,2 gram - doft av granatäpple
Handkräm, 57 gram - med olivolja och aloe vera
Duschcreme, 59 ml - med algextrakt och aloe vera
Parfym, 59 ml - Scented splash, violdoft

Allt i riktigt läcker förpackning!

För att tävla gör du så här: Länka till min tävling i din blogg, skicka gärna länken till ditt inlägg som du länkar i till mig i din kommentar. Berätta vem eller vad du tycker är "cute as hell", bästa/roligaste motivering vinner!
Tävlingen avslutas på söndag klockan 18.00.

Lycka till!

Blondinbella la upp min bild!

Jag surfade in på Blondinbellasblogg alldeles nyss, förvånad ser jag att hon har lagt upp bilden jag photoshopade av henne!
Jag mailade faktiskt henne bara för att tala om att jag lagt upp bilden på min blogg och hoppades att hon kunde se det med glimten i ögat. Det kunde hon, men jag har inte mailat bilden till henne, hon får gärna ha den där men en länk hade varit trevlig i sambandet ;o)
Kul att hon såg detaljerna, men jag tror hon missade att min tanke var att hon springer ifrån Mr X och bimbobarnen i panik :D

Bad Hairday?

image241
Vissa dagar vill man inte vakna alls....men Loke blir i alla fall nöjd efter lite välling.....
Jag tror jag tar en slurk jag med!
Vad ska ni göra idag?

God Natt och ett litet rekord för mig!

Jag har varit på gång att gå och lägga mig rätt länge nu. Mannen börjar tröttna och tror att jag har fåt en knäpp.
Anledningen är besöksräknaren....
Mannen: -Nu går vi och lägger oss...
Jag: -Kolla, den står på 1979 nu! Asballt ju!
Mannen: -Öhhh..va?
Jag: -Men hallå, jag är ju född 1979!
Mannen: -Mmmm....nu går vi och lägger oss då...?
Jag: -Men vänta, jag vill se när den kommer till 2000!
Mannen: *väntar tålmodigt*
Jag: Nu, alldeles strax, den står på 1991 nu.
Mannen: *gäspar*
Jag: -Nu! Nu är den uppe i 2000!
Mannen: -Bra, då släcker jag nu då...?
Jag: -Okej då....eller vänta lite.....
Mannen: -Vad är det nu då?!
Jag: -Men jag måste vänta tills den kommer på 2008!
Mannen: -Jaha? *irriterad* Varför det nu då?
Jag: -Men det är ju år 2008 nu ju!

*kollar statistiken*


Oj nu missade jag 2008 med 7 år under tiden jag satt här och skrev.......

Jag har vissa tvångstankar ibland..


God Natt Alla!


Mitt ljus för Engla...

image240

Blondinbellas barn

Jag hoppas Blondinbella kan ta detta med glimten i ögat och lite humor, som Bloggkommentatorerna gjorde med sin bild ;o)


*fri tolkning*

Fjuckby skojar man inte om ;o)

Idag har jag äntligen fått tummen ur vagnen eller var den nu satt, och åkt och hälsat på min vän Hanna som flyttade till hus för ett pinsamt stort antal månader sedan. På vägen dit passerade jag den omtalade byn Fjuckby, man får visst inte skoja om namnet Fjuckby, men det låter oneklig roligt, utan att gå in på detaljer ;o)
När man ska köra upp till Hannas hus måste man köra en lerig stig på hennes grannars tomt vilket nästan kändes lite pinsamt eftersom stigen går så nära deras hus. Dom hade en lustig skylt på tomten som jag skulle fota i smyg lite hastigt, man vet ju aldrig om dom blir sura. Medans jag fumlar med kameran styr och växlar (nu låter det genast som om jag fällt fram en tredje hand) så lossnar växelspaksknoppen på växelspaken i min räser-volvo. Fumlar lite till och får dit den efter ett visst strul. Det är så med gamla stabila och rejäla bilar, om något lossnar bankar man bara dit det igen. Och lossnar det igen bankar man bara lite hårdare!
  
Det var fjärde handen som knäppte de här  korten på mig, man måste ha så många händer när man är en ofta mycket stressad småbarnsmamma.
Nej, det var faktiskt Hanna som fotade, vi for iväg till Fullerö Handel för att titta lite och då inträffade missödet med knoppen igen.
Ojojoj vad mycket fint dom ha på Fullerö! Jag blir som en apa utsläppt ur sin bur för första gången när jag kommer in i en sån butik! Fast jag skriker inte och rafsar mig under armarna.....
Jag hittade maaaassor av saker jag ville ha, vi var tvugna att gå två rundor. Det hjälpte inte så jag kom ut ifrån butiken med en liten tyganka och två ljus varav det ena såg ut som en bakelse.

Vad i hela friden ska jag med det till??
Lite mer kort från dagen:
   
Loke har gjort sig redo att åka.....            Gungar på Fullerö
  
I butiken                                                        Den söta ankan.

Nu ska här lagas mat, det blir radhusbiffar med spaghettie...mmmm....
Sen ska ny bild photoshoppas!
Vad har ni gjort idag?

Bild på Bloggkommentatorerna!

En blogg som jag dagligen läser är Bloggkommentatorerna, jag ser dom alltid framför mig, sittandes med headset och datorer överallt och en knallröd tipstelefon som ringer med en irriterande skränig ton så fort blondinbella skrivit någon groda.
Igår fick jag en vision av hur dom måste ha det i sitt hemlig kommentatorsrum och jag blev bara tvungen att photoshopa en bild av det!

Jag hoppas att dom inte kör allt för hårt med praon....men han ser gansk nöjd och glad ut så han trivs nog som fisken i vattnet bara han får en gottisklubba att snaska på då och då ;o)
Vad tycks? :D


Englas mördare

Jag hoppas att 42-åringen får livstids fängelse. Han har gjort bland det värsta man kan göra, han borde sitta i inlåst resten av sitt liv.
 
Han är inte ens värd att kallas människa.
Det är läskigt, det här hände ju inte så långt ifrån oss, vi åker till Hedemora titt som tätt. Han hade lika gärna kunnat tagit en flicka från vår ort. Vi tror att vi sett honom tidigare på grillen där vi hämtar mat ibland som är ett klassiskt lastbilshak. Usch.....
Det är sjukt att han har begått flera sexualbrott tidigare men ändå har fått gå lös som vilken människa som helst.

Vinnarna i tävlingen!

Nu har vi suttit och valt bland era kommentarer och kommit fram till två vinnare! Tack till alla som var med, jätteroligt att läsa era motiveringar och jag önskar att jag kunde ge bort en till alla er ;o)
Men håll utkik, det kommer att komma fler tävlingar!
Så till vinnarna då.......damtadadamm!
image170
Vinnare av Devil Baby blev Sanna! Här följer hennes kommentar:

"I en svensk oversattning av The Sunscreen Song star "Lev en tid nara havet, men flytta innan det gor dig for mjuk"
Jag har nu tillbringat over sju manader pa Nya Zeeland, ett land vackrare an nagot annat. Jag har levt med utsikt over vatten, jag har varit borta fran vanner och familj langre an vad jag nagonsin trodde att jag skulle klara av, och detta, har naturligtvis uppfyllt sina klicheer. Jag har vuxit som manniska, blivit mer odmjuk och sa vidare i en aldrig sinande lista.
Problemet ar dock att jag snart vander hemat, tillbaka till min gamla arbetsplats, namligen Mcdonald's dar en sommar och sa smaningom ocksa host vantar.
Innan jag akte till Nya Zeeland var jag luttrad, jag kunde rabbla Big Mac menyer i somnen, jag visste priserna utantill och jag kunde stanga av om en kund var otrevligt, stressen for hog eller nagon av de andra medarbetarna pa jobbet allmant otrevliga - egenskaper som tiden pa Nya Zeeland har fatt mig att forlora.
Hur passar man in odmjukhet i vad som ibland kan vara det harda livet pa Mcdonalds? Och att vaxa som manniska, vem bryr sig om det "jag vill faktiskt ha en cheese utan ketchup, GE MIG NU!"

Sa snalla, ge mig baby devil att haka i nyckelknippan och bara i fickan daruppe pa jobbet. Jag ska definitivt mata henne med en pommes eller tva, i utbyte mot den extra kraft, styrka och javlar anamma som jag raknar med att hon kan ge mig, och som ju ar mer valbehovligt nu an nagonsin tidigare!"
Min och mannens motivering till varför vi valde henne är för att jag är en av de där besvärliga kunderna på Mc Donalds ;o) Keep up the good work Sanna, vi älskar Mc Donalds! (mannen hoppades också på rabattcheckar *s*)

Vinnaren till Roxie Heartstealer blev Maria med kommentaren:
"jag skulle gärna vinna den som snor hjärtan. jag skulle ge den till min pojkvän för han har verkligen snott mitt"
Vår motivering; Kort och gott och gúlligt! Ta hand om pojkvännen!

Maria och Sanna, maila era adresser till mig på langarsbo snabelA hotmail.com så skickar jag era vinster!

*GRATTIS*


Tävlingen avslutad....

....och nu ska jag gå igenom era kommentarer och med hjälp av oberoende man välja ut två vinnare!
Strax  t-bax!

Tänd ett bloggljus för Engla och hennes familj

image129
Jag tänker på Englas familj......och hoppas 42-åringen för att hårt straff....

Skynda, tävlingen stänger om en halvtimme!

Nu är det en halvtimme kvar av min första bloggtävling, vill ni också vara med och ha chansen att vinna så klicka på bilden!
image170

Mannen i R2D2

Haha, förresten, jag funderade lite ytterligare på mannen som "spelade" R2D2 i Star Wars. Vad gjorde han egentligen?
R2D2 varken pratade eller slogs. Men han kunde vissla och göra pruttljud, kanske var det det som Kenny Baker gjorde när han satt inne i R2D2:s mage och kurade?
Han kan ha varit en fena på att vissla och göra dataliknande pruttar!

Vad lekte ni med när ni var små?

Bloggar inspirerad av den här artikeln på Aftonbladet där det står att R2D2 förd till sjukhus på grund av en astmaattack! Tänk att det faktiskt fanns en liten människa inne i den lilla söta roboten! Jag är fascinerad.
Jag var helt galen i Star Warsfilmerna när jag var liten. Jag ville helst vara prinsessan Leia, eller prinsessan Löja som jag trodde att hon hette och det var skitroligt för det rimmade på blöja, tänkte jag i min barndom och fnissade.
Jag lekte aldrig med typiska tjejgrejer. Det kanske berodde på att jag har en tvillingbrorsa så jag fick tillgång till "pojkleksaker" och tyckte att det var roligare.
Vi hade en massa star-warsfigurer, filmerna kunde jag nästan utantill och jag låtsades att jag var prinsessan Löja-Blöja som blev räddad av Han Solo, han var min första hjälteidol! Håll med om att han är en super-hunk! ;o)
De enda typiska tjejgrejerna jag lekte med var My Little Pony, jag älskade dom. På den tiden var det riktiga My Little Ponysar som inte såg ut som dom levt på riskakor och laxermedel. Dom var mulliga och söta.
I mina lekar blandades de söta ponnyhästarna med starwars-gubbar och Heman, ni vet "han-mannen", "supermanliga mannen". Han var cool....
Det kunde dock bli lite jobbigt när jag lekte med kompisar som ville leka mamma-pappa-barn med dockor och Barbie, det funkade helt enkelt inte för mig.
Jag hade faktiskt två riktiga dockor, en som hette Bibbi som jag jämt slet huvudet av och en som hette Lisa.
Lisa var jag galet rädd för. Det var en sån där hypermodern docka som man kunde sätta i små mini-LP-skivor i så pratade hon när man tryckte på magen. Oftast sa Lisa "Mamma" och sen skrattade hon med en fnittrig onaturligt glad och ljus röst.
En dag blev batterierna dåliga i Lisa. Jag tryckte på Lisas mage och hon brölade "MMMooaammmaaa, moahahaha!"
Det gick kalla kårar på min rygg, jag blev paralyserad av skräck, tänk att Lisa egentligen var en monster/fullgubbe?! Vem kunda ha anat det?
Jag tryckte aldrig mer på Lisas mage....

Vad lekte ni med när ni var små?

