Vad är baklängesmål?

Det blev en vild hockeymatch mellan mig och mannen igår kväll. Jag tog ut alla mina aggresioner mot bingolotto och Lotta Engberg på isen.
Dessvärre gjorde mannen mål efter mål....efter mål.....
Jag: -Bryt!! Vänta lite!
Mannen: -Va? Vad är det?
Jag: -Vad är ett "baklängesmål" för nånting?
Mannen: -Ingen aning.....
Jag: -Nähe....hör du också Arne Hegerfors röst när du spelar?
Mannen: -.....mmmm...

Jag förlorade....jag är ingen dålig förlorare men jag HATAR ATT FÖRLORA!!! Eventuellt planerar jag att övertala mannen att stanna hemma ikväll så jag kan ta en hockeyrevanch.......jag måste ta ett snack med mina spelare, dom har ett dåligt teamwork..... möjligen har vi kommunikationssvårigheter eftersom det enda jag kan säga på finska är "EI SAA PEITTÄÄ" och "Paina läppaä sisen jaavaa".


....jag undrar fortfarande vad ett baklängesmål är?

The angel of Bread

Klockan är halv åtta på morgonen, bara jag är uppe.
-Alla i familjen ska komma ner och sätta sig i soffan NU! *ryter*
Till min förvåning dimper barnen ner för trappan en efter en och sätter sig i soffan. Kort därefter kommer mannen, men han kommer in i köket istället och gnuggar sig yrvaket i ögonen.
-Ut!!! Gå och sätt dig i soffan!! *irriterad*

Förvirrad sätter han sig i soffan med barnen.

Jag gör som en konstpaus, väntar lite tills jag hör att alla är tysta i vardagsrummet. Sen tar jag min stora brödkorg och glider in i vardagsrummet med en värdig uppsyn.

Besviken konstaterar jag att ingen i familjen riktigt hajar grejen, ingen drar dramatiskt efter andan eller ens applåderar.

Jag har nämligen bakat på morgonen, scones! Jag trodde familjen skulle smälla av av förvåning och lycka när jag likt en brödängel skrider fram med rykande färskt bröd på morgonen......

Kanske vingarna skymdes av mina horn?

Morr-spott-och-fräs

Morr-spott-och-fräs.....
Av någon anledning som eventuellt kan ha med min stigande ålder att göra fick jag för mig att vi skulle spela Bingolotto ikväll. Självklart glömde jag att köpa de förbaskade lotterna i affären (kan också ha med min stigande ålder att göra?).
Men nu för tiden så är ju även Bingolotto modernt så att man kan köpa sina lotter på internet och skriva ut dom. Skitsmidigt!
Tjohej du!
I tre timmar har jag försökt få fram de där lotterna från min dator!!!!! Jag kom så långt att jag fick betala för dom, men sen minsann var det stopp!
Jag har försökt att uppdatera och ladda om deras värdelösa lottsida fyrtioelva gånger och nu är jag VANSINNIG!!!!
Medan jag ilsket gör nya försök ser jag Lotta Engberg hånle åt mig i ögonvrån....
"Sitt inte lottlös"
-Jo men visst!
Gaaaahhhh!
Varför kommer jag ens på en sån korkad idé som att spela bingolotto? Det är väl till för pensionärer som inte har bättre för sig?
Jag är ju ung och full av energi, jag borde istället vara ute och svinga mina lurviga tillsammans med en flaska Diamantvin?

Nu ska jag försöka slå mannen i hockeyspel istället.

Mumaris Nyårskarameller

Efter att ha spenderat en oändlig tid i mitt arkiv så bestämde jag mig för att göra en sammanfattning av mit bloggår. Med start i mars eftersom det var då som jag återgick till min blogg på blogg.se, innan det har jag bloggat på både blogspot och aftonbladet.
Med tanke på hur lång tid detta tog att få ihop så hoppas jag att ni orkar läsa!

I mars när jag åter igen började blogga på blogg.se efter en tid på blogspot upptäckte jag ett modernt påfund; blogghoreri.
Jag provåkte också Salas första rulltrappa i historien och och Loke slet av en hand på en gammal och muggig dam.


I april fick jag skämmas i affären för Loke som rätt var det är börjar vifta med en pistol, skammen övergår till panikartad rädsla när en väktare plötsligt kommer springande.

image426
Jag letar fortfarande efter den magiskt obscena apan och har som vanligt en okontrollerad ålderspanik.

I maj upptäcker jag att mannen har tappat respekten för mig när han utan lov sätter sig på en mördarmaskin, Jag visar också prov på hur bloggskadad man faktiskt kan bli och lägger ut kort på mig själv när jag halsar whisky direkt ur flaskan.
Jag ringer också till Krister i P3 för hundrafyrtioelfte gången och kommer med......make me stop!


I juni skaffar jag min första systemkamera och fotar som aldrig förr!
Jag och mannen drar i väg på en roadtrip på midsommarafton som inte riktigt slutar som vi hade tänkt oss.

I juli gör vi många utflykter med familjen och Loke sliter av ännu en hand, denna gång från en man på Munktellmuseet.

I augusti gör jag ett försök att vara huslig i köket och jag inser med fasa att min dotter börjar bli stor och kan börja fundera kring blommor och bin.


I september drar jag igång min fotoutmaning FreakyFridayFoto för er läsare som jag kör varje fredag. Jag klipper också håret på Lockiga Loke för första gången, stor sorg och saknad efter hans lockar!
Jag ifrågasätter om det är rätt att pierca småbarn och uttrycker mina åsikter.

I oktober gör jag min åldersnoja komplett och piercar mig i läppen. Jag provar också på bratzlivet och går på Veckorevyns bloggala och Blondinbellas fördelsedagsfest. Kort där efter testar jag att styla håret med en traktor.

I november är jag med i en artikel i UNT och kommer också i final till RixFM:s blogg-sm.
Mina älskade Highlandkor säljs och jag saknar dom fortfarande så det gör ont. I november blir jag också med MacBook!

I december julstökas det men jag och mannen lyckas ändå koppla av, jag byter min systemkamera mot en annan.
Jag inser att jag är totalt hjärntvättad av tv-serien Scrubs och vill absolut ha en egen Rowdy.
Jag oroar mig också för vår lilla tvååring som tycks tro att han har en mexicomustasch under näsan.


Allt som allt så har jag ett väldigt stort arkiv från det senaste året, och det är riktigt roligt att gå igenom det! Förhoppningsvis blir det lika stort år 2009 :o)

God Morgon

Snart är det nyårsafton! Det betyder att jag har flera månader framför mig av hårt arbete för att lära mig vilket år det är och när jag äntligen lärt mig det är det dags för ett nytt år!
Jag kommer däremot att ha mindre problem med att minnas min ålder kommande år eftersom jag fyller trettio, det borde vara lätt att komma ihåg......läskigt.....jag som har fruktanslöst svårt att identifiera mig med kvinnor i trettioårsåldern!
Hallå!!! Jag är en tjej i 20-årsåldern!

Om min kära volvo startar trots kylan idag så har jag planerat att åka och handla nyårsmat. Vi ska antagligen äta gratinerade kräftor, ja, ni hörde rätt!
För ett par år sedan skulle vi äta gratinerad hummer men handlade i sista minuten så den var slut. Då tog vi kräftor som en nödlösning.
Jag delade alla kräftor på mitten, på med smör, ströbröd, ost och kryddor och in i ugnen en stund. Det blev faktiskt godare än hummer så vi tänkte göra om den nödlösningen med flit i år!
Vi ska äta middag hemma med barnen och sen efter det åker vi till mannens bror på fest.

Vad ska ni äta och göra på nyårsafton?

Fotot är från i somras när Loke försökte äta kräftor själv

Gizmo

Jag satt och tittade igenom korten jag knäppte idag och upptäckte att Gizmo den rackarn fastnat på kort av misstag! Henne lyckas jag sällan fånga på kort men här har hon fångat sig själv i kameran utan att jag tänkte på det!
Där i skogsbrynet får hon inte ens vara.....men matte hade visst fullt sjå att exprimentera med inställningar på kameran!

Utsmetad mascara...

...bara för att jag är så jäkla egenkär och känner mig miserabel och sunkig just nu så lägger jag ut egokorten på mig själv.
Får man tycka om foton på sig själv? Eller är det fult att göra det?
Jag tycker egentligen inte alls om mitt utseende, men de här korten gillade jag. Det låter kanske avigt, men jag tycker att mascaran gör sig på kort, utsmetad!
Om jag inte visste att det var jag skulle jag fundera på varför sminket är på det viset, om det beror på gråt? Eller något hemskt?Traktorlycka

Jo just det, der blev som en liten julafton till för loke när pappa kom hem från sjukhuset. Han fick ju en slags hjullastare av oss på julafton, men den var så dålig kvalitet på att den gick sönder bara man tog i den!
Mannen har tyckt så synd om Loke för det så han köpte en ny och bättre hjullastare innan han kom hem idag! Inslagen och allt :o)
Lokes lycka blev total när han även fick leka med mannens egna samling av modelltraktorer. Men jag fick passa på att ställa undan dom nu när Loke sover middag....man ska visst vara rädd om dom...


Solig eftermiddag

Jag har inte mått nå vidare idag så jag har inte haft någon inspiration att blogga. Nu känner jag mig piggare, måste ha ätit nåt tokigt tidigare.

Det har varit en lugn hemmadag idag, mannen har varit på magnetröntgen för sin axel och det mest spännande som jag har gjort var en promenad ute på eftermiddagen!
Allting ute var alldeles guldgult av solen när den började gå ner.

Men brr så kallt det är ute!
I natt var det runt tio minus......det gäller att hålla brasan igång i vedspisen!

Nu ska jag gå och se efter om det finns något snällt mot magen att äta, jag tror jag måste bli noggrannare med mina tabletter mot magkatarren, när den väl börjar spöka så är den svår att få bukt med!
Promenad i trollskogen

Efter att ha segat och tyckt synd om mig själv hela dan så bestämde vi oss för att vi behövde komma ut och få lite frisk luft!
Vi frågade Dumper om han ville följa med, gissa vem som bokstavligen dyker i selet när det vankas en biltur!
Med tre barn, två vuxna och en stor hund i pickupen så blev det aningens trångt, men det var bara att bita ihop.
Vi åkte till Ingbo källor, det sägs att dom är bottenlösa.... skogen runt källorna är så otroligt vacker, man blir som förtrollad av den!
Dumper tyckte det var jättekul att få se sig om på nya platser också och uppförde sig exemplariskt.
Nu ska jag dricka kaffe och sen ska jag klå mannen i hockeyspel!

....uff...god morgon...

Igår diskuterade jag och maken hur vi ska göra på nyårsafton...... vi ska till hans bror på fest. Vi funderade på om vi skulle ringa och förboka en taxi så ingen av oss skulle behöva köra, det är ju inte så ofta som vi går ut på några festligheter!

Men idag har jag vid ett svagt-tycker-synd-om-mig-själv-ögonblick lovat dyrt och heligt att jag minsann kan köra på nyår!
Anledningen?
Jo, nu minns jag hur jobbigt det är att vara bakis.....
Man kan som säga att jag var på disko igår, fast hemma, med bara mig och mannen inbjudna. Efter att ungarna somnat satt vi och drack cider och lyssnade på musik.
Undrar hur många procent av hjärnan som upptas av låttexter man har glömt bort att man kan utantill!
Det är sjukt kul att sitta och lyssna på gamla låtar!
Det är också sjukt jobbigt att ta en cider för mycket....stackars Mumari.....

Förresten, det finns en Xcider som heter Winter-nånting, den innehåller metallicglitter!
Vänder man upp och ner på flaskan så snöglittrar den! Undrar hur nyttigt det är?

Den smakade rätt illa också....


