Hästar hästar.....

Igår kom ett par som vi känner lite ytligt över på kvällen. Dom ville hyra vårat stall. Tjejen hade tre travhästar. Hon hade material och allting till hagar mm. Som det ser ut nu i stallet så finns det bara två boxar men gott om utrymme för ett antal hästar till. Villa dom hyra stallet så kom vi överrens om att dom får bygga ut flera boxar själva så slipper dom betala hyra för ett tag. Det är ju ingen nackdel för oss att få fler boxar i stallet, vet ju aldrig vad som händer i framtiden.
Sen vi flyttade hit så har jag gått och funderat på var min förra islanshäst tagit vägen. Vi var fodervärdar på honom i ungefär tio år medans jag bodde hemma.  När vi köpte gården så tänkte jag att ska jag ha häst så ska jag ha Nasí.
Nu när stallet ända ska användas så började jag söka efter hans ägaren telefonnummer och fick tag i henne idag. Tyvärr så hade hon sålt honom för ett år sedan upp till norrland. När jag förklarade att jag gärna ville ha tillbaka honom om det var möjligt så sa hon att hon skulle försöka få tag i dom nya ägarna. Hon trodde att det kunde vara så att han bara gick som sällskapshäst och inte användes. Hon skulle ringamig när hon fått tag i dom.
Efter samtalet med henne visste jag inte hur jag skulle känna mig. Tårarna kom men jag visste inte om jag var ledsen eller glad. Kände bara en sån längtan efter Nasí. Han och jag sällskapade ju i allafall bra länge så det är klart att känslorna blir lite ur spel. Nu kommer jag gå som på nålar och vänta på att jag ska få veta något om honom, antingen så har han det bra i norrland och ska fortsätta bo där eller så kanske dom vill göra sig av med honom. Men jag vågar inte ens hoppas på det eller tänka den tanken, jag vill inte bli för besviken..........

Får se hur det går.....

Hänt sen sist

Nu börjar jag bli klar med väggarna i köket. Det blir ljust och fräscht och det ruskiga bebyblå är ett minne blott....nu är det bara taket, luckorna och golvet, bänkskivor och "lite" sånt kvar....

Barnen är fortfarande här, jag och deras pappa ska byta vecka så barnen blir här tills på fredag kväll. Gissa om det märks att dom varit här lite längre än dom är vana vid, igår så bråkade dom och gjorde så mycket hyss så jag höll på att gå under!

Deras faster Malin som hjälpte mig med mitt hår kom igårkväll. Hon hade också köpt löshår och jag hjälpte henne att sätta i det. Istället för limma så gjorde jag små inbakade flätor på tvären liksom jäms med hårbotten som jag sen sydde fast löshåret i. Det tog fyra timmar och jag var helt slut i händerna efteråt! Men fint och låångt blev det. Eventuellt så måste jag bara flytta ner den översta raden så den sitter längre från benan bara.

Nu ska jag göra frukost åt barnen.

Första dagen med mitt glamorösa hår

Vaknade i morse och håret satt kvar, var nästan lite orolig att det skulle ha trillat bort eftersom det inte kändes i sömnen.  Tapetserade lite i köket, ett himla pyssel med mönsterpassningen....

På efetrmiddagen åkte jag, barnen, håret och barnbidraget till Karlssons i Morgongåva för att handla kläder till barnen. Köpte byxor och tröja till Alfred och byxor och täckväst till Ellen och strumpor till både mig och barnen.
När vi var på väg ditt frågade Ellen vart vi skulle. Till Karlssons svarade jag. "Så vi ska inte till /fy-fan/?" sa Ellen. "Va?" sa jag chockad.
"Jo men vi har varit där en gång förrut, med dig och Jeff och då hörde jag att du sa att det hette /fy-fan/"
Jag har ingen aning om vad barnet menar men ett är då säkert, hon har stora öron!

På kvällen åkte vi hem till Jeffs föräldrar och åt god mat och fikade. Barnen somnade i bilen på väg hem och nu sussar båda i sina sängar.

Jag kan inte låta bli att sitta å kika på nätet efter billigt äkta hår, jag är nöjd nu men det känns nog ännu bättre med äkta hår.
Nu ska jag plocka lite i köket.