Förresten så tycker jag fortfarande att dom gamla Star Warsfilmerna är superbra.....men dom nya ger jag inte mycket för!


Ge mig förslag!!

Men shit vad stilla allt står idag! Inte ens Aftonbladet kommer med några sensationer. Det gör inte jag heller, jag tänker så det knakar, jag vill photoshoppa något roligt, men jag kommer inte på vad!
Kanske ska jag photoshoppa någon annan bloggare, eller en kändis, eller så gör jag bara om mina hundar till en varmkorv och en hamburgare.
Ge mig förslag på något att photoshopa! Kreativiteten flödar men inte inspirationen, vad vill ni se?

Påminnelse tävling och jul igen!

God morgon!
Nu vräker snön ner här igen, jag är riktigt trött på vintern, jag vill ha torr fin vår NU!
Vi kanske ska passa på att fira jul en gång till, jag börjar känna mig berättigad till det.
image221

En liten påminnelse om tävlingen som avslutas idag klockan 18.00 också! Klicka på bilden!
image170

Nostalgi och godnatt!

Nu är det tack och godnatt i stugan!
Jag och mannen har tittat på 80-talsnostalgi på Youtube i hans typiska tjejdator. Riktigt roligt. Mannen blev sur när han hittade en musikvideo med Samantha Fox och jag upplyste honom om att hon är lesbisk, hehe, han vägrar tro på det, jag erbjöd mig att Googla men han ville inte lyssna på det örat!
Vad sägs annars om Ulla Bella sekreterare, Lili och Sussie och Ingen kan älska som vi?
Kanoners, eller hur!

 (Foto: Mikael Jakobsson)

Godnatt alla!

Lokes lördagsmys

Chips med guacamole....


Visste ni förresten att avokado ordagrant betyder testikel :D

Bekännelse, -He is my burgerman

Jag och mannen har en tung last......
Vi är båda sjukt galna i hamburgerrestauranger. Det är vårt enda problem med att bo på landet, långt från Max och Mc Donalds..... det händer att vi skapar oss ärenden bara för att "bli tvungna" att äta hamburgare.
Vi har planerat att göra en jättestor hamburgare, vi har bara inte bestämt hur vi ska gå till väga rent praktiskt. Själva köttet kan vi ju grilla i ett stycke på vår runda grill, brödet kanske vi kan få hysa in i pizzerians ugn under bakningen.
Det största problemet är att mannen vill ha massor av dressing och grejer, jag vill bara ha ost och sallad. Vi får helt enkelt göra halva som jag vill och halva som han vill.
Snart ska den där jätteburgaren som vi fantiserat om banne mig bli gjord!
Ibland känns det inte riktigt vuxet att vara så tokig i hamburgare! Men det gör inget, det kamouflerar en del av min ålder ;o)
Vad tycker ni om hamburgare?


Sett från bilen

Tanken var att vi skulle promenera runt och titta vid det gamla gruvorna i Garpenberg idag. Men när vi kom fram var det snöblandat spöregn där så det blev bilsafari och Mc Donalds i Hedemora istället.
   
 
Innan vi åkte hem handlade vi på Coop i Sala, när jag öppnade bilen hördes dragspelsmusik och jag noterade att gatumusikanterna även försöker tjäna storkovan i lila Sala-stad. Det stod en tant och spelade i kundvagnsskjulet. Kanske hon får ihop en slant till en barncappriccosa när kvällen är slut....eller åtminståne en korv på Statoil. Jag gissar att hon inte står och köar på Arbetsförmedlingen på måndag.

Vad har ni gjort idag?

Vad är det här värt?

image204
Det här lilla huset med tomt som har staket runt (kanske en nödvändighet) åker vi förbi då och då. Jag är väldigt nyfiken på vad taxeringsvärdet kan tänkas vara. Den lilla pygmeéfastigheten ligger liksom inklämd mellan riksväg 70 och en järnväg, det kan ju inte vara det optimala läget. Antagligen så är det ingen åretrunt-bostad, men vem vill åka och koppla av i en sommarstuga som ligger så där?
På ena sidan rusar tåget förbi och på andra sida svischar bilarna förbi.
Det ser faktiskt ut tt vara bebott!

Tävlingen

Förresten, en påminnelse om tävlingen, ni som är med och vill vinna, jag vill förtydliga att man inte bara skulle skriva varför man ville ha en Voodoll, utan också länka till tävlingen vilket en del verkar ha glömt, så vill ni ha chansen att vinna så lägg in en länk och lycka till! :o)
image170
Tävlingen avslutas i morgon kl 18.00.
Klicka på bilden för att komma dit! (nu är den länkad)

går inte att mobilblogga?

Förresten så verkar det inte funka att blogga från mobilen, någon annan som har det problemet? Det gick ju för ett par dagar sedan, men nu publiceras det liksom inte. Vad är fel??

Min skeva världsbild

Jag är lite sen jag...så nu när alla redan har bloggat om att glassbilens melodi gör barn feta så tänker jag blogga om det!
Enligt mina barndomsminnen så kan jag inte hålla med om det påståendet.
När jag var liten visste jag inte att glassbilens melodi betydde något gott. Så fort jag hörde den där hemska melodin så sprang jag för livet! Vitt uppspärrade ögon kutade jag för allt vad benen pallade. Jag mötte mina kompisar, dom sprang dom också, mot glassbilens ljud. Jag sprang ifrån ljudet, hem till huset. Jag måste ha sprungit så rasande fort att jag aldrig hann se glassbilen och därför inte kunde förknippa melodin med något gott.
Av någon outgrundlig anledning så trodde jag att glassbilens melodi tillhörde sotaren, och sotaren var jag rädd för. Fråga inte varför.
Jag sparade nog mina föräldrars öron från en massa tjat samt att jag uppenbarligen inte blev fet, motion är nyttigt.

När jag tänker efter måste jag ha haft en galet skev världsbild om mycket, vissa saker fick jag bara för mig och då var det så. Som att mamma och pappa gifte sig på Naturhistoriska Riksmuséet och att pappa hade grön mustasch. Det var ett hårt slag att växa upp och inse att jag missat flera års konsumption av Hemglass, att mamma och pappa gifte sig i en ordinär kyrka och att pappas mustasch faktiskt var en helt vanlig standardmustasch...

För er som inte blir rädda för glassbilens melodi så kan man ladda ner den som ringsignal här. Jag tänker inte göra det...

Sökandet efter Engla

God morgon!
Som vanligt börjar jag morgonläsningen med Aftonbladet. Jag beundrar den här kvinnan, en fembarnsmor som leder sökandet efter Engla. Hon gör det "privat" och osjälviskt och prickar av på kartor vart de ca 300 friviliga sökade har sökt och kan tänkas söka.
Hoppas att dom hittar Engla. På måndag öppnas "Englas konto" ett bankgiro med nummer 277-3257 där allmänheten kan sätta in pengar som främst ska gå till omkostnader för sökandet - och för att stötta Englas familj.

Jag känner mig fortfarande lite sur-besviken över maten igår....... Nu i efterhand känner jag att det kanske hade varit bättre att vara hemma och vila, halsen gör nu megaont och hela kroppen värker.

Glöm inte bort att tävla om du vill vinna en av de här Voodollsen! Sista dagen i morgon och tävlingen stängs kl 18.00!
image170


Ha en bra dag!

Lyckad kväll....mätta och belåtna........det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss....

.....men det hade säkert kunnat vara värre, vi hade ju kunnat fått färdigtuggad mat ;o)
Vi gick aldrig in där utan vi var faktiskt på Texas Longhorn. Det blev en liten besvikelse, det var mycket bättre där för nåt år sedan!
Bland personalen rådde det mer eller mindre kaos, kommunikationen verkade inte riktigt klaffa men det var rätt underhållande att studera. Ett plus i kanten för Hobbiten som praoade där och fick mig att tänka på Kuknästornet!
Vi fick sitta i baren och vänta på ett ledigt bord en stund och när vi äntligen fått vårt bord kom olika servitörer och frågare 4-5 gånger om vi fått beställa. Dom glömde min sallad, bordsgrannarna fick fel mat som inte rättades till och allt var allmänt rörigt.
Jag hade lätt kunnat ta det om maten varit så god som den var tidigare, men tyvärr så var den inte det, mitt kött var tämligen smaklöst. Men eftersom ingen frågade om maten smakat bra när tallrikarna dukades av så verkade smaken vara en liten oväsentlig detalj i sammanhanget.

Vi blev mätta i alla fall och det var trots allt skönt att gå ut och äta själva.
Nu ska jag knappra på en alvedon och gå och sova och jag har för avsikt att vakna frisk och utvilad!
Och nästa gång vi vill ha cowboymat så får det bli Church Street Saloon!

Foton

Mannen var hemma tidigt idag och barnen följde med kompisar hem efter skolan. Eftersom jag och Loke degat hela förmiddagen så bestämde vi oss för att åka till Gysinge och promenera en sväng med vagnen när Jeff kommit hem.
Det var riktigt vårigt och fint väder och ganska varmt i solen. Det är väldigt fint i Gysinge med alla gamla byggnader och forsen.
       
image200

I kväll har vi ordnat barnvakt ett par timmar. Vi ska gå ut och äta på Texas Longhorn i Uppsala. Just nu känns det som vi behöver ett litet brejk.......jag hoppas kvällen blir lyckad, jag ska kila in i duschen nu!
Vad ska ni göra ikväll?

Hos frisören?


Vad är det Loke har på huvudet? ;o)

Supermänniska...

Nu har jag fått min lilla Health Girl Voodoll också som min snälla svärmor beställde med hälsningen "Krya på dig"!
Tack Eva, det kan behövas och den var jättesöt! Hoppas den hjälper mig.
Förstå vilken supermänniska jag kan bli om alla mina Voodolls ger mig olika styrkor ;o)

Jag tjatar igen om tävlingen där du också kan få en Voodoll, klicka här!
Jag vill verkligen bli frisk, vi hade lite smått planerat att gå ut och äta på Church Street Saloon i Gävle i helgen, vi får se hur det blir, det kanske går med Alvedon....
Jag vill så gärna åka dit, det känns som om vi behöver hitta på något uppmuntrande....

Vad skulle ni göra?

Jag läser igen om den misstänkte 42-åringen. En vän till honom berättar att han vet att mannen sökt kontakt med barn på tex Lunarstorm och Kamrat.
Jag undrar hur man kan gå omkring och vara medveten om att ens vän både ser på barnporr och raggar småtjejer på nätet och inte göra något?
Inte förrän något sånt här inträffar.
Skulle jag upptäcka att någon jag kände sysslade med sådant skulle jag anmäla det till polisen på en gång. Annars är det ju i princip bara som att sitta och vänta på något hemskt ska hända, som att bara titta på när ett hus börjar brinna.
Vad skulle ni ha gjort om ni upptäckte att en vän tittade på barnporr och raggade småtjejer på nätet?

Frisk med magi...?

Åa, jag ville verkligen inte gå upp ur sängen. Tänk att bara få strunta i dagens alla plikter, dra täcket över huvudet och soooova!
Min hals är tjock och gör ont, och varenda muskel i kroppen känns som om dom blivit för korta och värker. Hoppas jag inte blir vätte sjuk och får feber också.
Alla verkar vara sjuka nu, tittar man på listan med nya inlägg på blogg.se så hanslar var och vartanat inlägg om förkylningar.
Jag ska hänga på mig mina nya Voodolls och hoppas på att deras kraft ka hjälpa mig att bli frisk ;o)
 

Vill du ha chansen att vinna en? Klicka här!

