God Natt

God natt på er!

Nu ska vi gå och lägga oss och titta på film, Arn. Hoppas jag orkar se hela....

Ett kort på lillbonden Loke:


Åska...

Det skulle ju vara så fint väder idag......trodde jag.
Inte ett moln på himlen på förmiddagen och dundervarmt. Efter ett samtal med WTF bestämde hon och jag oss för att åka och bada med barnen i närheten av där hon bor.
Jag slängde mig i duschen, stuvade in barn och badkläder i bilen och passade på att föna håret med AC:n. Jisses vad frissigt snyggt det blev ;D
På vägen dit stannade jag till vid ett ödehus jag fick syn på, feg-mumari vågade inte gå in ensam så det blev bara snabba foton utifrån innan jag åkte sista biten hem till WTF.
När vi kom dit brakade Sveriges oväder lös. Svarta moln tornade upp sig och efter ett tag blixtrade det och smällde hoppade högt, jag är rädd för åskan.....
Det blev inget bad, det blev kaffe i stället, funkar utmärkt för mig ;o) En tjej som jag inte träffat sen jag var äkta tonåring kom dit också, jätteroligt att träffa henne igen!
När åskan dundrade för fulla muggar blev jag mer och mer orolig att åskan skulle åka hem till mig, jag hade ju inte dragit ur jacket eftersom det var så klart på himlen. Frammåt sena eftermiddagen ringde mannen och sa att det var ett rejält oväder där vi bor, jag fick panik, lastade in min flock i bilen och gasade hemmåt, tänk om det hänt något medan jag var borta!
Väl hemma hade ovädret precis passerat, dator och modem helt, men hundarna var jätteoroliga. Jag vet i alla fall att Dumper är rejält åskrädd.

Countryfestivalen imorgon!

Idag börjar Countryfestivalen på Furuvik! Vi ska åka dit imorgon och jag ser redan fram emot det!
Vi har till och med barnvakt åt alla barnen, nu är det bara det lilla problemet att hitta någon som kan köra hem oss därifrån! Frivilliga kan anmäla sig här ;o)
På countryfestivalen är det dessutom helt okej att bära cowboyhatt! Jag köpte min där förra året :o)

Country rocks och Cash is King!

God Morgon

Jag är trött..... mannen jobbade sent igår kväll och jag satt vid datorn sent, fördrev tid med WTF på messenger, bra med sällskap! :o)

I vanlig ordning har jag svept i mig en kopp med starkt snabbkaffe, hur skulle man klara dagen annars?

Jag tänkte puffa lite för en tävling som Alexandra har, där kan man vinna superfina ljus från Partylite. Dom doftar himmelskt gott!

Gå in HÄR och var med och tävla!

Vi hörs senare!

Sovisar

När jag var färdig med middagen var det onormalt tyst i huset med tanke på att det huserar tre barn här.....
Jag såg snabbt varför, Loke hade däckat framför tv:n i sin fotölj, Ellen låg ute på verandan och sov. Det var bara Alfred som var vaken, halvvaken i alla fall.
Ellen gick att väcka så hon och Alfred åt, men Loke var som en sackosäck......han vaknade för en stund sedan, mindre glad..... nu kommer väl han hålla låda hela natten!

Ödets Ironi?

När jag orkat trotsa min lathet, min onda rygg och den kvava luften för att laga mat och plocka disk i köket möts jag av det här i diskhon.....

Är et ett hån mot min ålderskris?

Till råga på allt var köttet jag köpte igår gammalt, det gick ut i söndags, det får bli korv istället....till barnen.....jag äter upp kronärtskockorna jag impulshandlade igår istället!

Fjärilsjakt

Jag pratade med WTF om allt och ingenting i telefon för en stund sedan. Alla vet väl att man måste kunna göra fler saker samtidigt när man är mamma, men även om man tycker om att fota (*besatt*)
Medan jag pratade med WTF gick jag ut för att vrida på vattnet till korna, såg jag en blå fjäril på gräsmattan/ogräsmattan.
In efter kameran fort som tusan och med telefonen i ena handen och kameran i andra jagade jag som besatt efter fjärilen för att få en bra bild. Även Loke anslöt sig till jakten och kaoset blev mer eller mindre ett faktum. Loke trodde att leken gick ut på att gnälla högljutt och stampa i marken så fort fjärilsstackarn satt sig.
Jag fick några bilder, tyvärr med mycket ostadig hand, flåsig efter att ha jagat runt kors och tvärs över gräset!

Fråga mig inte vad det är för sorts fjäril, men det var vackra färger! Blåvinge kanske?

Usch....dags att börja tänka på middag....jobbigt i den här värmen....varför har inte McDonalds hemkörning för?

Flyghavre -självplock.....

Phu...... jag och mannen har varit ute och plockat flyghavre på åkern vid huset. Jag inbillade mig att det skulle vara lite fridfullt att gå och plocka, att jag skulle få en naturligt snygg solbränna om jag bara hade bikini på överkroppen.
Det var jobbigare än vad jag hade tänkt mig och istället för solbränna är jag alldeles full av röda små prickar på hela överkroppen. Det svider......
Vi har dessutom en del tistlar i åkern eftersom vi odlat ekologiskt. Faktiskt inte ett dugg behagligt att traska runt i!

Esso


.....nostalgi.

Rostigt...


Ett gammalt tröskverk i skogen.......

Blogg

DEt finns en blogg som heter Ruinromantik i Västernorrland & Sverige som jag har läst ett tag. Bloggen innehåller massor med foton och beskrivningar på diverse öde platser i Sverige. Riktigt intressant!
Nu har jag hjälpt killen bakom bloggen att göra en design till hans nystartade blogg Ruins of Sweden. Den bloggen kommer innehålla det bästa bilderna från hans andra blogg, en mer kortfattad blogg med fokus på vackra foton!

Gå in och kika! Klicka på bilden för att komma dit!

Det var himla roligt att göra en layout, det var ju ett tag sen nu :o)

God Morgon

Jag var så sjukt trött igår kväll så jag orkade inte skriva något, nu där emot är jag pigg som en lärka....eller...? Ska man inte vara det när man är småbarnsmamma?

Vi gick och la oss tidigt igår och kollade på film, jag somnade givetvis efter fem minuter, men jag försökte hålla mig vaken i allafall ;o)
Idag är mannen ledig på förmiddagen, får se om vi hinner hitta på något!

Some kind of Modeblogg

Nu är jag och barnen hemma igen efter en rea-jakt i stan :o)
Den här gången var det Loke-Liten som behövde kläder. Bra att det är rea på de flesta affärerna nu!
Tre tröjor och två par byxor blev det till Loke, Jag tycker egentligen inte alls om Bamse, Bamse är feg-fjäskig-larvig och omoraliskt moralisk. Men nu är det ju inte så att det är jag som ska bära kläderna, jag bär bara på ungen som kommer att ha kläderna :S

Ellen fick en top och både hon och Alfred fick underkläder. Jag köpte ett par jeans på Gina Tricot på vinst och förlust, orkade inte prova i affären.....

Suman av allting blev under femhundra kronor och då köpte jag dessutom nya påslakan till vår dubbelsäng också. Mumari är nöjd med dagens fynd men trött och riktigt mör i ryggen.
Loke rymde medan jag betalade påslakarna på Jysk, när jag hitar honom är han i färd med att provhoppa en barnsäng i butiken.
Vi passade på att handla lite mat på Mxi också, men jag var så trött i huvudet att det inte blev någon vettig handling. Jag visste på ett ungefär vad jag behövde, men så rätt var det är dyker det upp en massa kronärtskockor framför ögonen på mig, som i trans tar jag två stycken och sen minns jag inte riktigt vad jag mer behövde handla.

När jag kommer till kassan frågar expediten mig med en slö uttråkad och jobbig röst:
-....vad är det dom här heter då.....är det sparris eller?"
-Det heter kronärtskocka och dom kostade tio kronor styck..... svarar jag.

Det var rejält skönt att komma hem, nu ska jag bara laga middag och sen ska jag göra ingenting. Förresten så passade jeansen, men dom satt inte alls som jag tänkt mig, eller också så har min rumpa kasat ner på låren som två korvbröd.
Jag kanske måste börja träna?
....orka.....


No matter what.....

Tagen på bar gärning på köksbordet....


......jag har snöat in på ett filter i photoshop.....

God Morgon

Jag känner mig lite lurad, jag hade förväntat mig ett åskväder inatt.... jag vet att det enligt vädret skulle passera en bit ifrån oss, och att det troligtvis hade hunit ebba ut innan vi gick och la oss. Men det kunde väl ha åskat lite i alla fall? Jag är sjukt rädd för åskan om jag är själv hemma, men om mannen är hemma så är det rätt mysigt, spännande.
Men, det blev sotm sagt inget..... alltså kommer det bli en sån där kvav och hemskt varm dag idag med. Jag ooooorkar inte med värmen!!!!
Kanske man ska åka nånstans idag....det är ju AC i bilen....

Lek i poolen


Objuden datanörd

Jag sitter med laptopen ute på verandan och lägger in lite foton. Rätt var det är så kommer det en gräshoppa och sätter sig på tangentbordet.
Han satt där bra länga, jag var givetvis tvungen att fota! Tur att gräshoppan inte hade så bråttom, jag han till och med byta objektiv först!

Nu ska jag återgå till dom fotona jag höll på med från början!

Vilka ögon!


Kolla in min sons ögon.....den där färgen vill jag också ha!

Jag tävlar


Jag tyckte det här halsbande var så gulligt! Jag lyckades faktiskt vinna 25 spänn på en trisslott igår, kanske min tävlingsotur har vänt nu?
Man kan ju hoppas! Klicka på bilden så kommer ni till tävlingen!