Marie med HÅRET

Nu har jag långt hår....kan inte säga om jag är nöjd eller inte. Det är såååå ovant att se mig själv i långt hår att jag mest känner mig som jag ska leka cowboy och indian iförd en poccahontas-peruk..... går och speglar mitt hår titt som tätt och jag blir inte lika förvånad när jag ser mig själv nu när det gått ett par timmar.
Svårt att låta bli att fixa med håret hela tiden. Skulle jag presentera mig för en främling skulle jag nog säga nåt i stil med: "Hej det är jag som är Marie med håret" för det är HÅRET som tar upp mina tankar HELA tiden nu. Får väl vara glad så länge jag inte pratar med det.....eller ännu värre....får något svar från det!

Jag tror nog att jag kommer trivas med långt hår men att jag kommer köpa av bättre kvalitet så småningom. Eftersom plånboken insisterade på att köpa syntetiskt hår och spara många hundralappar så kommer jag nog inte bli helt nöjd förräns jag har skaffat äkta hår.

Innan jag går och lägger mig ska jag noggrant fläta burret så att det inte trasslar sig i onödan.
Knäppte lite smått värdelösa kort med hjälp av en kompis och min telefon så ni får en aning om hur det  ser ut, lägg till lite fantasi och en väldigt liten människa under allt burr så får ni nog en bra bild av Marie med HÅREt framför er! ;o)

 
Det gröna i bilden är det skumma ljuset i köket och INTE reflexer från mitt hår....  ;o)


Idag händer det något drastiskt.....

.......iadg ska jag....kalla mig gärna knäppis.......förlänga mitt hår! Sen jag klippte av mig mitt hår för över tio år sedan har jag försökt spara ut det utan att lyckas. Nu ska jag förlänga det. Nervöst, undrar hur det blir.......kan tänkas att jag lägger upp ett kort på det sen, beror på hur det blir.......
Men jag tänker inte ha megalångt ner till midjan iallafall. ara långt fast inte för långt.

I köket har jag kommit en bit, har målat två väggar och börjat sätta upp fondtapeten. Blir nog bra men börjar man göra en sak i köket så ser man allt annat som måste göras. Till exempel så ser jag nu hur gräsligt träfärgat taket är, det måste vitlaseras så det blir fräschare......och golvet sen då.....och luckorna......tar nog ett bra tag innan jag blir nöjd med köket.

So long

Äntligen en uppdatering!

Nu var det ett bra tag sen jag skrev i bloggen, har inte suttit så mycket vid datorn.
Lägger upp lite bilder från senaste veckan......
En från Julas varuhus, förstod inte riktigt budskapet; "Kräftpremiär i oktober? Och en sån skylt med en bild på sågar?"


I lördags åkte jag och Jeff och tittade vid Horsbäckdalen, en djup ravin med en liten älv längs ned. Jättevackert, synd att vi redan är förlovade, annars hade det varit ett romantiskt ställe att göra det på!


ravin


Idag var vi till färgaffären och köpte tapeter och färg, dom ruskiga babyblå tapeterna med blåbär på håller jag på att riva ner och istället ska jag göra en fondvägg och måla resten. Allt kommer att gå i beige.
Barnen kom hem från sin pappa idag och Ellen har hjälpt mig att riva tapeter.
Nu ska jag vare sig det är lill-lördag eller inte ta ett glas vin och koppla av i soffan!
Tjohej!


Skulle vara snäll mot fiskarna......

Var in till djuraffären igår och köpte en yngelkasse som man kan sänka ner i akvariet och samla upp fiskbebisar i. Den ser ut ungefär som en håv man stoppar i. Eftersom det är tredje gången mina Gulsömmar vaktar på yngel men dom struntar i dom efter ett tag och blir uppätna så slangade jag upp några för att dom skulle överleva. När jag stoppade ner slangen i yngelflocken blev slangen våldsamt attackerad av pappa och mamma fisk. Dom bet och ryckte i slangen. Jag lyckades fånga ca 25 yngel som jag tänkt föda upp.
Men fiskarna var smartare än jag räknat med, trots att dom hade minst 70 bebisar kvar hos sig så såg dom sina bebisar genom nätet på yngelkassen. Mycket upprörda simmar mamma fisk och pappa fisk runt den och och tittar. När dom är säkra på att det är deras barn så går dom lös på nätet och börjar bira och dra. Helt desperata verkade dom vara. Och så fort pappa fisk fick syn på mig vid rutan så spände han uipp sig och simmade hotfullt mot akvarieglaset.
Deras försök till att hämta tillbaka sina barn resulterade i att bebisarna blev ihjälklämde mellan mamma/pappa och nät......
Inte ett enda yngel överlevde........
Min plan att få några at klara sig funkade inte riktigt, måste skaffa nåt stabilare som dom inte kan bita i.
Kunde aldreig tro att fickarna skulle vara så mån om sin familj! Pappa fisk simmar nu runt i sin färgstarkaste dräkt och vaktar noga sin fru och resterande barn mot mig och andra livrädda fiskar i akvariet.....