Kastreras! *arg*

Jag tittar in på Aftonbladet en snabbis innan jag går och lägger mig och ser att 42-åringen som misstänks ha med Englas försvinnande att göra nu är misstänkt på sannorlika själ för människorov. Samt att man har hittat barnpornografi i hans dator.
Jag blir så ledsen för Englas och hennes familjs skull.
Den här mannen har ju gjort upprepade sexualbrott. Jag måste bara vädra min åsikt...;
Jag tycker faktiskt inte att alla är värda att få en till chans, att få chans till ett nytt förtroende i livet gång på gång. Skulle 42-åringen vara oskyldig, så får han skylla sig själv att han blir misstänkt i sådana här sammanhang. Jag tror inte på bättring, åker han inte fast för att han kan ha gjort något med Engla, så kommer han säkerligen göra någon annan flicka illa.
I vissa fall har Sverige alldeles för låga straff! När det gäller brott mot barn och sexualbrott.....om det ens blir något straff alls...
Tack och lov för lagen om registerkontroll inom skola och barnomsorg.
Den fanns inte när jag var liten. Min syokonsulent blev tagen på bar gärning när han hade supit ner och kedjat fast en kille vid en kontorsstol och sen utnyttjat honom. Syokonsulenten hade tidigare  blivit dömd för liknande brott som ingen visste om eftersom några kontroller inte var obligatoriska.
Jag blir så upprörd
, såna här "människor" förstör sina offer för livet och kommer undan med lindriga straff i jämförelse.
Jag säger bara kastrering.....eller kapa bort hela paketet!
Nu blev jag upprörd.
God natt.

Vi = en enhet

Det är synd om mig och Loke, vi har jätteont i våra halsar och vi är griniga och snoriga. Vi är dessutom som en enda enhet idag. Därför jag jag prata om oss i den här vi-formen. Vi har legat i soffan hela dagen och ojat oss och druckit kopiösa mängder apelsinjuice, där övergår enheten vi till Loke och jag, för Loke dricker ur pipmugg, jag dricker ur glas.
Vi har roat oss med pekaleken. Alla som har barn eller har varit barn kan dom mycket enkla reglerna. Denna lek lämpar sig utmärkt att utföra när man är mer eller mindre däckad på soffan. Så länge man klarar av att sluddra fram ett ord så är det bara att köra.
Loke pekar på min näsa.
Jag: -Näsa.
Loke pekar på min mun.
Jag: -Mun. Så fortsätter leken i ansiktets alla delar och små barn brukar bli glada och nöjda.
Loke pekar på kinden:
Jag: -Kind.
Loke pekar lite närmare örat men fortfarandekinden.
Jag: -,,,,kind... *något tvekamt*
Loke ruskar på huvudet och pekar på samma ställe igen.
Jag: - Käke.
Loke nöjd. Pekar på ögonbrynet.
Jag: -Ögonbryn.
Loke pekar mellan ögonbrynen.
Jag: -....öh...panna....
Loke ruskar på huvudet med ett litet åsneskri och pekar igen på samma ställe.
Jag lätt frustrerad föreslår ögonbryn och panna igen. Loke missnöjd.
Våran lek  fortsätter istället på detta viset, Loke pekar på ställen i ansiktet som jag inte ens funderat över om dom har något namn.
Jag och Loke är nu Jag och Loke en stund och inte en enhet och vi är lite smått irriterade på varandra.
Vi dricker våran juice och ser på tv istället, Loke kryper tyst ihop mot mig och jag håller om honom och ser tyst på tv. Nu är vi vi igen.
Enheten.


Glöm inte tävlingen :o)

Make me stop!!!!

Shit...jag måste söka hjälp, å det snaraste!
Min mani är sjuklig, den ger mig ångest, allt för ofta...... jag kan inte låta bli att ringa till radion om dom uppmanar till det!
Idag har jag gjort det igen, precis lika som förra veckan, jag ringde till Christer i p3, sanning eller bullshit.
Är det inga andra som ringer eller? Jag har kommit fram varenda gång som jag har ringt! Snälla läsare, ni kan väl börja ringa till P3 helt hysteriskt när det är tävlingar och liknande, då kanske linjen blir upptagen så jag inte kommer fram!
Idag släntrade jag bara in i köket för att hämta en kopp kaffe, radion stod på och jag hör att dom vill att man ringer in......jag tänker bestämt att jag ska minsann inte ringa. Men när jag sätter mig med min kaffekopp så slår jag numret i alla fall.....jag kan det utantill....det är för att jag har sifferminne, intalar jag mig.
Den här gången fick jag två rätt.

Tack och hej, jag ska börja använda tumvantar så att det blir svårt att knappa på telefonen.
Make me stop!!!

Glöm inte tävlingen :o)

Vinsterna som väntar på dig ;o)

Nu har jag fått hem dom små söta Voodollsen! Jag kan tala om att dom är så läckra i verkligheten! Åh, jag skulle kunna ha allihopa! Två av dem väntar bara på att en av er ska vinna så dom får flytta hem till er ;o)
Jag ska ladda de jag ska ha själv med extra magisk kraft enligt ritualen som följer med!
Jag tackar Mathias från Voodolls.se för sponsringen av dom här underbara dockorna!
Så passa på att ta chansen att vinna en egen Voodoll här!
image186 image187
Den rosa är en av de som går att tävla om, den svarta, Black Mamba har så mörka krafter så jag vill inte ta ansvar för att lotta ut honom ;o)
Men vill ni beställa honom så kan ni göra det på www.voodolls.se !

Startar dagen med Singapor Sling

Efter en juice-alvedon-kur är jag nu redo att gå ut och jobba, känner mig dö-pigg....not.
Har jag kanske mina blivande minvänner väntar på mig vid frukostbordet när jag kommer in. Jag utlovade ju en bild till  detta inlägg och här kommer den på mig Ko-nrad, Gnäggory och Get-rud.
Get-rud har tyvärr blivit lätt alkoholiserad efter för många år på Bodils minicirkus och hon börjar gärna dagen med en Singapor Sling. Vi jobbar på att få bort det...


Ses senare!

Glöm inte tävlingen :o)

Doftmobil

Skulle du vilja ha en doftmobil?
Det har kommit en mobiltelefon som sprider en parfymdoft så fort det ringer, det låter faktiskt helgalet! Antagligen skulle inte ens jag vilja ha en sån, annars brukar jag tycka det är kul med olika annorlunda prylar!
Appropå mobiltelefoner så vill vägverket förbjuda att man pratar i mobiltelefon när man kör bil, om man inte använder handsfree.
Jag vet inte vad jag tycker om det egentligen. Många borde nog inte prata i mobil när dom kör men...
Som småbarnsmamma så kan jag känna att de gångerna jag har tid att prata i telefon utan att barnen avbryter så är det just när jag sitter i bilen. Då är barnen allt som oftast lugna och tysta.
Jag har försökt med handsfree, men jag har tydligen för små öron för hörlurarna! De vill inte sitta kvar och gör dom det så får jag skavsår *s*
Jag får väl införskaffa en handsfree med blåtand i stället.

Vad tycker ni?
Borde det bli förbjudet att prata i mobil när man kör bil?

Glöm inte tävlingen :o)

God morgon

God morgon.
Det har snöat konstant sen i förrgår! Nu är det nog nästan en decimeter snö...... jag vill ha sommar och varmt.
Jag är så uppsvullen i halsen så jag kan knappt svälja, Loke är också rosslig, klagar och gnäller men det är så trist!

Idag vill jag bara bädda ner mig och Loke i soffan och ligga där hela tagen, men av någon anledning brukar det aldrig bli så.
Kanske jag får hem Voodollsen idag....det kulle vara kul!
Glöm inte tävlingen :o)

borde inte blogga....

Jag borde egentligen inte blogga, jag ser typ ingenting....
Vi var in till stan en sväng när Jeff kom hem från jobbet, jag hade varit duktig och gjort klart allt som skulle göras med djuren till dess. För att jag skulle känna mig lite ung och lyxig så slängde på lite smink på ögonen och åkte utan glasögon.
Nu är mina glasögon spårlöst borta! Jag har tre ställen där jag brukar lägga dom, men dom syns inte till nånstans! För säkerhets skull har jag också känt och famlat med händerna och bett mannen som har bra syn att leta, men icke. Jag kan alltså inte med säkerhet veta vad jag skriver och ni får ha överseende med. Jag har också planer på att photoshopa bilden till detta inlägg, jag har har börjat på bilden ett antal gånger men datorn har hängt sig, sooom vanligt..
Återkommer om en stund!
Om jag hittar tillbaka till datorn i min suddiga dimma....

Ge mig ett minidjur!

Min man kommer att förbanna den som skickade den HÄR länken till mig.....åh...jag vill ha! Jag är smått besatt av minidjur! Jag vill ha en miniget, en miniko och den här lilla sötnosen!
När jag var liten läste jag i Min Häst att man kunde adoptera en Fallabella i Argentina. Och det var billigt! Det kostade 1500:-, jag bönade och bad och tjatade om en egen Fallabella men jag fick ingen.
Nu efteråt så förstår jag att om man hade betalat in dom där 1500 kronorna, så hade man fått ett foto och kanske något slags certifikat hemskickat. Sen kunde man bara sitta och hoppas på att den lilla hästen fick nytta av de där pengarna nere i Argentina, det var som att ha en egen Flavio från Bolivia. Antagligen var det en Argentinsk hästhandlare som brände pengarna på feta cigarrer och smuggelteguila i stället.
Det är ju skandal egentligen!
  
Men förstå om jag hade en liten flock av olika minidjur, dom kunde bo i gamla lagården, den är rätt liten, och ha hela tomten som hage. Sen skulle dom få komma in och äta frukost med mig och dom skulle heta Get-rud, Ko-nrad och Gnäggory..... det kan tänkas komma en bild på det senare under dagen....

Oväntat besök!

När morgonlagården var gjord fick jag och Loke trevligt besök på verandan. Jag passade på att bjuda på kaffe. Vår gäst var något ohyfsad, han stod upp när han drack kaffet och gick till och med och kikade in genom fönstrerna!


  

För att dra morgonen i stora drag så stod Herr Kalv ivrigt och väntade i sin box när jag och loke kom ner i lagården. Han pressade sig smidigt igenom fodergrinden och sprang fram till mig. Han och Loke hjälpte tillsammans mig att blanda mjölk och välta hinkar.
När vi var klara skickade jag in kalven i sin box igen och gick mot huset. Klantigt nog måste jag ha glömt att lägga på haspen på lagårdsdörren. När vi nästan är framme vid verandan så kommer Herr Kalv i full galopp, muandes "muammua"!
Jag har aldrig sett en kalv gå upp för en trappa så smidigt, han trippade vackert upp där och gick runt och undersökte. Dumper var lätt förbryllad över kalven....
Det var heller inga problem att få ner kalven till lagården igen, efter att vi fikat klart ;o) Han följde bara snällt efter mig, klev fint ner för trappan och sen raka vägen till sin box. Nu är dörren haspad ordentligt.....
Passa på att titta på hans fina öron...ikväll ska dom lappas och då blir han inte lika bildskön längre! Fast jag har blivit en hejare på att redigera bort knallgula lappar i photoshop ;o)

Jag undrar.....

Jag undrar vad som egentligen är meningen med den skitbilliga digatala väderstationen jag köpte. Idag talar den om väsentliga detaljer för mig; det är onsdag, klockan är 8.49, det regnar ute och det är en sur gubbe brevid regnet.
Jag visste redan att det var onsdag, det regnar inte alls, det snöar, ja, jag är sur, där hade den skitbilliga digitala väderstationen rätt, men annars har den inte så mycket att upplysa mig om.
Jag trodde att den skulle tala om för mig vad det skulle bli för väder innan vädret kom! Vill jag veta vad det är för väder nu kan jag ju bara titta ut genom fönstret. Vad är meningen? Är det bara för att det är en snikmodell som funktionen kommande väder är bortplockat?

När jag ändå är i gång med att undra saker så undrar jag när Rädda Joppe tänker komma ut ur sin svarta mohairkokong och visa sitt rätta jag. Han har vart där inne ganska länge nu och ser inte längre ut som en luden larv, mer som ett russin. Men det kanske bara är en naturlig del av processen?

Glöm inte tävlingen :o)

Har ni snö?

God morgon.....
Nu är det alldeles vitt ute.......och det snöar fortfarande.

Har ni snö?


Glöm inte tävlingen:
image170

Nu är det nattis. Kvällens sovrumsfilm är Top Gun, bara för att

20080408.jpg
Nu är det nattis. Kvällens sovrumsfilm är Top Gun, bara för att vi är trötta och det gör just ingenting om man somnar till den. So long Maverick..."your ego writes checks your body cant cash..." /marie i mobilen

Som ett brunt slemmigt täcke...