Julmat idag med

God kväll!
Idag har vi varit och ätit julmat hos mannens mormor och morfar i Strängnäs.
Innan vi åkte dit passade vi på att gå på bolaget och förgyllde vår dag när vi båda fick visa leg ;o)
Så vackert det är ute nu när det är kallt och frostigt! Vi var ner till stranden en bit ifrån där julkalaset var och fotade lite.
Jag överlämnade också min kära D40 till svärmor Eva, det kändes rätt svårt ändå att skiljas från den, men jag och min Canon kommer att trivas ihop vi med, det känner jag på mig!

Vad har ni haft för er idag? Är det fortfarande julmat och julmatsrester som gäller? ;o)

Glöm inte bort att delta i FreakyFridayFoto!

Ny kamera!

God morgon på er!

I går kväll blev det ingen tid för bloggning, jag hade nämligen fullt sjå med att undersöka min nya kamera!
Jupps, jag har passat på att skaffa en ny så här under mellandagsrean :o)
Eftersom svärmor flera gånger frågat om jag inte ska sälja min D40 så var det lika bra att smida medan järnet var varmt. Jag säljer min Nikon D40 med kitobjektiv och telezoom till henne. Jag gör ett märkesbyte och skaffar en Canon med kitobjektiv och telezoom! Perfekt :o)

Nu blev det ingen stor uppgradering från D40:n, jag köpte en Canon EOS 1000d. Främsta anledningen till att jag valde Canon var för att den var i rätt prisklass och den är kompatibel med de allra flesta Canonobjektiv. D40:n behövde speciella objektiv med inbyggd fokusmotor om man ville ha autofokus, svårare att hitta fynd då begagnat!

Jag är i alla fall sjukt nöjd med min Canon! Menyerna känns faktiskt mycket mer logiska för mig i den. Det är LiveWiew i den också, så man kan använda displayen som sökare, men jag kommer antagligen inte att använda den så mycket. Känns mycket bättre med en gammal hederlig sökare!
Dessutom så passade min nya Canon min lilla hand betydligt bättre än min Nikon, som handen i handsken kan man säga ;o)
Glöm inte bort att delta i FreakyFridayFoto!

FreakyFridayFoto tema: "Hide and Seek"

Med risk för att ni tror att jag är galen som står och gömmer mig i en spetsgardin.....

Veckans FreakyFridaytema är "Hide and Seek".


Regler är som följer:
Ta ett foto, nytt som gammal på givet tema och publicera på din blogg.
Länka till det här inlägget.
Skriv en kommentar här att du är med och lämna url till ditt fotoinlägg.
Utmaningen gäller hela veckan tills jag lägger upp en ny utmaning!
Jag kommer attt lägga upp allas länkar i en lista vartefter dom kommer in.


1. Boel
2. Sandra
3. Magnus
4. Carro5344
5. marie roxbro
6. Ingalill_S
7. Milla
8. Whatthefuckdotcom
9. Anna
10. Lotta
11. Bella
12. TIINDRA
13. AnnaKK
14. Loopz
15. Ann-Sofie
16. Din länk

Kika in på förra veckans julgranar och rösta på den ni tyckte bäst om!

Rösta på julgranarna!

Det var ju tänkt att jag skulle ordna en omröstning bland alla grankorten som ni har deltagit med i förra veckans FreakyFridayFoto. Men nu har jag trasslat med miniatyrer och min blogg vill inte sammarbeta med mig!
Ni får kika in på allas länkar så kommer ni direkt till deras bidrag!
Ni som vill rösta, skriv vilken ni röstar på i kommentarsfärltet till det här inlägget så sammanställer jag det tills nästa fredag!

1. Matte   2. Empe   3. Anna
4. Bella    5. Linda   6. Marie
7. Malin   8. Catya   9. Lotta
10. Mia  11. Elena 12. Marie
13, Sandra

God Morgon

Uff vad det har varit trångt i sängen i natt! Inte nog med att Loke har sovit hos oss, även nallen Loka som han fick i julklapp igår har sovit oss......och den är ju minst sagt STOR.
Men Loke verkar älska den! Just nu sitter han i jättenallens knä och tittar på film.
Jag måste tacka Whatthefuckdotcom också för julklappen jag fick av henne! Hon vet minsann vad en mumari vill ha!
Jag fick nämligen ett Hello Kitty.memory :o)
Jag ska tvinga mannen att spela med mig ikväll!

FreakyFriday och granröstningen kommer senare under dagen så håll utkik!

En till julafton!

Sisådär ja, nu har vi haft som en liten julafton till :o)
Eftermiddagen har spenderats hos svärföräldrarna men julmat, fika och julklappsutdelning. Vilken lycka för barnen!
Mera Bratz och lego och kläder.
Loke har verkligen fått in snitsen på att öppna paket nu! Riva och slita i pappret, kläder kastas systematiskt över axeln tillsammans med julpappret och leksaker ska tas ut från förpackningarna omedelbums!
Loke fick ett jättestortpaket, större än han själv! Han kånkade och rev och slet i det, ut kom en gigantisk nalle från farmor och farfar!
När vi åkte hem skulle nallen absolut sitta vid fotändan av Lokes bilstol. Vi fråkade vad nallen hette och Loke pekade på jättenallen och sa tvärsäkert "Loka"!
Vi dubbelkollade med honom, menade han att nallen heter Loka? Eller menade han att han trodde att det var han själv som var nallen? Eftersom Loke tror att han ser ut som en mexicanare med mustasch så kan man ju inte så noga veta.
Men Loke är bestämd, nallen heter Loka och då är det så :o)

Loke poserar också fint i sitt nya Batmanset och Ellen visar upp en nyckelring med hennes namn på som hon fick av Robin.
Jisses vad barnen har fått mycket julklappar, jag tycker man säger varje jul att i år ska vi dra ner på julklapparna, men ändå känns det som om dom bara ökar år för år!

Kusiner


Loke var lite skeptisk till sin lilla kusin Liv...

...men Alfred och Liv fann varandra på en gång!

Julaftonen

God morgon! Hoppas ni har haft en bra jul!
Våran julafton började med att "tomten" kom på morgonen hem till oss. Barnen var förväntansfulla och var helt säkra på att tomten skulle komma när jag eller mannen var ute och hämtade ved, det blev en viss förvirring när han kom fast alla andra var inne!
Julklapparna från oss öppnade dom på morgonen.
Efter en lätt jullunch åkte vi till min mamma och pappa, dit kom också min tvillingbror med sin familj, och även tomten, igen!
Förvirring uppstod igen eftersom morfar gick iväg för att köpa tidningen strax innan tomten kom.....men kom tillbaka MED EN TIDNING medans tomten fortfarande var kvar!
God julmat och fina julklappar blev det.
Svårt att välja ut vilka foton jag ska lägga upp, börjar med de här tre så kommer det väl fler under dagen!

Julpyntat

Tomten delar ut klappar

Min bror och hans sambo fixar espresso.
Barnen fick ett hockeyspel tillsammans i julklapp, Ellen fick bratz, kläder, pysselgrejer, en slags alien som man kopplar in till datorn, ska strax se hur den funkar.
Alfred fick Lego, transformers, kläder, pysselgrejer, svårt att komma ihåg allt!
Loke fick traktorer, traktorkläder, traktorbok......
Mannen fick parfym av mig och jag fick ett stativ till kameran av honom!

Inga problem med julstressen...

Jag vill bara tala om att varken jag eller mannen har några som helst problem med att hantera julstressen......

....vi tar julen med ro(M)!

Julstök

God morgon och god kväll!
Det har varit full fart hela dagen!
På morgonen förmiddagen var de äldsta barnens pappa här och lämnade julklappar till Ellen och Alfred. Alfred fick en stor radiostyrd bil, Ellen fick en stooor Bratzbuss och Loke fick kartongen den kom i ;o)
Alla barnen nöjda.
Därefter åkte Ellen och Alfred till sin farmor och jag, mannen och Loke åkte till Karssons för att få klart den sista julhandlingen.
Vi hade stora problem att hitta tomtekläder.
De stora barnen har nämligen slutat tro på tomten så vi ska låna in mannens bror som ska agera tomte på morgonen. Men det finns banne mig inga tomtekläder i vuxenstorlek nånstans! Inte ens ett gammalt hederligt skägg! Vi fick lov att köpa en mask i gummi med inbyggt skägg..... nu återstår bara en rock.....Hela eftermiddagen och kvällen har jag pysslat med julmat, jag har gjort Janssons, grilljerat skinka och rullat miljarders med köttbullar, tack Eugene för dom.
Mannen undrade varför i hela friden jag skulle stå och göra så mycket köttbullar och Janssons, vi ska ju ändå inte fira jul hemma!
Jag förklarade som det var; man måste ha massor av julmat för att nästan ända fram till mitten av januari ska man äta julmatsrester tills man nästan kräks av att höra ordet skinka och köttbullar, det är tradition!
Köttbullarna blev förresten ruskigt fula och kantiga, men riktigt goda och jag klarade av att äta dom trots att köttfärsen kommer från vår egen tjur!

Nu har vi ätit middag, jag är helt slut i huvudet, jag blir nog aldrig någon riktig husmor jag...några julklappar till att slå in, sen är det bara att vänta på julafton!

Hur firar ni jul?
Är ni hemma eller åker ni bort till släktingar?

Vi åker till min mamma och pappa i morgon eftermiddag.

God jul på er alla!

...fast jag kastar nog in ett inlägg i morgon med ;o)

Motorcykelnappar

Mannen hann förresten in på Karlströms motor också för att köpa en ny fotpinne till sin cross, den gick ju sönder när han körde igår. Till sin förtjusning hittade han även KTM-nappar till Loke! Så klart att Loke måste ha nappar med samma märke som pappas motorcykel!
Men trots överdrivna hyllningar av napparna så vägrar Loke ha dom, han gick med på att prova, men thats it.

Loke är istället bergsäker på att napparna ska sitta i pappas mun...
-motorcykelnappar till motorcykelpappa, klart som korvspad!

Glöm inte min granutmaning! :o)

Det blir aldrig som man tänkt sig

Det blir aldrig som man tänkt sig. I morse skrev jag ju att vi tänkt åka till Claes Ohlsson i Insjön. Men efter att barnen frågat vad vi skulle göra och vi råkat få dom att tro att vi skulle åka till en gigantisk superduperaffär så ändrade vi planerna, för att inte göra dom allt för besvikna.....liksom åka mil efter mil efter mil med förväntansfulla barn, och när vi äntligen kommer fram så är det inte mer spännande än Rusta!
Istället åkte vi till Borlänge, planen var en sista julhandling i Kupolen, men det blev inte heller som vi hade tänkt oss, det var ta mig sjutton kö i hela stan till och från Kupolen! Inte en endaste parkering fanns. Vi gav upp och åkte till Vägverksmuseet istället, egentligen inte så mycket att titta på men barnen tyckte att det var rätt skoj.
Innan vi åkte hemåt sprang vi in på Barnens Hus, jag ville titta om dom möjligen hade en Rowdy, men det blev besvikelse där också, ingen Rowdy så långt ögat kunde nå :(

Foton från museet

God morgon

God morgon på er!
Jag kastar bara in ett snabbt inlägg, strax ska vi bege oss mot Dalarna, vi ska åka till Claes Ohlsson i Insjön och eventuellt till Kupolen i Borlänge. Förhoppningsvis hittar vi på nå mer roliga ställen att stanna på så vi hörs ikväll!

....vad surt att bilderna tappar i färg när jag laddar upp dem på bloggen!

Foton från idag

Jag blev lurad att följa med mannen och åka cross, så vi lastade in hela familjen i bilen på förmiddagen. Kamera och teleobjektivet åkte med, det var ett fantastiskt ljus i sandgropen!
Men jag hann inte knäppa många kort, givetvis var det något som gick sönder på mannens cross, denna gång en fotpinne.
Mannen påstod att det var snudd på omöjligt att köra med bara en fotpinne, att man inte kunde hoppa då, jag tror att han bara sjåpade sig?
Direkt efter crossåkningen for vi iväg på födelsedagskalas hos Lokes lilla kusin Vendela som fyller ett år.

vad har ni gjort idag?