Foton från igår






God Morgon

Idag känner jag mig som en pensionär mer än vanligt, än rullator hade varit på sin plats! Jag har så ont i ryggen så jag stapplar fram. Vette sjutton vad jag gjort!

Det blev sent hem igår. När barnen kom hem blev det paketöppnig för Alfred som nu är 7 år.
Därefter packade vi in oss i bilen och for till dalälven för att grilla och meta.
Vi stekte potatis över elden på en plåt och grillade kött till. Det blev gott. Tyvärr var det ju en hel del mygg.......ingen fisk fick vi heller, trots att jag helt seriöst hade grävt upp mask att sätta på krokarna. Jag som verkligen ville att vi åtminståne kunde få 1 fisk! Det måste ha varit fel på metkrokarna för fiskarna tog bara maskarna utan att fastna :o(
Jag håller på att ladda in bilder från utflykten nu.

Hoppas faktiskt på lite åska idag, det är så kvav luft, både inne och ute...

Jag lever!

....men det är nätt och jämt.....

Vi hade himlans trevligt på festen igår. Jag körde dit men vi fick skjuts hem så vi kunde båda två förtära lite alkohol. Jisses....det märks att man inte är van att göra det annat än någon cider hemma i soffan en fredagkväll!

Idag har vi varit och hämtat Loke hos svärföräldrarna, vi blev kvar där ett tag och passade på att bada i deras pool som är aningens större än den vi köpte igår ;o)
Loke verkligen älskade att bada och hade varit en mycket skötsam "bebis".

När vi kom hem för en stund sedan slog vi in paketen till Alfred, han ska få en vattenkana som man kopplar till vattenslangen, en liten radiostyrd monstertruck och en liten stålmannenfigur. Som en symbolisk present ska båda barnen få ett varsit paket med metrevar. Vi ska nämligen åka på picnic vid en sjö strax, grilla och meta och ha mysigt!
Så nu väntar vi bara på att barnen ska anlända från sin far som har haft dom i helgen.

Förresten så är min sladd till kameran spårlöst borta, jag har letat som en tok, tappat lusten att blogga och allt annat faktiskt. Men för en stund sedan hittade jag en annan sladd som passar......
Jag laddade in korten från festen igår....bara för att upptäcka att jag förmodligen fått i mig lite för mycket alkohol för att vara kapabel till att hantera en systemkamera. Alla kort är hopplöst suddiga! Skit.....

Husmoderstips

Idag har jag och mannen och Loke varit i Enköping och handlat födelsedagspresenter åt Alfred som fyller 7 år i morgon.
Vi passade också på att köpa en liten pool som vi själva kan få plats i om vi trängs lite.
När vi kom hem uppstod dock ett problem i den tryckande hettan.
Poolen var alldeles för stor för att blåsas upp med munen, Ventilen var för stor för en cyckelpump och kompressorn är på lagning. Vi löste det genom att ta luft från ett lastbilshjul!
Smart va?
Nu håller vi på att fylla poolen. Sen ska vi ta ett snabbt dopp med Loke och sedan ska vi åka och lämna honom hos hans farmor och farfar för vi ska på 25-årsfest själva, helt barnfria.

Öde är Vackert

Förresten så passerade vi (eller ja, nästan passerade, en liiiiten omväg bara...) det här stället när vi åkte och handlade igår. Förmodligen mindre intressant för majoriteten av mina läsare, men jag tycker övergivet, rostigt och ödsligt kan bli så vackert på foto!
Det är ett nedlagt asfaltskokeri.


  

Blixten-blöjor

När mannen kom hem igår kväll åkte vi och handlade lite. Loke behövde blöjor och en ny nappflaska. Jag får lite lätt beslutsångest när jag ska handla sådant på en stormarknad där det finns miljarders av olika varianter att välja mellan!
Jag måste titta och jämföra alla nappflaskor, så att jag är säker på att jag inte missar någon snygg.
I blöjvärlden finns det ju numera en uppsjö av olika mönster, Loke har haft "Style by Kling" ett tag nu, haha, mycket snygga designade blöjor. Men nu såg jag att det fanns med Blixten McQueen på från Cars-filmen. Jag kände mig tvungen att köpa dom.
Och kan ni tänka er, Loke blev bokstavligen vrålglad över dom!

God Morgon!

....mmmm....strålande morgon, särskilt om man går upp klockan 6 fast man vill ha sovmorgon.
Jag har vaknat på fel sida känner jag, något har också hänt med mitt öga, det värker och är rött, som nackspärr i ögat! Irriterande..... haha, tur att det inte är "kameraögat" ;o)
Bäst att gå och göra sig en kopp apstarkt kaffe och kvickna till en aning!


Förresten, ni som brukar skriva här, är det ofta svårt att kommentera i min blogg?

....feeling kind of blue....


Vi har tröttnat nu.....

Jag och Loke har gett upp och tröttnat på den här värmen nu..... vi har verkligen försökt att vara ute, i alla fall i skuggan, men luften står ju helt still!
Loke blev dessutom jätteledsen när storesyskonen åkte. Ett bad på verandan fick honom på andra tankar, en stund.

Fotot är på grund av tristessen tokmanipulerat i photoshop, det ska vara mörkt och grynigt....

.....och samma sak med detta.....

Nu sitter vi inne i vardagsrummet med takfläkten på högsta snurr, vi tröstäter lite chips för att hålla humöret uppe, det är ju i allafall fredag!
Hur har ni det i värmen?

Leker med Photoshop

Det är för varmt för att orka göra något vettigt...... jag leker lite med Photoshop.....

Varmt-varmt-varmt....

Inte ens korna vill vara ute i värmen, dom ligger och vältrar sig inne i halmen i lösdriften istället. Det måste vara varmt med all den långa pälsen!

God Morgon-God Förmiddag

Idag är de stora barnen höga och låga om vart annat vilket smittar av på lilla Loke också.
Mina stora barn ska nämligen åka till sin pappa i Stockholm idag vilket inte händer så ofta, så det är spänd förväntan nu....
Bäst att gå ut en stund så dom får springa av sig!
Så tomt det kommer bli hela helgen!

Ellen, fotad med telezoomen.....

Tränar på telezoomen....


Det kommer ta tid innan jag blir säker med nya objektivet.......

Ajajajaj-Aj!


Vad gör......

.....hunden i Lokes tält??

Den nedbrunna byn

Idag har det varit en sån där typisk gnäll-om-allt-och-ingen-ting-dag för Loke liten. Dessutom en riktig högsommardag. Jag kände desperat att jag måste hitta på något för att inte bli galen.
Så jag och barnaskaran tog Tattar-Buicken till min vän WTF, hon var ungefär lika rastlös som jag.
Vi fikade och sen begav vi oss ut i en skog där det förr i tiden legat en by som brann ner helt och hållet. Det sägs att det legat närmare 200 hus där.
 
Vi såg en ganska stor ruin från något som kan ha varit ett djurstall, en jordkällare och någon husgrund. Det finns säkert mer att upptäcka men det kändes inte riktigt lämpligt att trava runt bland brännvesslor och taggbuskar med alla barnen och leta.

Något skumt med skogen måste det ha varit.....Alfred åldrades i en rasande fart så fort han klev in där....

Och Loke blev till ett litet skogstroll, hoppas han inte klämde svansen i blöjan ;o)

Nu är vi hemma, jag tänkte redigera bilder, men jag sitter med datorn ute på altanen så ljuset är inte det bästa. Fy sjutton vad varmt det är, finns knappt nån luft att andas!

God Morgon

Vad härligt det är att börja dagen med datatrassel! Av någon anledning kunde jag inte komma in i min externa hårddisk där alla foton ligger, jag har pulat med det hela morgonen och nu verkar det funka.

Släktträfen igår blev jättetrevlig! Så roligt att träffa alla släktingar som man nästan aldrig pratar med.Mina kusiner har blivit så stora! Shit, dom är vuxna nu :D
Vi fick lunch och fika och middag och allt var riktigt gott.
Solen gassade hela dagen, Mumari hade inte riktigt räknat med det och hade gjort ett något svettigt klädval...
 
Barnen badade med sina kusiner och det var kubbspel i trädgården. Allt var helt enkelt så bra som det kunde vara!

Loppis?

Bilder från huset som låg intill ödehuset jag var in och fotade i. Det har antagligen varit en järnvägsstation. Utanför är bord uppställda och banankartonger med porslin och böcker står under taket.

En korvkiosk stod i ett buskage in till huset, kanske man kunde köpa korv där när det var loppis eller på den tiden då det fanns en järnväg här och man väntade på tåget?

Ödehuset

Jag gillade den där symaskinen som stod i det övergivna huset, det blev fler kort på den!

Jag gissar att huset är något form av dödsbo som ingen tagit hand om, kanske har några av sakerna försökts att säljas på loppmarknad, i ett hus 50 meter i från detta hus såg man att någon loppmarknad hållts med diverse husgeråd och möbler.
Första gången vi var på den här orten låg det tre stora villor i närheten av huset vi var till igår, alla var obebodda. Idag är dom tre rivna.

Tyvärr så var stora delar av huset ganska vandaliserat av ungdomar, hela övervåningen var nerklottrad och alla saker var utrivna och möbler välta.

Förresten ska jag försöka vara noga att placera alla sådana här inlägg i kategorien "utflykter" så att man lätt kan hitta foton från våra utflykter.

God Morgon!

Idag blir det inte mycket bloggande. Vi ska på släktträff och kommer hem i kväll.
Just nu sitter jag och ordnar lite kort från igår. Kaffe och frukost strax, sen måste jag snagga Alfred....han har redan försökt själv ;o)
Se you!