Det snöar...massor...snön lägger sig som ett brunt slemmigt täcke på marken. Om det ändå kunnat blivit vitt! Men det är så blött och lerigt här utanför att den snö som kommer bara gör det ännu värre. Jag bävar för att släppa ut hundarna i gyttjan.
Jag bävar ännu mer för att släppa in dom igen. När dom meddelar mig att dom vill in så kikar jag ut genom fönstret och tittar mot himlen. Jag spanar om det eventuellt tänker komma ett litet regnmoln i stället, proppat med regnvatten som det tänker spola av jyckarna med. Det där regnmolnet kommer aldrig så efter ett tag blir jag tvugnen att släppa in dom galet leriga hundarna. Hundarna blir överlyckliga när jag släpper in dom och älskar mig mest i hela världen just då, på andra plats kommer soffan.
Om det inte tänker torka upp och bli vår snart tänker jag köpa gummistövlar till dom, vilken syn!
Ha! Det är därför man har gummistövlar på Chihuahuor! Det är inte för att den lilla hunden fryser om tassarna, det är för att matte ska slippa få ett smutsigt hem! Och chihuahua-mattars hem är nog ofta smakfullt vita med flärdfulla detaljer.......att jag inte tänkt på det förrut!
När vi skaffade Dumper så gick jag med i Pedigrie-klubben bara för att jag trodde att man skulle få roliga saker. Det fick man inte, men man fick en liten bruksanvisning om hur man sköter en hund. I den stod det precis om mitt ler-problem. Man skulle helt enkelt lägga den leriga vovven på exempelvis en dörrmatta i hallen. Sen skulle man låta hunden ligga kvar där tills den torkat, det brukade ta ungefär en timme stod det. När hunden var torr kunde man lätt borsta bort leran och endast behöva sopa lite i hallen och skaka av hallmattan.
...mycket enkelt.

Synd, våra hundar är för stora för att få plats på dörrmattan.....


"Ffrrrt-knäpp-dunk"

Jag är som vanligt ute i god tid när jag ska någonstans.....
Jag skulle hämta upp barnen i skolan när dom slutade och sen åka vidare till Granngården i Sala. När jag stressad i sista minuten svänger in vid skolan låter det "ffrrrrrt-knäpp-dunk" om förarstolen när jag tar i och ska trycka ner kopplingen med tåspetsen.
Stolen har nu åkt bak så långt den kan komma och den går inte att rubba en milimeter.
Jag sliter och drar och undersöker, hittar inget som förklarar att den sitter fast.
Jag åker mot Sala ändå, när jag behöver använda kopplingen får jag sjunka ner och ta spjärn med axlarna mot ryggstödet. Det känns ohållbart och farligt, jag väljer mellan att gå in på Jysk och köpa ett gäng kuddar eller att stanna till på macken i Heby. Det blir macken......
Jag går in och ber om hjälp:
-Hej, det här känns ju ganska Macken (tv-serien med Roy och Roger), men jag skulle behöva hjälp för jag får inte fram min stol i bilen......
Gubben på macken skrattar och följer med ut. Han jockar och grejar och hittar tillslut felet....
image175   
...en liten träskruv.....alldeles böjd. Killen jag köpte bilen av var snickare...
Jag tackade lite generat för hjälpen och satt som en drottning i röda faran när jag körde där ifrån!
Vi åkte sen raka spåret till Granngården, Olle som jobbar där var som vanligt osynlig när jag kom dit :D. Loke hittade ett gäng med små gräsklippare som han absolut ville provköra.

Det blev en mindre scen inne i butiken när Loke insåg att vi skulle åka där ifrån utan gräsklippare, som tröst fick han en pipleksak för hundar. Var Olle i närheten borde han åtminståne ha hört min livliga barnskock!
Det var en fröjd att köra hem när jag satt så bra i bilen, om man bortser från snöstormen....jag är trött på snö nu!

Nu är det dags att laga middag! Glöm inte tävlingen ;o)
image170

Busted! Btw kom jag i säng i tid.... Tittar på 4 nyanser av

20080407.jpg
Busted! Btw kom jag i säng i tid.... Tittar på 4 nyanser av brunt. Det är nog bara vi som tycker den är bra på riktigt!


Skumt, det där skickade jag igårkväll från mobilen......

Om jag gör hål för svansen....

Hur har morgonen varit?
Min morgon har varit lätt svettig... jag och Loke gick som vanligt ut i lagården för att ta hand om dom små kalvisarna. Snutt-Jullen som var mig hack i häl igår, han hade redan tagit sig ur sin box han och låg och sussade på foderbordet....... han vaknade med ett "mmmmuuööö" när jag kom in i lagården. Eftersom jag hade Loke med mig så ville jag inte ha Snutt-Jullen springa runt och knuffas. Men det är lögn att stänga in honom! Han är så liten så han kliver bara rakt igenom grindarna till foderbordet. Loke var ganska upprörd över att kalven var lös. Med barsk röst pekade han på kalvens nos och röt "Ghaaå!"
Kalven lyssnade givetvis inte.
Det gick hyfsat bra ändå, han fick strutta efter mig, Loke var förnärmad över det och satte sig och lekte med kornkrosset istället.
Jag stängde in Snutt-Jullen i boxen innan vi gick, men han är säkert redan ute därifrån. Han kanske vill komma in och mysa i soffan med mig och Loke! Om jag gör hål för svansen borde väl en upp&go-blöja passa?
Idag ska jag och snoriga Loke slappa tills det är dags att hämta barnen, när dom är hämtade far vi till Granngården för att köpa med välling till kalvarna!

image170
Glöm inte tävlingen ;o)

Passar inte min image ;o)

Haha, vad larvig jag känner mig! Nu har jag gjort en liten bloggtävling! Jag bloggade ju om igår att jag ville göra en tävling, men jag visste inte vad jag skulle lotta ut eftersom jag inte ville att vinsten skulle vara typiskt modebloggsrelaterad ;o) det passar inte min image!
Men nu har jag hittat det perfekta enligt min åsikt! Dom är bara sååå fina dom här Voododollsen! Min kära svärmor har beställt en till mig som tack för hjälpen för ett photoshopat kort jag gjorde till henne, *tack Eva*!
Så vill ni vara med att tävla, klicka på bilden nedan!

image170

TÄVLING!

Vill du vinna en liten Voodoll?

"En VooDoll är ca 7-8 cm hög. Stoleken är ju som bekant oväsentlig och även en liten varelse kan innehålla mycket kraft. Varje VooDoll är handgjord och unik. Man kan aldrig hitta två VooDolls som är exakt likadana. Tanken är att man alltid ska kunna bära med sig sin VooDoll. Därför har varje VooDoll fästen vilket gör att man lätt kan ha den i t ex sin nyckelring eller fästa den i mobiltelefonen.      

Till varje VooDoll medföljer även ett kort som beskriver dockans karaktär samt ett ritualkort som beskriver en ritual som stärker din docka."

För att vinna ska du i kommentarsfältet berätta varför just du skulle behöva en Voodoll samt LÄNKA I DIN BLOGG TILL MIN TÄVLING (jag ser att en del glömmer det)! Roligast kommentar vinner, observera roligast inte elakast!
Skriv också vilken docka du helst skulle vilja vinna.
Tävlingen avslutas på söndag den 13 april klockan 18.00
Du kan välja mellan dessa två:

Devil BabyDevil Baby: Devil Baby är en elak liten rackare.

Roxie Heart-StealerRoxie Heart-Stealer: Roxie är expert på att fånga hjärtan.

Visst är dom underbara :o)
Här finns dom att köpa för den som inte vinner eller orkar vänta!

Vill ha! ;o)

Kolla den här sidan! Åååh så söta dom var! Jag vill absolut ha en egen liten voodoodocka! Det fanns så många söta att det var svårt att välja! Jag tycker att den här var sötast....men den var inte förtjust i barn ;o)
image168
Jag är aningens vidskeplig så jag borde säkert tänka på vilken jag väljer *s*
Den här var också söt och säkert snällare!
....vill haaaa...

Försvunna Engla och god morgon

Vilken natt......
Loke har härjat och vaknat till och från, det var länge sedan han vaknade på atten, jag känner mig helt förstörd.
Jag har riktigt ont i halsen också och det värker i hela kroppen. Väderomslag?
Jag har fått tid på magnetröntgen i alla fall, den 6 maj ska jag dit. Inte för att själva röntgen kommer göra att jag mår bättre och jag tror inte heller att dom kommer se något särskilt, dessutom tar det säkert lång tid att få svar på röntgen........det visar sig.....slutgnällt nu!

Jag undrar hur det ska gå för flickan som försvann i Hedemora, en lastbilschaufför är tydligen anhållen. Flickan fanns inte i lastbilen så då är det kanske bäst att hoppas att han inte har med försvinnandet att göra.... förstå vilken ångest för mamman, att inte veta något alls. Jag hoppas verkligen att flickan kommer hem!

Over and out....
Vad ska ni göra idag?

Överraskad av en stöt i rumpan

Det där jag skrev i morse om att kalvar som är extremt snuttiga borde ha en kalvnapp, det ser jag nu som en mer eller mindre nödvändighet.
Jag som trodde att det skulle bli avkopplande att gå ut själv i lagården utan Loke-bebis, strosa och fixa med vällingen i min egen takt utan stress och barn som gnäller om uppmärksamhet.
Jag tar tillbaka det nu....
När jag stod böjd över en hink i mjölkrummet och vispade mjölkpulver blir jag plötsligt överraskad av en hård stöt på rumpan! Det är inte alls så upphetsande som det låter........den lilla kalven jag matade med nappflaska imorse hade rymt ur sin box och hittat mig i mjölkrummet. Jag försökte få tillbaka honom till sin box men han rymde bara ut igen. Han verkligen skrek mamma efter mig! För att jag skulle få göra mina sysslor ifred så fick han då mjölk först av alla, jag trodde han skulle bli nöjd och lugn då......så fel jag hade. Allt som jag har gjort i lagården har jag gjort med en liten spädkalv hack i häl.......han ställde till en hel del oreda bland hinkarna.
Jag har faktiskt aldrig varit med om mammigare kalv, han var till och med med ut för att hämta halm! Han är vansinnigt söt.......men Loke kan i alla fall hjälpa till att bära tomma hinkar om han är på bra humör, det kunde inte den här lilla snuttisen!
image167
Förresten så ville Loke demonstrera för er vad hundarna brukar roa sig med när dom är ute:
 
Snart är det väl dags för majblommor, då får jag inte glömma bort att kolla så det inte ligger något barn som tänkt sälja majblommor fångat i gropen när vi går och lägger oss...man måste liksom vitja fällorna....

God middag

Stackars Loke mår inge vidare, han har gnällt, snorat och grinat hela eftermiddagen. Han har bokstavligen varit som ett plåster på mig.
Mannen kom hem ganska tidigt för en gångs skull. Jag lagade stekt lax med klyftpotatis och fetaost-sallad. Det blev som en helgmiddag, riktigt gott!
Jag ska gå ut och mata kalvar alldeles själv ikväll, mannen får vara inne med grinig bebis, eventuellt får han hänga tvätt också, han var ju så bra på det sist :o)
Mina öron behöver få vila från barnskrik en stund och föredrar just nu kalvskrik.


Bloggtävling

Jag har funderat lite över det där med bloggtävlingar, det verkar ju lite så där halvkul faktiskt. Jag skulle också vilja ha en tävling, fast den måste kännas relevant för mig och min blogg!
Jag skulle känna mig lite som en ulv i fårakläder om jag skulle lotta ut ett par skor från Dior...eller varför inte från Paris Hilton......det skulle inte vara riktigt min grej, jag skulle känna mig som en fjäskare och jag skulle definitivt inte ha råd med det!
Jag skulle vilja lotta ut något orginellt, och man skulle få anstränga sig på ett kul sätt för att vinna.
Frågan är bara vad jag skulle lotta ut, som skulle kännas relevant för min blogg, och som någon faktiskt skulle vilja vinna...?
En kalvfilé eller ett paket köttfärs känns ju inte riktigt som att det har DET speciella...  :D
....vill folk ens vinna något annat än smycken och skönhetsgrejer?

Äh, jag får nog lägga ner...jag kan inte ens erbjuda något så exotiskt som älgskit ;o)
Kommer ni på något smart så kan ni ju tala om det för mig eller anordna en egen tävling!

....jag citerar Philip och Fredrik....

Vad har den med saken att göra?