Jag har hittat Rowdy

Jag: Kolla på den här då! Den är nästan ännu bättre som Rowdy! *exalterad*
Mannen: ...jag vet inte om jag ska gå ut nu och lasta crossen...?
Jag: Det är synd att den inte kan öppna munnen....
Mannen: Hoppas mina crosstövlar har torkat.
Jag: Ska vi ha en schäfer då? Ellen är det bättre med en labrador?
Mannen: Kolla mina blåmärken sen jag åkte igår!
Jag: Jag kan ju sprätta upp munnen på vår Rowdy och sy dit såna där vampyrtänder som man kan köpa på Buttricks..... *funderar*
Mannen: Jag går ut nu och fixar med crossen.
Jag: Hör du allvaret i min röst när jag pratar om hunden?
Mannen: Ja!! Jag åker väl i tid så jag kommer hem till eftermiddagen...
Jag: Det får bli en schäfer då, en som sitter....
Mannen: *har redan gått ut*
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

God morgon Rowdy!

God morgon och trevlig fjärde advent!
Efter ett Scrubsrace igår kväll är jag mer hjärntvättad än vanligt.
I ett par års tid har jag velat ha en stor ko-eller-kalv-staty i naturlig storlek, men nu skulle jag kunna tänka mig att sträcka mig till en Rowdy istället! En alldeles egen Rowdy!.....och gissa vad?
Jag har hittat en Rowdy! Ge den till mig!

-Mumari, you are a very VERY sick person.....

God Natt!

För en gångs skull säger jag god natt här innan jag går och lägger mig. Det var ett tag sen jag gjorde det!
Men just ikväll råkar det vara så att jag faktiskt är vaken ända fram tills jag planerat att gå och lägga mig, annars så brukar jag redan ha somnat när jag tänker gå och lägga mig och kan således inte blogga då.
Men med tanke på hur snurrigt det här lät så kan man inte med säkerhet veta om jag är vaken eller har hunnit somna!

Lägger in ett till foto på den fina fjärilen som traskade runt på min köksbänk idag och fick agera modell!

God natt alla!

Dragon-man

Kvällens på er!
Till makens stora förtjusning så har vi varit på DragonGate och ätit middag hela familjen. Kinesisk buffé går alltid hem och det kan ju vara bra att grundmåla magen med något exotiskt nu innan all traditionell julmat ska knökas ner ;o)
Loke är grymt fascinerad av inredningen på DragonGate, under hela middagen stod han och spanade efter fiskar i "bäcken" som rinner inne i restaurangen.
Inte för att det verkligen fanns några fiskar där men Loke ville så stenhårt tro det så att han faktiskt såg flera stycken simma förbi!
Alla barnen blev mätta och nöjda, Ellen åt nog mest av alla tror jag! Nu sitter vi och slöar i soffan, jag håller på att redigera lite foton så det kommer nog snart upp något mer på bloggen!
Glöm inte min granutmaning!

Coolt foto va? Han är allt möjligt min käre make,
HelloKitty-man  
Hamburger-man

och nu Dragon-man!

JulFjäril!

Ett sent god morgon idag, jag har varit seg, skönt att få vara det när alla är lediga!
Igår kväll satt jag och mannen och slog in julklappar till efter midnatt, vi insåg nog inte hur mycket vi har handlat förrän allt skulle slås in!
Jag har snudd på pappersbaksmälla och har vikt papper och krusat snören i drömmen!
Jag satt nyss och gnällde över vårt tråkiga väder, hur trist det är att fota något utomhus, allt ser gråsunkigt ut!
Men som på en given signal kom det en slö liten fjäril traskandes på köksbänken!
Jag hade lite julpynt liggandes där så jag gjorde en liten "produktplacering" och satte försiktigt fjärilen vid ett par prismor till julgranen. Sen fram med kameran!

Se så fin den var!

Jag antar att ni alla har fullt upp med julstök i helgen, när ni har tagit in och pyntat julgranen får ni fota den och vara med i min granutmaning som ersätter FreakyFridayFoto denna vecka!

Nevnariens fototävling där jag kom med i finalen avslutas idag klockan 14 också, har ni inte röstat där så får ni jättegärna göra det!

Hey El Loke!

Jag blir lite orolig över Lokes syn på sig själv....
Varenda gång Marabous Amigo-reklam visas på TV så kommer Loke springandes:
-Mamma! Titta!!! Loke! *pekar på sombrerogubben*
Jag har försökt skoja bort det och frågar Loke om det verkligen är Loke på tv:en, Loke hävdar då bestämt att det är det.
Det måste vara jobbigt att gå runt och tro att man har en gigantisk mustasch när man bara är 2 år!Jag borde kanske sätta upp en spegel i Lokes höjd, så han liksom blir säker och trygg med sin identitet redan från början!


FreakyFridayFoto?


.....nähej ni, det blir ingenting av med det den här veckan! FreakyFridayFoto tar lite julledigt!

Istället så kör jag en granutmaning, det är ju ändå jul snart!
De flesta kanske ännu inte har tagit in någon julgran, men utmaning pågår ju en hel vecka så ni hinner vara med.


Uppdrag:
Fota din julgran och lägg upp din bild i ett inlägg, länka precis som vanligt till det här inlägget och tala om här att du är med.
Nästa fredag röstar vi om flådigaste julgranen!
Här är min julgran!

1. Matte
2. Empe
3. Anna
4. Bella
5. Linda
6. Marie
7. Malin
8. Catya
9. Lotta
10. Mia
11. Elena
12. Marie
13, Sandra

Löshår och storstövlar

God morgon eller god förmiddag!

Ibland undrar jag om min personlighetsklyvning tar sig alltför stora proportioner!

Jag menar..... var ligger logiken i att spontant och oplanerat sätta i löshår klockan 7 på morgonen, för att sedan dra på sig storstövlar och gå ut på gården och sätta fart med en städning/röjning? Och inte en enda glammig fest så långt ögat kan se!
Varför? .....jag kan inte svara på det....

Vår tomt såg ut som rena rama Ryssland med lervälling blandat med ungarnas leksaker och saker som hundarna tuggat på, så det projektet var planerat.
Men innan jag skulle gå ut kom Loke liten grinandes;
-Mamma....maaaaaammaaaa! Hå! Hue!
Han hade hittat mitt löshår och var uppenbarligen förskräckt.
Jag tittade på håret ett tag, tja, varför inte? Vanan inne så det går snabbt att få dit.
Men jag måste visst färga det lite! Det är ljusare än mitt eget hår, jag får köpa hårfärg idag!

Efter lunch måste jag bege mig till Valbo igen för att byta en grej som blev fel när vi handlade igår, jag ska också in på Ikea, om det inte är allt för mycket folk där!


Nä....det går int....

.....nä.....det går inte.....jag kan inte ta någon paus i mitt bloggande, helt omöjligt att låta bli att skriva! Det är ju bland det roligaste jag vet jue!
Tusen kramar till er underbara människor för era kommentarer till förra inlägget, dom värmde så mycket så jag inte ens har behövt elda i spisen i kväll! ...och därmed sparat in på en ikeabag full med ved ;o)

Jag och mannen + barnen har handlat klart julklapparna under eftermiddagen/kvällen, tror vi i alla fall.
Jag måste checka av på listan för säkerhets skull!

Jag passade också på att byta tunikan som såg ut som en städrock, jag kommer med största sannorlikhet inte att söka något lokalvårdarjobb hos landstinget så jag behöver den inte.
...fast den såg så fin ut när den hängde på galgen i affären, men jag drunknade i den!
Jag bytte den mot en mysig lång stickad tröja, perfekt att ha till strumbyxor och tjocka benvärmare! Det har blivit min favoritkostym nu för tiden! Mjukt och skönt och döljer alla magar ;o)
Loke hittade dessutom en extra speciell superfunktion i min stickade tröja, den fungerade som traktorgarage!

När han försökte stoppa in hela harven i tröjan satte jag stopp.....
Nu är det Scrubs i sängen som gäller!
Kram på er!


Till mina läsare

Förrut stod det nån artikel att bloggångest skulle bli nästa folksjukdom, då skrattade jag åt det, men nu är jag beredd på att tro det jag också!
Jag har ångest BIG time, jag har nämt det lite i tidigare inlägg men aldrig fullt ut.

Senaste dagarna har jag funderat på en bloggpaus på obestämd tid. Men inte för att jag inte vill skriva eller fixa med mina foton, utan för att jag bryr mig om er som läser!

Man kan lätt tro att dagarna är som en dans på rosor när man är trebarnsmamma och hemma med den yngsta, men faktum är att det faktiskt inte stämmer! Dagarna är upphackade i småbitar, handling, hämtning, lämning, olika tider hit och dit.
Missförstå mig inte, jag gnäller inte över det.

Till saken;
Jag har sådan grym ångest över att jag inte hinner hoppa runt i era bloggar och svara på alla kommentarer.
Jag väger saker för-emot...
Om jag lägger mer av min "datatid" som består av kortare stunder spridda över hela dagen, på att svara på kommentarer i olika bloggar, då får jag skära ner på innehållet i min egen blogg.
Antagligen inte lika mycket foton eller genomtänkta inlägg. Alla mina foton tar lång tid att göra i ordning för bloggen även om det inte syns.

Då funderar jag, varför återkommer ni och läser på min blogg?

Är det för att ni faktiskt gillar det jag skriver och kanske till och med mina bilder?
Eller är det för att få kommentarer tillbaka i er egen blogg?
Jag hoppas innerligt på det första alternativet.

Även om jag hoppas att det är så så får jag ångest på riktigt över att min tid inte räcker till, att jag ska förlora mina läsare och mina kommentarer, som jag kanske inte ens har rätt att få eftersom jag är så dålig själv på att kommentera tillbaka.
Men jag älskar ju era kommentarer och min blogg skulle inte vara sig själv utan dom.
Min blogg skulle inte heller längre vara mumari om jag istället bara hastade ihop mina inlägg och foton.

Då återstår att ta en bloggpaus, att fundera ut vad meningen med bloggandet är?

I den mån jag hinner så kikar jag ändå runt hos er som kommenterar titt som tätt, men hinner inte alltid skriva något.

Förrut brukade jag svara på kommentarer i min egen blogg men jag vet ju inte om det är någon som tittar tillbaka efter ett svar.
Det kommer att komma en funktion här som redan finns hos många andra bloggar, att man ska kunna prenummenera på kommentarer till ett specifikt inlägg så man ser om man får svar.

villrådig - bloggrådig......klarar jag en dag utan att blogg? Klarar mitt ego en blogg utan respons?

Nu blev jag också orolig att detta inlägg uppfattas som divigt.....*jag-får-så-mycket-kommentarer-typ*
Det är INTE meningen, men jag delar ju det mesta med er läsare och ville så även dela den här tanken som gnagt i mig en längre tid...

Glöm inte bort att det är ni som gör halva min blogg och inspirerar mig att skriva!

God Morgon

Loke har blivit stor nu....så pass stor att när han ligger i vår säng så behöver han hela min sida (120 cm) för att få plats, det är rent av otroligt hur fort dom små liven växer!
Jag har fått ligga i skarven i mitten, väl fastkilad med ena axeln nertryckt mellan sängarna och med den sämsta huvudkudden.
Den-sämsta-huvudkudden-som-ingen-vill-ha köpte jag på IKEA, en sån där formad ergonomisk kudde som ska vara bra för nacken. Vi köpte en varsin sån, exakt likadana, jag och mannen.
Jag kunde inte förstå hur mannen kunde tycka att kudden var så skön att sova på, jag fick bara nackspärr.....
....tills jag provade hans kudde och upptäckte att den var 1000 gånger mjukare och mer formbar!
Min kudde sviktar inte en millimeter när man trycker på den, det är som att sova på Guiness Rekordbok.
Jag härdade ändå ut ganska länge med den kudden innan jag upptäckte att dom var olika, jag trodde liksom att det kanske var det som var själva poängen med kudden, att den skulle vara hård och alltså skulle min nacke och mina axlar må mycket bättre.
Nu inser jag att det inte är så....