Ödehus i Södra Dalarna


Shopping

Det blev både en del shopping idag och en fototur.
Jag handlade lite kläder till barnen, Ellen visar stolt upp vad hon fått framför kameran ;o)

långskjorta, tights och basketskor.
Fotot är förövrigt taget med mitt nya objektiv, kanske inte optimerat för modefoton (?) men jag måste öva mig på att hantera det! Det är stoooort.... Sigma 70-300 blabla-en-massa-siffror-och-bokstäver-bla-bla.... det är ett zoomobjektiv i alla fall, så jag ska kunna fota på långt håll! *glad*

Alfred fick också basketskor och nya jeans.

Jag ska strax lägga upp lite foton, jag fick mitt ödehus till sist!
Wtf, när ska du hänga med på upptäcktsfärd? ;o)
Jag är förresten mycket smickrad över att få min Tattar-Buick omnämd i din blogg ;o)

Interiör R.I.P


God Morgon

Idag verkar det bli finare väder ute än igår. Hoppas på det!
Tror jag ska åka till Valbo köpcenter idag och titta på lite kläder till barnen, dom behöver en uppfräschning i garderoben!
Lite deprimerande appropå kläder att postorderföretagens höstkataloger redan kommit ut....det betyder att sommaren nästan är slut.
Vad ska ni göra idag?

Trånar

Jag sitter och öde-surfar på nätet, trånar efter öde hus och platser......det gäller bara att hitta dom!

Ge mig tips!

Blingat leende

Den där fruktade ålderskrisen gör sig påmind titt som tätt. Idag när jag var och handlade och stod och plockade upp mina varor i kassan säger killen i kassan hej med en tuppliknande målbrottsröst, och fyrar av ett gnistrande blingat leende. I munnen gnistrade hans tandställning som tusentals diamanter.
Shit, vad ung han är tänkte jag.
Jag insåg med ens att jag inte på långa vägar kan kalla mig ungdom längre. Vid en korg brevid kassan har affären lämpligt nog placerat en massa antirynkkrämer till medlemspris.
Lite lätt kallsvettig av min återkommande insikt angående min ålder tar jag som i trans en förpackning med antirynkkrämen och lägger på bandet.
Tandställningen gnistrar ännu mera bländande mot mig.
Jag letar efter min rullator jag ännu inte skaffat, rultar ut med krum rygg och lovar mitt ansikte dyrt och heligt att jag omsorgsfullt ska smörja in det varje dag.

Säg för guds skull inte att det inte funkar....!

Tråkuppdatering

Idag har det inte blivit mycket bloggande!
Det har åskat och spöregnat nästan hela dagen. Jag och barnen har varit och hälsat på hos barnens kusiner. Full rulle med lek i spöregnet på någon slags plastkana med inbyggd vattenspridare! Det såg riktigt skojigt ut!
Nu verkar ovädret ha lugnat sig men det är fortfarande mörkt på himlen.
Jag håller på att laga kycklinggryta till middag, det var länge sen vi åt det så det ska bli riktigt gott :o)
Dax tt duka, vilken tråkuppdatering!

God Morgon

Jisses vad jag är trött.....
I natt har både Ellen och Loke sovit i vår säng, det har varit så där klibbigt varmt....
Jag ska trycka i mig minst tre koppar ap-starkt kaffe, förhoppningsvis bli pigg, sen ska jag städa.

En bild från igår, mannens farmor och farfars stuga i Ekeby utanför Uppsala.
Det är så fint där!

Dagen idag

Idag har vi varit hos svärföräldrarna och ätit lunch och fikat. Grillat till lunch och hallonpaj till efterrätt! Gott!
Det tyckte Loke med :o)

Efter lunch och fika åkte vi allihopa och hälsade på mannens farmor som bott på ålderdomshem sen en tid tillbaka. Jag har aldrig varit där förrut, det var faktiskt jättefint! Vi satt ute och fikade i solen.

I en innergård fanns det små dvärghöns, kaniner och en igelkottsfamilj som flyttat dit. Jag såg aldrig igelkottarna men hönsen var framme! När jag blir gammal vill jag kunna ha djur omkring mig, jag tror att det är jättebra att ha det på ett ålderdomshem, djur piggar alltid upp!

När vi kom hem till svärföräldrarna igen passade de stora barnen på att bada, jag och mannen åkte en sväng till Ekeby och tittade på kvarnen och alla fina gamla hus där!
Nu är vi hemma....sega...trötta...hungriga....noll inspiration.....

God Morgon

Jag skulle få lite sovmorgon idag, åtminståne en halvtimme eller så.....
Innan mannen tog med sig Loke och gick från sovrummet höll Loke på att terrorisera mig i vanlig ordning, drar och sliter i mig för att få upp mig  och försöker bända upp mina ögonlock.
När mannen slutligen går ner med honom hör jag hur Den-Stora-Konflikten utbryter........vällingkonflikten.
Loke har nämligen alldeles själv bestämt att endast mamma i huset får tillaga hans välling. När vällingen är uppdrucken får endast mamma i huset ta hans vällingflaska och ställa på bordet.
Det värsta är att han inte ger sig.
Jag försöker ignorera dom übernaturliga varulvsvrålen från nedervåningen en stund....... tillslut går jag ner, jag kan ju i alla fall inte somna om.
Då sitter LOke i hallen och vaktar köksdörren, pappa får inte ens gå in i köket. Loke har tydligen med våld försökt förhindra att köksdörren ens öppnas.
När jag kommer förvandlas monstret till ett lamm och ger mig sin vällingflaska och sätter sig i soffan och väntar.....
Märkliga idéer han har.
Jag ska för er som inte vet helt säkert förtydliga att Loke är ett litet barn...inte en Pitbull, eller Drake, eller Tibetansk Monstertiger....

Jag vet, jättemånga tycker säkert att det är nu man ska vara pedagogisk, gå in och bryta den onödiga vanan........men jag säger som min vän.....: what-the-fuck?

Järvzoo

Idag har vi varit på Järvzoo!
Jag var tveksam till att åka dit först eftersom det är en bit att åka och det skulle bli jobbigt för barnen. Men eftersom dom ändå är så pass vana att åka bil längre sträckor så bestämde vi oss för att åka.
Bilfärden gick faktiskt jättebra! Inga problem alls.
Jag har aldrig varit på Järvzoo och hade visst fattat fel, jag trodde att själva djurparken hade något med Lill-Babs att göra, men insåg efter ett tag att så icke var fallet, det var någon restaurang hon ägde på berget.
Lite synd.....tänk om man hade fått se självaste Lill-Babs visas upp i parken!

Men vi fick se andra söta djur, faktiskt så visade sig de flesta djuren, söta björnungar och hungriga lo-katter.
Ekorren på bilden var inte i fångenskap, det fanns massor av söta ekorrar i parken som skuttade runt!

På hemvägen satt jag febrilt och spanade med korpögon efter möjliga öde hus, faktiskt mycket intressantare att fota! Tyvärr så somnade jag i bilen och råkade sova bort den mest intressanta sträckan. Syynd...

Men mannen visade mig en byggnad som han sett när han körde lastbil, kanske lägger upp bilder på den senare!
Just nu är vi ungdomar, dricker lite cider och äter jordnötsringar!
Har ni haft en bra dag?

Fasta Paviljongen


Det var alltså i Säter vi var igår kväll. Jag ville titta vid det gamla sjukhusbyggnaderna. På nätet
hade jag läst om den "fasta Paviljongen" som skulle vara tom och övergiven.
Den fasta Paviljongen byggdes 1912 och skulle inhysa några av Sveriges värsta/farligaste mentalsjuka patienter.
I stället för förvaring skulle det numera bli vård av patienterna. Olika märkliga metoder utfördes för att patienterna skulle bli "friskare" eller snarare mer lätthanterliga.
Byggnaden skulle vara helt rymningssäker, galler för alla fönster, tjocka väggar och en portvakt som satt instängd i en säker kur och skötte dörröppningar.
Innanför höga murar på baksidan finns en rastgård.
Den fasta Paviljongen användes fram till 1989, utan att större förändringar gjordes på/i byggnaden.

Idag är det oklart vem som äger huset och vad man ska göra med det. Länsstyrelen har murat igen (år 2006)alla ingångar som finns till hus och rastgård tills vidare.

Känslan jag fick av att vara vid huset var rätt kuslig, skräckblandad förtjusning.
Besvikelse över att ingångar var igenmurade, en liten snabb titt inne hade varit mycket intressant!

Jag fick nöja mig med foton med kameran instucken genom fönstergallrerna vid entrén. När jag sträckte in handen med
kameran blev jag nästan säker på att någon patient från det förflutna skulle grabba tag i min hand....

Den ruggiga känslan förstärktes av utsikten om man tittade bort från Paviljongen. Då ser man de sjukhusbyggnader som används idag. Den nya rättspsykiatriska avdelningen byggdes 1989 och är omgärdad av väldigt höga nätstaket med taggtråd och rejäla grindar.
Bara vetskapen om att det där innanför finns några av sveriges farligaste människor gör att det går kalla kårar på ryggen...

Flera andra byggnader i området verkar gå samma förfall till mötes som den fasta Paviljongen. Många är tomma men med hela och låsta dörrar och fönster.


This is...


Skriver mer imorgon....nattis nu!
Gissa vart det är?!