Denna reklamsnutt dök upp när jag publicerade mitt inlägg om Paris Hilton...
image162
Vad har den med saken att göra? Känner datorn av att jag just i detta ögonblick är mycket irriterad på Dumper som alldeles nyss kom in, bara för att dra en repa i hela huset med sina leriga tassar, upp i soffan och sen ut igen....
Passa dig Dumper.....vi har ögonen på dig.....

I Paris Hiltons skor

Aftonbladet skriver att Paris Hilton har gjort en egen  skokollektion för storfotade, själv har hon storlek 42 på skor! Jisses....men hon kanske är lång också? Jag har faktiskt ingen aning men har nog alltid trott att hon är liten och kort.
Om jag hade Paris Hiltons fötter skulle jag använda dom till en massa roliga saker! Jag som bara är 1.56 lång borde ju till exempel kunna åka skidor med bara fötterna! Jag skulle förmodligen slippa mina problem att nå kopplingen i bilen också.
Å andra sidan skulle jag eventuellt se lite lustig ut, men det skulle jag bjuda på!
Förstå vilken tid det skulle ta för mannen att smörja i min fossar åt mig, jag skulle bli tvungen att göra ett fotschema, för det skulle bara hinnas med att smörja en fot åt gången.
Om jag var i Paris Hiltons skor så skulle jag shoppa loss hej vilt, anställa en hushållerska och en egen narr som kunde dra dåliga vitsar när jag hade tråkigt. Så fort jag klafsade ut i lagården med mina stora fötter skulle det bli löpsedlar och paparazzis skulle gömma sig bakom varje halmbal för att fånga mig på kort.

Vad skulle ni göra om ni var i Paris skor?

*rrrraw*

Nu har barnen det lite roligare i alla fall....jag har målat dom till monster, och tro mig, dom blev monster helt och hållet då.....
 
*rrrraw*

Nu gäller det bara att roa herr minsting....

Trist

Vilken underbar dag......
Loke har blivit tvärförkyld och är måttligt glad. Jag skule ha varit på kvartsamtal med Ellen idag men det fick jag avboka eftersom Loke har feber. Han har fått konstiga prickar också, undrars om det är vattkoppor?
Vad ska man roa sig med en hemmadag som denna?
Jag känner mig lika grå och trist som vädret utanför.

Mattanten

Morgonens lagård avklarad. Jag känner mig som en mattant/flourtant som portionerar ut kalvarnas "välling".
Dom blir så glada så, dom minsta småttingarna är så snuttiga att dom nästan hoppar ur boxarna för att springa efter mig. Kan jag säga att jag är poppis på jobbet då?
Jag tror jag ska uppfinna kalvnappar, som om kan ha och snutta på är dom är själva!
   

Nu ska jag vila med Loke en stund!

Mer snö?

Regnet vräker ner utanför, enligt vädret ska det snöa tisdag-onsdag.....kan det bli bättre? Där fick du Olle för att du satte på sommardäck! ;o)
Jag längtar till sommren, jag vill ha varmt och skönt...och torrt på marken, just nu känns det väldigt motigt att gå ut och jobba, tänk om jag bara skulle rulla ihop mig på soffan till en boll och sova hela dagen....mmmmmmmm...

God natt

Nu är det god natt för mig! För länge sen egentligen....jag planerar att vakna pigg och utvilad...
Sov gott!

Begravd i antik skål

Hemma hos mamma och pappa pratade vi lite barndomsminnen...... jag kom att tänka på mitt första egna husdjur, en hamster.
Jag kan ha varit i 8-9 årsåldern när jag fick min hamster, den döpte jag till Tuffie....tidigare så hade jag haft akvarium, och redan då var det stor sorg när någon fisk dog. Ingen fisk spolades ner i toaletten utan det krävdes en begravning. Ni kan ju tänka er vilken sorg det blev när hamstern så småningom gick mor ljuset. Mina tårar bara forsade....
Då gick det minsann inte an att bara gräva ett hål och täcka över hamstern med jord inte, nej, det lät makabert i mina öron. Hamstern måste ju få en ståtlig begravning!
Så den fick bäddas ner i en skål på fot av ljusblått pressglas, mamma fick frisera ett tårtpapper att lägga över gnagaren så att den inte skulle bli så smutsig av jorden. Sen grävdes hela rasket ner i rosrabatten som gick längs verandan. Det var det finaste jag kunde komma på...
Ett par år senare flyttade vi från Täby, jag kan inte låta bli att undra då och då om dom nya ägarna till huset har hittat hamstern...
.
jag hade velat se minen när dom ska plantera stockrosor och klematis, gräver lite i rabatten och hör att spaden klingar till mot något. Dom forsätter att gräva och hittar ett hamsterskelett i en antik skål på fot....
Jag hade i alla fall blivit förvånad då!

Frågor till bloggare!

Hemma igen, jag har hunnit dammsuga och fixa lite. Vi fick med oss en ny köksfläkt och en micro från mamma och pappa, dom har renoverat köket. Köksfläkten är rostfri och micron är svart, perfekt, nu kan vi kasta ut  vår gräddvita stenåldersmicro och gamla fläkt :o)

Jag har suttit och slösurfat på lite olika bloggar som finns här på blogg.se.
Undrar vad medelåldern på bloggarna är? Jag känner mig fruktansvärt gammal, eller barnslig kanske, som bloggar när jag nästan är trettio år.
Tror jag läste nån kommentar hos bloggkommentatorerna för ett tag sedan om att man inte skulle blogga om man var över 25, då var man patetisk. Ungefär i den stilen var det. Det kan visserligen ha varit ironi men sen dess har jag hållt ögonen öppna och i mitt undermedvetna registrerat bloggåldrarna.
Det är ju övervägande modebloggare, ofta under 18 år som ligger på topplistorna. Men betyder det automatiskt att dessa bloggare får stor publik för att dom skriver bättre och intressantare?
Jag personligen tycker att de flesta mode-tonårs-kändis-bloggarna är mycket trista, enkelspåriga och jag har dessutom svårt för att läsa ord som är skrivna precis som man säger dem.
Vad är det som lockar så många att läsa dessa modebloggar? Egentligen? Bilder på vill-ha-kläder och dagens outfit om och om igen?
Det kan vara jättekul att se kläder i viss mängd i bloggar, om resten av innehållet är intressant.
Starka åsikter är alltid roligt, även om man kanske inte delar åsikterna, men det skapar debatt och eftertanke.
Många kanske letar bloggar som inte innehåller så mycket text, dom letar inte läsning utan vill hellre titta på bilder. Jag föredrar en lagom blandning av text och bilder. Den här ordbajsingen blev till exempel så lång så att den borde lättas upp med en bild, men det orkar jag inte bry mig om nu.

Så ni bloggare som läser detta:
1. Hur gammal är du?
2. Vad bloggar du om?
3: Vad läser du helst för typ av blogg?

Och förresten: Är bloggandet till för "de yngre"?

Lite rosa bebishår

Lokes hår blev inte så farligt, jag blev lite rädd eftersom han är snudd på kritvit i skallen. Det kom ju bara lite hårfärg i hans toppar, men det gick nästan bort i tvätten..... han har en liten rosa slinga i bak bara.

Mitt hår har jag inte ens undersökt resultatet på, jag flätade det och drog en sjal över skallen, eller huckle som man kan säga om man är bonde ;o)
Jag var redo att åka för ett bra tag sedan, men mannen skulle visst plöja lite till....rastlös...väntar......roar mig med egokort.....shit vad ytlig jag känner mig!
image153
♥♥ Nu ska jag åka!

Panik!

Tro inte att du kan göra något som blir som du skulle med tre härjande ungar.......mitt hår ska bli mörkt med ljusare röda slingor, jag hade köpt två förpackningar med olika färger.....jag blandade båda flaskorna, sen blandade jag ihop båda flaskorna, innehållet såg lika dant ut. Jag har ingen aning om hur jag kommer se ut....
Loke grinig och klängig, Loke kom åt mig med färg i håret, Loke har nu också färg i håret, Loke ska ta ett bad nu....

Om det inte vore för att man får vad man betalar för och att jag köpt en skitbillig klippmaskin så hade jag klippt hans hår......

Var ska detta sluta...?

Bädda bilen

Morgonlagårn är gjord, vart tog våren vägen? Det spöregnar ute.
Jag ska färga håret och duscha, sen ska min racervolvo bäddas med kuddar på förarstolen så att jag når ner till kopplingen.
Mannen är ute och plöjer. Vi ska åka till min mamma och pappa så när jag har bäddat bilen och installerat ungarna i den ska jag åka och hämta upp mannen innan vi beger oss. En sån här gråtrist dag krävs det någon form av aktivitet.....

Med lite fantasi ser man plöjplogen i spegelbilden, så där fint väder var det igår.......

Lyckliga Loke

 
Lycklig Loke får var med vid plöjning igårkväll.

Vad ska ni göra idag?

God Morgon alla!
Eller god och god......jag skulle kunna göra vad som helst för att få sova tre timmar till.....bara få krypa ner i varma sängen igen och knöka in ett par hörselproppar i öronen....och så skulle jag sätta upp den här skylten på sovrumsdörren...

Vad ska ni göra idag?

En utter i blocket!

Jag fortsätter blogga koppling....
Jag har nu lärt mig att det faktiskt kan vara alla möjliga och omöjliga fel på bilens koppling. Jag har ju som tidigare nämt problem med kopplingen i min volvo......det uppstår även mystiska problem med vår cheva-pickup när jag kör den. Vilket skapar en del diskussioner mellan mig och mannen.
Det är oftast han som kör chevan nu för tiden, då går den enligt hans egen utsago alldeles klockrent, om man gasar ordentligt.
När jag kör den går den som halvrutten åsna och vill inte lägga i överväxeln. Efter jag har kört bilen 1 gång så tar det säkert en vecka för bilen att återhämta sig och bli normal.
Det resulterar i att mannen tolkar det som att han kan köra chevan, jag kan inte. Jag gasar inte ur den tillräckligt....
Igår var jag tvungen att köra chevan, motvilligt. Mannen sa oroligt åt mig att köra försiktigt med den.... -Kör fort, så den växlar.
Jag gör som jag blir tillsagd, kör fort-så-in-i-helvete, eller, i alla fall så fort som jag törs, men jag törs inte bränna runt i 130 med den. Att köra hundra med Chevan känns som att försöka bemästra ett stort skenande ånglok!
Bilen växlar givetvis inte.......mannen undrar hur i hela friden jag kör, det räcker med att gasa upp till 90...
Jag tycker inte man kan köra en bil med automat på så många olika sätt, jag lägger i driven och gasar.

Men nu vet jag, det kan nog ligga en utter i blocket.....eller så ligger den förbaskade uttern under förarstolen i min volvo pillar sig i naveln.

En ALU med olika långa ben

Shit, vad har hänt med min bil!?
Jag skrev ju för ett tag sen att jag inte fick fram stolen i bilen när jag skulle köra. Jag och mannen har nu med gemensamma krafter lyckats flytta fram stolen men den kommer fortfarande inte så långt att jag når kopplingen!
Vi åkte till Gävle idag och med tanke på gårdagens festligheter kom vi fram till att jag var bäst lämpad att köra.
Jisses, jag fick liksom halvligga ner och koppla med tårna, det konstiga är att gasen och bromsen når jag utan problem. Jag börjar misstänka att bilen är felmonterad, säkert ihopsatt av ett ALU med olika långa ben och en puckel på ryggen....
Om förarstolen inte tänker bättra sig å det snaraste så blir jag tvungen att lägga in kuddar på sätet vilket i sin tur leder till att jag blir tvungen att köpa en asful stretchig överdragsklädsel att dölja kuddarna med.
Undrar vad mannen säger om den här? Passar den ihop med en brunröd bil?
Nähe...inte....
Jorrå såatt...vettnu....mmm...

Vad-har-jag-gjort-och-med-vem-ångest

När vi satt i bilen idag hörde på nyheterna att en råtta slagit ut elen i innerstan i Stockholm.
"Strömmen slogs ut över stora delar av innerstan. Sheraton hotell, Centralstationen och en del intillliggande byggnader släcktes helt.
- Allt slogs ut. Att det sedan tog tre timmar beror på att felet behövdes lokaliseras exakt."

