Skriv på!

Skriv på HÄR på Veckorevyns sida för att vara med och påverka:
Alla våldtäktsanmälningar ska, där det faktiskt är möjligt, undergå en ordentlig polisutredning.
Faktorer hos kvinnan, såsom påverkan av alkohol, klädval, beteende eller tid från våldtäkt till anmälan, gör henne inte mindre värd att få en ordentlig polisutredning.

En undersökning som VR gjort visar på detta:
 • Endast var femte våldtagen tjej polisanmäler våldtäkten. Den största anledningen? Hon är rädd för att inte bli trodd eller tagen på allvar.
 • Av de tjejer som faktiskt anmält en våldtäkt upplever många att polis och/eller åklagare agerat oförstående, dumförklarande eller anklagande inför hennes historia.
 • 42% av våldtäktsanmälningarna lades ner direkt, utan åtal.

 • Jag tror inte att det kommer som en överraskning för de flesta, jag tror att alla är medvetna om att våldtäkter sällan tas på allvar, att tjejen ofta får skylla sig själv på grund av klädsel, fylla etc.

  Ett NEJ är alltid ett NEJ!
  Räcker det inte med att offren blir förnedrade under själva övergreppet? Ska ett offer behöva utstå den förnedring som faktiskt sker hos polisen, när man anmäler, om man ens vågar anmäla?

  Jag har själv varit med om det. Jag var ung och med hjälp av mina föräldrar vågade jag anmäla. Polisen gjorde ingenting i princip, efter att jag lämnat min anmälan och i stora drag redogjort vad det var jag anmälde, så kallades jag inte ens till ett riktigt förhör där jag kunde ha fått chansen att berätta allt som hänt. Förövaren däremot kallades till förhör, nekade givetvis, därefter lades utredningen ner i brist på bevis.
  Hade jag bara fått chansen hade jag kunnat ge dem bevis......vittnen som egentligen inte var medvetna att de var vittnen till något fruktansvärt som pågick bakom en fasad.
  Kanske var det just därför det aldrig blev någon utredning? För att det såg bra ut utåt? För att jag "bet ihop" och levde i helvetet i två år? För att jag var "ung och dum"?

  För att jag faktiskt fick skylla mig själv som inte stack? Räckte det inte med skammen som straff över att jag låtit mig blir utsatt under dessa år?

  VAR MED OCH PÅVERKA!


  Veckans Läsare blev Lotta!♣VEM BLIR NÄSTA VECKAS LÄSARE?


  Skvaller-Mumari

  [start på skvallret]

  Jag bara måste göra en update om mitt Schulmaninlägg igår. Idag skriver Aftonbladet om den nya tjejen som Alex träffat.
  ....jag skriver tjejen, aftonbladet skriver kvinnan, mem hon är ett år yngre än mig och måste ju då kategoriseras som tjej....

  Katrin Przxknyzf-what-ever är visst chockad över att Alex har skrivit om sitt nya förhållande så tidigt, men hon är glad för hans skull ändå.......

  " Om hennes och Alex sexåriga relation säger hon:

  - Vi hade väldigt roligt, det var grymt. Men nu har jag valt att gå vidare. Jag mår jättebra, säger Katrin Zytomierska, som även hon hittat en ny partner."

  Undrar vem som egentligen går vidare? Det återstår att se.....
  Dessutom säger rykten bland kommentarerna på min blogg att anledningen till att Alex och Katrin inte var "gifta på riktigt" är att Alex redan var gift med en Olivia Rieke? Han skilde sig från henne i somras, i juni närmare bestämt....
  Märkligt-skvallrigt-snaskigt.....hehe.....

  Jag kunde inte låta bli att börja läsa Alex blogg igen, han har talang på att skriva och verkar ha höjt sin smaklösa nivå han hade när han bloggade på Aftonbladet en hel del.

                                                      [slut på skvallret]  Veckans Läsare blev Lotta!♣VEM BLIR NÄSTA VECKAS LÄSARE?

  Frost är vackert

  Fotat nu på morgonen.


  Veckans Läsare blev Lotta!♣VEM BLIR NÄSTA VECKAS LÄSARE?

  God Morgon

  Brrr....vilken kall morgon det är! 2,5 minus nu, garanterat ännu kallare i natt! Det är frost överallt.

  Jag ska till optikern idag och prova ut linser, det ska bli riktigt spännande! Tänk vad skönt att se bra jämt!
  Men jag kom på att jag inte har ägnat en tanke åt vad Loke ska göra medan jag gör synundersökningen! Jag är så van att ha med honom vad jag än gör att jag inte tänker på att det kan bli problem ibland. Jag får väl ta med ett paket russin eller något, kanske jag kan peta in lite russin i hundarnas aktivitetboll?  Veckans Läsare blev Lotta!♣VEM BLIR NÄSTA VECKAS LÄSARE?

  Ätit något i tron att det var nåt annat?

  Urk.....jag har ätit den märkligaste glassen jag nånsin ätit tror jag! Med en smak av chilichoklad. Den var verkligen inte god, att jag inte förstod det av namnet?
  Den slår nästan den desserten som jag och mamma åt i London. Den bestod av glass och något slags godis överst har jag för mig, när vi ätit en bit av den och närmade oss botten kom överraskningen fram.......konserverad majs! I glassen!
  Ingen hit direkt......

  När jag ändå kom in på det här med konstiga efterrätter så kan jag berätta om en gång när jag var liten och bodde hemma. Mamma och pappa hade beställt hem kinamat, en massa olika små rätter som kom i aluminiumformar. Till efterrätt skulle det vara friterade bananer och glass.
  Jag tycker inte om bananer så jag åt bara glass. När de övriga i famljen mumsat i sig en hel del av den friterade bananen kläckte pappa ur sig att den faktiskt smakade lite märkligt.....
  Han började peta i bananen och kom fram till att den även såg märklig ut.....det var ingen friterad banan...det var en vårrulle!
  Haha, vilken tur att jag inte tyckte om banan tänkte jag då. Om jag inte minns fel så hade min äldre bror Fredrik glufsat i sig större delen av "bananen" innan efterrättsbluffen uppdagats! :D

  Har ni ätiti något i tron att det var något annat nångång?


  Sy om och sy in

  Jag tänkte ta itu med att sy om och sy in de kläder jag har köpt till Veckorevyns Bloggala.....men....jag har inte bestämt mig om det är smart att göra det när man är proppmätt efter middagen.....jag försöker föreställa mig hur jag kommer att känna mig när jag väl ska dit....antagligen inte proppmätt......
  Jag kanske ska låta maten sjunka lite innan jag börjar nåla och sy?


  Veckans Läsare blev Lotta!♣VEM BLIR NÄSTA VECKAS LÄSARE?

  ...oj

  Jag höll på som bäst med att laga mat....en gigantiskt stor gryta.....men så hände det som inte ska hända, särskilt inte när man gör megamycket mat! Jag saltade från fel ända av saltet, alltså....jag öste salt från det stora hålet i saltburken, rätt ner i grytan! ....oj då.....
  Eftersom jag redan hade strimlad bacon i så smakade den rent ut sagt vidrigt med all sälta som blev!
  Men jag gjorde en snabbgoogling på "saltat för mycket" och hittade ett husmoderstips för just det problemet! Man ska lägga i en skalad potatis i grytan, den skalade potatisen kommer (förhoppningsvis) att suga upp en massa salt!

  Håll tummarna.....

  UPDATE: Det funkade! Grytan smakar bra igen! För att det inte skulle bli allt för lyckat och jag skulle känna mig allt för husmodersmallig så brände jag riset istället....för att kompensera lite....


  Veckans Läsare blev Lotta!♣VEM BLIR NÄSTA VECKAS LÄSARE?

  Frågor

  Jag hittade det här på Whatthefucks blogg och snodde det!

  1. Hur gammal är du om fem år?
  Tillräckligt gammal för att jag ska ha glömt bort min ålder så alltså spelar det inte så stor roll i det stora hela.
  2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Loke
  3. Hur lång är du? Lagom kort så jag med lätthet ser om folk är snuviga eller inte och kan göra mig hörd genom deras navel.
  4. Vad fick dig verkligen att skratta senast?  Heja Björn med Olle Sarri och Helena af Sandberg.....konstapel PIP...haha!
  5. Vem ringde du senast? Min man för att upplysa honom om att jag ska laga en gryta till middag som han inte är överförtjust i.
  6. Vem ringde dig senast? Telefonförsäljare

  7. Dansar du i bilen? Alltid, jag är så kort så jag måste stå upp och köra så då kan jag lika gärna passa på att dansa lite också.
  8.. Vilken ögonfärg har du? Blåögd när jag är Mumari...svartögd när jag är Monster-Mumari
  9. Vilken är din favoritjulsång?Jag avskyr julsånger....men om det inte behöver vare en traditionell så är ju Cornelis Vreeswijks "Jultomten är faktiskt död" rätt stämmningsfull....;

  10. Var tror du att du befinner dig om tio år?  Planlöst irrandes runt i en bil av oro för vad mina barn gör ute om kvällarna.

  11. Vad skrämde dig om natten som barn? Jag drömde mardrömmar om smurfarna och Nalle Puh.....smurfarna har jag bearbetat nu....

  12. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Ja, jag var pygmeé redan då så inget av mina barn har kunnat använda dem...
  13. Sover du med eller utan kläder på dig? Alltid i en negligé från Juicy Couture
  14. Hur många kuddar har du i sängen? Fem stycken, alla är obekväma.
  15. Sover du på någon särskild sida?. Allt som oftast på ovansidan av sängen.
  16. Tycker du om att mysa/kela? Ja, speciellt  om jag blir kliad bakom örat.
  17. Sover du med gosedjur? Nej, men med ett antal plasttraktorer och monstertrucks som Loke lagt i min säng.
  18. Kan du rulla med tungan? Ska man kunna sånt?
  19. Vilka städer har du bott i? Städer... jag är byfåne! Och stolt över´t ;)
  20. När var du i kyrkan senast? Det måste vara ett bra tag sen...jag går inte dit frivilligt.
  21. Tycker du om kaffe? Kaffe är en nödvändighet.
  22. Vad dricker du till frukost? Kaffe!
  23.Är du en beroendemänniska? Mmmmm, kaffe!
  24. Föredrar du havet eller en bassäng? Jag badar aldrig, men om jag mot förmodan skulle göra det så ska det vara i en varm bassäng och ingen människa i sikte.
  25. Vem är den roligaste människan du känner? Hanna

  26. Vad har du närmast dig just nu som är rött? En burk bakpulver som Loke just hämtade i skafferiet...
  27.Hur länge har du campat som längst i ett tält? Jag sover hellre ute än i tält!


  Veckans Läsare blev Lotta!♣VEM BLIR NÄSTA VECKAS LÄSARE?


  Ingen allergi

  Tack och lov är Ellen inte allergisk mot något! Vi var ner och gjorde pricktest på vårdcentralen nu på eftermiddagen, dom testade flera olika pälsdjur, kvalster och mögel, pollen och olika grässorter, men inget gav utslag.
  Så skönt, jag har verkligen oroat mig för vad testet skulle visa eftersom vi har djur hemma!
  Men nu borde det förhoppningsvis inte vara nån fara och Ellen kan lugnt fortsätta gosa med sin älskade Gizmo!


  Jag tror att det är nyttigt för barn att växa upp med djur i hemmet, både för att dom lär sig respekt och ömhet, men också för att jag tror att dom blir mer motståndskraftiga mot allergier och sånt. Hoppas jag i alla fall!


  Veckans Läsare blev Lotta!♣VEM BLIR NÄSTA VECKAS LÄSARE?

  Muuuu...mari


  Visst är hon söt, vår lilla kviga!


  Veckans Läsare blev Lotta!♣VEM BLIR NÄSTA VECKAS LÄSARE?

  Efterlysning!

  Mumari blir mer och mer nervös inför bloggalan som Veckorevyn ordnar......
  Jag inbillar mig starkt att de flesta bjudna redan känner till varandra både irl och genom bloggarna! Jag känner mig liiite outstanding.....och gammal....äldre......
  Nu undrar jag om det är några fler som ska dit som aldrig varit på något liknande mingel? Nån som eventuellt kan känna sig lika vilsen som Mumari?
  Kanske man kan ses en liten stund innan man går in? Kanske rent av någon från Uppsala-trakten?

  ....ge mig en liten hint i såfall! :o)


  Veckans Läsare blev Lotta!♣VEM BLIR NÄSTA VECKAS LÄSARE?

  Alex och Katrin

  Okej, jag erkänner att jag gillar skvaller, till en viss del....
  Jag kan inte låta bli att förundras och förtjusas över att Alex Schulman har separerat med Katrin Przxknyzf-what-ever....
  Det är säkert inte heller ett pinfärskt skvaller men jag visste det inte innan jag läste det i Aftonbladet. Det var mååånga månader sedan jag kollade in det före detta parets bloggar men som jag förstår så har Herr Schulman inte skrivit något om det förrän nu.
  Antagligen så hade Alex vuxit om Katrin med hästlängder för länge sedan, hon verkar ha stannat helt i någon fjårtis-wannabe-ålder så det var ju tur att Alex upptäckte det i tid. Han har ju inte varit någon favorit hos mig, men jag måste erkänna att jag tycker att han är jäkligt duktig på att skriva och uttrycka sig, vilket man knappast kan säga om Katrin! Jag skulle knappt orka läsa igenom ett endaste inlägg av hennes "jag-vill-låta-som-en-tonåring-och-har-därför-inte-brytt-mig-om-att-lära-mig-skriva-blogg".
  Antagligen är det ingen större förlust för världen att hon har valt att inte föra sina svaga gener vidare ;D

  Jag skulle tycka att det kändes rätt surt att göra reklam för mitt ex på min egen blogg, och undrar om Frans vill ha tillbaka sin klänning? "skriv-ihop-skriv-i-sär....." ;o)


  Veckans Läsare blev Lotta!♣VEM BLIR NÄSTA VECKAS LÄSARE?


  Bla-bla-bla, nog skvallrat om det :o) Undrars om Katrin Przxknyzf-what-ever ska på Veckorevyns BlogAward?

  Fototriss tema mjukt

  Jag skulle ha lagt upp fototrissen igår, men jag glömde helt bort det! Bättre sent än aldrig!
  Finns det nå mjukare än små barn?
  Fler bidrag hittar du HÄR!

  Vill du vara med i min fotoutmaning FreakyFridayFoto kan du spana in den HÄR

  Vilket foto gillar du bäst?


  Veckans Läsare blev Lotta!♣VEM BLIR NÄSTA VECKAS LÄSARE?

  God Morgon

  Se där! Nu är det reklam här på bloggen!
  Jag hade faktiskt fått en liten förvarning om det från spotlife men jag blev ändå lite förvånad! Ni får väl vara lite lojala och klicka på den ;o) Jag kunde faktiskt inte låta bli att klicka på linsreklamen eftersom jag ska till optikern på tisdag och prova ut linser. Blir det mycket billigare med linser från nätet så tänker jag beställa det sen.

  Nu är det dags för kaffe och att väcka resten av familjen!

  God Morgon på er :o)


  Veckans Läsare blev Lotta!♣VEM BLIR NÄSTA VECKAS LÄSARE?

  My Burgerman

  Jag har inte speciellt spännande saker att berätta från den här sega söndagen. Mannen fick ge upp med tröskningen eftersom nya delar behövs till tröskan.
  När han ändå var i farten passade han på att köra sönder sin cross så att jag fick åka och hämta honom + motorcykel.
  Därefter har mannen haft ett sjå att få bort mitt trumpna humör, fråga mig inte varför men den här dan har humöret bara legat i botten.
  Det var nätt och jämt att ett Max-mål kunde få upp mitt humör. Vi tog driven.....jag beställer som alltid en specialare med minus-allt-och-plus-lite......
  Mannen tittar som alltid väääldigt nervöst och oroligt på mig när jag långsamt vecklar upp pappret runt min hamburgare....jag brukar snegla på honom, och när jag ser att han omedvetet håller ena handen på dörrhandtaget i bilen utifall han snabbt skulle behöva ta sig ut, då öppnar jag min hamburgare ännu långsammare......mannen kikar försiktigt och försöker framtvinga någon slags röntgenblick.....han bara måste veta om jag har fått rätt ellr fel hamburgare!
  För varje gång jag har fått fel hamburgare blir han lite mer orolig nästa gång vi ska äta det.......

  Han har nämligen varit med om fruktansvärda utbrott från min sida, hemska svordomar om att det inte kan vara så svårt att göra min hamburgare rätt! Jag har till och med kastat mig ur bilen och med raska steg älgat tillbaka till drivein-luckan, slängt fram min felgjorda hamburgare tillsammans med en utskällning och krävt en ny, på momangen!

  Mannen brukar försöka förbereda mig mentalt att vara beredd på att det kan vara fel, redan innan vi beställer, så att jag inte ska bli så arg om det nu blir det. Men det resulterar bara i att gamla hamburgeragressioner kommer upp till ytan igen, och jag blir som en tickande bomb....minsta lilla utlöser bomben......

  Men han vet i alla fall att om det är något som kan göra mig glad....så är det hamburgare och chilicheese, och idag blev det RÄTT hamburgare till mig ;o)


  Veckans Läsare blev Lotta!♣VEM BLIR NÄSTA VECKAS LÄSARE?

  Veckans Läsare

  Det är svårt-svårt-svårt att bara välja en....me jag tröstar mig med att det kommer fler veckor och om en vecka är det dags igen ;o)
  Veckans Läsare som denna vecka har lyst upp lite extra med sina kommentarer blev:

  Tack Lotta för dina fina kommentarer, utan dom skulle min blogg inte vara sig lik ;o)

  VEM BLIR NÄSTA VECKAS LÄSARE?