Jepps, kvällen räddad ;o)

Jajemen, visst fick jag visa leg, min fredag är nu lite ljusare! Att jag skulle få visa det med tre barn på Bolaget trodde jag inte, och heller inte på Konsum för att köpa några vanliga folköl! Jag tänker leva länge på detta ;o)

När jag var på väg till Sala pratade jag med en kompis i telefon, under tiden körde jag bakom en lus som pendlade mellan 60 och 70 på en 90-väg. Inga bra tillfällen att köra om dök upp och jag blev mer och mer irriterad. Tillslut var jag smått vansinnig!
Men så, precis när jag pratat klart kunde jag köra om, jag var så upprörd så jag visst tutade under omkörningen. Samtidigt upptäcker jag att soppalampan lyser, bensinmätaren står helt i botten!
Jag är precis vid avfarten vid Heby, så det var bara att bromsa in och åka dit för att tanka. Kändes lite snopet att svänga precis när jag kört om väglusen!

När vi ändå var i Sala passade vi på att promenera runt i lite affärer. Jag hittade en butik med barnsaker, jättefina, men bäst av allt var alla Hello Kitty-prylar!
Ellen fick ett block med Hello Kitty och Alfred fick ett ark med tatueringar.....med drakar dock.


Nu är maken strax hemma. I vanlig ordning har jag mutat/tjatat till mig ett fotoäventyr på någon övergiven plats....men ni får veta mer om det när vi kommit hem!

Rakad Blondie ;o)

Nu åker jag till Sala och handlar lite! Monica; nu har jag nästan samma färg på hela håret som du ser ;o) självklart tog jag inte ill upp, jag blev lite lätt chockad själv när jag såg grävbilden på mig! :D
Pax för att visa leg på Bolaget nu då! Det går säkert inte eftersom jag har barnen med mig......tänkte inte p det!
Jag kunde inte låta bli att raka håret med plattången heller, fast jag lovat mitt hår att låta bli!
Vi hörs senare!

Update

....än har inget nytt hål blivit grävt.......
Solen skiner men det är snudd på storm ute = inge skönt att vara ute då = inga nya hål.....

Istället har jag städat och dammsugit, med en grinande unge fastklamrat på ena benet och en hund som följt mig tätt i hälarna när jag gått med dammsugaren. Vad tror han? Att dammsugaren ska spruta ut något gott??

Mitt lilla träd som jag grävde upp rån hästhagen och planterade på tomten ser ganska ledset ut idag, jag har vattnat mycket.....kanske till och med för mycket? Hoppas det piggnar på sig!
Förövrigt så tror jag inte att det är en rönn......men det är fint ......eller var i allafall  :o)

Nu vankas brända köttbullar och spaghettie! Sen ska jag åka iväg och nyttja mitt leg ;o)

Update: aV någon anledning blev även spaghettin bränd.....OCH överkokt....mmmm...nananam!

God Morgon

JIppi jag har hittat mina glasögon! Hela och välbehållna, det var bara en senilsläng som gjorde att jag glömt bort var jag lagt dom. Nu ser jag igen ;o)

Solen skiner för fulla muggar ute, idag ska jag väl fortsätta gräva för staket....det är rätt tråkigt.....
Vad ska ni göra idag?
Btw, Monica bland annat, nu är hårbotten ifärgad med guldblond så nu är håret lite mera enhetligt!

God natt

.......f*ck.....jag har tappat bort mina glasögon.......jag är i princip blind nu.....jag som skulle redigera kort, men det kan ju bli hur tokigt som helst nu!
Här är ett i lite fejk-hdrstil, vi åkte förbi denna ruin i kväll!

Får se om jag tar bort den när jag hittat mina glasögon... (om)

Bäst att sussa nu!
Sov Gott :o)

Bloggångest!

Hjälp jag har fått ångest! Allvarlig sådan!
Det är nämligen bloggångest det är frågan om nu!
Jag får ångest över alla bloggar jag borde läsa men inte hinner...! Alla bloggar jag borde kommentera och jag är fortfarande störtförvirrad över var jag bör svara på kommentarer som skrivs i min blogg!
What the fuck...jag har inte 140 timmar på mitt dygn! Ge mig det!

Kram på er min trogna läsare!

Whatthefuck-besök

Det blev en trevlig heldag hos Whatthefuck, jag trodde nästan säkert att jag skulle hitta henne krypandes på jakt efter hennes elaka hustomte,

För en stund blev jag nästan rädd att själv bli förväxlad med en hustomte.....

Tack och lov var min vision något felaktig, varken någon jakt eller några förväxlingar inträffade när jag kom.
Vi fikade och pratade, lunchade och hade allmänt trevligt. Ingen fotoutflykt blev det heller, men regnat har stundvis öst ner så det var skönast att sitta inne!


Whatthefuck here I come!

God morgon och hej då!
Jag ska åka till min vän whatthefuckdotcom nu, så vi höres senare idag :o)

I brist på annat....


Rumpstatyn....

Varför ska allt man ska göra ta sån tid??
Jag har inte åstadkommit många hål för staketstolpar....... jag som egentligen avskyr att "påta i trädgården"!
Jag är i allafall nöjd med att vi rensat i grusgången, fast då hade jag ju hjälp av barnen, dom tycker att det är roligare än jag tycker. När vi rensade som bäst där gick Alfred in en sväng....efter ett tag kom han ut och talade om att det faktiskt var Äntligen Hemma på tv. Till min förvåning så släpper både Ellen och Loke vad dom har i händerna och går in som två roboter!
Vad menas??
Kanske Bo Rappne har hypnotiserat min barn genom tv:n.....

Appropå trädgårdhistorier så måste jag bara berätta...:
För ett tag sedan skjutsade jag och mannen de stora barnen till en kompis inne i samhället. Jag tittar nyfiket in i villträdgårdarna vi passerar. Plötsligt får jag syn på något; en staty! En väldigt annorlunda staty!
Jag utbrister till mannen: -Kolla där! Dom har en staty längst ner i hörnet som ser ut som en jätterumpa i sten!!
Mannen hann inte se innan vi åkt förbi. På tillbakavägen tänkte jag vara snabb och peka så han skulle se den annorlunda skapelsen: -Titta där! Där är den! Ser du nu?
...Jag hajar till.....plötsligt så rätar statyn på ryggen och sträcker på sig!
Det var ingen staty! Det var en riktig tant i vita tajts som rensade ogräs! Snacka om att jag blev förvånad!
En snabb illustration i photoshop:

Mumari goes bärsärkargång

Vad har det tagit åt mig??
Jag varvar grävningen av hål för staketstolpar med en massa andra idiotgrävningar. Jag är så less på vår tomt som bara innehåller typ en ogräsmatta!
Igår planterade jag ju två minibuskar som blev larvigt små på tomten.....
Idag har jag tagit mig en tur i gamla hästhagen och noterat att det finns små olika buskar och träd där till ingen nytta. Jag hämtade min sprillans nya spade och grävde upp en liten rönn.
Nu sällskapar rönnen med dom små buskarna på gräsmatta. Jag var till och med så snäll mot den så den fick mycket näringsrik jord från dyngstacken, blandat med vanlig jord, annars får den väl en chock!
Nu är det säkert en massa trädvetare där ute som tyckar att man absolut inte bara kan gå och hämta ett träd så där och plantera om det mitt i sommaren. Det är säkert så.....men jag provar i alla fall! Jag ska ta hand om trädet väl....
Eftersom det alltid blåser hos oss så har trädet fått stöd av ett armeringsjärn, ett grönt "sidenband" fick förankra mitt träd!


Kola in den här!

Jag har varit ute hela morgonen, och grävt med min nya spade... vi ska bygga staket och jag ska gräva hål där stolparna ska gjutas fast.
Det går inte speciellt fort med tanke på att Loke är på sitt värsta rackartygshumör.
Dessutom hittar jag hela tiden olika kryp som jag måste fota!
Kolla in den här:

Nu ska jag ta rätt på oredan som Loke har ställt till med i köket... han har gjort soppa på socker, vaniljsocker och spaghetti från skafferiet. Suck...
Sen ut igen och fortsätta gräva!

Mumari gillar mini....

Kastar in ett snabbt inlägg! Jag har varit till Nordpost i Enköping under dagen och handlat arbetsbyxor till mannen. Dom hade supersöta små mini-traktorer med "riktiga märken" vid kassan, ungarna fick en varsin, jag hade egentligen velat ha en själv också!
Alfred fick en Fendt, Ellen en Claas och Loke en Masey Ferguson.

Sen var jag in på ÖB och köpte en del billiga trädgårdsredskap, dock ingen vass lie....
Sprang in i en trädgårdhandel också, av någon anledning gick jag ut därifrån med en Ölandstok och någon slags Rosenspirea..... Ingen plan alls var jag skulle sätta dom....

När jag kom hem åkte dom ner i två hål som mina mullvadshundar har grävt.....buskarna ser skitfjolliga ut mot vår ovårdade (o)gräsmatta.....fjuttiga liksom......jaja....

Nu är mannen hemma, tidigt för en gångs skull, och han har sovmorgon i morgon så vi ska hitt på något sköj ikväll!
Tjohej på er!

God Morgon

Jag är precis så öm i kroppen som jag förväntade mig att vara idag.....
Vädret verkar bli int idag, som gjort för att fortsätta slita på tomten...orkar jag?

Hilfe! Mööörbultad

Jag har så ont i ryggen!! Jag kommer behöva rollator i morgon, jisses, vad skulle jag ränna runt med en lie för hela dagen? Vilken idiotisk idé! Vem tror jag att jag är?

Efter att vi fikat och ätit paj gick jag ut igen, fortsatte rensa ogräs i gruset och fortsatte kämpa med lien. Det var jobbigt, jag antar att lien inte är slipad sen Nils Poppe föddes, men det gick betydligt mycket lättare att slå nu när jag hade den vänd åt rätt håll! :D
Jag tror den blonda hårfärgen tagit sig via hårbotten rakt in i min hjärna! Hoppas inte Loke lider av sina tokblonda lockar lika mycket som jag gör ;o)
Jag har precis tagit en välbehövlig dusch, jag blev ruskigt slö efteråt, faktum är att jag eventuellt inte ens klarar av att resa mig från soffan igen, jag kan med största sannorlikhet inte räta ut ryggen på egen hand....jag tror inte ens att jag skulle ta det som en pik och bli sur om någon droppade av en rollator eller käpp här som en present.