Den stackars råttan hade bränts ihjäl vid ett ställverk i Sheratons Hotels källare, orsakat kortslutning.

Man får ju tänka på att det var en mycket tidig lördagmorgon, råttan hade förmodligen partajat BIG TIMESheraton, hängt i loungen och sen gått på efterfest i ett hotellrum. Säkerligen drack han för mycket och gjorde bort sig.
När han började nyktra till på morgonkvisten fick han antagligen ångest, den där klassiska "vad-har-jag-gjort-och-med-vem-ångesten", han pallade inte trycket och bestämde sig för denna drastiska elektriska avslutning.
Tragiskt, han hade nog inte räknat med att slå ut tågtrafik och stora delar av city med sitt dåd, eller att bli totalt uthängd i tidningen och på radio.
Vi får hoppas att han får vila i frid.

Försöker med barnsliga flätor

Nu ska vi åka iväg en svän och handla lite kalvvälling. Passar på att äta en Max-burgare också, hoppas jag...
En del av gårdagens glamour sitter fortfarande kvar....i ansiktet....i form av envisa glitterprickar som vägrar släppa taget!
Lite puder så glänser dom mindre ;o)

Förr i tiden, när man inte hade villa, vovve och volvo och faktiskt kunde klara av att gå ut två dagar i rad, då såg man ung ut på fredagen, fick visa leg överallt.
På lördagen såg man gammal och sliten ut och kunde gå på bolaget utan att visa leg, passa på att gå på krogar man egentligen var lite för ung för.
På söndagar reste ungdomarna på sig i bussen och undrade om tant ville sitta.....typ....

Idag ser jag ruskigt sliten ut, jag gör ett desperat försök med flätor, det är ju lite barnsligt lixom!

Röka ut otyget...

Förresten har jag fått sovmorgon idag! Jag fick sova till halv åtta, helt otroligt. Jag hade kunnat känt mig utvilad om det inte var något j*kla djur i skorstenen och krafsade. Hela natten har jag hört skrap-has-knaster-knackeliknack..... vad sjutton kan det vara för något?
Vi har huvudänden till sängen mot skorstensstocken. Ganska irriterande, lika bra att elda lite idag och röka ut otyget!

Nyvaken Loke med sina fyra älskade snuttetrasor.

Det verkar bli en riktigt härlig vårdag idag! Himlen är klarblå!
Vad ska ni hitta på idag?

Film från fredagskvällen

Det roligaste av allt var att gitarren åkte fram senare under kvällen, så roligt, Raymond spelar och vi andra skrålar! Vi gjorde också tappra försök att sjunga "Ingen vill veta var du köpt din tröja" med Raymond och Maria, för att värdparet heter  just Raymond och Maria! Det gick så där....
Här kommer lite fler bilder och film:
   

Lite fräckislåtar går alltid hem ;o)


Man kan inte begära att man ska ha full koll jämt!

Mia har en bra kamera och har säkert fått mycket bättre kort en mig, jag  ska sno några av henne sen!

God Morgon!

God Morgon!

Det blev en väldigt trevlig kväll igår!
Jättegod mat! Det var ett till par där också, det visade sig att jag och killen har umgåtts i samma krets i ungdomen. Jag blev lite förvirrad dock. Han heter Johan, men de andra kallade honom för Jocke, vilket jag aldrig fick någon riktig klarhet i!
Typ: "Hej jag heter Marie, men ni kan kalla mig Malin?"....
Mina och mias barn lekt och kollade på film, otroligt att dom orkade hålla igång så länge, dom sover *kors i taket* fortfarande, det är bara jag och Loke som är vakna.
Jag ska gå igenom kort och filmer fån igår och ska lägga upp om en stund, men ett kort lägger jag upp nu, bara så ni ser hur trevligt jag och Mia hade det!

*en bild säger mer än tusen ord*

Bortbjudna :o)

Tjohej, hade trott att vi skulle vara hemma ikväll men så blir det icke. Strax ska vi åka hem till min vän Mia och hennes sambo! Mycket trevligt tycker jag!
Stressad som vanligt, jag tittade på klockan i köket och tänkte att det är luuungt....vi har gott om tid....sen kom jag på att jag inte ställt om den klockan till sommartid, det blev ruskigt bråttom istället då med en snabbfix med smink....
Nu väntar jag bara på att mannen ska bli färdig och sen ska barnaskaran lassas in i bilen!

Jag är inte skelögd, jag ser bara ut så på kort när jag tagit av mig glasögonen, eller om jag tagit en cider!
Ha en trevlig kväll alla!

Motionerat pladdermunnen

Vilken härlig eftermiddag det har varit!
Ellen och Alfred följde med sina kompissyskon hem direkt efter skolan och jag åkte dit lite senare och fikade.
Jag kände inte mamman till barnen innan, jättekul att lära känna lite nytt folk! Att våra barn var i samma ålder, hon hade en liten också som var 8 månader, var ju kanon!
Dom har både hästar och får och höns.
Tjejerna har ridit och killarna cyklat och vi har fikat. Min pladdermun har rört sig väldigt mycket :D
Lägger in lite kort från dagen och skriver mer senare!
 
Jag vill haaa ett lamm!

Leka en rolig lek

Jag och Loke skulle leka en rolig lek i soffan, Jag skulle låtsassova och snarka högt och han skulle skratta åt mig. Det var själva grundidén.
Loke förstod inte att han skulle skratta, han gick och hämtade snutten och kröp ihop brevid mig och tänkte sova istället.
Undrar om det beror på att Loke sover som klistrad mot sin pappa som snarkar varje natt?
Nu ska vi äta lunch och sen åka iväg en sväng!

Binder du din hund utanför affären?

Hur kan man stjäla någons hund?
I Växjö stals en Chihuahua igår, när den var bunden utanför affären.
Jag skulle faktiskt aldrig i livet binda min hund utanför en affär. Nu skulle ju vår ena hund var i princip omöjlig att binda vid en stolpe där han aldrig varit och skulle man lyckas knyta fast jycken så kan man vara övertygad om att ingen skulle vilja stjäla honom.
Han är söt, väldigt söt att titta på, och han är världens snällaste, det finns inget elakt i honom. Så varför är jag så säker på att ingen vill stjäla honom?
Jo för han är fullkomligt galen, oftast av glädje, han ylar och studsar och låter som Chewbacca i Starwars. Vet man inte om att han är snäll så skulle ingen våga gå fram till honom när han är bunden.
Man skulle kunna kalla honom "speciell" kort och gott....

Appropå  hundar så var jag inne på Pappa C:s blogg, en av de bloggar jag dagligen läser. Han beskriver helt underbart hur han äter tacos, hur han länsar rester från tallrikar tills varenda smula är slut.
Jag tyckte det lät roligt och såg honom som en tiggande Golden Retriver framför mig. Och vad gör jag när jag får sådana visioner?
Precis....jag photoshopar! Förlåt Pappa C, jag kunde inte låta bli!
Känner du dig allt för kränkt får jag ta bort den ;o) ;o) ;o)


Det berör för mycket...

När tragedin i Arboga hände valde jag att inte skriva något om det även om jag brukar skriva om många nyheter. Det berörde mig för mycket. Jag kan nog inte tänka mig en mer fruktansvärd händelse. Vem kan göra så?
Jag tänker på mamman varje dag och undrar hur hon ska orka leva sitt liv när barnen är borta, hur hon ska må när
hon får beskedet.
Jag brukar inte bli så berörd av nyheter, men det här, det gör ont i mig för familjens skull, jag har till och med svårt att prata om det med min man, rösten blir skör och brister.

Nu skrev jag om det.....

Tänk om man kunde göra något för mammans skull!
Jag tänder ett bloggljus för hennes barn...

God Morgon!

God morgon!
Min sömn är ju helt rubbad. Jag hade planerat att sove en halvtimmme extra idag. Det skulle blir så skönt....jag ställde väckarklockan på halv sju men vaknar i allafall kvart i sex.
Fast jag kommer i säng så sent och är sjukt trött jämt. Jag resonerar som så att vaknar jag och det är mindre än en timme kvar tills klockan ringer, då är det lika bra att gå upp. Somnar man om istället så är det bara jättejobbigt att försöka vakna igen.
Jag snoozar heller aldrig.....
Jag blir lite sur när jag har chansen att få lite sovmorgon, men vaknar för tidigt.
Idag ska barnen leka med en kompis efter skolan, jag tänkte smyga dit lite tidigare när jag ska hämta dom, det är den familjen som hade dom söta lammen som barnen ska leka hos!

Vad ska ni göra idag?

♥♥ God Natt på er!

Mannen fotade en ko med något underligt mönster idag. Hon är svart med knallröda öron! Jag tyckte hon var tjusig! Hon får bli Dagens Ko *fanfar*

Det är inte våran gård hon pryder utan hon bor på gården som jag brukar hyra ut mannen till titt som tätt :o)
Visst är hon fin?

Nu ska jag gå och lägga mig, alldeles för sent som vanligt!
♥♥  God Natt!

Den genomskinliga...

Loke fick förresten en ny napp idag också, jag upptäckte att han hade tappat nappen när vi var på Karlssons så det var prio 1 med en ny napp när jag gick in på ICA. Jag glömde naturligtvis bort det och fick springa in en andra gång. När jag satte mig i bilen och tog fram bilnycklarna ur fickan visade det sig att Loke inte alls hade tappat nappen, den låg i min jackficka.....förvirrad unge....
Hur som helst så fick han den nya nappen nu på kvällen, den låg i en liten nappformad plastbox. Han fick hela rasket så han kunde sysselsätta sig med att öppna en stund. han förstod inte riktigt att den skulle öppnas, han trodde att nappen skulle se ut så där, med lådan runt. Han kämpade länge med den, nu är han sur på den och kastar bara bort den, och han blir rabiat galen om jag öppar lådan.


Mina doftljus fyllde också sin funktion.

Luktar lavendel....

Hoppas ni har en trevlig kväll! ♥

Man får vad man betalar för!

Mannen blev mäkta glad över den skitbilliga digitala väderstationen jag köpte till honom. Förpackningen innehöll en del smådelar och en bruksanvisning som inbjöd till fantasi.
När han monterat ihop den skitbilliga digitala väderstationen, som dessutom visade sig vara trådlös, ställde han den i fönstret vid sin favoritplats i soffan. Han har tittat på den många gånger, den är visst svår att tolka, en positiv överraskning var att det visade sig att vi inte alls har så kallt inne som vi trott, vi har närmare bestämt 26 grader inne! Det är ju hur bra som helst!

När jag tittar på den nu så kan jag med gott samvete lova er att vi går mot ljusare och varmare tider, det är nämligen strålande sol ute enligt den skitbilliga digitala väderstationen.

Med tanke på att den är digital, trådlös, har stor display med en massa siffror på och allt ska rymmas i 79.90kr....så tycker jag att jag har gjort ett kanonköp!
Att våren kom lite tidigare är ju bara en bonus!

Var det nån som sa något om att man får vad man betalar för? Jajemen, jag kan bara instämma med ett smile!

NKOTB återförenas -hjälp

Hjälp, New Kids on The Block ska återförenas! Kommer dom helt automatiskt att kallas för gubb-band i stället för pojkband då? Med en massa trettioåriga småbarnsmammor som köar för att få se en glimt av sina gamla pojkidoler. Vilken syn!
Jag gillade inte NKOTB speciellt, jag märkte liksom aldrig när dom gjorde entré i våra fjårtisliv och när jag väl upptäckte att dom existerade var jag redan hopplöst efter och det gick minsann inte att ta igen. Man var bara såååå ute om man inte hade en favorit i gruppen som man bara kallade vid förnamn och visste allt om.
Pliktskyldigt försökte jag också lära mig namnen på killarna med det fastnade bara inte, dom var helt enkelt inte tillräckligt bra!
Jag har svårt att tänka mig att dom blir bättre av att ha gubbat till sig, det känns lite desperat, men man vet ju aldrig!

Det kanske är lite som dagens Tokio Hotel? Fast dom inte är ett pojkband, men själva hysterin....

