Att kommentera i Bloggar *läs och fundera*

Jag har funderat mer och mer över det här med kommentarer i bloggar. Titt som tätt dyker det upp kommentarer till mina inlägg där det står: "Hej, fin blogg, hur har din dag varit?" eller "Hej, hur mår du idag?". Allt som oftast behöver man bara läsa i inlägget man kommenterade till eller skrolla lite nedåt så hittar man svaret på sin fråga.
Det är ju liksom därför jag bloggar! Och skulle man trots allt inte hitta svaret man söker för att jag eventuellt inte uppdaterat om min dag, då svarar jag gärna.
Men jag har förstått meningen med dessa frågor, jag är inte så dum fast jag är född blondin ;o)
Meningen är ju givetvis att jag ska kila iväg till frågarens blogg och svara hur jag mår eller vad jag har gjort i dennes blogg, och på så sätt generera en liten klättring på någon topplista.
Jag tycker det är helt ok att önska någon bloggare en trevlig dag, helg eller god natt, vilket i och för sig också är ett sätt att få fler besökare till sin blogg. Men det är ett lite snyggare sätt och inte krav på ett svar.
Det är just de där frågorna, där svaren finns att läsa alldeles intill. Men jag antar att själva inlägget inte ens blir läst när liknande frågor levereras i kommentarsfältet.
När jag bloggade på Blogger svarade jag alltid på kommentarer till mina inlägg i min egen blogg till det inlägget kommentaren lämnades. Sen kikade jag så klart in i den andres blogg och lämnade oftast en kommentar där med, men relaterat till dennes inlägg.
Det blir ju faktiskt också så att kommentarer relaterade till ett inlägg blir som en följetong, som kan vara intressant för någon annan. Då är det ju bättre att ha följetongen samlad till det inlägget de lämnades till.
Sen jag började på blogg.se så har jag upptäkt en helt annan kommentarskultur, att man alltid svarar i frågarens blogg. Det förvirrar mig så jag brukar svara både i min egen blogg och sen klistra in svaret i den andres blogg.

Om jag ska fatta mig kort:
Alla kommentarer är trevliga, utom frågorna specifikt om vad jag har gjort idag eller om hur jag mår idag etc, när jag med största sannorlikhet har skrivit det i min blogg redan. Det är oftast den där hårfina gränsen...en fråga som kräver svar eller inte?
Jag känner mig personligen mer lockad att kolla in en annan bloggares blogg om jag faktiskt får känslan av att  person ifråga läst mitt inlägg innan kommentaren lämnas. Då blir jag rent ut sagt jättenyfiken på vem du kan vara!
Fråga vad ni vill, men läs gärna inlägget ni kommenterar först! ;o)

Kommentarer
Postat av: En Mölnbobos Liv

Känner igen det där, jag har haft en tjej som skrivit massor i min blogg, jag har aldrig ens varit inne i hennes innan, det är bara massa konstigt hon skriver dessutom. Har funderat på att deleta alla kommentarer som så uppenbart är för att få läsare, men sen är jag snäll och publicerar dem.



Däremot svarar jag alltid i min blogg, och gör jag inte det så beror det på att de ställt en specifik fråga.

2008-06-04 @ 23:16:39
URL: http://www.annakarlsson.se/blogg/
Postat av: Marie

Mölnebo: Ja, precis! En specifik fråga kan bli tokig att svara i sin egen blogg, är det folk som jag inte vet om dom går in här ofta så "dubbelkommenterar" jag, men vet jag att det är en fast läsare så svarar jag här. Men jag blir som sagt rätt snurrig själv av det!

Men det kommer komma en funktion i min blogg där den som kommneterar kan kryssa i att de vill få meddelande om dom får svar på kommentaren. Det tycker jag låter jättebra! Har för mig man kan ha så på blogger också.

2008-06-04 @ 23:24:40
URL: http://mumari.se
Postat av: Korsett

Tänkte tipsa om tävling på http://www.korsetter24.com/2008/06/04/vinn-en-korsett/

2008-06-04 @ 23:24:48
URL: http://korsetter24.com
Postat av: Minna

Jag har en anonym läsare. Skriver jämt massa taskiga saker till mig, men jag kan ju aldrig besöka denna person. Sånt är konstigt om nåt. Till och med värre än de som är gulliga för att fiska antal läsare.

2008-06-04 @ 23:45:28
URL: http://den-annorlunda.blogspot.com
Postat av: Anna H

Hmm, men det är svårt att veta var man ska svara på kommentarer

- i sin egen bloggkomentarruta är ju bra men kan ju lätt missas av frågaren

- i frågaren blogg blir ju oxå väldigt konstigt och osammanhängande.............



Det borde finnas en riktig regel så man visste ;o)) fniss

2008-06-05 @ 00:34:26
URL: http://www.freewebs.com/solhem
Postat av: Marie

Minna: Jag har också haft en anonym läsare som kallade mig för diverse grova ord mm. Men han hade en gång lämnat en kommentar där han lämnat bloggadress, innan han började kommentera anonymt, så jag kunde jämföra ip-nummer och se att det var han. Men jag har för mig att man inte ser ip-nummer på blogger?