Lie-kvinnan

Phu! Efter jag hade klippt gräset kände jag mig tvungen att rensa ogräs i grusgången framför verandan. Man såg i princip inte gruset för allt ogräs. Två skottkärror med ogräs har jag rensat bort och jag har fortfarande en hel del kvar på andra sidan. Barnen var så duktiga och hjälpte till att rensa.
Sen fick jag för mig att få bort en massa brännesslor som växer vid ena gaveln på huset där vi aldrig är, och undet äppelträdet. Vi äger nämligen ingen trimmer så det blir inte gjort speciellt ofta!
Jag gick och hämtade en rostig gammal lie. Jag har aldrig slagit med lie förrut och det var inte direkt någon barnlek. Jag är helt slut!
Det värsta lyckades jag hugga av men gräset bara viker sig. Fy sjutton vad jobbigt det måste ha varit för bönderna innan alla maskiner kom!
Nu har vi tagit en paus, gjort en paj med äpplen, vildhallon och krusbär. Vi får se om jag orkar fortsätta med lien sen.......

Jag ska banne mig kräva massage av rygg och axlar när mannen kommer hem, jag tycker jag är värd det idag ;o)

Gräsklippning

Det ska ju aldrig var "så bara" när man ska göra något! Jag gick upp till maskinhallen för att starta igång vår åkgräsklippare. Det är ju inte så smidigt sm att bara vrida på nyckeln.... nej, man måste koppla på batteriladdaren och greja först. Naturligtvis gick det en propp då, när det var fixat och gräsklipparen var igång satte jag mig på den med Loke i knät. Lägger i en växel men gräsklipparen rör sig inte en centimeter! Jag jockar och grejar och stänger till sist av skiten, ringer till mannen och beklagar mig. Tydligen ska jag kolla så inte bromsen har fastnat, det har den. Jag fixar det och gör om hela den omständiga startproceduren.
Nu rullar gräsklipparen och jag och Loke åker iväg och börjar klippa. Det går rätt bra, över förväntan faktiskt.
Jag försöker efter ett tag övertala Loke att gå in till Ellen och Alfred för det är rätt jobbigt att ha honom i knät och hålla i honom med ena armen. Han vägrar. Han blir bara tyngre och tyngre och när jag nästan är färdig så märker jag att han har somnat på min arm!

Jag lägger i friläge och går in för att lägga honom. Loke märker på en gång vad jag ska göra, vaknar och blir vrålarg.
Han får står på verandan och vara arg medan jag klipper det allra sista.
Men det absolut sista jag ska klippa blir inte klippt, den förbaskade remmen till klippaggregatet hoppar av. Det får mannen ta hand om när han kommer hem.......
Det var skönt att få det mesta klippt i alla fall! Känner mig som en redig karl ;o)

Nu är det lunch som gäller!

Kräft(k)ungen

Jag och mannen har ju som bekant en viss mani på kräftor. Vi hade bestämt oss för att äta det igårkväll. Vi jagade runt i fem affärer innan vi fick tag på kräftor, det var slutsålt överallt! Finns det fler som tjuväter kräftor fast kräftsäsongen inte har börjat än?
Loka hade sovit hela vägen hem från Eskilstuna så han var inte ett dugg trött på kvällen, han var med och kalasade på kräftor han med :D

Läskiga ödla!

Igår när vi var på Parken Zoo så köpte jag mjukisdjur till barnen i Souvernirshoppen. Ellen och Alfred valde själva, en varsin tiger. Loke och mannen väntade utanför så till Loke valde jag en mjukisödla. Jag trodde han skulle tycka att den var häftig....
När vi kom ut från affären visade jag Loke ödlan, ungen blev livrädd! Han försökte åla sig ur vagnen och komma bort från skräcködlan!
Vi försökte busa lite med ödlan så han skulle förstå att den inte var riktig men det hjälpte inte, då ville han hellre ha storesyskonens djur!
Jag gick in till shoppen igen och fick tack och lov byta den läsgiga varelsen mot något sötare. Det fick bli en lunnefågel, den gillade han....tur....

God Morgon

Idag ska här klippas gräs och tvättas och hemmafixas......varför ser jag inte fram emot det??

God Natt!

Svarar på era kommentarer i morgon! Nu ska jag soooova!
Kram på er kära läsare!

Loke och handen....dejavu..

...han har gjort der förrut, och gör det igen...

Foton från Munktell


Vi träffade på självaste Johan Theofron Munktell vid entrén ;o)

...traktorer, traktorer, traktorer.....

Eskilstuna idag

Imorse bestämde vi oss för att åka till Furuvik med barnen. Vädret var visserligen tveksamt, jag var en aning bakis sen igår när jag och Mia partajade lite och jag var riktigt äkta sur och ledsen över en rynka i ansiktet som jag upptäckt.
This is the end of the road liksom....
Men vi packade ihop barnen och började åka, först ner till samhället för att tanka, där ändrade vi våra planer något, vi åkte mot Eskilstuna istället för att gå på Parken Zoo istället.
Mannen ville då passa på att gå på Munktellmuseet först och titta på gamla traktorer.
Barnen tyckte att det var jätteroligt på museet, och till och med jag glömde bort min rynka för en stund. Mannen talade gång på gång om för mig att det inte fanns någon rynka, men skulle han våga säga annat??

Efter museet åt vi lunch på Max, eller rättare sagt i bilen, det fick bli Drive in. Sedan åkte vi till djurparken.
Det visade sig att självaste Magnus Uggla skulle uppträda under eftermiddagen och jag passade på att knäppa ett kort på honom när han satt på en balkong, iskallt betraktande den eventuella publiken.

Det var helt okej på Parken Zoo, men faktiskt mycket trevligare på Furuvik. Det var som att känslan av instängda djur på Parken Zoo var ännu mer påtaglig än i Furuvik. Man kom liksom inte lika nära djuren.  Men det var roligt ändå!

Fler bilder från museet kommer strax!

Nu så....tid att uppdatera!


Shoppat trästaty :o)

Idag på förmiddagen har vi varit i Hedemora och kikat i lite affärer. Det regnade på vägen dit men när vi väl var framme sken solen för fullt igen.
Vi hittade en stor affär som hette "Gothic Zone". Där fanns det massor av roliga saker! Drakstatyer och Playboyprylar och mystiska magiska saker!
Jag köpte en ny näsring, hoppas hålet inte vuxit igen för mycket i näsan! Då kommer det att göra ont....
Jag köpte också en ful-söt trästaty! Jag tyckte den var sååå ball! Föll för den direkt :o)

Ljusstakarna köpte jag förra veckan på "Rummet Rita" i Tierp.

Jag lyckades också hitta ett hårbalsam som borde vara godkänt för "vacker-utan-schampo-metoden". En ingrediens var lite tveksam bara. Jag ska testa med start idag!

Bolaget hanns också med, jag fick visa leg, men jag blev inte så glad över det som jag brukar, det var mer som en rutinkontroll än "hej-du-ser-ung-ut-får-jag-se-på-legitimation".

Vi var hemma på eftermiddagen, lagom tills ett stort åskväder bröt ut. Nu är det fint igen men det blir säkert mer åska!
Vi är barnvakt åt min kompis Mias två barn, så det är full rulle här för tillfället, Mia och hennes sambo är på bröllop.

Dax att hoppa in i duschen nu!

God Morgon

Sen kväll och tidig morgon, ja, jag har varit uppe ett bra tag med Loke. Det verkar bli fint väder idag! Men det brukar ju alltid se ut så när man går upp, efter några timmar är det säkert mulet igen....
Vad ska man hitta på idag då?
Vad ska ni hitta på?

God Natt


Måste bara tillägga att han inte har suttit där sen sist..... han är rastad emellan ;o)
Sov Gott alla!

Tantiga ord

Inspirerad av min vän Whatthefuck måste jag bara skriva lite om det här med ord...
Det fins ju helt klart en mängd kategorier av ord, barnord, vuxenord, barnförbjudna ord, obegripliga ord och sen dom fruktade tantorden.....
Kommer ni aldrig på er själva med att uttrycka er med ord ni aldrig nånsin skulle säga högt?
Man hajar liksom till när man säger det och undrar:
-Var det min mun som sa det där??
Jisses, det är ett ord som dyker upp titt som tätt när jag skriver. Men jag har aldrig använt det högt, jag minns att det var ett ord som pappa använde mycket när jag var liten, och då borde det ju vara tämligen omodernt nu?
Som jag skrev i min kommentar till whatthefucks inlägg:


Jag tänker jisses, jag skriver jisses, igår sa jag det högt i bilen när jag såg en kossa med gigantiska solbrända tuttar, då blev jag rädd och undrade var det var för tant som använder såna ord i min bil, sen insåg jag att det bara var jag i bilen....då blev jag ännu räddare. Endast en begäran om att visa leg på bolaget i morgon kan rädda min ungdomlighet denna helg!

En bekant använde sig plötsligt av orden "tjosan", det lät väldigt roligt, speciellt som han är ett antal år yngre än mig och dessutom kille. Det är bara nyp i kinden som saknas! :D
Ibland poppar det dessutom ut märkliga slangord ur min mun som jag aldrig någonsin brukat förrut, jag blir lika förvånad varje gång och undrar  varifrån det kom??

Ett okristligt barn i vassen?


Där tycker han att han har det mysigt....