Från det ena till det andra så ser jag så gräslig ut om mornarna så jag skulle kunna skrämma skiten ur vem som helst, trodde jag...
För en stund sedan krafsade Dumper på ytterdörren och ville komma in. Jag hasade fram till dörren med mina ko-tofflor och öppnade.......och blev livrädd!
Det var inte Dumper som ville in, det var sotaren! Jag hade helt glömt bort att det skulle stå en svartskitig karl och vifta med skrämmande sotartillbehör idag på morgonkvisten!

Jag skrek, Loke illvrålade och hundarna skällde, bara mina kotofflor höll sig tysta....och sotaren...
....jag undrar fortfarande varför han krafsade i stället för att knacka...?

Nu ska hag dricka kaffe.....starkt...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Gaaaaaahhhh!!

Gaaaaaahhhhhhhhh!!!!
Kaos!!!
Jag hatar fåret! Bä-bä-bräääääk!
Det är minst sagt livat här hemma, alla tre syskon bråkar hej vilt, jag är ils på Ellens tandläkare som råkade ha sönder hennes lagning idag, väl medveten om att den gått sönder gav han oss en tid i mitten på januari(!). Jag ringde alldeles nyss och talade om att Ellen har ont där och vi fick en ny tid i morgon istället.
Loke har fått ett stort utslag på kinden, ser ut som en vattkoppa, vi ska ner till distriktsköterskan i morgon med den.
...eller inte bara utslaget, hela Loke får åka dit.
Jag ska sluta surra nu och jag kan snabbt konstatera att min märkliga mössfrisyr bidrar till att jag ser lika galen ut som jag känner mig!
Glöm inte att kika in hos Nevnarien och hennes fototävling där jag blev en av finalisterna!

Idag

Jag måste börja äta ginseng igen, jag är så sjukt trött hela tiden! Ge mig fem minuters lugn och ro och jag skulle somna på stört!
Det höll på att bli katastrof i morse när kaffet var slut, hur sjutton får man igång hjärnan utan kaffe?
En dusch och en tur till affären blev högsta prio i morse. Jag stannade till hos RondellHelena också och fikade en stund, min koffeinbrist korrigerades med alldeles för många kaffekoppar.
Alldeles nyss var jag med Ellen till tandläkaren, hon var jätteduktig, Loke däremot sprang runt som en skållad drake med sin nya tagg-mössa!

Två smarta saker har jag kommit på idag också;
1. Man skottar inte för att få bort snön, man skottar för att det inte ska bli så hal och packad is när det blir töväder.
2. Anledningen till att det är jobbigt att ha mössa är inte att den är obekväm, det är att man inte ser klok ut när man tar av sig mössan!

Fototävling hos Nevnarien!

Åh så roligt! Jag skickade in ett bidrag till Nevnariens fototävling med tema ljus, och jag kom med bland det tio finalisterna :o)
Kika in hos henne och kolla, jag deltog med ett foto på mina älskade Highlands i en frostig soluppgång, jag saknar dem så mycket att jag blir blank i ögonen när jag ser mitt foto på dem....
Man kan rösta på finalisterna så om ni gillar mitt foto så blir jag så klart gladare än gladast om ni röstar på mig!

Jag vill vinna!!

Tänk vad glad jag skulle bli om jag fick vinna den här tävlingen där man kan vinna en Nikon D60!
Inte för att jag någonsin har tur när det gäller tävlingar, men nån gång kan väl turen vända?
*hoppas*
Tävlingen hittar ni här !
Jag kan antagligen inte be mina läsare att hålla en tumme för lilla mig eftersom dom antagligen heller vinner hela rasket själva ;o)
Men en Mumari med ny kamera = en GLAD Mumari, kom ihåg det :o)

Taxi Mumari

Jag vet inte vad som har hänt med Lokes ben. Det måste ha blivit något major fel...
Dom har fungerat alldeles utmärkt tidigare, dom har till och med varit fruktanslöst snabba, särskilt när det gäller att rymma i affärer.
Men nu för tiden tycks dom ha tappat sin forna glans, dom vill inte gå dit Loke vill.
Men Loke-liten låter sig inte stoppas av det han!
Smart som han är så ser han till att transportera sig till önskad destination ändå. Han tar sig bara till Taxi Mumari, klättrar upp till sätet och klamrar sig fast likt en liten apunge som håller i mammans päls.
Sen pekar han, drar i Taxi Mumari och tjatar sig till hans planerade mål....
Han betalar med ett artigt:
-TACK! Micket.
Taxi Mumari börjar känna sig något ramsned, även efter att Loke-liten är avsläppt så rör sig Taxi Mumari som om hon hade ett barn applicerat på höften.
Om Loke är bortskämd?
*funderar*
....nja...jo...lite då...

God Morgon

...uppe strax efter fem....det är dessutom en sån där härlig morgon, kaffet räcker knappt till en kopp, toapappret är helslut, jag måste åka till affären så fort dom öppnar.
Jag fick en söt nominering av Marie igår!
Jag är hemskt dålig på att lägga ut nomineringar, även om jag blir jätteglad över dom!
Men jag gör som vanligt när det gäller att vidarebefodra den, jag får ångest av att bara välja ett par stycken bloggare så jag ger den till alla er som är in och läser hos mig!

Nu dax att väcka resten av familjen....
God morgon på er!

Möss-Mumari

Jag känner mig ungefär lika trött som jag ser ut....
Jag köpte en mössa också idag. Jag är verkligen ingen mössmänniska, men den här gillade jag!
RondellHelena hittade mössan på Gina Tricot åt mig. Eftersom jag inte ville att min sjal jag hade över håret som en nödlösning för min dåliga hårdag skulle glida av, tvingade jag RondellHelena att prova mössan.
Jag måste ju veta hur den ser ut på innan jag köper den!
Den såg rent av gräslig ut på RondellHelena så jag hängde tillbaka den och gick.
Men innan vi åkte hem ångrade jag mig, kanske det bara var RondellHelena som var talanglös på att applicera en mössa på huvudet?
Jag sprang in och köpte den och nu sitter den på mitt huvud istället, jag är nöjd.


Mannen fick förresten en liten överraskning av mig också, som ett komplement till det han fick igår!

Fast jag har ännu inte bestämt om han ska få sätta tänderna i den eller om han bara ska få titta på den...

....jag är allt bra snäll jag! :o)

Shoppat med RondellHelenaLång men trevlig dag idag :o)
I morse ringde en bekant, RondellHelena, och undrade om vi skulle åka till Valbo och handla lite tillsammans. Eftersom barnen gick långdag i skolan så passade jag och loke på att haka på.
På vägen dit plockade vi också upp Pernilla, en gammal jobbarkompis och sen tog vi sikte mot Valbo.
RondellHelena körde, RondellHelena gjorde allt för att undvika rondeller, av någon outgrundlig anledning tyckte hon att rondeller var svåra att förstå sig på :D
Väl framme i Valbo kompletterade jag lita av det som fattades i julklappshandlingen, men det blev en del grejer som inte var julklappar också.
Till exempel en ofantligt söt mössa till Loke och två handdockor som sjunger! Den ena i form av en skällande hund och den andra ett bräkande får.
Jag kan ärligt erkänna att jag hatar dom redan.
Fåret hade jag redan från början ett ont öga till eftersom jag råkade stoppa in fingret i fårets mun när jag hade det på andra handen, sen klämde jag ihop munnen på det ulliga sattyget.
Jag skrek aj högt och fåret skrek bää nästan lika högt. Jag kan inte riktigt begripa hur jag kunde bita mig i fingret så hårt med fårets mun så att jag fortfarande har ont i fingret!
På Wearit hittade jag en jättefin tunika som jag köpte till mig själv, jag blev rätt besviken när jag kom hem och provade, jag ser ut som om jag skulle vara anställd av landstinget i den.
Dumt att prova i affären....
Pernilla köpte en likadan, hoppas hon passar bättre i den!

Vi var hemma lagom tills barnen kom med bussen och sedan dess har det varit full fart, typ det vanliga, barnen slåss, hundarna skäller, Loke vill bli buren (var har han gjort av sina egna ben?).
Allting ackompanjerat av det elaka fåret och den skällande hunddockan.


God morgon

En liten note för er som eventuellt är oroliga för mannen sen igår....:
Han var medveten om att jag fotade honom
Han är medveten om att fotot ligger på min blogg
Han har inga som helst problem det
Av någon anledning som jag fortfarande inte riktigt begriper mig på så går han alltid runt i t-shirt och kalsonger när han är hemma.
Han bryr sig inte det minsta om att det råkar vara Hello Kitty på hans nya kalsonger, som han brukar säga till mig;
-Höhö...vad spelar det för roll, det är ju ändå bara du som ser dom, höhöhö!
Och DÄR gick han emot att han vet att även ni, mina läsare får ta del av hans underkläder *fanfar*
. Det SKULLE kunna kallas förnekelse....men jag antar att han är så trygg i sig själv så han faktiskt bara skiter i det ;o)

Förresten är det inte första gången mannen visar sig i kalsonger på bloggen!
Här är en ett år gammal outfit som än idag är högaktuell! ;o)

God morgon på er!

....snart....


...snart.....snart...snart kommer mannen ut från duschen iförd HelloKitty-kalsongerna.....
Jag gör mig beredd...jag FÅR inte garva, då kommer han gömma dom längst ner i byrålådan....

....vilken tid det tar! Det kanske är svårt att få på sig dom....

UPDATE:   Min man måste älska mig, bergsäkert, eller också är han rädd för mig.
....fast dom var ju liiite små dom där fina HelloKittykalsongerna, synd. Jag som älskar Hello Kitty!

...men jag kunde inte låta bli att skratta lite, jag fick absolut en känsla av att de var rätt obekväma.....jag vet inte om det var mannens lite annorlunda sätt att gå eller om det var hans stela sätt att sätta sig ner som fick mig att tro det, jag kan inte riktigt sätta fingret på det!

Testar att animera!

Jag har återupptäckt ImageReady! Det var åratal sedan jag använde det programmet :o)
Har suttit och lekt med det ett tag men det är svårt att göra något snyggt....
Jag är inte särskilt förtjust i färgglada blinkande manicker så mitt försök blev lite dovare ;o)
Jag har total hjärnsläpp annars! Kommer inte på en endaste grej som skulle vara kul att animera i ImageReady!
Förslag?
r>

...oj...vad hackig och ful den blev när jag laddade upp den på bloggen....
UPDATE: Hm...min animering verkar ju inte synas när jag laddar upp den....eller ser ni nåt som rör sig?

...det går bra för Mumari...del 2

...jodå....turen har hållt i sig....
För några veckor sedan satt jag och surfade på Tradera, jag körde igenom mina standardsökningar vilket bland annat betyder "Hello Kitty".
Och gissa vad jag hittade!
HelloKittykalsonger i boxermodell! Snacka om coolt! En riktig nödvändighet till mannen tänkte jag och såg till att vinna de två auktionerna.
Dom såg riktigt tuffa ut på bilden med en hyfsat vältränad karl applicerad i kalsongerna.
Idag fick jag äntligen hem dom, eftersom jag absolut ville se dom på en gång så slet jag nyfiket upp förpackningarna.....
Förvånad vecklade jag upp två miniboxers......
Hur i helskotta ska min man få på sig dom? Och om han får det...hur ska jag kunna hålla mig för skratt?
Det var storlek M/L......
Dom skickades från Kina, är inte kineskiska män i genomsnitt mindre än svenskar?
Jag borde ha anat oråd när jag läste denna klatchiga slogan i slutet av auktionstexten:
<< BEHÅ LYCKA FÖR BIDDING~ FÖR TYCK OM! >>
.....betyder vad då?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,
 fnul

...det går bra för Mumari...del 1

Räckte det inte med att jag hade ett helvete att göra upp eld i morse?