Vilka hunkar va? :D

Nät-bedragare

Är det någon mer än jag som fått ett sånt här skumt mail? Börja läs ner ifrån, jag kunde inte låta bli att svara, hans attityd bekräftar bara mina misstankar om att det är en bedragare! Jag hoppas att ingen går på detta och lämnar ut sitt kontonummer, det är en ganska enkel sak att öppna ett vanligt konto i Sverige så denne Per kunde lika gärna göra det själv, jag är helt övertygad om att detta är något försök att lura dig på pengar.

Per skrev:
Jag redan fått flera kontonummer...
MVH
Per

2008/4/3 Marie skrev:
Jag bestämmer själv hur jag ska spendera min tid, jag blev nyfiken på varför du tror att någon skull gå på ditt "erbjudande". Jag har inte påstått att detta inte intresserar mig, det gör det, vad hade hänt om jag skickat mitt kontonummer istället? Kvinna och svensk...kan du utveckla det lite?
From: Per Andersson Sent: Thursday, April 03, 2008 9:56 AM To: Subject: Re: Tjäna extrapengar
Du är kvinna och svensk och svarar på mail som tydligen inte intresserar dig. Varför då ödsla tid på det?
Undrar
P. Andersson

2008/4/3 Marie skrev:
Och det grundar du på?

From:
Per Andersson Sent: Thursday, April 03, 2008 9:13 AM To: Subject: Re: Tjäna extrapengar
Ja, det tror jag

2008/3/30 Marie skrev:
Tror du att jag är komplett dum i huvudet??

From: Per Andersson Sent: Sunday, March 30, 2008 10:07 AM  Subject: Tjäna extrapengar
Hej!
Vill du tjäna extrapengar?
Tänkte väl det! Då har du en unik chans nu! Det kräver INTE att
du satsar pengar, säljer varor eller värvar medlemmar.
Du behöver faktiskt bara vänta på att pengar ska komma in på ditt bankkonto.
Låter det intressant? Läs vidare!
Vi kommer under en begränsad period att sälja olika produkter i Sverige. För enkelhetens skull vill vi att betalningarna sker till ett svenskt bankkonto, men vi vill inte öppna ett konto för bara några månader.
Vi ber dig därför att få "låna" ditt konto under ett par månader.
När du fått in pengar på kontot sänder du dem till oss - och behåller din provision! Du får behålla 25% av alla pengar som kommer in. 10 000 kr ger alltså 2500 kr, 100 000 kr ger 25 000 kr osv
OBS! Allt detta är en legitim affärsverksamhet och 100% LAGLIGT!
Hör av dig snarast - den här chansen kommer inte igen!
mvh
Per

Ett hus utan dörr

När jag hämtat stora barnen i skolan åkte vi till Heby för att handla, jag=trött och förvirrad, åkte först till Karlssons för att köpa lite billiga rengöringsprylar. Väl där inne glömmer jag totalt bort vad jag skulle ha och kommer ut med en skitbillig digital väderstation i present åt mannen, tre doftljus och en trolleribok åt Al´fred, har jag tur blir han skicklig på att trolla och kan trolla bort allt stök så behöver jag aldrig mer städa *hoppas*
.....det är väl smart med en liten baktanke när man handlar åt ungarna *s*
Inne på Ica hade jag mest sjå att hålla ordning på vild Loke, det blev kortslutning i hjärnan och det känns som jag glömt en massa saker jag skulle ha, men jag har ännu inte kommit på vad..
Knäppte kort på ett hus på vägen som jag tycker ser märkligt ut, det har en liten söt entré med tak över och en liten trappa.....men ingen ytterdörr! Och så har det varit i ett par år, så länge som jag har sett huset i alla fall! Jag undrar varför?

På hemvägen var jag som jag skrev tidigare med i P3Kristers sanning eller bullshit.....

Snart ska här lagas mat och fixas!

Hörde ni mig på P3Krister? :o

Men shit, nu har jag gjort det igen....det är livsfarligt att lyssna på radio!
När jag var på väg hem från affären lyssnade jag på Krister i P3, Sanning eller Bullshit. När dom sökte tävlande så slår jag givetvis numret...och kommer med.....jag ångrade grymt att jag ringde för det är ju sanslöst svåra frågor!
Men.....tadaaa...jag svarade rätt på hela två stycken, det var en som handlade om tranor och en om Frank Andersson.....det säger en hel del om mitt intellekt ha?
Den tredje frågan åkte jag ut på, Morgan Programledare påstod att han hade trott att Krister var en kristen bög första gången han träffade honom...sanning eller bullshit? Jag skrattade och svarade sanning, vilket var fel, det var tvärt om, Krister hade trott att Morgan var en kristen bög....så nu vet ni det!
Det där var sista gången jag ringde till P3 *intalar mig själv*....jag har mani på att ringa till radiotävlingar och varit med en hel del gånger nu, men sist jag var med så var det i Karlavagnen, jag skulle berätta om när jag råkade låsa in lilla Loke och bilnycklarna i bilen, men den gången var det faktiskt producenten som sökt mig efter att ha läst om det på min blogg! Så det så!

Ditt pinsammaste minne?

Usch fy bubblan, jag ligger på soffan och har sån huvudvärk så det bara snurrar i skallen. Loke sover och jag ska bara ta det lungt nu.
Muntra upp mig! Skriv en kommentar om den värsta gången du gjorde bort dig, så ska jag berätta något roligt som jag har gjort ;o)
Vem är värst *s*

"Det här var ett tag sedan, jag var i vår lokala affär och handlade. Trött och allmänt disträ kommer jag till avdelningen med bröd. Jag ser en stor skylt där det står nedsatt pris. Perfekt tänkte jag, då kan jag handla och lägga i frysen!
Framför skylten står en kundvagn full med allehanda bröd. Jag rotar där i för att se vad som finns och till min förvåning får jag tag i en ananas! jag vrider och vänder på den medan jag funderar på varför den ligger i brödvagnen, är det extrapris på den också?
Rätt var det är så knackar en dam mig på axeln och säger: Ursäkta, jag ska ta min vagn nu.
Oj vad dum jag kände mig när jag insåg att det var en kunds vagn jag stått och rotat i!
Jag skrattade så jag grät och kunde pinsamt nog inte sluta skratta.
Reakorgen var liten och gömd bakom damens vagn...."

Film, hedenhösdjuren

Jag har galet stor respekt för den här stenålderstjuren.......

När jag och Loke var klara med kalvarna gick jag ut till våra Highlands för att muntra upp dom med lite kross. Jag tycker så synd om dom när det är blött och lerigt i hagen.
Längst ner i hagen stod dom, jag ställde mig vid grinden och ropade;
-Kooooooossorna!
Jisses vad glada dom blev när dom hörde mig! Dom satte av i en vilt okontrollerad galopp mot grinden där lilla jag stod med hinken. Juvrerna hängde och slängde på tanterna när dom sprang i rasande fart.
Ju närmare dom kom, ju oroligare blev jag att dom inte skulle sakta ner utan i stället flyga över grinden och meja ner mig och Loke.
Dom hann stanna, dom mumsade på krossen och bråkade om vem som skulle stå var.
Jag hade fullt sjå att hålla koll på Loke, han vet inte vad elstängsel är....

Film, Loke på väg till jobbet

Jag och Loke har en lång väg till jobbet. Vägen kantas av roliga pinnar och stenar, traktorer, hundbajs, vattenpölar, pippifåglar....ja, en massa spännande saker, och allt ska undersökas!

God Morgon!

God Morgon alla!

Idag är det en sån där bra, härlig morgon. Huvudvärken sitter som ett järnband runt skallen. Dagar som börjar så här brukar bli bra.....-not..
Det är en sån här morgon där kaffe blir det viktigaste intaget, massor av kaffe, det är en av de mornar då jag sveper en kopp kaffe som om det vore vatten. Hjälper inte det mot huvudvärken så lär den finnas kvar resten av dan.
image123
Jag dricker snabbkaffe som jag dricker Oboy, ni vet, man börjar med 1,5 sked som det står på burken, sen ökar man lite för varje dag utan att man tänker på det.
När jag är uppi i 7 skedar snabbkaffe så ska jag åka på semester i ett te-land en vecka. Oboyen passerade den gränsen waaay to long ago...

Leken "feminist-javisst"

*Andas ut*

Nu har äntligen lugnet kommit.
Dom stora barnen ligger och sover i sina sängar, Loke ligger i fotöljen och snarkar morrlika snarkningar, Gizmo ligger under fotöljen och tittar ängsligt uppåt när hon hör Loke morra.
 
Ane Bruns låt The Treehouse Song har spelats ett par gånger i datorn, i "den-typiska-tjejdatorn-med-fungerande-högtalare". Den låten är sååå bra.

Jag och mannen har lekt feminist-javisst tidigare under kvällen vilket innebar att han satte på sig ett förkläde och ställde sig och hängde tvätt och plockade disk, medan jag påkade in en fet prilla under läppen, drog på mig graningekängorna och gick ner till lagården och välte kor.
Det var värt det....för att få slippa disken och tvätten.
image121
Nu känns allt så rofyllt så.....lite skrämmande faktiskt, man kan ju undra vad som kan tänkas hända? Det skulle till exempel kunna stå en ko och titta in genom fönstret helt plötsligt, eller så skulle Alfred kunna komma nerspringandes i sömnen och vråla konstiga saker....man vet aldrig, det är sällan lungt här....

Små söt lamm

Jag vill ha ett lamm!!
Hos dom som Alfred lekte idag, där fanns det lamm.....åh så söta dom var! Vi gick in till dom och klappade dom, jag  var lite nervös först, sist jag träffade ett vuxet får så var det inte bara ett, utan säkert hundra! Jag var runt tretton år och jag och en kompis skulle ta en genväg genom en (trodde vi) tom fårhage.
När vi kommit halvvägs och var mitt ute på en stor äng hörde vi ett ensamt klart och klockrent "Bäää".
Vi vänder oss om och möts av hundra "Bäää". Med ett får i spetsen galopperar den gigantiska fårflocken i en rasande fart mot oss. Vi blir livrädda och springer allt vad vi kan.
 Får ser ulliga och lite osnabba ut, men det är dom inte, dom vill bara att man ska tro det, i själva verket är dom racersnabba!
Jag och min kompis sprang och sprang och tårarna sprutade av rädsla för monsterfåren. Vi klarade oss, vi kom ut ur hagen helskinnade och gick aldrig mera in där.
Det är lätt att vara efterklok...jag inser att dom små pälsbollarna kanske bara var nyfikna....jag förstår det nu....
 
Hur som helst så var lammungarna jag träffade idag så himla söta! Nu tänker ni; "Ja men lammen är ju inte så små och söta så länge..."
Jag vet det, men faktum var att en tacka var gosigast av alla och även om dom ser lite lustiga ut med sina demonögon så var hon också söt!

Lilla Loke sprang runt där inne och trillade i fårskiten och försökte trycka in halm i munnen på de stackars lammen, stod de i hans väg tog han helt sonika bara tag i deras lurviga päls och hivade bort dem stackarna! Han förstår inte för fem öra att får kan gadda ihop sig och jaga skiten ur en!
image117
Jag antar att ett svart får passar min image bäst, finns vingar som extra tillval?

Gråter ni när ni hackar lök? Jag vill ha proffstips...

Tack för matförslag :o)
Det blev pasta med lite blandad bacon/champion-sås till. Gott när man äntligen fick sätta sig ner.
Mitt ansikte är helt igensvällt efter att jag skurit lök, jag förstår inte, hur gör proffsen som hackar lök hela dagarna?
Tårarna bara sprutar på mig och det tar flera timmar innan jag ser normal ut.
Undrar om barnen som satt modell för dom där hemska Gråtande-barn-tavlorna satt i ett rum fyllt av just lök...?
image116
Av någon anledning så utbryter det numera kaos så fort jag ska laga middag. Loke blir komplett vansinnig på mig och vill absolut inte att jag ska stå vid spisen. Bor det en liten feminist i rackarungen eller är han bara rädd att jag ska laga äcklig mat?
Medan jag hackar lök och bölar för glatta livet står Loke och drar i mina ben och dunkar huvudet i diskmaskinsluckan. Samtidigt försöker jag spetsa öronen för att höra "Mammas nya kille" på P3, men det går sådär. Jag tycker "Shanti Roney" är så rolig...

Det blev en middag efter tårar från både mig och Loke.
Gråter ni när ni hackar lök?
Någon som har ett hemligt knep?

Vad ska ni äta till middag?