Jag skrev tillslut tillbaka i hans blogg att jag visste vem han var. Då blev det knäpptyst.

2008-06-05 @ 06:19:07
URL: http://mumari.se
Postat av: Marie

Anna H: Ja, det borde finnas en regel, och vett och etikett-regler, jag blir alldeles snurrig. Men blåögd som man är så förutsätter jag att folk läser det dom kommenterar till, så blir jag så förvånad när jag upptäcker att så är inte fallet!

Men jag inbillar mig att det är ett fenomen på just blogg.se!

2008-06-05 @ 06:22:29
URL: http://mumari.se
Postat av: Ann

God morgon!

Du har så rätt så!

Klart man inte alltid hittar någon kommentar att skriva relaterat till inlägget men man försöker ju!

Ha en underbar dag min vän!

2008-06-05 @ 06:38:38
URL: http://lillanslilla.blogg.se/
Postat av: Marie

Ann: Ja, jag kan bara hålla med dig! I ett inlägg finns det ju oftast något som man tar fasta på, om man bara anstränger sig och läser.....

2008-06-05 @ 06:55:20
URL: http://mumari.se
Postat av: Olle

Hej! Va ska du göra idag? ;)



Duuuuhhh...



Egentligen kanske man borde ha en gästbok...oxå? Där kan alla som inte vill kommentera specifika inlägg eller som bara vill göra reklam skriva! Så kan alla som vill skriva vettiga saker kommentera under inlägget istället.

Men hur får man folk att fatta det?? :P

2008-06-05 @ 08:43:47
URL: http://enarmad.blogspot.com
Postat av: Marie

Olle: Jag kan klistra in mitt morgoninlägg i din blogg åt dig om du vill, där står lite av dagens planer! :D



Ja, det borde man ha, en gästbok! Det ska jag nog föreslå för spotlife! Men som sagt, det är nog inte många som skulle nyttja den som man tänkt då..... jag gillade min tagboard, fast där var det i och för sig mest du och GDB som skrev ;o)

2008-06-05 @ 09:03:39
URL: http://mumari.se
Postat av: Sveriges snyggaste bonde

Är korsetter24s inlägg satir eller har de bara jävligt dålig timing? Väldigt få kommenterar min blogg. Det är iofs ingen modeblogg heller..

2008-06-05 @ 09:03:54
URL: http://sverigessnyggastebonde.blogg.se/
Postat av: Mumari svarar

Bonden: Men jag väntar på dit kort med hotpants-outfiten :D då blir du ju lite modebetonad! Sen vet väl alla att bönder är helt talanglösa på att klä sig! Vi hasar ju runt i skitiga kläder från 1973 även när vi är civila, toppat med lite koskit och bottnat i gummistövlar :D eller hur!

2008-06-05 @ 09:20:57
URL: http://mumari.se
Postat av: whatthefuck

Haha, jag har faktiskt skrivit "fin blogg" till minst tre pers... men det e för att jag tycker den va fin... och jag har ju läst bloggen också, inte bara klickat in och "fjäskat" hahaha, jag är inte intresserad av siffror, jag är inte ute efter att käna pengar på min blogg, jag skriver om det som "pisses me off" och om mitt så kallade liv, hahaha.... (inlägget här är missänkt likt mitt om solglasögon, hahahaha, Nej, älskling, jag ääääälskar dej! Hahahaha)Ha en bra dag!

2008-06-05 @ 10:48:14
URL: http://whatthefuckdotcom.blogg.se/
Postat av: Monica

Bra skrivit !

Själv raderar jag alla såna kommentarer, lika bra !

Vart jag svarar är olika beroende på vem det är jag svarar , är det nån "känd" svarar jag ibalnd på bloggen är det en ny bloggare svarar jag på båda 2!

Krånligt ? ja kanske ;)

Dom väsrsta kommentarene ibland , typ om man har en dårlig dag, så står det bara kommentar , TÄVLA HOS MIG , dom har inte ens kollat bloggen, bara jagar nya läsare , usj för att bli en sånn!!

2008-06-05 @ 16:25:08
URL: http://villmanintesavillmainte.blogg.se/
Postat av: jossan

håller fullkomligt med ! blir så trött på folk som BARA kommenterar för att göra "reklam" för sin egen blogg, suck.

2008-06-05 @ 17:28:14
URL: http://jossansnya.blogg.se/
Postat av: Mumari svarar

Monica: jo, det är ju som sagt lite olika hur jag svarar med! :s

Men faktiskt, när jag har tävling så utannonserar jag det, det känns schyst mot de som sponsrar, fast jag brukar liksom bifoga tävlingslänken till en "vanlig kommentar" som jag skulle ha lämnat ändå med reklam om tävlingen, oftast. Men det händer att jag bara outar min tävling också, speciellt till de jag vet brukar vara med i tävlingar! Så lite bloggraggare är man ju allt ;o)

2008-06-05 @ 19:43:33
URL: http://mumari.se
Postat av: Jonas

Bra skrivet!



Du har en mycket trevlig blogg, jag kommer defenetivt återkomma flera gånger.



Du är duktig med bilderna! ;)



http://jomari.se

2008-07-10 @ 17:15:02
URL: http://jomari.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0