  Tröskning....

  Det är tröskning på G....men det hände visst något......den vill inte funka den gamla tröskan.......
  Mannen som bara skulle tröska upp en tank och ta med ett prov på veten till jobbet.....nu har det tagit heeela förmiddagen.
  Jag själv har fått ett nytt vansinnesutbrott på gräsklipparen, remmen som gör så att klipp-mockafjösen fungerar har gått av helt. Jag har klippt gräsmattan med en häcksax lite här och där men insåg att det som borde funka bäst är ju givetvis 1800-talslien! Så jag har med en sjukt galen blick gått och slagit med lien.....det gick inge vidare, nu är jag så slut i armarna att jag knappt kan skriva på datorn och jag känner att mitt förstånd skenar ;o)
  Om ni ser en galen tjej i rosa tröja svinga en lie vilt omkring sig....gå inte fram.......
  Jag hatar allt vad gräs heter! Ge mig ett får!

  Jag vill göra roliga saker idag, inte springa som skottspole fram och tillbaka till maskinhallen och leta efter trettons nyckel och tumstockar och instruktionsböcker!  *Veckans Läsare är Annies Fotoblogg*
  VEM BLIR NÄSTA VECKAS LÄSARE?

  Puffar lite för bloggkoll också!
   Bloggkoll

  Vinn MisoPrettyProdukter här

  Gammal Reklam

  Hemma hos svärmor och svärfar igår satt jag och tittade i gamla tidningar från femtiotalet, det är så kul med gammal reklam! Kolla här:  *Veckans Läsare är Annies Fotoblogg*
  VEM BLIR NÄSTA VECKAS LÄSARE?

  Puffar lite för bloggkoll också!
   Bloggkoll

  Vinn MisoPrettyProdukter här

  God Morgon

  Det blev inget blogga av igår, vi hade fullt upp med lite allt möjligt hela dagen. Man passar på när mannen är ledig :o)
  På förmiddagen var vi i Valbo och handlade, jag som är lite nojig över vad jag ska ha på mig på Veckorevyns gala ville gärna handla kläder i god tid. Synd bara att de minsta damstorlekarna tycks ha ökat rätt mycket i storlek! Både överdel och underdel som jag köpte måste sys om och in......

  När vi kom hem från Valbo lastade vi crossarna och en mängd sandleksaker åt barnen och åkte iväg för att åka cross. Det var ett tag sen vi åkte nu. Jag har fortfarande inte hittat någon 80-kubikare så jag körde Fiddy. Fasen var det tar på knäna att åka!

  Efter crossåkningen var hem en vända och sen for vi till svärmor och svärfar. Jag hade tänkt be svärmor hjälpa mig att sy om kläderna jag köpt, men jag glömde det väsentligaste hemma, typiskt mig!
  Vi kom hem rätt sent så det var sängen som gällde nästan på en gång!

  Vad roligt att se att det är så pass många som tagit sig an utmaningen och är med på FreakyFridayFoto! Fortsätt fyll på era länkar där och surfa in till varandras bidrag :o)  *Veckans Läsare är Annies Fotoblogg*
  VEM BLIR NÄSTA VECKAS LÄSARE?

  Puffar lite för bloggkoll också!
   Bloggkoll

  Vinn MisoPrettyProdukter här

  Blocket

  Jag sitter och kollar efter crossar på blocket...snubblade på den här annonsen som jag fnissade lite åt ;o)
  Jag ser framför mig en desperat och besviken pappa....


  Kika in på FreakyFridayFoto också! Listan med deltagare är uppdaterad!


  *Veckans Läsare är Annies Fotoblogg*
  VEM BLIR NÄSTA VECKAS LÄSARE?

  Puffar lite för bloggkoll också!
   Bloggkoll

  Vinn MisoPrettyProdukter här

  God Morgon

  Igår hade vi en riktigt festlig kväll jag och mannen.....Mumari somnade efter tre cider i fotöljen, med glasögonen tryckta mot ansiktet med snygga märken som följd.
  Appropå glasögon förresten, igår när jag var i Sala gick jag till optikern i det nya köpcentrumet och beställde tid för att prova ut linser! På tisdag ska jag dit. Tänk vad skönt med linser! Att se bra typ JÄMT! Jag tar ju av mig mina glasögon så fort jag riskerar att träffa på folk.

  Idag är det trist nog inte lika fint väder som det varit hela veckan, vi får se vad vi hittar på idag! Vad ska ni göra idag?


  Förresten....sk'änk en liten tanke också till stackars sörjande Whatthefuck.......


  Kika in på FreakyFridayFoto också! Listan med deltagare är uppdaterad!


  *Veckans Läsare är Annies Fotoblogg*
  VEM BLIR NÄSTA VECKAS LÄSARE?

  Puffar lite för bloggkoll också!
   Bloggkoll

  Vinn MisoPrettyProdukter här

  Stötande?

  Wow, mannen kom hem "i tid" ikväll :o) Som vanligt blir vår fredag en hemmakväll, jag har faktiskt varit på Bolaget också och handlat cider. Strax ska jag värma baugetter som vi ska äta med rostbiff :o)

  Jag måste bara lägga upp den här bilden på en bil jag såg idag...jag trodde bokstavskombinationer som kunde anses stötande var borttagna på nummerplåtar?

  Ha en underbar fredagkväll allihopa!  *Veckans Läsare är Annies Fotoblogg*
  VEM BLIR NÄSTA VECKAS LÄSARE?

  Puffar lite för bloggkoll också!
   Bloggkoll

  Vinn MisoPrettyProdukter här

  Nytt köpcenter i Sala

  Alfred har varit och lekt hos en kompis hela dagen. Efter att vår fyrhjuling blev hämtad och betald av köparen så åkte jag, Ellen och Loke till Sala. Vi hade lovat mannen att åka till Karlströms motor, men före det skulle vi passa på att ta en snabbis på stan.
  På vägen till Sala pratade jag med min barndomsvän från Täby, jag förklarade för henne att i Sala fanns det knappt nå affärer från större kedjor alls, det är en väldigt liten köpstad....
  När jag kom fram till Sala var det i princip omöjligt att hitta nån parkering, jag fattade ingenting och cirkulerade runt ett bra tag innan jag fick en parkeringsplats.
  Nr vi gick in på gågatan förstod jag varför, det har minsann öppnat ett inomhuscentrum i stan! Med Hm och hela köret. Jag blev rätt förvånad!

  Det var rabatt på alla affärerna som öppningserbjudande också :o)
  Kanoners!
  Jag köpte ett par ankelboots, föll för dem på en gång! Varning modeblogg:


  Nu fick jag besök Hanna, så vi hörs senare!  *Veckans Läsare är Annies Fotoblogg*
  VEM BLIR NÄSTA VECKAS LÄSARE?

  Puffar lite för bloggkoll också!
   Bloggkoll

  Vinn MisoPrettyProdukter här

  FreakyFridayFoto

  Jag tänker på skoj starta en egen liten fotoutmaning! Tanken är att den ska ha lite annorlunda teman varje fredag, sånt som vi kanske inte är vana vid att fota eller se på bild.
  Jag startar med temat MAKABERT, ett ord som man kan tolka på många olika sätt, min tolkning ser du nedan.
  Så visa mig er tolkning, du behöver inte ha en proffskamera, tänk på att min blogg än så länge mestadels innehåller foton tagna med mobilkamera, jag skaffade inte systemkamera förrän i somras ;o)

  Regler är som följer:
  Ta ett foto, nytt som gammal på givet tema och publicera på din blogg.
  Länka till det här inlägget.
  Skriv en kommentar här att du är med och lämna url till ditt fotoinlägg.
  Utmaningen gäller hela veckan tills jag lägger upp en ny utmaning!
  Jag kommer attt lägga upp allas länkar i en lista vartefter dom kommer in.
  Till en början manuellt eftersom MrLinky inte vill funka i min blogg, men jag ska försöka ordna det!

  Så kom igen alla! Visa mig era tolkningar!
  Era länkar här...........
  1. Whatthefuckdotcom
  2. Lilalili
  3. Matte
  4. AnnaKK
  5. Emma
  6. Ann-Sofie
  7. Jen
  8. Lotta
  9. Catti
  10. Bittebus
  11. Bella
  12. Elena
  13. Neckis
  14. Hurryville


  God morgon

  Jag kanske ska säga både god natt och god morgon, min datatid på kvällen har minskat något eftersom vi bara har en dator....mannen har sin blocket-runda på kvällen som i vanlig ordning tar eeeevigheter......"det är bara en sida till......på den HÄR sökningen...."
  Jag hann inte ens berätta att jag lyckades sälja vår fyrhjuling alldeles själv igår! Duktig mumari :o) Trots ett visst strul att starta den. Antagligen så hämtar köparen den idag!

  I natt har jag drömt om frasiga galaklänningar och Askungen-skor, jag har kommit fram till att jag bara ska klä mig i nåt jag gillar, så det så! Mumari kan också klä upp sig, men utan att följa alla moderåd till punkt och pricka ;o)

  Mumari kan också fjäska BIG time, fortsätt rösta på mig ;o) over and over and over and over again............


  *Veckans Läsare är Annies Fotoblogg*
  VEM BLIR NÄSTA VECKAS LÄSARE?

  Puffar lite för bloggkoll också!
   Bloggkoll

  Vinn MisoPrettyProdukter här

  Tack WTF och Monica!

  Åh, jag blir så rörd! Ni är så gulliga!

  Whatthefuck och Monica har skrivit ett litet röstinlägg om mig angående årets blogg på Veckorevyns Blogg Awards-gala :o)
  Dom förtjänar ett extra tack från mig :o)

  Kram på er!

  Ni som vill rösta på mig kan göra det i DET HÄR formuläret :o)

  *Veckans Läsare är Annies Fotoblogg*
  VEM BLIR NÄSTA VECKAS LÄSARE?

  Puffar lite för bloggkoll också!
   Bloggkoll

  Vinn MisoPrettyProdukter här

  Hjäääälp mig!

  Ojojoj, jag har fått en inbjudan till Veckorevyns Blog Awardsgala den 16 oktober!
  Det är ju faktiskt jättekul, hm, undrar egentligen varför och hur dom placerar min blogg? Men, det skrämmer ju också skiten ur mig!
  Citat från inbjudan:

  "Jag ser verkligen fram emot att se dig - och din galaoutfit - där...

  Med glada hälsningar,

  Ebba von Sydow och Veckorevyn.com"

  Vilken galaoutfit? Jag som inte ens har gått på skolbal när jag var ungdom! Innebär galaoutfit glänsande klänningar alá Drottning Silvia? Eller ska jag bara strössla lite glitter på mina Lee-jeans? Hur i helsike ska detta gå??
  Jag var snabbare än blixten att osa, jajemen! Nu har jag bara en sisådär två veckor på mig att fundera ut hur man ska klä sig, ojojoj.......Hjäääälp!!


  Förresten kan man rösta till Årets Blogg också, så ni mina älskade läsare får jätte-tack-super-snällt rösta här på mig, någon måste ju står upp för oss vanliga dödliga också ;o)
  Och be er familj och era vänner rösta också, jag behöver stööööd!
  HÄR RÖSTAR MAN

  Kram och fjäsk på er!  Rasta barnen

  Dags att gå ut innan det är dags för lunch och rasta barnen lite ;o) Dom stojar hej vilt på övervåningen så jag blir rädd att golvet ska rasa in!


  *Veckans Läsare är Annies Fotoblogg*
  VEM BLIR NÄSTA VECKAS LÄSARE?

  Puffar lite för bloggkoll också!
   Bloggkoll

  Vinn MisoPrettyProdukter här

  Träna din karl....

  Morgonsurf på Aftonbladet, man kan ju hitta en hel del intressant och underhållande där! Jag snubblade in på en artikel som handar om hur man tränar sin karl till att göra som man vill!
  Det hela är ju rätt logiskt, man ska helt enkelt tänka som man gör när man tränar ett djur!
  I korta drag; vacker hand - duuuuktig gubbe, jaaaa *rolig bebisröst* braaa! *klia lite*
  Att jag inte har tänkt på det förrut!
  Författaren Amy Sutherland har gett ut en bok i ämnet, den måste vara guld värd. Jag kan tänka mig uppföljningar som:
  "Lydig man är lycklig man" "Klickerträna din man" etc....
  Sen är ju den eviga frågan hur man ska belöna, ska man belöna med godis? Och isåfall bara nyttigt godis? Kanske man kan ha små torkade köttbitar i fickan? Går mannen på det eller vill han hellre ha chips eller kanske rent av en slurk folköl?
  Eller ska man skippa godisbelöningen helt och försöka motivera träningen med rösten, men barnsligt glada rop och klappar?
  Ja....det tål att tänkas på.....jag ser framför mig hur mannen snällt hämtar saker åt mig, jag berömmer och mannen hoppar lyckligt runt i en cirkel och utstöter glädjetjut!
  I samband med träningen kanske det också känns mer moraliskt riktigt att låta mannen ligga ute på verandatrappen och torka om han är skitig, eller helt enkelt bara för att man inte vill ha honom drällandes i soffan?


  Helt plötsligt ser jag vårt äktenskap med nya ögon! Det här sk bli intressant!

  *Veckans Läsare är Annies Fotoblogg*
  VEM BLIR NÄSTA VECKAS LÄSARE?

  Puffar lite för bloggkoll också!
   Bloggkoll

  Vinn MisoPrettyProdukter här

  God Morgon!

  Min dator is still alive......fjäsket kanske hjälpte?
  Men inga av alla dom fel som är på den har lagat sig själv....trodde jag det?
  Jag får helt enkelt köpa en lös mus att använda när jag ska photoshopa.......men det kommer antagligen att ta evigheter att vänja sig med det! Jag använder alltid pekplattan på laptopen oavsett om jag surfar eller redigerar foton.
  Jag lyckades redigera det här fjärilsfotot som jag tog igår i alla fall, om man trycker mastodonthårt på musknappen så funkar den litegrann.

  Idag och i morgon är barnen lediga från skolan, skönt att slippa passa tider! Får se vad vi hittar på....musjakt kanske?

  *Veckans Läsare är Annies Fotoblogg*
  VEM BLIR NÄSTA VECKAS LÄSARE?

  Puffar lite för bloggkoll också!
   Bloggkoll

  Vinn MisoPrettyProdukter här

  God Natt

  Varför ska datorer jävlas med mig HELA TIDEN!?
  ....det är faktiskt inGE ROLIGT LÄNGRE!!!!!

  Min musknapp funkar inte, jag kan inte photoshoppa, jag kan lika gärna dra täcket över huvudet och hälla en hink med slime på datorn.......for all I care.....HÖRDE DU DET DATAJÄVEL!

  Nu skiter jag i skitdatorn och klampar upp för trappan till sängen.

  GOD NATT!
  Update några minuter senare:
  Förlåt datorn! Jag skojade bara! Jag skiter inte i dig
  *ifall den lömske fan får för sig att strejka helt och inte starta alls i morgon när jag vaknar...bäst att smöra lite...*

  Jen! Hjälp!

  Jo just det, efter besöken på vårdcentralen var vi och handlade. Affären hade en massa gröna växter, ta tre för 99:-.
  Med tanke på vad som hände i förmiddags fick jag en snilleblixt! Om jag köper höga och lagom lummiga växter till mitt stora vardagsrumsfönster så bli ju sikten in väldigt begränsad för smyg-gluttare.....
  Jag valde tre olika blommor som såg fina ut och placerade dom i vagnen. När jag började gå höll den ena på att välta, men snabb som jag är han jag greppa tag om stammen på den! AAAAAAJJJ!!!!
  Hela jäkla stammen var ju full av taggar! Och jisses vad ont det gjorde! Jag fick små små blödande sår på mina händer.
  Efter ett tag började det sticka och domna i händerna och det känns faktiskt fortfarande konstigt i dom!

  JEN! Hjälp! Du kan väl sånt här? Är dom här giftiga??

  Nu står i alla fall växterna i mitt fönster och skymmer sikten....jag ska bara komma ihåg att dom kräver mer vatten än plastblommor också! ;o)

  *Veckans Läsare är Annies Fotoblogg*
  VEM BLIR NÄSTA VECKAS LÄSARE?

  Puffar lite för bloggkoll också!
   Bloggkoll

  Vinn MisoPrettyProdukter här

  Besök på vårdcentralen

  Loke gjorde en dramatisk entré på bvc-kontrollen......
  Jag lovar att han hördes ända till Malmö! Han sov middag innan vi åkte och fortsatte att sova i bilen på vägen dit, man kan nästan säga att han vaknade upp inne i bvc-rummet.....med ett vråååål!
  Jaja du var ilsk han var. Tillslut låg han på golvet och bara sparkade och skrek, jag fick inte ta upp honom i famnen ens.
  Meningen var ju att han skulle visa att han kunde bygga klossar och lite sånt, men det fick jag intyga på heder och samvete i stället, jag intygade att han också kunde en hel del kroppsdelar.
  Någon spruta fick han inte på grund av förkylningen, men vi lyckades väga och mäta honom. Han var 83 cm lång och vägde 11 kilo.
  Det var tydligen lite för lite på både vikt och längd, han hade hoppat ner två kurvor från den han legat på förrut.
  Fast jag kan ju inte påstå att han ser direkt smal ut...?