Jag och Loke gick ut en sväng på förmiddagen, jag beväpnade mig med mitt teleobjektiv. Jag tänkte minsann fånga de söta småfåglarna som alltid sitter i en buske på tomten. Det brukar vara ett snudd på öronbedövande tjatter från busken för att det är så många fåglar som trängs där.
Men givetvis, när jag kom ut så drog dom fortare än en avlöning. Jag väntade och väntade men ingen fågel behagade komma tillbaka.
Efter att vi hämtat upp Alfred vid bussen åkte vi till affären, jag fick en snilleblixt.... jag köpte talgbollar till fåglarna!
Innan det var dax att hämta nästa barn vid bussen spräng jag ut och hängde upp bollarna i olika träd och buskar, jag valde placeringen noggrannt så jag skulle kunna se fåglarna från fönstret.

Jag hade iskallt räknat med att fåglarna skulle ha hittat bollarna under tiden jag hämtade Ellen vid bussen.
Jag fick et varmt välkommnande av en flåsande trött hund när jag kom tillbaka från bussen..... en hund med nätet från talgbollarna i mungipan.....
Inte visste jag att han kunde klättra i träd?
Hur ska jag fånga fåglarna på kort nu då?


Jag har förresten gjort i ordning SagoElins bloggdesign som hon vann i min tävling, den ligger nu uppe på hennes blogg, kika in här!

God Morgon

Jag har blåst mig yr.....
Det borde fan i mig vara lag på att tillverka reklamblad av eldningsvänligt papper! Vem blir gladare av reklam på glansigt papper??
Det är få saker som gör mig så frustrerad som när jag suttit och huggit stickor att tända med av veden, knökat in tidningspapper och sen när det verkar ha tagit sig lagt in större vedträn.....
-Så slocknar skiten! Det bara pyr och luktar grävling om de stora vedträna....
Men nu så...hoppas jag....det sprakar än i spisen...


Jag och Loke har tomtat lite på morgonen, han brukar komma på att han vill ha sina tomtekläder när han ser min kamera. I morse hittade han även Alfreds tomtemössa och tyckte absolut att jag skulle ha den! Den passade ju riktigt bra till min röda stickade tröja ;o)
Förstå vilken lantlig vinteridyll det var när jag drog på mig storstövlarna och gick ut för att hämta ved iförd tomteluva!
Haha, eftersom bussen åkte förbi precis då kanske jag förgyllde någons morgon!

.....det sprakar inte längre....måste rusa!

God Natt-gröten

....vi har haft en del problem med Lokes nattsömn ett tag, inga extrema problem, men han sover oroligt titt som tätt och har separationsångest...
När vi handlade mat idag skummade mina ögon igenom barnmatshyllan, en liten burk där verkade ha en nästan magisk dragningskraft.
Jag tog ner burken mina ögon fastnat vid....... "God Natt-gröt"!
Perfekt! Det måste ha varit meningen att jag skulle köpa den eftersom jag bara såg den bland hundra andra, tänkte jag och la den i korgen.
Nöjd med köpet och förväntansfull över eventuella gröteffekter tog jag fram den magiska burken för en stund sedan.
Jag läste den pyttelilla texten på etiketten till burken.......och insåg att jag skulle ha läst ordentligt i affären istället....
Gröten var visst från 4 månader och lägger jag ihop ett och ett så förstår jag att tanken är att spädbarn ska hålla sig mätta längre inför natten.....
Jag som blev alldeles förtrollad av "God Natt-gröten".
Dessutom innehöll den grönsaker! Grönsaksgröt! Hur gott låter det? Och hur kunde jag missa all denna information i affären?

Loke fick ändå äta gröten, han tyckte att den var mycket god och ville bli matad med traktor-och-flygplans-brummar-skeden.

-Jag väntar fortfarande på effekten....

Nu ska vi snart krypa ner i sängen och kolla på film, efter natten som varit med skällande hundar behöver jag ta igen lite sömn....

Jag ska passa på och tacka för era kommentarer som lyser upp min blogg! Utan dom skulle inte bloggen vara densamma, jag har haft svårt att hinna med att svara på alla men ni ska veta att det är ni som gör mitt liv värt att skriva om!

Lång dag

Det blev en lång dag idag.
Först åkte vi och lämnade de stora barnen hos svärföräldrarna, deras plastkusiner skulle också dit och julpyssla, omedelbums när mina barn tagit plats vid bordet utbröt kriget om kavlar och pepparkaksformar.
Loke ville leka motorcykel med kaveln och de andra barnen ville fäktas, tur för svärmor att vi tog med oss Loke när vi åkte iväg för att handla julklappar ;o)
Märkligt nog fick mannen en smärre chock när vi kom fram till leksaksaffären, det var ju så mycket folk! *vad hade han väntat sig?*
Alla julklappar blev inte handlade, det är lite kvar som vi får försöka hinna med i veckan.
När vi kom tillbaka till svärföräldrarna igen hade barnen pysslat färdigt och det blev fika.
Nu är vi hemma igen i ett smärre kaos, snabb radhusmiddag till barnen och jag och mannen ska snart äta lite småplock till kvällsmat.
Loke sov i bilen och vaknade med ett fruktansvärt humör nyss, jippi, en till sömnlös natt?

Förresten, är inte det här en rätt typisk och lätt komisk syn på Biltemas parkering? Folk som handlat prylar till sina bilar och ska mecka dit det innan dom ens har kommit hem!

God MORRgon....

God MORRgon....
Morr.....morr.....

Jag är inte glad på hundarna.....dom har hålt mig vaken halva natten.
Vid tvåtiden vaknade jag av att hundarna skällde helt hysteriskt och sprang racerbana på hela nedervåningen. Vi försökte säga åt dom att vara tysta men det hjälpte inte ett smack.
Tillslut så gick jag ner, Dumper skulle till varje pris gå ut så jag öppnade dörren och släppte ut honom. Då fattade jag varför dom var så upprörda.
Ute hörde jag en räv skälla, usch, det låter verkligen fruktansvärt när en räv skäller, elle vrålar!
Jag får kalla kårar på ryggen....
Jag tycker det låter som en gammal tant som skriker och tänker på Kommandoran i Emil i Lönneberga när hon hade ramlat ner i varggropen. Jag tyckte Kommandoran var väldigt läskig när jag var liten.

Idag ska barnen ha julpysseldag hemma hos svärmor, jag och mannen ska passa på att handla julklappar under tiden.

En liten kvällshälsning....

....från mig och Loke.
Loke tycker att det är sjukt fascinerande med fjärrkontrollen till kameran!

God dagens


Jag har haft ungefär ingenting att skriva om idag, så spännade liv har jag ;o)
Vi har segat hela dagen, Ellen tog på sig sina Luciakläder och var Lucia för oss i morse.
Jag har precis klippt håret på Alfred, välbehövligt men jag har dragit mig för det för vår klippmaskin är så slö och Alfred har fruktansvärt tjockt hår!
Mannen är och hämtar sin cross som har varit på lagning hos svärfar, så jag kankse får räkna med att han är ute och åker ikväll.....
Nu ska jag gå och göra potatisgratäng.

Förresten, jag har dragit en vinnare i utlottningen av bloggdesignen, osmickrande nog var det inte så många att välja mellan, men jag hoppas i alla fall att vinnaren blir nöjd ;o)

...fanfar...:
Vinnaren är SagoElin!

SagoElin, kontakta mig via mitt formulär överst i menyn så vi kan fixa in layouten åt dig!

Hemmagjorda barn & hemma hos Mumari


Oj oj vad det snöar ute! Riktigt mysigt, jag har äntligen fått tummen ur och hämtat en stor säck med ved så nu ryker det ur skorstenen.
Erkänn att ni är grymt avundsjuka på min vedeldning? ;o)
Nu ska jag googla lite efter överdrag som passar Ektorpsoffan i mitten, helst både snyggt och billigt! Vi är ju några stycken i vår familj och det skulle vara väldigt skönt om man kunde få hela soffgruppen att matcha ihop så att alla kunde sitta utan att trängas!
Det är en salig blandning på våra möbler, Ektorpsoffan har jag haft i tio år, jag har fått byta ut både sitt och ryggkuddar i den för de tappade formen. De två skinnsofforna har vi nyligen köpt.
Soffbordet är en gammal kista från 1800-talet som jag köpt på auktion. Den stora lampan är rätt fulsnygg men jag älskar den, den kommer från min pappas mormor.
Skinnpallen kommer från min farfar och det söta lilla barnet som ligger som prydnad på ena soffan har jag och mannen gjort alldeles själva.

Undrar om alla fabuluos prinsessmammor också har hemmagjorda barn eller har dom köpt dom i någon fin liten boutiqe i Gamla Stan?

*ärad vare gud i höjden, detta har jag gjort i slöjden!*

Hjärnsläpp...


Jag är trött......

Var in hos Bloggkommentatorerna och skulle lämna en kommentar....det tog evigheter....

-Nä, inget fel i funktionen på deras blogg eller så, jag hade bara väldigt svårt att räkna ut 7+8 i huvudet.....

Får jag sova en liten stund på soffan kanske? :D

....jag som hade bra betyg i matte när jag gick i skolan....Glöm inte bort att delta i veckans FreakyFriday!

Jag har även lagt ut en röstning med alla FF-foton som jag gjort, kika här!

Dessutom är det sista chansen att vara med och tävla om en unik bloggdesign!

Rösta på FFF-foton

Idag är det tolfte gången jag kör FreakyFriday-utmaningen och jag tackar alla som antar utmaningen :o)
Det är så kul att se hur olika man kan tolka de teman jag hittar på.
Jag har samlat ihop alla foton som jag har gjort för FreakyFriday och jag tänkte be er att rösta på det fotot som ni gillar bäst, bara för skojs skull :o)

1. Rädd                     2. Åldersironi                  3. Skum tomte


4. Nysnö                              5. Instängd            6. Besvikelse

7. Halloweenhorror         8, Saknad                           9. Oförutsägbar

 
10. Sjuk                     11. Insane                   12. Makabert

Vilket foto faller dig bäst i smaken?

Glöm inte bort att delta i veckans FreakyFriday!

Dessutom är det sista chansen att vara med och tävla om en unik bloggdesign!

En bra karl reder sig själv ;o)

Har jag inte alltid sagt att en bra karl reder sig själv?
Ha! Det kan ni lita på! ;o)
Nu är det bara att hoppas på att jag har en bra karl som kan massera min rygg ikväll!
Soffan är hemma och färdiginstallerad :o)

Som vanligt blev det stresskalabalik när jag skulle åka för att hämta soffan i morse, Jag skulle lasta den på flaket på Chevan och kom på att jag måste städa av flaket, där låg taggtråd och kablar och andra oidentifierade prylar, ihoptrasslade och bagravda i snö.....
Jag gjorde det nödvändigaste; slängde av taggtråden och åkte.
Jag ringde till killen som skulle sälja soffan, fick en ungefärlig vägbeskrivning, vi bestämde att jag skulle ringa när jag var nästan framme så skulle han komma ut och möta mig.
När jag lagt på upptäckte jag att mina batterier i mobilen nästan var helt slut.
Hela vägen oroade jag mig för att telefonen skulle dö så jag skulle bli tvungen att åka runt på måfå och leta efter en kille som såg ut att vilja sälja en skinnsoffa....
Men tack och lov höll batterierna, vi lastade soffan och jag åkte raka vägen hem igen.
Jag och mannen hade kommit fram till att det bästa var att ställa in chevan i maskinhallen för att skydda soffan från snön, så skulle han hjälpa till att ta in den ikväll.
Skittråkigt det ju!
Jag baxade själv ner soffan från flaket och lyckades på något märkligt vis kånka in soffan i huset, typ 30 meter.
En tresitssoffa väger en del....... men jag är envis som få!
Så nu har jag tillbringat dagen med att möblera och fixa i vardagsrummet. Det värsta är att trots att vi nu har två likadana tresittssoffor i skinn så hade jag ändå inte hjärta att göra mig av med min sunkiga Ektorpsoffa.....
Vi har nu TRE stycken tresittsoffor som står som ett u..... det får vara så ett tag, antingen får jag torka tårarna och hiva ut den gamla soffan eller så får jag skaffa en ny och fräsch klädsel till den, som matchar skinnsofforna...om det ens är möjligt...