Seg dag

Det har varit en riktigt seg dag idag. Alexandra och hennes Loke var här imorse och fikade. Annars har jag inte gjort mycket vettigt.
För en gångs skull så har jag fått sova middag med Loke, det kändes välbehövligt!
Jag har så jäklars ont i halsen, men det börjar bli bättre nu, vilan gjorde nog susen!
Nu ska jag titta igenom era kommentarer, svepa en treo och se till att bli pigg till kvällen! Har jag tur så kanske jag får en premiärtur ikväll i chevan sen den blev lagad :D

Shit, vattnet till korna svämmar över!!

God Morgon

Fullt ös som vanligt på morgonen, tänk om man hade barnens energi.....
Snart kommer min bloggande vän Alexandra och hennes barn över på en morgonfika!
Vad ska ni göra idag?

Bleka mer?

Sitter och funderar på om jag ska bleka mitt barr en gång till.... det skiftar ju fortfarande i rött här och där.
Vad tycker ni?

Btw...det bästa sättet att vänja mig vid min nya hårfärg är att plåga mig och er med ego-kort :D

Sen kan Plåsterprinsessan informera lite också....:

Plåster, eller i varje fall Hello Kitty-plåster bör inte användas i pannan vid hårfästet på små barn. Det kan krävas ett antal bad innan plåstet lossnar utan att ta med sig en massa hår!

Nybadad och fortfarande sårig i ansiktet sen bilturen nerför trappan härom dan!

Pojkar och stora maskiner


Projekt lekpark

Jo.....Whatthefuckdotcom och Dagens Eko undrade hur det går med den så kallade lekplatsen jag höll på göra till barnen.....
Man kan säga att läget är stabilt. Det har inte hänt så mycket eftersom latmasken inte har varit och lånat någon släpkärra att hämta sand på.....jag ska ta den dära latmasken i örat.....latmasken har heller inte klurat ut hur kanan ska monteras upp på ett stadigt sätt utan att det ser illa ut.
Latmasken önskar att Whatthefuck kunde komma över och ta i med hårdhandskarna! ;o) Kanske hon skulle kunna gräva lite fina rabatter åt Mumari Latmask också?

Hemma igen

Det blev bara jag och mina gossebarn som åkte till gården idag. Ellen skulle leka med en kompis. Jag fick lite lätt ångest när jag kommit halvvägs, insåg hur ovant naken jag kände mig i så korta shorts!
Tänkte att mannen kanske skulle bli förfärad, väsa "skyl dig kvinna!" och slänga åt mig en gammal skitig flanellskjorta att täcka benen med.
Den eventuella reaktionen uteblev.
Dom håller på att riva en gammal stor stenladugård, så jag och barnen stod och tittade ett tag när mannen körde grävmaskin och mörsade sönder tak och väggar. Loke tyckte det var otäckt men spännande.
Sen gick vi en promenad till ungdjuren och travhästarna, jag försökte få några bra kort men det var svårt när Loke hela tiden klamrade sig fast vid mig. Alfred ville helst bara åka med i grävaren.
Jag ska strax lägga in korten i datorn och se om det blev några bra!
Det har varit en riktig högsommardag, men nu börjar oroväckande mörka moln torna upp sig på himlen!

Barbent?

Kan man vistas bland folk så här barbent? Jag brukar aaaaldrig gå riktigt barbent.... jag har faktiskt ett par korta shorts under som jag köpte på BikBok men dom syns visst inte!
Vår gräsliga vardagsrumstapet gjorde att håret ser rödare ut än vad det är...tror jag.....

Strax ska jag åka och hälsa på på gården där mannen jobbar! Passa på att fota lite kossor nu när det var så fint sommarväder!
Vad gör ni idag?

Jaiks vilket egokort.....

Mumari goes blond....

Lite roliga och ganska träffande kommentarer till detta inlägg, fast ni inte visste om det:

whatthefuck  om Stupid Mumari:
Har du käkat mandarin skal nu igen!??? Hahahaha! (Hoppas allt är bra!)


Färgen kanske?

Olle  om Stupid Mumari:
Otekniska kvinnor...typiskt! ;)
Har du fått flint nu när du slitit ditt hår av frustration??
.....det hade kunnat lossna....jag hade kunnat bli flintis...

Eva (kramgo_72)   om Stupid Mumari:
Ajdå, det är alltså en sån här "slita-i håret-klia-sig-i-huvudet-se-ut-som-ett-frågetecken-dag" idag...
......bokstavligen...


Jag har alltså blekt håret, jag kunde inte kämpa emot min årliga wannabe-blond-mani längre. Börjar jag fundera på det så måste jag tillslut bli blond!
Det tog sin tid....började på eftermiddagen igår, först nu tror jag att det är färdigt, jag har en förpacknig med gyllenblond färg kvar, kanske jag har i den senare för att färgen ska bli lite varmare?

....dåligt kort med mobilen...

Nu ska jag jobba på att få styr på mina lockar. Jag har faktiskt äntligen accepterat att jag har lockigt hår. Förrut plattade jag det jämt, det har jag slutat med nu!
Jag ska faktiskt testa "vacker-utan-schampo-metoden". Så idag ska det inhandlas "godkänt" balsam!

Omplåstrad

Än så länge så är det bara dom manliga enheterna i min familj som har fått anledning att använda mina söta Hello Kitty-plåster, förutom mannens "typiska-tjejdator" då då....
Stackars Loke fick för sig att åka på sin lilla bil nerför verandatrappan, och störtade med huvudet före rätt ner på grusgången. Tack och lov blev det inga stora skador, men det såg otäckt ut från början, det blöder ju så mycket från huvudet!

Till Lotta!

Jag försökte skriva in din blogg! Men jag kommer bara till det första inlägget du skrev 2005! Du måste flytta din blogg till Publishme.se!
Kram på dig! :o)

Update!
Lotta, jo det var dig jag menade, jag ser nu att du missat en bokstav när du skrivit in din adress i mitt kommentarsfält! Jag måste komma till din gamla blogg!

God Morgon

Idag ska det visst bli som en sommardag ute vad jag förstår av vädret. Det passar ju jättebra eftersom jag är tvärtäppt i näsan, har ont i halsen och mår allmänt piss.
Jag fortsätter att fila på mina BIG mistakes jag gjorde igår i alla fall. Med Ellens snälla ord färskt i minnet....

Gult är inte fult

...inte enligt ellen i alla fall. Dessutom tycker hon att hon har en mamma som ser ut som en tonåring med lite spaghettie på huvudet :D

God Natt på er! Hörs i morgon!

Stupid Mumari

Mumari gör dumma saker som kan sluta i katastrof.....borde ha lärt mig av mina misstag.....men det återstår att se,.... big change is comming... ;o)
Stupid me...
Återkommer!

Jag lever!

...och jag är inte på sjukhuset med något av barnen heller. Jag håller på att koppla och trassla med hemmanätverket! Mannen ska få trådlöst även han men då strulade jag till hela skiten istället.
Skriver mer sedan!
Kramar på er!

God Morgon!

Tjihoo! Solen skiner idag!
Kanske jag ska åka och fota den där platsen idag som jag så länge velat?

Vad ska ni göra idag?

Nominerad :o)


Jag är nominerad, av Monica och Whatthefuckdotcom för att dom kanske gillar min blogg (?)
Nu ska jag nominera 7 av mina favoritbloggare, det är svårt....:
# Enarmade Mannen: Min enarmade bloggvän som jag råkar på då och då i verkliga livet!
# Rebecka: En klar favorit, både som bloggare och läsare av min blogg! Härlig ironi!
# Whatthefuckdotcom: What the fuck?
# Mia: En av mina bästa vänner som även bloggar!
# Alexandra: En nyfunnen vän i verkliga livet som även hon bloggar. Hon är dessutom en Loke hon med!
# Eva Kramgo: Naturlig personlig bloggare
# Sveriges Snyggaste Bonde: en dyngbra blogg när ironi och sarkasm är som bäst.

Falsklarm

Jag har varit hemma ett tag men har bara inte haft tid att skriva något.
Jag lastade in hela högen i bilen i morse och fot ill akuten med Alfred som hade jätteont i magen. Flera gånger efter vägen fick vi stanna för att han trodde att han skulle kräkas, men han gjorde aldrig det. På akuten mötte min mamma oss för att hjälpa mig att passa Loke och Ellen medan jag gick in med Alfred till doktorn. Vi fick vänta länge i väntrummet, alfred låg på en stenhård soffa och hade jätteont i magen. Strax innan han skulle få komma in till läkaren gick han på toan och kräktes. Sen var magknipen som bortblåst. Det blev ändå undersökning och prover tagna. Läkaren hittade inget fel. Men vi skulle komma tillbaka om det blev så igen. Blindtarmen hos barn kunde tydligen vara lurig att upptäcka.
När vi gick ut från akuten var Alfred precis som vanligt och har varit det resten av dagen.
Loke gick det inte heller någon nöd på i väntrummet med mormor och Ellen. Han hittade en gräsligt ful docka som han skjutsade runt på.

Den såg faktiskt megaläskig ut!

Innan vi åkte hem passade vi på att handla lite mat. Fusk-Mumari köpte Ekströms Rabarberpaj-mix.....känns rätt avigt eftersom jag har typ två meter höga rabarber på tomten. Det var nog latmasken som lös igenom!

"God" morgon....

Jag gick upp för en timme sedan, efter ett tag kom Alfred ner och snyftade för att han har ont i magen. Han har haft ont i magen till och från i några dagar men nu är det värre. Pratat med sjukvårdsupplysningen, dom tyckte vi skulle åka till akuten, det kan vara blindtarmen. Så jag ska bara klä på alla, sen åker vi!
Hoppas det inte är någon fara!