  Efter bvc var det dags för läkarbesök för att försöka få reda på om hon eventuellt är allergisk mot pälsdjur, eftersom jag har talat om det för sköterskan per telefon så trodde jag att doktorn var förberedd på vad besöket gällde.
  Men han sa bara ett tafatt "Jaha, ja, det låter som allergi, ni får komma och ta prover nästa vecka."
  Så på måndag ska vi dit igen......jobbig väntan....

  *Veckans Läsare är Annies Fotoblogg*
  VEM BLIR NÄSTA VECKAS LÄSARE?

  Puffar lite för bloggkoll också!
   Bloggkoll

  Vinn MisoPrettyProdukter här

  Update

  Jag ser att mitt skämt gällandes skylten i detta inlägg kan klinga illa med tanke på att jag skrev detta inlägg idag.
  Dum kombination, och ja....jag har en viss galghumor och det är två olika inlägg som inte har med varandra att göra.

  Loke sover middag nu och när han har vaknat ska vi åka till bvc och vårdcentralen.
  Jag är dessutom rätt orolig och nojig för mannen, han har inte svarat i telefon på hela dagen...... antagligen har han bara lagt ifrån sig sin telefon nånstans och möts av trehundrafyrtiofjorton missade samtal när han hittar den.....hoppas jag!

  *Veckans Läsare är Annies Fotoblogg*
  VEM BLIR NÄSTA VECKAS LÄSARE?

  Puffar lite för bloggkoll också!
   Bloggkoll

  Vinn MisoPrettyProdukter här

  När man minst anar det.....

  ....så dyker dom upp.......


  I en veckas tid har jag tänkt att jag ska färga utväxten på håret, men det har liksom inte blivit av. Men nu! Nu tog jag mig för med att göra det.
  Medan jag sen duschade och sköljde håret fick lOke bada så han skulle vara ren och fin till sitt BVC-besök...
  När jag duschat färdigt sveper jag in håret i en handduk, drar på mig ett par trosor och traskar ut till vardagsrummet där jag råkat lägga mina andra kläder som jag ska ha.
  Jag hör att Dumper skäller utanför men kopplar inte riktigt.......jag tittar ut genom fönstret.....
  Där står en svartmuskig karl på gräsmattan en bit från mitt fönster!
  Han viftar och pekar på bakluckan på sin bil.
  -Oooooaaahh!
  Jag viftar och gestikulerar snabbt att han ska försvinna härifrån, försäkerhets skull använder jag mig i all hets av ett långt finger.
  Sen rusar jag förskräckt-generad-arg in på toaletten igen.
  Jag stannar där tills jag hör att hans bil åkt från gården.....

  Förstår ni hur jag känner mig nu!!? Jag har stått endast iförd trosor och en handduk på huvudet framför en vilt främmande karl!
  Jag avskyr försäljare! Tänk om han hade gått ända fram till fönstret och knackat som en försäljare gjorde förrut! DET är fräckt, normalt sätt så använder man ytterdörren.
  Missade den här karln vår skylt tro?? Skylten är förvisso egetligen ett skämt....men vi har faktiskt haft färre försäljare sen vi satte upp den, det verkar som de som inte är från Sverige tar den allvarligare.

  Men jag skäms....jag skäms så jag är alldeles upprörd och skakis! Tänk om han kommer tillbaka! Jag tänker INTE öppna dörren i så fall....

  ....eller så kanske jag skrämde bort honom för gott med min blotta uppenbarelse.... Det vore ju det bästa, men kanske minst smickrande alternativet.....


  *Veckans Läsare är Annies Fotoblogg*
  VEM BLIR NÄSTA VECKAS LÄSARE?

  Puffar lite för bloggkoll också!
   Bloggkoll

  Vinn MisoPrettyProdukter här

  Vapen, droger....hjälp!

  Jag sitter och läser på Aftonbladet om den fruktansvärda massakern i den finska skolan i Kauhajoki där tio personer sköts ihjäl, eller egentligen elva om man räknar med mördaren själv....
  Det är så hemskt, vart är vå värld på väg?
  Jag är allvarligt orolig för hur det kommer bli när mina barn kommer upp i tonåren. Jag hoppas att jag kan ge dom tillräckligt med sunda värderingar för att dom ska kunna avgöra vad som är rätt och fel om dom skulle komma i kontakt med vapen, knark...etc...
  För det är sådant som det bara verkar bli mer och mer av bland ungdomar. Det är skrämmande! Man tror att man är mer skyddad i en liten by, långt från storstäderna, men det är fel.
  Det finns så mycket våld och missbruk, och undomarna som dras in i det är bara yngre och yngre.
  Varför? Vad är det som lockar?
  Jag blir så rädd så det knyter sig i magen.
  När blev det "helt normalt" med droger som GHB och liknande på hemmafesterna? När slutade alkohol vara tillräckligt? Jag förespråkar inte alls att mindreåriga ska dricka alkohol, men hellre det än droger.
  Det finns så många barn som växer upp med missbrukande förebilder, de vilda festerna normaliseras......vad lär sig de barnen av det?
  Och vad lär de barnen andra barn när de växer upp?

  Nu kom det här inlägget mer in på droger bland unga än vapen, men någonstans där börjar det. Gärningsmannen i Finland kanske inte alls använde droger, han hade kanske bara en allvarlig störning, men poängen är att allt som var farligt när jag växte upp är snart vardagsmat.

  Jag vill inte att mina barn ska omges av allt detta! Jag får lust att hålla för öronen och blunda och skrika "JAG-VILL-INTE-JAG-VILL-INTE-JAG-VILL-INTE!"
  Men det skulle inte hjälpa, det enda som skulle kunna hjälpa är att föräldrar gör allt för att lära barnen bra värderingar, om alkohol, om droger, om vapen, och kanske framförallt om vilka de umgås med och hur de umgås.

  Man måste veta var ens barn/ungdomar är och vad de gör. Man måste lägga sig i och tränga sig på....  Gör gärna som Whatthefuck, kopiera bilden och sprid!

  Länkar till artiklarna om skolmassakern i Finland:
  Låstes in i skolan 
  "Varför släppte polisen honom?"
  22-åringens största intresse: massmord 
  Elev sköt vilt på yrkesskolan i Kauhajoki 
  Polisen släppte massmördaren 
  Bombhot mot finsk skola efter skolmassakern
  Han planerade dådet - i sex år
  Därför kunde det hända - igen 
  Andra skolskjutningen på mindre än ett år 
  Köpte vapnet i augusti - i går dödade han 10 skolkamrater

  Ta hand om er och era barn!

  God Morgon

  Det verkar bli lika strålande väder idag! Hoppas barnen är lika strålande som vädret när dom kommer hem från skolan idag, orkar inte med en eftermiddag som den igår igen....
  Vi ska till BVC med Loke klockan två, han ska egentligen få vaccin, men jag vet inte hur det blir med den eftersom han fortfarande är förkyld.
  Efter det ska Ellen till doktorn för att kolla upp sina utslag i händerna som liknar brännvesselutslag ;o)
  Jag är faktiskt livrädd att det ska vara allergi mot hundarna.....vad gör vi då? Jag vågar inte ens tänka tanken....
  Tills barnen slutar skolan så har jag tänkt att bara ta det lugnt med Loke och kurera min egen förkylning, vi kanske tar en liten promenad i skogen bara.
  Vad ska ni göra idag?

  Glöm inte bort att vara med och tävla och svara på Mumari-frågorna :o) Länk till tävlingen ligger längst ner i inlägget!

  Loke spanar sorgset efter pappa som åker till jobbet...


  *Veckans Läsare är Annies Fotoblogg*
  VEM BLIR NÄSTA VECKAS LÄSARE?

  Puffar lite för bloggkoll också!
   Bloggkoll

  Vinn MisoPrettyProdukter här

  God Natt

  Tidigt i säng ikväll, jag är så täppt i näsan och hostig så jag orkar inte sitta uppe, film nerbäddad i sängen låter bättre!
  Har knappt hunnit sitta vid datorn nånting idag, bara kastat in ett par inlägg och foton.
  Sov gott alla!  *Veckans Läsare är Annies Fotoblogg*
  VEM BLIR NÄSTA VECKAS LÄSARE?

  Puffar lite för bloggkoll också!
   Bloggkoll

  Vinn MisoPrettyProdukter här

  Hur gör Svensson?

  Jisses vilken eftermiddag, jag tror alla helvetes makter har tagit barnen i besittning! Det har bråkats och trotsats och ställts orimliga krav hela eftermiddagen, jag är helt matt....... hur får alla perfekta Svenssonfamiljer sin vardag att funka utan höjda röster och smäll i dörrar??
  Kan en äkta Svensson lyckas med den bravaden att hitta på middag som faller alla barn i smaken varje dag? Kan en äkta Svensson lungt och sansat förklara på ett pedagogiskt sätt för ett vilt sparkande barn som har förvandlats till en rabiat-galen-förstörelsemaskin-med-super-krafter att man inte får bete sig hur som helst?
  Städar ett Svenssonbarn helt automatiskt sitt rum utan tjat och bråk och säger det tack för maten?
  Orkar en Svenssonmamma lösa små konflikter fyrtioelva gånger i timmen innan konflikten ens har utbrutit?

  Jag bara undrar.......
  Kanske har jag glömt hur jag var när jag var barn....? Men det blev ju nån slags människa av mig också....dock ingen Svensson....  *Veckans Läsare är Annies Fotoblogg*
  VEM BLIR NÄSTA VECKAS LÄSARE?

  Puffar lite för bloggkoll också!
   Bloggkoll

  Vinn MisoPrettyProdukter här

  Lektant Mumari!

  I morse fick jag för mig att åka och ta en snabbvisit hos WTF och hennes son. Jag räknade ut att vi skulle hinna med lite fika och skitsnack innan jag skulle hämta mina stora barn vid bussen. Trevligt var det, Loke sov rätt länge i bilen så under den tiden hann jag leka och rita med Malcom.

  Jag ritade gräsligt fina katter och skulle med hjälp av Malcoms stämpelpenna stämpla ett rött hjärta på katten, dessvärre såg det mer ut som om nån har skjutit kissemissen..... hoppas Malcom inte får men av det!
  När Loke vaknade och jag hämtade in honom från bilen uppstod viss förvirring när Malcom upptäckte att det faktiskt var någon som ägde Lektanten....


  Nu fick jag besök så jag skriver mer sen!

  NUUUU DÅÅÅÅÅ WTF???!!!


  *Veckans Läsare är Annies Fotoblogg*
  VEM BLIR NÄSTA VECKAS LÄSARE?

  Puffar lite för bloggkoll också!
   Bloggkoll

  Vinn MisoPrettyProdukter här

  God morgon

  Tidig morgon som vanligt......
  När jag i lugnan ro går in i köket och sätter på kaffevatten kommer två midgets i groteska skräckfilmsmasker och skrämmer skiten ur mig.
  Varför blir jag egentligen rädd? Jag vet ju att Alfred har såna där masker och jag inser att det är högst osannolikt att två elaka dvärgar skulle bryta sig in på morgonkvisten för att skrämma mig med talande masker.....
  Tur för dom att jag inte försökte försvara mig med mina makalösa Kung-Fu-moves....

  God morgon på er kära läsare :o)

  *Veckans Läsare är Annies Fotoblogg*
  VEM BLIR NÄSTA VECKAS LÄSARE?

  Puffar lite för bloggkoll också!
   Bloggkoll

  Vinn MisoPrettyProdukter här

  Brännvesslan bet mig!

  Samtal med vårdcentralen idag angående utslag som Ellen fått i händerna:
  Jag: -Hejsan, jag skulle vilja ha en läkartid för min dotter, hon har fått utslag i händerna.
  Sjuksköterska: -Jaha, hur ser utslagen ut?
  Jag: - Det ser ut som om hon skulle ha stoppat händerna i brännvesslor.
  Sjuksköterska: *skrattar* Jaha ja....*skrattar lite till*
  Jag: -Eh, ja.....?
  Sandra som har suttit brevid och hört samtalet lägger sig i: -Marie....du sa brännVESSLOR...det heter brännesslor!
  Jag börjar skratta, när jag tänker på hur dumt det måste ha låtit får jag ett hysteriskt skrattanfall samtidigt som jag försöker skoja om att jag visst råkade prata barnspråk.
  Sköterskan skrattar hon med och återgår sen till bokningen av tiden: -...jo, hon hade alltså utslag i hän.....
  *jag börjar asgarva igen* ....derna....jag ska titta efter en tid.

  Hela samtalet har jag sjukt svårt att hålla mig för skratt, jag utstöter märkliga grisliknande ljud när jag desperat försöker kväva mitt skratt.... jag sliter tag i en Elloskatalog och anstränger mig för att bli uttråkad medan sköterskan går och stämmer av med en doktor. Inte ens Ellos hudfärgade damunderkläder kan få mig att bli seriöst allvarlig igen.

  BrännVESSLOR är ett ord som ungarna använde när dom var mindre...: "Aj! Brännvesslan bet mig!"
  Vi tyckte det lät så roligt så jag och mannen säger det oss emellan..... kanske dags att sluta med det nu?


  Puffar lite för bloggkoll också!
  Bloggkoll                             MumariTävling med Misoprettyprylar här!

  Wow!

  Nya headern kom nu också! Tack så mycket Tomas på Spotlife.se för att du tog dig tid och la upp den åt mig :o)
  .....jag gillar förändring och det är väl både till min för och nackdel.... jag ville ha med hela familjen i headern så jag knåpade ihop den här i morse!
  Vad tycks?


  Puffar lite för bloggkoll också!
  Bloggkoll                             MumariTävling med Misoprettyprylar här!

  Eftermiddagen

  Det har varit en så där halvokej eftermiddag, hos Sandra var det som vanligt trevlig, men en del andra mörka moln på mumari-himlen......men men, det blir bättre :o)
  En ljusglimt var i allafall ett telefonsamtal med min äldre halvbror, vi pratas inte så ofta, vilket är synd, men de gånger vi träffas eller pratas så är det desto skojigare :o)
  Eftersom jag ändå känner mig som en riktig tråk-mumari idag så kan jag ju passa på att väderprata och underrätta er om att det har varit ett strålande höstväder hela dagen, jag kanske skulle grabba tag i kameran och gå ut och ta några höstfoton!

  Hundarna gillar också soliga vädret och busar som tokar så fort dom går ut!

  Hur har ni haft det idag?  Puffar lite för bloggkoll också!
  Bloggkoll                             MumariTävling med Misoprettyprylar här!

  Tävling

  Det var längesen jag hade tävlingar här i bloggen, men eftersom jag har ett litet set från Kitsch kvar så tänkte jag göra en tävling igen :o)
  MEN det kommer att krävas lite av er som vill vara med och tävla...:
  Antingen så gissar ni eller så vet ni......ni ska hur som helst svara på tre stycken frågor som lyder så här:
  1. Hur lång är Mumari?
  2. Vilken hårfärg tror ni är mumari-orginal?
  3. Vad kör Mumari för bil?

  För er som läst min blogg länge kanske det är en lätt match, eller inte...... för er som inte har en aning så är det bara att gissa på!

  Ni ska också länka till tävlingen med bild och skriva 1 kommentar med svaren, och ytterligare 1 kommentar där ni bara talar om att ni är med och tävlar = 2 kommentarer. (till detta inlägg)
  Jag kommer inte att publicera kommentarerna med svaren i förrän tävlingen är slut, utan endast kommentaren där det står att ni är med!
  Tävlingen avslutas onsdagen den 1 oktober vid midnatt. Den som svarat mest rätt vinner, har ingen prickat in alla rätt tar jag den som var närmast och är det flera med lika rätt svar så lottar jag.

  Vinsten består av ett läppbalsam från MisoPretty med körsbärssmak och uv-skydd, och en duschkräm med krossat pärlextrakt och närande sjöalger. Med doft av sött hav och timjan.
  MisoPrettyprodukterna inte bara luktar gott, utan är riktigt läckert förpackade också!
  Vill du inte vinna till dig själv kanske du har en kompis som skulle bli glad över detta ;o)

  Någonstans i min blogg kan man hitta svar på alla frågorna..... ;o)

  Lycka till!

  Höstpromenad

  Jag och Loke-Liten har tagit en förmiddagspromenad i skogen. För säkerhets skull tog jag med en kasse ifall vi skulle hitta svamp. Och gissa om vi gjorde det! Ett par meter in i skogen fanns det hur mycket trattkantareller som helst! Det var bara att skörda, helst snabbt innan Loke trampade ner alla ;o)
  En halvfull ica-kasse fick vi ihop.
  Sen blir det det där klassiska problemet när man kommer hem.......: -Varför skulle jag plocka så mycket! Det är ju asjobbigt att rensa!

  Det är så himla fint i skogen nu, gula löv på marken överallt. Den tidiga hösten är absolut den vackraste årstiden!

  Nyss har vi hämtat Alfred från skolan och därefter ätit lunch, jag värmde på rester från igår då jag hade gjort en enkel pastarätt i stil med "man-tager-vad-man-haver". Jag rostade solrosfrön ihop med kryddor i stekpannan, sen fräste jag på paprikabitar och hackad vitlök, strimlade i bacon och sen hällde jag i grädde. Och vanlig spaghettie till det, riktigt gott blev det! Solrosfröna passade mycket bättre i än vad jag hade föreställt mig!

  I eftermiddag ska vi åka till min kompis Sandra en stund, det är skönt att åka dit, barnen leker så bra och det blir alltid trevligt prat :o)


  Puffar lite för bloggkoll också!
  Bloggkoll 

  God morgon

  Dimmigt, kyligt, täppt i näsan och ont i halsen.....åh...jag vill sova meeeraaa!!!