Nu ska jag dricka en kopp kaffe och uppdatera era FreakyFridaylänkar, sen är det bara plock i köket, städning av toalett, hämtning av ved, eldning och eventuellt snöskottning som väntar.....

FreakyFridayFoto tema: "rädd"

Veckans tema är "Rädd", inspirerad av ett foto på Ellen med min Lensbaby. Reflexen i hennes öga får hene verkligen att se orolig och rädd ut.

Regler är som följer:
Ta ett foto, nytt som gammal på givet tema och publicera på din blogg.
Länka till det här inlägget.
Skriv en kommentar här att du är med och lämna url till ditt fotoinlägg.
Utmaningen gäller hela veckan tills jag lägger upp en ny utmaning!
Jag kommer attt lägga upp allas länkar i en lista vartefter dom kommer in.

Så kom igen! Visa mig din tolkning på RÄDD! (orolig, ängslig)

1. Carro5344
2. maria_6909
3. marie roxbro
4. Karin
5. Matte
6. Whatthefuckdotcom
7. Ingalill_S
8. Jeepinger
9. Elena
10. Bella
11. malin
12. Lotta
13. Megera
14. Din länk här!

Jag har även lagt ut en röstning med alla FF-foton som jag gjort, kika här!

God Morgon

Kastar in ett snabbt inlägg, jag har lite bråttom!
Ellens julfest igår gick jättebra, Ellen var så duktig och fin Lucia så!
Jag har lite strul med mitt photoshop så jag ska fixa fler bilder senare.

Nu på förmiddagen ska jag och Loke åka till Uppsala för att hämta en soffa som jag har köpt på Blocket.
Jag hittade en likadan skinnsoffa som vi redan har till ett bra pris så då var det bara att slå till!
Hoppas verkligen att den går på flaket på chevan!

Det som stör mig mest just nu är att jag vet att jag omöjligt kommer att kunna lyfta av den själv och bära in den i huset.
Antagligen kommer jag att försöka envist, bryta ryggen, tappa soffan på foten, tappa både tålamod och förstånd.....
Jag vill ju få in den i vardagsrummet omedelbums och göra fint!

Fast i det här fallet får jag nog inse mina begränsningar....

Foto av broarna

Lägger in ett foto jag tog i måndags av broarna i Gysinge, finns det nån vackrare plats?

Julfesten

Jodå, det gick bra igår på julfesten, när vi väl kommit iväg.....
Så här i efterhand kan jag erkänna att mitt projekt som jag drog igång innan vi skulle åka kanske inte var det smartaste......
Loke-liten hade nämligen fått något oidentifierat kladd i håret som inte gick att tvätta bort, kan det ha varit tuggummi?
Jag har hört att om tuggummi fastnar på något så kan man enkelt få bort det om man lägger föremålet i frysen en stund, men eftersom jag tack och lov inte betraktar Loke som ett föremål så valde jag istället klippning.
Loke tyckte först att det var mycket skojigt att bli klippt, dessvärre tröttnade han fort, trots pepparkakor och russin och första parkett på en stol framför tv:n......
Inte så mycket att välja på, tiden rann iväg, bara att stoppa ungen i duschen och tvätta hans fläckvis klippta hår..... för att kompensera de oklippta testarna fick jag fixa hans frisyr med hårgele.
Loke hjälpte glatt till att kladda i gele tills han såg ut som en singelkarl i fyrtioårskrisen...

Väl framme på julfesten gick allt mycket fort, Luciatåg, julklappsutdelning och fika, det blev ingen fikakorg för vår del utan en traditionell plastkasse. Jag upptäckte att min korg inte alls var konstruerad som en fikakorg bör vara med ett handtag över hela, den hade två handtag, ett på vardera sida.
Det graciösa över en romantisk fikakorg försvinner liksom då och det ser mer ut som man kånkar på en drickaback eller nåt liknande.

Ikväll är det dags igen, dotterns klass ska ha julfest och hon ska vara Lucia! Men idag kanske det går på ren rutin eftersom jag tränade på julfestligheter igår ;o)

Mumaris årliga ångest

Ikväll är det dags....
Ikväll ska min årliga ångest som är förknippad med jul få härja fritt. Jag ska förvandlas till en menlös, kallsvettig supernervös mamma.

Det är nämligen julfest i Alfreds klass.
Missförstå mig rätt, jag tycker det är jätteroligt för barnens skull, men själv får jag alltid ångest BIG time.
Jag måste, bara måste-måste ha med mig mannen dit, något annat vore otänkbart.
Han måste finnas i närheten och kunna hålla mig i handen när jag snubblar på sladden till julgransbelysningen så kulor och glitter far all världens väg, han måste kunna plåstra om min tunga när jag säger något klumpigt och biter av den.
Och framför allt, han måste prata med mig, han kan inte bara nicka lite lätt och gå vidare.
Uppenbarligen så har jag någon form av social fobi, i sådana sammanhang när jag eventuellt förväntas vara en duktig bullmamma så knyter sig allt. Jag blir helt plötsligt väldigt malplacerad, jag länner mig liten, jag känner mig felklädd och klumpig när jag står där med vår plastkasse från Konsum med festisar och köpebullar...
Runt om kring oss frodas picknickkorgar i rotting med rutiga dukar och fyllda med hembakade bullar som fortfarande ryker.
Men i år ska jag nog överraska, jag ska tömma min rottingkorg som för tillfället är fylld med tidningar, jag ska omsorgsfullt bädda ner snabbkaffe och fikabröd i en rutig duk, kanske självkänslan sitter i korgen?
Ju mer jag tänker på det så inser jag att en plastkasse knappast kan bidra med något bra, det måste vara så, har jag bara en korg på armen när jag kommer dit med min nästan-kärnfamilj i vår nästan-svensson-bil så kommer det kännas skitbra, på riktigt....?
Sträck på ryggen Mumari!


HÄR kan du tävla om en unik bloggdesign!

Man tager vad man haver

Vad roligt, Bloggkommentatorerna skrev lite om mitt inlägg jag la ut i morse :o)
När jag skriver liknande inlägg och driver saker till sin spets, så är det alltid någon som känner sig träffad i kritisk mening, Men det är skillnad på att känna sig träffad av en mening i min text och på att känna sig träffad av helheten, då kanske man med gott samvete kan ta åt sig ;o) annars är det valfritt! Allt är relativt :D

Jag och Loke har inte gjort mycket idag, vi var ut en sväng men jisses vad kallt det blåser! Dessutom hittade jag inte Lokes vantar så det fick bli en grå stickad tumvante som var hans egen + en svart fingervante tillhörande någon som garanterat har större händer än vad Loke har! På den svarta vanten var dessutom en bordercollie applicerad, i varje fall delvis, i form av en massa päls.
Jag och Loke väljer att se det som ett extra värmande foder på vanten!

En fabulous Morgon

Ibland känner man att man verkligen behöver lite extra energi till att orka med något så simpelt som den vanliga vardagen!
Hur gör alla supermammor® som alltid har ett leende på läpparna no matter what?
Eller är det bara en fasad?

Då och då halkar man in på bloggar skrivna av såna där lyckliga mammor som alltid använder sig av uttryck som "fabulous", "ljuvligt", "underbart".
....man verkligen ser framför sig hur dessa fab-super-mamas leende byter ljuvligt läckande blöjor fulla av klet. Samtidigt talar dom med en underbart len röst om för de andra barnen att mamma ska göra fabulous delicious snittar till deras gorgeous picnic och äppelbitar klyftade i superläckra former fastsatta på tandpetare med pappersparasoll.

Med ett drömlikt leende dammsuger såna mammor sitt vita hem med en snygg rosa dammsugare, inte för att det behövs (för raggiga byrackor är bara något som finns i skrönor och finns där en riktig hund så är den i alla fall pälslös och går endast ut iförd galoscher) utan för att hon vet att hon ser så jäkla snygg och fräsch ut när hon står där med den rosa dammsugaren och håret uppsatt i en medvetet chic och slarvig knut.
Det vita är alltid vitt och doftar rosor och barnen är alltid rena och bråkar endast på ett gulligt sätt som framkallar leenden på vem som helst, till och med Leif GW Persson skulle le på ett übergulligt sätt om han såg dom!
Barnen kallas per automatik för Prinsessan, Hjärtat, Prinsen, Snuffipupp och Gullidutt.

Lyckliga, lyckliga dom......mmmm *ler*...

BULLSHIT!
Jag går inte på det!! .....fast jag skulle gärna vilja ha en rosa dammsugare....och ett par blingade klädnypor att strama upp mitt morgontrötta ansikte med.....fabulous.....

....bara avundsjuk?
-Nä....faktiskt inte....

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,HÄR kan du tävla om en unik bloggdesign!

Foton...

...lekte lite med min Lensbaby....


Jag blev så inspirerad och glad av Blue:s fina kommentar tidigare idag om DE HÄR fotona :o)

Handburgare?

....jag som var helt säker på att det hette handburgare för att man äter den med händerna....

BigBloggs.se!


Jag kikade in på den nya bloggportalen BigBloggs.se som jag skrev om förra veckan!
Guess what?
Jag är med där :o)
Det ska bli intressant att se hur det utvecklar sig!
Nu återstår bara att få bort de perversa associationerna från mitt huvud.......
Just nu sitter jag hemma hos Whatthefuckdotcom och lånar hennes dator och det var också hon som fick äran att knäppa detta outstanding kort på mig :oD
Ska jag göra en ny header kanske, med mig i bikini inoljad i kokosnötsolja?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

HÄR kan du tävla om en unik bloggdesign! 

Gråa tinningars charm?

Mannen: Har du skrivit på din blogg att jag klippte mig hos frissan igår?
Jag: Ja, hur så? Är det en hemlis?
Mannen: ...nä....du har förstås berättat det på ett sätt så dina läsare tror att jag är en komplett idiot...?
Jag: Näe....faktiskt inte! *förvånad själv*
Mannen: Har du skrivit att jag har färgat håret också?
Jag: Ja, det är klart!
Mannen: Så nu tror dina läsare alltså att jag försöker dölja mina första gråa hårstrån? *orolig*
Jag: *funderar* ...mmm...det skulle nog jag tro om jag läste det.....du är ju rätt gammal...
Mannen: Du får lov att dementera det! *ännu oroligare*

Jag ska alltså påpeka noggrant här att mannen INTE har några gråa hårstrån (såvida inte skandinaviskt blond/råttfärgad klassas som grått), det var INTE därför han färgade håret, det var jag som mer eller mindre tvingade honom ;o)

God morgon också! :o)

Meeecheen mamma

Jag berättade för mannen hur till sig Loke blev när jag knäppte kort på Ellen i hennes nya hårfärg. Loke fick då väldigt bråttom att leta rätt på sin tomtepyjamas, han visade den för Ellen och sa "hoppa-hoppa!"
Han kom alltså ihåg att jag knäppte kort på Ellen förra veckan tillsammans med Loke själv i tomtepyjamas och båda ungarna hoppade som tokar.

Medan jag berättar det för mannen så snappar Loke upp vad vi pratar om. Han blir glad och fyller i med sitt bäbisspråk:
-Ja!! Tompen Loke! tjoar han.
-Ja, kommer du ihåg det Loke? daltar jag med barnslig röst.
Loke fortsätter:
-Å byschor! Mamma! Byschor! Hoppa! Enlen! ["och byxor mamma byxor hoppa Ellen"]
-Ja lilla gubben, vad duktig du är på att komma ihåg! ropar jag glatt.
-...mamma....meeechen?
-Vad sa du lilla Loke? undrar jag med fortfarande barnslig röst.
-MEEEECHEEEN mamma. Meeesheen!
-Jaa, men visst lilla gubben! *ler stort och nickar*

Jag vänder mig mot mannen igen....:
-Vad säger han egentligen?
-....ingen aning.....

