Köttpaketering

God morgon - god dag - god kväll.

Vi har varit borta i stort sett hela dagen. Vi har varit och hälsat på på gården som köpt våra Highlands. Vi fick med oss en hel del kött hem, mest köttfärs, så jag har tillbringat en stund nu med att packa och stycka de bitar som var hela i mindre bitar.

Det känns lite konstigt....jag vet ju att det är från Eugene...men jag vet ju samtidigt att han har haft ett väldigt bra och ett väldigt långt liv. Med tanke på hans långa liv har vi ingen aning om hur köttet blir, ikväll ska jag laga pannbiff av köttfärsen.

Jag kämpar rätt hårt med tanken på att veta exakt vem jag äter....men jag är säker på att det rent moraliskt sett är betydligt bättre att äta ett djur som man säkert vet har haft ett bra liv, eller hur?
Det skulle aldrig falla mig in att köpa exempelvis brasilianskt kött där djuren behandlas så illa....

Jag skriver mer senare ikväll, jag planerar att modeblogga en aning ;o)

UPDATE kl 20:58: ...jag klarade det inte....jag lagade maten...parisare....men jag kunde inte äta.....känslorna tog som överstyr...
Vad nu göra med frysen full av kött?

Kommentarer
Postat av: Jen

UTMANINGSDAX! Du har blivit utmanad!! ;-)



kika in hos mig!



2008-11-08 @ 19:35:52
URL: http://grafiskformgivare.blogg.se/
Postat av: Olle

Ja nog måste det kännas lite underligt att tugga på en gammal trotjänare. :(

Men du har rätt..han har haft det bra! Det är viktigast!!



Modeblogga?? Låter farligt...jag läser ju inte modebloggar...så jag hoppas det bara är tillfällig sinnesförvirring!?! ;)

2008-11-08 @ 20:00:10
URL: http://enarmad.blogspot.com/
Postat av: Anna

Förstår dig! Men du gör rätt som väljer "vem" du äter. Men du kanske inte ska tänka på vem du äter, utan snarare vilket kött du äter. För om du tänker "vem" så har du ju personifierat köttbiten.

Hoppas du har en skön lördagkväll!

2008-11-08 @ 21:07:13
URL: http://www.minigrisen.wordpress.com
Postat av: Anna

Hej igen.. har nu suttit och letat en stund, men hittar inte VARFÖR du gjort dig av med dina fina kossor!?

2008-11-08 @ 21:15:29
URL: http://www.minigrisen.wordpress.com
Postat av: Eva (kramgo_72)

Huga - jag kan förstå hur det känns, men tror att du istället ska försöka känna dig glad över att ha fått fostra/se en sån fin tjur växa till denna bjässe som han var. Han har ju fått gå på era fina marker och ätit gott gräs och fått en mycket god omvårdnad hela tiden.

Försök istället att njuta av köttet och se tillbaka på alla era lyckliga stunder på gården. Var glad att du kan få äta "hemkött" och slipper äta sånt som du inte har en aning om var det har varit/kommer ifrån...



Stor varm kram

2008-11-08 @ 22:00:23
URL: http://kramgo72.wordpress.com/
Postat av: Marie

=(

Känner med dig.

Måste tyvärr erkänna att jag faktiskt köper Brassilianskt kött då jag oftast inte har råd med svenskt.

Fast när jag har råd å kan köper jag svenskt föredrar ju svenskt.

Allt har ju blivit så dyrt.

2008-11-08 @ 22:05:26
URL: http://lakritstokiga3barnsmamman.blogg.se/
Postat av: elena cn

Jag förstår dig:(

Du kan ha ett stort släktkalas!

Postat av: Marra

Jag förstår precis vad du menar. Jag bodde på landet som tonåring och har skrivit om den där känslan en gång att äta ett djur som vet hur det såg ut. Jag klarade heller aldrig av det :)

2008-11-09 @ 11:43:14
URL: http://loveorhates.wordpress.com/
Postat av: Blue

Du tror inte att det blir bättre med tiden???



Eller jag vet inte. Vet bara att jag har två "fula" suggor här hemma som är tänkta till julskinkor o allt annat som man får från grisen. Det kommer nog att kännas också. Även fastän jag kan tycka illa om dem vissa dar när de bråkar på mig för att jag är för sen med maten. Helst två sekunder innan jag kommit in skulle den ha serverats tycker de. =)

2008-11-10 @ 19:04:08
URL: http://himmelellerhelvete.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0