  Jag känner mig också skyldig en Varg-recension.......jag såg faktiskt filmen igår....ehrrmm.....halva.....
  Den första delen av filmen kan jag alltså recensera ;o)
  Särskilt dramatisk och bra kan jag inte påstå att den var, rätt seg faktiskt, det kan vara därför jag somnade....men Peter Stormare var duktig på att prata norrländska iallafall. Jag ska se resten av filmen ikväll.

  Här är ett till kort på Loke med lilla blomman:

  Jag blev verkligen nöjd med fotona på Loke och blomman, dom är knäppta i vår maskinhall av alla ställen, därav den mörka bakgrunden, jag gillar skarpa kontraster  och mörka bilder!

  Puffar lite för bloggkoll också!
  Bloggkoll 

  God Natt

  Ikväll blir det god natt tidigt, vi ska göra ett nytt försök att se på filmen Varg, förhoppningsvis kan jag hålla mig vaken halva filmen i alla fall så det inte blir som igår att jag somnade innan den ens hade börjat :D  Förresten....är det sant att öron och näsa aldrig slutar växa? Jag tycker ta mig sjutton att min blir lite större för varje år som går.......
  När jag fyller trettio kanske öronen också tittar ut genom håret.........

  God natt alla! Hoppas ni haft en bra helg :o)


  Puffar lite för bloggkoll också!
  Bloggkoll 

  Veckans läsare


  Åh så svårt det är att välja, jag som redan har beslutsångest över allt möjligt!
  Men ni får se det så här, jag kommer fortsätta med veckans läsare ett bra tag, så ni som är aktiva här kommar med största sannolikhet att bli veckans läsare nån gång :o)
  Den här veckan valde jag Annie, hon har lyst upp med sina härliga kommentarer! Hon har en fotoblogg, där tycker jag att ni ska kika in också :o)

  Tack Annie för dina fina kommentarer :o)


  Puffar lite för bloggkoll också!
  Bloggkoll 

  ...mutter, mutter....

  Jo...det gick ju så där att sälja fyrhjulingen när inte maken var hemma.....
  Eventuell köpare: -Hur startar man den?
  Förvirrad Mumari: -Öh...man  vrider på nyckeln....sen...öh...en knapp....
  *inget hnder*
  Förvirrad Mumari: -Jo just det, choken också, undrar var den sitter...?

  Ungefär hela visningen av fyrhjulingen var lika förvirrad, jag hade dumt nog räknat med att den som skulle vilja köpa fyhjulingen skulle vara teknisk och motorkunnig, i alla fall mer än vad jag är!
  Eftersom vi inte använt fyrhjulingen på flera månader och jag bara hunnit snabbladda batteriet så fick jag greja en del med batteriladdaren innan den startade också. Kändes riktigt profesionellt! ;o)
  Grejen är att den har alltid har gått bra, det var bara just nu som den inte gjorde det!
  Mannen kom hem medans spekulanterna var här fortfarande, han hoppade bara upp på maskinen, startade och körde iväg utan problem......hade han varit hemma från början så hade det inte blivit nå strul säkert!

  Behöver jag tillägga att den inte blev såld....dom skulle åka hem och fundera på det!

  Dessutom så har jag bestämt att inte byta bort min fiddy, inte än i alla fall......jag fick någon slags separationsångest.....

  Valet och kvalet

  Idag har jag gjort lite allt möjligt.
  På förmiddagen åkte jag och lämnade barnen hos kompisar som dom skulle leka med, sen åkte jag och Loke och tittade på en cross, en 125cc. Jag kan kanske eventuellt tänka mig en 125:a.....men helst en 80kubikare som det inte är lika mycket drag i....till att börja med.
  Den jag tittade på idag kändes stoor....vi bestämde inget, kanske åker jag och tittar en gång till med mannen, han är ju både duktigare på att se om allt är som det ska och duktigare på att pruta ;o)
  Vår fyrhjuling satte jag ut på annons i förmiddags och strax kommer en kille och ska titta på den, hoppas han köper den!
  Dessutom har jag svarat på en annan annond på blocket, en bra laptop som bytes mot "något roligt motorfordon typ".
  Det skulle i så fall vara mot min fiddy, men jag har så ruskigt svårt att bestämma mig! Datorn är säkert värd mer än min fiddy, jag behöver en kraftigare dator, men jag har av någon anledning svårt att skiljas från fiddyn, i alla fall innan jag hunnit skaffa något nytt! Dessutom var det rätt långt att åka....jag borde bestämma mig ikväll.....åh....jag hatar att ha beslutsångest!
  125cc eller 80cc?  Fiddy mot dator? HJÄLP!

  Nu ska jag undersöka hur man startar fyrhjulingen så jag kan visa upp den på ett säljande sätt ;o)
  Sen ska jag välja veckans läsare senare ikväll, det kommer inte bli lätt!

  Puffar lite för bloggkoll också!
  Bloggkoll 

  Vill du ha en blomma?

  Ett till kort på Loke från igår...


  Puffar lite för bloggkoll också!
  Bloggkoll 

  Frost

  Vet ni! Det är frost ute! Jag gjorde ett litet försök att dokumentera frosten :o)


  Puffar lite för bloggkoll också!
  Bloggkoll 

  God Morgon

  Efter att ha läst kommentarer från whatthefuck, Jen och Monica känner jag mig tvungen att recensera filmen Varg som vi skulle se när vi gick och la oss.....
  Det är bara det att jag inte kan recencera den för jag somnade innan vi ens hunnit få in filmen i dvd-spelaren! Sorry....typiskt Mumari!
  Det kan hända att jag tittar på den ikväll istället ;o)
  Idag jobbar mannen, vet inte vad jag och barnen ska hitta på!
  Vad ska ni göra idag?


  Puffar lite för bloggkoll också!
  Bloggkoll 

  Foton

  God kvällens!
  Avslutar kvällen med ett par foton från idag eftersom jag inte har så mycket att skriva, det blev ingen crossåkning idag så vi har inte gjort något särskilt.
  Jag fick några kort på Loke som jag blev riktigt nöjd med, kolla blicken! Man skulle kunna tro att han tittar på något mirakel som får hans ögon att tindra!  God natt på er! Nu ska vi titta på film i sängen, vi ska se "Varg" med Peter Stormare.
  Hörs i morron!

  Puffar lite för bloggkoll också!
  Bloggkoll 

  Kastar in ett snabbt....

  Vi ska strax fara iväg, jag hoppas att ni har ett lika vackert höstväder som vi har!


  Puffar lite för bloggkoll också!
  Bloggkoll 

  Godmorgon

  Uff vad trött jag är, och förkyld.....vi har tänkt att åka cross idag men jag känner mig helt omotiverad, fast jag längtat efter att åka!
  Om sanningen ska fram så känner jag mig allmänt irriterad på ingenting..... undrar om det syns på mig? Familjen är tyst och lugn och pratar inte i onödan med mig?
  Jag ska försöka bota mitt morgonhumör med starkt kaffe  och hoppas att lusten att åka cross kommer tillbaka!


  Puffar lite för bloggkoll också!
  Bloggkoll 

  .
  Puffar lite för bloggkoll också!
  Bloggkoll 

  Förberedelser

  Mias sambo fotade oss medan jag höll på att sminka Mia....

  ...och här är några till foton:


  Puffar lite för bloggkoll också!
  Bloggkoll 

  CountryGirl

  Det här fotot gillade jag, jag tänkte först redigera bort tallgrenarna, men ångrade mig, dom passar in i countrygirl-stilen!


  Puffar lite för bloggkoll också!
  Bloggkoll 

  Det blev lite foton :o)

  Ha, nog lyckades jag få Mia att vilja bli fotad ;o) Bland busande, skrattande, skrikande och bråkande barn sminkade jag Mia och sen gick vi ut för att knäppa lite roliga kort.
  Jag har hunnit redigera ett par stycken, här är första:


  Rätt läckert :o)
  Fler kommer strax!


  Puffar lite för bloggkoll också!
  Bloggkoll 

  På väg

  Nyduschad med ostyriga lockar, jag kör faktiskt fortfarande på vacker-utan-schampo-metoden, och lockarna blir mindre och mindre frissiga!
  Nu ska jag och barnen åka till min vän Mia och fika en stund! Undrar om jag kan övertala henne att apa sig lite framför kameran? Vad tror ni?

  Hej svejs!

  Puffar lite för bloggkoll också!
  Bloggkoll 

  Höstpromenad

  Jag och Loke har varit ute på promenad till våra lurvkossor. Vi ha smygit på både flugor och sniglar i gräset, mycket spännande tyckte Loke, och även korna funderade vad vi pysslade med :o)
  När vi kom in började jag laga lunch åt oss, men precis när jag var färdig med den så hade Loke somnat...på golvet dessutom!
  Han får äta när han vaknar, jag måste strax bära ut honom i bilen och åka och hämta de stora barnen från skolan.

  Det är riktigt vackert och höstigt ute nu!

  Puffar lite för bloggkoll också!
  Bloggkoll 


  Telefonkö igen....

  ....jag sitter i telefonkö till FujitsuSiemens support för hårdvara......inte den blekaste vilken plats i kön jag har och skränande fiolmusik varvas med en pedagogisk röst som upplyser mig om att "samtliga-tekniker-är-upptagna-för-tillfället-men-dom-hjälper-mig-så-fort-dom-kan-tack-för-att-jag-väntar...."

  Kan dom inte hjälpa mig med att hitta en fläkt till min dator som nu slutat låta som en moppe och istället låter som en HD så blir jag vansinnig!

  Varför tror dom att deras kunder vill lyssna på FIOL av alla instrument som finns??

  UPDATE:

  Efter en halv evighet kom jag fram till supporten, och fick faktiskt himlans bra hjälp! Det är nämligen garanti kvar på datorn och även om jag köpt den begagnad och inte har något kvitto på den så gäller garantin via serienumret! Då byter dom fläkt och tittar även på högtalarna som inte låter ett smack.
  Men....det finns alltid ett men......om dom anser att jag har orsakat något fysyskt på datorn som gör att de här felen är trasiga så går det inte på garantin och jag får betala några hundra för att få tillbaka datorn olagad.....

  Nu vet ju jag att jag själv inte har gjort någon skada på den, men jag vet ju inte med säkerhet om den förre ägaren har gjort det!

  Jag ska fundera hur jag ska göra, det lutar åt att jag chansar och skickar in den..... jag har tio dagar på mig att skicka in den och under den tiden måste jag hinna hitta en extradator, som mannen sen får överta, jag kan INTE vara utan medans min är på lagning!
  Någon som har en billig tjejdator till övers?


  Puffar lite för bloggkoll också!
  Bloggkoll 

  God morgon

  Jag sitter med mitt morgonkaffe medan Loke sitter i fotöljen och läser tidningen, man skulle nästan kunna tro att Loke är en gammal gubbe när han intresserat tittar på bilderna i tidningen och hummar då och då blandat med ett förvånat "-Oj!".


  Nu är det ju inte vilken tidning som helst som Loke läser, utan en tidning som råkar tilltala just honom....

  God morgon på er allihopa! Visst är det fredag idag? :o)


  Puffar lite för bloggkoll också!
  Bloggkoll 

  God Natt

  Åh, jag blir faktiskt betydligt mer uppåt av era kommentarer :o)
  Det blev ingen McDonaldsburgare för mig, men jag gjorde faktiskt hamburgare till familjen hemma, och på min hade jag på guacamole, riktigt supergott!
  Det har varit ett mindre krig om min bärbara under kvällen, måste ordna nåt åt mannen......
  Nu ska vi gå och lägga oss, jag orkar inte höra på min dators mopedfläkt längre.....jag blir galen! Måste försöka få tag på en ny.....
  Idag är dessutom första dan på flera månader som jag inte knäppt ett endaste kort! Jag har inte haft någon motivation alls till det! Förhoppningsvis blir det bättre imorgon....
  Bjuder på ett gammalt kort så länge!
  ....på den hatade gräsklipparen.....en av de få gånger den funkade felfritt.....

  God natt och kram på er alla!


  Puffar lite för bloggkoll också!
  Bloggkoll 

  Guldstjärnor -uppdaterad ;o)

  Jag lovade guldstjärna och här är den :o)

  AnnaKK , whatthefuck, Isabel , Catti , Olle , Mia, Lillmonster, Jen, Monica, SagoElin, Eva (kramgo_72), Malin B, Anna, Lotta , elena cn. .......moore to come?

  Så gulliga ni är allihopa :o) Och förresten....Adeliah; du får en stjärna när vi ses nästa gång, kram på're!


  Puffar lite för bloggkoll också!
  Bloggkoll 

  Helvetes dag!!!!

  Jag är liiiite lätt hysterisk....rättare sagt tokigt j*%¤#la hysterisk!!!!!!!!! Gaaaahhh!!!!

  Hur min morgon började har jag ju redan skrivit.....det var som sagt bara början.......

  Man kan ju säga att strulet som har varit idag började redan igår, när jag åkte till Pc-city för att köpa nytt ramminne till min dator.
  Jag tog med mig min laptop och tågade in med den under armen på Pc-city och sa att jag skulle ha ett stort och billigt ramminne, killen bakom disken plockade fram vad jag skulle ha och började skruva upp min dator.......
  -Nej-nej-nej...stopp och belägg, jag sätter i det själv sa jag! Eftersom kundtjänst absolut gett mig det intrycket att det kostade pengar om personalen började rota i min dator på arbetstid så tyckte jag att det var bäst att vara snål.
  Men vi byter utan kostnad sa killen. Jaha, okej då, tänkte jag.
  När han öppnar min dator säger det bokstavligen boff....fluff....boff....... det är rätt mycket hundhår i fläkten!
  -Oj....... sa jag tafatt...vi har hund.....
  -Jo...jag ser det.....går datorn bra annars?
  -Ja, jo....eller.....i våras började fläkten låta som en moppe....men den lagade sig själv efter en stund och tystnade.....sa jag.
  -Nej....den lagade inte sig själv.....den kunde inte snurra och slutade låta illa av den anledningen....det är lagrerna som gått sönder i fläkten. sa datakillen.

  Jag undrade då om han kunde sätta i en ny fläkt när han ändå höll på, men se det gick inte för det var tydligen snudd på omöjligt att hitta på rätt sort.
  Men han blåste rent hela datorn och satte in mitt nya ramminne så att jag nu hade 2,5 gb istället för 1 gb.
  Det gamla minnet han plockade ur var på 512 mb och det fick jag med hem.
  När jag startar datorn hemma är den ju faktiskt märkbart snabbare.....fläkten snurrar och låter som ett reaplan. Riktigt irriterande!!!

  Jupp, det var gårdagen det....

  Imorse fick jag för mig att rensa och flytta om filer och fixa lite i både min och mannens dator, jag måste ha ställt till med något dumt....jag tappade bort hela nätverket och kunde inte komma åt internet. Ilsken har jag trasslat med det halva dagen, tills jag kände mig tvungen att ge upp för att inte riskera att behöva få en sån där söt tröja där man kramar sig själv.....

  Frisk luft, det var vad som skulle få min hjärna att klarna tänkte jag, jag gick alltså ut och konstaterade att det ser ut som rena rama Ryssland på tomten, gräsmattan är skrämmande lång eftersom gräsklipparen ständigt går sönder. Men, händig som jag är så tänkte jag laga det!
  En rem till klippaggregatet skulle sättas dit......det krävdes VÅÅÅLD! Jag fick dit remman....och min tumme, mellan remmen och remskivan....AAAAJJJ!!!!
  När jag fått loss remmen var det bara startproceduren kvar.....man måste starta den helvetes åkgräsklipparen med batteriladdaren. Vrrrroooooom!! Yes, nu var det bara att köra!
  Jag kör ut från maskinhallen, kommer två meter, sen blinkar soppalampan......in i maskinhallen igen, stänga av skitgräsklipparen och åka och tanka dunken.
  Nästan framma vid macken börjar soppalampan i bilen lysa, jag tankar bilen och börjar åka hemmåt.
  Halvvägs hemma kommer jag på att jag glömt att tanka dunken, vänder, åker och tankar den med.
  När jag är hemma igen gör jag om startproceduren med kablarna, kör iväg, klipper 4 meter, sen hoppar remmen av igen!!!
  Parkerar i maskinhallen igen, jag känner mig rätt bortom sans och vett, ilsket hämtar jag häcksaxen och börjar frenetiskt klippa gräset vid verandan med den.
  Jag hinner inte klippa så länge, jag kommer på att jag måste åka och hämta Alfred hos en kompis.....
  När jag sätter mig i bilen kan jag knappt hålla i ratten för mina armar och händer bara skakar av den vilda häcksaxklippningen i gräset.

  När vi kommer hem så orkar jag inte ta tag i gräsmattan igen utan återgår till datorn och nätverket, jag får äntligen allt att funka igen! Yes! Äntligen något som går bra idag!!!!
  Eftersom mannen gnäller att hans dator är så slö tänkte jag prova sätta i ramminnet som var över från min dator i hans. Jag skruvar upp luckan, tar ur hans minne och provar försiktigt mitt gamla minne......det passar inte.....så jag sätter tillbaka hans och skruvar ihop hans dator. När jag provar att starta den så funkar den inte! Datorn surrar men skärmen är svart! Oups!!!
  Att jag ens kom på tanken att prova något dylikt en dag som denna??? Hur dum får man vara???

  Nu sitter jag gråtfärdig
  och hoppas på att mannen ska komma hem snart, jag vill ha McDonalds!!!! Jag vill tröstäta! Och det trots att jag gått upp ett antal kilon så att mina jeans är aningens för trånga......det är petitesser jämfört med min dag idag!