När jag tänker efter så är det nog inte bara Loke jag svarar utan att egentligen veta vad jag svarar på....

Nu när jag skrev det fattade jag plötsligt vad "meeecheen" var för något, det måste ju såklart vara mössan!

Skönhetssalong alá Mumari

I kväll har det varit skönhetssalong här hemma!
Det började redan under eftermiddagen när mannen klippte sig hos frissan i Valbo, vilket bara det är en sensaton för i vanliga fall så är det trimmern här hemma som gäller, på äkta lantisvis.
Ellen var lite nere idag efter skolan så jag bestämde mig för att muntra upp henne med en överraskning också;
-Hårtoning!
Det är något som hon länge har tjatat om men jag har sagt ifrån.
Vi valde länge, Ellen ville hemskt gärna göra något riktigt drastiskt, som glänsande svart eller flouriserande orange.
Jag lyckade dämpa hennes färgönskemål något, det blev "kopparblond" toning som går ur efter några veckor.
Jag övertalade också mannen att tona håret, jag trodde han skulle blåvägra, men jag behövde inte ens tjata!
Så jag har pysslat med deras hår nu, inga drastiska förändringar på någon av dem, båda var så kallade "skandinaviskt blonda" och fick lite mörkare, varmare färg.
Ellens blev lite rödare än vad jag hade räknat med men det klär henne jättefint! Hon är så stolt nu!
.....vad åren går fort....så stor hon börjar bli.....
Jag kommer inte ihåg hur gammal jag var när jag tonade håret första gången, men jag var nog några år äldre än Ellen i alla fall.


Mannen har jag ännu inte lyckats fånga med kameran, men han är som ny ;o)
fnul

Ett sent god morgon!

Jag har inte hunnit blogga under morgonen, eller jo....jag hade all tid i världen att blogga mellan klockan 4 och 6 i morse, men efter en jobbig Loke-natt så var jag rätt tom i skallen.....
Mannen är hemma idag och nu på förmiddagen medan de stora barnen är i skolan har jag, mannen, Loke och Dumper varit i Gysinge och promenerat vid broarna.
Tyvärr så gick det inte att gå över med barnvagnen den här gången, snön på broarna gjorde att det var svårt att se de stora gliporna mellan plankorna.

....rätt högt här....


....han klättrade inte hela vägen upp.....


Alltid lika vackert vid Dalälven.

Glöm inte bort FreakyFridayFoto och HÄR kan du tävla om en unik bloggdesign!

Help me to help you....

Jag tänkte bara dela med mig till er av den här härliga upprepningen som jag har haft konstant på hjärnan i två dygn.


Jag och mannen har alltid nån tv-serie på dvd som vi kollar på varje kväll när vi går och lägger oss. Just nu kör vi Scrubs, kanske en av de bästa tv-serierna som gjorts!

Har ni nån tv-serie som ni bara måste se? Vilken?

....help me to help you......help me to help you....help me to.....
jag till och med tuggar min mat i takt.....


Glöm inte bort FreakyFridayFoto och HÄR kan du tävla om en unik bloggdesign!

Fasad i Uppsala

Jag satt med kameran i knät när vi åkte till stan, jag fotade en hel del med Lensbabyn på kameran, i farten! Ni tycker säkert att jag är helt rubbat som tycker att suddiga bilder är fina, men jag tycker det har sin tjusning :o)
Den här bilden gillade jag extra mycket, men den ses bäst förstorad så klicka här--->


Är jag först med att ta in julgranen?

Ha! Jag fick min svarta gran!
Vi åkte till Plantagen i Uppsala idag. Där fanns alla möjliga granar! Vi köpte allt pynt till granen och jag bestämde demokratiskt själv hu ALLT skulle se ut!
Varje jul har jag sagt att vi ska ha en jättefin gran, där pyntet är omsorgsfullt valt.....
Varje år åker vi och handlar allt två dagar före julafton när endast avskrapet som folk inte velat köpa finns kvar.
I år var jag minsann ute i god tid :o)
Jag har till och med brutit alla traditioner och ställt upp granen nu, jag och barnen har klätt den och den är sååå fin!
Svart med silver och vita dekorationer och massor av små små julgransljus, glitter och pärlgirlanger. Som en Kalle Anka-gran i svart-vitt!
Som grädden på moset sprayade jag lite spraysnö på topparna i granen :o)
Dessvärre var det inte så lätt i all hast att få med på kort hur fin granen blev, men ni får använda er fantasi lite!

God Morgon!

Idag är det andra advent, vad fort tiden går! Tack för era tips igår om var jag kan hitta min julgran! Idag ska ut och jagas.
Ströbaek  tyckte jag skulle spraymåla en gran i önskad färg, den tanken var jag inne på också, faktum är att jag stod med en burk sprayfärg i handen när vi var på Karlssons igår, men jag åmgrade mig i sista stund. Jag kom på att det är vansinnigt kallt att spraymåla ute i maskinhallen men vansinnigt dumt att spraymåla innomhus....tänkte på torktiden....
Jag gör ett försök till att köpa den "färdigfärgad"!
Igår kväll sprang jag runt som en manisk fotodåre och fotade hej vilt för att träna på min Lensbaby! Jag vet inte varför, men jag verkligen fastnade för den! Antagligen för att jag inte dras lika mycket till fototekniskt korrekta bilder utan mer gillar en känsla i bilden.


Glöm inte bort FreakyFridayFoto och HÄR kan du tävla om en unik bloggdesign!


Försök med Lensbaby....


Var hittar man en cool plastgran?

Jag får väl säga godmorgon nu då, jag hann inte skriva något i morse!
Vi åkte iväg till mannens bror för att dom skulle hålla på och fixa och laga vår cheva.
Under tiden lekte barnen med sina kusiner/plastkusiner. Loke är väldigt skeptisk till hans yngsta kusin Vendela som fyller 1 år strax före jul!
Översta kortet på Vendela blev jag alldeles kär i! Vilken blick! Vissa kort känner man på en gång att dom bara känns rätt!

Loke bjuder kusin Vendela på mandarin i farmors knä.

När bilen var fixad åkte vi en sväng till Karlssons i Morgongåva. Jag letar febrilt efter en cool plastgran!
Någon som vet var man kan köpa en svart eller möjligen vit plastgran??
Trots mannens protester så vill jag ha en plastgran i år, jag trött på hemjagade barrande gran-granar!
Vem är det som dammsuger här hemma egentligen?

Nu ska jag fixa lite foton jag tagit med min Lensbaby och lägga upp, möjligtvis har jag lyckats få något enstaka "bra" foto!

Fel bil.....

Jag har inte varit och handlat själv på flera flera veckor på av min bilbrist. Men idag, när mannen kom hem, då minsann brände jag iväg alldeles själv i min volvo! Johnny Cash var givetvis med också.
Fan, jag ba' äääägde bilen, ja, hela vägen faktiskt! Så skönt att åka ensam en stund och lyssna på preciiis vilken musik jag vill!
Synd bara att högtalarna är helt slut och spruckna men tur då att jag sjunger [läs ylar] desto bättre!
När jag handlade skulle jag också passa på att hämta ut mitt paket med min Lensbaby.
Jag handlar, hämtar pizza som vi beställt och går mot bilen, med händerna fulla lyckas jag med mycket möda öppna passagerardörren. jag hade glömt att låsa bilen, men det gjorde att det gick lite smidigare att lasta in det jag handlat.
När kassar och pizzakartonger är på plats upptäcker jag att bilen inte riktigt är sig lik......har inte jag beige klädsel i min volvo?
Jag tittar lite noggrannare och inser kall i kroppen att det inte är min bil!
Jag ser mig omkring och upptäcker att min volvo står på andra sidan om den bilen jag lastat in mina varor i!
Blixtsnabbt tar jag ut mina saker, muttrandes och flackandes med blickan.....
-Undra om nån såg mig?

Hur stora är oddsen att någon ska parkera brevid min sunkiga 740...... med en annan sunkig 740 i samma färg som min och olåst?
Den som ställde sig där hade säkert jävligt kul när han parkerade; " -Haha, två lika fula bilar brevid varandra, höhöhö...."


Nu har vi i alla fall ätit middag och jag är i full färd att mixtra med min lensbaby, det kommer krävas en hel del träning att fota med den!
Jag överväger att läsa instruktionsboken....men jag är ordblind när det gäller instruktioner......jag får nog testa mig fram!

Finessen med Lensbaby är ju just avsaknaden av finesser, hur svårt kan det vara?

Glöm inte bort FreakyFridayFoto och HÄR kan du tävla om en unik bloggdesign!

Förresten....appropå bilen....
-Vad hade du gjort om du hoppade in i din bil och det helt plötsligt stod kartonger med nybakad pizza i den?
Hade du bara pyst iväg lite fint och glufsat i dig pizzan själv?

Egot.....

När ja har tråkigt brukar jag roa mig med att knäppa egokort, fast det är svårt att erkänna det!
Jag har precis duschat, idag tänkte jag låta håret vila från plattång och hårprylar, det gör att jag ser mer eller mindre galen ut! Att jag dessutom råkade tvätta det med mannens killschampo ökade frizzet med ungefär 50%!
Förresten vete sjutton om jag någonsin sett mig i profil, intressant! Jag känner inte riktigt igen mig!
Säg MUUUU!

Idag är det fredag, jag ska fira det med att åka och handla alldeles själv, utan tjatande barn och karlar. DET kommer kännas lyxigt!
Jag ska dessutom hämta ut min Lensbaby! Det ska bli såååå spännande att prova den till min kamera!

Vad ska ni göra ikväll?

Var det ingen som var sugen på att vinna en bloggdesign? Kika här!

BigBloggs.se?

Jag fick ett mail igår som gjorde mig rätt nyfiken, vad i hela friden kan det här vara?
Och varför fick jag mailet......och varför igår, när det är superlångt till tisdag??

Hjärnan går varm....kanske bara en liten notering om att slasket i alla fall är välkomna att kika på tisdag ;D
Jag hatar att vänta på något..... lite som att vänta på en godispåse och inte veta om den är full eller tom!Vinn Bloggdesign!

Ni har jag knepat och knåpat med en bloggdesign som är gjord för Blogg.se.
Jag testar att lotta ut den, kanske det finns någon som är intresserad?
För att vara med behöver ni bara länka till tävlingen med bild i ett eget inlägg, skriva en kommentar här att ni är med och sen hålla tummarna :o)
På fredag nästa vecka lottar jag fram en vinnare!
Ni kan se designen i sin helhet på min testblogg.
Kopiera bilden och klistra in i ett inlägg för att vara med!

FreakyFridayFoto tema: Åldersironi

Något som är rätt typiskt Mumari...åldersironi/åldersnoja..... alla kanske inte lider av åldersnoja som jag gör men någon form av åldersironi kanske ni kan klämma fram? ;o)

Regler är som följer:
Ta ett foto, nytt som gammal på givet tema och publicera på din blogg.
Länka till det här inlägget.
Skriv en kommentar här att du är med och lämna url till ditt fotoinlägg.
Utmaningen gäller hela veckan tills jag lägger upp en ny utmaning!
Jag kommer attt lägga upp allas länkar i en lista vartefter dom kommer in.

Så visa mig din syn på åldrar!

Pusha gärna för FreakyFridayFoto på Pusha så kanske vi får fler deltagare!1. maria_6909
2. Jeepinger
3. Boel_L
4. Zensuell
5. Matte
6. Bella
7. Elena
8. Whatthefuckdotcom
9. Sandra
10. Ann-Sofie
11. TIINDRA
12. Fru_Vår
13. Din länk här

God morgon


....here we go again......tio små pepparkorn....

Ellen har kräkits i natt, hoppas det är en lika snabbt övergående magsjuka som Loke hade. Just nu verkar Ellen vara hur pigg som helst men det är säkrast att hon är hemma från skolan ändå.

Jag startar morgonen med vitpepparkorn och kaffe....