Idag har jag haft besök av Mia. Hon kom över strax efter jag var färdig i lagården. Vi käkade sen frukost tillsammans, snackade en massa skit, pratade gamla minnen, drack te, blev livrädda för en spindel och tiden bara flög fram....
image115
(Regnar det imorgon får ni skylla på oss...)

Av någon anledning blev det helt plötsligt väldigt bråttom att hämta mina barn vid bussen. Mia fick vara kvar hemma med Loke och jag sprang ut till bilen och åkte. Barnen var bara lite sura för att dom fått vänta ett tag....
Mia åkte hem och jag skjutsade iväg både barn 1 och barn 2 till olika kompisar (memorerade noga vart jag lämnat av vilken...man vet aldrig när tanten bestämmer sig för att ta över helt...) och lilla barn 3 åkte med mig hem igen.
Det är strax dax att åka och hämta stora barnen igen och handla middag.

Idétorka.....vad ska man äta ikväll?
Vad ska ni äta ikväll?

Min komönstrade bil!

Snart kommer man att kunna köpa sin volvo färdigpimpad, helmönstrad! Wow!
Köper man en ny volvo ska man snart kunna få den i nästan vilket mönster som helst, jag skulle givetvis ha en kofläckig bil. Sen skulle jag be Volvo montera fast två stora kohorn på bilen där jag kan hänga min nya fina handväska.
Tutan ska ge ifrån sig ett råmande ljud när man trycker på den, det kan ju även vara praktiskt i vissa situationer, till exempel när korna rymmer. Då kan man locka på dom med tutan.
Om inte annat kan bara trycka lite lätt på tutan när man kommer till en ny stad, då vet de flesta med en gång att det  sjukt knäpp tjej som kommer.

Bakom bilen ska en liten kosvans med tofs hänga, det vore gulligt!
Den lilla svansen kan vara bra att förtöja bilen med, när handbromsen har blivit dålig....I know the problem...;o)


Loke -Beach 2008

Loke-liten tränar inför sommaren.

En touch av Dragshow-artist...

Haha, genom Aftonbladet hittade jag en sida där man kan göra en "Extreme makeover" på sitt ansikte. Man laddar upp ett foto på sitt ansikte och sen kan man trixa med hudfärg, smink och byta frisyrer. Det var riktigt skojigt. Jag var inte så noga med kortet jag laddade upp så det blev inte så seriöst, haha, men kul.
Jag har sett ut som Mona Sahlin till exempel, jag vet nu att jag inte ska klippa av mig håret......
Det läskiga är att hur jag än trixar så anar jag en liten touch av Dragshow-artist...hur ska jag tolka det?
Gå in och testa själva här: Taazeditor

Shit vilken mage...

Jag hittade ett gammalt foto taget ett par timmar innan Loke föddes... jäklars vilken mage jag hade!!!
Jag hare gått upp runt 25 kilo och till och med mammabyxor var för trånga över magen... ännu större mage hade jag när jag väntade Alfred, då gick jag upp 30 kilo! Tänk då att jag är 156 cm lång och orginalvikten är 43 kilo....jag rullade fram...

Det är en av anledningarna till att det räcker med de barnen jag har...

ä dä hä varddagslyx?


Kör väl på i samma stil som tidigare inlägg ;o)
Gissa glassen!

Kanske den godaste glassen som finns!

Gissa varför...

image110
....jag har Lokes hörselskydd på mig?

Vill TANT ha kvittot?

Jag har gått och tänkt på en sak....
Igår när jag och barnen var och handlade på Coop så betedde sig tjejen i kassan väldigt underligt i mina ögon....
Hon var så övertydlig med allt hon sa så det var pinsamt.
Hon halvskrek tydligt "VAR DET BRA SÅ?"
"DU FÅR DRA KORTET I APPARATEN, OCH TRYCKA PÅ DEN GRÖNA KNAPPEN!"
"VILL DU HA KVITTOT?"

Jag tänkte att tjejen kanske var där för någon arbetsträning eller liknande, ruskade på huvudet och gick till bilen för att åka hem...
Jag kunde inte riktigt släppa hennes övertydliga attityd, jag tittade mig i backspegeln för att se om jag såg konstig ut i håret eller om det var något annat som såg väldigt tokigt ut, hon kanske trodde att jag var sjuk på något sätt och kände att hon var tvungen att prata så där högt och tydligt av den anledningen?
Men jag såg ut som jag brukar.

När jag berättade det för mannen senare på kvällen talade han snällt nog om för mig hur det måste ha varit....jag skulle ha läst mellan raderna:
"VAR DET BRA SÅ?"
"TANT FÅR DRA KORTET I APPARATEN, OCH TRYCKA PÅ DEN GRÖNA KNAPPEN!"
"VILL TANT HA KVITTOT?"

Att jag inte fattade det själv, tjejen var ju ljusår yngre än mig...
....imorgon är det pensionärsrabatt i vår lokala mataffär....by the way liksom.


Att inte nå ner....

Jag och min Volvo kom inte överrens idag, inte det minsta.
Jag skulle åka och hälsa på min vän Mia på förmiddagen medan dom stora barnen var i skolan. Sist Volvon rastades var det mannen som körde. Ni som känner oss i verkligheten vet att det är en viss skillnad på längd på mig och mannen, sisådär 2,7 meter....
Av någon anledning gick det inte att dra fram stolen i bilen, så jag kunde inte sitta ordentligt och nå till pedalerna. Jag försökte dra fram stolen tills jag var helt vansinnig, insåg att det inte gick och fick köra sittandes längst framkanten av stolen och peta med tårnakopplingen.
Det var ohållbart i längden och efter halva vägen stannade jag och lyckades få fram stolen en bit.....

Oftast så lider jag inte av att jag är så kort som jag är, men ibland kan praktiska saker bli riktigt jobbiga. Som att knappt se över instrumentbrädan.....
   
Jag fick en sån där lite barnslig känsla när jag satt där och sträckte ut halsen...
Mia bjöd på fika av den rejäla sorten, kaffe med matlagningsgrädde i och hushållswafers. Mia är inte så knusslig när det väl kommer till kritan och det gillas ;o)


På hemvägen försökte jag återigen mecka fram stolen, den kom bara längre bak och det blev en jobbig färd hem. Tur att man kan lita på att Volvo gör rejäla hållbara bilar eftersom jag var som tvungen att krampaktigt hänga i ratten för att se ut.
Det blev raka spåret till busshållsplatsen där barnen kliver av skolbussen, solen sken rätt in i bilen och värmde så skönt....jag lutade mig tillbaka och blundade.....
Jag måste ha somnat till ett par minuter där i solskenet, jag vaknade med ett ryck av ungarna slet upp bildörren, hoppas inte busschauffören såg att jag satt och blundade!

Låt vargarna vara!

Jag blir bara ARG när jag läser det här på Aftonbladet.
Vargar har rätt att finnas dom med, att dra upp det som hände i Gysingetrakten när 9 barn dödades av varg kan man ju inte använda som argument! Det var för det första på 1800-talet, sen rörde det sig inte om en vild varg....

Gysinge ligger förresten bara ett stenkast här ifrån.

" En vargflock äter 120-140 älgar om året. Inom ett varg-revir decimeras älgstammen snabbt. Jägarna blir utan både kött och äventyr."

-Stackars jägarna då som missar sitt äventyr.....

Skulle man eliminera alla faror som kan tänkas finnas för människor, då skulle vi få bo i vadderade celler, inga bilar, inga nånting som kan utgöra en risk, för hur farliga är våra få vargar jämfört med mycket annat i vår tillvaro?

Jag mår illa när jag läser vad denne Folke säger i artikeln...

Rosa på killar

Loke struntar blankt i om han har rosa kläder, än så länge....
Och jag skulle nog inte sätta på honom rosa kläder i vanliga fall heller, om det inte var för att jag inte hittade hans mössa! Och vi skulle ju bara ner till kalvarna....

Personligen så tror jag inte att rosaklädda killar bidrar till ett mer jämnställt samhälle....eller?

Tack för vinsten!


Det här fina kortet fick jag i brevlådan igår av GötheBörge. Jag var nämligen en av vinnarna i hans bloggtävling!
Det känns nästan lite genant att vinna pengar från en privatperson ;o) men det var roligt att få vinna för jag har aldrig ens vunnit 25 spänn på en trisslott!

*Tack GötheBörge*

Hur länge funkar det här då?

Nu gick det äntligen att logga in här! Vad less jag blir. Förstår att det inte är så lätt för dom som driver blogg.se, men man förväntar sig ändå att saker och ting ska funka!
Vi får väl se hur länge det fungerar nu då.
Blir det något större avbrott så bloggar jag på min gamla reservare: www.mariwi.blogspot.com .

Tjohopp...

Jag tar tjuren och åker till Max drive-in

Det har varit en alldeles strålande vårdag idag (läs söndag)! Jag knäppte en massa kort från Tidö Slott, eller rättare sagt utanför, själva slottet var stängt.

Det var ju lite lustigt att vi trodde det var en vanlig ordinär loppmarknad som visade sig vara en auktion med Peder Lamm. Jag såg att en bil från tv-programmet Roomservice var där också, tydligen så gick pengarna från auktionen till ett barnhem som Roomservice-teamet är med och bygger. En grej som auktionerades ut var en riktig ful vagn i trä.

Peder Lamm lyckades få upp den i 300 :- och börjar säga första....andra.... En kille med mössa smyger förbi just då och PL säger;
-Där fick jag 350 kronor! 350 kronor bjudet av mannen med toppluva!
Killen i mössan tittar upp lite förbryllad men verkar inte fatta att det var han "som hade bjudit".
-350 kronor! Första, andra och tredje! Såld till mannen med toppluvan där borta! *pekar*
Killen i mössan verkar inse att det förmodligen är han som gjort någon gest och råkat bjuda 350 kr för något. Han kikar fram lite diskret mot den fula vagnen, men säger inget.

Jag hoppas att han får användning för vagnen, hade jag blivit tvungen att släpa med mig åbäket hem och dessutom hade fått betala över trehundra spänn för det, då hade jag fångat vår tjur Eugene och kopplat honom för vagnen, sen hade jag valt ut en av mina prinsessklänningar som jag brukar ha när jag gör lagården. Sen hade jag och Eugene kört Drive-innen på Max och köpt ett Friscomål till mig, med chilicheese till.

Det var nog tur att det inte var jag som råkade ropan in den där gräsliga kärran....

Peder Lamm auktionerar ut svamp i Trollskogen

Söndag den 30 mars:
Idag var det så fint väder
så vi tänkte passa på att åka på en utflykt innan allt är tillbaka till det gamla vanliga igen när påsklovet för barnen är slut. Jag har länge velat åka och titta vid Tidö Slott utanför Västerås, så jag surfade in på deras hemsida. Själva slottet och aktiviteterna kring det är stängt den här årstiden men jag såg en liten notis att det var loppmarknad där idag så vi bestämde oss för att åka dit och kika. Det fanns inte en endaste skylt om loppis när vi kom dit, vi strosade runt kring slottet och kringliggande byggnader och tittade. Vi började fundera på om jag läst fel..... men som av en slump kom vi till en fin stenlada och där innifrån hör jag en välkänd röst auktionera ut prylar på löpande band. Vi smög in, där var det både loppmarknad och auktion och självaste Peder Lamm stod och ropade ut saker. Inte så mycket fina saker men det var roligt att se i alla fall! Han måste vara en hejare på det där han, folk bjöd på saker som dom förmodligen aldrig sett åt annars! Herr Peder hade coola gröna kläder på sig, och hatt, han påminde lite om en slags alv!


video
Dessvärre höll jag telefonen åt fel håll när jag spelade in....

Visst skulle han göra sig bra som alv i en trollskog? Kanoners tycker jag ;o)

Jag skulle kunna vara en älva och sitta under flugsvampen och spela banjo, när Peder auktionerar någon rolig svamp eller liknande ska jag knäppa med mina långa skira älva-fingrar och bjuda över alla troll med mina pengar som jag själv har virkat av larven JOppes mohairkokongFörhoppningsvis börjar blogg.se funka snart så då fortsätter jag att blogga där!

Kort från helgen

Bilder från i söndags när vi var vid Tidö Slott, Västerås.
 

 

RSS 2.0