  Om ni ens har orkat läsa enda hit så får ni en guldstjärna av mig, ja, det får ni faktiskt! En guldstjärna med er länk i!
  Muntra upp mig!

  Kram på er alla läsare och hoppas ni har haft en mer lyckad dag en jag!

  Förresten, Olle, ni har möjligtvis inte rea på RoundUp? Jag tror jag ska spruta bort hela gräsmattan!


  Puffar lite för bloggkoll också!
  Bloggkoll 

  God Morgon....

  Vi har löst problemet med att jag eventuellt skulle ha lagt mig till med ovanan att snooza på morgonen.....
  Maken kollade hur väckarklockan var ställd innan vi la oss igår........larmet stod ju helt åt tjotahejti fel!
  Dessutom har mannen en dum sak för sig, klockan ska nämligen gå fel, han inbillar sig att om han ställer den så att den går X antal minuter före så kommer han lättare upp i tid för att han ska tro att han kommer försent.
  DET hjälper inte i hans fall, istället ligger han kvar och försäker räkna plus och minus i sängen...."kan jag ligga kvar ett tag till.....hur många minuter?" *somnar om*

  Hursom helst så ändrade han larmet så att det skulle ringa i tid i morse.....
  Larmet brölade....Mumari är för trött för att räkna ut hur mycket den medvetet felställda klockan egentligen är.......Mumari smyger upp....Mumari försöker smygöppna sovrumsdörren som både knäpper och knarrar.....Loke vaknar ändå......Mumari mumlar något om att det är vardagslyx att få gå upp ensam och åtminståne få gå på toa ifred......Mumari tar med sig Loke ner och gör välling det första hon gör.........Mumari tittar på klockan......: 05.10.....

  Hur i helsike tänkte mannen när han ställde larmet och frågade vilken tid jag ville gå upp???
  Klockan sex svarade jag då! Inte tio över fem!!

  Nu, en timme senare är det dags att tjata upp resten av familjen.....

  God morgon på er!


  Puffar lite för bloggkoll också!
  Bloggkoll 

  Middagsgäst

  När jag var in till stan idag på Pc-city fick jag med mig min vän Hanna hem. Snäll som jag är bjöd jag henne på middag :o)


  Ni har btw säkert märkt att min blogg legat nere idag, det var något fel som var trasigt även där men Spotlife.se har fixat till det nu :o)
  Jag har dock lite bloggabstinens men jag planerar att ta igen det strax ;o)


  Puffar lite för bloggkoll också!
  Bloggkoll 

  En bra karl reder sig själv

  Ja hupp..... nu har jag pratat med PC-City....blev inte så mycket klokare, och insåg med klump i magen att dom BARA VILL TJÄNA PENGAR PÅ MIG!!!
  Det finns ram-minnen på 1 gb som kostar under 200 kr, men dom rekommenderade nåt som kostade 700 kr! Dessutom tyckte dom att jag verkade urkorkad som tänkte sätta i det SJÄLV, man ska visst självklart lämna in datorn för att göra såna super-duper-svåra saker som att byta ram-minne. Jag ser tusenlappar brinna upp och resonerar som så att en bra karl reder sig själv.
  Dessutom har jag sett skitsnygga tillbehör som man kan klä sig i för att byta datorkomponenter på ett säkert sätt!
  Kolla in det här :D
  102630 butiken som säljer denna mojäng påpekar också tydligt att skon ej medföljer....synd...jag som alltid har haft en dragning till tofsloafers! :D

  Jag får ta med mig min trötta dator till Pc-City i eftermiddag och se om det går att köpa ett billigt ram-minne till den...

  Puffar lite för bloggkoll också!
  Bloggkoll

  Uppdrag barn

  Jag såg det här på Blondinbellas blogg och följer hennes exempel, gör det ni också!

  Såhär står det på Childhoods hemsida:


  "Childhood och Vattenfall vill främja debatten om utsatta barn i världen. Därför ger vi dig möjlighet att kommentera alla inlägg i vår blogg - dessutom skänker Vattenfall 20 kronor för varje inlägg du gör i din egen blogg som länkar till uppdragbarn.se. Pengarna går oavkortat till Childhoods verksamhet. Använd gärna våra bilder på din blogg och tipsa dina vänner om detta."

  Här kommer min länkning till http://www.uppdragbarn.se/, om 5000 av er bloggare gör samma sak är vi uppe i 100 000 kr till Childhoods verksamhet redan idag. Kom igen nu!
  Puffar lite för bloggkoll också!
  Bloggkoll 

  God morgon

  Telefonkö.........tut....din plats är ...11... i kön....
  -jag hatar telefonköer!!!!

  Det är något fel som är trasigt på Chevan så jag har ringt Norrlands Custom och beställt grejer, den drar oförskämt mycket soppa så jag hoppas att det hjälper med att byta ut något som låter så roligt som LAMBDASOND......

  Det är också något fel som är trasigt med Lokes förkylning så jag har pratat med BVC, han är mer förkyld igen och skulle ha fått nån spruta med vaccin idag, men det fick bli uppskjutet till nästa vecka.

  Även i min skitdator är det något fel som är trasigt, så jag ska sätta mig i telefonkö till Pc.city också. Jag måste ta reda på om datorn kommer fungera bättre om jag sätter i mer ram-minne i den, det känns som en billigare lösning än att köpa ny....
  Det sitter 1 gb ram-minne i den nu men den verkar inte orka med Vista och Photoshop, den blir jättevarm och stänger av sig utan förvarning. Riktigt irriterande! Jag hoppas verkligen att man kan åtgärda det med mer ram-minne, men det känns som att det skulle vara alldeles för enkelt så det går säkert inte....

  God morgon på er!

  God Natt

  ....snart havererar min dator totalt.......jag måste ha en nyyyyyy!!!!!!!!!

  God natt på er!

  Eftermiddagen

  Klockan två hämtade jag stora barnen vid bussen, Ellen skulle skjutsas till en kompis och medan hon var där passade jag och Alfred och Loke på att åka till Alfreds farmor. Det är inte så ofta vi ses så det blev en trevlig fikastund hos henne.
  Alfred och Loke lekte ute en stund men det var riktigt grått och ruggit ute!

  Helt plötsligt hade klockan dragit iväg med racerfart, stressad packade jag in barnen i bilen för att hinna handla innan jag skulle hämta Ellen. Loke som dyrt och heligt hade lovat mig att sköta sig i affären om han slapp åka vagn uppförde sig precis tvärtemot, han sprang runt som ett torrt skinn överallt och ingenstans.
  Jag handlade det nödvändigaste och beställde sen pizza från pizzerian, det är sällan vi äter det, men nu hade jag blivit så plötsligt akut hungrig att det kändes som ett nödvändigt ont!
  När jag väl var hemma efter att ha hämtat Ellen var jag så hungrig så magknipen var outhärdlig!
  Jag bokstavligen kastade i mig pizzan som la sig ovanpå magknipen och gjorde ännu ondare. Det botade jag med en språngmarch i kohagen.
  Jag gick ner för att öppna en bal åt korna, men dom var mer intresserade av mig och började springa efter mig när jag skulle gå ut från hagen....jag sprang jag med.....
  Phu! Eftermiddagen i stora drag! Nu ska jag hänga lite tvätt, sen ska jag försöka göra lite skisser till något ni får se senare :o)

  Puffar lite för bloggkoll också!
  Bloggkoll 

  Loke i bilen

  Loke har lärt sig en ny grej.....antagligen inte så bra grej......lås...lås upp....lås....lås upp....
  För att undvika liknande olyckor som den som hände för snart ett år sedan så stoppar jag alltid bilnycklarna i fickan så fort jag kliver ur bilen. Förrut lyckades jag nämligen låsa in Loke och bilnycklarna i chevan, tack och lov fick jag hjälp av några killar från en bilverkstad att göra inbrott i min egen bil!


  Puffar lite för bloggkoll också!
  Bloggkoll 

  Luncha ihop?


  UPDATE: Loke vaknade efter att ha sovit några minuter bara.....lunchen åts med hela kroppen så ett bad krävdes efteråt.... i alla fall för Lokes del ;o)  Puffar lite för bloggkoll också!
  Bloggkoll 

  28dagarsenare.se

  Ni som har följt min blogg vet att jag tycker det är väldigt spännande med övergivna platser. Nu har Jan Jörnmark startat ett seriöst forum för oss med samma intresse! Jan Jörnmark har även gett ut böcker i ämnet och har en fin hemsida med sina foton!
  Med och håller i forumet är även en kille som jag har gjort en bloggdesign till: RuinsOfSweden.

  Jag har fått äran att göra forumets logga, riktigt skojigt att få vara med på det! :o)

  Fotona jag använde har ni nog sett förrut, från Fasta Paviljongen i Säter!
  HÄR hittar ni forumet.


  Puffar lite för bloggkoll också!
  Bloggkoll 

  Skinnjackor....mamma!!?

  Morgonsurfade lite på Aftonbladet och hamnade på Sofie Fahrmans blogg. Hon tipsar om hur skinnjackorna ska se ut i höst och visar upp en som är ruskigt lik en skinnjacka som min kära mor försökte pracka på mig för ett tag sedan. Tack och lov så var den förstor för mig och jag tipsade om soptunnan..... hm...om jag bara anat att jackan som min mamma inhandlade i nån dyr affär på 80-talet skulle bli modern igen! Undrar om hon har den kvar eller om hon lydde mitt råd? Mamma?!

  Beträffande Sofies skinnjacksråd så får jag nog anse mig som omordern i min skinnjacka.....i år igen!


  Dragkedjan är i alla fall prydd med en liten blingad bunny ;o)

  God Morgon

  Fasen, jag försov mig en aning IGEN! Jag har inte försovit mig eller haft problem att kliva upp på morgonen de senaste 10 åren, vad är det som händer?
  Maken påstår att jag har börjat snooza och helt enkelt inte kommer ihåg att väckarklockan har ringt!
  Jag anser att det inte är praktiskt omöjligt eftersom väckarklockan står på hans nattduksbord och jag alltså måste klättra över honom för att stänga av den. Jag anser att jag rimligtvis borde vakna isåfall, dessutom vet jag inte ens hur man stänger av larmet på den där otrevliga brölmaskinen!
  Jag har sovit riktigt dåligt i natt, känns som jag har drömt en massa, jag kommer inte ihåg vad, men i bakgrunden i drömmen har melodin till Rasmus Nalle spelats om och om igen....
  JAG KÄNNER MIG HJÄRNTVÄTTAD!!

  Den där äckligt käcka nallebjörnen i prickiga pyjamasbrallor ska få med mig och göra om han stör min nattsömn igen....

  God morgon på er!


  Puffar lite för bloggkoll också!
  Bloggkoll 

  "Hä bar kom å hämt han....."

  Haha, jag måste bara..... det var ju några som blev så kära i min lilla lurviga kalv i det här fotoinlägget, en del ville rent av ta hem honom :o) Bland annat SagoElin, Monica, och Jen!
  "Hä bar kom å hämt han......men han vill ha far sin med sig!" ;D
  Puffar lite för bloggkoll också!
  Bloggkoll 

  Förlovade i 3 år

  Förresten har jag köpt blommor idag till mannen!
  Jag skrev ju i onsdags att vi hade lillördag med god mat och ett glas vin för att fira att vi varit förlovade i 3 år. Jag trodde att det var den 15 september i söndags, men eftersom mannen jobbade då så "firade" vi då lite i onsdags.
  Men nu upptäckte jag att det faktiskt är den femtonde idag så jag köpte en bukett blommor som överraskning!

  Tänk så nött förlovningsringen har hunnit bli på bara tre år! Mannens ring finns inte kvar längre...eller den finns, någonstans, den for av hans finger när han höll på att ströa halm....vi har letat och letat men inte hittat den. Han får nog köpa en ny.
  Tråkigt, jag tycker inte att det blir samma sak med en ny ring, en förlovnings eller vigselring blir bara finare ju mer nött den blir!

  Jag får väl gratulera min kära make att han har stått ut med mig i dessa år! :o)


  Puffar lite för bloggkoll också!
  Bloggkoll 

  Dagen idag

  Det var faktiskt helt okej på barntimmarna idag. Inga kyrliga inslag så vitt jag kunde se :o)
  Många barn i Lokes ålder var det också!Visserligen kände jag mig som en slags ulv i fårakläder...malplacerad, men jag ska försöka skaka av mig den känslan och åka nästa måndag igen!

  Barntimmarna slutade samtidigt som Alfred slutade skolan så jag åkte direkt och hämtade honom. Sen hem och ut med hundarna och  sedan hem till Sandra så barnen fick leka.
  Nu har vi precis äit en riktig radhusmiddag, fiskpinnar och mos. Fiskpinnarna läckert svart-tonade och moset klent kryddad...mmmm....


  Puffar lite för bloggkoll också!
  Bloggkoll 

  God Morgon!

  Jag och Loke är ensamma hemma, allt är som vanligt, mannen jobbar och de stora barnen är i skolan.
  Jag och Loke ska följa med Alexandra på kyrkans barntimmar. Det är nog nyttigt för Loke att få leka med lite jämnåriga.
  Själv får jag alltid lite lätt ångest av att gå på liknande arrangemang. Dels har jag en förmåga att känna mig fruktansvärt malplacerad, jag känner typ ingen, och dels så har jag rätt svårt för kyrkliga saker. Nu skulle det tydligen inte vara några religiösa inslag i det här, men man vet ju aldrig!
  Varför är det bara kyrkliga instanser som ordnar aktiviteter för barn här på landet?
  Jag har så starka åsikter angående religion att jag inte ens kan låtsas sjunga med i sånger om gud eller läsa fader vår.
  Men det blir förhoppningsvis trevligt ändå! :o)

  (foto från vår Gysingeutflykt igår)

  Ha en fin dag allihopa!


  Puffar lite för bloggkoll också!
  Bloggkoll 


  Utmärkelse

  Jag har fått den här fina utmärkelsen av Lotta och Jen:o)
  Och det är faktiskt min vän Whatthefuck som konstruerat den!

  Nu var det ju lite regler för att föra den vidare, men jag kan inte välja bland mina läsare så jag ger den till allihopa och den som känner sig träffad och vill kan föra den vidare!

  Tack Lotta och Jen :o)

  Puffar lite för bloggkoll också!
  Bloggkoll 

  Fototriss tema underifrån

  Förra veckan fick jag inte iho något fototriss, men nu blev det av! Temat är underifrån, och det gillar jag, för min favoritvinkel när jag fotar våra Highlands är just underifrån!
  Vad tycker ni om bilderna?

  HÄR hittar ni fler bidrag!


  Puffar lite för bloggkoll också!
  Bloggkoll 

  Anna blev Veckans Läsare hos Mumari


  Den här första omgången av veckans läsare utser jag en ny bloggbekantskap, nämligen AnnaKK som har lyst upp min blogg med sina kommetarer :o) Tack Anna!
  Hon har själv en fotoblogg med jättehärliga bilder som jag tycker ni ska besöka!

  Om en vecka utser jag en ny Veckans Läsare, ni kan läsa om hur jag menar med veckans läsare här.
  Tills dess så får AnnaKK:s länk ligga med längst ner i mina inlägg!

  Puffar lite för bloggkoll också!
  Bloggkoll 

  Höstlek

  Ellen och Loke leker.

   
      Bloggkoll

  Broarna

  Åh vilken mysig eftermiddag jag och barnen har haft! Vi åkte till Gysinge och gick först på deras söndagsloppis. Därefter satte jag Loke i vagnen så gick vi den gamla banvallen mot de maffiga järnvägsbroarna. Den här gången gick jag från det andra hållet än sist, så vi skulle komma direkt på de vackraste broarna.
  Vi vågade oss faktiskt över första bron. Men det var inte lätt att sikta med hjulen på barnvagnen på brädorna och samtidigt hålla koll på Ellen och Alfred. Jag har dessutom både höjd och nån form av broskräck. Sakta men säkert så kom vi över på andra sidan!
  Det är förstummande vackert där, hela banvallen är kantad av ekar och nedanför gick både kor och får i en hage! Jag måste åka dit snart igen när höstens färger är starkare!
  Efter vår promenad handlade vi i lanthandeln och sen fikade vi på caféet. Riktigt mysigt, ungarna hann med en hel del spring på de stora gräsmattorna också!
  Gysinge är verkligen värt ett besök om man aldrig har varit där!


  Lägger upp fler kor sen, nu måste jag slänga ihop en snabb middag!

   
      Bloggkoll

  Vem skulle skratta åt mig??

  Jag är uttråkad....shit vad rastlös jag är! Mannen jobbar och barnen tråkar och bråkar...
  Tror jag åker till Gysinge och tar en promenad med ungarna, jag vill fota något roligt, i Gysinge är det riktigt vackert så kameran åker givetvis med!
  Egentligen skulle jag ha varit och kollat på en cross idag, i annonsen stod det att det var en 93:a, och han ville byta mot vår fyrhjuling som vi inte använder. Men när mannen kollade annonsen sen så såg han att det inte alls var en 93:a, den var äldre och då var det svårare att hitta plastdelar och sånt till den. Jag ville ju kunna fräscha upp den och styla den lite ;o)
  Helst vill jag ju ha en rosa cross.....men mannen påstår att man bli utskrattad då, det är blå som gäller om jag ska ha en Yamaha! Ha, vem skulle skratta åt mig om jag gjorde min cross rosa? Jag ska ju inte direkt tävla med den ;o)
  image427
  Nä, nu ska buttra Mumari rycka upp sig och hiva in barnen i bilen för en liten utflykt!