Jag funderar på om jag ska lotta ut bloggdesign till någon som har blogg.se, men jag har inte bestämt mig, det kanske inte är någon hit?

Jag har ett par mallar som jag gjort i ungefär samma stil som Malins Misoprettyblogg.
Skulle någon nappa på idén tro?
Så klart med personlig bakgrundsbild om så önskas.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Loke gör skäl för sitt namn....

Många funderar nog på hur man kan bli utmattad av att bara vara hemma med sina barn..... JAG LOVAR ATT MAN KAN DET!!!
Alla helvetes makter måste ha brakat lös idag. Loke har varit högt och lågt, arg och sur hela dagen!
Han har gått lös inne på toaletten, provat spola ner diverse saker, han har länsat skafferiet och matat lyckliga hundar, han har lekt med mitt smink och målat sig själv med mitt läppstift i ansiktet.
Ungen såg ut som om han skulle ha ramlat med en cykel och glidit med ansiktet mot asfalten.
Jag har haft fullt sjå att roa honom med sakerna han får leka med.
Först nu sover han, på tok för sent för att sova middag! Jag vet att jag måste väcka honom, men jag kan ärligen erkänna att jag faktiskt njuter av några minuters lugn och ro och tystnad.......
*oups* ....där kom det dåliga mammasamvetet genast fram.....

Är det nu man kan säga att han gör skäl för sitt namn?

"Loke är vacker till utseendet, men uppträder ibland som ondskan personifierad och slugast av alla jättar; han är nästan lika psykologiskt komplicerad som Oden bland gudarna. Då han dessutom kan förvandla sig till vad han vill och ändra både gestalt och kön, är han dramatiskt tacksam, så det är inte så konstigt att han, Tor och Oden är de tre vanligaste huvudpersonerna i den nordiska mytologin."

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

God Morgon

En vit morgon! Det ligger snö på marken igen :o)
Kollade in smhi nyss och det verkar som det kommer ligga kvar! Hellre massor av snö än regn och slask.
Här har det varit morgonkaos som vanligt, De stora barnen har farit runt som yra hönor, ingenting verkar vara på sin plats och Loke drar i mig och tjatar om allt möjligt.
För en stund sedan ville han absolut att jag skulle hoppa i sängen med honom, som den smidiga person jag är kastade jag mig på sängen som jag nyss bäddat.....jag kan också vara en spontan och knasig mamma ibland!
-Krasch!
Där under täcket låg det visst en stenhård bebisleksak, en sköldpadda som spelar Amerikas nationalsång om man slår på den...... eller kastar sig på den.
Varför har vi fortfarande bebisleksaker framme och var är pedagogiken i att sköldpaddan spelar "The Star-Spangled Banner" när man slår på den?
Nu vill Loke hänga tvätt, han hjälper alltid till med det, en strumpa i taget och varje strumpa ska noga analayseras och identifieras, en tvättmaskin med blandad tvätt tar i snitt 2 timmar att hänga med Lokes hjälp.

God morgon på er och tack sköldpaddan för en ny låt på hjärnan!

"O say, can you see, by the dawn’s early light,
What so proudly we hailed at the twilight’s last gleaming,
Whose broad stripes and bright stars, through the perilous fight,
O’er the ramparts we watched, were so gallantly streaming?
And the rockets’ red glare........."


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Gått in i pannkaksväggen

....jag har gått in i pannkaksväggen.....big time....
Det betyder att jag ändå kommer att vara hungrig igen om ungefär fyrtiofem minuter. Det är liksom det som verkar vara vitsen med pannkakor....
-Tillfällig bukfylla och en gravid-flashback.
"vem kan stoppa mig nu, jag bara rullar fram...." *dam-dam-dida,-tra-la-la*

Nu ska jag rengöra min kamera, jag inbillade mig att det skulle vara coolt att fota när smeten landade i pannkakslaggen.... fråga mig inte var skärpan hamnade, det var varmt, immigt och kladdigt!

Ellen och Scania

Jag har fångat det mest svårfångade djuret vi har på kort, Scania.

Han är oerhört kelig och speciellt då med Ellen, mig är inte särskilt förtjust i eftersom jag inte kan låta bli att pilla med hans tovor när jag får tag i honom!

Och ja, Scania är en han och hans mamma hette Åke! Åke hette egentligen Åkesson, efter vinet, och var en kille från början...trodde vi.....Scania var en tjej från början.....

Hej hopp, nu ska jag göra upp eld och gå och steka pannkakor!
Inte över elden....vi har en modern spis....också ;o)

Bored....

Hur tråkigt kan man ha? Höjdpunkten idag var när det började snöa, massor!
-I tre minuter.....inte ett spår av den snön nu....
Jag har tvättat kläder som en galning, jag ligger konstant efter med tvätten, nu har jag ingen plats kvar att hänga nästa tvätt på så det får väl bli på elementerna.

Whatthefuckdotcom har äntligen fått en ny dator. Eftersom jag har webbkamera men aldrig testat den så testade hon och jag tillsammans. Vad larvigt det kändes!
Vad ska webbkamera vara bra för? Egentligen?
Man kanske måste vara en sån där uuuungdom för att se vitsen med den......

Använder ni webkamera när ni pratar på messenger?

God Morgon!
Trist-tråkigt-deprimerande.....regnet vräker ner! Det är så fruktansvärt lerigt utanför så hundarna skulle behöva spolas med högtryckstvätten så fort dom ska gå in.
Vart tog vintern vägen??
Sånt här väder gör min värk i kroppen till en djävulsk plåga, vilket i sin tur gör mig djävulskt sur i största allmänhet.

Hmpf....mer kaffe nu....god morgen på er!

Tomtekläder

Efter mannens läkarbesök åkte vi till Valbo för att handla lite. Mest tråkiga matiga saker.

Men jag passade också på att handla luciakläder till barnen. Ellen ska vara Lucia i sin klass så hon fick ett nytt Lucialinne med ett rött band till, Alfred ska vara tomtenisse så han fick en nissedräkt.
Vilket luciatåg Loke ska vara med i vet jag inte riktigt än, men han fick en velouroverall i tomtestil.
Till Ellen köpte jag också en finklänning som hon kan ha på skolans julfest och på julafton.

Givetvis skulle de prova kläderna på en gång när vi kom hem, eller i allafall två av dem, den tredje tomtenissen somnade i bilen och gick upp och la sig på en gång.

Nu är det snart sängen som gäller, med Scrubs på dvd såklart....
-Snacka om beroendeframkallande serie!


fnul

Hållt mannen i handen hos doktorn

God kväll!

Idag har jag följt med maken till doktorn för att hålla honom i handen och se till att allt går riktigt till.
Bara att ens få iväg honom till doktorn är ett svårt projekt!
Han gjorde illa axeln för ungefär två månader sedan, när han skulle släpa på ett betongfundament på ett par hundra kilo.
Men smärtan gick att härda ut tyckte han.  Han har visserligen inte kunnat sova ordentligt sen dess och knappt klarat av att lyfta armen ordentligt, värktabletter har han vägrat. Så i två månader har han envist bitit ihop.
Men i fredags fick till och med han nog så jag ringde vårdcentralen och fick en tid idag. För säkerhets skull följde jag med honom in till doktorn, annars vet jag precis hur det blir!
Doktorn säger; Jaha...hur är det med dig då?
Mannen svarar: -Jo, tackar som frågar, det är bara bra med mig *käckt leende*
Doktorn drar ur honom anledningen till att han kommit till vårdcentralen, mannen bagatelliserar allt. Doktorn skriver ut alvedon och mannen kommer hem utan att egentligen ha fått nån hjälp.


Men idag skulle jag minsann se till att det inte blev så!

Efter undersökningen konstaterade doktorn att det behövdes magnetröntgen och sjukgymnast, eventuellt har en sena i axeln gått av......inte bra.....men det är ju sån väntetid på allt så han får knappra värktabletter och härda ut ett tag till!

God Morgon

Det är tyvärr inte riktigt så att jag har sovit tills nu, hur underbart det än hade varit......
Först var det strul så jag inte kunde logga in på blogg.se och sen hade jag inte tid att skriva, jag har tröstat och försökt underhålla en rabiat galen Loke....
Igårkväll var Loke nämligen ute och plöjde med sin far, i två timmar satt han lyrisk i traktorn, man hade kunnat tro att ungen utsatts för någon form av strålning för det lös verkligen om honom när han kom in!
I morse så tog han det som en självklarhet att han skulle få åka ut och plöja igen så när mannen skulle åka och jobba klädde loke på sig och tänkte följa med, iförd blöja, mössa och en gummistövel.
När han insåg att så inte var fallet utbröt tredje världskriget här hemma....tårarna sprutade, Loke slogs och sparkade på allt som kom i hans närhet......
Nu är han äntligen lugn igen......

"gllschiack-jack"

Loke har för första gången aldeles själv byggt en legosak! Eller megablocks om man ska vara petnoga.

Han byggde ihop sin kreation och kom stolt och visade mig och talade om vad det var:
-Gllschiack-jack mamma! *lycklig*
-Ja! Vad duktig du är Loke! Har du byggt en tröska!
-Jjjeees! *armen uppåt sträck*

Jo, det är faktiskt så att "gllschiack-jack" betyder just tröska för Loke. Han är dessutom begåvad och använder sig av engelska ord för att uttrycka sin glägje!

Jag tycker det var ett mycket påhittigt sätt att bygga en tröska på, några legobitar och en kam!Spritsoppa med haselnötter och russin

Äntligen kväll, just nu ser jag mest fram emot att få gå och lägga mig i sängen.
Till middagen idag var jag gjorde jag något jag minsann aldrig brukar göra, i brist på annat drack jag en Cube till maten, ni vet, en sån där fjårtiscider.
Jag blev snurrig i huvudet av den! År det ett åderstecken eller ett ungdomstecken tro?
Igår gjorde jag tappra försök att drick glögg också, det var jag som valde glöggen på bolaget för evigheter sen. Eftersom jag tycker att i princip all glögg smakar grävling så körde jag på ett gammalt hederligt trick;
-Att välja drickan efter flaskan!
Jag valde en mycket vacker vaniljvit flaska....
Ska man läsa på flaskan också?? Va?
Glöggen i den flaskan var visst 20%-ig upptäckte vi igår.
Jisses vad hemskt det smakade! Det kanske är själva grejen med glögg, som jag har missat? Att den bara ska brännas i munnen och smaka ren och skär snaps?
Jag som hade gjort mig till, tagit fram bästa glöggsetet, jag hade köpt russin och mandel (som i och för sig visade sig vara hasselnötter) och tänt en massa ljus.....
Där satt jag och grimaserade åt min spritsoppa som det simmade russin och hasselnötter i......
-Nästa gång blir det alkoholfri glögg....speciellt som jag bittert minns den gången på systemet då vi inhandlade glöggen och jag mer eller mindre blev mentalt avrättad.....

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Design åt Malin

Det här är vad jag har pysslat lite med idag! En ny bloggdesign till Malin!
Jag blev riktigt nöjd och jag hoppas att hon blev det också :o)
Nu får ni gå in till henne och titta och pusha henne att skriva lite mer ;o)

Tänk att man aldrig tröttnar på att trixa med bilder!
Vad tycks?

God Morgon

I natt har jag fåt sova brevid en mycket väldoftande bebis.
Innan vi gick och la oss igår smorde jag in Loke, eller ja, först fick han tag i min MoringaBodybutter och smorde in sig själv, så det var bara att ta över och fortsätta :o)
Jag masserade hela hans lilla kropp och han låg och bara njöt. Han ville aldrig att jag skulle sluta!
Moringa luktar så gott också!
Loke lyckades dessutom fixa sin frisyr med lite bodybutter, så nu set han ut som en liten punkare. Hans lockar har äntligen börjat växa ut sen jag klippte honom, jag kommer ihåg hur jag nästan grät när jag var tvungen att kapa hans korkskruvar!

Nu ska jag dricka mitt morgonkaffe, mannen har precis kört de stora barnen till skolbussen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

RSS 2.0