Morgonbabbel....

Barnen har kommit, igårkväll. Jag skriver lite här medan jag väntar på kaffebryggaren.
Igår slängde jag ut vår bokhylla, den var en såndär billig modell från typ jysk, som hade blivit skev och kändes allmänt tråkig och ful. Nu står tv:n på en gammal kista/skänk som kommer från min morfar från början. Jag möblerade om i hela vardagsrummet och gjorde rent i akvariet och bytte gardiner. Blev lite förvånad när jag gjorde rent åt fiskarna för jag blev ilsket attackerad av guldsömmarna. Förstod inte varför först men sen så såg jag att dom vaktade på yngel! Måste vara över hundra! Ska försöka ordna en yngelkammare så några överlever den här gången.
Skurade också hela toaletten och duschen när jag ändå var i farten.
Barnen var glada att komma hem och det är så kul att se att katterna lever upp när barnen kommer!
Nu ska vi äta frukost.

Förresten, vi var på Max och åt för ett tag sen. Det satt en tavla där det stod hur dom gör sina hamburgare typ "100% svenskt kött" osv.
På den stod det också: "Vi använder innte genmodifierade produkter. Vi friterar inte i transfett."
Kan någon förklara det för mig? Är det transfett som i TRAN-SFETT eller TRANS-FETT och vad betyder isåfall det????

En släktmiddag......

Idag var vi bjudna på middag hos Jeffs mamma och pappa, Robin, Klas och Anna med sina barn var också där, som en släktmiddag.
Jag tyckte vi var väldigt punktliga som parkerade utanför precis på minuten som var meningen att vi skulle komma till. Lite förvånad var jag över att alla andra redan var där, att vi var sist fast vi var så punktliga.
När vi kom in i köket så tyckte jag att Eva och Anna tittade så mystiskt på mig så jag blev alldeles nervös. Började fundera om jag hade satt tröjan ut och in eller nåt. Jag följde deras blick när dom tittade mot köksbordet och fick syn på champange och presenter, jag fattade ingenting förrän jag fick syn på ett kort på mig och Jeff i blommorna, vi skulle fira att vi har förlovat oss! Jag blev verkligen överraskad och faktiskt rörd! Eva hade dukat jättefint med blommor och bordsplacering, jag och Jeff mittemot varandra med rosor runt våra tallrikar.
Jättegod italiensk mat mat, lufttorkad skinka och pesto och allt möjligt gott! Till efterrätt var det tårta och nötkaka. Ojojoj det kändes så lyxigt och överraskande!
Vi fick Höganäs kaffekoppar och en tekanna, jättefina! Jag är fortfarande alldeles överväldigad!
Tack till er allihopa!

blomm


Glasögon.....

Igår var jag till optikern igen, en ny jättebra optiker kollade synen på mig igen och bekräftade att jag verkligen såg så dåligt som den andra optikern trodde igår. Hon fixade dessutom en remiss till en ögondoktor på akademiska sjukhuset. Jag fick nämligen en synnervsinflammation för två år sedan ungefär, på höger öga. Det innebär att jag vart jag än tittar har en "svart tråd" som jag ser mitt i synfältet. Då sa läkaren att det borde försvinna efter ett par veckor men så blev det inte. I samband med det så blev det utredning om jag eventuellt hade MS så när utredningen var klar så blev det liksom inge mer med ögat heller. Kan tillägga också att jag inte hade MS.
Optikern tyckte att man borde utreda mera om mitt öga eftersom den där tråden fortfarande finns kvar och stör synen.
När jag fått mitt glasögonrecept så tittade jag på bågar men hittade ingen jag gillade som passade mitt lilla huvud. Gick vidare och kikade hos andra optiker men hittade inget jag föll för direkt.
När jag kom hem åkte jag och Jeff till Heby, jag sprang in till optikern där för att ta en titt på bågarna utan några större förhoppningar. Hon hade MASSOR av snygga bågar! Jag fick låna hem fyra par och prova och jag tror att jag har bestämt mig. Inte var dom dyra heller. Runt 1800:- med glas. Trodde nästan att det skullevara dyrare än inne i stan men icke, så det var ju bra. På måndag ska jag åka dit och beställa.
Riktigt spännande, men glasen kommer att bli så starka att det kommer bli jobbigt att vänja sig, och när jag väl har vant mig så kommer jag säkert inte att klara mig utan, efter som skillnaden blir så stor.RSS 2.0