   
      Bloggkoll

  God morgon

  "Du har 50 olästa epostmeddelanden...."

  Vem fan är det som ödslar tid på att spamma mig med nonsensmeddelanden via mitt mailformulär??
  Inte för att det egentligen besvärar mig, de hamnar i skräpkorgen på en gång, men jag kan ju inte låta bli att undra vem det är som har så mycket dötid att spendera att det käns värt att skicka 10 mail i minuten?
  Det kanske är så roligt att klicka på mailformuläret? Vad vet jag?

  Hoppas personen ifråga har hittat något skojigare att sysselsätta sig med nu.

  God Morgon på er! :D

   
      Bloggkoll

  God natt

  Helt plötsligt fick jag bråttom till sängen....ibland får jag lite lätt panikångest när jag kollar på klockan på kvällen och gör ett snabbt överslag i huvudet.....hur många timmar får jag sova?
  Bäst att skynda mig att sova tills jag vaknar!

  Snigel ser snabb ut...jag följer hans exempel och skyndar mig!
  God natt allihopa!

   
      Bloggkoll

  "Fynden"

  Väl framme på marknaden så hade de flesta säljarna dessvärre redan börjat plocka ihop sina saker. Men nånting måste man ju handla när man är på marknad, det blev en minst sagt blandad kompott.....:
  Ellen köpte ett stort Barbiehuvud för egna pengar, Alfred köpte ett litet flygplan. Jag köpte ett kamerastativ från stenåldern, jag tyckte det såg coolt ut! Det behövs en del renovering på det men det kan eventuellt få bli makens huvudvärk! På köpet med kamerastativet fick Loke en illalåtande speldosa.....
  Sen kunde jag inte låta bli att köpa en stor Snigel! Inte för att jag är uppväxt med Björnes Magasin, det är jag för gammal för, utan för att jag älskade Deluxe i P3 :D
  Jag funderade också starkt på att sluta leta efter en 80cc cross på Blocket när jag såg denna motorstol!
   
      Bloggkoll

  På väg till marknaden....

  Jag och Hanna skulle mötas framme vid marknaden. Vi pratade i telefon på vägen dit....
  Hanna: -Tror du det är närmare för mig att åka småvägarna över skogen?
  Jag: -Ja, det vet jag att det är...du ska typ köra förbi nåt ställe som heter Forkarby, jag har åkt där många gånger.
  Hanna: -Okej, inte jag, men jag chansar...
  Jag: -Ja, gör det, fast jag är inte så bra på att hitta....väldigt dåligt lokalsinne....jag skulle faktiskt inte lyssna på mina egna råd beträffande vägbeskrivningar...
  Hanna: -...mmmm, jaha, okej.....    Här står det Forkarby på en pil! Ska jag svänga ditåt alltså?
  Jag: -Jag vet inte! Oj, jag har nog ingen aning.....
  Hanna: -Men......hm...på den andra skylten står det Uppsala, ska jag köra ditåt då?
  Jag: -Du får testa.....haha, hallååå, du får tänka liiite själv också.....ja, men gör det då.....det är ju en bit kvar för mig så du hinner köra fel gott och väl...
  Hanna: -Nu är jag framme! Jäklars vilken genväg!

   
      Bloggkoll

  Marknad!

  Nu ska jag och barnen åka och möta min vän Hanna! Vi ska gå på veteran/lopp-marknad :o)


  Tänk om den där apan jag ångrar att jag inte köpte på Vikstamarknaden i våras finns där! Håll tummarna!!!   
      Bloggkoll

  Hundpuss!


  Morgonmys med Gizmo
  Många frågar hur jag redigerar mina bilder, ungefär så här har jag gjort de här fotona:
  Redigerad i PsCs3, duplicerat lager, desaturate översta lagret, sen har jag suddat fram färgdetaljerna. Därefter har jag lagt på ett filter; Flaming Pear, Aetherize och sist ett standardfilter; Add Noise, för att få en grynig bild vilket jag personligen tycker kan vara fint :o)

   
      Bloggkoll

  God Morgon

  För att kompensera att jag fick gå upp klockan sex och torka otrevliga spår från lurvig hund med fart i magen har jag faktiskt tänt fina doftljus till morgonkaffet.....dom fick brinna i ungefär 1 minut innan Loke blåste ut dom. Varmt = blåsa, det vet han med säkerhet!
  Jag väljer att lägga in en bild på ljusen istället för hundens "homemade"....

  God morgon på er! Vad ska ni göra idag?

   
      Bloggkoll

  Måste ha gurkan!

  När jag var och handlade med Loke slängde jag ett öga i grönsaksdisken, och fick syn på en mycket märkligt formad gurka...
  Det var som en konstig röst bara väste åt mig;
  -köp den....köp den....
  Som i trans la jag ner den lustigt formade gurkan i vagnen och gick vidare för att ta det jag egentligen skulle handla.
  När jag gått en bit tittade jag på gurkan igen och kände mig plötsligt fnissigt dum som skulle köpa den där gurkan bara för att! Jag styrde kosan mot grönsaksdisken igen, men istället för att lägga tillbaka den tog jag en paprika och la i vagnen, så det skulle se lite mera enhetligt ut lixom ;o)
  ....det kan hända att min humor är rätt kass när jag är lite trött.....
  Jag kanske rent av slajsar upp den obscena gurkan tillsammans med paprikan och mumsar i mig den ihop med en god dipp.
  Vad gurkan ser ut som?
  -Barbapapa så klart! ;o)

   
      Bloggkoll

  Ego-pics

  Lekar man med min kamera får man skylla sig själv ;o)


   
      Bloggkoll

  Mumari har gjort bort sig

  .....BIG time...
  Jag skäms och hoppas att inga missförstånd uppstår.
  En del nya läsare har droppat in senaste veckan och jag har läst och kommenterat en hel del nya bloggar. En av dom är Smurfjäveln.
  Han har skrivit en del inlägg som tilltalat mig. Därför fick han en nominering av mig för några dagar sedan som jag i min tur fick av Ann-Sofie.
  Jag tar tillbaka den nomineringen.
  Anledningen är att efter en närmare granskning av hans blogg inser jag att han står för saker som jag inte kan ha förståelse för.
  Så som jag tolkar honom så verkar han vara skinhead med tillhörande åsikter. Jag tar absolut avstånd från allt som har med skinheads att göra.
  Jag har tidigare uttryckt mina åsikter angående kamphundar i min blogg och jag drar inte alla kamphundsägare över en kam, men i mina ögon är kamphund + skinhead en kombination som ger mig dåliga vibbar.....
  Letar jag kan jag säkert hitta fler saker, men detta räcker för att jag öppet vill tala om mitt misstag att inte läsa ordentligt från grunden. Jag vill inte länka till denna blogg och bidra till fler besökare, men här är ett uttdrag som visar åt vilket håll hans åsikter går:

  "Ta del av Hitlers ideologi  :D Kanske det kanske.. Då skulle det ju i alla fall bli lite ordning och reda."
   
  JAG TAR HELT AVSTÅND FRÅN ALLT DETTA, VILL UTTRYCKA DET HÖGT OCH TYDLIGT, JAG SKÄMS FÖR MITT MISSTAG ATT INTE LÄSA ORDENTLIGT.

  Förlåt mina andra kära läsare!

  Fredagsfärg GULT

  Hittade en ny utmaning, varje fredag kommer ett nytt färgtema ut som man ska visa i ett foto! Jag testar genast, men väljer ett gammalt foto! Sånt här är kul! Här hittar ni utmaningen!
  GULT_GULT_GULT! :o)

   
      Bloggkoll

  Fika med Sandra

  Kom precis hem fråm Sandra, alltid lika trevligt att träffas och fika och slå våra blonda hönshjärnor ihop ;o) Eller hur Sandra?
  Vi kör samma race varje gång, för mycket kaffe = Mumari blir kaffehög och smått hyperaktiv, barnen leker, slåss och bråkar, skrattar, grinar. Kakor mosas runt i ansikte och bord och överallt! Precis som det ska vara med andra ord :D


   
      Bloggkoll

  God morgon

  Allt är sin ordning igen, mannen har åkt och jobbat efter två dagars semester, barnen är i skolan. Kvar är jag och Loke och min onda kropp...
  Vi ska åka till min vän Sandra och fika. Jag måste bara hitta nå kläder att ha på mig, jag kan inte ha jeans! Sömmen mitt bak trycker på min svanskota så jag håller på att dö så fort jag rör mig! Jag som verkligen är en typisk kjol-människa....not....
  Hörs senare! När jag kommer hem ska jag sätta mig och svara på alla era fina kommentarer!

  Mannen jobbar i helgen, så det blir inge crossköra....behöver nog få vila min kropp lite....
   
      Bloggkoll

  God natt!

  Jag satte mig för att redigera lite foton....men det är ingen idé, mina armar är som överkokt spaghettie....orkar int knappa på datorn. Bättre att gå upp och lägga sig i sängen. Eftersom jag nu är övertygad om att träningsvärk är dödligt så kan jag lika gärna framlida ärofyllt liggandes i sängen........
  Vi hörs i morgon, god natt på er och tyck inte alltför synd om mig!
  ----säger emot mig själv? Va? Nä...inte jag i alla fall....

  Här
  Whatthefuck ska du få för oskärpa ;o)

  Fotat somewhere på hemvägen....

  God Natt!

   
      Bloggkoll


  Kan man dö av träningsvärk???

  Jisses! Jag kan inte röra mig! Jag har såååå oooont!
  Vi åkte i Garpenberg idag.....mera terräng att öva i....

  Jag fick en chock när jag kom hem, efter att ha suttit stilla i bilen i säkert en timme så trodde jag att det skulle vara skönt att komma hem..... så fel jag hade!
  Jag kunde knappt ta mig ur bilen! Mina ben och muskler måste ha låst sig av all träningsvärk! För att inte tala om svansen! Känns som jag slår i den hur jag än beter mig, den måste ha ökat i storlek! Snart kan jag säkert vifta på den och kommer att slå i den i varenda möbel och klämma den i bildörren.....

  Jag säger bara aj-aj-aj!

   
      Bloggkoll

  Snigel

  Kastar in ett snabbt inlägg.
  Strax ska vi åka iväg och köra cross, min träningsvärk bara bränner i kroppen och "svansen" gör om möjligt ännu ondare än igår.....men men....det går nog bra att köra ändå ;o)
  På förmiddagen har jag och mannen varit och promenerat lite med Loke i Skattmansödalen, där är det riktigt vackert och till och med solen tittade fram!
  Fotade en snigel bland annat, egentligen en bild med skärpa på "fel" ställe, men jag tycker den blev läcker!
  Nu drar vi! Hörs ikväll :o)


   
      Bloggkoll

  God Morgon

  Idag har jag INTE försovit mig :o) Däremot är jag trött som en gnu! Måste hoppa in i duschen nu och vakna till ordentligt, jag och mannen ska passa på att uträtta lite ärenden efter att vi har lämnat barnen i skolan.
  Igår firade vi föresten lill-lördag. Som svepskäl till en italieninspirerad plocktallrik och ett glas rött kom vi på att vi kunde fira våran treåriga förlovningsdag i förtid. Mannen kommer säkert jobba i helgen när den inträffar så det var lika bra att beta av det nu ;o)


   
      Bloggkoll

  Nominerad!

  Åh vad gulligt! Jag har blivit nominerad av Annsofie! Så glad jag blir :o)  1. Den som fått utmärkelsen kopierar bilden och lägger den på sin blogg
  2. Länka till personen som gav dig utmärkelsen
  3. Ge utmärkelsen vidare till sju bloggar
  4. Länka till dom bloggar du gett utmärkelsen
  5. Lämna ett meddelande på bloggarna som du gett utmärkelsen till

  Svårt att välja...jag nominerar:

  Jen, Catti, AnnaKK, Tumadre,  niccan, Mia, och Smurfjäveln!

  De flesta är ganska nya bloggar för mig och det tycker jag är jätteroligt! :o)

   
      Bloggkoll

  "I can see my house from here!!!"

  Mannen körde liiiite mer avancerat än vad jag gjorde.........

   
      Bloggkoll

  Det tar sig ;o)

  Wow vad kul jag har haft idag! :o)
  Jag skäms att säga det men det var faktiskt skönt att Loke fick vara hos sin farmor över dagen. Vi har åkt cross hela eftermiddagen sen barnen slutade skolan vid halv tolv, och det gick att koncentrera sig helt på att försöka lära sig köra utan att tänka på vad Loke gjorde.
  Jag känner själv att jag blir modigare och modigare. Några pauser blev det för att fota mannen när han körde, när han inte körde fick han låna min kamera.
  Ellen och Alfred roade sig bra också, dom turades om att köra på Alfreds cross. Ellen är egentligen för stor för den, hon har för långa ben, så nu tjatar hon om en egen motorcykel.....
  .......det blir dyrt det här....
  Det är bra att mannen kan coacha lite också, han byggde upp små hopp åt mig i gruset. För varje varv jag körde smyghöjde han lite och gjorde hoppet skarpare......
  Ingen vurpa åstadkom jag men nära på! Det är härligt att känna att jag behärskar körningen mer och mer! :o)

   
      Bloggkoll
  Hålle rpå att fixa fler bilder, men min dator är seeeeg!

  Ghaaaa!!!

  Vi har försovit oss!
  Måste strax åka och lämna barnen, sen efter det ska jag och mannen åka och lämna loke hos svärmor, han ska vara där över dagen när vi åker cross.
  Innan barnen slutar skolan ska vi till Karlssons och titta lite, Stressad!
  Hörs vi inte vid lunch så hörs vi ikväll!
   
      Bloggkoll

  God Natt

  Nu är det sängen som gäller, förhoppningsvis kurerar min onda "svans" sig själv för imorgon är maken ledig och då är det crossåkning som gäller när ungarna slutat skolan! :o)
  Vilka gulliga kommentarer ni skriver, jag blir alldeles glad :o)
  Sov gott på er!

   
      Bloggkoll

  Veckans Läsare?

  Många bloggare utser "veckans blogg", jag tänkte att jag ville göra något för er, mina läsare, som faktiskt betyder nästan allt för min blogg.
  Så jag tänkte varje vecka utse "Veckans läsare" :o)
  Det är ingen form av tävling där flest kommentarer "vinner", utan jag kommer varje söndag kika igenom en gång extra vilka som kommenterat här och vad som skrivits i kommentarerna.
  Den person som jag känner har kommenterat snällt, roligt, många gånger, relevant till mina inlägg, ja, som jag känner är en aktiv läsare helt enkelt, kommer jag att välja till veckans läsare
  :o) Kanske låter urknasigt men vi testar!
  Den som blir veckans läsare måste nödvändigtvis inte ha en egen blogg, men om den har det så gör jag en liten logga och lägger som en länk tillsammans med bloggkollsikonen längst ner i varje inlägg!
  Som en liten utmärkelse :o)

   
      Bloggkoll


  Mystiska Svampar


   
      Bloggkoll

  Blåklocka


   
      Bloggkoll

  Promenad

  När jag åkte och handlade fick jag för mig att vi skulle åka förbi broarna i Gysinge på hemvägen. Regnigt och blåsigt men i alla fall inga mygg. Från stället där jag parkerade och längs den gamla banvallen fram till första bron är det en bra bit att gå. Jag hade bara Lokes paraplyvagn dessutom och den är ingen hit att gå i terräng med!
  Vi skyndade mot broarna, himlen såg lite halvdramatisk ut ett litet tag och jag ville hinna fram och fota innan den var tråkigt grå utan kontraster igen.
  Ju mer jag skyndade på stegen, ju "mörkräddare" blev jag. Jag vet inte vad jag blir rädd för när jag går så där, om det är stressen att skynda sig som gör att det känns som om någon följer efter mig?
  Väl framme vid första bron så var himlen åter tråkigt grå, bron gick inte att gå över med paraplyvagnens smala hjul.....tror jag.....eller också så vågade jag helt enkelt inte gå över själv :D
  Jag konstaterade att det är bättre att ha mannen med sig på sådana här prövningar och vände för att gå tillbaka till bilen.
  Fotade lite allt möjligt på vägen och rätt som det var såg jag ett gäng stora kantareller i kanten! Jag hade inget att plocka dom i, inte en endaste påse, men jag kunde bara inte lämna dom där!
  Loke fick offra sin toppluva, den går ju alltid att tvätta ;o)

   
      Bloggkoll

  Vackert visset


  ......nu är det höst......

   
      Bloggkoll

  Lokarna leker

  Förmiddagen idag har spenderats hos Alexandra, det var längesedan våra Lokar lekte tillsammans, för er som inte minns eller vet så har hon en egen Loke som är nästan precis lika gammal som min Loke :o)
  Kaffe och trevligt prat medan Lokarna lekte med traktorer och tittade på Stora Maskiner på tv.

  Dessvärre så hade jag sådan hemsk huvudvärk att jag inte riktigt kände mig vid mina sinnes fulla bruk.
  Vi åkte hem vid elvatiden och jag passade för en gångs skull på att vila en stund när Loke sov middag. Det hjälpte huvudvärken något.
  Men "svansen" värker med en dundrande värk än och mina knän känns som om dom ska sprängas. Men ont ska med ont fördrivas, om mannen hinner hem i tid ikväll vill jag åka cross igen!

  God morgon & ont i svansen

  Just nu skulle jag kunna ge precis exakt vad som helst för att bara få fortsätta sova, tänk att få sova hur länge som helst, vilket lyx!
  Jag är märkligt nog helt mörbultad sen crossåkningen igår. På något vänster måste jag ha slagit i svanskotan för jag kan knappt sitta!
  Det känns som om jag skulle ha en två meters svans som är bruten där den sitter fast........för att inte tala om knäna!