God Natt

Ska försöka somna i tid ikväll....
Jag måste bara dela med mig av ett tips som jag fick av Rebecka! En sajt för lockhåriga! Hur man ska sköta om sitt hår för att lockarna ska komma till sin rätt. Det ska man göra utan schampo och andra kemikalier. Jätteintressant! Jag har ju ett rätt stort lockigt hår som jag drar och sliter i, försöker få det rakt, eller kletar i en massa produkter för att lockarna inte ska bli frissiga. Jag ska faktiskt testa det här! Tänk vad skönt om lockarna bara var snygga av sig själva liksom!
Jag har faktiskt dragit ner på hårborstningen av mitt hår för en tid sedan, jag lovar att det mår mycket bättre utan borsten, det tovar sig faktiskt mindre. Jag reder bara ut det med fingrarna!
Ni lockhåriga, gå in här och läs!
Tack Rebecka för ditt tips! Och förresten.....jag vill se en enhörning! ;o)

Och Monica förresten, jag kommer inte in på din blogg! Du måste ha skrivit fel i din bloggadress!

God natt på er kära läsare!

Plåsterprinsessan kurerar!

Äntligen har jag fått anledning att leka plåsterprinsessa med mina nya Hello Kitty-plåster! Jag har förstås lagat lite på mannens dator med dom tidigare, men nu var det ett äkta sår som behövde vård!
Det var som vanligt mannen som gjort illa sig, skurit sig när han mekade med bilen. Han hade själv försökt tejpa ihop såret med eltejp vadderat med en bit kaffefilter. Men nejnejnej, det går icke för sig. Plåsterprinsessan kom som en räddande ängel och kurerade fingret!

Just nu är mannen på väg till kiosken...jag fnissar lite för mig själv när jag jag tänker på att han alldeles säkert glömt bort vad han har för gulligt plåster på fingret... *s*

Loke läser...

Tuffa tidningar för tuffa pojkar....

Det som göms i snö.....

Tjiho! När jag flyttade möbler dök min söta lilla ponny från Bukowski Design upp! Ja.....det är min ponny, inte barnens....ni som känner mig eller har följt min blogg vet nog att jag älskar söta gosedjur, jag är rätt barnslig....
När jag var liten lekte jag aldrig med dockor och Barbie, utan jag lekte med mjukisdjur istället.

I våras köpte jag ett gammalt hjul från en T-Ford, tanken var att jag skulle göra en lampa av det, men så långt har jag inte kommit än. Eftersom det tydligen inte heller passar som reservhjul till min Fordiga Tattar-Buick så har hjulet bara blivit ståendes. Idag åkte det upp på väggen i vardagsrummet i stället. Jag fick ju en hel tom vägg efter ommöbleringen!
En liten Bukowskinalle fick sitta i hjulet och en tovad trollslända inköpt på en julmarknad.

Men någon gång ska hjulet bli en lampkrona......

Det blir aldrig som man tänkt sig kap. 267

Det började med att mannen behövde växelådsolja....

Vi fick inte tag i någon olja till växellådan på mannens bil idag, alla kvalitetsaffärer när det gäller sådana prylar var visst stängda. Vi gjorde ett tappert försök på biltema tillsist, men dom hade ju såklart bara deras egen olja som på sin höjd skulle få användas i min Tattar-Buick.
Men på Biltema fanns det ju andra skojiga saker :o)
Loke fick en hink med sandlådeleksaker i, till den påbörjade sandlådan..... men inte var han nöjd för det, visserligen bar han duktigt runt på hinken inne i affären, men han försökte minsann få finare saker också!

Jag gick inte på hans cockerspanielblick.

Däremot gick mannen på min cockerspanielblick när jag hittade på ett par billiga högtalare till datorn :o) jag kan eventuellt vara lite mer slipad än Loke....
Utan olja, men med sandlådesaker-till-sandlådan-utan-sand samt flashiga datorhögtalare for vi till Max och hann trycka i oss en hamburgare innan vi åkte hem.

Väl hemma gick mannen ut och mekade med bilen, jag satte givetvis fart med att koppla in mina nya högtalare. Dessvärre måste dom kopplas till mannens typiska-tjejdator eftersom mitt ljudkort är trasigt.
Högtalarna funkade kanoners! Två små och en större, subwoofer eller vad det nu heter. Johnny Cash och Weeping Willows började genast skråla från högtalarna.
När jag trasslade ut sladdarna till dom gamla högtalarna från Dackefejden var det något som grabbade tag i min hand där bakom soffan.
Jisses vilken gigantisk dammråtta!! Den tänkte snudd på äta upp mig med sin fluffiga mun!
Jag drog fram soffan och dammsög, ja, dom största gick knappt in i dammsugaren så dom fick jag fånga för hand :D
Sen blev det ingen hejd på dammråttskriget, alla möbler flyttades och när jag ändå var i farten kunde jag ju lika gärna möblera om också!
Shit-i-helvete vad jag ångrade att jag dragit igång hela projektet!  Det tog sin tid att få klart allt, men nu så! Det blev riktigt bra!
Nu har jag precis satt mig i soffan, ryggen värker och jag blev plötsligt sjukt trött! Är det försvarbart att gå och lägga sig kvart över sex?

God Morgon

Mår jag bättre tro om jag tar den där morgon-kuren jag köpte igår?

Jag har ont i huuuuvudet!!

Jag och mannen åt god italiensk plockmat igår, lufttorkad skinka, mozzarella, soltorkade tomater...mmm..gott! Till det lite cider och vin.  Satt och tittade på en massa musiknostalgi på Youtube, det är riktigt roligt, så många gamla låtar det finns som man glömt bort!
Det blev sent i säng, och ganska tidigt upp på morgonen i allafall....ge mig sovmorgon!
Äntligen så har min Enarmade Bloggvän kommit hem från sin semester också, så nu på morgonen har jag suttit och läst på hans blogg om första delen av hans resa! Nu blir min bloggvärld återställd igen :o)

Idag ska mannen montera dit växellådan på chevan, men först måste vi åka och köpa olja till den. Om jag inte minns fel så brukar man kunna köpa sådana oljor i närheten av hamburgerrestauranger...? :o)

Trevlig kväll


Fjårtisdricka rocks!

Hur blev det nu....?


...det verkar dessutom vara soppatorsk i åbäket....

Shoppat....

Precis kommit hem efter att ha varit i Valbo och handlat lite. Glassamlingen från McDonalds är utökad med ytterligare två glas, det blev bara två eftersom vi gissade att Loke inte skulle orka en plusmeny....synd....han är lite klen i maten :D
Vi passade också på att fylla på barskåpet lite. Den ohyggligt trevliga killen i kassan på Bolaget bad mig visa leg och gjorde min dag lite lyckligare :o)
Vi handlade både fjårtisdricka i form av Baccardi Breezer och Cube, några underliga öl och en flaska rödvin. Så vitt jag förstår av etiketten på den så borde den fungera utmärkt som en återställare på morgonen.... :D

Mannen skulle in på Micro också och köpa punka-på-burk till gräsklippartraktorn, där hade dom någon trevlig vätska till min ford-liknande Tattar-Buick som eventuellt kunde ge den lite extra power.
Dessvärre halsade mannen i sig hela innehållet på vägen hem....

På Gina Tricot sprang jag in och köpte en svart top också efter att jag lovat Loke att få åka helikopter och lämnat honom med mannen och en guldtia. Man får inte vara dum om man ska få något shoppat ;o)

Nu har vi hämtat dom stora barnen från kalaset, dom hade haft vattenkrig med vattenballongr (=roligt), det är visst gräsklippning som gäller hemma på tomten nu.

Idag

Idag ska mina stora barn på barnkalas hos sin kusin. Som det verkar så ska jag och mannen och Loke åka till stan och kika i lite affärer. Han har ett presentkort sen han fyllde år.
Jag ska även trotsa Lokes vänliga och uppmuntrande ord som han gav mig igår, och gå på bolaget.

Jag kanske kan klä mig lite extra barnsligt med en klubba som accesoar?
Förstår inte butikspersonalen på systemet att dom höjer min dag till skyarna om dom frågar mig om leg? :D
Visserligen så tjatar jag ju alltid om att man inte är äldre än man gör sig.....men jag vill ju se ung ut också!

Förresten så får man CocaCola-glas på McDonalds nu.....det rättfärdigar verkligen ett besök där! För att komplettera vår stora samling av glas från förra året!

Mumaris pensionärshobby

När jag kikar igenom mina senaste tre inlägg om våra turer till olika gruvor inser jag att man lätt kan tro att jag är en gammal tant som åker runt på olika turistmål alternativt sitter hemma och stickar....
Icke!
Jag är livrädd för att bli gammal, men jag har möjligtvis tantat till mig något de senaste åren....
Att åka runt och undersöka/fota olika platser har alltid intresserat mig, på sista tiden har jag nästan blivit lite lätt manisk och tar varje tillfälle i akt att göra det.
Mannen tycker också att det är spännande, speciellt med nedlagda industrier som står öde.
Det som är öde, tomt, kusligt, med spår av försvunna tider fascinerar, det är nog många som fascineras av sådant...tror jag.
Speciellt platser som verkar ha lämnats i en hast, där man ser spår av vardagen från förr är spännande.
Vi har varit vid många olika platser runt i kring där vi bor, och främst då vid gamla gruvorter.
När jag fotar, så är det inte den svenska idyllen som finns att köpa på vykort i varenda turistaffär som jag letar efter. det är just känslan av det övergivna, ödsliga, en skräckblandad förtjusning.
Den typiskt svenska idyllen, med gröna lummiga träd, faluröd, vita knutar, är mycket vacker, behaglig, men för mig ganska tråkig och intetsägande.