  God morgon alla! ;o)

  Mumari behöver en större!!!

  Jippie! Ikväll kom mannen hem tidigt, jag var snäll och bjöd honom på soppa för att hans onda käke ska bli bättre och sen gick han ut och skruvade ihop min lilla cross.
  När det var gjort lastade vi min och Alfreds cross på chevan och skyndade iväg till "vår" sandgrop för att åka lite. Mannens cross fick vara kvar hemma.
  Det var bra att den var hemma, meningen är ju att jag ska lära mig köra, och nu kunde jag och Alfred få bli lite dresserade av en som kan :o)
  Jäklars vad Alfred körde idag! Han körde över hopp och var hur tuff som helst!
  Jag kände att jag måste våga lite mer jag också, jag vågade gasa "ordentligt"! Jag vågade också köra över hoppen, shit, det kändes som jag drog järnet, körde utav bara helvete, om ni ursäktar språket.
  Och när jag körde som fortast så var det som en hel del av min feghet bara släppte, skitroligt! Jag fick nästan en kick av det!
  Mannen hade hand om kameran, inte för att han riktigt behärskar den men han kan ju sikta och trycka i allafall ;o)
  När vi packade in oss i bilen igen tog jag kameran för att titta på korten......då såg jag........
  Jag kan köra hur fort som helst med min Fiddy, jag kommer se lika larvigt förvuxen ut på den i alla fall...... Vilken kalldusch!
  Mumari behöver en större cross.....
  KAN NÅN SKÄNKA MIG EN 80-KUBIKARE?

  Jag var på Karlströms Motor i Sala idag och provsatt en 80-kubikare, jag satt helt perfekt på den! Precis lagom stor. Jag trodde att min Fiddy skulle vara perfekt bara för att den är liten och lätt, men det verkar vara svårare att ha kontroll över den då. Det blir nog en annons på Blocket, så att jag kan skaffa en större.....

   
      Bloggkoll

  Lokes prao

  På grund av eventuella tillfälliga kommunikationsproblem mellan mig och mannen har jag, Loke och Ellen varit och hälsat på mannen på jobbet.
  Jag var bergsäker på att han ringde och undrade om jag skulle åka till Sala som jag planerat? Isåfall kanske jag kunde handla med mig alvedon och komma med den till honom för han hade fått mer ont i käken.
  Snäll som jag var åkte jag till mannen innan jag åkte till Sala.
  Förvånad påstod mannen att han menat att jag skulle köpa med mig alvedon hem, så han kunde ta efter jobbet!
  Jaja, Loke fick passa på att hjälpa sin far med diverse arbetsuppgifter, som att fodra kalvarna med mjölktaxin :o)

   
      Bloggkoll

  Fotofanatiska syskon!

  Haha, jag fick nyss det här fotot av min pappa. Han knäppte det i lördags på kräftskivan! Lite roligt tycker jag :o)

  (foto & ©: min far, layout: jag)

   
      Bloggkoll

  De fallna lockarna....

  .....föll från Lokes blonda huvud.
  Jag var tvungen att klippa honom, jag har dragit ut på det länge, jag älskar hans lockar! Men nu var det så slitet i bak att det trasslade sig och blev som tovor hela tiden.
  Loke var hur duktig som helst! Först låtsasklippte jag mannen lite med saxen, så att Loke skulle se vad jag skulle göra. Det funkade, han blev nyfiken och ville gärna bli klippt!
  Det tog sin tid, men inget gnäll alls från Lokes sida, han tyckte det var spännande och han har alltid tyckt att det är skönt att borsta håret.
  Jag såg efter att han badat att jag missat på ett par ställen, jag ska försöka ordna till det idag.
  Han blev jättefin i kort hår, men jag saknar ändå hans blonda härliga lockar! Jag spade en hel del uppe på huvudet i alla fall och klippte kort i nacken. Allt tog jag med sax, kklippmaskinen är inte att lita på...... det har ju hänt ett par missöden med mannen när jag använt den....  Loke blev liksom mer ett barn än en bebis, han fick en helt annan huvudform! Och en nacke! HUr ska jag kunna acceptera att han faktiskt snart inte är en bebis??

  God Morgon

  Igår kväll är vi kom hem hade jag fullt upp och inte tid att skriva. Det var nämligen många blonda lockar som fick falla under kvällen.....snyft....
  Jag ska visa resultatet om en stund...

  Eftersom det inte blev något av med nånting som vi hade tänkt igår så bestämde vi oss för att ta med ungarna till DragonGate och äta. Sist hade vi bara Loke med oss dit och vi tänkte att dom två stora skulle tycka att det var lite häftigt att se "Kinapalatset" :D
  Det tyckte dom, verkligen! Ellen åt som en häst av nästan allting på buffen, Alfred åt visserligen köttbullar och spaghettie alá mongoliskt, men tyckte det var exotiskt ändå ;o)   
      Bloggkoll

  Tråkdag idag

  Det är en sån dära tråkdag idag.....
  Det blev ingen marknad för oss, barnen griniga, jag trött......
  Men mitt crosshjul är i allafall lagat, tack svärfar för det :o)

  Vi ska hitta på något som förhoppningsvis blir kul snart, men det är ingen idé att jag skriver vad, för då blir det säkert pannkaka av det också!


   
      Bloggkoll

  Ulva Marknad

  Nu ska vi åka till Ulva Marknad och kika, den brukar vara jättemysig. Dessvärre regnar det, men det finns inget dåligt väder....bara dåliga kläder....har jag hört....

  Hörs senare!

   
      Bloggkoll

  Crossfoton

  Innan vi åkte till kräftskivan igår så hann vi med lite crossåkning.

  Det är otroligt kul att fota när mannen kör cross, att hela tiden vara med och berädd på att få en riktigt häftig bild, zooma ut, zooma in, hela tiden, det ger en riktig kick!

   
      Bloggkoll

  Mina bröder


  ....som sagt mycket fotoprat oss syskon emellan ;o) Jag måste erkänna att jag fick lite prestationsångest när vi alla tre satt och fotade och knappade på inställningarna på kamerorna! Micke och Fredrik fotar på ett sätt.....säkert rätt sätt. Dom pladdrar slutartider och grekiska siffror. Jag rattar på känsla och testar mig fram, kamerasiffrorna visslar in i ena örat och ut i andra örat.
  Kul hade vi i allafall!

   
      Bloggkoll

  .....mat-mat-mat....


   
      Bloggkoll

  Foton från kräftskivan

  Plockade ihop ett litet kollage i rosa toner! Eftersom jag är så ego fick jag själv vara med ;D
  Den söta bebisen jag håller i famnen överst är min tvillingbrors och hans tjej Linas barn Liv, alltså mina barns kusin!
  Under är Lina med deras Liv och min storebror Fredriks yngsta tjej Matilda.

   
      Bloggkoll

  God Morgon

  Trött-trött-trött....
  Vi var hemma vid midnatt igår, inte så farligt, men när loke vaknade före sex så kände man sig inte direkt pigg på att gå upp! Jag har försökt övertala honom om att vila på soffan med mig i två timmar, nu har jag gett upp och gick och tog Ginsana och kaffe istället.....
  Kräftskivan hos mamma och pappa igår var hur trevlig som helst, det är ju inte så ofta vi ses allaihopa!
  Det blev en hel del foton, mina två bröder är dessutom lika fotointresserade som jag, så det blev en hel del kamerasnack!
  Är inte det lite lustigt, man kan ju undra om fotogener är ärftligt? Min mamma och pappa fotade massor med systemkamera när jag var liten, hade mörkrum och studioprylar.
  I somras när jag skaffade min systemkamera fick jag veta att även min tvillingbror och halvbror gjort det!
  Nu ska jag ladda in bilderna i datorn!

  Smile!


  Och glöm inte att ni kan lägga till mig på bloggkoll :o)
   
      Bloggkoll

  Ny kategori!

  Jag har sorterat lite inlägg och gjort en ny katergori;
  MUMARI frågar
  Där ligger de inlägg där jag frågar er läsare saker, till exempelt vad ni tycker om piercingar på barn, landet vs stan och liknande!

   
      Bloggkoll

  Känner spädbarn smärta?

  Det var intressanta kommentarer inlägget en bit ner där jag frågade om ni tycker att det är okej att ta hål i öronen på småbarn.
  Dom allra flesta håller med om att det är helt vansinnigt att pierca bebisar, men ändå så får man känslan av de flesta också ser hål i öronen som en självklarhet när man blir äldre. Är det verkligen en självklarhet?
  Några menar också att små bebisar inte känner smärta och att de inte minns smärtan. Det sistnämnda kan jag gå med på, att bebisar inte minns smärtan. Men jag vägrar tro att bebisar inte känner smärta!
  Herregud, det är väl bevisat att  de gör det!
  Till och med i magen skulle de kunna känna smärta!
  Citat från 9månader:
  "Redan vid 24 veckors graviditetslängd är det centrala nervsystemet utvecklat så pass väl att vi vet att barnet kan känna smärta. Smärta hos prematura barn är komplext eftersom smärtan bland annat påverkar den motoriska kontrollen och sömn-/vakenhetscyklerna. Barnet uttrycker smärta genom grimaser och det kan mätas genom att hjärtfrekvensen ändras liksom syresättningen. "

  GE MIG EN ENDA GODTAGBAR ANLEDNING TILL ATT SÄTTA NÅLEN I DIN BEBIS ÖRA!?

  Jag förstår inte ens hur man kan tycka att det är fint/gulligt att blinga en bebis, att ta hål i deras kropp!


   
      Bloggkoll

  God Morgon

  Tidig lördagmorgon, som vanligt. Men det är ingenting som inte kaffe och ginsana kan fixa ;o)
  Idag ska mannen och Alfred åka cross, jag får nöja mig med att vrida på telezoomen och fota dom, min cross är fortfarande inte hel.
  I eftermiddag ska vi åka till mamma och pappa på kräftskiva, gott ska det bli!
  Vad ska ni göra idag?
   
      Bloggkoll

  God Natt!


  Sov gott alla!

   
      Bloggkoll

  Förresten ska jag tjata lite om bloggkoll också! Klicka ovan om ni vill fortsätta följa med i mitt liv ;o)

  Foto på Svante

  Min kompis son:


   
      Bloggkoll

  Loke och Svante


  Eftermiddagen

  Eftermiddagen har jag och barnen tillbringat hos min vän Sandra. Mia var också där och det blev en trevlig  fikastund. Skönt att få ventilera vardagen med småbarn med andra småbarnsföräldrar!
  Dom stora barnen lekte fint ihop och Loke och Sandras minsting Svante roade varandra på sitt sätt ;o)
  Som vanligt var kameran med ;o)

  Strax väntar en sen men efterlängtad middag, kyckling och ris.

  Fortsätt gärna att tyck till i inlägget under angående att ta hål i småbarns öron!

   
      Bloggkoll

  Är det okej att pierca småbarn?

  Jag ramlade in på en blogg av en slump för nån vecka sedan, jag hittar inte tillbaka till den bloggen igen men jag reagerade på ett inlägg.
  I stora drag så stod detta:
  "Hål i öronen har vi alla.......men nu kommer min lilla prinsessa var extra fin på sin ettårsdag när det även glittrar i hennes små öron!  ......hon var så duktig, gnällde bara lite när det gjorde ont men det gick snart över!"

  Jag tycker det är helt sjukt! Varför ta hål i öronen på en BEBIS? För vems skull gör man det? Enbart för att man själv vill ha sin bebis till en liten prydnadsdocka att visa upp! Jag är osäker på när jag tycker att det känns okej att ta hål i öronen på barn, men jag är tvärsäker på att barnet ifråga ska veta vad hål i öronen är för något!
  Jag kan inte heller förstå den salong som glatt gör hål i små barns öron! För mig är det lika absurt som om jag skulle pierca min katt! Katten skulla ha ungefär lika mycket glädje av sina piercingar som en bebis.

  Vad tycker ni? Är det okej att ta hål i bebisars öron?


   
      Bloggkoll

  Mumari goes baggy

  Tidsfördriv i photoshop. Det känns rätt ovant att ha jeans som inte sitter som korvskinn! Men mina nya baggyjeans var grymt bekväma, som att ha mjukisbyxor på sig!

   
      Bloggkoll

  God morgon

  Fy vad jag är less på att vakna med huvudvärk, trött på att vara förkyld och ha ont överallt!
  Hoppas jag känner mig bättre i morgon, då ska vi på kräftskiva hos mamma och pappa.
  Just nu sitter jag och väntar på att det ska bli dags att skjutsa ungarna till bussen, under tiden försöker tv:n hjärntvätta mig med alla fantastiska produkter från TV-shop. Tänk m allt sånt där funkade, shit vad snygg och fräsch jag skulle vara då!

  God morgon på er :o)

  Loke tipsar


   
      Bloggkoll

  Visar upp mina långa ben alá Barbie...

  Innan jag buttert åkte hem utan ekrar till min lilla motorcykel stannade jag och barnen vid köpcentrumet i Valbo. Jag tänkte spana in lite saker på IKEA, vilket är smidigast att göra när man inte har mannen med sig ;o)
  Handlade lite fönsterlampor och en taklampa till hallen uppe.
  Sen sprang jag in på Vero Moda och skulle prova ett par jeans, en helt otippad modell för att vara mig, ett par baggyjeans! Jag tänkte att om Ellen och Alfred hjälper mig att hålla koll på Loke så kan jag snabbt som en vessla hoppa in i provrummet och prova jeansen. Men precis när jag ska gå in i provhytten blir Alfred kissnödig, så Ellen tar med honom bort till toaletterna.
  Kvar är jag, Loke och baggyjeansen. Loke får då följa med mig in i hytten. När jag står där byxlös rymmer ungen, under väggen som delar provrummen, in i en annan hytt, blir utkörd av grann-provaren, och sen ut i korridåren mellan provhytterna!
  Jag får panik, trasslar in mig i jeansen och får skutta ut med bara ben och fånga ungen! Det är ju tur att jag har långa slanka ben alá Barbie så att om någon eventuellt såg mig så hade dom bara blivit avundsjuka! ;o)

  Stressad köpte jag jeansen....dom passade.... jag är fortfarande osäker på om jag passar i pluffiga baggyjeans men dom är grymt bekväma! Kan tänkas komma en bild på dom i morgon....
   
      Bloggkoll

  Fiddy update...

  När mina ekrar på fiddyn gick sönder sa jag till mannen att vi kunde väl ta några ekrar från det andra hjulet som följde med när jag köpte den.... han sa att det var ju bara ett däck, utan fälg. Jahopp, vad synd tänkte jag....
  För en stund sedan gick mannen ut för att greja lite......:

  Jag hade ju rätt! Ska jag bli glad för att jag hade rätt och han hittade det eller ska jag bli ilsken för att han påstod att det inte fanns så jag har besökt varenda affär som kan tänkas ha ekrar i både Uppsala och Gävle??

   
      Bloggkoll

  Ska det vara så svårt!!!

  Ska det vara såååååå jäkla svårt att få tag i fem ynka ekrar till bakhjulet på min fiddy???
  Jag har letat i hela Uppsala, i varenda motorcyckelaffär, i gräsklipparaffärer och till och med leksaksaffärer!
  Idag fick jag nys om ett företag i Gävle som säljer såna där kinesiska skitmotorcyklar, jag ringde och frågade om dom hade ekrar, jag talade om mått, diameter och vinkel. Dom hade så många olika slags ekrar så det var självklart att dom hade några som passade!
  Ha! Jo hej du!
  Dom hade inga som såg ut som den jag skulle ha, och hittade inga att beställa hem heller!
  Jag åkte vidare till ytterligare ett par mc-affärer, körde fel och hamnade ut på E4, upptäckte att det inte gick att vända på 2,5 mil.....fick vända och åka tillbaka....suck, jag hittade inte en enda ynka eker i en enda affär! Gaaah! Jag ville ju åka motorcykel i helgen!
  Min stackars lilla fiddy.....

  Hemma igen

  Tack och lov så var inget brutet i makens käke. Däremot hade smällen han fick när han körde omkull orsakat en inflammation i käkleden så att den svullnat upp och då tryckt isär leden. Ungefär som om man skulle ha påkat in en liten flirtkula därinne. Det är därför han inte kan stänga munen helt!
  Men det skulle gå att bota med alvedon tre gånger om dagen och mjuk mat, typ SOPPA....mmmmmm...smarrens...
  Nej, vi är ingen soppa-familj, jag får väl mixa vanlig mat och blanda med mjölk eller nåt till en smarrig purré åt stackarn!

  Nu har han precis åkt och jobbat, jag ska hämta barnen strax och sen fara till Gävle, jag har hittat en firma som säljer reservdelar till min lilla motorcykel där!

  Jo just det, kan man verkligen lita på ambulanser? På väg från sjukhuset såg vi en ambulans få starthjälp med STARTKABLAR! Hur tryggt känns det? Typ lottning om vem som ska ha vilken ambulans, ha, tyvärr, du fick ta gammeln...!
   
      Bloggkoll

  God Morgon

  Sovit gott?
  Dags för ginsana och kaffe, sen ska jag skjutsa Ellen till bussen och mannen till sjukhuset igen på röntgen.
  Vad ska ni göra idag?

   
      Bloggkoll

  God Natt


  Sjukhusbesöket

  På vägen till sjukhuset började mannen skruva lite på sig och påstod att han kände sig något bättre i käken, det kanske var onödigt att åka in....
  Jag stod på mig, det tog mig ungefär två timmar att ordna så att han skulle få komma in till sjukhuset så här skulle banne mig ingen ångra sig!
  Det var öron-näsa-hals-akuten vi skulle till, fråga mig inte varför. Vi fick vänta ett bra tag i ett folktomt väntrum, det var ungefär som att vänta i ett väntrum med barnen, fast det nu var maken som undersökte varenda pryl och provtryckte en massa knappar och apparater. När jag nervöst irriterad tänkte föreslå att vi kunde sätta oss i väntrummet som var avsett för småbarn istället kom tack och lov läkaren och ropade in mannen.
  Jag följde med in för att inspektera undersökningen och för att kunna komma med kompletteranda väsentliga uppgifter om hans tillstånd. Tur var väl det eftersom mina kompletterande uppgifter visade sig vara nödvändiga för doktorn ;D
  När jag satt där och tittade på medan mannen  fick diverse metallföremål instuckna i huvudets håligheter fick jag plötsligt svårt att hålla mig allvarlig, Inte för att jag önskar min man smärta, men situationen kändes plötsligt komisk, när doktorn körde in en gigantisk lampapparat i örat på min man tittade jag av någon anledning efter en lampreflex på andra sidan väggen .........jag borde veta att man inte kan lysa rätt igenom en skalle!
  Jag gjorde allt för att undvika mannens blick för jag vissta att vi förmodligen båda skulle brista ut i ett okontollerat omoget asflabb om vi såg varandra i ögonen.
  Käken verkade tydligen inte vara ur led som vi trodde......dessvärre kan den vara bruten och ihopläkt fel eftersom det var två veckor sedan han gjorde illa den. Vi fick en remiss till röntgen, i morgon klocken 9.00.
  Vad gör dom i så fall? Mannen tror att dom måste bryta käken igen och sätta ihop den rätt! Sen då? Får han gips runt munnen då? Jag måste nog köpa en bok med sopprecept.....
  Jag fick en syn framför mig från "Fyra nyanser av brunt"....

  Håll tummarna nu för min make att käken INTE är bruten och att det är något enkelt åtgärdat!
  Jag följer givetvis med honom i morgon, snäll hustru som jag är :o)

  Hemma från sjukhuset


   
      Bloggkoll

  Retrotapeter

  Loke har gjort hyss.....som faktiskt ledde till något intressant! I ett obevakat ögonblick satte han sig i trappan och lekte, han får ju gå upp och ner för trappan nu sen jag gjorde i ordning hans lekhörna på övervåningen.
  Plötsligt hör jag ritsch, skratt, ratsch, fnitter, prassel....
  Ungen sitter och river tapeter på den ena väggen i trappan.
  Vi har i princip inte renoverat någonting i huset sen vi flyttade in och i trapphuset har jag länge haft planer på att måla om, det satt/sitter en rätt gräslig blomtapet där.
  Nu när Loke rivit bort en del så tittade en cool 50-tals-(?)tapet fram! Jag misstänker att det råder delade meningar om det bland er som läser och det kommer garanterat att göra det med min man.....men jag tyckte att den var riktigt hätig! Mönstrad i bubbelgumsrosa och mörkgrått.
  Jag tänker helt klart försöka ta fram den på den ena väggen och hoppas på att den är hel! Vi har en gräsligt larvig pastellblå färg på resten av väggarna i hallen, dom ska jag måla om så att dom matchar den gamla tapeten, om jag lyckas......grafitgrått kanske?
  Vad tycker ni? :o)

   
      Bloggkoll

  Karlar och läkare....

  Väntar på att mannen ska komma hem så vi kan bege oss till sjukhuset med honom. Jag har precis pratat med sjukvårdsupplysningen för hans skull och dom tyckte vi skulle komma in så fort vi kunde.
  Han körde ju omkull med sin cross för ett par veckor sedan och bröt då förmodligen ett par revben. Samtidigt slog han också i käken men eftersom det var revbenen som gjorde mest ont så brydde han sig inte så mycket om käken.
  Nu har den visst blivit värre, den är sne och han kan inte stänga munnen helt på ena sidan.
  Sjukvårdsupplysningen tyckte att det var märkligt att han inte ringde själv, att han inte sökt tidigare och att han jobbar ändå. Vad säger man, han är sån som biter ihop tills det inte går längre, på gott och ont, nu kan han bokstavligt talat INTE bita ihop!
  Så han ska åka tidigare från jobbet, sen åker vi tillsammans till sjukhuset, lika bra att jag följer med in till doktorn för han har en förmåga att tappa talförmågan när han kommer till en läkare och kör samma stil som när man träffar en gammal kompis;
  -Hej, hur mår du då?
  -Jo, det är bra, knallar på!
  *käckt*

  Han försöker liksom släta över så att doktorn absolut får intrycket av att det inte är några fel. Jag fattar ärligt talat inte varför, det är ju just hos doktorn man SKA TALA OM ALLA FEL!
  Vi får se hur det går, det tar väl ett tag innan han kommer hem misstänker jag....

  Signe


  ....på bushumör....den gamla damen kan än ;o)

   
      Bloggkoll

  God Morgon

  ¤ Vi är trötta
  ¤ Vi är hostiga
  ¤ Vi är skitiga
  ¤ En av oss har huvudvärk
  -Att jag ens bjuder på den här morgonbilden...??


   
      Bloggkoll


  Fototriss tema gammalt

  Nu ska vi se här, snubblade in på en fotoutmaning som hålls varje vecka via Bloggportalen, jag tyckte det lät riktigt kul och tänkte försöka delta! Hoppas jag gör rätt nu, jag valde tema gammalt.
  Överst: Interiör från Säter, Fasta Paviljongen
  Mitten: Symaskin från ett ödehus
  Underst: En mycket gammal och trasig docka i hos mina svärföräldrar.

  Här hittar ni utmaningen Fototriss och länkar till veckans deltagare!

  Där står info och regler och allt man kan tänkas behöva veta för denna utmaning! :o)

   
      Bloggkoll

  Rutigt mode

  Ha, jag tror det var i Jens blogg jag skrev en kommentar att det är läskigt när saker och ting blir moderna IGEN och man upptäcker att man inte ens har hunit hänga undan det! Är det då man är gammal och har svårt att hänga med?
  Nu har det visst hänt igen, läste Sofies mode i Aftonbladet att det är superhett att ha detta...citat: "

  Börja på ruta ett i höst och köp en skjorta som du kan ha slarvigt uppknäppt till dina favoritjeans.

  Bästa tipset är att leta second hand. Då blir köpet både billigt och unikt."

  Vadå köp? Second hand? Billigt?
  Jag har flera stycken i min garderob, icke undanhängda och mest använda hemma, tror till och med att jag har ett foto på mig iförd en av skjortorna, med lite lätt lant-chic touch! *letar*

  *hittade*
  (Foto från sommaren, den lilla kalven är min silverkviga Agda, som tyvärr levde alltför kort tid....)

  Jag hade förvisso inte skjortan uppknäppt och just DEN skjortan lever inte idag, den fastnade i hundens mun i ett av hundens vilda glädjeryck....skjortan var då tack och lov inte applicerad på min kropp ;D

   
      Bloggkoll


  Nikonhjälp!

  Jo just det, när jag kom hem så hade jag fått prylar som jag beställt till min kamera med posten. En infraröd fjärrkontroll så att man kan knäppa kort utan att trycka på kameran och en "Puffer Pop-Up Flash Diffuser".
  Den där Puffern fungerar kanon, blixten blir mjukare när man knäpper kort på till exempelt barnen. Fjärrutlösare har jag ännu inte lyckats prova eftersom jag inte hittar någon inställning för att ta emot ir-signal i kameran!
  Det ska finnas och fjärrkontrollen ska vara kompatibel med min D40. Jag hittar inte heller instruktionsboken till kameran så jag håller på att bli galen!

  Dagens shoppingrunda

  Väl inne i stan så åkte jag först till Lelles där dom har motorcykelgrejer, det var ju därför jag åkte, för att köpa nya ekrar till min lilla Fiddy. Dessvärre hade dom visst inte såna kinesiska skräpekrar, dom hanvisade till ett annat ställe som sålde gräsklippare, som i sin tur hänvisade till någon Toyotafirma som jag aldrig hittade. Irriterande!
  Istället tog jag och Loke en shoppingrunda i diverse varuhus för att köpa tråkiga bra-att-ha-saker.
  Vi började på ÖB. Det tog sin tid där, för Loke gjorde visst succé iklädd sina nya gummistövlar och regnhatt. Folk stannade och tittade på honom och pratade, en tant undrade om han hade varit på maskerad och två stycken punkare försökte få ett leende från Loke, men den gubben gick inte ;o)

  Sen var vi in på Jysk och på Rusta. Jag handlade plastbackar att sortera leksaker i, två sektioner med trådbackar och sen såna dära tyghyllor att hänga upp på en stång. Uppe i hallen ska Loke dels få ha lita av sina leksaker, sen har vi ett litet skrymsle där jag tänkte ha trådbackarna och tyghyllorna med kläder.
  Roligare saker än så handlade vi inte.
  Jag hann precis hem lagom till de stora kom med bussen. Sen har jag hållt på att ordna uppe i hallen hela eftermiddagen. Bortsätt från att dom där hyllorna inte verkar vara konstruerade för att lägga något i utan att dom rasade ner så blir det ganska bra.
  Jag måste förstärka kardborrbanden till hyllorna på något sätt.
  Puh, nu ska jag strax laga mat!

  Köpte en femma för tre kronor ;o)

  På väg till stan stannar jag vid en liten kiosk. Jag köper en cola och ska betala med kortet och ta det på fem kronor över beloppet. Tanten i kassan tittar på mig som om jag var en utomjording:
  -Vad sa du sa du?
  -Kan jag ta det på fem kronor över beloppet? upprepade jag.
  - Nej det kan man inte göra.
  -Ta på 105 kronor över beloppet då? jag tänkte att det kanske fanns en minumumgräns..
  -Det går inte.
  Jag blir mycket förvirrad och undrar varför.
  -Man kan inte ta ut något över beloppet., svarar tanten i kassan och undrar varför jag vill ta ut en femma?
  -Jo.....svarar jag...jag ska åka in till stan och handla och måste ha en femma eller tia så jag kan sätta min vilda tvååring i en kundvagn, så jag tänkte vara smart och göra det innan jag kommer till stan.
  -Jaha, men oj då, har du inga kontanter att växla med då?
  -Nej, jag har bara tre spänn, säger jag bedrövad....
  Tanten funderar ett tag, skrattade lite åt min situation, sen säger hon att jag kan byta mina tre enkronor mot en femma i alla fall!

  Man kan alltså säga att jag köpte en femma för tre spänn ;o)
  Men jag ska stanna till där med två kronor nästa gång jag åker förbi, eller be mannen göra det när han åker hem från jobbet :o)

  Mot stan

  Nu ska jag och Loke fara in till stan medan dom stora går långdag i skolan. Jag ska köpa nya ekrar till min lilla Fiddy, och hinner jag ska jag kolla efter billiga lagerhyllor att ha uppe i hallen.

  Kommentera? Läs gärna här först! ;o) men lämna kommentaren till det inlägget du kommenterar till :o)

   
      Bloggkoll

  Randig som ett bi!

  Foto från igår. När vi var hos svärföräldrarna fick ju Loke paket från gammelmormor och gammelmorfar innehållandes dom här stövlarna och den söta hatten! Det var en rolig slump att han redan innan hade gulrandig body på sig och matchande byxor :o) Han älskan sina nya stövlar och har haft både dom och hatten på sig hela morgonen! Han ser för rolig ut!
  Hjullastaren fick han från farfar och även den har gått varm hela morgonen ;o)

  Haha, han passar rätt bra till det fruktade ämnet Blommor och Bin som ligger som en liten tickande bomb här i husets atmosfär..... ;D

  Kommentera? Läs gärna här först! ;o) men lämna kommentaren till det inlägget du kommenterar till :o)

   
      Bloggkoll

  Favoritbilden

  Lite roligt från bildröstningen igår var att det var en bild som jag egentligen ansåg misslyckad som fick flest röster :o) Nämligen den här:

  Ett par motiveringar :o)
  Eva (kramgo_72) #6 Hmmm, som alltid lika svårt att välja!
  Men jag väljer ut nr 2 - för att den är så rasande go och man ser verkligen kärleken till Gizmo i den.
  2008-sep-01 kl. 09:59 Blogg:
  kramgo72.wordpress.com/
  whatthefuck #10 För en gångs skull ska jag bara rösta på en... jag brukar ha svårt att bestämma mej men.... 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 och.... 2 ;) Underbart foto!
  2008-sep-01 kl. 14:10 Blogg:
  whatthefuckdotcom.blogg.se/
  Tack alla ni som röstade!

  God Morgon

  Jag vaknade en trekvart innan väckarklockan ringde, jag ville absolut somna om men jag fick för mig att mannen inte ställt larmet på klockan så jag var liksom tvungen att hålla mig lite halvvaken så jag kunde glutta på den då och då.
  Givetvis ringde klockan då den skulle men jag fick i alla fall morgonnöjet att vara väckarklocksvakt istället för att sova.

  Det känns att sommaren är slut nu, kyligt på mornarna och det blir fort ruggigt inomhus. Hög tid att skaffa ved!
  Har det ens varit någon sommar i år?

  Kommentera? Läs gärna här först! ;o) men lämna kommentaren till det inlägget du kommenterar till :o)

   
      Bloggkoll

  God Natt

  Tjolahopp och god kväll :o)
  Vi har vrit hemma hos svärföräldrarna under kvällen och fikat. Loke hade några två-årspresenter där från sin gammelmormor och gammelmorfar. Han fick helt underbart söta gummistövlar och en regnmössa, jag ska visa kort på det i morgon!
  Dessutom fick alla tre barnen en hel hop med diverse leksaker som dom blev glada över!
  I morgon tror jag att jag ska ha lite leksakssortering, dom börjar krylla nere i vardagsrummet och allt som kryllar blir man tillslut rädd för ;o)

  Ska strax gå och sova så jag orkar upp i morgon, lägger upp ett foto på våra kvigor som mäter sina krafter ute i hagen. Whatthefuck, titta inte! ;D

  God Natt allihopa!

  Kommentera? Läs gärna här först! ;o) men lämna kommentaren till det inlägget du kommenterar till :o)

   
      Bloggkoll

  Blogg.se

  Förvånad! Vad har hänt! Detta måste undersökas närmare! Hoppas bara att man kan lära gamla hundar att sitta ;o)

  Kommentera? Läs gärna här först! ;o) men lämna kommentaren till det inlägget du kommenterar till :o)

   
      Bloggkoll

  Mörbultad.....

  Efter att ha varit allmänt seg hela förmiddagen tog jag min ginseng vid lunchtid, precis när jag sköljer ner tabletten får jag en sån där deja-vu-känsla..... jag har ju redan tagit min ginsengdos före lunch! Men men...how bad can it be?
  .......jävlar i min lilla låda vilken fart det blev på mig! Jag tog itu med en massa tvättgöra, sen gick jag upp till hallen på övervåningen och började städa och rensa bland alla saker. Hallen uppe har blivit någon slags avlämningsplats för saker man inte vet var man ska lägga. Men nu städade jag äntligen där, upp med dammsugaren och dammsög dammråttor stora som heffaklumpar.

  När jag ändå var i farten kunde jag lika gärna dammsuga trappan också. Helt otroligt vilka former dammråttor kan ha, trappråttorna såg snarare ur som mammutar!
  Eftersom dammsugaren stod uppe så liksom hängde jag mig ut över trappan för att nå så långt ner jag kunde..... plötsligt lossnar slangen till dammsugaren, jag tappar balansen men lyckas räta upp mig. Jag studsar liksom ner på fötterna i den delen av trappan där det är som smalast. Det tar stopp mot det snygga kompostgallret vi har som grind längst ner för hundarna, i den krokar min lilltå i och stoppar upp hela min studsande kropp....slutligen slår jag mig själv i huvudet med den del av dammsugaren som jag fortfarande har i handen. JISSES vad jag blev rädd!
  Just nu känns min rygg ungefär som om jag skulle ha hoppat jämfota från ett tak och landat ståendes på fötterna och min lilla lilltå med tillhörande fot gnäller om att den fick ta emot hela min tyngd och ha sönder grinden.....

  Min superenergi jag hade för en stund sedan verkar avta ungefär lika fort som den kom......

  Kommentera?
   Läs gärna här först! ;o) men lämna kommentaren till det inlägget du kommenterar till :o)

   
      Bloggkoll

  Mumari tipsar!

  Om man ska dammsuga trappan till övervåningen kan Mumari rekomendera att man börjar dammsuga nere och arbeta sig uppåt. Börja INTE längst upp i trappan med att försöka nå så långt ner du kan med dammsugaren......

  Har du otur så kan det då sluta med en sån här:

  Kommentera? Läs gärna här först! ;o) men lämna kommentaren till det inlägget du kommenterar till :o)

   
      Bloggkoll

  Rösta

  I brist på annat får ni rösta på helgens bild ;o): Vilken gillar du bäst och varför?
     
  1. Larv på svamp               2. Ellen och Gizmo
    
  3. Ellen i skogen        4. Ellen x 4
  Klicka
  5. Loke ur bild

  Så lära läsare, make me happy! Rösta på :o)

  Kommentera? Läs gärna här först! ;o) men lämna kommentaren till det inlägget du kommenterar till :o)

   
      Bloggkoll

  God morgon

  Jag har varit uppe länge......varför känns den är dagen så grå och trist och motig och värdelös...? Måste göra något åt det....

  RSS 2.0