Nästa vecka ska jag åka och fota på en plats som fascinerat mig i över tio års tid. Det ligger på privat mark, det är strängerligen förbjudet att vara där. Men jag har pratat med ägarna och dom har lovat mig en rundtur. Jag kommer inte att kunna publicera så många bilder därifrån, men det ska bli mycket intressant!

Åsgruvans lave

En betydligt mindre gruvlave än Mimerlaven, men betydligt ödsligare intryck....

Mimerlaven


Mimerlaven ligger i Norberg.

Högfors Bruk

Första stället vi stannade på, knäppte en massa kort där, det var solnedgång och nästan en trollsk stämning över ruinerna!

Fler bilder från nästa ställe kommer strax...

God Morgon

Jag trodde jag hade fått en sju mil lång sovmorgon idag. Men jag såg fel på klockan, den var inte halv tio, den var åtta....
Tråkigt nog upptäckte jag inte det förrän jag störtat upp ur sängen. Då kan man ju inte gå och lägga sig igen ;o)
Håller på att lägga in foton från igår i datorn nu.

Mot fotoställen

Mannen är strax hemma. Jag har duschat och sanerat jordigt/oljigt barn. Strax bär det av mot möjliga intressanta fotoställen!
Jag älskar verkligen min kamera!
Hörs senare!

Mitt hår är stort, vilt och lössläppt idag, för en gångs skull.....

Tårtan i tidningen!

Haha! Idag var min kotårta som jag gjorde till mannen på hans födelsedag med i Land Lantbruk!
Dessvärre fick jag inte tidningen idag, men min snälla-bondiga-bloggande-internetvän knäppte ett kort och mailade till mig! Tack så mycket :o)
Jag blev ju tvungen att erkänna mitt tårtbaksfusk eftersom Land även ville ha receptet :D

Klicka för större!

Hand i Hand


Efter en promenad har nu Loke äntligen somnat på soffan en stund, smutsig efter lek i jorden och oljig efter att ha kramat traktorn.... det blir ett bad senare! Kanske ska jag prova att svepa in barnet i "Bad och Toalettpapper"?

Mumari Funderar

Jag är expert på värdelösa funderingar om (o)nödigt vetande.
Varför i hela friden står det "Bad och Toalett" på många toapapper??
Har jag missat att man ska använda toapapper till att torka sig med efter badet?

Använder någon av mina läsare toapapper istället för handduk? :D
Här finns förresten lite skojigare toapapper en gulliga blommor och mesiga hjärtan ;o)
Kan man inte trycka upp eget papper? Det skulle bokstavligen vara skitkul!

Ord som värmer.....

Min lilla Loke kom med en handfull vänliga ord och gav till mig....

Jag tror jag skippar Systembolaget idag med risk för att inte behöva visa leg och bli besviken....

Ny Mp3-spelare

Ha! Nu har jag klickat åt mig en Mp3-spelare på tradera som ser ut som Musse Pigg! Den är ju såååå söt!
Jag inser att det säkert bara är billigt krafs utan kvalitet från Hong Kong.....men jag vill ha!
Eftersom jag lärde mig av kommetarerna från "E" i mitt tidigare inlägg om denna spelare att man inte alls behöver ha fm.radio i spelaren för att kunna koppla på en fm-sändare så borde jag alltså kunna använde den lilla Mussespelaren i bilen. Hoppas....
Är den inte cool!?

....den kanske mer riktar sig till en betydligt yngre målgrupp än mig.......
....men va fan.....vägra växa upp! :D

Servat datorn

Äntligen har jag fått nytta av mina fina Hello Kitty-plåster. På mannens "typiska-tjejdator" saknas space-tangenten sen en viss Loke monterade bort den. Istället har det suttit ell Djungelboken-plåster där.  Nu hade det lossnat, mannen hotade med att köpa en ny dator om inte hans tjejdator blev lite upprustad.
Tur att jag kunde komma som en liten Plåster-Prinsessa och laga datorn!

Som ny! Eller hur?
Tänk vad glad han ska bli....

God Morgon

Det blev en datafri kväll igår. Jag kom hem på kvällen efter att ha hämtat växellådan i Gimo.
På hemvägen stannade jag och barnen till i Österbybruk och gick runt där och kikade. Det är väldigt fint där.
Vi fikade på ett café där det fanns hur mycket godsaker som helst. Ellen och Alfred ville såklart ha en varsin bakelse, nån typ av prinsessbakelse. Tyvärr så ser ju såna oftast godare ut än vad dom är.

Vi kom hem samtidigt som mannen ungefär. Kvällen tillbringade vi på verandan tills solen gick ned.

För en gångs skull tänkte vi vara smarta och gå och lägga oss tidigt så man skulle få vakna utvilad. Tji fick vi för Loke härjade halva natten....


MMS: Väntar vid ett vägarbete.

MMS

MMS: Väntar vid ett vägarbete... Trist. Jag har varit och hämtat växellådan till chevan. Det blev ingen hemmadag idag.


Far och son


Foto från igår

God Morgon

Det är blå himmel och solsken, äntligen!
Loke har sovit jättedligt i natt, vilket betyder att jag också har gjort det...
Nu ska jag googla lite på saker jag alltid glömmer bort att jag ska googla på!

God Natt!

God natt-kramar till er läsare!
Nu ska jag krypa ner i sängen och hoppas på att jag vaknar utan värk till en solig blå himmel!

(Klicka för större)

.....detaljerna blev så tydliga att det nästan blev äckligt :D

Hörs i morgon!

Kalla


Jag har fotat massor med blommor hemma hos svärmor....
Hon har gröna fingrar....jag har bra kamera.... ;o)

Loke med sin Gammelfarfar


Jag gillar kontraster, färg-svartvitt, gammal-ung, skarp-suddig....

Kalas och Gränby idag igen

Nyss hemkommen. Förmiddagen idag tillbringade jag med att försöka övertala en hyperktiv Loke att vila med mig på soffan så att min värk i kroppen skulle avlägsna sig. Loke somnade tillslut, men då hann inte jag vila eftersom det inte var så långt kvar tills vi skulle åka till stan....
Innan jag dushade passade jag på att linda in min åldersnoja i bomull....jag gjorde en ansiktsmask, nu känner jag mig som en tonåring i hyn :D
Sen for jag och barnen in till stan, först till Gränby för att byta mannens jeans mot en storlek mindre. Gränby har blivit rena rama mardrömscentrumet....Loke kände igen sig på en gång och pekade och viftade åt det hållet rulltrapporna låg. När vi åkte upp riktigt lyste ögonen på ungen, han hurrar och klappar händerna och gör vågen. Vad ska folk tro?
Dom tycker nog synd om det lilla bondbarnet som blir så lycklig över att få åka rulltrappa!
När vi var färdiga i gränby åkte vi till svärföräldrarna, svärfar fyllde år och det var mat och fika där. Mycket gott och trevligt!
Barnen badade i poolen, farmor Eva fick offra sig och hoppa i hon med så att Loke skulle få bada.
Mannen kom dit efter ett tag, han åkte direkt från jobbet, så vi fick åka två bilar hem.
Imorgon ska jag bara vara hemma och ta det lugnt....har jag tänkt....men det brukar ju aldrig bli som jag har tänkt ändå.

OOOaaahh, nu har vattnet till korna svämmat över i hagen! Återkommer strax med foton från idag!

Cool mp3-spelare!


Kolla vilken häftig mp3-spelare! Jag vill absolut ha en sådan! Den finns på Ebay och tradera och är inte särskilt dyr. Tyvärr verkar den inte ha fm-radio, och anledningen till att jag vill ha en mp3-spelare är att jag vill kunna lyssna på den med fm-sändare i bilen. Jag har ju ingen cd-spelare där.
Snyft.....jag blev kär i den på en gång!! Finns det inget annat sätt att få in musiken i bilstereon från den??

God Morgon

Trött-trött-trött.....
Inte blir man piggare av grått väder heller. En kopp starkt kaffe är eventuellt det enda som hjälper!

God Natt

Lilla Loke gick och lade sig i hundkorgen och somnade där.....hunden ligger i fotöljen....
Nu ska jag sova, trött i ögonen av att ha redigerat foton!
Vi höres i morgon!


Foto från idag

Jag har redigerat ett par kort från idag på Walter. Här är ett av dom:
Ska man redigera för utskrift/förstoring så tar det  sin tid ;o)

...det var inte bara barn....

....som jag fotade idag...
En och annan myra ställde villigt upp som modell också!

Sitter och redigerar kort just nu, det tar tid......

Hemma igen

Det blev en heldag med Malin och hennes son Walter. När jag åkte på förmiddagen var det dimma och lite regnigt, så jag trodde inte det skulle bli nå fota av vid Silvergruvan i Sala. Men när vi kom dit var det jättefint väder och riktigt varmt!
Walter var rätt blyg först och vände sig gärna bort från kameran, men jag försökte agera rolig tant och kände mig riktigt skojig så hans blyghet lättade efter ett tag. Jag håller på att ladda in korten i datorn nu.
Vi får la se hur det blir!

God Morgon

Idag var jag uppe först av alla och hann dricka en kopp kaffe i lugn och ro innan resten av barnen vaknade.
Jag har suttit och laddat upp fler kort till min nya fotoblogg, jag har inte klurat ut alla funktioner i den än, men än så länge verkar den vara bra!
Jag ska snart göra mig och barnen klara för att åka till min kompis vars barn jag ska fota!

Vi ska mötas vid Sala Silvergruva, får se hur vädret är då, om vi kan fota lite där. Vi tänkte ändå passa på att kika i antikaffären där!
Hörs senare!

RSS 2.0